Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 350
  Tämä on juuri se, mitä HP yrittää tällä hetkellä kohteillensa uskotella. Ilman sarkasmin häivääkään.
   
 2. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Tässä vaiheessa kun uusia kirjeensaajia näyttää olevan enemmänkin linjoilla, tekee taas mieli toistaa tämä sama asia, eli: Kirjeitä on lähtenyt 10 000 kappaleesta ylöspäin. Jos edes puolet MAO:n määräämistä liittymätietojen luovutuspäätöksistä on johtanut siihen, että omistaja on löytynyt (ja tälle on myös lähetetty kirje), on määrä nykyään jo ainakin reilusti päälle 20 000 kappaleen. Puhutaan nyt kuitenkin tuosta kymmenestä tuhannesta, kun sen määrän Hedman Partners itsekin lehtijutussa alkuvuodesta myönsi.

  Samoihin aikoihin HP kertoi "huomattavan osan" maksaneen pyydetyn sovittelumaksun. Todellista määrää ei tiedä kukaan, mutta sanotaan nyt että 80% on hyvityspyynnön mukisematta maksanut. Noin suuri osuushan se ei millään muotoa voi olla, mutta samapa tuo. Tällöin meille jäisi 2000 maksamatta jättänyttä.

  Markkinaoikeudessa asiasta on ollut vastaamassa yksi henkilö. Kaksi samaan aikaan haastettua sopivat asian oikeussalin ulkopuolella. Aina välillä kuitenkin jostakin kuuluu, että oikeudessa olisi taas vireillä tällainen tapaus, joten liioitellaan vähän ja sanotaan, että 20 henkeä on Markkinaoikeuteen joutunut.

  Se on yksi prosentti maksamatta jättäneiden määrästä. Ja nämä kaikki luvut oli tosiaan liioiteltu niin vahvasti HP:n pussiin kuin mahdollista.

  Jos ihan oikeasti tuo yhden prosentin todennäköisyys vie yöunet ja pelottaa (vaikka oikeampi todennäköisyys lieneekin ehkä max. kymmenesosa tuostakaan) niin ehkä se kirje kannattaa sitten vain maksaa. Kun ei elämässä oikein mitään pysty aivan sataprosenttisen varmaksi kenellekään lupaamaan.

  Edit: Ja yllä olevassahan käsiteltiin pelkästään Hedman Partnersia. Esimerkiksi Adultia ei ole oikeuteen vienyt yhtäkään tapausta.
   
  Viimeksi muokattu: 01.08.2016
 3. eli_porter

  Rekisteröitynyt:
  17.07.2008
  Viestejä:
  431
  Mietin tuossa että 32k on ihan sopiva summa, normaali vuoden palkka. Hyvin toimii hommat.
   
 4. Flintin_veli

  Rekisteröitynyt:
  01.08.2016
  Viestejä:
  4
  Pelkkä IP-osoite ei voi riittää, koska myös salatun wifi-yhteyden salasanan pystyy murtamaan nopeasti jos salasana on heikko, siis Kaikki wlan-salasanat pystyy murtamaan.

  Jaa miten? lataa Kali Linux ja boottaa se läppäriin usb-tikulta ja tutustu sen aircrack-ng suiteen.

  Huom! tämän ohjelmiston käyttö muiden kuin oman yhteyksien kräkkäämisen on tietomurto.

  Tässä esimerkki(linkki on hieman vanha, mutta menetelmä on vieläkin sama):

  http://sarajarvi.org/tutoriaalit-wpa-murto/

  Ilkeämielinen naapuri voi tehdä jäynää suht helposti, mutta voit tehdä hänelle myös samaa tekemällä honeypot wifi -verkkoja.

  Voit toki vaihtaa ip-osoitetta jatkuvasti, mutta tämä riippuu reittimen mallista ja eri operaattoreiden dhcp-asetuksista, mutta ehkä liian hankalaa peruskäyttäjälle.
  esim:http://unix.stackexchange.com/questions/253687/change-lan-mac-on-dd-wrt-router-for-swap
  löytyy myös paljon lisää eri reitittimille.

  Myös itse pääpiru myöntänyt osoitteen vaihtuminen on mahdollista:

  http://www.oululehti.fi/?app=NeoDirect&com=6/226/78995/fb8aef4c1f

  Eikos copyright trollit ole saanut loppujen lopuksi köniin eurooppalaisissa oikeuslaitoksissa, vai lieneekö Suomi poikkeustapaus?
  Löyykö voittavia tapauksia, en itse löytänyt?
  https://torrentfreak.com/?s=copyright+troll

  Flint jakoi lähes kaikki tiedot julkisesti täällä. Kuka tahansa on voinut postata hänen puolesta anonyymifoorumeille yms. Muutama muu on myös tehnyt saman luulen, että HP on kartoittanut tapaukset ja kalastavat myös muiden tietoja jatkuvasti täällä.

  Voi olla, että kuumottaa jos olet narahtanut excipiolle useasta teoksesta, koska niin olet MAO:n näkökulmasta automaattisesti warettaja.
  MAO vaikuttaa puolueelliselle ja haluavat luoda pelotevaikutuksen, jotta jengi lopettaisi warettamisen.
  Aika sopivasti julkaistiin tämä vähän ennen Flintin casea:
  http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/2684733/Asianajajille+halutaan+harkintavaltaa

  myös julkaistu:
  http://www.tivi.fi/Kaikki_uutiset/t...syytteista-tavoitteena-pelotevaikutus-6060892

  Varsin mielenkiintoista, että JK ja JH ovat opiskelleet samaan aikaan samassa opinahjossa(Linkedin) todennäköisesti ovat kimpassa.


  Ehkä tämä on foliohattuosastoa, mutta mielenkiintoista...
   
 5. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Täällä on aika moneen kertaan jo todettu, että riitajutuissa todisteiden ei tarvitse olla aukottomia, vaan hieman kärjistäen uskottavampi selitys voittaa. Flintin tapauksessakin oikeus myönsi, että teknisesti vastaajan esittämä skenaario (avointa wlania on käyttänyt joku muu) on mahdollinen, mutta kantajan esittämät todisteet ovat vakuuttavammat. Tuosta ensimmäisestä väitteestä olen samaa mieltä, eli pelkkä IP-osoite ei oikeudessa tosiaan riitä - ihan vain siitä syystä, ettei se yksilöi lopulta itse loukkauksen tekijää juuri mitenkään. Mutta jos puolustuksessaan nojaa siihen, että "joku on hakkeroinut mun wlanin", lienee aika heikoilla. Vaikka se kuinka olisi oikeasti ihan mahdollista.

  Suomi on melkoisen pieni maa, piirit on pienet. Minullakin näyttää olevan Joni Hatanmaan kanssa aika pirusti yhteisiä tuttavia somessa, kaikki oikeustiedettä opiskelleita. Vaikeaksi menee, jos pitäisi löytää tällaisessa hieman erikoisosaamista vaativassa keississä itselleen puolustus, jolla ei jonkinlaisia kontakteja vastapuoleen entuudestaan ole.
   
 6. Flintin_veli

  Rekisteröitynyt:
  01.08.2016
  Viestejä:
  4
  Joo, on myös todettu moneen kertaan, että syyttömyyttä ei pysty todistamaan milläään, kun operaattorit eivät säilytä tarpeeksi kauan tietoja, olikos tälle väitteelle oikeasti jotain faktaa?
  Eikös korkeassa oikeudessa lyödä "faktat pöytään"? voi olla, että kirjeet loppuvat sen jälkeen.


  Juu toki, ja eihän kaverit yritä, kuin ansaita elantonsa, mutta luulisin, että kirjekampanjalla ei välttämättä ole postitiivista vaikutusta jatkossa, kun on saanut niin paljon mediahuomiota.
   
 7. Peukkupainija

  Rekisteröitynyt:
  19.07.2016
  Viestejä:
  18
  Ja vahvasti epäilen ettei tulevaisuudessakaan vie, ainakin kun mitä kantajan historiaa seurailee Euroopan muissa maissa.
   
 8. ChickenLegs

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2012
  Viestejä:
  3 424
  Oli sitä joku muistaakseni kysynytkin, mutta operaattorit säilyttävät näitä ns. teletunnistetietoja noin puoli vuotta sen takia, että EU-pykälät niin vaativat. Tuskin säilyttävät vapaaehtoisesti yhtään pidempään, koska sille ei ole mitään järkevää syytäkään. Osittain samasta syystähän näitä kirjeitä lähetellään vasta usean kuukauden kuluttua väitetyistä teoista. (Toinen syy lienee se, että tietoja kerätään jonkin aikaa, jotta saadaan riittävän suuri operaattorikohtainen potti kasaan Markkinaoikeuden vatipäille.)
   
 9. Flintin_veli

  Rekisteröitynyt:
  01.08.2016
  Viestejä:
  4
 10. ChickenLegs

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2012
  Viestejä:
  3 424
  Kuinka helppoa lie sitten jossain neukkulassa saada ihmisiä oikeuteen, lisäksi korvaussummat tulisivat olemaan paljon pienempiä. Suomi on tällaisena hölmölänä oiva kohde. Suurimmat maat on jo imetty kuiviksi joka tapauksessa, ei tänne oltaisi muuten tultu ollenkaan.
   
 11. LatvassaPalmun Banned

  Rekisteröitynyt:
  19.05.2016
  Viestejä:
  253
  Juu käräjäoikeudessa tavataan, siellä käsitellään velkomusasiat. Markkinaoikeus käsittelee riita-asiat, käräjäoikeus velkomusasiat. Kun saat velkomusasiassa tiedonannon, voit tehdä oman selvityksesi ja vaatia mm. kulujen kohtuullistamista. Edelleenkin siitähän on "mustaa valkoisella", eli Turre Legalsin haastattelu, jossa Turren edustaja on kertonut, että he ovat neuvotelleet pyydetyt summat keskimäärin sata eroa Hedman Parnersin lähettämää laskua pienemmäksi. Tällöin noissa Hedmannin lähettämissä laskuissa on "ilma"= Turre Leagalin ottama palkkio+ tuo satanen. Vetoatte siihen ja liitätte tuon netistä löytyvän Turre Legalin haastattelun liitteeksi.
   
 12. LatvassaPalmun Banned

  Rekisteröitynyt:
  19.05.2016
  Viestejä:
  253
  Kunhan ehdotin millä tavalla tulee halvimmaksi saada selvyys käräjäoikeudelta mitkä ovat kohtuulliset kulut joita Hedman Partners voi laskuttaa, se tulee kokonaisuutena maksamaan esim. 600e saatavalle noin tuplat, eli 1200e. Sinun ehdottamasi tapa lähteä riitelemään markkinaoikeuteen tuli maksamaan Flintille päälle 30.000e.
   
 13. LatvassaPalmun Banned

  Rekisteröitynyt:
  19.05.2016
  Viestejä:
  253
  Kiirettä pitää Jonilla jos meinaa edes kymmenen vuodessa saada oikeuteen. Hedmanhan on 14 henkilön pulju, jolla on muitakin asiakkaita.
   
 14. LatvassaPalmun Banned

  Rekisteröitynyt:
  19.05.2016
  Viestejä:
  253
  Senpä vuoksi olisikin hyvä saada käräjäoikeudelta päätös näiden kulujen kohtuullisuudesta. Asiahan on suoraan verrannollinen perintäkuluihin. Jos perintätoimisto menisi ehdottamaan 50 e saatavasta 450e perintäkuluja, niin niitä alennettaisiin urakalla, kunhan tuomari olisi ensin pyyhkinyt vedet silmistä.

  Myös markkinaoikeudesta riitauttamalla ainoastaan nämä käsittelykulut, voisi saada oikeudenkäyntikulut molempien osapuolien itse maksettavaksi, en kuitenkaan ole asiasta varma. Käsittelykuluista riideltäessä voisi sitten edustaa itse itseään.
   
 15. Flintin_veli

  Rekisteröitynyt:
  01.08.2016
  Viestejä:
  4
  Tuon lähteen perusteella waretus ei ole ongelma suomessa HP sumuttaa.
  Eikös Suomalaiset ole tulleet tunnetuksi epärehellisyydelläään:)

  Minun puolesta Scanbox voi mennä konkkaan se ei ole keneltäkään pois millään tavallla. kiinnostaako oikeasti Liam Neesonin, 60/70-vuotiaan action-tähden edesottamukset tai Evil Dead -trilogian uudelleen lämmityksellä rahastus?

  Ei kuluttajat halua ostaa valmiiksi vanhoja DVD- ja Bluray-medioita hyllyihin notkumaan, esimerkkinä musiikkipuoli:
  http://www.marmai.fi/uutiset/suorat...ssalle-tulevaisuus-nayttaa-lupaavalta-6566413

  Suuri osa kirjeeen saajista ovat syyttömiä waretukseen. Dynaamiset IP-osoitteet kiertävät jatkuvasti käyttäjältä toiselle.
  HP:n mielestä nuo ovat kiinteitä ja lähes henkilötunnuksia.

  HP:n trollaaminen ja tietojen kalastus on täällä erittäin läpinäkyvää, ilmeisesti he pitävät itseään neroina ja aliarvivoivat muita ettei tuo näkyisi.
  Muron yms keskustelupalstalla ei pitäisi olla mitään painoarvoa, ehkä MAO ymmärtää jossain välissä.
  Jään odottamaan, että tämä kusetus loppuu ja laitetaan rikolliset maksamaan suojelurahan perimisestä.
   
 16. twigman

  Rekisteröitynyt:
  01.08.2016
  Viestejä:
  198
  Adultian tapauksessa varmaan maksajia riittää jos jostain ladyboy-leffoista noita maksukehoituksia on tullut. Veikkaan että jos näitä menis oikeuteen niin silloin aika selkeästi kävisi myös ilmi minkälaisesta häpäisy-kiristys-touhusta on kyse.
   
 17. MoralHazard

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2011
  Viestejä:
  60
  Kyselin markkinaoikeudesta viimeisintä tilannetta haastehakemuksista. Sain vastauksen. Tilanne ei ole muuttunut mihinkään sitten huhtikuun. Uusia haasteita ei ole nostettu yhtään viimeiseen neljään kuukauteen. Tilanne on ilmeisesti niin, että markkinaoikeus ei suostu näitä enää otaa käsiteltäväkseen.
   
 18. G-MIES JERRY COTTON

  Rekisteröitynyt:
  20.03.2001
  Viestejä:
  10 629
  Kerrottiinko sieltä näin vai mistä moinen veikkaus? Edellinen päätöshän oli voitto kiristäjille oikeusteknisessä mielessä joten olisi erikoista, jos sen pohjalta ei otettaisi uusia käsittelyyn.
   
 19. twigman

  Rekisteröitynyt:
  01.08.2016
  Viestejä:
  198
  Jospa niille on itselleen/lähipiiriin noita kirjeitä sattunut tulemaan. Ei olisi mikään ihme. Myös asiantiimoilta tehdyt rikosilmoitukset ja paisuneet kustannukset vrt. asianmukainen korvaus on voinut vaikuttaa asiaan. En ole perehtynyt minkälaisia asioita markkinaoikeudessa käsitellään mutta luulisin että siellä olisi tärkeämpiä asioita käsittelylistalla.
   
 20. Aleister Crowley

  Rekisteröitynyt:
  28.12.2011
  Viestejä:
  71
  Väärin. Flintin tapauksessa riideltiin myös Flintin syyllisyydestä, jonka hän hävisi. Jos sitä ei kiistä, ei siitä silloin MAOssa riidellä. Riitaa voi olla vain niistä asioista joista ollaan erimieltä. Jos MAO:ssa riidellään vain hyvityksen suuruudesta, niin kumpi osapuoli sen silloin häviää.

  MAO teki jo päätöksen siitä hyvityksestä, joka on 100 € elokuvalta ja 50 € sarjan jaksolta. Ei mitään muita kuluja.

  Ja se sovintoehdotus on edelleenkin vain sovintoehdotus, riippumatta siitä oletko syyllinen vai syytön, eikä sitä tarvitse hyväksyä. Se ei ole siis mikään lasku. Tai ehkä siitä tulee lasku siinä vaiheessa jos sen hyväksyy sellaisenaan.
   
 21. G-MIES JERRY COTTON

  Rekisteröitynyt:
  20.03.2001
  Viestejä:
  10 629
  Ei siellä niin päätetty, että muita kuluja ei saa tai voi vaatia hyvityksessä.

  Toki niidenkin suuruudesta voi riidellä, etenkin kun vaikuttaa, että jokaiselta kirjeen saajalta peritään koko listallisen selvittelytyön kustannuksia.
   
 22. Endemon

  Rekisteröitynyt:
  16.05.2016
  Viestejä:
  758
  Olisiko Suomen oikeisjärjestelmässä tehostamisen varaa, jos 600€ korvausjutussa syntyy oikeuskuluja 50 000€ edestä? Ehkä oikeusjärjestelmää voisi kehittää niin, että firma vastaan yksityishenkilö tapauksissa firma maksaa aina omat kulunsa itse. Tämä takaisi tasapuolisemman oikeuden toteutumisen.
   
 23. mlackke

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2004
  Viestejä:
  781
  Vaatia toki saa, mutta imho noista käsittelykuluista on turha mennä enää oikeuteen tappelee kantajilla kun niistä on jo ennakkopäätös.
   
 24. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 279
  Nyt olisikin oiva aika tehtailla rikosilmoituksia uusien kirjeiden osalta, koska MAO:n päätöksen jälkeen tilanne on muuttunut. Kun hyvityksen määrä on selkeästi määritelty oikeudessa sarjan osasta 50 euroa ja leffasta 100 euroa, niin suhteutettuna hyvityksen määrään korkeat kulut vaikuttavat kiristyksen yritykseltä.
   
 25. Aleister Crowley

  Rekisteröitynyt:
  28.12.2011
  Viestejä:
  71
  No mä lisään nyt tähänkin vielä tämän.
  Se kirje ei ole mikään perintä tai muukaan lasku, vaan sovintoehdotus.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti