Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 350
  Julkinen asiakirja, eli kyllä saa. Mutta ihan mielenkiinnosta on pakko kysyä, mitä meinasit kyseisen dokumentin nähtyäsi tehdä? Tuskin siinä on mitään, mikä todistaa HP:n kirjeen aiheettomaksi. Diaarinumeron pitäisi lukea siinä kirjeessä, jonka äitisi sai. Jos ei lue, niin sitten myös koko kirjeen alkuperä on syytä kyseenalaistaa.

  Mutta jos kirje on aito, edelleen se paras metodi on tosiaankin olla reagoimatta lappuun mitenkään. Se ei ole "pään pistämistä pensaaseen", se on nimenomaan viesti trolleille, että nyt heidän pelottelunsa ei uponnut hedelmälliseen maaperään.

  Ja jos käykin niin, että äitimuorillesi tipahtaa haaste oikeuteen, niin sehän on melkein parasta mitä tässä voisi sattua. Tajuatko, minkälainen kakkamyrsky siitä nousee mediassa, jos nämä lähtevät vähintäänkin kyseenalaisin perusteluin haastamaan oikeuteen vanhaa naista, joka osaa hädin tuskin tietokonetta käyttää?
   
 2. Diaz\

  Rekisteröitynyt:
  14.03.2008
  Viestejä:
  17 972
  Miten ajattelit todistaa ettei mutsisi ole warestanut? No ihan sama. Usko nyt, hyökkäys ei todellakaan ole paras puolustus. :D
   
 3. JuoppoSepi

  Rekisteröitynyt:
  29.01.2006
  Viestejä:
  373
  Diaarinumero ja päätös kiinnostaa siksi, että mielestäni markkinaoikeuden toimintaa tässä asiassa pitäisi vähintää tutkia ja sen lainmukaisuus selvittää. Näyttäisi olevan viitteitä siitä, että tekevät näitä päätöksiä kovin kevein perustein. Aina voi olla yhteydessä poliittisiin vaikkutajiin ja muihin viranomaisiin. Takeita ei tietenkään ole, että asiaan puututtaisiin, mutta mielestäni yrittäminen on parempi kuin olla tekemättä yhtään mitään.

  Haaste olisi sinänsä loistojuttu, jos tämän maan oikeuslaitokseen voisi luottaa tippaakaan. Suurin osa tämän maan tuomareista on väliinpitämättömia, laiskoja tai muuten vaan tyhmiä. (Vai miten se oikeustieteen professori Erkki Aurejärven tulkinta nyt menikään?) Tuomioista saisi helposti oikeudenmukaisempia, kun heittäisi kolikolla. En tosin usko, että Hedman & munattomat lähtee asiaa käräjöimään. Silti vituttaa suuresti kun vanhaa ihmistä moisella kiusataan ja syylliset pitäisi saada jotenkin vastuuseen ja moinen toiminta muutenkin lopettaa.
   
  Viimeksi muokattu: 31.07.2016
 4. taxman

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2001
  Viestejä:
  3 149
  Rikosilmoitus kannattaa tehdä ihan siitä syystä, että se pitää asiaa näkyvillä laillisen lainvalvonnan suuntaan. Muuten epäkohtaa kannattaa pitää mahdollisimman paljon esillä.

  Muuten asiassa ei ole muuta tehtävää kuin kirjeen talteen ottaminen ja asian jättäminen sikseen. Trollit eivät usko mitään, mikä viittaisi syyttömyyteen, joten yhteydenotto ei auta asian selvittämiseksi.
   
 5. Ramones

  Rekisteröitynyt:
  11.02.2004
  Viestejä:
  771
  Jep, niillä on todisteet waretuksesta, sun taasen on mahdotonta todistaa toisin.
   
 6. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 279
  Kyllä on mahdollisuudet. Ensinnäkin kysyä omalta operaattoriltaan, onko ko. IP-osoitteesta merkintää. Toiseksi jos ymmärtää tietokoneiden päälle, niin koneen tutkiminen. Kolmanneksi on ollut puhetta näistä taloyhtiöiden liittymistä sekä neljänneksi avoimesta wlanista. Tietenkin kannattaa kaikki mahdollinen tarkastaa. Itse olen sitä mieltä, että pään paneminen pensaaseen, ei saa tätä kirjebisnestä loppumaan.
   
 7. G-MIES JERRY COTTON

  Rekisteröitynyt:
  20.03.2001
  Viestejä:
  10 629
  Tuskinpa niillä mitään oikeita todisteita on, etenkään jos ovat harhaan osuunet selvästi. Silti kannattaa olla tekemättä itsestään maalia.
   
 8. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 350
  Jo toisen kerran saman päivän aikana: Tämä on täysin tapauskohtaista.

  Joidenkin kohdalla HP:lla ei ole mitään eväitä todistaa mitään, koska pelkkä IP ei riitä. Ja vaikka HP:lla olisi enemmänkin, jotkut onnekkaat voivat silti saada kasaan materiaalia, jolla oma syyttömyys näytetään riittävän todennäköiseksi. Ei se niin mene, että kun MAO nyt keksi Flintin syylliseksi, samaa kaavaa seurataan täältä maailmanloppuun asti.
   
 9. Hug Eboner

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2013
  Viestejä:
  447
  Markkinaoikeushan on sellainen pilipali oikeus jossa jaetaan tuomiot täysin perstuntumalla joten ei ne nyt mitään vanhempaa naishenkilöä tuomitse. Tietenkään eihän sitä ikinä tiedä kuinka paljon lahjontaa ja korruptiota tuola on. :)
   
 10. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 279
  Tästä samaa mieltä ja tuo on hyvä korostaa, että pelkkä IP ei yksin riitä. Lisäksi jäi vielä mainitsematta, josta ollaan täällä keskusteltu, eli mahdollisen oikeuteen haastettavan profilointi. Kyllä HP:kin varmasti katsoo, että onko haastettava semmoinen, josta uskottavasti saadaan leivottua warettaja. Tietenkin sitten myös, jos näitä osumia on paljon, pitkäaikaista ja muutenkin systemaattista toimintaa, vaikuttavat.
   
 11. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Diaarinumero pitäisi tosiaan löytyä ihan siitä kirjeestä. Näin on ainakin aiemmin ollut, jos kirje on Hedman Partnersilta. Eipä se tosin paljoa lisätietoa anna, samanlaisia ne ovat ainakin tähän mennessä kaikki olleet. Tässä esimerkkinä yksi vastaavanlainen: http://www.markkinaoikeus.fi/fi/ind...atekijanoikeudellisetasiat/1468410120125.html

  Markkinaoikeuden sivuille ei päädy kuin murto-osa päätöksistä, mutta dnron perusteella päätöksen voi pyytää sähköpostitse. Eikä maksa mittään.

  Omasta mielestäni tuollaisessa tapauksessa voi aika huoletta pitää meteliä asiasta aivan jokaiseen suuntaan vailla sen kummempaa pelkoa. Kuten DrVatanenkin sanoi, sehän olisi kirjeitä kritisoiville lottovoitto, jos HP:n harkinta pettäisi niin pahasti, että he haastaisivat markkinaoikeuteen ns. mökin mummon, joka juuri ja juuri osaa sähköpostia käyttää.

  Edit: Ja kerrataan vielä, kirjeistä on tehty sekä rikosilmoituksia että valituksia asianajajaliittoon hyvän asianajajatavan rikkomisesta. Nämä on viranomaisten toimesta katsottu aiheettomiksi.
   
  Viimeksi muokattu: 31.07.2016
 12. Savolae

  Rekisteröitynyt:
  17.04.2013
  Viestejä:
  600
  Äitisi luona käy vieras mies (warettamassa) :eek:
   
 13. Diaz\

  Rekisteröitynyt:
  14.03.2008
  Viestejä:
  17 972
  Vähän sama kun lähtisi etsimään yksityistä parkki"sakkoa" vastaan jotain omaa patenttiratkaisua. Miksi vaivautua kun parasta on tehdä niin kuin on hyväksi havaittu? Jaa-a.
   
 14. Wroomm

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2013
  Viestejä:
  113
  Älä hyvä mies repee, ota vähä bissee niin rauhotut.
  Esitän täs nyt Jonii, ja kysyn sellasii mitä saattaa tulla siel MO.

  Niin oot nyt 40 oliko teillä lapsia jotka vierailee mummolasa?
  Ootko kuullu popcorn time ohjelmasta, jospa olet tietämättömänä sen luonteesta asentanut äiteelles, muori saa katsoo leffoja?
  Oletko milloin kurkannut koneelle (äitis) yleensä vanhemmat tarvii apuu? Ei siis ole mitän epäilyttävää etkä oo etäkäyttäny tätä konetta? Wlan ei ole ollut avoinna syystä tai toisesta, jos on niin plussaa jos vaan pystyt sen todistamaan.

  Ai se o noin helppoo? Saitko itse logit? Hedareilla on ollu tapana laittaa kirjettä niin myöhään ettei mitää logeja ole enää tallessa, vai onko tääl joku saanut ne logit?
   
 15. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 279
  En sanonutkaan, että se helppoa olisi, vaan että käyttää kaikkia niitä keinoja, joita yksityisellä ihmisellä käytettävissään on. Jos omalla operaattorilla ei ole logimerkintöjä tallessa, niin sitten siinähän on jo yksi hyvä puolustus, että on itse yrittänyt tutkia asiaa, muttei ole saanut operaattoriltaan vastaavutta, koska kirje on lähetetty liian myöhään mahdollisesta tapahtumasta.

  Lisäksi kaikki nuo käytännön toimet, miten itse voi pyrkiä selvittämään, onko omasta IP-osoitteesta waretusta tapahtunut. Ja sitten vaikka olisikin, niin kuka se mahdollinen warettaja on: vieras, lapsi, lapsenlapsi, naapuri jne?

  Jos sinulle on tullut kirje ja HP:llä ei ole muuta kuin IP-osoite, niin yksistään se ei tee syyllistä, tarvii siis jotakin muutakin eli vähän lihaa luiden päälle.
   
 16. JuoppoSepi

  Rekisteröitynyt:
  29.01.2006
  Viestejä:
  373
  Kiitos kaikille asiallisesti vastanneille. Äitimuorilla on kyllä hyvä juridinen edustus, sattuu olemaan useampiakin lainoppineita ystäväpiirissä. Hän tulee saamaan siltä saralta varmaan kaiken tarvitsemansa avun asiassa. Itseäni lähinnä kiinnostais nostaa asia esille ja kyseenalaistaa virkamiesten toiminta asiassa. Ei saisi olla niin että sellainen instanssi kuin markkinaoikeus toimii kumileimasimena kaiken mailman huijareille ja kalastelijoille. Muutenenkaan jonkun pelkän IP näkyminen jossain ei pitäisi riittää vielä mihinkään. Mielestäni poliisin pitäisi hoitaa tällaiset asiat, jos katsovat riittävää epäilyä löytyvän, eikä niin että joku yksityinen instanssi saa uhkailla ja pelotella viattomia kansalaisia ihan miten vaan.

  Vielä epäileväisille tiedoksi. Popcorn Timea tai muutakaan vastaavaa vertaiverkko-ohjelmaa ei löydy yhdestäkään laitteesta. Epäilykseni kohdistuu tässä tapauksessa operaattoriin. Ei olisi ensimmäinen kerta, kun antavat väärän IP osoitteen tuolta nimenomaiselta operaattorilta. Sattuuko joku tietämään kauanko operaattorit säilyttävät noita IP tietoja? Eli mikä IP on kulloinkin kenellä käytössä. Miten ne logataan? Modeemin MAC + IP, vai asiakastunnus + IP? Tietääkseni EURODOCSIS 3.0 modeemejakin voidaan MAC spuuffata. Se on vähän monimutkaisempaa kuin vanhojen EURODOCSIS 1.0 modeemien hakkerointi ja MAC spooffaamine oli aikanaan, mutta ei mitenkään mahdotonta tai edes vaikeaa. Operaattorin eivät tästä luonnollisesti kauheasti ääneen huutele. Se on jo sitten melkoisen laitonta hommaa, joten älkää kysykö enempää ja älkää missään nimessä kokeilko!

  Sain ukaasissa olleen diaarinumeron, en siis ole vielä koko lappua nähnyt. Numero vaikutti hieman epäilyttävältä, joten kyseessä saattaa olla ihan puhdas huijauskirjekkin eikä välttämättä Hedman & kump. Asia selvinnee muutamassa viikossa, kun pyydän asiakirjan markkinaoikeudesta.

  Sekin kiinnostaa, että onko tämä asianomistajarikos vai rikosoikeudellien asia? Mikä on asian vanhenemisaika? Asianomistaja asioissahan se on käsittääkseni 1 vuosi.
   
 17. G-MIES JERRY COTTON

  Rekisteröitynyt:
  20.03.2001
  Viestejä:
  10 629
  Asianomistajarikos. Kaksi vuotta.
   
 18. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 350
  Asianomistajarikokset ovat rikosoikeudellisia asioita, jos asianomistaja päättää siitä rikosoikeudellisen asian tehdä. Tällöin viranomaiset, eli poliisi ja syyttäjä, arvioivat ensinnäkin, onko kyse tekijänoikeusrikoksesta vai tekijänoikeusrikkomuksesta. Ensimmäisen vanhenemisaika on viisi vuotta, jälkimmäisen kaksi. Käytännössähän näissä ei tekijänoikeusrikoksen mitat täyty, vaan tutkiva viranomainen käsittelisi näitä rikkomuksina.

  Rikosoikeuden piiriin trollit eivät ole näitä kuitenkaan vielä vieneet, vaan toistaiseksi kaikki on käsitelty ihan siviilijuttuina. Eikä se sielläkään ole vuosi. Oikeus vaatia hyvitystä tapahtuneesta vahingosta vanhenee vasta viidessä vuodessa.
   
  Viimeksi muokattu: 31.07.2016
 19. parodiaa Banned

  Rekisteröitynyt:
  17.04.2016
  Viestejä:
  36
  p
   
  Viimeksi muokattu: 31.07.2016
 20. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  3 811
  IP- voi olla (on todennäköisesti) muuttunut siitä mikä se on HP:n kirjeessä. Siksi pelkällä IP -osoitteella ei ole suurta merkitystä.
   
 21. JuoppoSepi

  Rekisteröitynyt:
  29.01.2006
  Viestejä:
  373
  Kiitos jälleen nopeista ja asiallisista vastauksista. Lähetin tietopyynnön markkinaoikeuteen, katsotaan mitä vastaavat.
  Tulen viemään asian eteenpäin tavalla tai toisella (laillisella). Tuntuu siltä, että piraattipuolue, EFI, ym. istuvat jälleen kerran asiassa persiillään ja antavat vaan kaiken tapahtua. En usko, että saan itse yksinäni kummoista muutosta aikaan, mutta ainakin pitää yrittää. Tällainen toiminta sotii ainakin allekirjoittaneen kaikkia moraali- ja oikeusääntöjä vastaa, eikä pitäisi missään mielessä olla länsimaiseksi oikeusvaltioksi itseään tituleeraavassa maassa edes mahdollista.
  Etenkin kun kyse todellisuudessa ei edes ole piratismin kitkemisestä, vaan rahan pumppaamisesta pelokkailta lampailta.
   
 22. G-MIES JERRY COTTON

  Rekisteröitynyt:
  20.03.2001
  Viestejä:
  10 629
  Kun et ole seurannut ketjua niin et luonnollisestikaan huomaa mitään, mitä he ovat tehneet. Toki on myönnettävä, että puolueen, jota kukaan ei äänestä, on vaikea saada mitään aikaiseksi ja sama koskee yksittäistä yhdistystä.
   
 23. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 350
  Piraattipuolue on puhunut aika paljon ja kovasanaisestikin tätä meininkiä vastaan. Mutta kuten tuossa yläpuolella jo todettiin, eipä PP:n tämänhetkisellä poliittisella muskelilla ihmeitä aikaan saada. Varsinkaan kun heilläkään ei taida olla agendallaan sentään niihin laittomuuksiin sortua.
   
 24. parodiaa Banned

  Rekisteröitynyt:
  17.04.2016
  Viestejä:
  36
  p
   
  Viimeksi muokattu: 31.07.2016
 25. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 279
  Hyvä, että on uusi aktiivinen ihminen viemässä asioita eteenpäin. Täällä on monet ihmiset monella eri tavalla yrittäneet saada asiaan muutosta jopa eduskunnasta asti. Olli-Poika Parviainen teki asiassa kirjallisen kysymyksen https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Kysymys/Documents/KK_219+2016.pdf, johon sitten Sanni Grahn-Laasonen vastasi näin https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Kysymys/Documents/KKV_219+2016.pdf.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti