Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. yyri

  Rekisteröitynyt:
  28.01.2007
  Viestejä:
  4 778
  Korkein päättäisi että vielä liian korkeita nuo hyvitysvaatimukset niin a vot :D
   
 2. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 350
  Heh, nyt pitää kyllä antaa pienet sarkastiset golftaputukset MAO:lle, kun onnistui antamaan sellaisen ratkaisun, josta sekä vastaaja että kantaja valittavat korkeimpaan.

  Mutta tämähän todistaa vain sen, mitä itse sanoin jo heti silloin kun ratkaisu julkistettiin. Flintin kannalta ratkaisu ei ollut hyvä, koska selkänahasta revitty kokonaiskulusumma nousi mottipäiseksi. Mutta ei saanut ratkaisu trollejakaan juhlimaan, koska se varsinainen hyvityssumma jäi karkkirahatasolle. Se on selvästi aiheuttanut tilanteen, jossa ovat joutuneet aivot nyrjällään miettimään, miten pystyvät edelleen vaatimaan kirjeissä kolmi-nelinumeroisia summia, kun tietävät ettei sama mene enää MAO:lle läpi. Mistä seuraa konkreettinen uhka bisnesten kuihtumisesta jollain aikavälillä, kun uusia pelotekeissejä ei ole mahdollista nostaa. Lisäksi on paljon mahdollista, että tajuavat ettei siitäkään seuraisi välttämättä kuin ikävyyksiä, jos joku päättäisi tosissaan lähteä haastamaan sitä kirjeiden uutta muotoilua, jossa leijonanosa sovittelusummasta koostuu epämääräisistä "kuluista".

  Eli vähänhän tällainen kaksiteräinen miekka tässä on edelleen kyseessä, myös sen suhteen mitä KKO päättää tehdä. Flintin kannalta olisi ihanteellista, jos juttu otettaisiin siellä käsittelyyn ja ratkaisu syyllisyydestä katsottaisiin liian löyhin perustein tehdyksi. Mutta kaikkien muiden trollien uhrien kannalta siinä olisi puolensa, jos KKO jättäisi MAO:n tuomion voimaan. Se kun meinaisi, ettei trolleilla ole enää eväitä nostaa uusia oikeusjuttuja, ainakaan elleivät merkittävästi laske kirjeissään vaatimia summia.
   
  Viimeksi muokattu: 17.09.2016
 3. ekvivalenssi

  Rekisteröitynyt:
  15.06.2013
  Viestejä:
  72
  Tässä haetaan vain ns. "uutta normaalia".

  Kansalainen haluaa hakea itselleen oikeusturvaa. Yritys haluaa takuuta omalle bisnekselle.
   
 4. Pekka105 Banned

  Rekisteröitynyt:
  10.10.2015
  Viestejä:
  127
  Hyvää läppää !
  Mahtavatko nuo lakitoimistot edes ymmärtää minkälaista paskamyrkyä ovat hakemassa, ja ihan oikeuden kautta.

  Tämä on hessuille klassinen "all in" tilanne. Varmaa on että murot kommentoi jokaista hessun asianajajaa netissä jos nimen näkevät :)
  Toisaalta korvaussumma ei tule missään mielessä nousemaan merkittävästi.

  Miksiköhän HP riitautti MO:n päätöksen?
   
 5. Pekka105 Banned

  Rekisteröitynyt:
  10.10.2015
  Viestejä:
  127
  .
   
 6. Peukkupainija

  Rekisteröitynyt:
  19.07.2016
  Viestejä:
  18
  Hehe, Sir Joni paljasti piratisminvastaisen ristiretkensä oikean motiivin, eli mammonan, suoraan korkeimmalle oikeudelle.. Mitä tätä Patrick & Co:n puliveivaus-sirkuksen euroopankiertuetta on seurannut, niin homma alkaa yskimään ja kuolee viimeistään siinä vaiheessa kun paikallinen oikeus toteaa vaadittujen summien olevan totaalista rosvousta ja tekee korjaavan päätöksen tai antaa runtua paikallisille lakimiehille jotka to-trollien kelkkaan lähtivät. Sitten sirkus pakkaa teltan vauhdilla yön sydämessä ja siirtyy kohti uutta kuppattavaa maata. Kysymys on vain, että mitä sirkukselle käy kun ns. sivistysmaat on käyty kaikki läpi?

  Pitääpä vaan muistaa laittaa Scanbox totaaliseen boikottiin omassa huushollissa, yhtä vastenmielistä ja tekopyhää toimintaa heiltä.
   
 7. henri_kortelainen

  Rekisteröitynyt:
  16.09.2016
  Viestejä:
  2
  Kuinkahan pitkään menee ennenkuin oikeudesta tulee päätös?
   
 8. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 350
  KKO:ssa keskimääräinen valituksen käsittelyaika on noin puoli vuotta. Jos juttu otetaan sisään, ratkaisussa voi mennä kaksikin vuotta.
   
 9. Hedarit

  Rekisteröitynyt:
  21.12.2015
  Viestejä:
  102
  ...Kiitos tiedosta Piraatti-Joni!
  Scanbox boikotti jatkuu myös täällä. Tämä vatipää-firma ei tule saamaan enää sentin-vitun-jeesusta tältäkään taloudelta.

  Toivon todella, että kuluttajat laajemminkin ymmärtäisivät jättää paskiaisten levittämät elokuvat ostamatta. Mao:n korvauspäätös on linjassa aikaisempien päätösten, sekä terveen järjen kanssa. Poskettomalla to-trollauksella ei ole mitään tekemistä piratismin torjunnan kanssa. ScumBag Entertainment vetäköön käteen, tai Piraatti-Jonia anukseen, ihan sama kumpaan.

  edit: "valvontakulut" on jokaisen oikeudenomistajan omalla kontolla ja voivat näkyä esim. tuotteiden hinnoissa, kuten kivijalkakaupoillakin. Kuitenkaan mahdollisten to-korvausten suuruuteen niillä ei saa olla mitään vaikutusta. Ei myymälävaraskaan kiinni jäädessään joudu kustantamaan vartiointiliikkeen kaupalta veloittamia euroja.
   
  Viimeksi muokattu: 18.09.2016
 10. Skeigo

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2015
  Viestejä:
  2
  Siis tämähän on käsittämätöntä: tuttavani sai kirjeen ja tapahtumasta kirjeen mukaan on yli puolitoista vuotta. Kirjeessä häneltä karhuttiin yhden episoden latausta 500e. Mutta oikeasti millainen oikeussuoja kirjeensaajalla edes on, jos lokeja edes säilytetään noin pitkälle.

  Jos tuollainen päätyisi haasteeseen, onko siinä oikeasti enää mitään järkeä. Parasta tosin on, että hän ei ollut fyysisesti edes osoitteessa paikalla, kun kyseinen lataus olisi olevinaan sattunut, koska hän asui eri osoitteessa, missä internet.

  Millaiset todisteet MO tuohon edes tarvitsisi..
   
 11. adamantium Banned

  Rekisteröitynyt:
  17.05.2016
  Viestejä:
  42
  :o
   
  Viimeksi muokattu: 20.09.2016
 12. TaxiM Banned

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2012
  Viestejä:
  1 652
  Tuo on hauska kohta MAO:n perusteluissa tuo wlan modeemin osto perusteena Flintin syyllisyydestä. Se toki osoittaa todennäköisemmäksi sen, että väitetty teko on tehty Flintin nettiyhteydellä mutta ei osoita millään tavalla kuka yhteyttä olisi käyttänyt. Naapuri huomannut että kas, salaamaton wlan tarjolla ja näyttää olevan nopeampi kuin oma kämänen netti niin käytetääs sitä niin tulee leffat ladatuksi nopeammin.

  Ja päivämäärä jolloin Flint sai kirjeen mainittu perusteena, että flintin oltava syyllinen. Flint sai kirjeen => muutti wlaninsa salatuksi => naapurin pääsy hänen yhteyteensä päättyi => waretus loppui. Täysin mahdollinen ja todennäköinen tapahtumien kulku mutta joku MAO:n kesähessu on oikaissut urakalla kohdassa "looginen päättely" ja väittänyt modeemin oston ja waretuksen lopettamisen tukevan Flintin syyllisyyttä.
   
 13. Filindel

  Rekisteröitynyt:
  14.06.2010
  Viestejä:
  69
  Muutenhan tuo tukisi syyttömyyttä, mutta Flint meni lähettämään Hedareille sähköpostin pari viikkoa myöhemmin, jossa ilmoitti yrittävänsä yhteyden rajoitusta. Ei siis väittänyt rajoittaneensa sitä jo kirjeen saatuaan.
   
 14. Pekka105 Banned

  Rekisteröitynyt:
  10.10.2015
  Viestejä:
  127
  Näinhän se on, kyseisen seikan ei pitäisi painaa syyllisyyden eikä syyttömyyden puolesta, eikä sitä pitäisi käyttää myöskään siitä kuuluisassa MO:n kokonaisharkinnassa.
   
 15. PT2

  Rekisteröitynyt:
  11.02.2011
  Viestejä:
  33
  Millonhan nuo kirjeiden saapumiset loppuu? Olen nyt saanut näitä yhteensä 12 viimeisen puolentoista vuoden sisään. Näistä jopa kaksi on tullut oikeilla tiedoilla. Uusin on merkitty ajalle, jolloin en edes ole vielä asunut kyseisessä talossa. Ja tiedän että kohta tulee uusi, jossa muistutellaan edellisestä. Sen jälkeen tulee kirje "Hei, näistä on käyty oikeudessa joten kantsis maksaa hei ihan oikeesti!". Tiedän kuvion, sillä papereita on aikamoinen pino tallella.

  Ilmeisesti tuo on niin hiuksenhieno raja, onko tuo touhu laillista vaiko ei kun ei siihen näytä kukaan korkeampi taho puuttuvan.
   
 16. Pääsiäinen

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2016
  Viestejä:
  678
  Nyt sitten odottamaan mitä Turre saa aikaiseksi seuraavassa asteessa. On ns. näytön paikka.
   
 17. virtuaali

  Rekisteröitynyt:
  14.03.2004
  Viestejä:
  2 907
  Tuohan on hyvä juttu että löytyy paljon kirjeitä. Voi osoittaa että ihan hatusta vetävät ipnsä.
   
 18. Kaljugorilla

  Rekisteröitynyt:
  29.03.2012
  Viestejä:
  1 516
  Mutta eikö tällä ole potentiaalia päättyä flintin kannalta vielä kusisemmin?

  MO:n tuomion perusteella (korvaukset/kulut) suhde oli naurettavan pieni.

  Jos KO pitää MO:n linjan ennallaan, on tilanne tismalleen sama, mutta kuluja tuli lapiokaupalla lisää.
  Jos KO tiukentaa MO:n linjaa, sekä kulut, että korvaukset nousevat.
  Jos KO toteaa "syyttömäksi" ( Eikö itse lautaus jo myönnetty )? , niin koko paska kaatuu Jonin niskaan.

  Eli venäläistä rulettia kahdella patruunalla rummussa. :confused:
   
 19. nikihin

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2013
  Viestejä:
  37
  Näin ulkopuolisena tuli mieleen, että tuleeko nää kuuluisat kiristyskirjeet vaan ja ainoastaan leffoista / sarjoista joihin scanbox entertainment omistaa jakeluoikeidet JA mitkä on listattu scanbox entertainment:n sivuilla? Sekä hieman tarkennusta haluaisin siihen, että ne ketkä on saanut ko. kirjeet, onko kyseiset tiedostot ladattu torrentteina vai onko käytössä ollut popcorntime? Ja kuinka paljon porukka on ylipäätään jakanut niitä tiedostoja, että jakonopeuden pystyy rajottaa suhteellisen pieneksi, että kiinnostaako Hedman Partnersia myös ne ketkä jakaa todella minimaalisen määrän? :confused:
   
 20. Juhalius

  Rekisteröitynyt:
  09.10.2010
  Viestejä:
  4 555
  KO voi myös lieventää MO:n linjaa, kulut ja korvaukset pienenevät. Tätä pidän itse todennäköisimpänä.
   
 21. Pekka105 Banned

  Rekisteröitynyt:
  10.10.2015
  Viestejä:
  127
  Lyhykäisesti, kyse on siitä että koko juttu revitään auki:
  HP haastaa (hakee linjaa): Hyvityksen määrä, valvontakulut ja oikeudenkäyntikulut.
  Turre haastaa yllä mainituista ainakin kaksi jälkimmäistä, samoin kuin tuomion perusteet, koska ne ovat muuttuneet.
   
 22. Savolae

  Rekisteröitynyt:
  17.04.2013
  Viestejä:
  600
  Oma käsitys on, että kirjeet tulevat Scanboxin nimikkeistä ja sitten on erikseen tämä Adultian aikuisviihteestä lähettämät kirjeet, joissa sitten pelotellaan HP:n tekosilla. En tiedä minkälaisia lokeja Flintin oikeudenkäynnissä on esitelty, mutta HP esitti perusteinaan vastaajan ladanneen myös muita kuin Scanboxin nimikkeitä. Viimeinen Scanboxin loukkaus tapahtui 29.3.2015 ja Black Sailssin kakkoskauden vika jakso ilmestyi Wikipedian mukaan 28.3.2015. Näin ollen siis näissä huhtikuussa tapahtuneissa raskauttavina tulkituissa "voin rajoittaa portteja" -puheissa, siis on kyse jostain ihan muusta kuin Scanboxin nimikkeistä. Sillä käyttääkö Popcorntimea tai ihan mitä tahansa vastaavaa ei ole mitään väliä, sillä ne pohjaa torrent-protokollaan. Kuten myös nämä lähetysrajoitukset ovat aivan yhdentekeviä jos sitä ulospäinlähtevää dataa voidaan havaita toisessa päässä.
   
 23. nikihin

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2013
  Viestejä:
  37
  Aivan, eli siis periaatteessa homma lähtee HP:n puolelta liikkeelle juurikin Scanboxin nimikkeistä, mutta siinä vaiheessa, kun juttu menee pidemmälle, he vahvistavat lausuntoaan lisäämällä siihen muitakin nimikkeitä. Ja mitä tulee tohon lähetysrajoitukseen, henkilökohtaisesti itse olen aina elänyt uskossa, että ne ketkä jakavat massiivisia määriä laittomasti, ovat ne ketkä halutaan saada kiinni. Ilmeisesti kuitenkin HP laittelee näitä kirjeitä kaikille niille jotka jäävät nalkkiin Scanboxin nimikkeistä. Lähinnä mietityttää se, että millä logiikalla ne kirjeet lähtevät, sillä todella hankala uskoa, että jokainen ihminen kuka nyt vaikka olisi ladannut/jakanut/katsonut Black Sailsin toisen tuotantokauden jaksoja, olisivat saaneet kyseisen kirjeen. Kai se sit on ns. satunnaista.
   
 24. Käräjäoikeuden virkamies

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2015
  Viestejä:
  107
  Jep, juurikin näin. Partio, jos soittaa niin puhelu tulee tuntemattomasta numerosta.
   
 25. Savolae

  Rekisteröitynyt:
  17.04.2013
  Viestejä:
  600
  Tekijänoikeustrollaus yrittää esiintyä tekijänoikeusvalvojana, mutta se ei niistä tee samaa asiaa. Joku TTVK saattaa olla oikeasti primaarisesti kiinnostunut sen levityksen vähentämisestä, sillä se on tekijänoikeuksienhaltijoiden eduntavoittelujärjestö. Tekijänoikeustrollauksessa kuitenkin on kyse bisneksestä, joka ei mene viihdeosastojen tai Netflix (&kumpp.) kassan kautta.

  Tiedot siitä kuka on ladannut saadaan Excipio Gmbh:n kautta, joka on keskeisessä roolissa tätä trollausta. Siitä miten tarkalleen Excipio toimii ei ole tietoa, mutta voinee olettaa, että lafka seuraa julkisten trakkereiden suosituimpia latauksia ja pyrkii sitten olemaan tuhansissa suosituimmissa parvissa ja logittamaan mahdollisimman paljon siellä tapahtuvia yhteydenottoja. Nykyajan digitaalisessa maailmassa kun ihmisten nettihaut ovat rahanarvoista tietoa, niin Excipio tekee tilin laittomien latausten seuraamisella, sillä nekin ovat selvästi rahanarvoista tietoa. Se sitten miten laillisesti seuranta hoituu, kenen aloitteella seuranta tapahtuu (ottaako Scanbox yhteyttä Excipioon vai Excipio Scanboxiin) ja tuhat muuta Excipiota koskevaa kysymystä ovatkin mysteerejä, sillä sen verran salakähmäisestä lafkasta kyse on.

  Korjataan vielä aiemmassa viestissä väittämääni, että Scanboxin lisäksi Hedman edustaa Crystalis Entertainmenttia, joka kai omistaa Black Sailssin oikeudet. Molempien oikeudenomistajien loukkaukset lakkaavat kuitenkin Flintin keississä aiemmin mainittuna 29.3.2015.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti