Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. taxman

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2001
  Viestejä:
  3 149
  Edelleen, mitä syyttömät tekevät? Maksavat kuin syyllisetkin, koska eivät voi todistaa syyttömyyttään?
   
 2. Tuttipullonimijä

  Rekisteröitynyt:
  17.08.2015
  Viestejä:
  245
  Jep tätä myös itse suosittelin. Haukkuivat Joniksi. Kyllä mieleni niin pahoitin...
   
 3. juhamart

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2005
  Viestejä:
  142
 4. diupadiu

  Rekisteröitynyt:
  26.06.2014
  Viestejä:
  10
  Siis luinko oikein? Tää juttu ratkes johonkin ylilauta postaukseen, joka ei ollu ees Flintin postaus? Tai oli ainakin avainasemassa? Jos toi on totta niin siinä meni viimeset uskottavuudet MAO: oon.
   
 5. juhamart

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2005
  Viestejä:
  142
  Koska markkinaoikeus, niin kutakuinkin niin... YLEltä:
  "– (Riita-asioissa) laki edellyttää riittävän näytön esittämistä.

  Tuomittua oikeudessa edustanut lakitoimisto Hedman Partnersin lakimies Herkko Hietanen toteaakin, että siviiliriita-asioissa todennäköisempi vaihtoehto voittaa.

  – Epäilyskin riittää. Tällä kertaa vastaaja oli epäedullisessa asemassa kun joutui todistelemaan vuoden takaisia asioita."
   
 6. Pääsiäinen

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2016
  Viestejä:
  678
  Oleellista oli myös se, että tuomitun IP-osoitteesta oli todistetusti otettu yhteys BitTorrent-vertaisverkkoon heti kun WLAN-tukiasema oli hankittu kaupasta. Yhteydenotot myös päättyivät käytännössä heti, kun Hedman Partners oli postittanut karhukirjeensä.

  – Päätös perustuu nimenomaan useisiin eri seikkoihin, jotka kaikki viittaavat siihen suuntaan, että tämä tietty henkilö olisi näin tehnyt, markkinaoikeustuomari Ville Parkkari kuvailee.

  "Riita-asioissa epäilyskin riittää"
  Parkkari muistuttaa että kyseessä on riita-asia eikä rikosasia, jossa todisteiden pitää olla aukottomia.

  Niinkuin arvoisa tuomarikin sanoo, riita-asiassa ei todisteiden tarvitse olla aukottomia. Joten kun joku joka joutuu seuraavan kerran Markkinaoikeuteen selvittelemään vastaavaa asiaa, niin tulostin laulamaan ja erilaisia dokumentteja ulos omaksi puolutukseksi ja niihin keksimään asiantuntijanimiä. Nythän tiedetään millaisia todisteita omasta puolueettomuudesta pitää esittää. :D
   
 7. Pääsiäinen

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2016
  Viestejä:
  678
 8. taxman

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2001
  Viestejä:
  3 149
  Nimenomaan. HP:lla on täysi mahdollisuus ja motiivi kirjoittaa tunnustus kuin tunnustus vaikkapa ylilaudalle. Jotakin vahvempaa näyttöä kirjoittajasta pitää olla.

  Tämä on toki vain yksi MOA:n tuomareiden aivopieruista.
   
 9. Tuttipullonimijä

  Rekisteröitynyt:
  17.08.2015
  Viestejä:
  245
  Voi vittu kuinka tyhmiä te pikku ihmisapinat voitte olla. Totta kai se hinta pysyy 600€ että Turre voi ottaa siitä välistä ja perusteluiksi pistetään vaikka mitä perseestä vedettyä faktaa niin kauan kun hanat on auki. Kuka täysjärkinen uskoo näitä Turren propaganda ManitboisCasteja ja vielä ylistää tätä ammattitaitoa ei jeesus anna mun kaikki kestää.
   
 10. Oltorno

  Rekisteröitynyt:
  03.01.2004
  Viestejä:
  7 626
  Tuohan voi tulkita ihan toisinkin päin... Eli avoin wlan käyttöön modeemin ostohetkellä ja pois heti kun saatu kirje. Ennemmin laskisi että puoltaa syyttömyyttä kun netti varmaan ollut ennenkin.
   
 11. taxman

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2001
  Viestejä:
  3 149
  Ymmärsinkö nyt oikein, että joku on muokannut "Viitteemme" -kentän näkyviin 7.8.2015 kun sitä ei alkuperäisissä näkynyt 22.4. ladatuissa näkynyt? Kuulostaa hyvin vahvasti syyllisen toiminnalta <- sarkasmia.
   
 12. virtuaalireijo Banned

  Rekisteröitynyt:
  25.02.2016
  Viestejä:
  97
  [​IMG]

  Ja nyt eiku rahaa tekemään. Automatisointi on päivän sana. Taitaa lähteä uusi kirjekierre kirjeen jo saaneille :)
   
 13. Vellu80

  Rekisteröitynyt:
  09.06.2008
  Viestejä:
  427
  Jos heittäisin tuohon omaan 4g-modeemiin prepaid-liittymän, niin minua ei voitaisi siis millään yksilöidä?
   
 14. Pääsiäinen

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2016
  Viestejä:
  678
  näin minä sen ymmärtäisin, koska eihän kukaan tiedä kuka kyseisen prepaid liittymän omistaa.
   
 15. Riistinrauta

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2015
  Viestejä:
  303
  Ja sanoinkos minä jotain muuta?
   
 16. Kapteeni Flint

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2015
  Viestejä:
  20
  Sarkasmia, mutta tarkennetaan vielä, että 7.8.2015 asti se juuri oli näkyvissä oikeine tilitietoineen :)
   
 17. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 802

  Voi ne sen 4G-modeemin IMEI-numeron perusteella sen yhdistää sinuun jos siinä toista omissa nimissä olevaa liittymääsi käytät.

  Toisaalta ei taida paljoa kiinnostaa moisten kaivelut tekijänoikeustrolleja. Halutessaan voi hommata toisen 4G-modeemin sitä varten jossa ei käytä muuta kuin prepaid-liittymiä. Vaihtelee vielä satunnaisesti sitä prepaid-numeroa.
   
 18. zibzab

  Rekisteröitynyt:
  23.10.2015
  Viestejä:
  12
  Mutta kuinka suuria voittajia oikeudenomistajat tässä nyt ovat? Esim. Scanbox saa nyt sen 100e +viivästyskorko ja tietysti voitto sekin, että heidän ei tarvitse maksaa nyt Hedmanille tehdystä työstä senttiäkään, mutta silti tuntuu aika hurjalta, että he lähtisivät nyt haastamaan kaikkia jotka ovat jättäneet maksamatta kirjeessä vaaditun summan, kun korvaus ei ole hirveän suuri, vaikka on siltikin tietysti liikaa yhdestä elokuvasta. Ja kun joukkoon mahtuu varmasti monia joita syytetään vain yhden teoksen jakamisesta, mitä intoa heillä olisi lähteä haastamaan heitä kaikkia yksitellen yhden satasen takia? Ja kun kaikki jutut ei välttämättä edes menisi yhtä helposti läpi kuin Flintin keissi, vaan saattaisivat jopa hävitä osan.
   
 19. Duke Nukum Banned

  Rekisteröitynyt:
  14.01.2013
  Viestejä:
  572
  Voiko joku kertoa tiivistelmän tästä flintin tapauksesta ja siitä mitä virheitä hän on tehnyt kirjeen saamisen jälkeen? Ei ole tullut kuin katseltua tätä sivusilmällä kun suurin osa threadin sisällöstä pelkkää paskaa.
   
 20. G-MIES JERRY COTTON

  Rekisteröitynyt:
  20.03.2001
  Viestejä:
  10 629
  No onhan tossa silti rahaa jaettavaksi ja nyt kun on tiedossa hinnat per jakso niin vaikeako niitä on seurata vaikka kaikkia episodeja niin saadaan se summa sinne samalle tasolle mitä aiemmin. Vois luulla, että jotain sarjaa warettava syyllistyy tekoon kerran viikossa ja aina uusi "teos". Pahimmillaan ne saa tohon lisää oikeudenomistajia mukaan sen lisäksi, että nuo trollaukseen keskittyvät mediatalot voivat ostaa lisää oikeuksia.

  Oikeutta käydään vain pelottelun vuoksi.
   
 21. runneltu

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2015
  Viestejä:
  157
  Ensiksi: Turre kusi homman täysin. En tämän jälkeen uskoisi mitään asiaani Turren hoitoon.

  Ei mainintaa kiristysbisneksen taustalla häärivistä hämärämiehistä ja muissa maissa saleista ulos nauretuista jutuista ja kuinka kirjeitä on käytetty ainoastaan ansaintatarkoituksessa. Laittomasti luovutetuista teletunnistetiedoista ei mitään mainintaa. Ei mainintaa siitä kuka tiedostot on oikeasti ladannut ja jakanut eteenpäin. IP-osoite ei ole yksilöivä tieto kuten esim henkilötunnus. Turre ei ole vaatinut nähtäväksi kuva- tai videomateriaalia laittomasti teoksia jakaneesta (vrt. peltipoliisin kuva autosta ja kuljettajasta). Kuka on ollut Turren ulkopuolinen asiantuntija? Kuka on ollut MAO:n asiantuntija? Miksi kirjeet saapuvat niin pitkällä viiveellä? Miksi "rikkeen" annetaan tapahtua jos tekijä tiedetään ja miksi siihen ei puututa välittömästi?

  Hyvitykset on vedetty hatusta ilman minkäänlaista perustelua ja laskelmaa, 50 ja 100 euroa tuntuvat vain mukavilta pyöreiltä numeroilta joita on helppo ynnätä ja laskea. Turre ei ole asiaa hoidettaessa käyttänyt hyväkseen täälläkin esitettyjä keinoja ja ideoita, mutta HP vain on käyttänyt.

  Täytyy myös muistaa että Flint mokasi tosi pahasti, mutta että Ylilaudan ja Muron viestejä on käytetty todisteina.. aivan kahjoa. Eritoten Ylilauta. Nyt kannattaisi alkaa "tunnustamaan" asioita Ylilaudalla Flintin tapaukseen liittyen tulevaa valituslupaa ajatellen.

  kaiken kaikkiaan käsittämätön tuomio jollaista ei tietenkään voi tapahtua kuin Suomessa. Nyt Suomesta tuli kiristysmafian uusi kultaisia munia muniva hanhi joka tuottaa loputtomasti. Nyt odotellaan muiden firmojen avausta. Ovi on auki nyt muuan muassa yksityiselle nopeusvalvonnalle ja myös juopuneille anniskelulle ravintoloissa yms. Eikun kamera laulamaan ja kirjettä postiin. Pakko maksaa vaikka et ole syyllinen ja vaikka ei olisi pitäviä todisteita.
   
 22. sirace

  Rekisteröitynyt:
  05.10.2009
  Viestejä:
  955
  Lakia tunteva kollega kiinnitti huomion oikeuden perusteluihin

   
 23. Käräjäoikeuden virkamies

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2015
  Viestejä:
  107
  Pääseekö markkinaoikeuteen ihan kuka tahansa tuomariksi? Pitäisi varmaan itsekkin laittaa paikka hakuun sieltä. Lähes aukoton logiikka tuossa modeemin ostossa. Flintti on varmaan ollut täysin ilman nettiä kaikki nämä vuodet ja aloitti warettamisen heti innostuttuaan uudesta lelusta. Yleensä ihmisillä on myös tapana sulkea mahdolliset backdoorit siinä vaiheessa, kun joku huomauttaa ystävällisesti, että hei sun nettiäs käytetään ties mihinkä laittomuuksiin, mutta tokihan Markkinaoikeuden arvoisa Ville Parkkari näkee tämänkin seikan vain kantajan näkökulmasta. On se kumma, että kaikki fifty-fiftyt voivat kääntyä juuri toisen eduksi, mutta onpahan jatkossa Markkinaoikeuden pässeillä töitä senkin edestä ja oikeuslaitoksen leikkauksia on vaikeampi heihin kohdistaa, kun on näyttää tilastodataa kuinka juttujen määrät ja kyselyt ovat suorastaan räjähtäneet käsiin.

  Ja, kun kerta pelkkä epäilyskin riittää niin jatkossa voi sitten haastaa jokaisen kirjeensaajan oikeuteen. So not, että ovat epäedullisessa asemassa ja pitäisi muistaa 1½ vuoden taakse tapahtumia, kun toisella on jotain epäselviä loginpätkiä, jotka on naurettu muualla ulos oikeudesta. Harvalla on kuitenkaan täydellistä alibia heittää tapahtumapäivälle/päiville, ja operaattorin logitkin ovat jo siinä vaiheessa vanhentuneet niin ei voi edes tiedustella sieltäkään, että pitääkö Hedmanin väitteet paikkansa.
  Epäilyskin riittää ja näin ollen Hedmanit saavat jatkossa kiristää oikein Markkinaoikeuden tarjoaman hirttoköyden avulla ihmisiä. Jos tuolla Markkinaoikeudessa olisi oikeasti osattu ajatella asiaa nuo korvausmäärät olisi pudotettu todella alhaisiksi ja tuolla tämä saatanan trollibisnes olisi tapettu kertalaakista, sen sijaan antoivat trolleille nyt kaiken vallan. Veikkaanpa, että valituskaan ei pääse käsiteltäväksi...
   
 24. taxman

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2001
  Viestejä:
  3 149
  Katsoin siis alkuun väärin päin.
   
 25. Kotikonevelho

  Rekisteröitynyt:
  21.02.2016
  Viestejä:
  5
  Pistää vihaksi tämän maan oikeuslaitos. Paikanpäältä kiinnijäätynä, tai tunnustettuna (100% varmuus syyllisestä) esim. törkeä ryöstö, törkeä pahoinpitely tai jopa raiskaus, aiheuttaa tekijälleen paljon pienemmät rangaistukset. Satasista muutamiin tonneihin kivusta/särystä/tuhosta ja ensikertalaisena ehdollista vähän = kävelet kotiin.

  Sen sijaan jos lataat (Ja HUOM! tähän riittää näemmä vain epäilys ja "uskottava" todistelu ilman mitään konreettista todistusaineistoa syyllisestä) ja saat 50k maksettavaa ja aikalailla elämä pilalla. Vaikkakaan sinua EI TUOMITTU mistään.

  Tämähän on yksittäisen kansalaisen kannalta täysin järjetöntä ja kestämätöntä. Menen siis Prismaan, pöllin hyllylisen blueray levyjä, pistän ne ilmaiseksi torilla jakoon kaikille ketkä suostuu ottamaan, sitten poliisiasemalle tunnustamaan: maksan kaupalle hävikin ja saan jotain ehdollista, tai todennäköisemmin vain sakkoja.

  Mutta jos jonkun ulkomaisen kaupallisen tahon esittämän lokin pohjalta on vahva epäilys, että saatoin ladata/jakaa jotain, mutta tiedän olevani syytön asiaan, vaihtoehdot on maksaa hurjat "hyvitykset" syyttömänä tai kokea oikeusmurha MAOn käsittelyssä? Syyttömänä kun on aika vaikea todistaa mitään, ellei juuri sillon ole oikeasti ollut jossain ulkomailla ja on kuitteja näyttää matkasta.

  Heitetään nyt vaikka noin esimerkiksi, että talossani vierailee usein ystäviäni. Joskus he ovat yötä. Aika monella on nykypäivänä oma läppäri/tabletti mukana jokapaikassa. En pidä avointa WLAN:ia, mutta toki sukulaisille ja ystäville annan avaimen aina kun sitä kysytään. Tällä tuomiolla on nyt siis mahdollistettu kenen tahansa syyttäminen IPn perusteella, ilman sen ihmeellisempiä todisteita tekijästä???

  Toisinsanoen, kuka helvetti enää uskaltaa antaa nettiänsä kenenkään muun käyttöön kuin omaansa, jos seuraukset on tätä luokkaa vailla mitään järkevää ja oikeasti uskottavaa todistetta. Mutta lakimiehet hierovat nyt käsiään, heille avautui taivas...


  Olen pettynyt Suomen lakiin ja oikeuslaitokseen.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti