Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. Judge Dredd

  Rekisteröitynyt:
  06.10.2007
  Viestejä:
  5
  Taloyhtiön jakamoon on siis vedetty kolmen eri internet tarjoajien valokuidut, jotka siis kipailutettiin keskenaan taloyhtön hallituksen päätöksellä ja voittaja ei ollut toi "kiristyskirjeessä" olleen Elisan valokuitu.
  Kaikkien asuntojen liittymät siis omistaa taloyhtiö. Isännöitsijältä saan kyllä heti todistuksen, että kesällä 2015 taloyhtiön nettiliittymät toimitti muu yritys, kuin Elisa.
   
 2. TaxiM Banned

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2012
  Viestejä:
  1 652
  Ja niillä on millaisia todisteita siitä kuka väitetyn jakamisen on tehnyt?
   
 3. Riistinrauta

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2015
  Viestejä:
  303
  Olisi kiva jos onnistuisi noin helposti. Suomen ISP:t palvelevat asiakkaitaan parhaalla mahdollisella tavalla, eli eivät kerro tietojasi "millekään ulkopuoliselle taholle"... eivätkä edes sinulle.

  Tämän vastauksen sain viime vuonna kun soitin ISP:lleni.
  Sieltä sanottiin siis suoraan, että tietojani ei ole annettu edes MAO:lle ja että "huijauskirjeen" (heidän käyttämänsä termi) voi heittää roskiin.

  Näillä tiedoilla mentiin silloin eteenpäin ja jatketaan ainakin siihen asti kunnes kuulen, että internetin nimissään pitänyt ihminen saa haasteen oikeuteen :D
   
 4. Tpa84

  Rekisteröitynyt:
  22.09.2009
  Viestejä:
  2 691
  Roskiin vaa laput mitä tulee
   
 5. Pekka105 Banned

  Rekisteröitynyt:
  10.10.2015
  Viestejä:
  127
  joo, roskiin vaan... jos lompakko kestää.
   
 6. saumatonJouni

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2015
  Viestejä:
  100
  Pekka105 on Hedmanin kätyri ja kiristyskirjeiden kannattaja. Näytti tuolla arpovan jotain random lukuja oikeudenkäyntikuluihin liittyen sun muuta turhanpäiväistä lässytystä oli ilmassa.

  Jos et itse mene Hedman partnersille antamaan todisteita niin mitään ei tapahdu. Mitään oikeudenkäyntikuluja ei siis tule. Muutama muistutuskirje sieltä voi tulla, että maksa heti tai päläpäläpälä....
  Kannattaa odotella rauhassa se Kapteeni Flintin keissin mahdollinen jatkokäsittely korkeimman oikeuden kautta.

  !!!!!ÄLKÄÄ MAKSAKO, ÄLKÄÄ OTTAKO YHTEYTTÄ KIRISTÄJIIN!!!!!
   
 7. User-ID #1234

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2009
  Viestejä:
  5 012
  Mikäs röllykkä sää oot? Roskiin vain kaikki kiristyslappuset mitä tulee.
   
 8. TaxiM Banned

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2012
  Viestejä:
  1 652
  Miksi ei kestäisi? Se on fyysisesti mahdotonta että kiristäjällä olisi meidänkään tapauksessa mitään todisteita siitä kuka väitetyn teon olisi tehnyt. Minä, puoliso, lapset, naapurit vai vierailevat ystävät tai sukulaiset. Siksi mulla ei ole mitään pelkoa että mihinkään oikeuteen joutuisin, PAITSI jos itse ottaisin kiristäjään yhteyttä ja antaisin lisätietoa siitä kuka mahdollinen tekijä voisi olla.

  Menes nyt tekijänoikeustrolli taas vaihtamaan nimimerkkiä kun oot jo riittävän kauan pelotellut oikeudenkäyntikuluilla. Ja kohta oot taas uudella nimellä muka keskustelemassa aiheesta vaikka sun tarkoituksena on vaan pelotella hiipuvan kirjebisneksen uhreja maksamaan.
   
 9. Pekka105 Banned

  Rekisteröitynyt:
  10.10.2015
  Viestejä:
  127
  Tämä on taas just tätä, minkäänlaisia muita mielipiteitä ei hyväksytä kuin "kirje roskiin".
   
 10. Juhalius

  Rekisteröitynyt:
  09.10.2010
  Viestejä:
  4 555
  Niin, ei kai paskanjauhamista ja trollaamista tarvitse hyväksyä.
   
 11. Pekka105 Banned

  Rekisteröitynyt:
  10.10.2015
  Viestejä:
  127
  Juhalius, kun nyt kerran syytät minua "trollaamisesta" niin voisitko ystävällisesti määritellä tarkasti mitä sillä tarkoitat ja myös kertoa myös mihin kirjoitukseeni viittaat, kuten myös kertoa miksi se on mielestäsi trollaamista, perustuen määritelmääsi.

  Muussa tapauksessa jätä kommentoimatta kirjoituksiani.
  Kiitos.
   
  Viimeksi muokattu: 11.09.2016
 12. Mvirtanen666

  Rekisteröitynyt:
  11.08.2016
  Viestejä:
  16
  En ole kuullut, että kirjeissä vaaditut summat olisivat myöhemmin nousseet. Tosin mikään ei estä headmania vaatimasta sinulta vaikka 100€ /leffa +100k kuluja (paitsi että tämä ei mene ikinä läpi oikeudessä jos riitauttaa kulut). Jos joudut haastetuksi, etkä venkoile turhia voivat kulut olla jotain 4k luokkaa (käyttäjän 'satunnainen ohikulkija' arvio) + korvaukset. Tietysti kuluja saa aikaiseksi niin paljon kuin haluaa, jos palkkaa mahdollisimman kalliit asianajajt ja venyttää oikeudenkäyntiä vuosien mittaiseksi.
  Sitä minkä hintaiseksi case muodostuu, jos sopii haasteen saatuaan mutta ennen oikeuden istuntoa, ei tiedetä koska nämä sopimukset on julistettu salaisiksi.
  Itselleni annettiin oikeusaputoimistosta neuvo, että jos haaste saapuu kannattaa ehdottaa sopimista 100e/leffa ja 50e/sarjan jaksa + max 100e kuluja

  Suosittelen että laitat oikeusaputoimistoon soittopyynnön se on ilmainen, eikä tarvitse miettiä onko joku netistä saatu neuvo pätevä/harhainen/trolli
   
 13. Juhalius

  Rekisteröitynyt:
  09.10.2010
  Viestejä:
  4 555
  Hehe, ei minua sinun pyynnöt liikuta mihinkään suuntaan.

  Onhan noiden vatipäisten vihjailujen jakaminen joko tyhmyyttä tai trollausta... Mielestäni en ole kyllä ennemmin sinulle näistä sanonut, ettei vain olisi ollut joku hieno altterisi?
   
 14. Pöytä

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2001
  Viestejä:
  4 255
  Jotakuinkin nämä kaksi vaihtoehtoahan tässä on. Tarkemmin eritellen joko tämä @Pekka105 on vähän vajaa elämänkoululainen, tai sitten yrittää esiintyä sellaisena ja luoda muille vähälahjaisille keskustelua mahdollisesti lukeville sellaisen vaikutelman, että asioista olisi suurempaakin epäselvyyttä. Joku puolilukutaidoton tomppeli voi vaikka erehtyä luulemaan, että nämä ovat laskuja, tai että maksamatta jättäminen tulee kalliiksi.

  Ehkä maksajien osuus pönkäleiden vastaanottajista on laskussa, ja bisnestä pitää vähän trollimarkkinoida foorumeilla. Kyllähän se yksikin huijattu raukka on paljon rahaa jopa pyrkyrilakimiehille. Helposti muutaman viestin lähettelee per onnistunut kusetus, ja pääsee ihan tuntipalkoille.
   
 15. jakkeee

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2008
  Viestejä:
  433
  Itsellä tilanne se että liittymä ollut minun nimissä, asunut tuolloin poikamieskämpässä jossa kyseisenä ajankohtana 4 asukasta, wlan ollut välillä avoin ja suojattuna salasana kerrottu jokaiselle sitä kysyvälle vieraalle. Toisen elokuvan olen ehkä joskus nähnyt, en muista kumpaakaan ikinä ladanneeni eli todennäiköisestii joku muu asialla, mutta itse en aio sitä alkaa selvittämään. Selvittäköön Hedman oikean syyllisen, jos minua vielä kirjeitse lähestyyvät niin ilmoitan asiasta poliisille, kyllä tuo jostain kiristyksestä syyttömää kohtaan menee. Jotenkin nämä perheen perustanutta huolettaa ja pistää vihaksi vaikka syytön onkin, ei olisi ensimmäinen kerta kun syyttömiä tuomitaan oikeudessa asti.

  Uskomatonta että tälläinen touhu on Suomessa mahdollista ja muka täysin laillista. 100€ korvaus elokuvaa kohden tuntuu vielä suhteellisen kohtuulliselta, mutta että 500€ muita kuluja syytetyn maksettavaksi?! Eihän poliisikaan maksata ylinopeutta ajaneelta omia palkkojaan ja ratsiassa käytettäviä välineitä.
   
 16. twigman

  Rekisteröitynyt:
  01.08.2016
  Viestejä:
  198
  Onkohan kukaan ottanut yhteyttä markkinaoikeuteen ja kysynyt että onko näissä "varoitus markkinaoikeuteen haastamisesta"-uhkauksissa mitään perää; ottavatko edes käsittelyyn tuollaisia haasteita. Voisin kuvitella että markkinaoikeus ei kovin mielissään tuollaisista porno-kirje-uhkailuista ole, varsinkin jos eivät itse ole tietoisia tämän tyylisestä kirje-kampanjasta.
   
 17. Zigh

  Rekisteröitynyt:
  01.07.2003
  Viestejä:
  1 243
  Perusteltuja mielipiteitä otetaan vastaan. Huutelu on vähän tyhjänpäiväistä.

  Skenaariossa "kirjeen heittäminen roskiin ja olla hiljaa" todennäköisyys joutua maksamaan jotain on ehkä prosentin luokkaa. Vaikka se em. jotain olisi 30 000 e, niin lopputuloksen odotusarvo on vahvasti roskiin heittämisen puolella.
   
 18. OrgaNik

  Rekisteröitynyt:
  19.01.2015
  Viestejä:
  770
  Jos laskee maksamaan joutuneiden määrän vs. lähetettyjen kirjeiden määrän, prosenttikin taitaa olla vahvasti yläkanttiin.
   
 19. kautium

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2007
  Viestejä:
  17 398
  Niin, "maksamaan joutuneitahan" ei ole tähän mennessä kuin ketjun aloittaja (Flint), sekä lisäksi pari muuta, jotka oli sovittu ennen oikeuskäsittelyä. Kirjeitä taas on lähetetty ilmeisesti useita tuhansia.

  Ei oikeasti syyttömän kannata alkaa mitään maksamaan, mutta se on sitten kysymysmerkki, että kuinka moni näistä "syyttömistä" on ihan aikuisten oikeasti syytön. Ei sillä, että syyllisenkään kannattaisi hötkyillä maksamaan pelkästään kirjeen perusteella.
   
 20. OrgaNik

  Rekisteröitynyt:
  19.01.2015
  Viestejä:
  770
  Juu, tuohon en ota mitään kantaa, kunhan laskeskelen todennäköisyyksiä.

  Hieman kyllä ärsyttää tuo Hedareiden "syyllinen, kunnes toisin todistetaan" meininki. Ei sen nyt ihan noin kuitenkaan pitäisi mennä.
   
 21. Pekka105 Banned

  Rekisteröitynyt:
  10.10.2015
  Viestejä:
  127
  Tuon yllä olevan kommentin taustalla piilee tämän säikeen ydin. Mielestäni voidaan olettaa että että vähintään 90% HP:n kirjeistä menee oikeaan osoitteeseen, liittymän haltijalle, sanoisin myös että itseasialliselle warettajalle.

  On myös täysin omaa hölmöyttä (tietämättömyyttä hyvin harvoissa tapauksissa) jakaa omaa wifi salasanaa kaikille kavereille, tutuille ja kylän miehille.

  Suurin osa täälläkin kirjoittavista näyttäisi omaavan tietotekniikan perustaidot ja pitäisi sen nyt tyhmemmänkin tietää että kopiosuojattujen teosten warettaminen on laitonta.

  Tästä huolimatta aina joku finninaamainen nörtti saa itkupotkuraivarin jos ehdotetaan että pitäisi kantaa vastuu teoistaan, esim. 100 €/teos. Tämä vääristää keskustelua huomattavissa määrin.
   
 22. Juhalius

  Rekisteröitynyt:
  09.10.2010
  Viestejä:
  4 555
  Eihän kukaan ole nillittänyt mao:n määrittelemästä 50e/jakso ja 100e/elokuva korvauksesta. Sehän on ihan kohdallaan ja varsin ok kaikinpuolin.

  Hedmanin persereikien toiminta onkin sitten asia eri, 100e leffasta ja 500e "laskutuslisää" :D

  Se että joku tekee jotain väärää ja laitonta niin onko se samalla hyväksyntä sille että sen varjolla laitetaan tälläinen kiristyskirje/valelasku business pystyyn?
   
 23. kautium

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2007
  Viestejä:
  17 398
  Myös minä luulen, että kirje päätyy useimmissa tapauksissa oikeaan osoitteeseen. Ongelma tulee siitä, että liittymän haltija ei kuitenkaan ole välttämättä se joka on ko. liittymällä siellä warestellut. Ja toinen jopa edellistä suurempi ongelma on vielä se, että joskus kirje päätyy ihan varmasti myös sellaiseen talouteen, jonka liittymällä kukaan ei ole warettanut mitään. Ongelma tulee siitä osittain manuaalisesta prosessista, jolla liittymien haltijoiden tietoja käsitellään.

  Liittymän haltija ei ole vallitsevan lain mukaan syyllinen muiden tekemisistä, eikä pidäkään olla. Mietipäs tuota hetken aikaa, sillä jos olisi, niin sitten meillä ei olisi ainuttakaan avointa langatonta verkkoa ja tuskinpa oppilaitoksissa ja muissa vastaavissa organisaatioissa kukaan haluaa olla vastuussa tuhansien muiden satunnaisten käyttäjien tekemisistä. Jos liittymän haltijalle langetetaan vastuu kaikesta liikenteen sisällöstä, niin maailma on kohta kovin erilainen.

  Warettaminen ja tässä tapauksessa etenkin niiden teosten jakaminen edelleen (tai siis saataville saattaminen) ilman oikeutta on tosiaan laitonta, mutta ei tässä nyt siitä kysymys olekaan etteikö olisi.

  Se markkinaoikeuden määrittelemä korvaus oli 50€/jakso ja 100€/elokuva. Ei siitä ole juurikaan napinaa kuulunut. Napinaa massoissa aiheuttaa pikemminkin se miten hedarit, adultia ja muut vastaavat tahot toimivat. Kirjeet ja niiden uhkaileva sävy, virheelliset vastaanottajat (varauksin) ja ennenkaikkea ne viivan alle lisätyt extrakulut ahdistavat. Kenenkään maailma tuskin kaatuu edes parin tonnin laskuun, mutta 50 000€ oikeuskuluihin se voi tavan pulliaisella jo kaatuakin ja siten sellaisella pelotteleminen voi aiheuttaa aika paljon sydämentykytyksiä.

  Tämän sanottuakin, myös hedarit toimivat lain puitteissa kirjebisneksineen.
   
  Viimeksi muokattu: 12.09.2016
 24. ChickenLegs

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2012
  Viestejä:
  3 424
  Olen sinua kyynisempi. Markkinaoikeudesta tuskin otetaan kantaa mihinkään epävirallisesti. Ylen tai muun isomman median haastatteluun ehkä löytyisi yksittäinen tuomari, joka suostuu henkilökohtaisella tasolla kertomaan mielipiteensä, mutta siitä ei voi päätellä mitään sitovista linjauksista. Suomessa ei vastuuta kanneta kuin tapaus kerrallaan.

  Totta kai voi. Kuten siinä sulle lähetetyssä kirjeessäkin varmasti kerrottiin, niin Markkinaoikeuden käsittelemästä tapauksesta tuli kuluja maksettavaksi kaikkiaan noin 50 000 euron verran. Sitä voitaneen pitää ylärajana. Tuon yhden tapauksen lisäksi Hedman on vienyt ehkä kourallisen – ehkä enemmän – tapauksia virallisen haasteen tasolle ja ne on kaikki soviteltu kulisseissa salassapitosopimuksen turvin. Noissa tapauksissa asianosainen on aivan varmasti maksanut reilusti enemmän kuin kirjeessä esitetyn summan.
   
 25. twigman

  Rekisteröitynyt:
  01.08.2016
  Viestejä:
  198

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti