Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. plösöpulla

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2008
  Viestejä:
  287
  Joku tuollaisen kirjeen vastaanottanut voisi laittaa kyselyä asianajoliitolle että onko tuo hyvän asianajotavan mukaista. Jos ei ole, voi mennä oikeus käyttää "asianajajatoimisto" nimikettä. Lakiasiantoimisto Hedman and Partners, ei kovinkaan myyvää.

  www.asianajajaliitto.fi

  http://www.asianajajaliitto.fi/file...najajatapaa_koskevat_ohjeet_tammikuu_2013.pdf

  Otappa puhelimitse yhteyttä asianajajaliittoon ja kysy että voitko tehdä valituksen tästä toiminnasta, onko valitusta mahdollisesti tehty, ja miten prosessi etenisi. Asianajajaliitto on aika tiukka siitä miten asianajajat saavat käyttäytyä, ja asianajaja/asianajotoimisto -nimikkeen menetys olisi ko. firmalle taloudellinen katastrofi.

  Vähintäänkin aiheutat mulkuille haittaa jos joutuvat asianajajaliitolle asiaa selvittämään, vaikka mitään muuta asiasta ei seuraisi.
   
  Viimeksi muokattu: 24.04.2015
 2. dibs

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2014
  Viestejä:
  105
  Torrentti nyt ei latauspaikkaan sano ainakaan itselleni yhtään mitään. Tarkoitin kysymyksellä sitä, että onko ladattu privatrackereilta vai julkisilta eli mistä?
   
 3. slv

  Rekisteröitynyt:
  18.11.2000
  Viestejä:
  770
  Varmaan kyllä parasta hankkiutua koko koneesta eroon niin tilanne on entistä selkeämpi. Jos ovat vaikka ottaneet verkkoliikenteestä dumppeja niin sieltä voi löytyä verkkokorttien mac osoite tai muita yksilöiviä tietoja.

  Kone siis kaverin autotalliin toistaiseksi piiloon mikäli meinaat prosessiin ryhtyä.
   
 4. Johan_V

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2007
  Viestejä:
  4 102
  Miten ajattelit verkkokortin mac-osoiteen näkyvän internetissä?
   
 5. Raaka banaani

  Rekisteröitynyt:
  06.04.2015
  Viestejä:
  1 622
  Ei kovalevyn vaihto riittäisi?
   
 6. slv

  Rekisteröitynyt:
  18.11.2000
  Viestejä:
  770
  Jos ovat itse ladanneet tuota tiedostoa "syytetyltä" ja ottaneet tcp dumpin koko liikenteestä niin eikö siellä nuo mac osoitteet kulje mukana. Epäilemättä myös operaattorin myöntämä IP osoite on myönnetty tietylle verkkolaitteelle tietyllä mac osoitteella? Jos oikeuteen menee niin parasta siivota kaikki todisteet, ei ainoastaan niitä mitkä nyt on jo julkisesti esitetty.
   
 7. Juhalius

  Rekisteröitynyt:
  09.10.2010
  Viestejä:
  4 557
  Kovalevy ja verkkokortti vaihtoon. Jos pöytäkone integroidulla niin vaihda emo ja kovalevy. Läppärissä wlan kortin vaihto on myös aikas yksinkertainen operaatio.
   
 8. sohvaperunaa

  Rekisteröitynyt:
  29.03.2008
  Viestejä:
  1 094
  Pitäisikö modeemi/reititin/wlantukiasema tms heittää mäelle myös? Jääkö sinne mitään logia mac/ip-osoitteista jne?
   
 9. Johan_V

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2007
  Viestejä:
  4 102
  Tietysti, jos lataaja on samassa aliverkossa jakava kone. Eli lataajan pitäisi olla vähintäänkin palveluntarjoajan verkossa.
   
 10. 18is9

  Rekisteröitynyt:
  21.01.2011
  Viestejä:
  120
  Itseä kiinnostaisi tässä myös se tapaus että on ladannut ja jakanut ja myöntää kaiken, mutta kieltäytyy silti maksamasta mitään hyvittelymaksuja kolmansille osapuolille. Onkohan olemassa keissejä missä olisi nimenomaan oikeuden päätös korvauksen suuruudesta?

  EDIT: No tuollahan ainakin on tullut sakot + 900€ muita maksuja: http://fin.afterdawn.com/uutiset/ar...den_levyn_jakaminen_toi_sakkoja_ja_korvauksia
   
 11. Juhalius

  Rekisteröitynyt:
  09.10.2010
  Viestejä:
  4 557
  Riippuu purkista mut eiköhän se tyhjene viimeistään kun palauttaa tehdasasetukset ja flashii firmiksen uusiksi :)
   
 12. G-MIES JERRY COTTON

  Rekisteröitynyt:
  20.03.2001
  Viestejä:
  10 629
  Heti aloituspostin linkistä:

  http://blogi.sebastianmaki.fi/2015/03/kiristyskirjeiden-uusi-aalto-ja-ohjeita.html

  Tuskin menee missään elimessä kiristyksen tai painostuksen piikkiin kun uhataan oikeuteen haastamisella jos ei maksa korvauksia.
   
 13. kala-ana

  Rekisteröitynyt:
  13.01.2012
  Viestejä:
  962
  Kannattaisiko olla vain lataamatta niitä leffoja, jos tämä on sitten tulos?
   
 14. mooglez

  Rekisteröitynyt:
  30.12.2002
  Viestejä:
  1 000
  Ei näy MAC osoitteet.
  Oman koneesi MAC osoite matkustaa vain omalle reitittimellesi asti. Tässä kohtaa reitittimesi MAC osoite hyppää koneesi MAC osoitteen tilalle, ja matkustaa ensimmäiselle ISP:n reitittimelle asti, jolloinka taas tämän ISP:n reitittimen MAC osoite tulee oman reitittimesi MAC osoitteen tilalle, jne kunnes ollaan siellä mihin haluttiin paketti saada.

  Eli se mitä he voivat torrentin swarmista saada ulos on:
  IP osoitteet ja jonkinlaista statistiikkaa siitä, kuinka paljon on ladattu ja jaettu.
   
 15. Murhh

  Rekisteröitynyt:
  30.03.2012
  Viestejä:
  994
  Joo, kannataa myös pitää wlanit pois päältä, ainahan joku voi murtaa salauksen ja lataa laittomia elokuvia sun netilläs. Ja sinä joudut maksumieheksi. Samoin poistaa myös lailliset vertaisverkko-ohjelmat, kuten joku tossa sanoi, ne voivat olla raskauttavia seikkoja.

  Juttuhan tässä ei ole, että piraatit maksaisivat laittomasta latauksestaan ja jakamisestaan ne "häviöt" jotka sisällöntuottajat ovat kärsineet, vaan röyhkeästä kiristyksestä ja hatusta heitetyistä, täysin järjettömistä summista.

  Tietääkseni yksikään hedmanin kiristyksen uhri ei ole joutunut oikeuteen asti, saatikka sitten maksamaan senttiäkään verenimijöille. Turhaa uhkailua tuo ainakin toistaiseksi on ollut.
   
 16. Teme_

  Rekisteröitynyt:
  23.08.2006
  Viestejä:
  95
  Harvemmin ne korvaukset menee kohtuuttomuuden puolelle. Yleensä kohtuulliseksi hyvitykseksi on arvioitu jotain 10-20 %:n välillä vähittäismyyntihinnasta. Jakamisen lisäksi myös lataamisesta joutuu kiinni jäädessään maksamaan.
   
 17. Arc

  Rekisteröitynyt:
  16.04.2000
  Viestejä:
  1 319
  Kaverille tuli se hustlerin 600e kirityskirje (oliko se viime vuonna?). Ei reagoinut siihen mitenkään eikä ole kukaan kysellyt perään. Pistää kyllä jokatapauksessa vihaksi nämä. Kannattaa ainakin sitä vpn:ää käyttää.
   
 18. linuxisnotunix

  Rekisteröitynyt:
  21.05.2014
  Viestejä:
  442
  Eikö modeemin verkkokortin MAC-osoite näy ISP:lle ja jää täten sen lain velvoittamiin pitkäaikaisiin lokeihin.

  Sallitko uploadaamisen, Kapteeni Flint? En tunne BitTorrent-protokollaa. Jos ohjelmasta rajoittaa uploadaamisen nollaan, ladattuja piecejä muut eivät kai pysty latamaan lainkaan, jakaako silloin mitään? Esim. metatietoja, jotka ladataan ennen varsinaista tiedoston latausta.
   
 19. Taivasvaeltaja

  Rekisteröitynyt:
  16.10.2013
  Viestejä:
  384
  Tapahtuuko tätä muuten vain Elisan liittymällä? Muistikuva on että se on ainoa joka jakaa nää tiedot eteenpäin.
   
 20. Arc

  Rekisteröitynyt:
  16.04.2000
  Viestejä:
  1 319
  Jotenkin veikkaan ettei tällä ole mitään merkitystä vaikka olisi upload nollissa. Ne varmaankin ottavat vaan seedaajilta ip:t ylös ja se on siinä. Voi jotain suojaa antaa, että poistat torskan heti kun lataus valmistuu.
   
 21. Teme_

  Rekisteröitynyt:
  23.08.2006
  Viestejä:
  95
  Tekijä tai hänen edustajansa voi pyytää oikeuden määräystä tietojen luovuttamisesta.
   
 22. Johan_V

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2007
  Viestejä:
  4 102
  Eihän tuollaisen lakifirman kannata lähteä oikeuteen, niin kauan kuin edes osa (varmasti suurin osa) kirjeen saaneista maksaa. Kaikki maksut ovat puhdasta tuloa, mutta oikeuteen vieminen vaatii aikaa ja lopputulos on epävarma. Tappio oikeudessa katkaisisi rahahanat tehokkaasti.
   
 23. Oriental

  Rekisteröitynyt:
  10.07.2008
  Viestejä:
  848
  Jos joku latailee sarjoja vaikka 100 megaisella ja rajoittaa uploadin 5-10kt/s tasolle eli käytännössä yhdestä latauksesta jakoa ehtii tulemaan max pari megatavua jos sitäkään.

  Mitenhän siinä sitten voisi jakamisesta laskuttaa, jos siis mentäisiin reilusti tuomitsemalla :p

  Muistaakseni ihan nolliin ei voi jakoa laittaa, tai download tippuu. Mutta tuollaiselle 5kt/s + "jako" pysähtyy heti kun lataus on valmis = reilusti alle prosentti latauksesta ehtii jakoon.
   
 24. Kvarkki

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2001
  Viestejä:
  4 705
  Kysyisin ainakin teknisistä jäljistä. Johan ne kirjeessäänkin sivulla 2 toteavat, että heillä ei ole todisteita siitä, että kenen hallussa liittymä on ollut muiden kuin lueteltujen tiedostojen latausaikana. "...tekniset jäljet ovat yhtenevät TeliaSonera Finland.... vahvistaman loukkauksen kanssa" ei ainakaan minulle luotettavasti kerro, että ko. ip on edelleen kuulunut samalle henkilölle. Koska TS todennäköisesti perii näiltä iilimadoilta jonkun korvauksen selvityksestä, ovat todennäköisesti jättäneet heikolle pohjalle muut kuin sivulla 2 luetellut tiedostot. Ensimmäisellä sivulla olevien päivämäärien perusteella luettelemattomat tiedostot on jaettu jopa pari kuukautta myöhemmin. Nykyisille paskapurkeille 2 kk uptime on aika pitkä ja muutekin lease time on varmasti yhteydelle lyhyempi. Helvetin huteralla pohjalla on "tunnistus".

  Ps. minulla ainakin on wlan-purkissa "guest"-verkko. Itse en pidä aivan avoimena, mutta äkkiäkös moinen vahinko on voinut jollekin käydä...
   
 25. Winger

  Rekisteröitynyt:
  28.06.2002
  Viestejä:
  462
  Tunnen tuon Hedmanin lakimiehen :D yläasteella ja lukiossa samassa koulussa. Tästä toki jo aikaa about 15 vuotta.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti