Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 528
  Mutta kuitenkin tulee aina paljastaneeksi jotakin: "On vielä myös auki, milloin nyt saaduille viidelle yhteystiedolle lähetetään kirje."

  Todennäköisesti viivyttelevät niin kauan, kunnes valitusaika menee umpeen. Jos kuitenkin lähettävät ennen 14.7., niin suosittelen kirjeensaajia olemaan yhteyksissä DNA:han, jotta se valittaisi päätöksestä.
   
 2. notareal

  Rekisteröitynyt:
  21.04.2008
  Viestejä:
  4 458
  Jos DNA:n saisi valittamaan asiasta, hieman kyllä epäilen,
   
 3. seebra

  Rekisteröitynyt:
  08.05.2002
  Viestejä:
  4 786
  Millainenkohan sopimus Hedman Partnerseilla on Scanboxin kanssa. Maksaako hedarit kaikki kustannukset omasta pussistaan, vai voiko se laskuttaa Scanboxia. Jos se laskuttaa, niin ainakin tällä kertaa saatteena on syytä olla aika hunajaisia raportteja miten tehokkaasti he ovat vähentäneet piratismia ja kuinka heidän ansiostaan tallennemyynti on tuottanut ainakin kymmenkertaisesti enemmän kuin mitä he joutuvat tilittämään hedmaneille ja maksamaan DNA:lle :p
   
  Taker ja Japi 111 tykkäävät tästä.
 4. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 528
  Mielenkiinnolla olen odotellut, että minkälaisen meriselityksen Hedman Partners antaa. Tavallisesti se on Saitko kirjeen? Ajankohtaista-osiossa selitellyt näitä omaksi edukseen, kuten esim. tapauksessa, kun menetti 10.000 euroa yksipuolisen tuomion takaisinsaannissa.

  Ehkä nyt Hatanmaa joutuu muutaman päivän miettimään, että mitenkähän tämän parhaiten päin selittäisi, kun toimittajalle ei ollut osannut vielä vastata, että onko kyseessä voitto, tappio tai jotain siltä väliltä.

  Lisäksi Hatanmaa maalailee artikkelissa, että tekijänoikeuslaki antaisi mahdollisuuden siirtää nuo korvaukset kirjeen vastaanottajille. Siis kun Scanbox määrätään maksamaan korvauksia DNA:lle, niin kirjeensaajat olisivat maksumiehiä? Melko paksua, sanoisinko.
   
  Viimeksi muokattu: 01.06.2020
  Japi 111 ja Taker tykkäävät tästä.
 5. mlackke

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2004
  Viestejä:
  880
  Höpö höpö. Vaikka noita valvonnankustannuksia ei ole testattu MAO:ssa suoranaisesti niin aikaiseimmissa päätöksissä se 500€ (sis valvontakulut) on suoraan ignoorattu ja laitettu se 50/100€ sääntö.

  Mutta onnea Hatamaalle yrittää tuota. Omaan korvaan tuo on jo niin absurdia...alkaako kaupat tämän jälkeen näpistäjälle pistää 100€ tikkarin varastamisesta ja 1000€ valvontakuluja (kamerat, vartioiden palkka yms) :D
   
  Japi 111, Taker, NiceMan ja 1 muu tykkäävät tästä.
 6. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 528
  En kyllä usko, että Hatanmaa itsekään uskoo tuohon. Olisihan se mukava nähdä, kun kokeilisi, niin nähtäisiin, että minkälainen halloo siitä syntyisi. Jos tulevissa kirjeissä olisi 2.500 euroa trollilisää, niin en usko, että yksikään edes vahingossakaan maksaisi näitä kohtuuttomina, jolloin Scanbox voisi kokeilla, että mitä mieltä markkinaoikeus olisi moisesta.
   
 7. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 542
  Niissä kolmessa hakemuksessa, joista tuo bulkkiosa tänä vuonna haetuista muodostuu, on ollut kaikissa sama päämies, eli Copyright Management Services Ltd (hupaisaa, miten jo nimestä näkee, mihin tarkoitukseen tuo pulju on perustettu). Joten ei se välttämättä Haajan vika ole, jos päämies on vaatinut, että pistetään liikkeelle ns. vanhan liiton hakemus: mahdollisimman monta osoitetta, että päästään taas rahastamaan, viis merkittävyyskynnyksistä. Sitä emme tiedä, onko asiamiesosasto sitten yrittänyt vähän suitsia intoa, ettei todennäköisesti mene enää läpi. (Kuten ei mennytkään, nolot nolla saatua.) Toki jos on niin, että konsultaatio ja rohkaisu tuollaisten hakemusten tekemiseen on saatu Haajalta, niin voipi olla ettei mies kauaa HP:n palkkalistoilla keiku.

  Oikeassahan herra Hatanmaa on. Muistetaan nyt, että näissä tavan vaatimuskirjeissähän kun saa pyytää ihan mitä tahansa, vaikka hakemaan kuusta palan punaista goudaa. Eli jos haluavat, niin voivat noille viidelle lähettää kirjeen, jossa vaaditaan sen tutun ja turvallisen kuudensadan sijasta vaikka kahta tonnia per nuppi, mikään laki ei sitä estä.

  Kirjeensaajan onneksi tosin - kuten on varmasti myös hyvin tiedossa - mikään laki ei velvoita sitä maksamaan. Ainoa, mihin tarvitsee (tai no, ei oikeastaan tarvitse siihenkään, mutta kannattaa) reagoida on tuomioistuimen haastekirjelmä. Ja se on tottakai ihan selvää, että oikeudelle mikään yritys kuitata noita DNA:lle kärsittyjä tappioita vastaajan selkänahasta ei mene läpi.
   
  Japi 111, Taker ja Dame Edna tykkäävät tästä.
 8. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 528
  Näyttää nyt olevan nuo markkinaoikeuden päätökset lainvoimaisia, eli sitä asiavaltuutta ei sitten löytynyt.

  Haajalla on kyllä hyvin ollut tiedossa markkinaoikeuden käytäntöjen muutos, joten tuntuu tosi oudolta, että nuo laitettiin vireille ylipäätään laisinkaan tuommoisina. Kun katsoo noita IP-osoitelistoja, joita ei ole edes millään tavalla muokattu, vaan ihan niin kuin ennen vanhaan semmoisenaan lähetetty, niin ihmetellä täytyy, että missä todellisuudessa herra on ollut, kun itsekin lopetti toimintansa, kun ei osoitteita herunut entiseen malliin 12.6.2017 jälkeen.

  Tuolta näkyy nuo pakatut tiedostot, jotka markkinaoikeudenkin piti lähettä eri lähetyksissä, kun eivät sopineet samaan sähköpostiin. https://www.theniceman.com/coppermine/thumbnails.php?album=18
   
 9. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 542
  Mistä syystä tuntuisikin melko lailla loogisemmalta, että aloite tuollaisten hakemusten tekemiseksi on tullut nimenomaan sieltä päämiespuolelta. Asiakkaansa edusta välittävän lakimiehen tehtävänä on toki kertoa, ettei kyse ole välttämättä hyvästä ideasta - mutta jos vaatimus pysyy voimassa, niin sitten lakimies tekee, kun saa liksansa joka tapauksessa.
   
 10. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 528
  Emme tiedä minkälaiset sopimukset noilla on, tai ainakaan minä en tiedä, eli voihan olla vaikka provikka, jolloin liksa on 0 euroa, kun ei edes päässyt tuhatmäärin lähettelemään kirjeitä, jonka joku onneton hätäpäissään olisi maksanut.

  Joka tapauksessa asiavaltuus puuttui, jonka lisäksi ei edes noudatettu markkinaoikeuden uusia linjauksia.

  Huomautan tässä vielä, ettei tule kenellekään väärinkäsitystä, että noissa CMS:n hakemuksissa Hedman Partners ei ole ollut asiamiehenä markkinaoikeudelta saamani tiedon mukaan. Laitoin sinne nyt kyselyä, että kuka on ollut asiamiehenä 18.3.2020 päätöksissä 113/20, 114/20 ja 115/20, niin toivon mukaan saamme vahvistuksen, että onko se ollut Haaja vai joku muu.
   
  Viimeksi muokattu: 29.05.2020
 11. sivustaseuraaja66

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2017
  Viestejä:
  334
  Heh olipa taas loistavia uutisia. Siinä saa trollit kärsiä ja toivottavasti ottaa muut operaattorit mallia DNA:sta. Itse vaihdoin jo puhelinliittymäni DNA:han noin vuosi sitten pelkästään sen takia että he ajavat juuri näissä jutuissa asiakkaidensa puolta.

  On tainnut HP:lla korvat olla punaisena kun soitettu Scanboxille "Hei saatiin taas osoitteita kokonaiset viisi kappaletta. Niin tosiaan ja laskua meille siitä tulikin sitten 12 tuhatta. Mites nyt edetään? Voisitteko te maksaa?"

  Paras vielä kun nuo osoitteet olisi jonkun yrityksen nimissä olevia avoimia verkkoja tai henkilöitä joilla on kaikki omaisuus jo ulosotossa. Siinä saa kiristäjät yrittää kiristää.

  Scanboxia muuten en myöskään ikinä enää tule tukemaan. Jos jossain elokuvan kotelossa on pienikään viittaus Scanboxista jää se ostamatta. Suosittelen samaa kaikille muille. Suora palveluita ja verkosta vuokrausta on jo sen verran olemassa että eiköhän tuo Scanboxin tarinakin ole kohta ohi.
   
  Viimeksi muokattu: 30.05.2020
  Taker, NiceMan, Japi 111 ja 1 muu tykkäävät tästä.
 12. NiceMan

  Rekisteröitynyt:
  13.09.2003
  Viestejä:
  1 801
  En ole ostellut elukuvia enään vähään aikaan, ei rehellisyys enään hirveästi kiinosta... Musiikki cd tullut hommattua satoja, lp levyjäkin ehdin aikoinaan hankkia sievoisen pinon.
  Sony muistaakseni kusi ensinmäisenä muroihin, tei orginaaleista kopiot autokäyttöön ja pidin orginaalit tallessa kotona niin sony alkoi käyttämään jotain suojausta joka esti käyttämisen pc koneessa ennen kuin joku keksi siihen ohituskeinon. No en jaksanut heidän kanssa enään leikkiä niin annoi heidän pitää levynsä.
   
  peternorth tykkää tästä.
 13. peternorth

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2015
  Viestejä:
  339
  Mullakin on aikamoinen levy/leffa-hylly täällä. Olen niistä oikeasti maksanut. Olen maksanut myös digitaalisesta musiikista jonkin verran. Vaikeaa olla nykyään ihan täysmittainen warettajakaan, kun kaikki löytyy yleensä jostain palvelusta, esim. Youtubesta tai mistä-lie-tubesta. Minäkin sain jostain Barely Legalin jakamisesta aikoinaan kirjeen herra Haajalta. Mutta eipä siitä sen enempää. Ehkä jaoin, ehkä en. Voipi olla, että se oli joku joka käytti minun yhteyttä, tai sitten ei. Haajalle terkkuja!
   
  Taker ja NiceMan tykkäävät tästä.
 14. NiceMan

  Rekisteröitynyt:
  13.09.2003
  Viestejä:
  1 801
  Onhan noita osteltu, nykyään tulee pelejä osteltua enemmänkin.
   
  peternorth tykkää tästä.
 15. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  4 867
  Muistan että itse streemasin jotain Lemon -saitilta v2000 tai jotain. Oliko musiikkia vai leffaa, en muista.
   
 16. heyrst

  Rekisteröitynyt:
  31.12.2001
  Viestejä:
  5 664
  Digimusiikin katoavuudesta.taas muistuksena on että Google Play Music on loppumaisillaan. Tässä tapauksessa se muuttuu Youtube Music palveluksi. Ja jossain vaiheessa pitäisi tulla nappulaa jolla musiikit pitäisi siirtyä sinne Google Play Music palveluun. Pitää taas olla aktiivinen siis että säilyy. Ohjelman myötä muuttuu taas käyttötapa jne.

  Vastaavia että tuen loppuessa laitteet lopettaa toimimasta on Saunalahden nettipuhelimet ollut, Wifi muistikortti ja iot laitteita. Vanhaa XP en saa myöskään virallisesti enää aktivoitua jne. Näistä ei ainakaan kulutaja hyödy jos pitäisi joku vanha asia saada pelaan ihan vain siksi että unohtanut muuttaa sellaiseen muotoon että pelaa uudemmissakin.

  Tympäs ottaa talteen musiikkeja Google Play Musicista varmuuden vuoksi. Aikanaan säilöin ne kansiohierargisesti järjestykses niin nyt ne meni kaikki tuhannet kappaleet yhteen kansioon. Toki olis vielä CD-levytkin, mut alappa uudelleen rippaan niitä. Ja vaikka Spotify onkin niin kaikkia noita ei ole siellä ja etkä yhtään voi tietää koska katoaa.
   
  NiceMan tykkää tästä.
 17. NiceMan

  Rekisteröitynyt:
  13.09.2003
  Viestejä:
  1 801
  Itse olen ripannut kaikki cd levyt ja kasannut oman musiikkipalvelun eli enään ei tarvitse kantaa musiikkia mukana vaan soi niin autossa että kotona lisäksi musiikki on omalla laitteella niin tarvitse pelkää että palvelu loppuu joku päivä.
  Ei ole mainoksia etc. tosin tietenkin yksi ylimääräinen kone vaatehuoneessa hyrräämässä 24/7, siellä on myös tuo galleria ja oma pilvipalvelukin niin tarvitse kuviansa ulkopuoliselle lähettää...
   
 18. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 528
  Nyt ilmoitti markkinaoikeus, että 18.3.2020 päätöksissä 113/20, 114/20 ja 115/20 asiamiehenä on ollut asianajaja Jeppe Brogaard Clausen Tanskasta ja tarkemmin Kööpenhaminasta.

  Kyseessä on siis NJORD Law Firm, ei Hedman Partners eikä Tommi Haaja ole olleet asialla. Onneksi asiasta nousi keskustelua, niin varmistin vielä tämän, ettei turhaan tule haukuttua väärää puuta.

  Tommi Haaja tai hänen firmansa ei siis ole edustanut CMS:ää tässä asiassa, vaan hakemukset on tehnyt Jeppe Brogaard Clausen.

  Onneksi markkinaoikeus oli kartalla ja pysäytti trollauksen heti alkuunsa! Nyt voi sanoa, että ainakin Hedman Partners noudattaa markkinaoikeuden uusia linjauksia, eli heidän hakemiaan on tuo 374 ja yhteystiedot on saatu 132:sta IP-osoitteesta.
   
  Japi 111 ja peternorth tykkäävät tästä.
 19. Avikaapio

  Rekisteröitynyt:
  28.10.2019
  Viestejä:
  96
  Ilmeisesti siis Tanskassa ja Saksassakin menee vielä läpi "single tracking", eli pelkkä ip-osoite ja kellonaika riittää todisteeksi, ja Scanbox yritti uusimmassa hakemuksessaan vaatia että Suomen markkinaoikeuden tulisi noudattaa samaa linjausta ja kantajien eduksi luovuttaa yhteystietoja 2017 tehtyä linjausta laajemmin.
   
  Viimeksi muokattu: 01.06.2020
 20. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 528
  Ainakin Scanbox Entertainment A/S on tanskalainen yhtiö myös. Scanbox moitti markkinaoikeutta, joten mahdollista on, että miettivät valittavatko asiasta.

  "Arvioidessaan merkittävyyskynnyksen ylittymistä markkinaoikeus on viitannut EU:n tuomioistuimen ratkaisuun yhdistetyissä asioissa C-203/15 ja C-698/15 (Tele2 Sverige ja Watson ym.). Markkinaoikeus on antanut tälle ratkaisulle keskeisen merkityksen oikeuskäytäntöä muuttavana ratkaisuna sivuuttaen useat EU-tuomioistuimen merkitykselliset ratkaisut."

  https://www.markkinaoikeus.fi/fi/in...atekijanoikeudellisetasiat/1590478248860.html
   
 21. Avikaapio

  Rekisteröitynyt:
  28.10.2019
  Viestejä:
  96
  Njord Law:lla on lakimiehenä Heikki Selin, joka antoi suomeksi MOT-ohjelmaan haastattelun aiheesta, ja on varmasti voinut halutessaan seurata helposti Suomen tilannetta, sekä siten on kummallista että Njord Law lähtetteli tänne täysin turhan hakemuksen, jolla ei ollut pienintäkään mahdollisuutta mennä läpi, aivain kuin haudan takaa menneisyydestä olisi tullut hakemus "back to the future".
   
  Japi 111 ja Dame Edna tykkäävät tästä.
 22. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 528
  Niinpä tosiaan onkin. Selinillä on ihan varmasti ajantasaiset tiedot Suomen tilanteesta, joten tosi outoa, että tuommoinen koepallo laitettiin menemään. Eihän se sinänsä tullut maksamaan heille kuin 3 x 260 euroa, mutta kuitenkin.
   
 23. erghasor

  Rekisteröitynyt:
  14.09.2017
  Viestejä:
  248
  Nyt kun aletaan taas puhua Njord Law:sta, pitää heti alkuun muistuttaa, etteivät ne ole suomessa haastaneet tähän mennessä ketään oikeuteen. Eli sanoisin että näiden kiristyskirjeiden kanssa voi olla hyvinkin paljon turvallisemmin mielin kuin hedarien lähettelemissä - muuthan niitä eivät enää edes lähettele.

  Ja kaikki muut pitivät samanlaista "nollalinjaa" oikeustapausten kohdalla.
   
 24. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 528
  Njord Lawn toiminta on ollut perin mielenkiintoista, kun muistamme, että alkuvuodesta 2017 se lähetteli kirjeitä, jotka oli päivätty 31.1.2017 ja kaikki kirjeensaajien lataukset olisi tehty 27.1.2017 klo 0:00.

  Siitähän nousi suuri halloo täällä, koska selvää on, ettei markkinaoikeus olisi millään ehtinyt antaa yhteystietojen luovutuspäätöksiä tuossa ajassa.

  Silloin selvisi, ettei heillä ollut antaa diaarinumeroa, mihin yhteystietojen luovutuspäätös perustuisi. Todennäköisesti heillä oli näiden kirjeensaajien yhteystiedot aiemmin MK-Lawin siirrettyä toimintansa Njord Lawlle. Sitten kun olivat 27.1.2017 klo 0:00 huomanneet näissä aiemmissa IP-osoitteissa liikehdintää, niin laitoivat kirjeitä ilman oikeuden päätöstä.

  Ihmiset tekivät rikosilmoituksia ja poliisi ohjasi reklamoimaan Njord Lawlle. Sieltä tuli sitten vastauksia, että jättävät asian siinä vaiheessa sillensä.

  Jostain syystä aktivoituivat nyt uudestaan, mutta kovin ammattitaitoiselta tuo heidän toimintansa ei näytä.
   
  Viimeksi muokattu: 03.06.2020
  Taker, NiceMan, Japi 111 ja 1 muu tykkäävät tästä.
 25. animejoni

  Rekisteröitynyt:
  19.09.2017
  Viestejä:
  12
  Hedman Partners hävinnyt googlen hakutuloksista ja google mapsista. Löytää enää Viron toimiston.
  Muistaakseni 77 arvostelua ja niistä käytännössä kaikki 1 tähden (1kpl 5 tähden arvosteluja "MAOn tuomarin" käsialana)
  Nyt kaikki on kadonnut.
   
  NiceMan tykkää tästä.

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti