Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. ikuhappy

  Rekisteröitynyt:
  19.05.2011
  Viestejä:
  816
  Voisin kuvitella, että ko. keissien hoitaminen ei tällekään tyypille ole se ihanneduuni, mutta asiakas maksaa ja normijampalla harvemmin on näinä aikoina pahemmin varaa valita duuniaan. Vrt. kavereita on/on ollut töissä esim. puhelinmyynnissä ja pikavippifirmoissa.

  Samanlainen kirja oli tullut vastikään myös yhelle tutulle, joten taitaa olla jokin "kampanja" päällänsä. Tuskinhan ne asiaa ajaa eteenpäin. Lähtökohtaisestihan poliiseita ei voisi vähempää tällaiset pikkurikokset kiinnostaa eli lakifirma joutuu ensin tappelemaan heidän kanssaan ennen kuin pääsee kotietsintään/oikeuteen asti.

  Jos epäilyttää, niin koneen hävittäminen taitaa olla se varmin ratkaisu. Harvalla on koneessa kovin montaa satasta kiinni (keskimääräisellä murolla toki varmaan enemmän) - tuolla muutaman tonnin lunnasvaatimuksella saa hyvin aika kovan pelikoneenkin. Vaan katsotaanko tällainen todisteiden hävittämiseksi? Mielestäni ei, koska syytettä ei ole nostettu (jonka jälkeen katsottaisiin), mutta en ole lakiasioista hirveän hyvin perillä.
   
 2. Rekistöröitynyt

  Rekisteröitynyt:
  10.03.2014
  Viestejä:
  2 150
  Ei tuossa muuta kuin että miten sen aistiikaan kun jotkut tietävät ja tuntevat olevansa ylivoimaisen voittamattomia :)

  Sanotaan nyt niin että jos omille lapsilleni tulisi parin tonnin uhkauskirje jonkun paskasarjan lataamisesta niin en pysyisi asiallisena. Tuo kun ei käy huonosta vitsistäkään. Hiukan kuin se nallepuh-tapaus, polisi vie jonkun "seitsemänvuotiaan" läppärin koska oli ladattu jotain roskaa.
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. JCSH

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2009
  Viestejä:
  10 284
  Paha sanoa minkälainen sting-operaatio noilla asianajajilla on käynnissä mutta olettaisin että ei ne nyt ihan täysin tyhjästä revityillä perusteilla lähde noita IP-osoitteita vaatimaan. Jos ne heittäisi arvottuja IP-osoitteita niin kyllä ne aika nopeeta siitä kärähtäisi.
  Ja silloin voitaisiin jo puhua rikoksesta noiden kirjeiden kohdalla.
   
 5. Lessu

  Rekisteröitynyt:
  18.11.2001
  Viestejä:
  493
  Kukaan ei ole vielä kysellyt, että mistä tämä Hedmanin jonne on saanut tuon OP:n IP:n tietoon? Kävikö heiltä joku jollain torrent-trackerilla lataamassa heidän tekijänoikeuksien alaisia sarjoja ja sitten näki, että OP oli siellä jakamassa kyseistä sarjaa ja kyselee sen jälkeen Soneralta, että kuka on liittymän omistaja?
   
 6. JCSH

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2009
  Viestejä:
  10 284
  Todennäköisesti jotain tuon suuntaista.
   
 7. Rekistöröitynyt

  Rekisteröitynyt:
  10.03.2014
  Viestejä:
  2 150
  IP:t saa rahalla ja sitten vain kysellään operaattorilta. Toki tuossa olisi aiheellista selvittää mikä on operaattoreiden tietoturva?

  Saako rattijuopumuksestakaan parin tonnin sakkoja?
   
 8. Sauros

  Rekisteröitynyt:
  30.09.2009
  Viestejä:
  296
  Tuolta markkinaoikeuden paperista:

  Hakemuksen kohteena olevat IP-osoitteet on kerätty hakijayhtiön käyttämällä NARS-ohjelmalla, jonka avulla hakijayhtiö on yhdistänyt ja tehnyt koelatauksia jokaiselta lokiin kirjatulta IP osoitteelta. Hakija on koelatauksin varmistanut, että hakemuksen kohteena olevien IP osoitteiden käyttäjät ovat sallineet lataamiensa tiedostojen jakamisen. Lataustuloksista hakijayhtiö on edelleen varmistanut latauksen kohdistuneen kysymyksessä olevaan elokuvateokseen. Kun teosta välitetään sanotunlaisessa avoimessa parvessa, on kysymys tekijän yksinoikeuden piiriin kuuluvasta teoksen saattamisesta yleisön saataviin ja tekijänoikeuden loukkaus täyttyy parven koosta riippumatta.
   
 9. smee

  Rekisteröitynyt:
  14.05.2009
  Viestejä:
  13 600
  Tuskin se kirje lapsille tulee, koska saavat liittymän omistajan tiedot ISP:ltä.
   
 10. smee

  Rekisteröitynyt:
  14.05.2009
  Viestejä:
  13 600
  Ei tuossa operaattorilla paljoa vaihtoehtoja ole, koska tunnistetiedot on lain mukaan pakko säilyttää ja ne on oikeuden määräyksellä pakko luovuttaa. Uusi laki muuttaa sen vielä niin, että eivät saa enää edes laskuttaa vaivannäöstään. Ennustan että kirjeiden määrä kasvaa tuonkin vuoksi.
   
 11. zxsx

  Rekisteröitynyt:
  10.05.2010
  Viestejä:
  118
  Jaaha, näyttää siltä, että omalta kohdalta torrentin käyttö loppuu sitten tähän.
   
 12. Murhh

  Rekisteröitynyt:
  30.03.2012
  Viestejä:
  994
  No jos kerran on isompi "kirjekamppanja" käynnissä niin joku järkevä voisi laskea kuinka suuritöistä ja kallista tälle firmalle on lähteä oikeuteen kymmeniä/satoja pikkupiraatteja vastaan joista moni varmasti tekee homman niin hankalaksi kuin voi. Yksikin oikeusprosessi voi helposti kestää oikeuden rattaissa useita kuukausia jo pelkästään käräjillä.

  Mutuna heitän vielä että useat lataajat lienevät köyhiä työttömiä/opiskelijoita joilla ei ole mitään mahdollisuutta/aikomusta maksaa tälläisiä summia joten eiköhän mielluummin jätetä maksamatta. Etenkin kun yksikään ihminen ei ole vielä joutunut hedmanille maksamaan yhtään mitään.

  Muutamat tapaukset kyllä voivat lähteä oikeuteen asti, jos hedman haluaa pelotella. Pari korkean profiilin tapausta, kuten tämä.
  Ja näissähän on tärkeää että mahdollisimman moni ei maksa. Ihmiset ei maksa = lisää töitä ja vähemmän rahaa hedmanille. Tämä on tälläistä kepillä jäätä kokeilua, josko homma olisi kannattavaa.
   
 13. amazim

  Rekisteröitynyt:
  03.06.2006
  Viestejä:
  411
  Ei muuta kuin asianajajaliitolle valitus Hedman Partnersin toiminnasta, ja poliisille rikosilmoitus laittomasta uhkauksesta.
   
 14. JCSH

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2009
  Viestejä:
  10 284
  Jälleen kerran, mikä on se laiton uhkaus?

  Millä rikoksella tuossa uhataan?


  Jos lähtee vittuilemaan asianajajille oikeusjärjestelmän kautta niin kannattaa tehdä taustatyöt hyvin tai homma voi käydä aika kalliiksi.
   
 15. FireFly classic

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2001
  Viestejä:
  8 037
  Sekin on kiinnostavaa, että onko Hedmanilla joku oikeus pitää noita tietoja itsellään, koska kyseessä on tietoliikennelähetys jota ei ole heille tarkoitettu. Tietoliikennehän on luottamuksellista eikä sitä saa paljastaa tahoille joille lähetystä ei ole tarkoitettu.
   
 16. FireFly classic

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2001
  Viestejä:
  8 037
  Olet varmaan oikeassa, ettei tuosta saa laitonta uhkausta. Kiristyksen suhteen homma ei varmaan olekaan niin yksiselitteinen.
   
 17. JCSH

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2009
  Viestejä:
  10 284
  Mitenkä hitossa P2P:n vastaanottajalle voi päätyä tietoliikennelähetys joka ei ole heille tarkoitettu? Heillehän se juuri onkin tarkoitettu jos kerta lataavat jotain P2P verkon kautta.
   
 18. amazim

  Rekisteröitynyt:
  03.06.2006
  Viestejä:
  411
  Asiasta kannattaa jokaisen kirjeen vastaanottajan esittää vastalause ja pitää meteliä, varsinkin asianajajaliiton suuntaan. Mitä enemmän saavat valituksia, sitä enemmän perehtyvät asiaan. Poliisi ei varmaan kirjaa rikosilmoitusta, jos ei ole aihetta laittomaan uhkaukseen. Saako sitten kenties valittajien määrä heitä kiinnostumaan toiminnasta tarkemmin? Enpä osaa arvailla.
   
 19. User-ID #1234

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2009
  Viestejä:
  5 003
 20. Caili

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2015
  Viestejä:
  10
  ..
   
  Viimeksi muokattu: 12.07.2016
 21. JCSH

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2009
  Viestejä:
  10 284
  Kiristyksen kohdalla tilanne ei ole niin selvä mutta sanoisin että siinäkin on kyllä aika helvetin heikot argumentit.
  Tekijänoikeuden haltijalla on oikeus saada korvauksia materiaalin levittämisestä. Se että lasketaanko tuo "pakottamiseksi" on siinä ja siinä.

  Kuitenkin, käytännössä tuota ei lasketa kiristykseksi. Yhtälailla kuin sitä ei lasketa kiristykseksi jos aiheutat jonkun henk. koht. omaisuudelle jotain vahinkoa ja sitten kyseisen omaisuuden omistaja ehdottaa korvausta sen sijaan että heti lähtee tekemään rikosilmoitusta.
   
 22. Merenantimet JiM

  Rekisteröitynyt:
  08.10.1999
  Viestejä:
  1 622
  Kantelisin liitolle jos pitäisin aiheettomana ts. olisi avoin WLAN.
   
 23. Sauros

  Rekisteröitynyt:
  30.09.2009
  Viestejä:
  296
  Oliko operaattori Sonera?
   
 24. Arc

  Rekisteröitynyt:
  16.04.2000
  Viestejä:
  1 319
  Unohdat koko kirjeen. Tuskinpa kuulet enää asiasta uudestaan.

  Edit: Btw, onkos tää nyt ensimmäinen kerta kun Suomessa uhitellaan muulla kuin musiikin tai pornon warettamisesta?
   
  Viimeksi muokattu: 24.04.2015
 25. jonkka3

  Rekisteröitynyt:
  26.10.2013
  Viestejä:
  2 398
  Eipä taida P2P-liikenne olla luottamuksellista viestintää. Yhtä vähän kuin puistossa huutelukaan, kummassakaan tapauksessa et valitse tietty(j)ä vastaanottajia vaan jaat viestin kaikille.
   
 26. Tzion Banned

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2007
  Viestejä:
  3 958
  kyllähän tuo menee rikosnimike "kiristys"alueelle niin että heilahtaa. Käytänössä asia ei ole tuossa vaiheessa sovittelu vaan yksiselitteinen rahan vaatiminen. Täysin samoin kuin tässä ketjussa oleva esimerkki rahanvaatimesesta ja oikeudella pelottelu (se esimies homma).

  Selvästikkin pitää tapahtua rikos jos aletaan korvauksia hakea ja syytettä voi vaatia kanteen nostaja tai syyttäjä. Joten vaikka maksat tuon kiristyksen summan niin oikeassa sovittelussa tapaus pitäisi mennä vielä yleiselle syyttäjälle joka päättää syytetäänkö rikoksen osuudesta.
  Jos asia ei syyttäjälle mene niin se on kiristys jossa kyseessä oleva taho kiristää rahaa sillä varjolla ettei paljasta rikosta.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti