Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

  1. jjx

    Rekisteröitynyt:
    23.12.2001
    Viestejä:
    14 148
    Ei ole hyvää ilmaista palvelua, jossa ei olisi jotain koiraa haudattuna. Tällaisen palvelun pyörittäminen maksaa ja rahat pitää ottaa jostain.
     
  2. onkimato

    Rekisteröitynyt:
    30.04.2016
    Viestejä:
    815
    Ei ole. HolaVPN taisi olla suosittu ilmainen jossain kohtaa kunnes paljastui botnetiksi. Avastin VPNään en itse ainakaan luottaisi, niin vähän ja ytmpäripyöreästi siitä kertovat sivuillansa. Lisäksi saattaa olla että eivät hyväksy P2P liikennettä. Voin olla väärässäkin sen turvallisuuden suhteen koska tietoa en löytänyt, mutta usein tuollaiset palvelut markkinoidaan turvallisena ja ovatkin täynnä takaportteja viranomaisia varten jne. Microsoftin ja Applen kryptauksien tyyliin. Parempia vaihtoehtoja VPN palvelun toimittajalle olisi PrivateInternetAccess ja vaikkapa ipredator
     
  3. jjx

    Rekisteröitynyt:
    23.12.2001
    Viestejä:
    14 148
    ^ HolaVPN on hyvä esimerkki siitä mille altistuu kun lähtee leikkimään näiden kanssa eikä ymmärrä mitä tekee. Vastineeksi siitä että saat oman liikenteen kulkemaan VPN:n kautta, Hola myy sinun yhteyttäsi rahaa vastaan. Toisin sanoen jos yritys XYZ haluaa liikennöidä maailmalle niin että liikenne näyttää tulevan suomalaisen kotikäyttäjän liittymästä niin rahaa Holalle ja homma järjestyy. Jokainen voi sitten itsekseen kuvitella minkälaiset yritykset tällaisesta palvelusta maksavat ja siis mitä kaikkea sen oman kotiliittymän kautta ja omalla IP osoitteella tapahtuu.
     
  4. Nigel^

    Rekisteröitynyt:
    19.12.2004
    Viestejä:
    649
    Ilmainen ja hyvä harvoin kulkee käsi kädessä, mutta VPN on yleensä todella edullinen palvelu. Halvimmat hyvät maksaa kuukaudessa 5€ ilman sitoutumista ja sitoutumisella vielä vähemmän.
     
  5. Piit27

    Rekisteröitynyt:
    05.05.2016
    Viestejä:
    5
    Eli eipä juuri kannata mitään netistä kattoo (yify.tv tai joku tollanen se on mitä harkittin, mut ehän mää uskalla) Mun tuurilla ja taidoilla ostan sen paskimman VPN palvelun mitä netistä löytää.

    Mites muuten ne Hedmannit ja muut sankarit sen utelunsa suorittaa? Jos vaikka katon John Waynen länkkärin vuodelta 1962 tai Tarzanin tai jotain mitä tahansa ei uudempia leffoja, niin seulooko ne umpimähkään niitä leffoja jan noistakin voisivat lähettää laskun? Vai meneekö ne jotenkin että, etsivät jotain tiettyä leffaa mitä on katottu, tyyliin se Dallas Buyers Club tms?
     
  6. Riistinrauta

    Rekisteröitynyt:
    11.12.2015
    Viestejä:
    303
    Ehkä vähän unpopular opinion, mutta Netflix + HBO maksaa sen 20€ kuussa.
    Siihen FOX play (ilmainen) lisäksi ja alkaa olemaan aika hyvin tarjonta katettuna.

    Ei täydellisesti missään nimessä.
    Tiedän kyllä että ne ei ole "täysin kattavia" palveluja maa limitteineen, tai muutenkaan mutta... no. Mitä enemmän käyttäjiä jotka valittaa limiteistä, sitä suurempi paine tarjoajalla on korjata asia.

    Lisäyksenä, että olen itse lopettanut (jo aiemminkin vähäisen) lataamisen kotiimme tulleen kirjeen myötä. Tosin olisin lopettanut vaikka kirje olisi ollut pelkkä huomautus jossa sanotaan, että soosoo ja jatkossa tulee toimenpiteitä.
    Maksuvaatimusta en ole suorittanut ja ei sitä makseta ilman oikeuden päätöstä. Ihan jo sen takia, että meidän liittymän omistaja ei ole IT laitteiden käyttäjä meidän taloudessa.

    Minua huvittaa myös se laskukaava, millä Hedman Partners vaatii 600€ yhdestä havainnosta parvessa samoilla perusteilla, mitä Flintiltä vaaditaan useamman päivän jaosta (sama viihdepätkä, samoihin aikoihin havaittu Flintin kanssa. IP:ni on hankittu operaattorilta samassa syssyssä Flintin IP:n kanssa. Kirje tuli vain ~6kk myöhemmin kuin Flintille.)
     
  7. ? Banned

    Rekisteröitynyt:
    20.06.2007
    Viestejä:
    7 113
    Mielestäni hieman huono esimerkki tuo, että lopettaa warettamisen vasta siitä kiinni jäätyään. Jos sinulla olisi moraalia, et olisi edes alkujaan warettanut.

    Laillisten palvelujen hinnat pitäisi tulla todella alas jos waretuksen halutaan loppuvan, koska waretuksen pääasiallinen syy on se, että se on ilmaista.
     
  8. Mosu2016

    Rekisteröitynyt:
    05.02.2016
    Viestejä:
    256
    Näköjään HP:n toimiston porukalle jää nyt enemmän aikaa kommentoida täällä kun MO:n keissin työt on loppu.
    Kyllä siellä EU:n tekijänoikeusdirektiivissä ja Suomen tekijänoikeuslaissa on kerrottu että tilapäisen kopion syntyminen osana teknistä prosessia on laillista, vaikka TTVK ry:n propaganda muuta väittäisi.

    Tuosta Hasturinpojan linkkaamasta blogipostauksesta #10846 ja sen sisältämistä linkeistä (mm. oikeuden päätös) muun muassa selviää että Excipio/Achache/Guardaley ovat v2014 jääneet kiinni oikeudessa (jo aiemmin esille tulleen lisäksi)

    1) Heidän ohjelmansa ei erittele trackerin announcessa olevia, lataavia tai uppaavia IP:tä (ainakaan v2014) mistä todistaa ohjelman tekijä.
    Toisin sanoen, siinä ei ole ominaisuutta joka erottelisi lataajia tai uppaajia. (Hauskaa sinänsä että trackerin announcessahan voi olla ihan mitä tahansa IP:tä, vaikka ihan olemattomia ja/tai vanhoja, kun trackerille on edullista raportoida mahdollisimman suuria parvikokoja mainosmielessä.)
    2) Edelleen heidän ohjelmansa ei pidä edes lokia siitä kenellä on mitäkin paloja tiedostosta vaan tallettavat kaikille 50% filusta
    3) Käytetty vakoiluohjelma on varastettu toiselta yritykseltä
    4) Haastavat perusteetta kilpailijoita oikeuteen "tiedostonjaosta" (haastoivat toisen bittorrent-verkkoa valvovan yrityksen oikeuteen tiedostonjaosta kun kilpailijan vakoiluohjelma osallistui parveen, ohjelmassa ei ollut edes olemassa koko lataus/uppiominaisuutta, tästä on mukana oikeuteen esitetyt lokit.
    5) Haastoivat kilpailijan oikeuteen heidän asiakkaidensa "laittomasta houkuttelusta" joka kaatui sekin


    Tietysti sopii hyvin kuvaan että waretuksen vastustajat käyttävät valelaskutusoperaatiossa toiselta yritykseltä waretettua softaa. Samasta syystä Excipiolla on varmaan vähän vaikeuksia antaa softaa jonkun katselmoitavaksi.

    Tämän pöytiksen perusteella näyttää siis selvältä mikä on yksi oleellinen virheellisten IP:den syntymekanismi: Trackerin announcen ilmoittamia IP:tä ei koskaan tarkisteta vaan lisätään vaan joukon jatkoksi. Samalla perusteella voidaan myös todeta että tällainen "todistusaineisto" on ihan /C:stä eli ei perustu todellisuuteen vaan IP:iden keräily on pelkästään otollisten IP:iden "harvestaamista" spekulatiiviseen laskutusoperaatioon.
     
  9. Mitsunari

    Rekisteröitynyt:
    31.12.2005
    Viestejä:
    403
    Kiitäm. Tällaisen kuvan olin saanutkin.
     
  10. finntrolli

    Rekisteröitynyt:
    03.04.2016
    Viestejä:
    31
    Ei pidä paikkaansa warettaminen ei liity kaikilla rahaan. Suurin osa Warettajista haluavat nähdä uusimmat elokuvat ja tällä hetkellä ei ole olemassa sellaista palvelua. Netflix yms. on täynnä vanhoja poliisiopistoja.
     
  11. Paapaa

    Rekisteröitynyt:
    14.04.2005
    Viestejä:
    11 029
    Nimimerkki ? kirjoitti "waretuksen pääasiallinen syy", hän ei kirjoittanut "ainoa syy". Tietenkin on muitakin syitä kuin raha, kuten juuri saatavuus. Tai palvelun helppokäyttöisyys. Itse en luultavasti warettaisi musiikkia vaikka siitä tehtäisiin laillista, sillä Spotify on helppokäyttöinen, tarjonta on hyvää, laatu riittävää ja se toimii samanlaisena usealla eri laitteella. Waretus olisi monessa mielessä takapakkia, vaikka olisi laillista ja ilmaista.
     
  12. kimmuborg

    Rekisteröitynyt:
    04.03.2016
    Viestejä:
    17
    Tähän myös se että kun waretat tv-sarjan jakson niin varmemmin saat sen myös tuosta filusta katsottua kuin mistään HBO:n, viaplayn tai netflixin palvelusta. Itse olen kaikkien kyseisten palveluiden asiakas ja suoraan sanottuna vituttaa kun mikään näistä ei osaa tehdä kunnolla sitä mistä asiakas haluaa maksaa; katsoa saumattomasti haluamaansa sarjaa/leffaa. Käyttöliittymät on myös tehty vituralleen kaikissa muissa ympäristöissä paitsi tietokoneen kautta selaimella käytettäessä. Suoratoistopalvelut ei (ilman kikkailua)toimi linuxissa tai androidissa ja tarvittavia appeja ei välttämättä löydy konsoleille tai televisioon.
     
  13. finntrolli

    Rekisteröitynyt:
    03.04.2016
    Viestejä:
    31
    Täytyy todeta, että Scanbox:in olisi kannattanut laittaa kiristyskirjekampanjan rahat tuotekehityksen. Videovuokraamobisnes on jo kuollut aikoja sitten.

    Asuksen yms wifi-reitittimiin voi suoraan configuroida vpn-yhteyden, eli kaikki liikenne vpn-yhteyden kautta.

    Urpot lataavat elokuvat omalle tietokoneelle. A-luokan warettaja katselee streameja.

    Tässä Muutama palvelu, jotka toimivat kaikissa käyttiksissä:

    http://www.strem.io/
    http://butterproject.org/
    http://zona.ru/en/
    https://github.com/TorrentLookup/Flixtor
    https://webtorrent.io/
    http://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=200957
     
  14. Lazlo_

    Rekisteröitynyt:
    22.08.2007
    Viestejä:
    2 310
    Tosin striimauspalveluilla tuntuu olevan suuria vaikeuksia päästä voitollisiksi, eli hinnat niissä ovat mahdollisesti liian halvat.
     
  15. Paapaa

    Rekisteröitynyt:
    14.04.2005
    Viestejä:
    11 029
    Itse veikkaan taas että sisällöstä maksetaan tässä murrosvaiheessa yhä ylisuuria korvauksia. Kun striimauspalvelut alkavat lisätä omaa sisällöntuotantoaan, alkaa niidenkin hintataso tasoittua kestävälle tasolle. Veikkaan, että sisällön hinta tulee jatkossa kautta linjan laskemaan, eikä muutamalla biisillä itsensä miljardööriksi saaminen ole jatkossa enää juurikaan mahdollista. Mutta tämä on vain spekulaatiota ja aika näyttää lopputuloksen. En usko, että striimauspalvelujen hinnat voisi nousta kovinkaan paljon nykyisestä n. 10e/kk.
     
  16. Rahastus-Fapultimatum

    Rekisteröitynyt:
    02.12.2015
    Viestejä:
    81
    Suomalainen journalismi uutisoi aiheesta hengessä "Lakiasiaintoimisto ja oikeudenhaltijat käyvät piratismin vastaiseen taisteluun." Excipiota ei mainita sanallakaan. Sama kuin antaisi TTVK:n ja Jonin kirjoittaa kaikki uutiset. Sentään Turren pojilta on otettu muutama köykäinen haastattelu.

    Sen perusteella voisi päätellä, että laajempaan massaan kusetus uppoaa ihan täydestä ja kirjeen on maksanut aika moni. Valveutuneet murolaiset (ja toivottavasti markkinaoikeus, uskon minä) eivät ole niin helposti huijattavissa. Tosin Turren pojatkaan eivät tietääkseni kyseenalaistaneet tässä oikeusjutussa excipiota millään tavalla, ainoastaan kiistivät jakamisen ja mahdollisen hyvityssumman.

    Excipion porukka on alusta alkaen päästänyt suustaan vaikka kuinka rumia sammakoita, mm. hengessä "ohjelmamme on niin upea, että on teknisesti mahdotonta että haastaisimme oikeuteen syyttömän liittymän tilaajan." Siis kelatkaa, heillä on kristallipallo, joka kertoo varman päälle että liittymän maksaja on vastuussa jakamisesta. Soittakaa äkkiä NSA:lle, he ovat kehityksestä jäljessä siellä!

    Perkele! :hammer:
     
  17. FireFly classic

    Rekisteröitynyt:
    16.01.2001
    Viestejä:
    8 037
    Spotify todistaakin kiistattomasti, että ilmaisuus ei ole edes pääasiallinen syy.
     
  18. FireFly classic

    Rekisteröitynyt:
    16.01.2001
    Viestejä:
    8 037
    Media-yhtiöt määräävät striimaushinnat joten, striimauspalvelun "voitollisuutta" on yhtä järkevä tarkastella kuin "konsernilainoilla" verosuunnittelua harjoittavan yrityksen tulosta.
     
  19. Mosu2016

    Rekisteröitynyt:
    05.02.2016
    Viestejä:
    256
    Potentiaalisten asiakkaiden uhkailu ja kiristys ei nostata mielialaa eikä houkuta maksamaan mitään.

    Tuotantoyhtiöiden, artistien ja Teoston pitäisi irtisanoutua kokonaan näiden kiristäjien ansaintalogiikasta.
    Päinvastoin, mna pystyssä suunnitellaan uutta kiristys- ja rahastuskeinoa.

    Leffojen ja musiikin sijaan raha ja aika kuluu nykyään nettipeleihin, näistä saa mielestäni rahalle vastinetta paremmin, eikä tarvi koko ajan kuunnella sitä samaa vanhaa virttä, miten musiikki kuolee, leffat kuolee, kotinauhoitus tappaa kaiken maksakaa, maksakaa, maksakaa jne jne...

    Jostain syystä isot leffa- ja levy-yhtiöt ovat jo vuosikymmenet pyrkineet yhdistämään brändiinsä negatiivisia piirteitä. Nykyään ne nimet tuovat asiakkaiden mieleen vain pahoinvointia, oikeusjuttuja, korruptiota ja jatkuvaa itkemistä kotikopioinnista. Tarvitaan muutakin kuin pelkkää PR:ää jos lafkat haluavat selvitä tästä katastrofista.
     
    Viimeksi muokattu: 13.07.2016
  20. sosiaalipummija

    Rekisteröitynyt:
    21.03.2013
    Viestejä:
    3 209
    Itse en ole maksanut GTA5:sta lukuun ottamatta mistään peli/musa/tmv-himmelistä senttiäkään viimeisen 10 vuoden aikana. Ja se GTA5:kin vituttaa. :D
     
  21. Jimi

    Rekisteröitynyt:
    24.02.2000
    Viestejä:
    698
  22. jorgelius

    Rekisteröitynyt:
    11.12.2003
    Viestejä:
    741
    Elämä on vaihtoehtoja.

    Meikä on 2-3 vuotta muuta maailmaa/Suomea jäljessä tarkoituksella.

    Edut: Maksan korkeintaan puolet. Amazonilta käytettynä, (heheheh). Paskat leffat jää ostamatta. Kirjastosta löytyy= Uusin Spectre blurayna!!!, antikvariaatista sitten muutamalla eurolla.

    Hyllyssä on pariksi seuraavaksi vuodeksi katseltavaa.
     
  23. Lazlo_

    Rekisteröitynyt:
    22.08.2007
    Viestejä:
    2 310
    Kyllä sen Spotifyn täytyy jossakin vaiheessa alkaa myös tuottaa rahaa, Rdio:han kaatui jo, vaikka kuukausittainen tappio ei ollut lähelläkään Spotifyn lukemia. Spotifyn etuna on se, että sillä on oikeasti tällä hetkellä rahaa ja raha näyttää myös kiertävän. Mutta rahaa vaan ei voi loputtomiin polttaa ja sama koskee myös muita striimauspalveluita (paitsi ehkä isojen firmojen omia palveluita).

    Sisällön hinnan on oikeastaan pakko laskea, jos palvelut pitää saada kannattaviksi. Spotifyn tuloista taitaa 70% mennä suoraan levy-yhtiölle.
     
  24. jjx

    Rekisteröitynyt:
    23.12.2001
    Viestejä:
    14 148
    Spotifyn tulosta nakertaa aika pahasti käyttäjien houkuttelu ilmaisella versiolla. Epäilen että levy-yhtiöt eivät anna samassa suhteessa alennusta maksuista, vaan että osa asiakkaista on Spotifyn kannalta tappiollisia.
     
    Viimeksi muokattu: 06.05.2016
  25. finntrolli

    Rekisteröitynyt:
    03.04.2016
    Viestejä:
    31
    Erittäin vaarallisia, paskaa tulee koneellesi.Jätä väliiin.
     

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti