Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. greyinsi

  Rekisteröitynyt:
  07.03.2016
  Viestejä:
  2
  Tännekin tipahti toinen kirje. Olin hedareihin yhteydessä ensimmäisen kirjeen johdosta. Kerroin että ip:ni olevan väärin ja olin kyseisenä aika 2vko ulkomailla ainoa koneeni mukana. Tämä ei selkeästikään kelvannut hedareille, vaan he "löysivät" minulle toisen ip:n josta on myös tapahtunut huomattavaa torrentointia. Ilmoittivat myös että voin sopia vanhan ja uudet löydökset samalla pakettihinnalla.
  Ilmoitin että näin ei ole tapahtunut ja pyysin, että laittavat minulle todistusaineistoa tästä uudesta löydöksestä. En ole kuitenkaan saanut heiltä mitään vastausta tämän jälkeen, en kyseistä "löydettyä" ip-osoitetta, torrentoituja nimikkeitä tai päivämääriä. Ilmeisesti hedarit aloittivat oman mykkäkoulunsa ja nyt reilu kuukaisi jälkeenpäin tulee automaattinen muistutuskirje... "Emme ole saaneet teiltä sovinnon edellyttämää maksusuoritusta tai muuta hyväksyttävää selvitystä poistamaan vastuutanne tai osallisuuttanne tekijänoikeuden loukkauksesta."
   
 2. JoninBFF

  Rekisteröitynyt:
  07.01.2016
  Viestejä:
  40
  Juurikin näin!
  Muuten eläisimme kaikki bunkkereissa pelkäämässä suomea ravistelevia maanjäristyksiä. Johtuvathan ne sinua sanatarkasti lainaten ihmisten (esimerkiksi kiristyskirjekampanjan) ahneudesta...
  Vai meinasitko, että yksinomaan öljyporaus on syyllinen niihin? :think:
   
 3. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 350
  Jos asia oikeuteen asti menisi ja pystyt osoittamaan olleesi tekohetkellä ulkomailla, ja väitetty torrentointi on tapahtunut Suomeen paikannetusta IP:sta, niin tuossa ei ole mitään huolta siitä, että juttu voitaisiin vastuullesi naulata. Ja jos yksi havainto kyetään tuolla lailla mitätöimään, niin silloin on erittäin todennäköistä, että oikeus päätyisi pitämään sen toisenkin tempun tekijänä jotakuta muuta kuin liittymänhaltijaa. Anna hessujen kalastella.
   
 4. Savolae

  Rekisteröitynyt:
  17.04.2013
  Viestejä:
  600
  Mitenkäs tämä tapahtuu käytännössä, siis muuten kuin olematta koskemaan torrentteihin? Kaikkissa niissä torrent-ohjelmissa, joita olen käyttänyt, minimi ulospäin rajoitus on ollut 5 kt/s (vai oliko kbps). Hatara käsitykseni kanssa on, että torrent-ohjelmat lähettelee ympäriinsä tarkastuspaketteja. Miten eristetään ohjelma siten, että voi luottaa ulospäin menevän liikenteen koostuvan pelkästään lähetyspyynnöistä (tai mitä muuta torrent tekniikkaan kuuluukaan) ilman, että yhtään pakettia lähtee ulos?
   
 5. rp::

  Rekisteröitynyt:
  20.05.2009
  Viestejä:
  1 431
  Jos käyttää torrent-clienttiä joka tukee yhteyden sitomista VPN:n TAP-verkkoadapteriin niin ei ole mitään mahdollisuutta että oikea IP vuotaa.
   
 6. IhmeellinenJuttu

  Rekisteröitynyt:
  28.11.2008
  Viestejä:
  2 059
  Netistä myös löytyy lukuisia saitteja, joilla voit tarkistaa sen torrent-liikenteessä näkyvän IP:n.
   
 7. Tikar1

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2016
  Viestejä:
  5
   
  Viimeksi muokattu: 22.04.2016
 8. Anch0r

  Rekisteröitynyt:
  06.02.2016
  Viestejä:
  2
  uTorrentissa ainakin jakamisen voi estää rajoittamalla torrent-kohtaiset jakopaikat nollaan, tämä ei tosin estä tarkastuspaketteja lähtemästä (toisaalta ilman tarkastuspaketteja ei taida koko protokolla toimia)... Mutta ei toimi kaikilla clienteilla, esim. qBittorrent on estänyt tämän.
   
 9. Tikar1

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2016
  Viestejä:
  5
   
  Viimeksi muokattu: 22.04.2016
 10. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 350
  Hmm. Mitkähän lienevät tuollaisissa datansiirtonopeudet? Ovatko normaalia 3G:ta vai hitaampaa? Jos tuollaisen tunnelin kaistaa on rajoitettu, niin on silloinkin aika epätodennäköistä, että sellaisen kautta waretettaisiin.

  Toinen asia, mistä pitäisi ottaa ihan kuriositeettimielessä selvää, on miten kansainvälistä rangaistuslainsäädäntöä tässä tapauksessa sovellettaisiin. Jos rikkeen tekoon on käytetty suomalaista liittymää, mutta rike on tapahtunut jonkun toisen maan alueella, pitäisikö tekijä silloin "tuomita" Suomen vai oleskelumaan oikeusistuimessa? Sen tiedän, että tavan to-rikokset eivät tosiaan kuulu kenellekään muulle kuin kohdemaan viranomaisille. (Aika harvassa ylipäätään ne, mistä saa tuomita huolimatta siitä, missä rikos on tapahtunut. Sotarikokset, ihmiskauppa ja muut vastaavat lähinnä sellaisia. Murhastakin pitää luovuttaa tuomittavaksi sinne, missä teko on tehty.)
   
  Viimeksi muokattu: 19.04.2016
 11. Tikar1

  Rekisteröitynyt:
  14.04.2016
  Viestejä:
  5
   
  Viimeksi muokattu: 22.04.2016
 12. Käräjäoikeuden virkamies

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2015
  Viestejä:
  107
  Mutulla sanoisin, että lähtökohtaisesti markkinaoikeus hoitaa istuntoihin kutsut postin välityksellä, sillä hyvin vähän moisia papereita on tullut vastaan käräjäoikeudessa. Jos juttu menee haastemiehille asti niin silloin haastemies yleensä soittaa eka ja/tai lähettelee yhteydenottopyyntöä niin kännykkään kuin postin välityksellä. Toki tämä vaihtelee vähän tapauskohtaisesti riippuen niin haastemiehestä, tavoitellusta henkilöstä kuin siitä onko samaan rappuun muutenkin jo asiaa.... Markkinaoikeuden papereita ei tietääkseni voi antaa tiedoksi puhelimessa eli se vaatii haastemiehen tapaamista, joko niin, että kanne haetaan itse käräjäoikeudesta tai haastemies tulee käymään ovella paperinipun kera.
   
 13. runneltu

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2015
  Viestejä:
  157
  juu tietty, paitsi että joni kyllä meinas että wlan ei kuulu seinien läpi riittävän hyvin että voidaan warettaa(avoin wlan puolustus) niin miten etananopeudella yhtäkkiä vois :) tokihan yhtä elokuvaa voi ladata vaikka kolme viikkoa sillä etananopeudella jos on malttia, mutta en usko että kukaan niin tekee.
   
 14. räätäli22

  Rekisteröitynyt:
  19.12.2015
  Viestejä:
  112
 15. Mosu2016

  Rekisteröitynyt:
  05.02.2016
  Viestejä:
  256
  Koska tämän langan kirjoittelu on menossa viihteellisempään pissauskilpailusuuntaan, haluan oikaista muutaman viime aikoina esitetyn väitteen.

  1) VPN suojaa warettajia Hedarien kiristyskirjeitä koska Hedarit pyytävät IP:iden tietoja ISP:ltä, Suomessa käytännössä kolmelta operaattorilta. Laki vaatii että ISP loggaa IP:t 6kk, mutta VPN:lle ei ole loggausvelvoitetta. Jos haluaa tarkempaa suojaa kannattaa valita VPN maassa jossa ei ole loggausvelvoitetta tai tietojen luovutusvelvoitetta, esim Ruotsi tai joku banaanivaltio, vaikkapa Panama.

  2) DNS leakeilla ei ole merkitystä torrent-waretuksessa koska torrent-protokolla ei käytä DNS:ää. Tietysti kannattaa ihan muista syistä käyttää jotain muuta kuin suomalaisen operaattorin DNS:ää joka tapauksessa, erityisesti VPN:n kanssa.

  3) Kannattaa valita VPN joka ei loggaa käyttäjätietoja. Jos pelottaa että NSA tai joku muu kolmikirjaiminen organisaatio vakoilee sinua, voi maksun tehdä bitcoineilla tai lähettämällä käteistä kirjekuoressa. Huom: HP tai TTVK ry tai Suomen poliisi ei ole kolmikirjaiminen organisaatio.

  4) VPN ei suojaa aiheettomilta kirjeiltä koska ISP:n lokitus on vaan 6kk ja Hedarit lähettävät kirjeet ilmeisen tarkoituksellisesti vasta 6kk jälkeen jolloin ISP eikä kukaan muukaan voi todistaa HP:n lokeja oikeiksi tai vääriksi. Tällä tavoin varmistutaan että kirjeen saaja ei pysty puolustautumaan väitteiltä koska operaattori ei voi enää tarkistaa IP:n ja nimen+osoitteen oikeellisuutta. Excipio voi siis väittää mitä tahansa eikä heitä saa kiinni valehtelusta mitenkään. Asian kääntöpuolena HP ei voi itsekään olla varma että heidän tietonsa ovat oikeita mutta siitä he viis välittävät.

  5) Jakajan ei tarvitse olla ladannut koko tiedostoa jotta IP voisi päätyä Excipion lokiin. Koska koko muukin toiminta perustuu kusetukseen, valehteluun ja oikeuden harhauttamiseen on uskottavaa olettaa ettei mitään valeostoa tapahdu vaan Excipio keräilee IP:t trackerin announcesta tai vaikka arpomalla ISP:n soittosarjoista. Kirjeiden lähettely on niin halpaa että on selvää että kaikenlainen kalastelu on halvempaa kuin oikeiden lokien kerääminen.

  6) Excipio kerää tietoja myös torrenteista, joihin heillä ei ole oikeuksia. Samalla he syyllistyvät ilmeisimmin samaan kuin muutkin warettajat, tai sitten vaihtoehtoisesti viestintäsalaisuuden loukkaamiseen ja tietoliikenteen häirintään.

  7) Excipiolla ei voi olla olemassa mitään teknistä, kovaa näyttöä merkittävästä jakamisesta. Tällainen näyttö voisi löytyä koneen kovalevyltä jos asiassa tehtäisiin poliisitutkinta. Tätä HP välttää kuin ruttoa.

  8) Kuten HP:n kirjeistä näkyy merkittävää jakamista ei perustella kilotavuja/sekunnissa argumentilla koska tätä ei voi mitenkään tietää kerättyjen lokien ja torrent-prokollan toiminnan perusteella. Sen sijaan merkittävää jakamista yritetään perustella harhauttamalla markkinaoikeutta "parvikoolla" ja "potentiaalisella yleisöllä". Koska nämäkin väitteet ovat ilmeisen epäuskottavia ja perustuvat valehteluun, voidaan päätellä ettei HP:lla ole mitään oikeita todisteita tällekään väitteelle.

  9) HP:N keräämä henkilörekisteri ja Markkinaoikeuden käytäntö luovuttaa yhteystiedot ilman perustetta rikkovat ilmeisesti henkilörekisterilakia. Poliisia, oikeusasiamiestä ja tiedotusvälineitä ei kiinnosta joten kiristys voi jatkua.
   
 16. finamek

  Rekisteröitynyt:
  25.03.2016
  Viestejä:
  39
  Tänne voisi laittaa sellaisen "Tykkää" -napin. Pitkästä aikaa asiaa ;) Toivottavasti täällä jaettaisiin aiheeseen liittyvää asiaa ettei uusien tarvitsisi selailla satoja sivuja. Oma postaukseni ei ollut nyt tätä asiaa, mutta toivomus jatkon kannalta... :D
   
 17. Pääsiäinen

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2016
  Viestejä:
  678
  Tuo on juuri noin ja tuon takia ollaankin sana sanaa vastaan oikeudessa. Tavallinen kansalainen joka on leimattu lakifirman toimesta rikolliseksi vastaan lakifirma kusetusnäyttöineen. Yritä siinä sitten todistaa että HP puhuu paskaa ja kansalainen totta. Vaikeaa :( muttei mahdotonta.
   
 18. JoninBFF

  Rekisteröitynyt:
  07.01.2016
  Viestejä:
  40
  Kohtaan 4. Nyt en ihan tarkkaan tiedä mitä tarkoitat lokituksella, mutta täällä jo aiemmin ollaan keskusteltu siitä, että ISP säilyttää tietojasi lain mukaisesti 12kk.
  Oma ISP sanoi sinne soitellessani, että tieto ainakin IP:n haltijan osalta säilytetään 12kk, mutta tiedot pyyhitään "kerran kuukaudessa", eli todennäköisemmin tieto siellä on ~13kk.

  Tähän kuitenkin sanon sen, että itse sain kirjeen ~12kk jälkijunassa. Muistutuskirje tuli sen jälkeen kun tietoni olivat jo oletettavasti pyyhitty pois.
  Ei se silti paljoa lämmittänyt.

  Tosin ISP:n ohje (joka nauhoitettiin) oli olla välittämättä kiristyskirjeestä (operaattorin edustajan sanavalinta) ja siinä aion pitäytyä.

  Laittomasta rekisteristä sen verran, että minusta kuulostaisi hieman oudolta skenaario missä oikeusistuin luovuttaa kolmannelle osapuolelle laittoman rekisterin.
  Hessuillahan on hallussaan vain lista IP osoitteista josta kaikki meistä kirjeen saaneista ovat sitä mieltä ettei se ole henkilöön sitova määrite.
  IP osoitteista he saavat haltuunsa oikeuden päätöksellä listan nimistä jotka ovat ISP:n mukaan olleet kytköksissä IP osoitteeseen ja täten Hessujen excel tiedoston mukaan syyllistyneet mittavaan rikolliseen tekoon.

  IP osoite johti ainakin meidän taloudessamme väärän henkilön kirjeen saamiseen. Ja jos ei täällä, niin miksei suuressa osassa muitakin talouksia?
   
 19. räätäli22

  Rekisteröitynyt:
  19.12.2015
  Viestejä:
  112
  Hieman OT: En ymmärrä kun puhutaan kokoajan suojauksesta (VPN ym), oletuksena on että latailee/warettaa kotoa käsin omalta PC:ltä tai matkapuhelimella. Miksi tehdä asia kiinnijäämisen kannalta riskialttiiksi. Jos haluaa latailla tai on tarvetta waretta laitonta materiaalia (ilman tekijäoikeuksia materiaaliin) niin hankkii boxin (seedbox). Niistä ei käytännössä kukaan jaksa kaivella tietoja, sillä 1 boksi vaatii kyseisen maan oikeuden luvan ja HP:n ja muiden resurssit eivät siihen riitä, plus että boksin palveluntarjoaja suojelee käyttäjää ja siirtää mahdollisen DCMA ilmoituksen tullessa boksin käyttäjän toiseen paikkaan (IP eri) (bokseja on tuhansia ympäri maailmaa). Boksitkaan eivät ole kalliita, halvimmat n 3-5 EUR/kk ja IP on mitä on jossakin Euroopassa tai muualla maailmaa. Ei tarvitse sitoutua Netflixin ja muiden rajalliseen tarjontaan. FTP salattuna hoitaa alas tavaran suojattua väylää pitkin ja senkin voi vainoharhainen tehdä VPN + salattu liikenne oman koneen ja palvelimen välillä niin Sonera, DNA ja muut eivät tiedä mitä tavaraa liikkuu oman koneen ja boksin välillä. Lisäksi kaikki maksut, mailit ym. BTC ja VPN käytössä, plus pestyt bitcoinit niin digitaalista materiaalia/jalanjälkeä ei jää minnekään. Tavallisen käyttäjän tosin hankalaa tehdä tällaista, muttei se niin vaikeaa ole jos asioita hieman opiskelee.
  Toisaalta ketju käsittelee asioita mitä on jo tapahtunut, ja niitä ei voi muuttaa millään boksilla kun kerran jäänyt jostain kiinni "jakamisesta", oletuksena ettei ole "väärin" tullut kirje 85 v vanhemmalle henkilölle jotka nyt harvoin warettavat tms.
   
 20. FinnKim

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2015
  Viestejä:
  15
  .
   
 21. Mosu2016

  Rekisteröitynyt:
  05.02.2016
  Viestejä:
  256
  EU:n "data retention" direktiivi 2006/24/EC määrittelee datan säilytysajaksi vähintään 6kk ja enintään 24kk. Tosin EU-tuomioistuin on jo 8.4.2014 todennut tämän laittomaksi koska se loukkaa ihmisten yksityisyyttä, syystä että IP-osoitteen avulla voidaan henkilö tunnistaa.

  Suomessakin on tullut käräjäoikeuden tuomioita pelkän IP-osoitteen perusteella, tosin ovat kaatuneet hovissa. Toivottavasti olet oikeassa siinä että IP-osoite ei Suomessa ole henkilön yksilöivä tieto: siitähän tässä OP:n keississä pohjimmiltaan on kyse.

  Nimittäin jos osoittautuisi että IP-osoitteen perusteella voidaan Suomessa tuomita oikeudessa korvauksiin, niin sitten koko Excipion "valvonta" olisi lainvastaista henkilörekisterin pitoa.
   
 22. ziltoid

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2007
  Viestejä:
  553
  Kyllä aikas perseestä on jos pelkän ip:n avulla tuomitaan. Itselläkikin sellainen nettiliittymä nimissä, mitä en edes itse käytä ja on eri osoitteessa kuin itse asun. Enkä tosiaankaan tiedä mitä liittymällä milläkin hetkellä tehdään, siellähän waret voi pyöriä vaikka 24h. Minä siis syyllinen, vaikka en edes kyseistä liittymää käytä? Olisi myös mukava tietää onko yrityksille missä avoin wlan, niin tullut Hedareilta kirjeitä vai jättävätkö samantien kirjeen lähettämättä?
   
 23. Pääsiäinen

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2016
  Viestejä:
  678
  Eiköhän HP tee jonkilaista "esikarsintaa" kenelle lähettävät kirjeensä. Tuskin uskaltavat lähettää niin yritykselle tai organisaatiolle minkä sanalla on enemmän painoarvoa kuin matti meikäläisen sanalla, mikäli juttu päätyisi oikeuteen. Helpompi jättää kirje lähettämättä kuin ottaa turpaansa julkisesti. Eli sellaista tyyppillistä velliperseiden toimintaa ahdistella tavallisia kansalaisia.
   
 24. Activ8ed

  Rekisteröitynyt:
  21.04.2016
  Viestejä:
  3
  Tupsahtipa omaankin postiluukkuun kyseisen firman kirje. Piti ihan googlata mikä tämä tämmöinen pulju oikein on.. Onneksi löytyi hakutuloksista tämä foorumi ja alkoi kupletin juoni avautumaan..

  Olen ilmeisesti voittanut jostain syystä paikan tuossa uusimmassa kerjäyskirjeryhmäpostissa..

  Edellisiä 400+ sivua lukiessani ja kyseistä wc-paperin korviketta vertaillessani..

  Tämä mukamas rike olisi tapahtunut 15.2.2015.. eli yli vuosi sitten?
  Yhtään jaksoa en ole koko Black Sailsia edes katsonut, piti ihan IMDB:stä kattoa mikä sarja se edes on..
  Markkinaoikeuden diaarinumerolle ei yhtään osumaa..
   
 25. Pääsiäinen

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2016
  Viestejä:
  678
  Huh hoijaa...on se kumma kun HP:ta ei saa kuriin...laillisin keinoin...
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti