Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. nubuCki

  Rekisteröitynyt:
  09.01.2004
  Viestejä:
  16
  Joo 20.2.2015 ja 23.2.2015 oli mukamas tapahtunu tämä jakaminen ja ensimmäinen kirje on. Ilmeisesti loppunu tuoreet jutut kesken ku sen verran vanha sarja jo niin pitää kaivella noin vanhoja asioita? vmp
   
 2. jonesky12345

  Rekisteröitynyt:
  17.08.2015
  Viestejä:
  1 056
  Yksi puolituttukin oli saanut puolentoista vuoden takaa kirjeen. Oli googlella löytänyt muron ja kun juteltiin niin oli aika selvää, ettei asian tiimoilta tehdä mitään. Myönsi, että satunnaisesti jotain latailee, mutta black sailsin osalta ei ollut muistikuvia kun joutui googlella selvittämään mikä sarja voisi olla kyseessä..
   
 3. Simbah

  Rekisteröitynyt:
  05.09.2016
  Viestejä:
  1
  Itselle tuli kanssa tänään ensimmäinen kirje missä oli tapahtumapäivät 1,5v sitten. Lisäksi kirjeessä oli mainittu 2 ip-osoitetta, mikä ihmetyttää myös. Tuntuu aika epätoivoiselta kalastelulta.
   
  Viimeksi muokattu: 05.09.2016
 4. runneltu

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2015
  Viestejä:
  157
  nyt on mennyt kaksi kuukautta markkinaoikeuden päätöksestä ja valitusaika päättynyt.. onko valituslupa korkeimpaan oikeuteen myönnetty vai tuleeko markkinaoikeuden päätöksestä nyt lainvoimainen? vai mikä on tilanne tässä jutussa?
   
 5. Ekali

  Rekisteröitynyt:
  11.04.2013
  Viestejä:
  124
  Täysin sama kirje tuli tännekkin, koskien Black Sailsia. Annan asian olla ja kattellaan sitte oikeudessa jos jaksavat sinne asti panostaa :D
   
 6. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 350
  Monettakohan kertaa tämäkin käydään läpi...

  Sitä valituslupaa oli aikaa hakea se kaksi kuukautta. Jos sitä on haettu, se lupa on nyt sisällä KKO:n byrokratiassa, ja voi pyöriä siellä arviolta puoli vuotta ennen kuin tulee päätös siitä, onko hakemus hyväksytty vai ei. Jos päätös on myönteinen, KKO ottaa jutun käsittelyyn, eikä MAO:n ratkaisu saa lainkaan lainvoimaa. Jos kielteinen, MAO:n ratkaisusta tulee sen myötä lainvoimainen.

  Jos lupaa ei olla haettu lainkaan, on MAO:n päätöksellä nyt lainvoima. Tosin viimeisimmän tiedon mukaan Flint oli valittamassa, eli todennäköisesti joskus lopputalvesta aikaisintaan ollaan tämän asian kanssa fiksumpia.
   
 7. f000

  Rekisteröitynyt:
  11.02.2004
  Viestejä:
  568
  Onko HP:lta tulleisiin kirjeisiin kasattu jotain hyvää infopakettia tänne?
   
 8. Mvirtanen666

  Rekisteröitynyt:
  11.08.2016
  Viestejä:
  16
  Soittelin tämän asian tiimoilta oikeusaputoimistoon. Ja voisi heidän vastauksensa tännekkin summata.
  -Asian meneminen markkinaoikeuteen on melkoisen epätodennäköistä
  -Hiljaisuus on ennen epätodennäköisen haasteen saamista fiksuin politiikka
  -Jos omatunto kolkuttaa kannattaa ehdottaa maksavansa markkinaoikeuden hinnaston mukaan +max satanen kuluja
  -Kulut joita noissa kirjeissä vaaditaan (yli puolet summasta) ovat aivan päättömiä ja kannattaa riitauttauttaa jos joutuu haastetuksi

  Oikeusaputoimiston puhelinneuvonta on ilmainen ja sinne kannattaa soittaa jos asia nettilakimiesten neuvojen jälkeen askarruttaa.
   
 9. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 279
  Hyvä! Tämä on juuri oikeaa toimintaa. Itse kukanenkin on oman elämänsä asiantuntija. Aina kannattaa kysyä neuvoa julkiselta puolelta, koska sieltä ne viran puolesta vastaavat ja vielä meidän maksamillamme verorahoilla. Tämä kannattaa jokaisen muistaa, jos empii kehtaako kysyä.
   
 10. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 350
  Aika lailla samanlaisilta näyttävät kuin meidän murolaisten neuvotkin. Mistäs sen tietää, vaikka vaan lukisivat tätä topikkia sielläkin, että pysyvät ajan tasalla...

  ...noh, oikeasti. Tämä on juuri se syy, miksi itse sanon suunnilleen jokaiselle itseltäni neuvoa kysyvälle, että soittaa oikeusaputoimistoon. Sieltä kun käytännössä vahvistetaan se, mitä on juuri tullut itse sanoneeksi. Sitten ei ainakaan jää kirjeensaajalle epäilystä siitä, miten kannattaa toimia.

  Ja jos se nyt on jollekulle epäselvää, niin laitetaan tähän pähkinänkuoressa: Ole hiljaa HP:n suuntaan, äläkä maksa. Trollit tykkäävät helposta rahasta, eivät vaikeasta. Ja kirjespämmäys on helppoa, oikeudessa istuminen taas vaikeaa.
   
 11. Ajatelmia

  Rekisteröitynyt:
  29.10.2015
  Viestejä:
  28
  Usein puhutaan suurista oikeudenkäyntikuluista ja markkinaoikeuden 2.000 euron oikeudenkäyntimaksusta. Mutta eikös tuo 2.000 euroa mene vain jos asia menee itse oikeuskäsittelyyn. Jos asia sovitaan ennen oikeudenkäyntiä "kuulemisvaiheessa" niin meneekö silloin tuo maksu? Vastaisiko joku joka tietäisi.

  Ja oikeudenkäyntikulut eivät tule olemaan luokkaa 30.000 jokaisessa tapauksessa. Flintin tapaus oli monimutkainen, kiisteltiin syyllisyydestä, Hedman käytti asiantuntijoita, "salapoliisia" ja asiaan liittyi muita kuluja jotka nostivat summan järkyttävän suureksi. Jos tulee esimerki 4.500 euron sopimusehdotus ja sitä lähdetään oikeuteen riitauttamaan ainoana asiana sovintosumman suuruus niin eiköhän Hedmanin hyväksytyt asianajokulut ole muutamia tunteja ja korkeintaan muutamia tuhansia euroja. Asiahan pitäisi olla perin yksinkertainen jos ainoa riideltävä asia on hinta. Flintin tapauksestahan löytyy useimmat perustelut uusiin oikeusjuttuihin ja ja Hedmanin työaikakin pitäisi olla melko lailla pienempi kun Flintin asian yhteydessä jo monia asioita on selvitetty. Toivottavaa olisi että joku 4.500 euron sopimusehdotus menisi oikeuteen ainoana riitautettuna asiana itse kohtuullinen korvaus. Tällaisen asian meno oikeuteen taitaa olla tällä hetkellä Hedmanin pahin "pelko" ja "pahin mahdollinen stategia". Jos kävisikin niin että summa putoisi vaikka 500-1000 euroon, asianajokulut n. 1000 euroa ja markkinaoikeuden oikeudenkäyntimaksu se 2000 euroa niin bisnes taitaisi hankaloitua hyvin pahasti. Tästä tarvittaisiin kiireesti ennakkopäätös
   
 12. Mvirtanen666

  Rekisteröitynyt:
  11.08.2016
  Viestejä:
  16
  Teikäläisen viestistä tuon oikeuspautoimiston soittopyynnön aikoinaan keksinkin. En tiedä olisiko muuten tullut moista edes mieleen. Joten kiitos kaunis neuvoista, joita olet tähän ketjuun jaksanut kirjoitella. Ne ovat olleet ainakin itselleni arvokkaita.
   
 13. Pekka105 Banned

  Rekisteröitynyt:
  10.10.2015
  Viestejä:
  127
  onkohan noilla DrVatasen neuvoilla joku takuu? Sikäli kun olen ymmärtänyt niin jokainen case on erilainen...
   
 14. Pöytä

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2001
  Viestejä:
  4 255
  DrVatanen toki pitäytyy inhorealistisessa reaalipolitiikassa. En missään nimessä ole eri mieltä näistä faktoista. Ei kaikkeen kritiikkiin ja whataboutismiin silti tarvitse noin myrkyllisesti suhtautua. Tämän perseilyn uhriksi joutuessaan toki kannattaa pitää turpansa kiinni ja olla leikkimättä asianajajaa tai muuta hynkkeliä. En siis nyt pyri kritisoimaan annettuja neuvoja, kunhan totean, että jatkossa voidaan käsitellä hyvinkin muuta kuin sitä, onko pahantekijällä tarpeeksi terävä veitsi, vaikka tähän asti onkin kumiankkaoikeus toiminut pelkästään kuningas HP:n pyövelinä.

  Kyllähän tämä bisnes loppuu heti lainoppineiden omaksi edukseen käyttämällä taikasanalla tosiasiallisesti, jos niin päätetään. Sillä ohitetaan kaikki lain kirjaimeen tai tarvittaessa vaikkapa tosiasioihin vetoaminen. Tunnetusti meillä ei ole mikään ongelma sivuuttaa todisteita täysin huomiotta niin riita- kuin rikosasioissakaan, jos tuomari päättää halutun lopputuloksen etukäteen. Voidaan myös korkeinta oikeutta myöten tehdä halutun suuntainen päätös perustelematta, jos vaan laitetaan perusteluiksi jotain täysin päätökseen liittymätöntä skeidaa.

  Näin päätetään heti, kun joku tuomari, joka ei ole lahjottu, saa tietoonsa, millaiset lierot tätä touhua pyörittävät, ja että tekijänoikeustrollaus ei ole ihan uusi juttu, vaan monessa paikassa jo kasaan kuivunut sontaläjä. En niinkään usko, että tässä aiheessa kysymys olisi poliittisten oikeusmurhien tehtailun halusta tai korruptiosta, vaan siitä, että päätöksien takana ovat funktionaalisesti lukutaidottomat ns. lankapuhelintuomarit. Lain hengen mukaista tämä hedareiden touhu on tuskin ainakaan missään länsimaassa vanhalla mantereella. Se perustuu vilppiin, petokseen harhautukseen ja porsaanreikien hyväksikäyttöön.
   
  Viimeksi muokattu: 06.09.2016
 15. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 350
  Tuo kaksi tonnia maksetaan silloin kun haaste lyödään sisälle. Eli jos haluaa sopia asian sitten kun varsinainen haaste on jo postiluukkuun tipahtanut, niin todennäköisesti osana sovintoa haluavat karhuta vastaajalta tuon kaksi tonnia.

  Keissit ovat sikäli erilaisia, että ne menevät kaikki oikeudessa eri tavalla ja johtavat erilaisiin ratkaisuihin. Sitä johtopäätöstä ei pidä missään nimessä vetää, että kaikki haastetut kärsivät automaattisesti Flintin kohtalon. Jotkut voittavat juttunsa, jotkut häviävät - jos nyt ylipäätään näitä yhtään isommissa määrin alkavat oikeuteen raahaamaan, mikä on edelleen hyvin epätodennäköistä. Itse asiassa vielä epätodennäköisempää nyt sen jälkeen kuin ennen sitä, koska edelleen pitää muistaa, että poskettomista oikeudenkäyntikuluista huolimatta se varsinainen hyvityssumma jäi aika pieniksi. Trolli kun kuitenkin tekee tätä lihottaakseen omaansa, ei lakimiehensä lompakkoa.

  Mutta nämä meikäläisen neuvot eivät käsittele sitä, miten toimitaan jos on jo tullut haastetuksi. Näissä käsitellään sitä, miten minimoidaan omat todennäköisyydet joutua ylipäätään haastetuksi. Ja siihen ne ovat yleispäteviä, eivätkä riipu keissin erityispiirteistä.

  Sitä en tietenkään voi luvata, että jokainen niitä seuraava välttyisi satavarmasti haasteelta. Jos siihen pyrkii, niin silloin varmin keino taitaa olla vain maksaa. Eivätkä ne minimoidut todennäköisyydet ole tietenkään kaikkien kohdalla samansuuruiset. Sellaisella, jonka kirjeessä on mainittu useampi ladattu teos, on oikeaoppisesta minimoinnista huolimatta aina isompi todennäköisyys joutua haastetuksi kuin sellaisella, jonka kirjeessä mainitaan vain yksi tai kaksi teosta ja vaadittu summa on korvausskaalan alapäästä.
   
  Viimeksi muokattu: 06.09.2016
 16. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Täällä on useampi kirjoittanut, että lähipäivinä postiluukusta on kolahtanut kirje, jossa väitetyn teon kerrotaan tapahtuneen puolitoista vuotta sitten. Kiinnostaisi tietää onko kyseessä ollut jokin "harvinaisempi" ISP, eli onko HP vihdoin kerännyt tarpeeksi suuren määrän Soneran, Elisan tai DNA:n ulkopuolisia IP-osoitteita, jotta yhteystietohakemus on kannattanut markkinaoikeuteen laittaa?

  Mikäli näin ei ole, tuntuu tuo hyvin hämmentävältä.
   
 17. jonesky12345

  Rekisteröitynyt:
  17.08.2015
  Viestejä:
  1 056
  Eiköhän kyseessä ole vain tilanne, jossa noita vanhoja epäselviä keissejä lyödään sisään. On voitu odottaa, että saadaanko samalle ip-osoitteelle muita teoksia tai ylipäänsä tilastoituja muita waretuksia. Niitä ei kuitenkaan ole tullut, on ehkä joku kaveri käynnistänyt popcorn timen kyläillessään tms tilanne joka on aiheuttanut vain yksittäisen merkinnän. Nyt sit vaan laitettu sisään tollanen keräilyerä kun ei mitään maksakkaan.
   
 18. perusjuntti-58

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2016
  Viestejä:
  12
  Olen itse kahden vaiheilla teenkö rikosilmoituksen verkkooni/tietokoneilleni murtautumisesta poliisille, vai odottelenko seuraavia kirjeitä, haastetta jne. Vaimoni ja minun tilanne on seuraava. Salattu WLAN kerrostalossa, vaimo ei vahingossakaan osaa jakaa tai imuttaa mitään ja itseni tiedän etten ole mitään laitonta tehnyt. Muilla ei muistini mukaan verkon salasanoja ollut käytössään ko. aikana mistä meitä syytetään.
  Hedmanin kirjeessä kerrottu IP on ainakin nyt meidän. Joten joku on jotain ilmeisesti jakanut. Mikä neuvoksi?

  Kuinka innokkaasti arvelisitte poliisin selvittävän yksityisen vanhemman pariskunnan rikosilmoitusta? Haluaisin todella tietää miten temppu on tehty, koska koneellani on hyvin arkaluonteista kuva- ja videomateriaalia seksielämästämme jota sitten mahdollisesti on myös levitetty.
   
 19. perusjuntti-58

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2016
  Viestejä:
  12
  Niin ja missä vaiheessa se mahdollinen rikosilmoitus pitäisi viimeistään tehdä? Mielelläni en yksityisiä, itse kuvaamiani teoksia levittelisi edes virkavallalle.
   
 20. kautium

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2007
  Viestejä:
  17 398
  Jos tekee rikosilmoituksen murtautumisesta, pitäisi olla osoittaa jotain muutakin epäilystä kuin kalvava tunne siitä, että jotain voi olla tapahtunut. On aika epätodennäköistä (vaikkakin toki etäisesti mahdollista), että koneellasi olisi kukaan käynyt missään vaiheessa. Samaten on vielä epätodennäköisempää, että kukaan olisi levitellyt teidän petipuuhia minnekään. Vai onko sinulla jotain muutakin syytä olettaa tällaista kuin tunne?

  Sitä en tiedä miksi kirje on teille tullut jos todellakin olette syyttömiä, mutta on mahdollista että se on päätynyt vahingossa väärälle henkilölle (esim. typon vuoksi). Ei se ihan ennnkuulumatonta olisi.

  Kun sanoit, että muistisi mukaan aikana x kukaan ei ole tiennyt teidän wlanin salasanoja, niin siitä tulee väkisinkin mieleen, että ilmeisesti siis ne on kuitenkin annettu jollekulle käyttöön jossakin vaiheessa? Jos näin, niin siitä taas alkavat väkisinkin kellot kilisemään, että mitäs jos kuitenkin oli kaveri kylässä silloin ja koneessa raksutti taustalla bittorrent huomaamatta.

  Oli miten oli, kirjeitä tulee vielä lisääkin, mutta suurella todennäköisyydellä asia jää siihen, jos ja kun muuta todistetta syyllisyydestä ei ole IP:n lisäksi olemassa. Suosittelen, että tarkistat verkkosi asetukset vielä kertaalleen ja jos kaikki on ok, unohdat koko jutun parhaasi mukaan. Hedareitten suuntaan ei kannata olla yhteydessä, kuten kaikkialla ohjeistetaan.
   
 21. perusjuntti-58

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2016
  Viestejä:
  12
  No tää kalvava tunne nyt tulee ihan siitä että hedman on meitä kirjeellään lähestynyt, joku perkele täällä on liikkunut. Ellei sitten sonera myönnä tehneensä virhettä. Pyysin heiltä ihan virallista tietä lokeja ko. ajalta.
   
 22. OrgaNik

  Rekisteröitynyt:
  19.01.2015
  Viestejä:
  770
  Ei IP-osoitelogi vielä sitä tarkoita, että koneella asti olisi käyty.
   
 23. perusjuntti-58

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2016
  Viestejä:
  12
  Ei tietenkään tarkoita. Minä nyt kuitenkin lähden siitä että Soneralta tulee aikanaan tieto että nykyinen IP on ollut käytössämme myös reilu puolivuotta sitten jolloin väitetty jakaminen on tapahtunut, he eivät myönnä virhettä tapahtuneen. Minä tiedän 100% varmuudella että mitään emme ole jakaneet. Miten todistaa syyttömyytemme jos niin pitkälle joudutaan?
  Kysymys oli, kannattaako luottaa siihen että poliisi käyttää oikeasti resurssejaan? Mitään ei ole koneista yritetty piilottaa.
   
 24. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 350
  Ihan ensimmäiseksi faktat kuntoon ja asia perspektiiviin: IP-osoite on sellainen numero, joka näkyy julkisesti ulospäin kun liikkuu missä tahansa verkossa, oli laitteissa käytössä minkälaiset salaukset tahansa. Se on vähän kuin auton rekisterinumero. Jos joku kulkee autosi ohi ja kirjoittaa rekisterinumeron muistiin, ei se ole mikään todiste siitä, että autoosi on myös murtauduttu.

  Että elä nyt ainakaan ala millään tietomurroilla folioilemaan, vaikka IP:si on jotain kautta trollien lokeihin päätynytkin. Siitä kun on oikeasti vielä pitkä matka siihen, että ne pystyisivät osoittamaan liittymälläsi oikeasti tehdyn myös jotain laitonta. Tämä on loppujen lopuksi juuri se, mihin ne pyrkivät: Saada heikkohermoiset, ehkä hieman matalamman teknisen tietotason omaavat raukat (anteeksi tämä luonnehdinta) hyppimään seinille ja maksamaan tai tekemään jotain muuta tyhmää.
   
 25. perusjuntti-58

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2016
  Viestejä:
  12
  Kiitos vaan tästä luonnehdinnasta DrVatanen. En ole mielestäni heikkohermoinen enkä raukka. Mietin vaan että voinko hyökätä vai onko ainoa keino laittaa pää pensaaseen ja valehdella että avoinhan se mun WLAN oli sekä odottaa mitä tuleman pitää?
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti