Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. Juhalius

  Rekisteröitynyt:
  09.10.2010
  Viestejä:
  4 555
  Siitä ei ole puhettakaan etteikö siinä olisi kasaa rahaa, se on sit eriasia tulisiko raha juurikin sellaisilta asiakkailta joita operaattorit eivät lisää halua.
   
 2. Avustajat

  Rekisteröitynyt:
  09.04.2016
  Viestejä:
  53
  Operaattorit ei halua perseeauikista warettajaa asiakkaaksi.Lasketaan saamaan kuin juoksukaljan hakijat kaupassa.
  Yhteiskunnan mätäpaiseet.
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. iNdo

  Rekisteröitynyt:
  09.07.2005
  Viestejä:
  4 339
  Eka väite voi olla totta, loput sitten :facepalm:
   
 5. Dreama

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  44
  Saman maksun ne warepetterit maksaa nettiyhteydestä kuin muutkin, vaikka olis kuinka "perseeauikista" [sic] porukkaa.
  Kyllä monikin voisi arvostaa operaattoria, joka osoittaa arvostavansa yksityisyydensuojaa. Sorry OT.
   
 6. Peukkupainija

  Rekisteröitynyt:
  19.07.2016
  Viestejä:
  18
  Näin nyt internetin murroskausina on muitakin kohderyhmiä kuin pelkästään warepetterit ja pedarit jotka oikeasti arvostaisi asiakkaiden yksityisyydestä kiinnipitäviä palveluntarjoajia.
  Näyttäisi taas iki-vammainen "Vain syyllisillä on syytä piiloitella" mentaliteetti nostavan päätään tässä ketjussa.
   
 7. Hedarit

  Rekisteröitynyt:
  21.12.2015
  Viestejä:
  102
  elisa: http://markkinaoikeus.fi/fi/index/p...atekijanoikeudellisetasiat/1468410120125.html
  dna: http://markkinaoikeus.fi/fi/index/p...atekijanoikeudellisetasiat/1468409655264.html
  telia: http://www.markkinaoikeus.fi/fi/ind...atekijanoikeudellisetasiat/1458207813297.html

  Äkkiä vilkaisten, elisa on myöntynyt riemusta kiljuen kaikkeen, mitä trollit pyytävät. Telia ei ota kantaa. Vain dna on yrittänyt edes vähän lyödä kapuloita rattaisiin:

  MAO:424/16:"Crystalis Entertainment UG (haftungsbeschränkt) (jäljempänä myös hakija) on 1.3.2016 markkinaoikeuteen toimittamassaan hakemuksessa sekä 15.3.2016 ja 31.3.2016 toimittamissaan hakemuksen täydennyksissä pyytänyt, että markkinaoikeus määrää DNA Oy:n antamaan hakijalle yhteystiedot DNA Oy:lle kuuluvista, liitteestä ilmenevistä teleliittymistä liitteessä mainittuina aikoina.

  Hakija on lisäksi pyytänyt, että markkinaoikeus täsmentää, että tietojensaantioikeus koskee kaikkea tietoa, joka teleyrityksellä on liittymän käyttäjästä, tilaajasta ja laskutusyhteyshenkilöstä. Hakija on myös pyytänyt, että mikäli liittymän tilaajan nimissä on useampia DNA Oy:n tarjoamia liittymiä, markkinaoikeus määrää DNA Oy:n luovuttamaan tällaisen liittymän yksilöimiseksi tarvittavat tiedot, kuten liittymän puhelinnumeron tai muut vastaavat liittymän yksilöintitiedot.

  LAUSUMA

  DNA Oy markkinaoikeuteen 23.3.2016 toimittamassaan lausumassa pyytänyt, että markkinaoikeus määrittää, mitkä hakijan pyytämistä yhteystiedoista ovat sellaisia, jotka DNA Oy:n tulee luovuttaa hakijalle.

  DNA Oy on lisäksi pyytänyt, että sille korvataan luovutusmääräyksen täytäntöönpanosta aiheutuvat kulut esittämiensä perusteiden mukaisesti.

  Liittymän tilaaja on henkilö, jonka kanssa DNA Oy:llä on sopimus ja jonka DNA Oy on tunnistanut vahvasti. Vaikka liittymän käyttäjä olisi eri kuin sopimuksen tehnyt asiakas eli tilaaja, ei DNA Oy:llä aina ole käytettävissä käyttäjän nimi- ja osoitetietoja. DNA Oy saa käyttäjän tiedot, jos tilaaja on ne DNA Oy:lle ilmoittanut, mutta tällöin käyttäjää ei ole vahvasti tunnistettu. Tilaaja voi halutessaan myös ilmoittaa erillisen laskunmaksajan tiedot, jolloin liittymää koskeva lasku lähetetään laskunmaksajalle. Laskunmaksaja voi ilmoittaa milloin tahansa DNA Oy:lle, ettei hän halua enää ottaa vastaan liittymää koskevia laskuja ja tällöin laskut ohjataan tilaajalle.

  DNA Oy on luovuttanut hakijalle tähän asti ainoastaan tilaajan nimi- ja osoitetiedot, koska tilaaja on se henkilö, jonka kanssa DNA Oy:llä on sopimussuhde ja jonka DNA Oy on tunnistanut vahvasti sopimuksen teon yhteydessä. Hakija pyrkii laajentamaan tiedonsaantioikeuttaan yhden henkilön yhteystietojen sijasta kolmen eri henkilön yhteystietoihin.

  DNA Oy:n näkemyksen mukaan ainakaan laskunmaksajan tiedot eivät ole välttämättömiä hakijalle. Laskunmaksajalla ei ole mitään muuta yhteyttä liittymään kuin se, että tilaaja on hänet nimennyt laskunmaksajaksi. DNA Oy ei luovuta laskunmaksajille mitään muuta tietoa liittymän käytöstä kuin mitä laskulla tai laskun mukana erikseen tilatuilla erittelyillä on nähtävissä. Jos laskunmaksaja on eri henkilö kuin tilaaja tai käyttäjä, ei hänen tietojaan myöskään luovuteta DNA Oy:ltä yhteystietopalveluihin tai muille kolmansille tahoille.

  Markkinaoikeuden tulee ottaa kantaa siihen, onko DNA Oy velvollinen luovuttamaan tilaajan yhteystietojen lisäksi myös käyttäjän ja laskunmaksajan yhteystiedot ja ovatko käyttäjän ja laskunmaksajan tiedot välttämättömiä hakijan oikeuksien puolustamiseksi.

  Markkinaoikeuden tulee ottaa kantaa myös siihen, onko DNA Oy:n luovutettava myös salaiset puhelinnumerot. Jos käyttäjä tai tilaaja on ilmoittanut DNA Oy:lle kiellon julkaista yhteystietojaan yhteystietopalveluissa, ovat tiedot salaisia eikä tietoja julkaista tai luovuteta numeropalveluun tai muun vastaavan palvelun käyttöön. Lisäksi markkinaoikeuden tulee ottaa kantaa siihen, onko DNA Oy:llä velvollisuus luovuttaa hakijalle muu vastaava liittymän yksilöintitieto ja mitä tällainen tieto on."  Eli kyllä vaan aika paskoja ovat, vastaava "kaiken mahdollisen tiedon" vaatimus sisältyi myös Elisan asiakkaihin kohdistuneeseen MAO-caseen (425/16). Mitä mahdolliset "muut liittymät" kuuluvat Crystalikselle, jos ei niistä kerran ole jaettu / saatettu saataville mitään?

  Ihan kaikki ei mennyt MAO:ssakaan läpi, ehkä kiitos juuri dna:n kiukuttelun?
   
 8. Pääsiäinen

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2016
  Viestejä:
  678
  Onneksi edes DNA yrittää heittää kapuloita rattaisiin, ettei kaikkiin HP:n vaatimuksiin suostuta.
   
 9. pjotrthegreat

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2016
  Viestejä:
  19
  Onko kokemuksia. Onko paikalla ketään joka olisi maksanut. Mitä on sen jälkeen tapahtunut?
  Myykö Hedman tietojaan eteenpäin esim. Adultialle?
  Eli jos erehdyt maksamaan Hedmanille, seuraavaksi alkaa tulla postia Adultialta tms.?
  Onko Hedman, Adultia ja (Scanbox) ainoat tässä bisneksessä?
  Hedman väittää että kun maksaa - homma on heidän ja päämiehensä kohdalta ohi.
   
 10. Bfghost

  Rekisteröitynyt:
  18.04.2009
  Viestejä:
  71
  Pystyykö tekijänoikeuslain pykälä 60 a (Crystaliksen käyttämä syy MO-hakemuksessa) todella kumoamaan kaikki alla olevat pykälät? Vai ovatko operaattorien Crystalikselle antamat liittymätiedot juuri niitä "operaattorin omiin tarpeisiin" tarvittavia tietoja joita mainitaan pykälässä 7 alla. Ruotsissa, missä Ipred-laki antaa tekijänoikeushaltijoille samat oikeudet kuin meidän tekijänoikeuslaimme pykälä 60 a, operaattori Bahnhof poistaa kaikki yksilöintitiedot järjestelmistään 24 tunnin sisällä paitsi säilytysvelvollisuuden piirin kuuluvia tietoja joita ei saa paljastaa muuten kuin ankarien rikosten selvittämisessä. Olisiko sama käytäntö mahdollinen myös Suomen operaattoreiden kohdalla?

  Internetyhteyspalvelulla tarkoitetaan TYK 3 §:n 3 kohdan mukaan - ja tässä määräyksessä - viestintäpalvelua, jonka avulla voidaan muodostaa yhteys internetiin siellä tarjolla olevien palvelujen käyttämiseksi.

  TYK 157 §:n 3 momentin mukaan säilytysvelvollisuus koskee internetyhteyspalvelun osalta "tilaajan ja rekisteröidyn käyttäjän nimeä ja osoitetta, liittymän tunnistetta ja asennusosoitetta sekä tietoa, jonka avulla voidaan yksilöidä viestintäpalvelun käyttäjä, viestintään käytetty laite sekä palvelun käytön ajankohta ja kesto."

  "Säilytettävät tiedot tulee rajata vain siihen, mikä on palvelun tekninen toteutus huomioon ottaen välttämätöntä edellä tässä momentissa tarkoitettujen seikkojen yksilöimiseksi."

  Internetyhteyspalvelun tietoja on TYK 157 §:n 4 momentin mukaan säilytettävä 9 kuukautta viestintätapahtuman ajankohdasta.

  Määräyksen 6 §:n mukaan säilytysvelvollisuus koskee seuraavia internetyhteyspalvelun tietoja:

  1. internetliittymän tilaajan ja rekisteröidyn käyttäjän nimi ja osoite sekä käyttäjätunnus ja muu vastaava tunniste;
  2. internetliittymän asennusosoite;
  3. internetyhteyden aikainen staattinen tai dynaaminen IP-lähdeosoite sekä tiedot siihen liittyvistä osoitemuunnoksista;
  4. internetyhteyden alkamisen ja päättymisen päivämäärä ja kellonaika;
  5. kansainvälinen matkaviestintilaajan tunnus (IMSI-tunnus);
  6. kansainvälinen matkaviestimen laitetunniste (IMEI-tunniste) tai muu viestinnän lähteenä olevan laitteen yksilöintitieto; sekä
  7. puhelinnumero, josta yhteys on muodostettu. ​

  "Säännöksen 1 momentissa tarkoitetaan säilytysvelvollisen yrityksen omien asiakkaiden tietoja."

  Säilytysvelvollisuuden piiriin kuuluvia tietoja saa TYK:n 157 §:n 1 momentin mukaan käyttää ainoastaan pakkokeinolain (806/2011) 10 luvun 6 §:n 2 momentissa tarkoitettujen rikosten selvittämiseksi ja syyteharkintaan saattamiseksi. Säilytysvelvollisuuden piiriin kuuluvat tiedot on mainitusta syystä johtuen pystyttävä erottamaan säilytysvelvollisen yrityksen omaakin tarvetta varten käsittelemistä tiedoista.

  Sen estämättä, mitä tässä osassa säädetään välitystietojen käsittelystä, sisäministeriön päätöksellään erikseen nimeämän teletoimintailmoituksen antaneen yrityksen (säilytysvelvollinen yritys) on huolehdittava jäljempänä säädetyin edellytyksin, että säilytysvelvollisuuden piiriin 2 ja 3 momentin mukaisesti kuuluvat tiedot säilytetään 4 momentissa säädettyjen säilytysaikojen mukaisesti. Säilytettäviä tietoja saa käyttää ainoastaan pakkokeinolain (806/2011) 10 luvun 6 §:n 2 momentissa tarkoitettujen rikosten selvittämiseksi ja syyteharkintaan saattamiseksi.

  Säilytysvelvollisuus koskee tietoja, jotka liittyvät:

  1) säilytysvelvollisen yrityksen tarjoamaan matkaviestinverkon puhelinpalveluun tai tekstiviestipalveluun mukaan lukien puhelut, joissa yhteys on saatu muodostettua, mutta puheluun ei vastattu tai puhelu on estynyt verkonhallintatoimenpiteestä johtuen;

  2) säilytysvelvollisen yrityksen tarjoamaan internetpuhelinpalveluun, jolla tarkoitetaan palveluyrityksen tarjoamaa loppuasiakkaille asti internetyhteyskäytäntöön perustuvaa puhelun mahdollistavaa palvelua;

  3) säilytysvelvollisen yrityksen tarjoamaan internetyhteyspalveluun.

  Esitutkintaviranomaiselle voidaan antaa lupa rikoksesta epäillyn hallussa olevan tai oletettavasti muuten käyttämän teleosoitteen tai telepäätelaitteen televalvontaan, kun epäiltyä on syytä epäillä:

  2) teleosoitetta tai telepäätelaitetta käyttäen tehdystä rikoksesta, josta säädetty ankarin rangaistus on vähintään kaksi vuotta vankeutta;
   
 11. twigman

  Rekisteröitynyt:
  01.08.2016
  Viestejä:
  198
  Jos maksat niin eiköhän tuolta alaa lisää laskuja tulla kaikenlaisesta muusta paskasta mitä ovat kytänneet siinä samalla. Ei ehkä samalta päämieheltä, mutta samoilta lakifirmoilta jotka pyörittää tätä touhua. Mistä sitä tietää vaikka pykäävät nopeasti jonkun pöytälaatikkofirman pelkästään näitä maksaneita varten, sen verran vammasta touhua ollu alusta asti.
  Adultia ja Hedman vaihtaa myös varmasti tietoja keskenään.
   
 12. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 350
  Sinulta menee nyt puurot ja vellit sekaisin. Tekijänoikeuslain §60a määrittää, mitä tietoja loukatun tahon oikeuksienhaltijalla on lupa loukkaajasta saada. Nuo siteeraamasi pykälät taas säätelevät sitä, miten viranomaiset (käytännössä lähinnä poliisi) saavat samojen tietojen kanssa häärätä.
   
 13. Bfghost

  Rekisteröitynyt:
  18.04.2009
  Viestejä:
  71
  §157 sanoo että säilytysvelvollisuuden piiriin kuuluvia tietoja saa ainoastaan luovuttaa tuntuvien rikosten selvittämiseksi, mutta §60a antaa siis oikeuksienhaltijoille mahdollisuus päästä näihin täysin samoihin tietoihin käsiksi muutaman sadan euron takia?
   
  Viimeksi muokattu: 03.10.2016
 14. taxman

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2001
  Viestejä:
  3 149
  Suomen laki on hyvin huono monissa tapauksissa johtuen siitä, että laeista äänestetään puoluekurin mukaisesti, jolloin puolueen kannan päättävän poliitikon voiteleminen riittää huonon lain säätämiseen.
   
 15. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 350
  Se ero tulee siitä, että poliisilla on lupa tehdä pikkuisen enemmän niillä tiedoilla kuin trollihessuilla. Kuten tässäkin säikeessä on varmaan tuhatkunta kertaa todettu, kaikki mitä oikeuksienhaltija voi tehdä on lähetellä näitä ikävänsävyisiä kirjeitään, joita vastaanottaja voi halutessaan käyttää vaikka lambin korvikkeena. Kaikkeen muuhun tarvitaan viranomaisten apua.

  Poliisilla sen sijaan on valtuudet esimerkiksi tulla vaikka ovelle kovistelemaan, viedä koneet kantoon tai järjestää linjalle jatkuva kaiken liikenteen kuuntelu.
   
 16. riittaajo

  Rekisteröitynyt:
  11.01.2016
  Viestejä:
  26
  Tämmöisiä viestejä on tullut takaisin kun olet yhteydessä hedmaniin.

  Hedman Partners vie kaikki yhteyttä ottaneet oikeuteen. Älä maksa. Älä ota yhteyttä!


  Päämiehemme valvontaohjelma seuraa myös muuta BitTorrent-liikennettä, ja liittymästäsi on havaittu runsaasti BitTorrent-liikennettä säännönmukaisesti ja pitkällä aikavälillä. Teknisten jälkien perusteella kaikki havainnot ovat peräisin samasta lähteestä, joten liittymää on mainitsemistasi kymmenistä kotitalouksista käytetty vain yhdestä käsin. Yksinkertaisin ja uskottavin selitys havainnoille on, että tämä kotitalous on liittymän tilausosoite. Mikäli asiassa ei päädytä sovintoon, joudumme viemään asian poliisin tutkittavaksi, mikäli poliisi ei ala tutkimaan asiaa, viemme asian oikeuteen. Avoin WLAN ei riitä todisteeksi. Ette ole pystyneet aukottomasti todistamaan syyttömyyttänne. Viemme kaikki yhteyttä ottaneet oikeuteen, jotka eivät pysty todistamaan aukottomasti syyttömyyttään. Liittymästäsi on havaittu myös BitTorrent-verkossa runsasta pornon levitystä. Olisi teidän kannaltanne hyvin ikävää, koska paljastamme pornon levityksen oikeudessa. Teidän vaimonne, lapsenne, ystävät ja sukulaiset saisivat tietää teidän pornon levittämisestä ja katsomisesta. Teidän kannaltanne paras ratkaisu on maksaa vaadittu summa heti, että ikävä porno asia ei tule julkiseksi oikeudessa.

  Ystävällisin terveisin / Kind regards,

  Hedman Partners Attorneys Ltd
  Tehtaankatu 10
  00140 Helsinki
  Tel: +358942428799
  E-mail: [email protected]
   
 17. WhatEva

  Rekisteröitynyt:
  16.09.2016
  Viestejä:
  83
  Ja aivan varmasti on tullut, ja paljon.. Lisäksi lataajien nimet julkaistaan kunkin paikkakunnan sanomalehdessä sunnuntaisin.

  Tasan yhtään tuommoista viestiä tuskin lähettävät, vaikka muuten ovat mitä ovat.

  VMP -osaston kertomaa on alla oleva.

   
  Viimeksi muokattu: 03.10.2016
 18. Jurputin

  Rekisteröitynyt:
  22.05.2009
  Viestejä:
  93
  Ihanko oikeasti tällaista mopo poika tekstiä oikea asianajotoimisto muka suoltaa? (suolestaan) Tuossahan jo täyttyy laiton uhkaus -tunnusmerkin sisältö.
   
 19. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 350
  Surkea ja lapsellinen mustamaalausyritys. Ja täysin joutava, koska HP:ssa riittää kyllä kyseenalaistettavaa ilman tuollaisten santapäisten satujen sepittelyäkin.
   
 20. räätäli22

  Rekisteröitynyt:
  19.12.2015
  Viestejä:
  112
  Tiedän henkilön joka on maksanut HP:lle summa X:n. Adultiasta ei ole tietoa. Maksaneelle ei ole tullut uusia "laskuja". Tästä mainittu threadin alkupäässäkin. Itse en maksaisi. Kyseinen henkilö maksoi kun koki summan vähäpätöiseksi, ja ei halunnut stressiä itselleen tai perheelle (lapsille). Tiedä nyt sitten auttoiko stressiin, ainakaan vielä ei ole uusia vaateita ilmaantunut. Maksu kesältä 2015. En sen enempää ota kantaa maksamisen puolesta / vastaan. Mikään muu taho ei HP:n lisäksi ole ymmärtääkseni lähestynyt "laskulla".
   
 21. taxman

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2001
  Viestejä:
  3 149
  Täytyy kyllä todeta, että tässä on saatu HP:n ajatusmaailman hyvin näkyviin.

  Älkää ottako yhteyttä!
   
 22. pähk1nä

  Rekisteröitynyt:
  29.05.2011
  Viestejä:
  879
  Itse tiedän myös kaksi, jotka laskun ovat viime vuonna maksaneet, eikä ole ainakaan vielä ole uutta roskapostia saaneet. Kovasti koitin vihjata, ettei välttämättä kannata maksaa, mutta asiaan vihkiytymätön tavis säikähtää tuosta sen verran, että maksoivat kiltisti.
   
 23. Pekka105 Banned

  Rekisteröitynyt:
  10.10.2015
  Viestejä:
  127
  .. taas muutama todiste siitä, että maksaminen kannattaa, syyttömänä.
   
 24. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 350
  Jos pitää turhaa rahanmenoa "kannattavana", niin sitten ehkä.

  Ei, maksaminen ei edelleenkään nimenomaan ole missään nimessä kannattavaa, tuo on kyllä niin kieroutunut sanavalinta kuin olla ja voi. Sen sijaan se ei vaikuta olevan millään lailla riskialtista. Jättävät sentään kynityn rauhaan.


  Aplodeja on silti turha odottaa.
   
 25. Tohtori Tuho

  Rekisteröitynyt:
  05.10.2016
  Viestejä:
  14
  Posteljooni jokusen kirjeen tännekin tuonu. Ensimmäisen jälkeen oli kieltämättä wtf olo. "Kysy googlelta" johdatti tähän ketjuun ja analyyzin perustella en ole korvaani lotkauttanut kirjeiden perusteella. Takkakin niillä tuppaa syttymään perin kehnosti. Eihän tuolla toiminnalla ole käytännössä mitään tekemistä tekijänoikeuksien valvomisen kannalta. Eurojen kiilto silmissä lähetellään kirjeitä enempi vähempi oikeisiin / vääriin osoitteisiin.

  Mitään en siis ole ladannu/jakanu, mutta jännä juttu, että siitä huolimatta, että oon pitäny totaalista radiohiljasuutta kirjeiden lähettäjää kohtaan, niin haastetta raastupaan ei ole tullu, poliisi ei oo käyny tekemässä tupa-kaappi-siisteys tarkastusta ja Kim Jong-ung ei oo määränny meikäläistä kivilouhokselle töihin.

  Tästä viestiketjusta on kyllä saanu rutosti hyvää infoa aiheesta, kunhan on suodattanu (valitettavan paljon) ylimääräsen tuuban pois.

  Special thanks to DrVatanen. Tarjoon kaljat, jos joskus nokakkain satutaan. ;)
   
 26. OrgaNik

  Rekisteröitynyt:
  19.01.2015
  Viestejä:
  770
  Sulla on joko aivan helvetin kieroutunut ajatusmaailma, tai sitten vain liikaa rahaa taskussa.

  Tai sitten olet myyrä.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti