Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. mr399

  Rekisteröitynyt:
  08.04.2016
  Viestejä:
  11
   
  Viimeksi muokattu: 17.04.2016
 2. jjx

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2001
  Viestejä:
  14 132
  Jos olisin tekijänoikeustrolli niin en missään nimessä listaisi kaikkia loukkauksia samalle "laskulle". Pitäisin osan visusti piilossa, koska näistä saattaisi olla oikeudenkäynnissä hyötyä. Jos "Epäilty" keksii nokkelan selityksen jolla selittää kirjeissä esillä olleet jaot niin voisin sitten vastata lyömällä tiskiin vähän lisää jakoja.

  Toisaalta trollina en ainakaan tässä vaiheessa kuitenkaan lähtisi uudestaan kiusaamaan jo kertaalleen maksanutta uhria. Haluaisin luoda yleisölle sellaisen kuvan, että maksamalla todellakin pääsee tästä riesasta eroon. Riippuen siitä miten tilanne kehittyy, saattaisin toki palata asiaan vaikkapa vuoden kuluttua.
   
 3. ellismon

  Rekisteröitynyt:
  09.01.2008
  Viestejä:
  254
 4. Savolae

  Rekisteröitynyt:
  17.04.2013
  Viestejä:
  598
  Kannattaa kuitenkin muistaa, että trolleina kuitenkin toimii lakimiehiä, joiden tekoja sanelee, ainakin hiukan, jonkinlainen ammattietiikka ja hyvä asianajotapa. Se, että sinua (ja meitä kaikkia muita) sylettää heidän käytös, ei vielä meinaa sitä, että he olisivat ihan vapaat toimimaan täysin oman mielensä mukaan. Jos sanotaan, että homma on toistaiseksi ok, jos maksat, niin homma on toistaiseksi ok, jos maksat. Ei siitä hyödy kukaan, jos maksaja jätetään riutumaan ja pelkäämään seuraavaa laskua epävarmuuden tilassa, eihän tuossa muuta kuin mielenrauhaa kaupata. Käsittääkseni tällaisia tapauksia ei ole ollut, joissa useita kirjeitä olisi tullut. Jos haluaa useamman kirjeen, niin kannattaa osallistua sekä HP:n että A:n bingoihin.

  Ja mitä tulee todisteiden piilossapitämiseksi, niin hommahan kalskahtaa tosi ääliömäiseltä ammattietiikan ja kaikelta muultakin kannalta. Jos joku kehtaa vielä tarjota tätä vainoamista ainoana oikeana tapana vähentää piratismia, niin melkoista olisi jättää rikoksia ilmoittamatta oikeusstrategisista syistä. Mitä tässä topikissa on päätelty on, että ei HP sinne oikeuteen oikeasti halua (ainakaan kaikkia). Eikä sillä näin ollen ole tarvetta erikseen säästellä listauksissaan oikeutta varten. Eri asia sitten on ne tiedostot, joita HP ei edusta ja joista he eivät näin ollen voi kirjettä kirjoittaa. Tosin tämäkin menettely olisi monessa suhteessa kyseenalaista.
   
 5. Dame Banned

  Rekisteröitynyt:
  09.04.2016
  Viestejä:
  58
  Päivän hyvä uutinen. Kiitos Olli-Poika Parviainen ja Ville Vähämäki!:)

  "Kansanedustajat jättivät kirjallisen kysymyksen tekijänoikeuskirjeistä ja tekijänoikeusrikkomuksien lainsäädännöstä. Olli-Poika Parviaisen (vihr) ja Ville Vähämäen (ps.) kysymyksessä todetaan, että tekijänoikeusjärjestelmässä ei voida pitää tarkoituksenmukaisena, jos yksittäisiin kuluttajiin kohdistuu rikkomuksiin nähden kohtuuttoman suuria, rangaistusluonteisia maksuja."
   
 6. Dame Banned

  Rekisteröitynyt:
  09.04.2016
  Viestejä:
  58
 7. mlackke

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2004
  Viestejä:
  880
  Mielestäni tuo täysin romuttaa "laskentakaavat" paljonko tappiota esim yhden sarjan episodin jakaminen tuottaa jos yhdellä "tekijänoikeusrikkomus" maksulla voi kuitata KAIKKI muut rikkomukset. Eli laskun summa on joku keksitty rangaistusmaksu eikä mikään korvausmaksu joka ei näytä perustuvan enää yhtään mihinkään.

  Vai niin, flintti sai suoraan 2100€ laskun..pyynnön (joka kasvoi 150e~ per jakso yhtäkkiä 750€ tjsp) ja muutkin ovat tässä threadissa ilmoittaneet saaneesta yli 1500€ pyyntöjä.

  summarum, vain täysi idiootti luottaa tekijänoikeustrollien/hp..tjsp lupauksiin että uusia laskuja ei tule tai ylipäätään yhtään mihinkään mitä k.o pellet suoltavat ulos. Kuten jjx jo mainitsi, aivan varmasti siellä on joku plan-B kaverille jotka ovat jo maksaneet.
   
 8. mlackke

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2004
  Viestejä:
  880
  Olli ottaa kantaa hintoihin/maksuihin yksityiskäyttäjille näissä tapauksissa, mutta entäpä niiden yhteystietojen luovuttaminen ylipäätään, jotka siis perustuvat täysin kansainvälisestikkin hämäräfirman (Excepion) toimintaan jonka luotettavuudesta on löytynyt pahoja puutteita ja eikä kukaan ulkopuolinen (viranomainen) ei ole tarkistanut heidän toimintaansa.

  Tämä vielä lisättynä siihen että "Lisäksi on huomioitava, että verkon omistaja ei automaattisesti ole sen käyttäjä." joka ei saa mitään infoa missään vaiheessa, että hänen verkkoa käytetään laittomasti ja tämä takia omistajan yhteystiedot luovutetaan hänen tietämättä koko asiasta eikä omistajalla ole enää jälkeenpäin sitten mahdollisuutta saada k.o tietoja koska 6kk tjsp on ylittynyt.

  Mielestäni tuo on paljon suurempi ongelma kuin näiden "rangaistus/korvausvaatimuksien" realisointi.
   
 9. Dame Banned

  Rekisteröitynyt:
  09.04.2016
  Viestejä:
  58
  Oikeassa olet siinä, että paljon on tehtävää, jotta koko ongelma tulisi ratkaistua. Olli-Poika on kuitenkin nyt tehnyt jo päänavauksen eduskuntaan tällä kirjallisella kysymyksellä. Mielestäni sinun, ja tietenkin kaikkien muidenkin, kannattaa laittaa hänelle sähköpostia asian tiimoilta, koska hän yrittää vaikuttaa asian kehitykseen positiivisesti käyttäjän kannalta katsottuna. olli-poika.parviainen@eduskunta.fi
   
 10. Kalahai

  Rekisteröitynyt:
  15.04.2016
  Viestejä:
  13
  Mietin tässä vaatimuksen määrää, ja mitä tapahtuu, jos maksaa pienemmän summan, se riitautetaan, ja tuomio on kuitenkin lähempänä tuota pientä summaa, tai esimerkiksi sama. Tähän vaadittaisiin ehkäpä hyvää lain tuntemista, mutta luulisi tietoa tuollaisesta asiasta löytyvän jostakin.

  Tuolla on perusteltu maksun määrää: http://www.turre.com/wp-content/upl...eeseenCrystalisScanboxHedman-Anonymisoitu.pdf ja tässä vielä lähdesivu tuolle pdf-tiedostolle http://www.turre.com/hedman-partners-ensimmaiset-kanteet-oikeuteen

  Laskukaava hyvitysmaksulle
  (normaalikorvaus - vähennykset) * jakojen määrä = hyvitys

  Mikäli markkinaoikeus päätyisi jostain syystä katsomaan, että Vastaaja on loukannut Kantajien tekijänoikeutta jakamalla teoksia vertaisverkossa, on oikea laskukaava hyvitysmaksulle seuraava:
  Black Sails: 2,5 * 10 jaksia * 0,995 €/jakso = 15,92 €
  A Walk Among the Tombstones: 2,5 * 9,95 € = 15,92 €.
  Hyvitysmaksujen yhteissumma on siis 49,75 €​

  En ole varma, mistä tuo välisumma 15,92 € tulee, mutta loppusumma tulee suoraan noista laskuista. Toisaalta asiakirjassa luki myös, että:

  Kantajan näkemys summista on virheellinen. On tyypillistä, että jakeluportaassa lisenssimaksut perustuvat ladattujen teoskappaleiden määrään. Näin myös Hatanmaa:
  "Verkkokaupan suorittama normaalikorvaus on tietty osuus asiakkaan maksamasta hinnasta, ei kuitenkaan enempää kuin mitä asiakas on maksanut, sillä muuten liiketoiminta ei olisi kannattavaa. (Esimerkiksi Applen iTunesin on arvioitu tilittävän jokaista 0,99 $:lla myytyä musiikkikappaletta kohti 0,60 $ – 0,70 $ oikeudenomistajalle)"
  Eli jos lähettääkin vastauksen, ettei tiedä jakamisesta, mutta maksaa varmuuden vuoksi korvauksen, 50 €. Ja sitten maksaa sen. Niin mitä sitten?

  Ja jos asia sitten vielä sen jälkeen riitautetaan, niin mitähän sitten tapahtuu? Jos markkinaoikeus (vai käräjäoikeusko?) sitten päätyy langettamaan maksun, joka onkin vain tuo 50 €, niin joutuuko vastaaja (eli hän, jota syytetään, täytyy tähän väliin selventää, koska ei voi olla kaikille selvää) maksamaan oikeudenkäyntikulut. Nehän voivat olla jotakin tuhannen – kymmenentuhannen euron luokkaa ilmeisesti. Tässä olisi tietenkin tärkeä saada jo tehdyistä päätöksistä tietoa.

  Sanoisin kuitenkin, että riitauttaja / kantaja olisi tuollaisessa tapauksessa se oikeudenkäyntikulujen maksaja; ja itse asiassa tuomiota ei voitaisi antaa, kun se on jo maksettu. Kyseessä olisi käytännössä siis suuremman summan vaatiminen ja riitauttaminen. Asia on kuitenkin yksityinen sopimusasia aivan aluksi. Ja näitä tietääkseni katsotaan kuitenkin kohtuuden silmälasien läpi.

  Eli ottaako sitten esimerkiksi riski tuosta, jos tulee vaikkapa toinen kirje. Toisaalta kantaja voi tuossa välissä ehkäpä vaatia kuitenkin korvausta asian pitkittymisestä ja siihen menneistä kuluista.
   
  Viimeksi muokattu: 15.04.2016
 11. VPoro

  Rekisteröitynyt:
  19.11.2004
  Viestejä:
  54
  Jos maksat jonkinlaisen hyvityksen, joudut 99% varmasti oikeuteen asiasta. Tuollainen toimenpide on juuri sitä, mitä tekijänoikeustrollit haluavat - maksamalla hyvityksen myönnät samalla tehneesi teon. Tämän jälkeen trolleille jää helppo tehtävä haastaa sinut oikeuteen jossa riidellään enää korvausten määrästä - mikäli vastapuoli (trollit) hakee esimerkiksi ~500 euron korvauksia, voivat he sen hyvin voittaa, ja sinä maksat oikeudenkäyntikulut. Mikäli oikeus toteaa että summa on se, minkä maksoit, trollit maksavat kulut. Jos ei ole selvää kumpi voitti, kulut menevät kuittiin, eli molemmat maksavat omat kulunsa.
   
 12. Kalahai

  Rekisteröitynyt:
  15.04.2016
  Viestejä:
  13
  Mielestäni se ei tarkoita myöntämistä; toki trollit voivat sitten lähettää uusia kirjeitä, kun tietävät saavansa jotakin. Mutta ehkä se ei ole paha hinta lataamisesta (uppaamisesta samalla).

  Ja juuri tuon takia olisikin hyvä olla ennakkopäätöksiä vastaavista tapauksista. Kyllähän nuo korvaukset ovat sitten kai joissakin tapauksissa olleet aivan kohtuuttomia, eli siinä mielessä on ehkä turha luottaa järkeen.

  He voivat riitauttaa asian, koska tietävät, että voivat luultavasti saada jotakin, jos vastaaja ei ole varomaton tai jos hänet jostakin muusta syystä katsotaan . Ja tosiaan, esim. pelkkä avoin wi-fi ei riitä, vaan sitten aletaan ehkäpä selvittää asiaa mahdollisen perheen osalta, tai tutkimaan tietokoneita. Siinä mielessä tosin myöntäminen voi olla ok. Maksaminen tai sovittelu Turren kautta ei ole sekään kovin toimiva tapa, ja on kokonaisuuden kannalta huono, koska sitten toiminta jatkuu.

  Mutta riitauttavatko he asian, koska tietävät, että luultavasti saavat enemmän? Tuskinpa, pitäisi varmaankin olla yli 50 % todennäköisyys sille, että saavat enemmän. Turre on ehkä sovitellut hintaa ylöspäin, ettei varmastikaan käy niin, että tuo todennäköisyys olisi tarpeeksi houkutteleva.

  Kiitos kuitenkin tästä tiedosta, jolle olisi tosin hyvä saada kunnon lähteet:
  "Mikäli oikeus toteaa että summa on se, minkä maksoit, trollit maksavat kulut."
  :)

  En myöskään tai tietenkään vielä tämän pohjalta ainakaan kehottaisi mihinkään toimintaan, kuten maksamiseen tai selittelyyn. Mutta jos nyt itse maksua ajatellaan, niin mielestäni se on juurikin kohtuullinen, tuolla kohtuullisemmalla laskuperiaatteella siis. Ongelmaksi sillä voi tosin tulla tapaukset, joissa lataaminen on kestänyt pidempään, tai jos vaikka jostakin syystä löytyy näyttöä suuremmasta jakamisesta. Vaikka rikkomuksen kannalta sillä ei pitäisikään niin paljon olla merkitystä.

  Kyllähän tuossa olis tietenkin kai suuri todennäköisyys sille, että kumpikin maksaisi omat (oikeudenkäynti)kulunsa. Muutamien kymppienkin tähden jopa ehkä. Ja arvio on aina epätarkka, vaikka lopullinen summa onkin vain yksi tietty. Näitä asioita ei voi mitenkään tyhjentävästi laskea.
   
 13. mr399

  Rekisteröitynyt:
  08.04.2016
  Viestejä:
  11
   
  Viimeksi muokattu: 17.04.2016
 14. jjx

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2001
  Viestejä:
  14 132
  Suomessa on tulkittu vallanjako-oppia niin että kansanedustajan ei ole soveliasta kritisoida oikeuslaitoksen toimintaa.

  Kansanedustaja tosin voisi hyvin tuoda mielipiteensä julki sillä tavalla, että ehdottaisi lain muuttamista.
   
 15. räätäli22

  Rekisteröitynyt:
  19.12.2015
  Viestejä:
  117
  Tämä EI pidä lainkaan paikkaansa ja haluan nähdä todisteet siitä jos kerran näin väitetään. Kun on maksanut hyvityksen niin sopijapuolista riippuen kirjataan erinäisiä asioita sopimukseen, ja ei ole ainakaan reiluun vuoteen kuulunut mitään maksaneelle osapuolelle. Ihan turhaa jauhantaa tällainen kuka maksaa ja miksi ja oikeuteen joutuu varmasti! Fakta ON että sopimukseen voi itse vaikuttaa mitä sinne kirjataan, toisaalta jos ei ole tutkintoa ei voi mitään, tyhmiä aina rangaistaan :). Täällä on huonosti tietoa siitä mitä tapahtuu jos sopii. Tämä ns. välikommenttina.
   
 16. mlackke

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2004
  Viestejä:
  880
  Näköjään ei tullut luettua kunnolla "per oikeudenomistaja" kohtaa :) Kumminkin, tässäkin herähtää korvaa nuo "sopimushinnat" vs vaadittu korvaus oikeudessa. Eli jos lainataan taas edellistä esimerkkiä:

  - Tammikuussa Henkilö X lataa BS yhden jakson
  - Toukokuussa Henkilö X lataa kaikki 3 kautta (30 jaksoa tjsp) ja vaikka muutama leffa päälle
  - Kesäkuussa trolli vaatii 600€ eka jaksosta ja sovitaan että kaikki 1.1 - 1.6 waret kuitatuksi
  - Joskus elo-syyskuussa oikeudenomistajat saavat tietää toukokuun latauksista..

  Yhteenvetona oikeudenomistaja suostuu tuosta vain kuittaamaan 29 jaksoa (750€ kpl) ja 5 leffaa (1000€ kpl) == 27500€ pelkän yhden 600€ hinnalla ja se on täysin ok.
   
 17. mr399

  Rekisteröitynyt:
  08.04.2016
  Viestejä:
  11
   
  Viimeksi muokattu: 17.04.2016
 18. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 544
  Tuostapa tuli mieleen yksi mielenkiintoinen oikeudellinen aspekti, liittyen näiden vaadittujen summien kohtuullisuuteen. Täällä on monta kertaa toistettu se fakta, että jos korvausvaatimusten kiskominen korkeaksi katsotaan tehdyn ansaintatarkoituksessa, se ei mene oikeudessa läpi (rikastumiskiellon periaate).

  OPP ja Vähämäki mainitsevat tuossa sen, että maksut voi tulkita "rangaistusluonteisiksi". Nimittäin sekään ei mene läpi, jos oikeus katsoo kantajan kiskoneen summan korkeaksi, koska haluaa rangaista vastaajaa. Yksityistahoilla kun ei ole rangaistusoikeutta, se on ainoastaan viranomaisilla. HP:lla pitää siis olla oikeudessa takataskussaan todella hyvät perustelut siitä, että vastaajan kantajalle aiheuttama vahinko tosiaan on sen suuruinen, kuin he väittävät sen olevan.
   
 19. VPoro

  Rekisteröitynyt:
  19.11.2004
  Viestejä:
  54
  No siis tietysti jos vastapuoli suostuu allekirjoittamaan sopimuksen jossa sovitaan että hyvitys kattaa tehdyn teon, silloin toki. Mutta tuossa kirjoittajahan spekuloi sillä, että jos maksaa yksipuoleisesti pienemmän määrän kuin sovitaan. Tällöin myöntää tehneensä teon ilman että sopimusta korvauksesta on tehty, ergo, päätynee oikeuteen.
   
 20. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 222
 21. Tuttipullonimijä

  Rekisteröitynyt:
  17.08.2015
  Viestejä:
  245
  [
  No näitä Hedmanin "Laskun" maksaneita on jo paljon, kenellekkään ei ole tullut uusia kirjeitä. Kun maksun maksaa saa sovintokirjeen kotiin jossa todetaan asian olevan loppuunkäsitelty. Hedmaneilla on logitietoja muistakin latauksista. Nämä käy ihan hyvin ilmi niistä haastehakemuksista, joita täälä netissäkin pyörii. Voi olla että olet ladannut yhden elokuvan tai sarjan jakson josta vaativat sen 600 - 1500€ (max) yksi oikeudenomistaja. Mikäli sovit asian ja saat sovintokirjeen vaikkapa helmikuussa niin uusia kirjeitä ei edeltävältä ajalta tule. Asiahan on sitten täysin eri mikäli latailua jatkat Helmikuun jälkeen.

  Vaikka tämä Hedman & Partners kusinen firma onkin niin eivät he kuitenkaan niin tyhmiä ole että laittaisivat uusia laskuja sovintoa edeltävältä ajalta, tämähän olisi täysin järjenvastaista toimintaa asianajotoimistolta ja menisi niin sanotusti kiristyksen puolelle.

  Tiedän henkilökohtaisesti 2 henkilöä jotka ovat menneet hedmanin vaatimukset maksamaan ja sopineet asian. Kummallakin on nyt maksuista kulunut noin vuosi ja mitään uusia "laskuja" eivät ole saaneet.

  Adultialla asia onkin ollut sitten hieman vittumaisempaa laatua. Ensin on kolahtanut "lasku" postilaatikosta sisään ja heti toinen perään. Tääläkin foorumilla on ollut henkilöitä jotka ovat saaneet Adultialta 6 erillistä "laskua". Homma on mennyt sillä tavalla Adultian kohdalla että ovat laskuttaneet jokaisen oikeudenomistajan leffan omalla "laskullaan". Hedman kuitenkin kerää kaikki oikeudenomistajien loukkauset samalle "laskulle".

  Vaikka sinua syytetään kahdesta tai kolmesta erinäisestä teoksen jakamisesta vertaisverkosta niin kyseisiä latauksia on myös valvottu muiden teoksien osalta ja Hedmanilla saattaa olla jopa satoja merkintöjä pahimmillaan, joita sitten oikeudessa käyttävät sinua vastaan tukemaan heidän todistusaineistoaan. Hedman ei kuitenkaan näistä ala mitään "laskua" sinulle vaatimaan koska kyseisien elokuvien oikeudenomistajat eivät ole heidän asiakkaitaan. Mikäli asiassa päästään sovintoon niin jälkikäteen näitä muita latauksia ei voida alkaa vaatimaan tai voidaan mutta sitten mennään vahvasti kiristyksen puolelle ja oikeudessa Hedman häviään satavarmasti kyseisen asian.

  Tätä asiaa on selvitetty mm. 3 eri asianajajan toimesta. Liittymän omistaja ei ole vastuussa hänen internetliittymästään mutta mikäli rikos on tapahtunut asia tutkitaan ja oikeus voi sitten tehdä päätöksen siitä onko liittymän omistaja vastuussa vaiko eikö, mutta suoraan eivät voi muuta kuin olettaa asioita. Eli kokeilevat kepillä jäätä ja vievät sellaiset tapaukset oikeuteen joilla on runsaasti logitietoja (jakamisia) vertaisverkossa, joita voivat sitten oikeudessa vilautella tukeakseen omaa agendaansa...
   
 22. terro

  Rekisteröitynyt:
  13.07.2003
  Viestejä:
  551
  Maksamalla sopimuksen mukaisen summan sopii siis waretuksen niistä teoksista, joista Hedmanilla on ollut vaatimuksia. Jatkossa voi tulla muista latauksista vaikka kuinka monta kirjettä muilta tahoilta. Season 3:n oikeudet voi olla vaikka myyty toiselle pöytälaatikkofirmalle ja voivat hyvin tehdä toisen rahastuskierroksen vaikka samasta sarjasta samalta "asiakkaalta".

  Jos tämä bisnes osoittautuu kannattavaksi, niin näitä kiristysfirmoja syntyy kuin sieniä sateella. Kuin pikavippifirmoja aikanaan.
   
 23. Tuttipullonimijä

  Rekisteröitynyt:
  17.08.2015
  Viestejä:
  245
  No voihan niitä tulla mikäli jatkaa latailuja sovinnon jälkeen. Kuinkas monta tapausta tiedät että näitä olisi tullut "ASIAKKAILLE" lisää sovintoa edeltävältä ajalta? Vai onkohan tämä enemmänkin nyt sinun omia subjektiivisia tunteita ja pelonsekaisia spekulaatioita kun on tullut hieman paskaa housuun... =)
   
 24. Tuttipullonimijä

  Rekisteröitynyt:
  17.08.2015
  Viestejä:
  245
  EDIT: Mikäli näitä kirjeitä alkaisi satelemaan porukalle samoista teoksista tai jostain sovintoa edeltävältä ajalta niin eihän tällä asialla olisi enää mitään tekemistä tekijänoikeudenvalvonnan kanssa, silloinhan tämä biznez olisi helposti näytettävissä kiristykseksi. Eivätkä nämä trollit halua lähteä sille tielle koska sitten viimeistää lähtee pohja tehdä tätä asiaa sillä verukkeella että tässä tehdään TEKIJÄNOIKEUSVALVONTAA...
   
 25. TaxiM Banned

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2012
  Viestejä:
  1 649
  Ei sillä sovinnon ajankohdalla ole mitään merkitystä kun sovinnossa sanotaan että Hedmannet eivät karhua NÄISTÄ MAINITUISTA tiedostoista jatkossa mitään. Ei siinä mitään vapaudut vankilasta -korttia anneta muille leffoille, tv-sarjoille yms. Kuten muutkin ovat tuoneet esille niin se on jopa todennäköistä, että tällä tekijänoikeuskiristämisellä rahaa tekevä taho vaatii sen jälkeen rahaa Black Sails episode kakkosesta kun rahat ja "tunnustus" ykkösen jakamisesta on saatu.

  Hedmannet eivät myöskään voi tehdä lupauksia muiden samalla asialla rahastavien asianajotoimistojen puolesta.

  Edit: Elä nyt aikuiken ihminen kehtaa enää sössöttää mistään tekijänoikeusvalvonnasta kun kaikki tietää että rahaa siinä vaan yritetään tehdä.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti