Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. Pekka105 Banned

  Rekisteröitynyt:
  10.10.2015
  Viestejä:
  127
  Teoriassa ei välty. VPN voi unohtua kytkemättä, pudota pois tai palveluntarjoajaketju joutuu luovuttamaan tietoja käyttäjistä.

  Parasta käytännön yksityisyys suojaa hakeville suositan yksinkertaisinta ja varminta ratkaisua: Data pre-paid käteisellä.
  Tämä ratkaisu ei huolellisesti toteutettuna anna käytännössä mitään viitteistä liittymän identifioimiseksi.
  Lähimmäksi päästään määrittämällä tukiasema, johon ollaan yhteydessä. Jos liittymäsi on esimerkiksi Elisa, käyttäjiä taitaa olla kymmeniä, ellei satoja jokaisena ajanhetkenä.
   
 2. joooseppi

  Rekisteröitynyt:
  15.04.2012
  Viestejä:
  72
  Tarkoituksena olis android puhelimeen hommata tuo VPN, ja tällä hetkellä käytössä F-securen freedome. Se ainakin lupaa olla tallentamatta lokitietoja, tiedä sitten.
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. jonesky12345

  Rekisteröitynyt:
  17.08.2015
  Viestejä:
  1 056
  Kyllä trolleilta suojaa mikä vaan vpn joka ei vuoda dataa putken ohi. Trollit haluaa helppoa rahaa ja ip- osoitteen perusteella vpn palveluntarjoajalta käyttäjätietojen hankkiminen ei oo helppoa
   
 5. Pekka105 Banned

  Rekisteröitynyt:
  10.10.2015
  Viestejä:
  127
  Joo, ei ole helppoa mutta jos onnistuu, niin MO:ssa hävinneen warettajan maksettavaksi tulevat kulut voidaan kertoa vähintään kymmenellä verrattuna Flint:n juttuun.
   
 6. jonesky12345

  Rekisteröitynyt:
  17.08.2015
  Viestejä:
  1 056
  Voisi kuvitella, että vpn tarjoajalta yhteystietojen vaatisi kuitenkin viranomaisten rikostutkintaa eli trollin pitäisi rikosilmoituksen kautta lähteä asiaa ratkomaan. Markkinaoikeus tuskin voi vaatia vpn tarjoajalta samaa kuin teleoperaattorilta.
   
 7. LatvassaPalmun Banned

  Rekisteröitynyt:
  19.05.2016
  Viestejä:
  253
  Markkinaoikeudella ei ole tälläisiä toimivaltuuksia.
   
 8. LatvassaPalmun Banned

  Rekisteröitynyt:
  19.05.2016
  Viestejä:
  253
  Ainoastaan viranomaisille rikostutkinnassa. Toisaalta joku ulkomainen palveluntarjoaja voi pyyhkiä persettään vaatimuksilla, ei kyse ole mistään terrorismitutkinnasta:wink:

  Itse välttäisin Freedomea, kaikki ei ole palvelussa niin kuin F-secure antaa ymmärtää.
   
 9. samptaro

  Rekisteröitynyt:
  09.05.2007
  Viestejä:
  969
  Ainakin Freedomen Ruotsin palvelin on Portlanen palvelinsalissa, jota käyttää monet muutkin VPN tarjoajat, ja IP-osoitteenkin tiedot ovat Portlanen nimissä, joten hetki siinä menee ennen kuin F-Secure edes kuulee jos jotain laitonta heidän palvelimen kautta on tapahtunut.
  http://bgp.he.net/AS42708#_prefixes

  Toisaalta Hedman Partnersia kiinnostaa vain nämä Suomen top 3 operaattorit, joten senkää suhteen ei ole pahemmin väliät mitä VPN palvelua haluaa käyttää warettamiseen.
   
 10. joooseppi

  Rekisteröitynyt:
  15.04.2012
  Viestejä:
  72
  Puhelimella Elisan verkossa warettelu vpn päällä kuulostaa jännältä, mutta eikai siitä ihan heti kirjettä perään lähde tulemaan.
   
 11. Hedarit

  Rekisteröitynyt:
  21.12.2015
  Viestejä:
  102
  Kerro lisää. Olisi todella mielenkiintoista kuulla, missä kohtaa F-secure kusettaa maksavia asiakkaita. Paljasta tietosi, niin saadaan Freedome kuopattua, sillä vpn-palvelulla, joka vuotaa ei ole mitään virkaa kenellekään.
   
 12. Hedarit

  Rekisteröitynyt:
  21.12.2015
  Viestejä:
  102
 13. LatvassaPalmun Banned

  Rekisteröitynyt:
  19.05.2016
  Viestejä:
  253
  Esim. tuolla jotain

  "No eipä taida kovin pitkälle suojaus riittää tuolla F-Securen Freedomella.
  Aivan varmasti antavat viranomaisille kaikki tiedot mitä tarvitsevat.

  Kävin äskettäin Kiinassa ja ajattelin käyttää Freedomea iPhonessa jotta pääsee Facebookkiin ja muihin tuikitärkeisiin palveluihin, jotka siellä on estetty.
  Lähinnä nyt tietysti gmailia tarvitsin.

  Freedome toimi vähän niin ja näin, usein ei sillä päässyt minnekään.

  Mutta, eipä aikaakaan kun iPhoneen tuli päivitys, jonka piti selosteen mukaan korjata bugeja ja paratantaa käytettävyyttä ja turvallisuutta!
  Juu, ihan kiva mutta seuraavan kerran Freedomea käynnistäessä tuli ilmoitus " All network activity on this iPhone may be filtered or monitored when using VPN".

  Vaihtoehtoina salli tai älä salli!
  No eikös tuon koko ohjelman idea juuri ollut siinä että se estää maininut asiat!
  En voinut edes F-Securelle palautetta lähettää, koska Gmaili ei toiminut ilman Freedomea ja se taas ei lähtenyt päälle kun en sallinut liikenteeni tarkkailua.

  Kotiin tultuani resetoin puhelimen, mutta epäilen että se ei auttanut vaan kiinalaiset valvontasoftat on siellä vieläkin.
  Ja jos F-secure nöyrtyy kerran Kiinan viranomaisten edessä, niin miksei kaikkien muidenkin?

  Googlella en löytänyt aiheesta mitään, enkä F-Securelta.
  En viitsi sinne enää edes ottaa yhteyttä. Tulkoon tänne kertomaan miten asia on.
  Sain sentään kuvakaappauksen tilanteesta:
  [​IMG]

  http://murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=14&t=20653
   
 14. Qtba

  Rekisteröitynyt:
  08.10.2007
  Viestejä:
  630
  Eikös tuo ole ihan yleinen varoitus vpn:ä käytettäessä, koska liikenne ohjataan sinne vpn:n palvelimelle? Android varoittaa myös vpn-yhteyksistä yleisesti, että "network may be monitored".
   
 15. l0de

  Rekisteröitynyt:
  20.02.2003
  Viestejä:
  252
  Tuo on ihan sama kun ihmiset kuvittelee että Androidin näppäimistöt on jotain keyloggereita, kun Android varoittaa siitä että näppäimistöt voi periaatteessa vakoilla käyttäjän salasanoja sun muuta.
   
 16. Elite_wareZ

  Rekisteröitynyt:
  20.08.2016
  Viestejä:
  10

  En itse ainakaan hankkisi Freedomea.Tekee kaikkea "jänskää" P2P:lle jne.

  https://community.f-secure.com/t5/F-Secure/Is-BitTorrent-allowed-with/ta-p/65934
   
 17. Elite_wareZ

  Rekisteröitynyt:
  20.08.2016
  Viestejä:
  10
  Jos pelkää, että VPN-yhteys tipahtaa pois, niin kaiken torrent-liikenteen pystyy ohjaamaan VPN socks proxyn kautta, joten sillä varmistetaan ettei yhtään P2P-bittiä kulje ilman VPN-yhteyttä.

  Jos haluaa surffailla piilossa, niin useita ilmaisia vaihtoehtoja löytyy.

  https://geti2p.net/en/
  https://www.getlantern.org/
  https://bitmask.net/
  https://onionshare.org/
  ttps://www.torproject.org/projects/torbrowser.html.en


  Winkkari ja mäkki eivät sovellu sovellu niin hyvin kuin Mofo ja Tails linuxit yms..

  btw. TOR-verkkoa ei saa käyttää P2P-touhuun hyihyi.
   
 18. Highway

  Rekisteröitynyt:
  14.12.2012
  Viestejä:
  818
 19. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 350
  Et ole ensimmäinen, joka tuon tässä ketjussa havaitsee. Ja kyllä, herra Hatanmaahan se siinä.
   
 20. ? Banned

  Rekisteröitynyt:
  20.06.2007
  Viestejä:
  7 113
  Nuohan periaatteessa ovat keyloggereita koska myyvät näpyttelemääsi dataa eteenpäin. Väittävät kuitenkin, että data anonymisoidaan mutta en epäile hetkeäkään, että raakadata on saatavilla viranomaisille.
   
 21. Mosu2016

  Rekisteröitynyt:
  05.02.2016
  Viestejä:
  256
  Joo, VPN:n "idea" on se, että liikenne reititetään salattua tunnelia pitkin palveluntarjoajan serverin kautta eteenpäin. Siksi käyttiksestä tulee varoitus.

  Tässä on se hyvä puoli että ulkopuoliset eivät tiedä mitä kaikkea tuota yhteyttä pitkin liikkuu.
  Huono puoli taas on, että palveluntarjoaja voi valvoa kaikkea liikennettäsi, mm. nettipankki, jne.

  Joudut siis luottamaan kaiken yksityisyytesi veroparatiisissa toimivan VPN-tarjoajan varaan. Muuten suomalaiset operaattorit myyvät liittymän omistajan tiedot rosvoille ja poliiseille "laillisesti", ja kiristys alkaa. Ei tarvitse olla järjen jättiläinen tajutakseen, että on vain ajan kysymys milloin kaikki liikenne siirtyy vpn-tunneleihin. Yritykset ovat siirtyneet jo vuosia sitten VPN:ään.

  Kun nettipankkiyhteys on itsessään suojattu omalla https-yhteydellä niin ei VPN:stä suurempaa vaaraa liene, tosin taisi https-protokollaan ja keksien käyttöön liittyä jokin hieman teoreettinen heikkous. Paranoidit voivat sitten panna VPN:n pois päältä nettipankkisession ajaksi, jos luottavat enemmän oman lähiverkkonsa ja operaattorin turvallisuuteen, kuin VPN-tunneliin (tai voihan vaikka reitittää routtaustaulussa haluamansa osoitteet, mm nettipankki, fb, google jne. suoraan operaattorin kautta, tällöin tietysti altistaa itsensä kyseisten saittien vakoilulle, mm. geopaikannus).

  Viestintä on hankala juttu ja valvontaa on kaikkialla, vaikka käyttäisi puhelinkoppeja saattaa jäädä valvontakameraan. Ja jos ei omista puhelinta on sekin epäilyttävää.
   
 22. Hedarit

  Rekisteröitynyt:
  21.12.2015
  Viestejä:
  102
  Viimeksi muokattu: 21.08.2016
 23. Jiistoner

  Rekisteröitynyt:
  02.07.2013
  Viestejä:
  42
  Miksi seurannassa ovat melkolailla "marginaaliset" tv-sarjat kuten Black Sails ja Ash vs. Evil Dead? Onko kyse vain siitä että trolleilla ei ole rahaa ostaa seurantaoikeuksia suositumpiin sarjoihin? Luulisi että Game of Thronesin jaksojen liikahtamista seuraamalla saisi aika paljon enemmän IP-osoitteita nalkkiin.
   
 24. ChickenLegs

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2012
  Viestejä:
  3 424
  Se on satavarmaa tietoa, että ip-osoitteet on kerätty suomalaisilta internet-operaattorilta oikeusteitse. Mitään muuta reittiä se ei ole mahdollista, koska mikään oikeus ei antaisi oikeutta ratsata jotain kolmannen osapuolen nettisaitin palvelinta pelkästään sen perusteella, että joku sivulla vieraillut käyttäjä saattaa olla warettaja. Vpn:n kautta warettamalla voi joutua kirjeiden uhriksi vain, mikäli vpn-palvelun ylläpitäjä kerää lokeja asiakkaidensa ip-osoitteista ja jollain ihmeellä asiakas onnistutaan yhdistämään luotettavasti torrentteja jakaneeseen yhteyteen. Kuten aiemmin on todettu, niin yhden ip:n takana voi olla vaikka kuinka monta erillistä vpn-yhteyden käyttäjää, joten niillä ip-osoitteilla ei pääsääntöisesti tee mitään vaikka lokeja olisikin kerätty.

  Tuskinpa suuret tekijät edes haluavat lisensoida ohjelmistoaan tällaiseen trollaamiseen. Muuten suuret tuottajayhtiöt olisivat jo aikaa sitten perustaneet vastaavia firmoja oma-aloitteisestikin.
   
 25. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 350
  Eiköhän ne IP:t kuitenkin ole kerätty julkisilta torrent-trackereilta. Niihin liittyvät haltijatiedot on sitten saatu operaattoreilta oikeusteitse.
   
 26. Mosu2016

  Rekisteröitynyt:
  05.02.2016
  Viestejä:
  256
  Koska trollailu perustuu veroparatiiseihin perustettuihin pöytälaatikkofirmoihin, keksittyihin asiantuntijoihin, salaiseen erehtymättömään valvontaan, oikeuden harhauttamiseen ja "asiakkaiden" kiristykseen ja uhkailuun. Trollit itse ovat tuttuja aiemmista puliveivauksista.

  Herra Hatanmaa on ollut aiemmin mm. "juridisena neuvonantajana" Vertivas/Funlime/MediaBox-huijauksessa 2014. Tässähän harhautettiin puhelimen käyttäjä tekemään "whatsapp-päivitys" jolla todellisuudessa tilattiin 79/kk maksava "palvelu" jonka sisältö oli epäselvä ja peruuttaminen oli erittäin hankalaa.

  http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/a...inen-kun-osallistut-nettikilpailuihin/2814048
  http://www.flexcash.fi/sitenews/view/-/nid/15/ngid/1
  http://www.kkv.fi/ajankohtaista/Tiedotteet/2014/tietoa-funlime-klubin-laskun-saaneille/

  Ei mikään itseään kunnioittava lafka lähde näiden kanssa "bisneksiin".

  Jäljitystietoja keräävä Patrick Achache on sitten taas ihan eri kaliiberin huijari. Väittävät, että bisnes on niin tuottavaa että hän ei ole enää huijari ollenkaan, vaan on lopettanut.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti