Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. Pekka105 Banned

  Rekisteröitynyt:
  10.10.2015
  Viestejä:
  127
  Kiitos Katium.
  Joo, liittymän omistaja/haltija ei ole vastuussa sen liikenteestä, tiedetään.
  Tämä laki on suorastaan perseestä, juuri se mahdollistaa kiristysbisneksen. Se pitäisi muotoilla uudelleen niin, että yksityishenkilö on vastuussa omasta omasta liittymästään. Yritykset, yhteisöt yms. voisivat edelleen pitää halutessaan verkot avoinna.
  Tämä lopettaisi kiristysbisneksen melko pian, koska ennakkotapaus kohtuullisesta korvauksesta on (melkein) olemassa ja kääntäisi nämä tekijänoikeus jutut enemmän rikosoikeuden suuntaan.
   
 2. ChickenLegs

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2012
  Viestejä:
  3 424
  Juu, totta kai. Heikennetään ihmisen oikeusturvaa sen vuoksi, että mitättömille teoille olisi helpompaa löytää syntipukki. "Valitettavasti" rikoslain tarkoituksena ei ole etsiä syyllisiä rikoksiin vaan ylläpitää yhteiskuntajärjestystä rankaisemalla todellisia syyllisiä ja pelotevaikutuksen kautta myös näiden rikosten ehkäisy. Jollain ihmeellä vielä väännät asian niin päin, että kiristysbisnes vähenisi sillä, että liittymän omistaja olisi lain silmissä automaattisesti syyllinen kaikkeen.

  Ehkä voitaisiinkin säätää sellainen laki, että aina kun rikos uhkaa jäädä ratkaisematta, niin laitetaan Pekka105 puoleksi vuodeksi vankilaan sovittamaan ihmiskunnan kollektiivista syntiä.
   
 3. korvaoo

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2003
  Viestejä:
  4 348
  ratkaisuhan on oikeastaan lakiin leivottuna jo nyt, ainut mitä pitäisi muuttaa on taho jossa näitä käsitellään, tutkintapyyntö poliisille ja käräjäoikeus ainoana väylänä lopettaisi melko tehokkaasti niin trollikusetukset kuin oikean piratisminkin, koska pienet rikkeet jäisivät tutkimatta mutta rikokset menisivät poikkeuksetta poliisin kautta. Ainut mitä pitäisi linjata on se rikkeen ja rikoksen raja ja tähänkin taisi olla jo jotain kättä pidempää olemassa?
   
 4. Kone27

  Rekisteröitynyt:
  12.09.2016
  Viestejä:
  3
  Adultia soitti viime viikolla perään kun olen pitänyt lähetettyjä papereita huijauskirjeinä... Onko muille tullut puheluita A:sta ja miten kannattaa niihin suhtautua? Puhelu tuli tuntemattomasta numerosta mikä ei anna ainakaan fiksua kuvaa... Yrittävätkö kalastella jotain paljastuksia vai mikä on homman nimi?
   
 5. ChickenLegs

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2012
  Viestejä:
  3 424
  Minä olenkin ihmetellyt, mikseivät uskalla soittaa perään. Monihan maksaisi aivan varmasti, jos tulisi puhelu kotiin. Salaisesta numerosta soittelu kielii kyllä oman toimintansa kyseenalaistamisesta. Muistaakseni poliisista saatetaan ohjeen mukaan joissain toimistoasioissa soittaa salaisesta numerosta mutta eihän noita muuten käytä enää edes puhelinmyyjät.

  Se nyt on selvää, että jos soitto tulee, niin sillä kalastellaan uhreja uudelle haastekierrokselle. Tai ehkä tosiaan vain yritetään pelotella ihmisiä maksamaan. Oma numeroni on salainen, joten haaskalinnut tuskin kykenevät selvittämään sitä, mutta siinä vaiheessa tekisin viimeistään ilmoituksen häiriköinnistä.

  Kirjeiden lähettely on niin huono tapa pelotteluun, koska niissä on aina sama saateteksti ja tunnetusti toisto vähentää pelotevaikutusta nopeasti. Kielenkäytön täytyy niissä muutenkin olla hyvin säyseää, ettei vahingossa oikeasti täytä kiristyksen tunnusmerkkejä tai lipsahda petoksen puolelle. Puhelinsoitto tuntuu ihmisistä aina niin henkilökohtaiselta.
   
 6. twigman

  Rekisteröitynyt:
  01.08.2016
  Viestejä:
  198
  Mitäs asiaa niillä oli?
  En usko että Adultia soittelee sen takia että koittaisi saada matskua oikeusjuttua varten, soitoilla yritetään vaan kuumotella asiakasta maksamaan tuo kiristyssumma. Ovat kuulemma adultialta soitelleet aiemminkin, ehkä 300 sivua sitten oli aiheesta keskustelua.
   
 7. Pekka105 Banned

  Rekisteröitynyt:
  10.10.2015
  Viestejä:
  127
  Laki olisi kyllä muotoiltavissa sisältäen salaukset ja syytteen jykevän todistustaakan yms, mutta menisi liian vaikeaksi.

  Tässähän tämä ratkaisu jo onkin. Onkohan joku Muro ajanut jo lakimuutosta?
   
 8. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Ovat soitelleet aiemminkin. Ideana noissa puheluissa on ihan sama kuin esimerkiksi tv-lupatarkastajien puheluissa aikanaan, saada "asiakas" möläyttämään jotain omaan syyllisyyteen viittaavaa. Eli käytännössä saada maksamaan se kirjeessä pyydetty summa, ei sen kummempaa.
   
 9. jonesky12345

  Rekisteröitynyt:
  17.08.2015
  Viestejä:
  1 056
  Eiköhän tässä pikkuhiljaa ole oikeuskeissit nähty. Hedarilla pitkä lista porukkaa ja voitosta kaikkien osalta ei varma voi olla. Jos itse pitää radiohiljaisuutta niin tuskin tulee haastetuksi, vaikka joitain varmoja keissejä haastettaisiin. Riittäisiköhän hedareilla pokka haastaa markkinaoikeuteen esim 5 vuoden takaisesta rikkomuksesta?
   
 10. Dexxman

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2002
  Viestejä:
  364
  Toimistojen numerot on kyllä näkynyt aina puhelimessa, mutta partioautosta soittaessa on ollut tuntematon numero.

  Tästä on kyllä joku vuosi kun viimeksi on partioautosta "kontaktoitu".

  Ei koskaan ole mitään syytä vastata minkäänlaisiin maksukirjeisiin (ellei kyse ole sitten varmasti itse tilatusta tuotteesta). Valelaskut on jo vanha juttu... hulluhan se edes lukee sellaista kirjettä.

  Salaiset numerot voi laittaa suoraan puhelimesta hylkyyn. Prepaid liittymät on luottotiedottomilla ja pienillä lapsilla, jos ei ole myymässä/ostamassa netissä mitään eikä ole pieniä lapsia niin ei niihinkään kannata vastata. Ei ole soittajalla oikeaa asiaa mielessä.

  Poliisista sitten soittavat tai tulevat hakemaan jos oikeasti on jotakin mielenpäällä. Muuten kansalaiset voivat jatkaa normaalisti.

  Se koira älähtää johon kalikka kalahtaa on tietysti muistettava. Ehkä noita kirjeitä siihen vanhaan viisauteen nojaten lähettelevät.
   
 11. Kospi

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2001
  Viestejä:
  1 020
  Jahas, törmäsin yhteen kirjeen saajaan. Tässä kohtaa saaja ei todellakaan ole warettanut mitään, hän ei osaa. Tyttären poikaystävä oli auliisti sanonut, että hän sen on tehnyt, mutta kirje ja "maksuosoitus" meni liittymän omistajalle. Warettaja ei edes ole asunut yli vuoteen samassa osoitteessa.

  Mä sanoin, että ei välttämättä kannata reagoida mitenkään, mutta toisaalta ei hän ole mitään edes tehnyt. Laittaa varmaan sällin maksamaan laskun. Blacksails oli ladatut jaksot. Ei ole kiinnostunut vääntämään mihinkään suuntaan ja uskoo kyllä kaikki tämän kaltaiset uhkauskirjeet. Siihen ei järkipuhe auta.
   
 12. Huhtajoon

  Rekisteröitynyt:
  12.09.2016
  Viestejä:
  2
  En koko keskustelua oo lukenut mutta sieltä täältä.
  Pystyykö tommoset "jäljittää" oikean osoitteen jos ostaa itelle esim 4g reitittimen, sitten perus joku dna:n prebaid liittymän (netti maksaa siinä noin 17e kuussa eli ei pahan hintanen). ?
  Sitä ei rekisteröidä niin "haltia" vaikea selvittää.

  Varmaan sen saa jotenkin paikannettua? Syrjemmässä ok-talo saattas onnistua mut jos asuu kaupungissa kerrostalossa ?
   
 13. kautium

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2007
  Viestejä:
  17 398
  Viranomainen voi paikantaa liittymän jollakin tarkkuudella tietylle aluelle, mutta hedarit eivät. Yksikään viranomainen taas ei lähde mitään paikannuksia minkään tekijänoikeusrikkeen vuoksi tekemään.
   
 14. Huhtajoon

  Rekisteröitynyt:
  12.09.2016
  Viestejä:
  2
  Eli prebaidilla latailee :D
   
 15. slattie

  Rekisteröitynyt:
  13.07.2001
  Viestejä:
  1 085
  Tjaahas tännekin tuli 550e karhukirje Hedman Partnerssilla koskien leffaa jota en ole koskaan nähnyt ja rikkeen ajankohdan aikaan en vielä edes asunut nykyisessä osoitteessa. :rolleyes: Siinähän koittavat karhuta ja oikeudessa mieluusti heidät tapaisin joten siltä osin asia ei haittaa mutta ärsyttää kyllä suuresti tuo noiden touhu. Jotkut asiasta vähemmän tietävät saattaisivat tuonkin maksaa mukisematta ja tekijänoikeus-trollien pyörä jatkaa pyörimistä.
   
 16. fineagle

  Rekisteröitynyt:
  02.11.2011
  Viestejä:
  142
  Tänne tuli myös, ja samat ajatukset kuin aikaisemmilla mitä tätä luin. 100e hyvitystä mahdollisesti tapahtuneesta "väärinkäytöstä" on vielä kohtuus.
  Mutta 450e valvonta / nimike kustannuksia on kyllä ryöstö asianajotoimiston puolesta.

  En tiedä mitä pitäisi ajatella, ajattelin alussa tämän olevan niitä huijaus / kiristysviestejä?
  Onko kukaan jättänyt maksamatta, onko asiaa viety eteenpäin? Ajattelin varmaan soitella huomenna kyseiseen puljuun asian tiimoilta.
   
 17. saumatonJouni

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2015
  Viestejä:
  100
  Varmasti tuhannet kirjeen saaneet ovat jättäneet maksamatta. Foorumilla on myös ollut useita henkilöitä, jotka ovat ilmoittaneet, että eivät ole maksaneet, eivätkä aio maksaakaan ja mitään seuraamuksia ei ole tullut. Pelkkä IP-osoite ei riitä oikeuteen viemiseen. Tästä maksamatta jättämisestä hyvänä esimerkkinä nimimerkki "pentti peruskäyttäjä". Hänen viestejään voi tarkistella täältä: http://murobbs.muropaketti.com/search/5203820/

  Äläkä sinäkään ota mitään yhteyttä kyseiseen kiristysfirmaan. Siellä yrittävät vain kalastella tunnustusta ja ottavat sinut silmätikuksi jos menet ottamaan yhteyttä. Älä myöskään maksa mitään kiristäjille. Yleinen ohje on siis älä maksa, älä ota yhteyttä eli lyhyesti älä reagoi mitenkään. Olit syyllinen tai et niin se ei näitä kiristäjiä kiinnosta.

  Kannattaa lukea myös nimimerkin Dr. Vatanen viestejä läpi, siellä on hyvää infoa. Tietysti tuo ensimmäinen viesti tästä ketjusta kannattaa lukea.
   
 18. Testo

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2016
  Viestejä:
  148
  Älä soita sinne. Motivoituvat vain lisää jos vaikutat huolestuneelta. Jos olet oikeasti jakanut jotain, Joni saattaa myös käyttää sanomaasi oheistodisteena.

  Tietenkään en ole itse saanut kirjettä enkä sitä myöntäisi, vaikka semmoinen löytyisikin. Hypoteettisesti jos kuitenkin olisin jättänyt maksamatta niin ei sieltä tulisi muuta kuin lisää kirjeitä.
   
 19. calleguerrero

  Rekisteröitynyt:
  20.01.2010
  Viestejä:
  9
  Pakko kysyä ja samalla ihmetellä, että miksi te reagoitte mitenkään noihin kirjeisiin? Edellinen kirjoittaja pohti soittavansa sinne. Älkää nyt hyvät ihmiset olko.. sanoisinko tyhmiä.. ja hötkyilkö.

  Teitä vastaan ei ole olemassa minkäänlaisia pitäviä todisteita. Sana todiste on aika ylimitoitettu tässä yhteydessä, koska mikään virallinen taho, poliisi tms, ei epäile teitä mistään rikoksesta. Annatte kiristäjille siimaa, kun soittelette tai reagoitte millään lailla. Siinä samalla myönnätte jotain nauhalle tai kerrotte tarkemmin tietoa itsestänne.

  Vähän sama kuin yksityinen pysäköinninvalvoja antaa autollenne maksun mutta koska teillä on trafilta tietojen luovutuskielto niin asia jää siihen. Kun alatte suutuspäissänne reklamoida ja täyttelette nettilomakkeeseen kaikki tietonne hetua myöten niin sitten teiltä kyllä osataan karhuta :D

  Näitä kirjeitä tulee postissa tasaiseen tahtiin. Ensimmäinen kirje on aina tuo perus ympäripyöreä, jossa mainitaan IP osoite. IP osoite ei ole todennäköisesti enää edes sinun käytössäsi mutta on saattanut joskus olla. Vaikkapa vuosia sitten.

  Toinen kirje on sitten vielä vähän pelottavammin muotoiltu. Tuon Flintin casen jälkeen sitä on alettu käyttää näissä toisen kerran kiristyskirjeissä varoituksena.

  Älkää yksinkertaisesti reagoiko mitenkään näihin kirjeisiin, se on niin yksinkertaista. Käyttäkää tulevaisuudessa VPN:ää tai muuta lisäsuojausta. Kirjeitä tulee todennäköisesti niin kauan kuin latailette materiaalia, joita kiristäjät seuraavat. VPN:n käytön aloituksen jälkeisiltä päiviltä kirjeitä ei enää ole tullut tähän liittymään esimerkiksi.
   
 20. Hug Eboner

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2013
  Viestejä:
  447
  Minkä takia tuola maon sivuilla ei ole läheskään kaikkia päätöksiä?
   
 21. rehu

  Rekisteröitynyt:
  14.07.2003
  Viestejä:
  2 762
  Onko nyt käynnissä joku kirjeiden lähetys pt. 2 - vaihe, kun monelle 'uudelle' tullut postia Hedmanilta? Paljonkohan tuas vaditusta 500+€ menee oikeuksien haltijalle/omistajalle?
   
 22. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Se vain ei ole yleinen tapa laittaa kaikkia päätöksiä nettiin. Jos joku erityinen keissi kiinnostaa ja diaarinumero on tiedossa, voi sitä kysellä sähköpostitse, jolloin toimittavat päätöksen ilmaiseksi.
   
 23. jonesky12345

  Rekisteröitynyt:
  17.08.2015
  Viestejä:
  1 056
  Topikki on vähän vaikea seurailtava. Nyt viimesen parin kuukauden sisään on taas kirjeitä tullut, pelotteena tuo flintin keissi. Vaaditaan yleensä n. 50€-100€ oikeuksien omistajille ja loput muita kuluja. Toki voidaan vaan arvata, mikä lopullinen jako sitten on, mutta ainakin virallisesti kirjeissä noin, että olisi linjassa markkinaoikeuden päätöksen kanssa.
   
 24. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Eiköhän pyydetyn summan ole jättänyt maksamatta ellei viisi-, niin vähintään nelinumeroinen määrä kirjeen saaneita. Tuo kun ei ole mikään lasku, jonka voisi viedä esimerkiksi perintään. Kyseessä on sovintoehdotus muotoa "jos annat meille tämän verran rahaa, takaamme että asia jää tähän".

  Asia on viety eteenpäin yhden, eli tämän ketjun aloittajan tapauksessa. Muitakin haastettuja on tämänhetkisen tiedon mukaan kymmenisen kappaletta, mutta nuo kaikki on ilmeisesti sovittu oikeussalin ulkopuolella ja summat sekä muut ehdot on pidetty salassa.

  Soitto oikeusaputoimistoon lienee fiksuin valinta näin alkajaisiksi, jos itseään haluaa ilmaiseksi muullakin kuin anonyymien palstalaisten neuvoilla rauhoitella.
   
 25. Jormanenn

  Rekisteröitynyt:
  23.02.2016
  Viestejä:
  25
  Taas tuli kirjettä adultialta, Aika mielenkiintoinen otsikko tämä "Varoitus markkinaoikeuteen haastamisesta". Asiasta tekee myös erikoista se että kirje oli tullut suoraan ovenraosta lattialle eikä laatikkoon. Elikkä ilmeisesti tämä kirje ei ole tullut postin kautta.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti