Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. N.N.

  Rekisteröitynyt:
  21.07.2016
  Viestejä:
  5
  Tällaisissa ehdotuksissa on se vika, että ne johtaa helposti tietyn kipurajan alittavien oikeuksien menetykseen. Esim. ei hirveästi kannata pankeille antaa 5000€ kulutusluottoja jos asiakas voi todeta etten maksa ja viekää oikeuteen jos haluatte rahanne, jos siitä seuraa pankille 10 000€ oikeudenkäyntikulut.

  Joku jenkkityyppinen small-claims court vois olla yksi vaihtoehto. Siis yksinkertaistettu prosessi johon ei tarvitse asianajajaa jossa pikkuasioita voitaisiin käsitellä ilman suuria kuluja ja hirveitä valitusrumbia. Johtaa tosin helposti heikompaan oikeusvarmuuteen, eli tulee enemmän tuomioita jotka ovat perseellään.
   
  Viimeksi muokattu: 02.08.2016
 2. mattikar

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2003
  Viestejä:
  1 025
  Tuo taas ei ole reilua firmaa kohtaan. Oletat, että kaikilla firmoilla olisi jotenkin itsestään selvästi rahaa.

  Homma pitäisi mennä jotenkin niin, että kulut eivät saa olla suuremmat kuin riideltävä summa ja oikeudenkäyntimaksut pitäisi leipoa veroihin. Ajattelen asian niin, että on naurettavaa mennä kuormittamaan oikeusjärjestelmää riitelelemällä jostain karkkirahoista jonka selvitys maksaa niin paljon rahaa. Sehän on resurssien haaskausta. Jos asian on niin tärkeä että PITÄÄ riidellä periaatteellisista syistä ja kokee tarvitsevansa oikeutta niin kyllä se on vara sitten kustantaa omilla rahoilla.
   
 3. MadPike

  Rekisteröitynyt:
  08.03.2016
  Viestejä:
  2 160
  Ei sitä kyllä ihan noinkaan voi tehdä, sillä ei kaikki firmat ole mitään miljoonabisneksiä. Ei pienellä firmalla välttämättä ole sen enempää pääomaa kuin yksittäisellä henkilölläkään. Jollain yhden hengen toiminimellä useimmiten jopa vähemmän kuin tavallisella palkansaajalla.
   
 4. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 279
  Tässä toit muuten esille tuon, mistä Effikin kirjoitti, eli elokuvateollisuuden kehittäminen, kuten musiikkipuolella on tehty. Mielestäni nykyinen trollaaminen on negatiivista markkinointia, eikä se loppupeleissä tule kannattamaan.

  Tuo tietojen kalastelu täällä on tiedostettu ja kannattaa antaa heille semmoista tietoa, mitä eivät tiedä, onko se heidän kannaltaan katsottuna edes oikeaa tietoa.
   
 5. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 279
  Nyt olisi erittäin tärkeää, että kirjeensaajat miettisivät näitä asioita hetken, ennen kuin tekevät yhtään mitään. Usein jos kirjeen saaja on mummu tai äiti-ihminen, joilla on lapsia tai lapsenlapsia, niin säikähtävät kovasti, kun saavat kirjeen, joissa vaaditaan suuria summia hyvitysmaksuja. Silloin tietenkin ensimmäinen reaktio on soittaa kirjeen lähettäjälle ja siinä sitten jo puhelimessa ongitaan tietoja, joita voidaan käyttää sinua itseäsi vastaan.

  Luulen, että nämä jotka eivät edes tiedä mitä BitTorrent-systeemi tai jakaminen ovat, on se suurin ryhmä, jotka kokevat tämän epäoikeudenmukaisena, kun eivät tästä waretus-touhusta ymmärrä tuon taivaallista. Kuitenkin kun lakifirmat näitä kirjeitä lähettelee, niin se tekee asiasta pelottavan, kuten myös tämän Flintin keissin oikeudenkäyntikustannukset.

  Markkinaoikeus on määritellyt kohtuullisen hyvityksen, se kannattaa pitää mielessä ja siinä valossa miettiä omia päätöksiään asian suhteen.
   
 6. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Kuten jo aiemmin yritin selittää, se nyt vain ei mene niin, että täysin vapaaehtoisuuteen perustuvan hyvitysehdotuksen hyväksyttyään voisi alkaa myöhemmin vääntää käräjäoikeudessa laskun loppusummasta. Tai toki voi, mutta mihinkään se ei tule johtamaan.

  Jos HP:lle ilmoittaa, että myöntää teon muttei suostu maksamaan koska katsoo summan liian korkeaksi, asia käsitellään Markkinaoikeudessa. Tällöin riidanalaista on ainoastaan hyvityksen suuruus. Jos siis HP asian sinne asti edes veisi, mitä en kovin todennäköisenä välttämättä pitäisi. Jos taas sen sovintoehdotuksen on mennyt hyväksymään, ei ole mitään väliä sillä onko se summa 100 euroa, 600 euroa vai miljoona euroa. Itsehän sen on hyväksynyt.
   
 7. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 350
  Tuskin tämä MAO:sta johtuu, vaan trolleista itsestään.

  Mahdollisia syitä:

  -HP on ottanut aikalisän, koska joutuu miettimään pää punaisena, miten seuraavat haastehakemukset muotoillaan. Jos kirjeissä on vaadittu 600 euroa, niillä ei voi perustella 50 euron oikeuteen menevää vaatimusta. Ainakaan jos summaa ei olla eritelty. Eikä sitä 600 euroa (tai enempää) voi suoraankaan enää vaatia, koska oikeus jo linjasi, ettei se ole kohtuullista. Se voi olla mahdollista, että myöhemmin yritetään haastaa joku tällaisen Flintin ratkaisun jälkeen lähetetyn kirjeen pohjalta, jossa on eriteltynä hyvitys ja kulut.

  -Trollit eivät aio mennä oikeuteen enää lainkaan, koska muutamien kymppien ja satasten takia riitely ei tunnu heistäkään tarkoituksenmukaiselta. Ja vielä vähemmän jos jutusta tuleekin takkiin, koska silloin he nostavat maksettavakseen sen kymppitonnien laskun. Nyt vain pelotellaan Flintin jutun lopputuloksella ja vedetään viimeiset rahat pois heikkohermoisilta pyörittämällä vielä jonkun aikaa kirjerumbaa. Jos joku enää oikeuteen haastetaan, pinosta etsitään joku niin paljon ladannut, että kokonaisvaatimussumma saadaan näyttämään edes jollain tapaa merkittävältä. Tietysti tällaisestakin sankarista pitäisi sitten olla vielä kasassa sitä muutakin näyttöä kuin pelkkä IP-lista... että vähiin käyvät potentiaaliset ehdokkaat.

  -Yksinkertaisesti: Nyt on kesä. Trollienkin pitää lomailla. (Jos tämä pitää paikkansa, niin sekin on periaatteessa kirjeensaajan kannalta hyvä uutinen, koska se korostaa vielä enemmän sitä, ettei siellä ole millään resursseja haastaa likimainkaan kaikkia vastaanottajia.)

  -Vielä yksinkertaisemmin: Edelliset kanteet nostettiin vähän ennen kuin Flintin jutun pääkäsittely alkoi. Ja ratkaisusta on kulunut nyt vasta kuukausi. Ihan samalla lailla kuin mekin, trollit halusivat katsoa jutun ratkaisun ensin, että tietävät mihin suuntaan bisnestä kannattaa viedä. Sillä ainoastaan kanteen läpimeno lähes sellaisenaan olisi tarkoittanut, että homma jatkuu aivan täysin kuten ennenkin.
   
  Viimeksi muokattu: 02.08.2016
 8. Haltzu

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2011
  Viestejä:
  172
  Jonkinlaisen, hyvin karkean ylärajan noille kirjeiden maksajien vuosittaiselle määrälle voi HP:n liikevaihdosta johtaa. Arvioidaan että HP saa laskutettua omia kulujaan keskimäärin 400e kirjettä kohti (jos todellinen summa on pienempi niin yläraja on suurempi jne.). Tämä 400e perustuu HP:n itse ilmoittamaan 450e kuluihin per 600e kirje. Keskiarvoa sitten laskevat Turren kautta neuvotellut maksut ja 500e kirjeet. Toisaalta keskiarvoa nostavat suuremmat kuin 600e suuruiset, maksetut kirjeet. Mutta 400e per maksettu kirje on siis vain karkea arvio, tai oikeastaan arvaus.
  Vuonna 2015 HP:n liikevaihto oli noin 1 200 000e. Jos nyt ajatellaan, että liikevaihto tulee kokonaisuudessa maksetuista kirjeistä, saadaan vuonna 2015 maksettujen kirjeiden määrän ylärajaksi 3000kpl.
   
 9. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 350
  Mikä menee kyllä aika lailla metsään. Edelleen, leijonanosa kirjeistä maksetuista summista menee toimeksiantajille. Eivät he tätä bisnestä sen takia pyöritä, että joku lakifirma vetäisi suurimman siivun välistä, varsinkin jos valtaosa duunista on rutiiniluontoista tietojenluovutushakemusten tehtailua ja kirjekuorien nuolemista. HP saa tilitetyistä rahoista maksimissaan kolmanneksen, jos sitäkään.

  Tai sitten HP:n liikevaihdosta ei voi vetää mitään johtopäätöksiä kirjeiden tuottoja koskien, sillä mitään provikkasopimusta ei välttämättä edes ole. HP voi myös tehdä tätä normaalilla toimeksiannolla, ja laskuttaa päämiehiltään palkkion omasta työstään täysin riippumatta siitä, maksaako kirjeiden vastaanottajista nolla vai sata prosenttia.

  Ainoa, minkä voi sanoa suht varmasti, että sen verran iso osa maksaa, että homma käy trollien (Saksan ketkut, *ei* HP!!) kannalta leiville. Muuten rumba ei enää pyörisi.
   
 10. Rumsfeld

  Rekisteröitynyt:
  27.04.2016
  Viestejä:
  115
  Jännä miten monet ovat saaneet alkuperäisen kirjeen + 3 "muistutusta", mutta ystäväni sai alkuperäisen jälkeen kuukauden kuluttua uuden, jossa mainittiin että kolmatta ei enää tule ja maksaa täytyy heti, tai muuten menee oikeuteen ja uhattiin poliiseilla! :rolleyes: Ja kyseessä Neessonin leffa.
   
 11. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Eikös se toinen kirje ole aika lailla juuri tuollainen suurimmalla osalla (kaikilla?) ollutkin. Olettaen, että tuossa on nyt vähän värikynää, eikä siinä nyt ihan suoranaisesti kuitenkaan sanottu, että "tai muuten menee oikeuteen". Siihen suuntaan toki vahvasti viitataan, koska "... tai muuten lähetämme kuukauden kuluttua taas seuraavan kirjeen!" ei ehkä olisi tehokkain mahdollinen motivaattori maksamiseen.
   
 12. Wroomm

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2013
  Viestejä:
  113
  Yo murot!
  Ei viddu arvatkaa mitä! Meitsi sai kirjeen! Tää kijre on siis kerhotilojen ositteeseen jos meitsi on omistaja! Täs oudosti viitataan joihinki aiemmin lähettettyihi kirjeisii mut täs sanotaa et nyt homma menee seuraavax oikeutee! Mietin et wtf, mut sit tajusin et kundit o tietysti heittäny roskii ne aiemmat kirjeet tai Hedari feikkaa, sil o tullu hirvee kiire jostai syystä?

  No me ei kuitenkaa hyväksytä piratismii ja otettii selvil et kuka o tää kauhee piraatti. Vaikutti pikkase et kaikki ois tsiikannu poppareil leffoi. Mut kaikkei syyllisimmältä vaikutti Jarre. Joten pidettii puhuttelu ja sovittii et Jarre menee lähiaikoina jutustelee Joni kaa siit et mite tää keissi hoidetaa, Ihan selkeesti Jarre näyttu pelokkaalta, mut sanottii et korkeintaa se joutuu lusimaa jolloin sen ilme kirkastu.

  Kerrotaas vähä Jarresta, 56 vuotais ihan mukava tyyppi sillo kun ei o ainessa, lusinu 18vuotta elämästää, omie juttujensa mukaa melkein aina syyttömänä. Tän pitäis olla helppo keissi, Jarre tunnustaa, saattaa tunnustaa muitaki waretuksii kunha sen muisti palailee, kun Joni kuiteski lukee tätä niin juttelee ihan kauniisti ku Jarrel on pikkase itse hillintä ongelmii mist nää tuomiotki o johtunu. Nykysin melko arvaamaton, "tiili on purru" jos murot tajuu tän kielikuvan. No uskon kuiteski et vierailu menee hyvin ja homma tulee kuntoo, harmittaa ku meitsii syytetää tallasist, no onneks se oikee konna saatii aika äkkii selville.
   
 13. Ramones

  Rekisteröitynyt:
  11.02.2004
  Viestejä:
  771
  Mistä IP osoitteesta? Kuka tietää mitä IPtä kone kulloinkin käyttää? Sehän vaihtuu joka kerta kun yhteys katkeaa.
   
 14. Savolae

  Rekisteröitynyt:
  17.04.2013
  Viestejä:
  600
  Odotinkin, että missä vaiheessa ko. käyttäjältä tulee viesti, jossa kirjeitä on tullut... Tosin olisin veikannut, että kirjeitä olisi tullut yhden sijaan "vähintään 142" (luvun ollessa mitä tahansa 8 ja 1500 välillä. Sitten niillä vidun breiveillä orlzz lämmitetty talo talvella tai ajettu häkäpönttöautolla Tornioon...
   
 15. LatvassaPalmun Banned

  Rekisteröitynyt:
  19.05.2016
  Viestejä:
  253
  Höpö höpö,älä nyt viitsi, totta kai voi asettaa kulut kyseenalaiseksi vastineessaan. Tuomari sitten tutkii ja päättää.
   
 16. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 279
  Siitä IP-osoitteesta, josta HP & Co väittää kirjeissään jakelun tapahtuneen. Sen IP-osoitteen perusteella nämä ovat operaattoreilta yhteystiedot saaneetkin markkinaoikeuden päätökseen nojaten. Joku täällä kertoikin, että oli ilmoittanut HP:lle, että oma IP-osoite on eri kuin kirjeessä mainittu, niin olivat luvanneet laittaa sen toisenkin IP-osoitteen samaan laskuun eli könttähintaan. Ei siis kannata itse mennä kertoilemaan HP:lle ja kumppaneille mitään, koska siellä on sitten tietona joku toinenkin IP-osoite, jota eivät itse olisi muutoin operaattoreilta saaneet.
   
 17. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  En nyt oikein tiedä miten asian vääntäisi vielä paremmin rautalangasta. Kyllä sinä voit asettaa vastineessasi kyseenalaiseksi ihan mitä tahansa, mutta se tuomari ei todellakaan tutki yhtään mitään. Kuten tässä nyt olen yrittänyt sanoa, HP:n kirjeitse lähettämät pyynnöt perustuvat vain, ainoastaan ja pelkästään vapaaehtoisuuteen. Niitä ei tarvitse maksaa. Jos tähän vapaaehtoiseen hyvitysvaatimukseen kuitenkin suostuu, käsitellään sitä jatkossa samalla tavalla kuin mitä tahansa normaalia laskua. Jos sitä ei maksa, se menee lopulta käräjäoikeuden kautta ulosottoon, aivan kuten muutkin normaalit maksamatta jääneet laskut. Silloin on aivan turha alkaa jurnuttaa siitä miten tämä summa on nyt kyllä aivan liikaa, kun tästä kyseisestä summasta on itse suostunut aiemmin sopimuksen tekemään.
   
  Viimeksi muokattu: 02.08.2016
 18. Testo

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2016
  Viestejä:
  148
  Ei viddu! Sun pitää olla varuillas koska Jonilla on korvia KAIKKIALLA!
   
 19. LatvassaPalmun Banned

  Rekisteröitynyt:
  19.05.2016
  Viestejä:
  253
  Totta kai oikeus tutkii vastineen. Vai meinaatko, että niitä vastineita huvikseen pyydellään?

  Lue vaikka tuolta:
  "
  Saat sinä jankuttaa ihan kuinka paljon tahansa omaa uskomustasi, minä olen kuitenkin jokusen saatavaan liittyviä ylisuureksi katsottuja kuluja kyseenalaistanut käräjäoikeudessa ja aina ne on tutkittu:rolleyes:
   
  Viimeksi muokattu: 03.08.2016
 20. LatvassaPalmun Banned

  Rekisteröitynyt:
  19.05.2016
  Viestejä:
  253
 21. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Tällainen keissi ei mene käräjäoikeuteen muussa tapauksessa kuin siinä, että sinä olet Hedman Partnersin tarjoaman sovintoehdotuksen kaikkine siinä vaadittuine kuluineen hyväksynyt ja sitten kuitenkin jättänyt velan maksamatta. Mitäköhän ne perustellut asiaan vaikuttavat väitteet tällöin ovat, joiden perusteella summan voi riitauttaa?

  Minä en nyt ole tässä millään muotoa kiistämässä sitä, etteikö kohtuuttomia kuluja voisi normaalissa velkomusasiassa riitauttaa. On vain hyvin vaikea kuvitella miten kulut voisivat silloin olla kohtuuttomat, jos olet aiemmin täysin vapaaehtoisesti nuo kulut hyväksynyt ja maksusopimuksen tehnyt.

  Asia on tietysti aivan eri, mikäli HP:n sovintoehdotuksen saatuaan myöntää teon, mutta riitauttaa HP:n vaatiman hyvityssumman. Tällöin asia käsitellään joko Markkinaoikeudessa - jos HP haluaa asian eteenpäin viedä - tai ei missään ja asia jää siihen. Käräjäoikeus ei tällöin liity asiaan mitenkään.
   
  Viimeksi muokattu: 03.08.2016
 22. kautium

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2007
  Viestejä:
  17 398
  Kolmoskirjeestä oli täällä kuvakaappaus ja jos sen ottaja ei ollut sitä itse kirjoittanut meitä kusettaakseen, niin sitten sellaisia on tosiaan lähetelty. Se yksilöinti oli foliomutua.

  Neljännestä kirjeestä en muista kenenkään maininneeni, mutta voi olla että sellainen on mennyt ohi silmien.
   
 23. kautium

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2007
  Viestejä:
  17 398
  Niin, tämäkin tosiaan sekoittaa tilannetta kun kirjeitä tulee muualtakin kuin Hedmann-Partnersilta ja niissä on eri sisällöt.

  Porukka kommentoi tänne aina vaan tuohduksissaan jotain onelinereita tyyliin "tuli sitten kusipäiltä taas lisää sytykkeitä --> roskiin" ja unohtaa sujuvasti kertoa monesko kirje oikein oli ja miltä firmalta jne.
   
 24. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Adultiahan ei ole lakiasiaintoimisto kuten esim. Hedman Partners, vaan keskittyy pelkästään trollikirjeiden lähettelyyn, ja ovat aiemmin kunnostautuneet myös mm. soittelemalla kirjeen saaneille. Tuolta siis voikin odottaa jollain tapaa sitkeämpää trollaamista, mutta toisaalta taas ei sitä yhtä ainutta toimenpidettä, jolla olisi jotain väliä, eli haastetta Markkinaoikeuteen. Ihmeitä voi toki aina tapahtua, mutta kuten täälläkin on pariin kertaan mainittu, Adultian päämiehen historia muissa maissa on kyllä aika selväksi tehnyt sen, ettei missään vaiheessa ole oikeasti tarkoitus edes pelotevaikutuksen luomiseksi käydä oikeudessa kokeilemassa yhtäkään keissiä.
   
 25. Mr.Robot

  Rekisteröitynyt:
  03.08.2016
  Viestejä:
  30
  Internet-operaattoreita ei ole kiristyskirjeet kiinnostanut tähän mennessä.

  Jos asiakkaat alkavat protestoimaan jaloillaan, niin voi olla, että heidän asenne muuttuu.

  Jos sinulle on lähetetty kirje, niin vaihda operattoria ja kerro asiakaspalautteena MAO:n päätös luovuttaa tietosi Trolleille.
  Operaattorin Kipailutus on aina järkevää, niin voit saada samalla nopeamman ja halvemman yhteyden. Myös IP-osoitteesi vaihtuu 100% varmuudella.
  Jos tuhannet asiakkaat tekevät saman, niin sillä on jo merkitystä operaattorille.

  Monilla alueilla on operaattoreilla on vahva monopoli, mutta ADSL-yhteyksillä opeaattorilla ei ole mitään merkitystä.
  Isommissa kaupungeissa pystyy helposti vaihtelemaan Kaapelimodeemien tai valokuidun välilä.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti