Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  889
  ei vastannut yhteenkään? jättivätkö asian sikseen?
   
 2. Rumsfeld

  Rekisteröitynyt:
  27.04.2016
  Viestejä:
  115
  Kait se voi sit mennä MAO:een?
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. Kaljamiina

  Rekisteröitynyt:
  20.11.2016
  Viestejä:
  10
  Ei vastannut yhteenkään. Toki voihan sieltä vieläkin kirjeitä tulla.
   
 5. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  889
  en usko että alle 5000 euron takia kukaan jaksaa MAO:een mennä kun ei edes ole vedenpitäviä todisteita.....ja mit
  nyt tätä threadia tullut luettua ja netistä luettua niin kaikki jotka pvat olleet vastamatta mihinkään on jätetty rauhaan (hedarin osalta, adultiasta en tiedä)
   
 6. mlackke

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2004
  Viestejä:
  781
  Hmm, miksi ihmeessä kaikki kyselee "kuinka monta kirjettä lähetetty/saatu"?? Mitään väliä vaikka tulis 50 kirjettä, joko roskiin kaikki ja talteen...
   
 7. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 350
  Ehkä joku ajattelee, että kirjeiden määrä korreloi sen kanssa, kuinka todennäköistä on joutua oikeasti haastetuksi.

  Siihen voin sanoa, että tuskin korreloi. Tai jos korreloi, niin voisi pikemminkin kuvitella, että käänteisesti. Jos juttu on trollin mielestä oikeudessa toivoton, sellaistahan kannattaa nimenomaan painostaa jatkuvilla terveisillä, jos vaikka poloiselta lopulta pettäisi hermo ja se maksaisi.

  Totean tosin, että elkää ottako yläpuolista sentään minään herran sanana. Ei sillä varmaankaan ole mitään ratkaisevaa merkitystä tuleeko niitä kirjeitä yksi, kaksi, kolme vai kymmenen. Ihan siitä väitetystä loukkauksesta itsestään ja sen laajuudesta asia lopulta on kiinni. Sekä tietysti siitä, mitä lisädataa trollit ovat onnistuneet kohteesta hankkimaan.
   
  Viimeksi muokattu: 21.11.2016
 8. Idler Banned

  Rekisteröitynyt:
  31.10.2000
  Viestejä:
  119
  Ne mitään oikeuteen haasta jos niillä ole pitäviä todisteita ja pelkkä IP ei sellainen ole. Yrittävät vaan kusettaa ihmisiä ja saada 500 egee ilmasta fyrkkaa niin saa osinkoja maksettua :smoke:
   
 9. Kim Doe

  Rekisteröitynyt:
  17.10.2002
  Viestejä:
  117
 10. cubanera

  Rekisteröitynyt:
  21.11.2016
  Viestejä:
  2
  Sivulla 671 TaxiM kirjoitti:

  "Sehän on vain hyvä asia että IP-tietoja ei turhan pitkään (>9kk )säilytetä. Jos menet mokaamaan jotain niin että tekijänoikeustrollit uskaltautuvat haastamaan sinut oikeuteen niin oikeudessa ei ole sitten puoleettomasti mahdollista tarkastuttaa rahaa vaativan trollin tietojen paikkansa pitävyyttä. Vaikea ketään on tuomita jos rahaa haluava taho sanoo että on heillä tällanen lippulappunen että se IP ois ollu sun käytössä mut sitä asiaa ei voi kukaan mistään varmistaa."

  Tuntuu järkevältä. Noinhan sen täytyy mennä. Kuka tahansa voi kirjoittaa vastaavasti samanlaista tarkistamattomissa olevaa puppua ja
  vaatia sen pohjalta mitä tahansa. Eihän se noin voi mennä. Ei tuo voi mennä läpi. Missä tahansa voi tapahtua siinä virhe.
  Elisalta on oltava saatavissa kopio. eli Elisan luuulisi säilyttävän vastaavan tiedon jonka on luovuttanut oikeuden päätöksen näille koijareille.
  Tietääkö joku tästä jotain ?

  Osaltani voin sanoa, etten tosiaankaan ole lataillut mitään sellaista mitä TOT väittää kirjeessään.
  Minulla ei ole edes ko ko Bittorrent ohjelmaa enkä ole eläessäni kuullut jostain sontasarjasta
  nimeltä Z-nation.Pelkkä nimikin jo kertoo että kysymyksessä on ihan sitä itseään.

  Kannattaa muuten suhtautua varauksella mitä täällä kirjoitellaan siihen suuntaan, että on
  maksettava, ja oikeuteen ei kannata mennä. Asialla saattaa olla Hedman tms tekemässä trollia.
   
 11. jonesky12345

  Rekisteröitynyt:
  17.08.2015
  Viestejä:
  1 056
  Aika paljon oikeuskeisseissä vaikuttaa se puolustuksen uskottavuus. En tiedä sit meniskö todistajana toinen taloudessa asuva, ettei olla wareteltu ja viihdettä käytetään yhdessä laillisista lähteistä.
   
 12. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  889
  mutta eihän missään vaadita rahaa latauksesta, vain jakamisesta.
  taitaavat pojjaat (hedmannet ja muut jotka vaativat rahaa) olla joulurahoja havittelemessa. pitäs oikeestaan lähettää viestii sinne jotka antaa hedareitten yms hoitaa nää "jako" asiat ja pyydellä rahaa että ovatko edes oikeasti saaneet penniäkään rahoista vai ottavatko kaiken itselleen....
   
 13. jonesky12345

  Rekisteröitynyt:
  17.08.2015
  Viestejä:
  1 056
  Otinko nyt lataamiseen vai jakamiseen kantaa?

  Konsensus taitaa puolesta ja vastaan puhuvilla kuitenkin olla se, ettei tää nyt ole oikea tapa hakea korvauksia sivullisten uhrien takia
   
 14. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  889
  ei ne lähetä muusta kuin "jakamisesta" kirjeitä koska torrenttien lataus on "moitittavaa ei rangaistavaa" suomen laissa ja vaan jako on laitonta.

  BTW onks kellää mitää kokemusta soitteleeks ne hedareilt?
   
 15. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 350
  Nyt ei mene ihan nappiin. Lataaminen on Suomen laissa yhtä lailla kiellettyä - eli siis laitonta - kuin jakaminenkin, mutta ei rikosoikeudellisesti rangaistavaa. Viranomaiset eivät siis pelkkään lataamiseen puutu. Oikeuksienhaltijalla on kuitenkin oikeus vaatia yksityisoikeudellista väylää pitkin hyvityksiä lataamisesta siinä missä jakamisestakin.

  Käytännössähän tämä on kuitenkin äärimmäisen harvinaista, koska yksisuuntaisesta lataamisesta on äärimmäisen vaikea narahtaa. Mutta jos tulee esimerkiksi bongatuksi torrent-parvesta vaikka jaot olisivatkin nollassa, niin se ei eliminoi oikeuksienhaltijan oikeutta vaatia hyvitystä.
   
 16. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  889
  aa, hedarit ulisee vaan jaosta...
   
 17. jonesky12345

  Rekisteröitynyt:
  17.08.2015
  Viestejä:
  1 056
  Tottakai, koska jakaminen on lainsäädännön kannaltakin rangaistavaa. On lisäksi tehokasta kertoa kuinka heidän levitysoikeuttaan on rikottu ja näinpoispäin. Ei se, että oot saanut yhden kappaleen, mitään niitä kiinnosta.
   
 18. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  889
  joo mutta siinä pitäs olla joku raja et jos jakaa 0.1 kt/s 30 minsaa = sama rangaistus ku abaisit oman sivun jossa vois stream kattoo leffoi yms.... pysys tekijänoikeustrollit kuris
   
 19. jonesky12345

  Rekisteröitynyt:
  17.08.2015
  Viestejä:
  1 056
  @cydrex periaatteessa jos sulla olisi logitus kunnossa niin myöntämällä teon voisi kiistää aiheutetun haitan, mikäli ei oo käytännössä kuitenkaan jakanut. Tai voisi vedota hyvityksen suuruutta jakomäärän perusteella.
   
 20. KingLizard

  Rekisteröitynyt:
  05.08.2016
  Viestejä:
  58
  Voe, voe, voe.. Taas on MAO:ssa uus keissi tänään.

  22.11.2016 klo 10.00
  Crystalis Entertainment UG / X
  - tekijänoikeutta koskeva riita
   
 21. tsn81

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2003
  Viestejä:
  1 746
  Niin, "taas". Jopa toinen tapaus oikeudessa.
   
 22. katetti2

  Rekisteröitynyt:
  23.08.2013
  Viestejä:
  113
  otin DNA:lta nettiyhteyden, mukana tuli sopimusehdot, eikö toi nyt tarkoita että jos ottamallasi yhteydellä imutetaan niin olet siitä vastuussa?


  Asiakkaan vastuu käytöstä ja maksuista
  Asiakkaana vastaat liittymäsi ja palvelun käytöstä sekä maksuista, vaikka olisit luovuttanut sen toiselle. Liittymää tai palvelua voidaan käyttää myös muiden maksullisten palveluiden tilaamiseen, joten noudata niiden käytössä ja säilytyksessä korostettua huolellisuutta. Suojaa liittymäsi tai palvelusi älykortti ja laitteesi henkilökohtaisella tunnisteella (esim. PIN-koodi, suojakoodi, käyttäjätunnus, salasana), jos se on teknisesti mahdollista. Vaihda älykortin ja päätelaitteen oletusarvoinen tunniste, vaikka et käyttäisi liittymää, palvelua tai laitetta. Vaihda tunniste heti myös, jos ulkopuolinen saa tietää sen. Jos älykortti tai laite katoaa tai varastetaan, ota välittömästi yhteyttä teleyritykseen välttääksesi vastuun mahdollisesta väärinkäytöksestä. Päätelaitteeseen kuten matkapuhelimeen tai tablettiin voi ladata tai siinä voi olla valmiiksi asennettuna ohjelmia ja sovelluksia, kuten esimerkiksi sähköpostiohjelma, pelejä tai kartta-, musiikki- tai uutispalveluja. Tällaiset ohjelmat ja sovellukset voivat suorittaa tiedonsiirtoa edellyttäviä automaattisia päivityksiä tai muita tehtäviä taustalla ilman että aktiivisesti käyttäisit palvelua juuri sillä hetkellä. Asiakkaana vastaat näistä aiheutuneista kustannuksista, ei teleyritys. Voit estää ylimääräiset kustannukset estämällä päivitykset ja taustatehtävät.
   
 23. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 350
  Kolmas, itse asiassa.

  Ei tarkoita. Se tarkoittaa vain, että jos liittymällä käytetään maksullisia lisäpalveluita, niiden maksamisesta on vastuu liittymänhaltijalla - siinäkin tapauksessa, että niitä on tilattu vahingossa tai muuten tietämättä niiden kuluista - ei operaattorilla.

  Tekijänoikeuden loukkauksiin tuo teksti ei ota millään tapaa kantaa. Ja miksi ottaisikaan, kun Suomen laissa riittävän yksiselitteisesti sanotaan, ettei niistä ole vastuussa niin operaattori kuin liittymänhaltijakaan, ellei siis ole varsinainen tekijä. Ja vaikka ottaisikin, niin haluaisin muistuttaa sellaisesta yleensä jo peruskoulun yhteiskuntaopin tunnilla mainittavasta seikasta, että jos joku henkilön ja henkilön tai henkilön ja yrityksen välinen sopimus sanoo yhtä ja lakikirja toista, jälkimmäinen voittaa. Aina.
   
 24. Hedarit

  Rekisteröitynyt:
  21.12.2015
  Viestejä:
  102
  @katetti2

  Lainaamasi kappale koskee dna Oy:n ja sen asiakkaan välistä sopimusta liittymän käytöstä suoraan aiheutuvista mahdollisista kustannuksista. Ei liity mitenkään liittymällä mahdollisesti kolmannelle osapuolelle aiheutettuun todelliseen tai kuviteltuun haittaan. Jos näitä ehtoja (Asiakkaana vastaat liittymäsi ja palvelun käytöstä) yritettäisiin suoraan soveltaa esim. kyseessä oleviin kiristystapauksiin, tulisi vastaan Suomen laki, joka ei tunne liittymän omistajan automaattista vastuuta liittymän käytöstä, vaan nimen omaan käytöstä vastaa sen kulloinenkin käyttäjä.

  Muutenkin laki mennee yksityisten sopimusten edelle, oletan.

  edit: Tohtori oli jälleen nopeampi:o
   
 25. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 279
  Tutkiskelin hieman noita markkinaoikeuden vuositilastoja. http://www.markkinaoikeus.fi/fi/index/markkinaoikeus/tilastojajakasittelyajat.html

  Vuodesta 2013 alkaen tekijänoikeuslain 60 a §:n mukaiset hakemukset teleliittymän yhteistietojen luovuttamisesta ovat kasvaneet huomattavasti. Vuonna 2013 niitä saapui 22 kpl, ratkaistiin 15 kpl ja seuraavalle vuodelle siirtyi 7 kpl. 2014 hakemuksia saapui 73 kpl ja kaikki 80 ratkaistiin. 2015 hakemuksia saapui 211, joista 162 on ratkaistu, jolloin vuodelle 2016 on jäänyt 49 kpl. Ensi vuonna näemme sitten tilastoista, paljonko näitä uusia hakemuksia on tullut tänä vuonna.

  Riitatilanne näyttää olevan se, että vuonna 2013 niitä ei olisi oikeudessa ratkottu laisinkaan. Vuonna 2014 niitä on vireille tullut 2 kpl, joista 2 on siirtynyt seuraavalle vuodelle. 2015 vuoden alussa vireillä on ollut nuo 2, jonka lisäksi uusia olisi saapunut 5 kpl, joista 4 on ratkaistu. 3 riita-asiaa on jäänyt tälle vuodelle, jotka ilmeisesti ovat nyt nämä 3 täälläkin mainittua tapausta.

  Onko kenelläkään tarkempaa tietoa noista neljästä viime vuonna ratkaistuista tapauksista, että liittyvätkö ne näihin HP:hen, Adultiaan tms.?

  Lisäys: Laitoin markkinaoikeuteen tiedustelua asiasta. Ilmoittelen sitten, mitä vastaavat.
   
  Viimeksi muokattu: 22.11.2016
 26. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  380
  Porukat tuskailee aika paljon Adultian lukemattomien kirjeiden kanssa.
  Onko kenellekään arvausta miksei ensimmäistäkään keissiä ole mennyt oikeuteen vaikka kirjeitä on lähetelty pitkälti toista vuotta?
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti