Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. twigman

  Rekisteröitynyt:
  01.08.2016
  Viestejä:
  198
  Ihan sillä perusteella miltä itsestä tuntuu. Se on poliisin tehtävä selvittää onko aiheellinen. Esimerkiksi näissä tapauksissa minusta voisi tehdä rikosilmoituksen huijauksesta.

  Aika monet huijauksen kriteerit tässä kuitenkin taitaa täytyä:
  Kirjeen muotoilu laskuksi
  Auktoriteetteihin vetoaminen; poliisi, markkinaoikeus..
  Kerrotaan että "tarjous" on vain vähän aikaa voimassa
  Julkisen häpeä uhka(adultia; kiristys)
  Ei ole kerrottu mistä kulut muodostuvat
  Maksuaika on lyhyt(heti!)
   
 2. G-MIES JERRY COTTON

  Rekisteröitynyt:
  20.03.2001
  Viestejä:
  10 629
  Rikosilmoituksia kokeiltiin jo silloin kauan sitten kun tämä nousi pinnalle eikä ne johtaneet mihinkään. Ei myöskään valitukset asianajajaliiton valvontaelimeen. Jotain uutta pitäisi olla ellei aikansa kuluksi halua rustata ilmoituksia.
   
 3. ekvivalenssi

  Rekisteröitynyt:
  15.06.2013
  Viestejä:
  72
  Nämä ovat kaikkien vedätysten peruselementtejä.
   
 4. Hedarit

  Rekisteröitynyt:
  21.12.2015
  Viestejä:
  102
  Mitähän kautta saisi masinoiduksi kunnon boikotointikampanjan Scanbox Entertainmentin nimikkeitä kohtaan. Voisi olla ainoa keino saada kiristyskirjerumba vaimenemaan ainoan vakavasti otettavan toimijan suunnalta. Chrystalikseen ei sekään tehoa, heillä kun koko bisnes perustuu vain ja ainoastaan to-trollaukseen ja poke puolella adultian edustamat voidaan unohtaa kokonaan, heillä kun ei näytä olevan rahkeita viedä kirjeitään uhkausta pidemmälle.

  Mutta siis Scanboxin laajamittainen boikotointi voisi jatkossa vaikuttaa toivottavasti muihinkin to-trolleihin.
   
 5. G-MIES JERRY COTTON

  Rekisteröitynyt:
  20.03.2001
  Viestejä:
  10 629
  Miten luulet, että niitä, jotka näistä palveluista ja viihteestään maksaa, motivoi lähteä boikottiin niiden puolesta, joista saa helposti vaikutelman, että ovat vapaamatkustajia? Warettajien boikotti ei ihan hirveästi heiluttele ketään.
   
 6. Hedarit

  Rekisteröitynyt:
  21.12.2015
  Viestejä:
  102
  Miten luulet, että syyttömille lähetetyt kiristyskirjeet eivät olisi kaikkien viihteen kuluttajien kannalta järkevää saada loppumaan? Vaikuttaa siltä, että pelkkä internetliittymän omistaminen altistaa kiristyksen kohteeksi joutumiselle. Itse elokuvatallenteiden ja suoratoistopalveluiden ostajana olen jo henkilökohtaisesti lopettanut Scanboxin tuotteiden hankkimisen muuten, kuin levyinä kirpparilta, ne kun on jo joku onneton mennyt oletettavasti täydellä hinnalla ostamaan.
   
 7. G-MIES JERRY COTTON

  Rekisteröitynyt:
  20.03.2001
  Viestejä:
  10 629
  Syyttömien kirjeen saajien suuresta määrästä ei ole kuin esitetty spekulaatioita tähän asti. Tuomion on saanut tähän asti tasan yksi oman tapauksensa sössinyt henkilö.
   
 8. Pekka105 Banned

  Rekisteröitynyt:
  10.10.2015
  Viestejä:
  127
  Kyllä tässä kannattaa muistaa myös kommunikointi sen 60v isäpapan kanssa. Jotenkin asia pitäisi selittää hänellekin ja onko mielekästä laittaa häntä roikkumaan löysässä hirressä mahdollisten uusien kirjeiden ja oikeusjutun pelossa.

  Enpä tiedä ...
   
 9. FireFly classic

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2001
  Viestejä:
  8 037
  Näitä palveluja tilaavat nimenomaan tietotekniikan ja viihteen aktiivikäyttäjät. Perus tv-pena nyt ei tietenkään mitään boikotoi.
   
 10. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 279
  Olen kyllä samaa mieltä tässä. Jos isäpappa ei ole katsonut jotakin sarjan kautta tai jos ei itse ole katsonut, niin silloin voi alkaa miettimään kaikkia näitä muita mahdollisuuksia. Kannattaa tosiaan porista faijan kanssa, ettei välit ainakaan asian takia mene. Jos ei kumpikaan ole näitä sarjoja katsonut, niin sitten toimia, kuten täällä neuvottu on.
   
 11. Pöytä

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2001
  Viestejä:
  4 255
  Mitenkäs asia muuttuisi sillä, vaikka molemmat olisivat katsoneet? Totuuttahan ei oikeus ole edes halukas selvittämään, eikä se olisi mahdollistakaan. Nämä keissithän hoidetaan, mikäli siis hoidetaan, vahvimman oikeudella oikeusmurhiin erikoistuneessa vasemman käden tuomioistuimessa, joka ei edes vaadi todisteita.

  Jos mitä tahansa toimintamallia voi suositella sille, joka ei ole warettanut, sitä voi suositella myös warettaneelle. Sama pätee myös toisinpäin. Mitään merkitystä ei ole sillä, onko syyllistynyt kauheisiin väitettyihin tekoihin. Vain sillä on merkitystä, mitä on jo mennyt sanomaan ja mitä uskoo voivansa tarvittaessa jatkossa uskottavasti sanoa.
   
 12. Mvirtanen666

  Rekisteröitynyt:
  11.08.2016
  Viestejä:
  16
  Markkinaoikeuden sivuilta http://markkinaoikeus.fi/fi/index/paatokset/teollisjatekijanoikeudellisetasiat.html
  elisa: http://markkinaoikeus.fi/fi/index/p...atekijanoikeudellisetasiat/1468410120125.html
  dna: http://markkinaoikeus.fi/fi/index/p...atekijanoikeudellisetasiat/1468409655264.html
  telia: http://www.markkinaoikeus.fi/fi/ind...atekijanoikeudellisetasiat/1458207813297.html

  Löytyy päätökset, joista käy ilmi mitä sarjoja valvotaan ja millainen jakauma on yhden vs monen jakson välillä. Lisäksi voi varmaankin olettaa melko tarkkaan 1 ip~1kirje
  sarjat jotka ovat olleet 7.7.2016 tarkkailussa ovat ash vs evil dead ,spartacus, power ja black sails. Nuo haasteet ovat pyytäneet yhteensä 4852 IP osoitetta, 4421 ovat jakaneet vain yksittäisiä jaksoja ja 431 useampia tai kokonaisia kausia. Johtopäätöksenä Yksittäisten jaksojen lataajia tuskin haastetaan, koska haasteet kohdistuvat "massawarettajiin". Olettaen että 15 haastetaan, nimeomaan tästä satsista, ja 30% maksaa, olisi massawarettajan riski joutua haastetuksi ~5% =1/20. Ehkä vähän korkeahko joidenkin makuun

  Muita huomioita tuosta juttulistauksesta.
  -pulju nimeltä Copyright Collections Ltd. ym on yrittänyt saada ip osoitteita, mutta näitä ei ole annettu koska he -eivät ole osoittaneet omistavansa tarvittavia oikeuksia.
  MAO: 93/15 päätöstä, johon flintin tuomiossa viitattiin ipn lähteenä, ei löydy mistään (olisiko tämä julistettu salaiseksi?)
  -pornoheppujen ip osoitteita on kaivattu vain 2013 tiettyihin hustlerin leffoihin

  Ilmeisesti markkinaoikeus tykkää nimetä nämä caset "teleliittymän haltijan yhteystietojen saaminen"
  hakusana teleliitty* löytää seuraavat caset: http://www.finlex.fi/fi/oikeus/haku...ki&search[pika]=teleliitty*&_offset=0&tab=mao
  Ainakin minun milestäni noita juttuja kai pitäisi olla enemmänkin kun tätä bisnestä on kaiketi pyöritetty jo 2013 lähtien. Onko puuttuvia juttuja jossain vai enkö vain osaa?

  Tietääkö kukaan mistä voisi arvioida kuinka moni noita kirjeitä oikein on maksanut? headmanin tilipäätös tjsp?
   
 13. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 279
  Näin on, mutta hankala neuvoa ketään, koska me kaikki ihmiset ollaan erilaisia. Jotkut ovat herkempiä uskomaan, kun heitä pelotellaan rikospykälillä tai oikeudella.

  Minä tietenkin haluan selvittää totuuden, mutta yksittäisten ihmisten kohdalla, en ole pätevä ihminen neuvoja antamaan. DrVatanen ja muutamat muut ovat kertoneet miten kannattaisi menetellä kirjeen saatuaan. Mielestäni he ovat tässä asiassa ns. sisäisiä asiantuntijoita, itse olen yrittänyt tätä kirjebisnestä viedä yleiseen tietoisuuteen.
   
 14. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Sikäli korkeahkolta (tai katsantokannasta riippuen vaikkapa matalahkolta) tuo luku tuntuu, että se ei perustu mihinkään. Ihan pelkällä mutuilulla voisi sanoa, että 15 (tai kymmenen, tai viiden, tai kolmen) ihmisen haastaminen tässä vaiheessa olisi melko hölmöä, kun pelkän Flintin keissin pelotevaikutus tuntuu jylläävän vahvana mm. tässäkin ketjussa. Toisin kuin täällä monesti pelkän yhden tapauksen pohjalta päätellään, eivät nämä jutut ole mitään läpihuutojuttuja, vaan jokainen tapaus käsitellään erikseen. Viidestätoista keissistä ainakin osa päätyisi hyvin suurella todennäköisyydellä kantajan tappioon, ja ellei se nyt vielä kokonaan tyrehdyttäisi, niin ainakin hiljentäisi kirjebisneksestä saatua rahavirtaa melkoisesti. Edelleen mutuilulla sanoisin, että nyt keskitytään ihan vain pumppaamaan kirjeillä rahaa, eikä käymään kalliita ja periaatteessa täysin turhia oikeudenkäyntejä. HP:n päämies sai Flintin keissistä 600 euroa, eli eivät trollit noilla oikeudenkäynneillä mitään rahaa tee.

  Nyt saattaa mennä metsään, kun ei tähän aikaan jaksa ryhtyä enää tarkistelemaan, mutta olettaisin että tuo on se melkoisen vanha tapaus, jossa hakemus oli rustattu huolimattomasti. Jatkossahan IP-osoitteet onkin sitten saatu.

  MAO pukkaa nettiin vain murto-osan päätöksistään, eli tuolta ei löydy läheskään kaikkia päätöksiä. Jos diaarinumero on tiedossa, päätöksen saa pyytämällä esim. sähköpostitse.
   
 15. Pekka105 Banned

  Rekisteröitynyt:
  10.10.2015
  Viestejä:
  127
  Pöytä, sulla tais tässä se pointti karata. Kyse on inhimillisestä näkökulmasta.
   
 16. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Edelleen noista luvuista sen verran, että maksaneiden ja maksamatta jättäneiden määräähän ei tiedä muut kuin kirjeiden lähettäjät ja näiden päämiehet. Myöskään hakemuksessa olleiden IP-osoitteiden määrä ei kerro kovinkaan paljon, kun mukana on varmasti samojen käyttäjien päällekkäisiä osoitteita, prepaideja tai osoitteita, joista ei jostakin muusta syystä ole liittymän omistajan tietoja saatavilla. Erot Suomen ja esimerkiksi jenkkilän välillä ovat varmasti suuret riippuen liittymätietojen säilytysajoista yms., mutta parissakin eri Ameriikan ihmemaan uutisessa on mainittu, ettei liittymätietoja lopulta saada kuin n. 30% IP-osoitteista. Näin ollen myöskään lähteneiden kirjeiden määrää on lopulta hyvin vaikea arvioida - varsinkin kun kaikkia MAO:n päätöksiä ei tosiaan edes netistä löydy.

  Jos joitakin tapauksia lähdetään oikeuteen viemään, valitaan "uhrit" varmasti sellaisten joukosta, joista on tiedossa jotain muutakin, kuin pelkkä IP-osoite ja sen kautta tapahtuneet tekijänoikeuden loukkaukset. Kuten esimerkiksi Flintin keississä. Mutuiluna (mitä tämä kaikki tietysti on) väittäisin myös, että haastetun varallisuus on jollakin tapaa vero- ja luottotietojen perusteella otettu huomioon. Turha se on ketään haastaa, joka ei kykene HP:n oikeudenkäyntikuluja korvaamaan, jos näille voitto tulee. Eli liikkuvia osasia löytyy.
   
 17. Bankaibstrd

  Rekisteröitynyt:
  17.08.2016
  Viestejä:
  6
  Siis kyllä faija aika pitkälti selvillä on mistä tässä kirjeessä on kyse, osannut googletella ja löytänyt mm. kiristyskirje.fi sivun. Hän on lähinnä sen jälkeen naureskellut että haastakoot vaikka oikeuteen. Itseäni lähinnä mietityttää se, että MAO varmaan pystyisi oikeasti syyttömänkin tulkitsemaan syylliseksi.
   
 18. Hedarit

  Rekisteröitynyt:
  21.12.2015
  Viestejä:
  102
  elisa: http://markkinaoikeus.fi/fi/index/p...atekijanoikeudellisetasiat/1468410120125.html
  dna: http://markkinaoikeus.fi/fi/index/p...atekijanoikeudellisetasiat/1468409655264.html
  telia: http://www.markkinaoikeus.fi/fi/ind...atekijanoikeudellisetasiat/1458207813297.html

  Äkkiä vilkaisten, elisa on myöntynyt riemusta kiljuen kaikkeen, mitä trollit pyytävät. Telia ei ota kantaa. Vain dna on yrittänyt edes vähän lyödä kapuloita rattaisiin:


  MAO:425/16
  :"Elisa Oyj on ilmoittanut, että se ei vastusta hakemusta. Elisa Oyj on lisäksi huomauttanut, ettei sillä vielä lausuntoa antaessaan ole tiedossaan sitä, onko hakijan vaatimien yhteystietojen selvittäminen ja luovuttaminen hakijalle mahdollista.

  Elisa Oyj on lisäksi vaatinut, että sille korvataan luovutusmääräyksen täytäntöönpanosta aiheutuvat kulut yhtiön lausumassaan esittämien laskutusperusteiden mukaisesti."

  MAO:424/16:"DNA Oy markkinaoikeuteen 23.3.2016 toimittamassaan lausumassa pyytänyt, että markkinaoikeus määrittää, mitkä hakijan pyytämistä yhteystiedoista ovat sellaisia, jotka DNA Oy:n tulee luovuttaa hakijalle.

  DNA Oy on lisäksi pyytänyt, että sille korvataan luovutusmääräyksen täytäntöönpanosta aiheutuvat kulut esittämiensä perusteiden mukaisesti.

  Liittymän tilaaja on henkilö, jonka kanssa DNA Oy:llä on sopimus ja jonka DNA Oy on tunnistanut vahvasti. Vaikka liittymän käyttäjä olisi eri kuin sopimuksen tehnyt asiakas eli tilaaja, ei DNA Oy:llä aina ole käytettävissä käyttäjän nimi- ja osoitetietoja. DNA Oy saa käyttäjän tiedot, jos tilaaja on ne DNA Oy:lle ilmoittanut, mutta tällöin käyttäjää ei ole vahvasti tunnistettu. Tilaaja voi halutessaan myös ilmoittaa erillisen laskunmaksajan tiedot, jolloin liittymää koskeva lasku lähetetään laskunmaksajalle. Laskunmaksaja voi ilmoittaa milloin tahansa DNA Oy:lle, ettei hän halua enää ottaa vastaan liittymää koskevia laskuja ja tällöin laskut ohjataan tilaajalle.

  DNA Oy on luovuttanut hakijalle tähän asti ainoastaan tilaajan nimi- ja osoitetiedot, koska tilaaja on se henkilö, jonka kanssa DNA Oy:llä on sopimussuhde ja jonka DNA Oy on tunnistanut vahvasti sopimuksen teon yhteydessä. Hakija pyrkii laajentamaan tiedonsaantioikeuttaan yhden henkilön yhteystietojen sijasta kolmen eri henkilön yhteystietoihin.

  DNA Oy:n näkemyksen mukaan ainakaan laskunmaksajan tiedot eivät ole välttämättömiä hakijalle. Laskunmaksajalla ei ole mitään muuta yhteyttä liittymään kuin se, että tilaaja on hänet nimennyt laskunmaksajaksi. DNA Oy ei luovuta laskunmaksajille mitään muuta tietoa liittymän käytöstä kuin mitä laskulla tai laskun mukana erikseen tilatuilla erittelyillä on nähtävissä. Jos laskunmaksaja on eri henkilö kuin tilaaja tai käyttäjä, ei hänen tietojaan myöskään luovuteta DNA Oy:ltä yhteystietopalveluihin tai muille kolmansille tahoille.

  Markkinaoikeuden tulee ottaa kantaa siihen, onko DNA Oy velvollinen luovuttamaan tilaajan yhteystietojen lisäksi myös käyttäjän ja laskunmaksajan yhteystiedot ja ovatko käyttäjän ja laskunmaksajan tiedot välttämättömiä hakijan oikeuksien puolustamiseksi.

  Markkinaoikeuden tulee ottaa kantaa myös siihen, onko DNA Oy:n luovutettava myös salaiset puhelinnumerot. Jos käyttäjä tai tilaaja on ilmoittanut DNA Oy:lle kiellon julkaista yhteystietojaan yhteystietopalveluissa, ovat tiedot salaisia eikä tietoja julkaista tai luovuteta numeropalveluun tai muun vastaavan palvelun käyttöön. Lisäksi markkinaoikeuden tulee ottaa kantaa siihen, onko DNA Oy:llä velvollisuus luovuttaa hakijalle muu vastaava liittymän yksilöintitieto ja mitä tällainen tieto on."

  edit: spoiler
   
  Viimeksi muokattu: 18.08.2016
 19. Hedarit

  Rekisteröitynyt:
  21.12.2015
  Viestejä:
  102
  MAO:424/16:"Crystalis Entertainment UG (haftungsbeschränkt) (jäljempänä myös hakija) on 1.3.2016 markkinaoikeuteen toimittamassaan hakemuksessa sekä 15.3.2016 ja 31.3.2016 toimittamissaan hakemuksen täydennyksissä pyytänyt, että markkinaoikeus määrää DNA Oy:n antamaan hakijalle yhteystiedot DNA Oy:lle kuuluvista, liitteestä ilmenevistä teleliittymistä liitteessä mainittuina aikoina.

  Hakija on lisäksi pyytänyt, että markkinaoikeus täsmentää, että tietojensaantioikeus koskee kaikkea tietoa, joka teleyrityksellä on liittymän käyttäjästä, tilaajasta ja laskutusyhteyshenkilöstä. Hakija on myös pyytänyt, että mikäli liittymän tilaajan nimissä on useampia DNA Oy:n tarjoamia liittymiä, markkinaoikeus määrää DNA Oy:n luovuttamaan tällaisen liittymän yksilöimiseksi tarvittavat tiedot, kuten liittymän puhelinnumeron tai muut vastaavat liittymän yksilöintitiedot."  Eli kyllä vaan aika paskoja ovat, vastaava "kaiken mahdollisen tiedon" vaatimus sisältyi myös Elisan asiakkaihin kohdistuneeseen MAO-caseen (425/16). Mitä mahdolliset "muut liittymät" kuuluvat Crystalikselle, jos ei niistä kerran ole jaettu / saatettu saataville mitään?

  Ihan kaikki ei mennyt MAO:ssakaan läpi, ehkä kiitos juuri dna:n kiukuttelun?
   
  Viimeksi muokattu: 18.08.2016
 20. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 350
  No tämähän on hyvä uutinen. Vaikeintahan näissä tilanteissa on juuri se henkilökohtainen stressi, varsinkin jos ohjeeksi nimenomaan annetaan vain istua käsien päällä ja olla tekemättä mitään. Kaikki eivät sitä kärvistelyä välttämättä kestä.

  Jos käy oikeasti niin onnettomasti että haaste tipahtaa, niin asianhan voi yrittää vielä sopia ennen kuin kulut nousevat kirjeessä mainostettuun kymppitonniluokkaan. Ja vaikka MAO:n pioneeritapauksesta nyt saatiinkin monen mielestä vähän kyseenalainen ratkaisu, niin ei oikeus kuitenkaan mikään trollien kumileimasin ole. Tai ainakaan sellaista johtopäätöstä ei pidä vielä tehdä, yhden käsitellyn jutun jäljiltä.

  Näin juuri. Se on eri asia neuvoa yksittäistä kirjeensaajaa, kuin koettaa kehittää laajempia konsteja toiminnan pysäyttämiseksi. En minä siitä lähde, että pää pensaaseen vaan kaikki, ei sieltä Joni tule kepillä esiin huitomaan. Ihailen kyllä heitäkin, joilla on oikeasti halu nostaa ns. nyrkit pystyyn ja lähteä tappelemaan koneistoa vastaan (ainakin niin kauan kun pysytään ns. järjen rajoissa), mutta kaikilla ei vaan riitä energia ja viitseliäisyys siihen.

  Olen myös antanut lähes kaikille, joiden tapauksista olen saanut yksityiskohtaisempaa tietoa, neuvon olla yhteydessä julkiseen oikeusapuun. Sieltä kun saa apua asian käsittelyyn aika kustannustehokkaasti, jos ei halua luottaa pelkästään meidän nettitohtoreiden jutusteluun. Vaikka aika monta kertaa sieltäkin ovat maksuhaluttomat kuulemma saaneet samat neuvot kuin täältäkin, eli kirjeen lähettäjä suuresti paisuttelee vaatimuksiaan ja kannattaa jäädä ihan rauhassa odottamaan, mitä tuleman pitää.
   
  Viimeksi muokattu: 18.08.2016
 21. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 279
  Hyvä homma, että isäsi on valveutunut ihminen. MAO taasen ei pelkän IP:n perusteella voi tuomita ketään. Pitää olla todisteita, että juuri isäsi on tämän teon tehnyt.
   
 22. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 279
  Tämä kokonaisuudessaan on taasen niin taattua DrVatasta, että pusit ja halit, että jaksaa meitä neuvoa. Kiitos!
   
 23. Bankaibstrd

  Rekisteröitynyt:
  17.08.2016
  Viestejä:
  6
  Kiitos teille hyvistä vastauksista!

  Luulisi myös, että HP:lla on sen verran järkeä touhussa, että ei haasteita juuri noille 50v+ perheenpäille lähetä, sillä en varmasti ole ainut tällainen tapaus.
   
 24. LatvassaPalmun Banned

  Rekisteröitynyt:
  19.05.2016
  Viestejä:
  253
  Miksi ei? Tuo kohderyhmähän on ideaalisin HP:lle, sillä sieltä löytyy eniten löysää rahaa.
   
 25. LatvassaPalmun Banned

  Rekisteröitynyt:
  19.05.2016
  Viestejä:
  253
  Ei, en kestä:tongue: Voimajaxut täältäkin Vataselle!
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti