Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. FireFly classic

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2001
  Viestejä:
  8 037
  Selvästihän tuossa kirjeessä nimenomaisesti uhkaillaan poliisin pakkotoimilla.
   
 2. JCSH

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2009
  Viestejä:
  10 284
  Ja mikä tekee tuosta laittoman teon?

  Uhkaus on laiton jos siihen sisältyy uhkaus rikoksesta. Poliisin pakkotoimet eivät käsittääkseni ole rikos.

  Esim:
  "Jos kannatat Kärppiä finaalissa, näytän sulle keskaria" => ei laiton uhkaus koska lain mukaan mä saan näyttää sulle keskaria.
  "Jos kannatat Kärppiä finaalissa, vedän sua turpaan" => laiton uhkaus koska mä en saa vetää sua turpaan.
   
 3. FireFly classic

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2001
  Viestejä:
  8 037
  Riippuu varmaan siitä, tulkitaanko tuo kyseistä henkilöä kohtaan osoitetuksi syytteeksi mikä menee aikalalla laillisen rajamailla jos syytteen esittäjä tietää, ettei hänellä ole todisteita kyseistä henkilöä kohtaan. Joku kuvankaappaus tai vastaava digitaalinen "todistus" pitäisi olla myös yhtä tyhjän kanssa jos sen aitoutta ei pysty osoittamaan. Kuka tahansa voi generoida tekstitiedoston keksittyä logia mistä tahansa.
   
 4. JCSH

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2009
  Viestejä:
  10 284
  Mitä hittoa sä höpiset, sillä on todiste: IP-osoite. Olettan että se ei ole tempassut sitä IP-osoitetta päästänsä niin sitten se ei voi mitenkään olla väärä ilmianto.

  Otetaan vastaava analogia. Joku kolaroi sun autoa parkkipaikalla. Näet kolaroivan auton rekkarin mutta et kuskia.
  Sitten jos otat yhteyttä auton omistajaan, kerrot vaurioista ja ehdotat korvausta ja sanot että josset saa korvausta niin ilmoitat asiasta poliisille.
  Onko tuo sitten perätön ilmianto koska näit vain auton rekkarikilven, et auton varsinaista kuskia?
   
  Viimeksi muokattu: 24.04.2015
 5. SuperEgo

  Rekisteröitynyt:
  03.07.2001
  Viestejä:
  8 065
  Tästä voi olla useinkin montaa mieltä, mutta se nyt ei varsinaisesti enää tähän liity. Se, että jokin taho uhkailee oikeusprosessilla, jonka sekä kyseisen tahon että kaikkien muidenkin tulisi voida sivistysvaltiossa olettaa olevan laillinen, ei voi olla rikos, ellei oikeuslaitos halua välttämättä ilmoittaa toimivansa rikollisesti.
   
 6. smee

  Rekisteröitynyt:
  14.05.2009
  Viestejä:
  13 600
  Poiliisi tutkii asian ja jos löytää vakuuttavat todisteet, syyttäjä syyttää. Jos poliisi löytää todisteita siitä, että sille esitetyt logit tai vastaavat ovat väärennettyjä, se todennäköisesti siirtyy tutkimaan perätöntä ilmiantoa.

  Ja vaikka tekijänoikeusmafia ilkeitä temppuja tekeekin, uskooko joku, että ne lähtisivät väärentämään todisteita. Olisihan se kiva, että joku pistäisi niille oikeudessa neniin, mutta ongelma taitaa olla, että he eivät useinkaan ole erehtyneet jakajasta.
   
 7. Vitsa

  Rekisteröitynyt:
  23.01.2013
  Viestejä:
  466
  Toisaalta sitten tällainen teko katsottiin kiristykseksi: Juuri tehtaanjohtajaksi ylennetty työntekijä vaati x-määrän lisää palkkaa tai muussa tapauksessa työpaikalla tapahtuvat laittomuudet katsotaan kuntoon viranomaisten kanssa. (En nyt suoralta kädeltä jaksa googletella lähdettä, haen sitten jos joku kysyy)
   
 8. JCSH

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2009
  Viestejä:
  10 284
  No eiköhän se ole rikos jos vaadit rahaa vastineeksi siitä että et todista jotain vastaan rikoksesta.

  Olennainen ero on se että tekijänoikeusrikokset ovat asianomistajarikoksia.

  Eli jos taas käytetään auton kolarointia esimerkkinä:

  "Näin että kolaroit jonkun autoa, maksa mulle 500€ tai kerron poliisille" => ilmiselvä rikos
  "Näin että kolaroit mun autoa, maksa mulle 500€ korvauksia tai kerron poliisille" => Ei ole rikos, olettaen että väite perustuu todelliseen havaintoon.
   
 9. G-MIES JERRY COTTON

  Rekisteröitynyt:
  20.03.2001
  Viestejä:
  10 629
  Se menee kiristyksen puolelle kun alkaa vaatimaan esim tuolla tavalla jotain itselleen. Jos olisi vaatinut että hommat laitetaan kuntoon tai katsotaan viranomaisen kanssa, ei asiassa olisi ollut mitään ongelmaa lain silmissä.
   
 10. niko.m

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2013
  Viestejä:
  1 179
  Helppopas, kyseessä on lähes aina tekijänoikeusrikkomus, joka johtaa sakkoon. Hyvin harvoin kyseessä on tekijänoikeusrikos. Jos vedät minua kuonoon ja uhkaan sinua syytteellä tapon yrityksestä, ellet maksa 10 000€, kyseessä on käsittääkseni kiristys (jos oletetaan että lyönnin tuloksena on musta silmä).
   
 11. JCSH

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2009
  Viestejä:
  10 284
  Ainoa keino miten voit uhata syytteellä tapon yrityksestä on jos itse toimit syyttäjänä tai sitten sulla on joku muu, ilmiselvästi laiton keino vaikuttaa syyttäjän toimiin.

  Tuossa kirjeessä ei uhata syytteellä. Siinä uhataan jatkotoimilla ja kerrotaan jatkotoimien mahdollisista seurauksista.
   
 12. Laniitti

  Rekisteröitynyt:
  30.03.2001
  Viestejä:
  724
  Verkkokortin/sovittimen hävittäminen on käytännössä yhtä tyhjän kanssa. Mitä tulee esim. MAC-osoitteisiin. Käsittääkseni teleoperaattoreilla on järjestelmänsä, millä keräävät teletunnistetietoja. Yhdyskäytäviltä saadaan vaikka reaaliajassa pollattua ip-osoite-mac-osoite vastaavuuksia. Muilta aktiivilaitteilta saadaan samaan aikaan pollattua mac-osoite-kytkinportti vastaavuudet. Esimerkiksi kytkimiltä tai DSLAMeilta. Kukin kytkinportti tmv. on kytketty tiettyyn asuntoon/liittymään ja näistä operaattoreilla on dokumentaationsa. Näitä logeja operaattorit säilyttävät tietyn määräajan. Nämä kaksi tietokantaa yhdistämällä saadaan käytännössä täysin aukoton näyttö sille, että ip-osoitetta 123.123.123.123 on käytetty osoitteesta/littymästä X sinä ja sinä päivämääränä ja kellonaikana, sekunnin tarkkuudella.

  Vaikka vaihtaisit verkkokortin. No okei, ISP:n DHCP-palvelin antaa sille toisen ip-osoitteen, kuin mikä oli vanhalla verkkokortilla (dhcpd:n antama ip-osoite on käytännössä aina sidoksissa mac-osoitteeseen). Mutta edelleen sä et voi poistaa sitä faktaa, että operaattorilla on jemmassa tietyltä määräajalta (vuosi, puoli vuotta?) mac-ip-liittymälogit. Eli teletunnistetiedot. Operaattorilta esim. markkinaoikeuden päätöksellä saatavat teletunnistetiedot ovat käytännössä aukoton todiste. Miettikääpä: jos aukottomia teletunnistetietoja ei olisi saatavilla operaattorilta. Miten operaattori kykenisi antamaan kiristäjälle tarkat osoitetiedot käyttäjästä?
   
 13. slv

  Rekisteröitynyt:
  18.11.2000
  Viestejä:
  770
  No juuri sen takia siitä verkkokortista (ja koneesta joka sisältää ties minkälaisia logeja) on syytä hankkiutua eroon että jos poliisi ei sinulta löydä kys. mac osoitteella varustettua laitetta niin on aika vaikea todistaa että sinä olisit kyseistä laitetta käyttänyt. Ihan yksinkertaisesti kun järjestelmällisesti kiellät kaiken ja mitä vähemmän on konkreettisia todisteita jotka kytkevät sinut tapahtumaan niin sitä paremmassa tilanteessa olet.
   
 14. Tyhjäntoimittaja

  Rekisteröitynyt:
  07.05.2010
  Viestejä:
  2 221
  Pilkunviilausta, mistä se operaattori tietää käyttäjän osoitteen?

  Mites muuten tuleeko noi kiristyskirjeet liittymän omistajalle vai käyttäjälle?
   
 15. Kaotika -

  Rekisteröitynyt:
  02.11.2000
  Viestejä:
  49 379
  Sehän se oleellinen pointti juuri on, ei se operaattori kykenekään. Se kykenee antamaan vain tarkat tiedot että joku käytti liittymää IP-osoitteessa X MAC-osoitteella Z. Jonkun pitäisi pystyä yhdistämään ko. osoite sinuun.
   
 16. Johan_V

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2007
  Viestejä:
  4 102
  Tuo edelleenkään poista muuta sitä, että operaattori ei pysty yhdistämään IP-osoitetta henkilöön, ainoastaan liittymään. Jos asunnossa asuu useampi henkilö, kuka on ladannut?

  edit. Kaotika ehti ensin.
   
 17. mooglez

  Rekisteröitynyt:
  30.12.2002
  Viestejä:
  1 000
  operaattori näkee modeemin / reitittimen MAC osoitteen, ei koneen.
   
 18. Kaljugorilla

  Rekisteröitynyt:
  29.03.2012
  Viestejä:
  1 516
 19. FireFly classic

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2001
  Viestejä:
  8 037
  Mielestäni ei ole mitenkään oleellista uskooko joku. Oleellista on se ovatko ne todisteet millään tavalla luotettavia.
   
 20. Rekistöröitynyt

  Rekisteröitynyt:
  10.03.2014
  Viestejä:
  2 150
  Et silloin tajunut niistää nenää? Mistäpä sitä arvaa millainen riesa koulukaveristakin voi kasvaa.

  Käyttääkö ketjun aloittaja ADSL-yhteyttä, kaapelimodeemia vaiko mobiiliyhteyttä (NAT, vaiko ilman NAT?)
   
 21. Rekistöröitynyt

  Rekisteröitynyt:
  10.03.2014
  Viestejä:
  2 150
  Uskomatonta. Kirjeessä on ihan tilinumerokin. Onneksi en nykyään kuuntele juurikaan musiikkia (kiitos Teosto), en lataa elokuvia (koska ne ovat paskaa), en katso televisiota (koska se on täynnä paskaa) joten jos kaikki muutkin tekisivät samoin niin problem solved. Hollywood voisi kadota vaikka jossain maanjäristyksessä, tai edes suurimmat studiot, niin siitä iloitsisi puoli maapalloa.
   
 22. samptaro

  Rekisteröitynyt:
  09.05.2007
  Viestejä:
  969
  Kirjeessä oleva IP-osoite on Soneran ADSL.
   
 23. FireFly classic

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2001
  Viestejä:
  8 037
  Pakko olla kyllä todella hyvä bisnes lakimiehelle, että katsoo riskien arvoiseksi.
   
 24. Rekistöröitynyt

  Rekisteröitynyt:
  10.03.2014
  Viestejä:
  2 150
  Mihin liittyen ne ovat aukoton todiste? Todistavatko operaattorilla olevat lokit että henkilö X latasi jotain, ja jakoi vieläpä. Vai tekikö sen samassa taloudessa asuva Y, vaiko joku X:n ja Y:n lapsista vaiko vierailulla ollut naapurin poika? Vai latasiko tiedostoja henkilön Y omistamaan kotiverkkoon tunkeutunut kiinalainen, vai onko kyseinen kotitalous vain lavastettu syylliseksi?

  Siinäpä sitä, mutta kuten voisi arvata niin lakimiehiä vastaan tuossa tilanteessa ei voi mitään. Onhan nähty oikeusjärjestelmän järjettömyys -ketjussakin. Ylimieliset helvetisti laskuttavat lakimiehet, maailman riesa :D
   
 25. poroseksuaali

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2009
  Viestejä:
  1 634
  Kuten tässä jo sanottin, voisi kokeilla ensin olla vastaamatta Hedmanpaskoille. Jos vielä sen jälkeen yrittävät, voisi varmaan sanoa, että käydään katsomassa mihin teidän screenshotit ja ip-osoitteet riittää.

  Poliisihan ei toimi Hedmanien koirana, että sen kovonkin ehtii salata hyvissä ajoin, tai täyttää sen jollain ihan vitun vammasella rule34 pornolla. Siinähän poliisisedille ihmeteltävää.

  Hedmanpaskiaiset voisi sitten katsoa huijaustaan uudestaan.

  Mitä jos Hedmanille laittaa laskun ja sanoo, että maksakaa tai mennään poliisille? Kyllähän syyte keksitään milloin mistäkin, ja asian näyttö puidaan sitten oikeudessa. Aivan kuten nytkin.

  Meinaan, luulisi, että jossain nimeltämainitsemattomalla laudalla, jossa kaikki on ylitse mun tai 4chanissa on monta jotka ottaisivt Hedbuttien pelleilyyn kantaa samalla mitalla.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti