Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. Vitsa

  Rekisteröitynyt:
  23.01.2013
  Viestejä:
  467
  Operaattori saa ihan tuomioistuimen siunauksella veloittaa "kohtuulliset kulut", joten eiköhän tuo 250€ per ip ole ihan todellisuutta. Tuomarit kun eivät perinteisesti liiketoiminnasta tai rahasta muutenkaan niin hirveästi ymmärrä.
   
 2. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 279
  Puhutaanko nyt samasta asiasta eli siitä, kun esim. HP hakee Crystaliksen valtuuttamana MAO:lta teleliittymän yhteystietoja vai siitä, paljonko operaattorit voivat laskuttaa korvauksia päätöksen täytäntöönpanosta aiheutuneista kuluista?

  Tuossa MAO:n hakemuksessa on haettu yhteystietoja yhteensä 1488:sta IP-osoitteesta. Maksaako tuo hakemus 250 vai 2.000 euroa? Operaattorin kuluja ei ole vahvistettu ennenaikaisina, joten onko siitä tullut esim. Flintin tapauksessa tietoa, paljonko ne operaattorin laskutettavat kulut ovat olleet? http://www.markkinaoikeus.fi/fi/ind...atekijanoikeudellisetasiat/1468410120125.html
   
 3. Juhalius

  Rekisteröitynyt:
  09.10.2010
  Viestejä:
  4 555
  Se on aika sama maksaako se 250 euroa vai 2000 euroa, per ip kulu on kuitenkin maksimissaan sen vähän yli euron.
   
 4. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 279
  Joo, näin on. Tuossa tapauksessa max. 1,34e/IP-osoite MAO:n kuluja. Sitten kun tietäisi ne operaattorin laskuttamat kulut, niin nekin voisi per IP-osoite laskea.
   
 5. kautium

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2007
  Viestejä:
  17 398
  Vaikka kuinka innoissanne laskeskelette näitä "per IP -kuluja", niin pitää muistaa, että on siinä kokonaisuudessa muitakin kuluja, joita hedarit voivat veloittaa. Pelkästään paperisotkun pyöritys vie aikaa ja lakitoimistoilla tuntiliksa on jotain ihan muuta kuin mäkkärin tiskillä, josta kiihkeimmät ilmeisesti hakevat esimerkkiä kohtuullisille kuluille.

  En väitä että se 500€ olisi juuri oikea summa, mutta eipä se toisaalta tunnu kovin erityisen kovaltakaan. Enkä tarkoita, etteikö se voisi olla rahallisesti paljon vähätuloiselle, mutta ikävä kyllä niitä kuluja ei veloiteta mitenkään dynaamisesti sen mukaan mikä on maksajan varallisuus.

  Operaattorin veloitusta en tiedä, mutta en ihmettelisi jos veloittavat jotain jokaisesta IP:stä, vaikka niitä nyt sitten yhdellä lappusella tuhatmäärin haettaisiinkin.
   
 6. Juhalius

  Rekisteröitynyt:
  09.10.2010
  Viestejä:
  4 555
  Tupla
   
 7. Juhalius

  Rekisteröitynyt:
  09.10.2010
  Viestejä:
  4 555
  No Hedman voisi perustella kulunsa, voin lyödä molemmat kivekseni vetoa että siellä ei kukaan oikea asianajaja/lakimies tuota kirjerumbaa pyöritä. Kyllä siellä on joku harjoittelija/"kesäduunari" joka vaihtelee valmiiseen lappuun (allekirjoitusta myöten) ip osoitteen ja waretetut teokset.

  Se että "asianajotoimiston tuntiliksa on tämä" ei taida kuitenkaan päteä nyt tässä vaan se pitää laskea niiden oikeiden kulujen mukaan, korvauksilla kun ei voittoa saa tavoitella (se normiliksa sisältää normikatteenkin)
   
 8. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 350
  Olisi kiva saada tänne skannaus jostakin "uuden aallon" kirjeestä (itse en ole ainakaan vielä sellaista päässyt näkemään), että selviäisi mitä siinä tuon vaatimussumman osalta tarkalleen lukee. Seisooko niissä oikeasti nykyään "maksa 50e sovittelua ja 550e kuluja" tjsp, vai vaaditaanko niissä edelleen 600e könttäsummaa, ja tuo kuluselittely on sitten tullut mukaan kuvioon kun joku on ollut Joniin/Eetuun yhteydessä ja kysynyt että mitenkäs nyt näin kun eikös se MAO justiinsa säätänyt, että kohtuuhinta on viisikymppiä.

  Sillä kun on väliä, mitä lukee siinä sovintoehdotuksessa, jonka menee hyväksymään, varsinkin jos suunnitelmana on alkaa sitten kyseenalaistamaan näitä kuluja. Onko siinä lapussa kuluerittely mukana vai ei? Jos ei ole, ja "kuluerittely" koostuu jostain HP:n työntekijän off the record -selittelystä, silloin sopimusteknisesti kirjeensaaja on hyväksynyt, että maksaa sovinnon takia itse kohtuulliseksi hyväksymänsä 600e sovittelusumman, *ei* 50 euron sovittelusummaa + 550e kuluja.

  Jos sopimus on näin muotoiltu, silloin tuntuu aika kaukaa haetulta yrittää mennä käräjille rinkumaan summan sisään leivotuista kuluista, jos niitä ei siinä diilissä minkä meni hyväksymään millään tapaa edes mainita. Mutta kuten sanoin jo aiemmin, olisihan se ihan kiva jos joku jolla on löysää rahaa tätäkin yrittäisi, niin tulisi selvyys tähän vääntämiseen.
   
 9. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  HP:n vaatimien kulujen määrästä vääntäminen on mielestäni siinä mielessä hieman turhaa, että Flintin tapauksessahan MAO jo linjasi, mikä se kohtuullinen hyvitys on - eli sarjan jakson osalta 50e, elokuvasta 100e. Ja se on siinä. Näin siis sikäli mikäli oikeuteen asti asiassa joutuisi. Häviäjän piikkiin menevät oikeudenkäyntikulut ovat toki asia erikseen, mutta ellei riidanalaista ole mikään muu kuin tuo kulujen määrä, saisi jotain olla muuttunut Flintin tapauksesta aika tavalla jotta vastaaja keissin häviäisi.

  Mitä tahansahan HP voi toki näissä sovintoehdotuksissaan pyytää, eikä tuon summan tarvitse pohjautua mihinkään todellisiin kuluihin. Jos ehdotus ei vaikuta kohtuulliselta / on ollut huono päivä / väsyttää ja illalla tulee vieraitakin, sitä ehdotusta ei tarvitse hyväksyä.
   
 10. Oltorno

  Rekisteröitynyt:
  03.01.2004
  Viestejä:
  7 626
  Sulla nyt unohtuu aina välillä se pääseikka yrittäessä esittää asioita toisesta näkökulmasta. Ei kannata unohtaa mitä tämä on... eli: https://en.wikipedia.org/wiki/Copyright_troll

  Jos kulut olisivat todelliset niin tätä bisnestä ei olisi edes järkeä harrastaa. Bisneksen pyöritys ei vaadi lakimiestason osaamista läpi prosessin. Suomesta esimerkiksi vaikka Adultia.

  Kuluja toki tulee, mutta eiköhän puhuta ihan eri miettaluokasta mitä pyydetty. Muuten koko hommassa ei olisi mitään järkeä. Näiden tehtävä on tienata ei rajoittaa piratismia kuten vaikka TVVK Jos tätäkin yrittää valkopestä niin saa olla ne hp lasit päässä :).
   
 11. Juhalius

  Rekisteröitynyt:
  09.10.2010
  Viestejä:
  4 555
  Ei, vaan ideana on nimenomaan että HYVITYS eli tuo 50e/100e hyväksytään sellaisenaan mutta riitautetaan HP:n "kulut" eli ne millä HP tästä tekee bisnestä.

  Ilmoittaa HP:lle et jep teiltä tuli kirje, myönnän ladanneeni ja 50e/100e on ok hyvitys, teidän omia kulujanne en hyväksy. Tiputatte niistä 80% pois tai vaihtoehtoisesti viette asian oikeuteen.
   
 12. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  3 811
  Täällä on myös sanottu että tuosta HP:n kulusummasta iso osa menisi näille trolleille. Kellään ei ole mitään tietoa mikä osa esimerkiksi 500 eurosta menee päämiehille. Vai meneekö yhtään.
   
 13. Juhalius

  Rekisteröitynyt:
  09.10.2010
  Viestejä:
  4 555
  Ja pitäisihän se tälläisessä asiassa eritellä hyvinkin tarkasti, tämähän kun ei saa olla bisnestä.
   
 14. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Periaatteessa tarkoitin juurikin tuota. Tässä nyt vain sekoittaa hieman pakkaa se, että osa keskustelijoista on viime päivinä päätynyt ajatuksissaan siihen, että fiksu tapa reagoida kirjeisiin olisi hyväksyä HP:n sovintoehdotus sellaisenaan, jättää se maksamatta ja alkaa vääntää kuluista vasta siinä vaiheessa, kun HP tai perintätoimisto hakee käräjäoikeudelta ulosottopäätöstä.

  Itse jättäisin reagoimatta kirjeisiin millään tavalla, mutta jos jotain haluaa maksaa ja kuluista ylipäätään kiistellä, näkisin tuon "hyväksyn hyvityssumman 50e/100e, muussa tapauksessa asiaa voidaan puida MAO:ssa" -taktiikan ainoaksi järkeväksi vaihtoehdoksi.

  Edit: Mutta siinä mielessä siis kuluista täällä kiistelemisessä ei ole juurikaan pointtia, kun MAO on jo linjannut, minkä tulevat hyvityssummaksi tuomitsemaan, mikäli asia sinne asti viedään. Vapaaehtoisen hyvitysehdotuksen hyväksyminen on sitten eri asia, noissahan HP voi pyytää aivan mitä tahtoo. Eikä tällöin mitään kuluja tarvitse sen kummemmin selitellä.
   
 15. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 279
  Laitoin nyt markkinaoikeuteen tuommoisen viestin ja ainakin se kuitattiin vastaanotetuksi.


  "Arvoisa markkinaoikeustuomari Ville Parkkari,

  Tiedotteessanne 4.7.2016 kerrotte näin: "Markkinaoikeus arvioi kohtuullisen hyvityksen määräksi elokuvateosten yleisön saataville saattamisesta televisiosarjan yhden jakson osalta 50 euroa ja kokoillan elokuvan osalta 100 euroa." http://www.markkinaoikeus.fi/fi/ind...aanhyvityksiatekijanoikeuksinhaltijoille.html

  Koska ratkaisussanne on yhdeltä osalta tukeuduttu MuroBBS:n kirjoituksiin, ko. palstalla käy vilkas keskustelu kohtuullisen hyvityksen määrästä. Kysymys, joka askarruttaa eniten, että sisältääkö kohtuullinen hyvitys 50 euroa sarjan osalta ja 100 euroa elokuvan osalta kaikki asiaan liittyvät kulut, eli IP-osoitteiden hakemisesta aiheutuneet kulut, operaattorien laskuttamat kulut, kirjeiden lähetyksestä aiheutuneet kulut jne.?

  Tämä olisi siinä mielessä tärkeä tieto, että moni saattaisi tuommoisen hyvityksen maksaakin, jos kohtuullinen hyvitys pitäisi sisällään sekä hyvityksen tekijänoikeuden haltijalle että myöskin siitä asiamiehelle aiheutuneet kulut.

  Kunnioittavasti,

  Oulussa, 8.8.2016"

  allekirjoitus ja yhteystiedot
   
 16. Avustajat

  Rekisteröitynyt:
  09.04.2016
  Viestejä:
  53
  Ville Parkarilla on "Delete" käytössä ja Tante Ednan viesti on käsitelty. MAO:n yksimielisessä päätöksessä on kulut hyväksytty erikseen maksettavaksi ja asiaa tuskin KO enää käsittelee kun päätös on tosi hyvin myös perusteltu.
  CC eli Case Closed. Seuraava "potilas" vaan Pasilaan MAO:n hoitoon.
   
 17. TaxiM Banned

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2012
  Viestejä:
  1 652
  Täällä on kyllä aika monta perustelua todettu täysin huuhaaksi eli KO:ssa tilanne voi kääntyä miten tahansa jos keissi sinne otetaan. Siellä kun tuntuu ammattitaito olevan sitä luokkaa että mitään hatusta vedettyjä todisteita ja päättelyketjuja ei ilmoille päästellä.
   
 18. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 279
  Katsotaan mitä sieltä vastataan. Flintin tapaus on asia erikseen, koska siinä kiisteltiin syyllisyydestä ja sen toteennäyttäminen aiheutti kuluja. Nyt on siis eri asiasta kysymys, eli kohtuullisen hyvityksen määrästä ja mitä se pitää sisällään.

  Ymmärrän kyllä, että tämä aiheuttaa harmaita hiuksia joillekin, koska tässä saataa bisnes kuivua kasaan HP:ltä ja kumppaneilta sekä sinänsä myöskin Turren porukoilta, koska silloin ei enää sovitteluja tarvittaisi, kun ihmiset suosiolla maksaisivat MAO:n määrittelemän kohtuullisen korvauksen.
   
 19. Wroomm

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2013
  Viestejä:
  113
  Dägä dägä tsägä digi dägä dä tsu tsu siin teille kirjotettuu logioonan ranskaa. Täällä samaa skeidaa hedarin orkesteri vaan täällä tahtipuikossa samat vaarit tättärää

  Vahuksillakaa muuta tekemistä ku pamplata samoi juttui päiväst toisee?
  Dementia ku iskee varmaa kliffaa ei muista mist o puhuttu hihi

  Meitsi poistuu murost ovel joku nigga, pitää kertoo et väärä mesta vaik väril ei o välii vai?
   
 20. jokujossain

  Rekisteröitynyt:
  29.07.2016
  Viestejä:
  38

  Hedman partners ei ole eikä yritäkään olla yksityinen poliisi. Se on asianajotoimisto, mikä on saanut toimeksiannon ulkomaiselta yritykseltä. Tällä ulkomaisella yrityksellä on oikeus ehdottaa melkein millaista sopimusta vaan asian oikeuden ulkopuolella sopimiseksi, kunhan eivät mene liiallisuuksiin ja mene kiristyksen puolelle. (Ilmeisesti vielä ei ole mennyt, koska poliisi on jättänyt tutkimatta kiristyksen yrityksestä tehdyt rikosilmoitukset). Ja kirjeen saajalla on oikeus joko hyväksyä, hylätä tai tehdä vastasopimusehdotus asian oikeuden ulkopuolella sopimisesta. Mikäli asiassa ei päästä sopimukseen, tällä ulkomaisella yrityksellä on oikeus haastaan kirjeensaaja oikeuteen, ja oikeus sitten katsoo riittääkö yrityksen antamat todisteet vaatimuksen läpimenemiseksi. Oikeudessa useimmiten häviäjä tuomitaan maksamaan voittajan kohtuulliset oikeudenkäynti kulut mukaan lukien todisteiden hankkimisesta syntyneet kulut. (Niin kuin kävin Flintin tapauksessa).

  Niin riippuen kehen viittaat yksityisellä poliisilla vastaus vaihtelee:

  Jos Hedman partnersiin: Kaikilla on oikeus pyytää työstään palkka/korvaus. Hedman partnersin korvauksen maksaa heidät palkannut yritys eikä suinkaan kirjeen saaja vaikka hyväksyisi sovintoehdotus sopimuksen.

  Jos tuohon ulkomaiseen yrityksen joka on palkannut Hedman partnersin:
  - Sovintoehdotuksessa: Riippuen sanamuodoista he eivät varsinaisesti laskuta kenenkään ajasta vaan ovat ilmoittaneet summan millä asia voidaan sopia oikeuden ulkopuolella. (Perusteina voi sitten olla kärsitty vahinko ja heille aiheutuneet kulut tai sitten ei).
  - Oikeudessa: Kaikkihan oikeudessa yrittävät saada vastapuolen maksamaan omat oikeudenkäynti kulut, miksi nämä olisivat erikoistapaus, missä näin ei tehtäisi. Tuomari/Tuomarit sitten päättävät miten oikeinkäynti- ja asianhoitokulut sitten korvataan toisille osapuolille, jos korvataan olenkaan.
   
 21. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 279
  Nyt kun tulit käymään täällä, niin kertoisitko, kävitkö sinä ja se kaverisi Jarppa siellä Hedmannin toimistolla oikeasti sopimassa asiasta ja menikö se niin kuten kerroit, vai oliko se vaan läppää?
   
 22. taxman

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2001
  Viestejä:
  3 149
  Kaikilla näillä tahoilla on mahdollisuus viedä asia poliisin tutkittavaksi. Näin he eivät kuitenkaan tee, vaan leikkivät (sala)poliisia. Ovat siis ottaneet poliisin roolin omiin käsiinsä eli ovat yksityisiä poliiseja.
   
 23. jokujossain

  Rekisteröitynyt:
  29.07.2016
  Viestejä:
  38
  Hedman partnereilla ei ole mahdollisuutta viedä näitä asioita poliisin tutkittavaksi ellei heidän palkannut päämies sitä valtuuta ja käske.

  Sen ulkomaisen tekijänoikeudet omistavan yrityksen pitäisi minusta viedä nämä poliisin tutkittavaksi, mutta todellisuus taitaa tällä hetkellä Suomessa olla, että poliisi ei ota niitä enää tutkittavakseen, jolloin se ei oikeasti ole edes tuolle yritykselle mahdollista. Eli suomen poliisi pakottaa tämän yrityksen toimimaan yksityisenä poliisina, koska oikea poliisi ei tee asialle mitään.

  Mutta viittasit siis molempiin, hyvä, no minun mielipiteet ko tahojen oman ajan laskuttamisen oikeudesta olikin tuossa sinun lainaamassa tekstissä.
   
 24. User-ID #1234

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2009
  Viestejä:
  5 012
  Mitä helvettiä? Kyllä poliisi ottaa ne tutkittavaksi jos niille ilmoittaa tekijänoikeusrikoksesta. Mutta koska kyseessä on tuulesta temmatuista syytöksistä, niin ei taida HP:n pojat uskaltaa. Voi tulla käräjäoikeudessa turpaan.
   
 25. LatvassaPalmun Banned

  Rekisteröitynyt:
  19.05.2016
  Viestejä:
  253
  Osittain totta, osittain väärin. Tottahan toki HP:lla on jokin provisomalli käytössä, jossa he saavat x prosentin jokaisesta kynitystä. Muutoinhan HP voisi vain nostella palkkiota, työmotivaation ollessa varsin alhainen.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti