Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. G-MIES JERRY COTTON

  Rekisteröitynyt:
  20.03.2001
  Viestejä:
  10 629
  Vain jos se tehdään petollisessa mielessä eikä hyvässä uskossa, että toinen osapuoli on syyllinen. En ole varma onko silloinkaan.

  JOS olisi niin eiköhän meillä olisi jo poliisi- ja oikeuskeissi siitä tähänkin tapaukseen liittyen.
   
 2. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  3 811
  Periaatteessa samantyylinen juttu kun väliin firmoille lähetetään laskun näköinen lappunen johonkin rekisteriin liittymisestä. Toiset käsittävät sen laskuksi=sopimus. En nyt muista onko niitä juttuja ollut oikeudessa. Ainakin siis lain "harmaalla alueella" liikutaan.
   
 3. G-MIES JERRY COTTON

  Rekisteröitynyt:
  20.03.2001
  Viestejä:
  10 629
  Jos puhut pönkäleistä niin ne oli tilattujen palveluiden laskuksi naamioituja eli valelaskuja. Niissä siis luki "Lasku". Käsittääkseni laskujakin saa lähettää tarjouksen mukana. Vai saako?
   
 4. FireFly classic

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2001
  Viestejä:
  8 037
  Niin se onkin hyvä kysymys miksi meillä ei ole poliisikeissiä tähän tapaukseen liittyen. Aihettahan olisi, sen verran paljon näitä "virheitä" Hedarille tuntuu tapahtuvan. Tässä tosin on se tilanne, että kyseessä on asianomistajarikos, joten poliisi ei ota sitä tutkittavakseen elleivät asianosaiset tee rikosilmoituksia. Tosin silloin tällöin aktiivinen poliisimies saattaa pyytää julkisuudessa uhreja ilmoittautumaan. Vielä ei ole kiinnostanut sekään. Oikeuskeissi taas on melko mahdoton koska maassa ei ole kunnollista joukkokannejärjestelmää. Ainoastaan jos kuluttajaviranomainen viitsisi vaivautua jotain tekemään sellainen voitaisiin nähdä käytännössä.
   
 5. G-MIES JERRY COTTON

  Rekisteröitynyt:
  20.03.2001
  Viestejä:
  10 629
  Kyllähän aiheesta on tehty ilmoituksia poliisille mutta ne eivät johtaneet mihinkään. Poliisin tulkinnan mukaan kyseessä oli riita-asia, johon heillä ei ole osaa.
   
 6. FireFly classic

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2001
  Viestejä:
  8 037
  Kyseessähän on riita-asia ainoastaan siinä tapauksessa, että toinen osapuoli on oikeasti syyllinen siihen mistä korvauksia vaaditaan. Sen jälkeen voidaan riidellä kuka korvaa ja kuinka paljon.
   
 7. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
 8. Pekka105 Banned

  Rekisteröitynyt:
  10.10.2015
  Viestejä:
  127
  Viimeisellä parilla kolmella sivulla ei ole ollut mitään uutta informaatiota jota joku voisi hyödyntää..
   
 9. taxman

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2001
  Viestejä:
  3 149
  Itselläni oli mielessä tilanne, jossa oikeuslaitos tuomitsee syyttömän henkilön.

  Mutta toki kuvaamasi tilannekin on oikeusmurha, koska syytön saa efektiivisesti rangaistuksen. Miten se ei olisi?
   
 10. taxman

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2001
  Viestejä:
  3 149
  Edelleenkin: olen murhannut Olof Palmen. Onko asia tällä selvä? (jätit vastaamatta tähän argumenttiin).
   
 11. jjx

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2001
  Viestejä:
  14 148
  turha.
   
 12. kautium

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2007
  Viestejä:
  17 398
  En usko että ketään muutakaan kiiinnostaa lueskella offtopic-jauhantaa sinun typerien kysymysten vuoksi. Varmasti keksit tuohon vastauksen itsekin, kun tarpeeksi asiaa mietit ajatuksen kanssa.

  Avuksi pohdintaan sen verran vinkkiä, että toisessa tapauksessa on meneillään rikoksen selvitys poliisin toimesta ja toisessa taas ei ole kyse rikoksesta, eikä poliisikaan (tai oikeuslaitos) liity asiaan mitenkään.

  On meillä sentään Olof Palmen murhaaja selvillä. :D
   
  Viimeksi muokattu: 08.06.2016
 13. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 279
  Ollaan vissiin Pekan kanssa luettu eri sivuja;)

  Mielestäni täällä on ollut erittäin hyvää keskustelua ja uutta informaatiota pitkästä aikaa, jota toivoisi päättäjimmekin lukevan. Tuossa muutamia:

  1. On keskuteltu HP:n toisessa kirjeessä käyttämästä ikkunakuoresta, joka antaa yksityisyyden suojan kannalta aivan liikaa informaatiota. Tästä olenkin laittanut kautiumin neuvosta kantelua Tietosuojavaltuutetulle.

  2. kautium oli listannut esiin tulleet ongelmakohdat.

  3. FireFly classic ja taxman ovat monin eri kommentein osoittautuneet yksityisen ihmisen puolustajiksi, jottei tämä joutuisi syyttömänä kokemaan oikeusmurhaa.

  4. Hyviä kommentteja on paljon muitakin, mm. runneltu, Rahastus-F, Hasturinpoika, Mosu.. ketään unohtamatta. Kommentit kannattaa kuitenkin lukea ajatuksella ja mielellään pidemmältä aikaa, niin silloin niistä löytyy yhteneväinen punainen lanka.

  5. Koko tapauksen kannata tärkein asia kuitenkin on, että markkinaoikeus luopuisi käytännöstä antaa oikeudet IP-osoitetietojen luovuttamiseen siten, että yhdistetään sadat IP-osoitteet, jotta merkittävyyskynnys ylittyisi. Kun nyt näin toimitaan, se antaa HP:lle ja muillekin vastaaville mahdollisuuden tavallisten yksityisten talouksien osoitetietojen saannille, jolloin näiden yksityisyyden suojaa loukataan. Merkittävyyskynnys pitäisi käsitellä yksittäin, niin silloin löytyisi ne oikeat rikolliset ja tällöin voitaisiin puhua piratismin vastaisesta taistelusta.

  Mielenkiintoinen ja tunteita herättä keissi kaikenkaikkiaan. Olen 6.3. laittanut asiasta blogikirjoituksen kotisivuilleni. Katsoin juuri, niin 7721 kertaa tätä asiaa käsittelevää sivua oli luettu, eli ylivoimaisesti eniten kaikista kirjoituksistani.
   
 14. antinpoika

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2015
  Viestejä:
  45
 15. kautium

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2007
  Viestejä:
  17 398
  Lainaan tähän itseäni:
   
 16. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 350
  Kyllähän tämä keskustelu on tässä viime viikkoina vähän kehää kiertänyt. En ole sen takia itsekään jaksanut juurikaan kommentoida asioita, joita tuli kommentoitua juuri pari-kolme kuukautta sitten.

  Jo annettujen neuvojenkaan suhteen ei ole ollut tarvis tehdä mitään radikaaleja uudelleenharkitsemisia. Markkinaoikeuden ratkaisua odotellaan. Josko sitten taas vähän nytkähtäisi tilanne johonkin uuteen suuntaan.
   
 17. G-MIES JERRY COTTON

  Rekisteröitynyt:
  20.03.2001
  Viestejä:
  10 629
  Mä en nyt tiedä, että mitä tarkoitat oikeusmurhalla. Yleiskielessä sillä tarkoitetaan jotain tilannetta, jossa ihminen saa kohtuuttonta ja väärää kohtelua lain edessä. Toki tunnustamalla teko, johon ei syyllisty, ei oikeus toteudu mutta ei tuota nyt minään oikeusmurhana voi pitää. Pikemminkin menee ihan puhtaasti oman tyhmyyden piikkiin.

  Ja ennen kuin alkaa tulemaan mitään orpoa läppää olof palmesta niin kyllä silläkin on väliä, millaisesta teosta on kyse ja minkälainen tuomio siitä annetaan. Poliitikon murhasta ollaan varmasti halukkaampia etsimään todellinen tekijä kuin jostain näpistyksestä, josta sattuu olemaan epäilty, suttuista valvontakamerakuvaa ja epäilty myöntää teon.
   
 18. Haltzu

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2011
  Viestejä:
  172
  Asiasta on varmaan jo joskus keskusteltu, mutta eikö sekään muka ole hyvän asianajajatavan vastaista, että kirjeessä väitetään liittymän omistajan olevan syyttämänäkin vastuussa syytetystä teosta. Ja tällä verukkeella yritetään pelotella syyttömiäkin maksamaan?

  KORJAUS: Kirjeessä sanotaan, että omistaja on "asiaan osallinen", ja ensisijainen epäilty. Ja että jatkotoimenpiteet kohdistetaan ensisijassa omistajaan. Ei mainita sanaa vastuu. Oli ilmeisesti jäänyt minulle väärä mielikuva tuosta..
   
 19. Anonymousse

  Rekisteröitynyt:
  06.06.2016
  Viestejä:
  2
  Mielestäni lähtökohtaisesti suhteellisen kohtuuton tilanne, että HP yleensäkään pystyy lain puitteissa lähettelemään kohtuuttoman isoja korvauvaatimuksia ilman noottia mistään suunnasta. Eihän siinä ole mitään kohtuullista, vaikka olisitkin syyllistynyt kyseiseen rikkeeseen, että joudut korvaamaan esim. jostakin parista kaudesta sarjaa 1500-3000 euroa. Ja mitä olen keskustelua seurannut, niin aika random-pohjalla taitavat nuita summiakin heitellä. Sitten tässä olisi jotain tolkkua jopa, jos nuo vaaditut korvaussummat olisivat oikeasti kohtuullisia suhteessa rikkeeseen ja vastapuolen menetykseen.

  Häiritsevää myös lukea näitä "laki on laki" -settejä. Samaa sontaa pyöritellään kuin eräät maamme putkiaivoiset johtohahmot veroparatiisisotkujensa kanssa. Eihän siinä mitään väärää ole jos toimitaan lain puitteissa, pakko olla myös moraalisesti oikein. Vaikea kuvitella, että tällainen toiminta kannustaa lainkuuliaisuuteen mitään instanssia kohtaan.
   
 20. kautium

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2007
  Viestejä:
  17 398
  Tiesithän että voit lähettää esim. naapurillesi kirjeen, jossa vaaditaan 2000€ hyvitystä siitä että hän käyttää samaa hissiä kuin sinä ja jättää sinne ikävästi nenään pistävän Mennenin tuoksun aina kulkiessaan. Voit myös uhkailla oikeustoimilla jne, mikäli tämä ei ala jatkossa käyttämään portaita. Sellainen on ihan yhtä lainvoimainen "vaatimus" kuin tämä HP:n sovitteluehdotus.

  Nii no, laki nyt vaan on laki. :D

  Jos laissa on vikaa, sitä pitää pyrkiä muuttamaan, mutta ei se anarkian kautta tapahdu.
   
 21. taxman

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2001
  Viestejä:
  3 149
  No kokeillaanpa vaikka seuraavaa: henkilö x klikkaa vahingossa torrent -linkkiä, pitää jakoa päällä tahottomasti puoli tuntia ja saa tästä 600 euron rangaistuksen, koska menee paniikkiin kiristyskirjeen vuoksi. Mielestäsi tämä on täysin henkilön omaa tyhmyyttä, minun mielestäni taas aivan ylimitoitettu rangaistus => oikeusmurha.

  Luulen, että olen sanottavani tehnyt selväksi. Ole toki eri mieltä jos haluat.
   
 22. G-MIES JERRY COTTON

  Rekisteröitynyt:
  20.03.2001
  Viestejä:
  10 629
  Mielestäni kyseessä ei ole oikeusmurha jos ihminen panikoi ja tunnustaa. Jossain muualla menee tuolloin pieleen mutta ei oikeusjärjestelmässä. Kuten todettua, minkään maan oikeusjärjestelmä ei ole immuuni muiden tekemiä pikkurikoksia tunnustaville henkilöille eikä se nyt ole mikään varsinainen ongelma koska kuka hitto nyt toisten tötöilyjä alkaisi tunnustelemaan?

  Pesuvesistä ja lapsista sen verran, että jos me halutaan järjestelmä, jossa syytön ei voi edes tarkoituksellaan ottaa syytä jostain teosta, meidän pitää muuttaa järjestelmä sellaiseksi, että ketään ei voi syyttää tai epäillä mistään jutusta, joka ei mene oikeuteen saakka ja täyteen poliisitutkintaan. Sen jälkeen ei voida nosta riita-asiaa yhtään mistään.
   
 23. Juhamies

  Rekisteröitynyt:
  01.10.2013
  Viestejä:
  940
  Olikos tähän Kapteenin keissiin tullut jotain päätöstä tjms?
   
 24. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Näinpä juuri. Asiasta on tosiaan keskusteltu ja kanteluitakin on lähetelty, josta ei ole hyötyä ollut. Ammattilaisiahan HP:n väki tuntuu ainakin siinä olevan, että he osaavat muotoilla kirjeen siten, että se vaikuttaa sen kuuluisan syyttömän 150-vuotiaan yksinhuoltajaisoäidin mielestä siltä, että "nyt tarttis vissiin sitten maksaa", muttei kuitenkaan loukkaa lain kirjainta tai hyvää asianajajatapaa. Joskin omasta mielestäni pari kohtaa menee kirjeen uusimmassa(?) versiossa vähän siinä ja siinä vaikka lukisi millaisten lasien läpi, mutta minähän en valvontalautakunnassa istu.

  Siinä vaan juttu loppuu aika nopeasti kesken, jos jokainen vuorollaan sanoo "minusta tämä on moraalisesti väärin". Niinhän se kaikkien mielestä on. Mutta kun se on moneen kertaan todettu, niin on mielekkäämpää vääntää esimerkiksi siitä, mitä laki asiasta sanoo. Jos on sellainen luonne. Yhtä kaikki kuten DrVatanenkin hieman ylempänä sanoi, mitään uutta asiasta ei tällä hetkellä sanottavana ole, ennen kuin Flintin keissi ratkeaa. Tai toki jokaisella kirjoittajalla voi uutta olla, mutta aika lailla samat asiat on tässä ketjussa kyllä käsitelty jo useampaan kertaan.
   
 25. Riistinrauta

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2015
  Viestejä:
  303
  Asiallisin kommentti muutamaan sivuun.

  Ilmoitus päätöksenantopäivästä pitäisi tulla tällä viikolla.

  @kautium melkein jättäisin tuon Ednan omaan arvoonsa. Sillä on oma henkilökohtainen ristiretki eduskunnan portaille menossa. Ainoa mitä hän ei tunnu tajuavan on se, että hänen argumenttinsa ampuvat monessa kohtaan todella pahasti ohi maalista, kuten tuossa kommentissasi missä vastasit lainauksella omaa viestiäsi.
  Kivahan se on toisaalta, että joku jaksaa takoa päätään byrokratian portaisiin lähettämällä viestejä sinne sun tänne, mutta kuten jo paljon aiemmin on todettu, niin ei niillä sähköposteilla ole aiemminkaan ollut todellista vaikutusta. Etenkään jos niiden pääpointti tuntuu olevan jossain ihan muussa kuin siinä mitä asia todellisesti koskettaa.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti