Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 495
  Käsitykseni mukaan pitkittämisellä on ollut se tarkoitus, että henkilön on vuodenkin päästä lähes mahdoton selvittää, mitä on vuosi sitten tehnyt. En voi muuten käsittää, että kolme kuukautta on IP-osoitteita kerätty ja hakemuksessa markkinaoikeuteen on viivytelty puoli vuotta.

  Jos piratismia olisi haluttu kitkeä, niin silloinhan olisi mahdollisimman pian pitänyt nämä toimet tehdä, jotta laittomaan jakamiseen olisi heti puututtu.

  Joka tapauksessa itse ainakin vetoaisin ensimmäiseen havaintoon näissä vanhentumisissa juuri noiden viivyttelyjen takia.
   
  djtob tykkää tästä.
 2. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 495
  Noissa kirjeissä mitä olen nähnyt, niin ei mainita kuin yksi, eli joko Scanbox tai Crystalis. Sitä en sitten tietenkään tiedä, mitä siinä ensimmäisessä kirjeessa on ollut, kun useampi ei ole saanut sitä ensimmäistä laisinkaan. Maininta tässä kirjeessä on, että loppuvuodesta 2016 on lähetetty kirje ja nyt sitten tämä 2-4/2020 velankatkaisu.

  Moni on useaan kertaan muuttanut, mutta nyt tämä Economy-kirje on löytänyt tiensä vastaanottajalle ja siksi tämä on aiheuttanut suurta hämmennystä.
   
  djtob tykkää tästä.
 3. Juha Jyväskylästä

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2009
  Viestejä:
  296
  :confused: Kyllä Tompan kannatti kuluttaa koulun penkkejä vuosikausia, päästäkseen nuolemaan kirjeitä... :D
   
  djtob, Taker ja NiceMan tykkäävät tästä.
 4. mlackke

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2004
  Viestejä:
  878
  Pitäähän Texcpiolla odottaa tarpeeksi että mahdollisimman paljon "nimikkeitä" joista sitten periä rahaa.

  Teoriassa kai MAO:ssa voisi tuohon perustuen vaatia että HP:llä olisi oikeus vaatia vain viimeisestä..tjsp havaitusta nimikkeestä korvauksia koska HP-Texceipio on antanut homman jatkua tahalleen jatkua muiden osalta.
   
  Taker tykkää tästä.
 5. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 495
  Enkä millään pysty edes käsittämään, että miten joku velankatkaisu voisi menestyä, kun ensimmäisestä kirjeestä on jo yli kolme vuotta tai kirjettä ei ole aiemmin tullut ollenkaan. Lisäksi itse havainnosta on runsaasti enemmän aikaa.

  Sehän se tietenkin on näillä aikoinaan ideana ollut, mutta piratismin valvonnan kannalta ei viivyttelyllä ole ollut mitään tekemistä. Ensimmäisestä havainnosta kannattaa alkaa laskemaan, koska omalla passiivisuudellaan ovat antaneet ajan kulua.
   
  Taker tykkää tästä.
 6. kasak

  Rekisteröitynyt:
  04.09.2016
  Viestejä:
  11
  First things first: Suurkiitos aktiivisuudesta ketjussa ja kansalaisaktivisteille ylipäätään! Iso hatun nosto.

  Vahvistan saman tiedon, mitä muillekin on tullut näistä "uusintakirjeistä" ensikertaa.

  HP siis väittää olleensa yhteydessä tammikuussa 2017, mutta koskaan tällaista kirjettä ei ole tullut. Samalla uhkailevat täällä mainitulla velan vanhtentumisen katkaisusta. Summana 2800e.

  Itse en piratismia harrasta, mutta tuolloisessa osoitteessani on asunut muitakin kuin minä, ja enhän voi todistaa kuin oman osuuteni. Enkä todellakaan rupea vanhoja kaivelemaan, tuskin exvaimolla olisi mitään sanottavaa. :D Ja väliäkö tuolla, jos on jatkanut hölmöilyjä, saa selvitellä omat sotkunsa.

  Teknistä taustaa on sen verran, että totean mahdottomaksi selvittää "syyllinen" 2017 tapahtuneista (tai ilmeisesti 2016?), ainakaan niin, että oikea loppukäyttäjä todennetaan. Käytännössä kaikki tuon ajan laitteetkin ovat joko rikkoutuneita, tai uudelleenkierrossa jossain aivan muualla.

  Summa summarum: Ei toimenpiteitä ja kirje talteen. Onhan tämä silti aivan törkeää, joku saattaa säikähdyksissään tuon maksaa tai lähteä sovittelemaan tms. Toivottavasti ei, koska näin vanhoja asioita on aivan turha tarjota oikeudelle. Puhuttaisiin hieman eri asioista, jos asia olisi laitettu vireille 2017 tammikuussa oikeasti.
   
  Javeman, elderflower, djtob ja 6 muuta tykkäävät tästä.
 7. kasak

  Rekisteröitynyt:
  04.09.2016
  Viestejä:
  11
  Heti piti asiaa ruveta tutkimaan lisää, kun osui omalle kohdalleni. Tätä on varmaan jo pohdittu, mutta olisi mielenkiintoista tietää, millainen osa HP:n liikevaihdosta on tullut osana tällaista kampanjaa, ja millainen &-osuus heillä on korvausvaateesta. Liikevaihto on heillä ollut mukavasti nousussa, mutta liikevoitto painunut melkein nollaan.

  Ks. Finderin taloustiedot
   
  shirley schmidt ja Taker tykkäävät tästä.
 8. Juha Jyväskylästä

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2009
  Viestejä:
  296
  Tämä on puhdasta rahastusta noin vanhoilla asioilla. Jos joku ehkä maksais .....

  Joutaisi mennä konkkaan....
   
 9. reynolds

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2011
  Viestejä:
  344
  Liikevaihto on itse asiassa pudonnut 25.5% viimeisimmässä taloustiedossa. Hedman Partnersin viimeisin tilikausi on 18 kk, kun taas edelliset ovat 12 kk. Eli hienosti menee taloudellisesti.
   
  djtob tykkää tästä.
 10. shirley schmidt

  Rekisteröitynyt:
  14.02.2020
  Viestejä:
  58
  *oksennus* Ja samalla altistaa vastaanottaja mahdolliselle virus tartunnalle.
   
  Viimeksi muokattu: 16.04.2020
  djtob tykkää tästä.
 11. kasak

  Rekisteröitynyt:
  04.09.2016
  Viestejä:
  11
  Mielenkiinnosta, mikä on tämä varmistettu tapa? Haastemiehen toimittama tieto? Nimittäin kirjettähän ei voi käsittääkseni tällaiseksi laskea, jollei puhuta kirjatusta kirjeestä, jolloin noutamisesta jää jälki. Tietenkin, jos kirjeeseen on reagoitu ja oltu yhteydessä HP:hen, niin tästä tulee tieto väkisin kirjeen saapumisesta.

  Mutta, jos jätät reagoimatta kirjeeseen, mistä kukaan voi todistaa, että se on saapunut perille ja "syylliseksi epäilty" on saanut tiedon?
   
 12. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 495
  Tuossa tapauksessa se ilmeisestikin oli juuri haastemiehen toimittama. Silloin jos kirjeen on vastaanottanut todistettavasti, eli joko hakenut kirjatun kirjeen postista tai saanut haastemiehen toimittaman kirjeen, niin kannattaa ne omat tietonsa tarkastaa, samoin kuin jos on ollut itse yhteyksissä Hedman Partnersiin.

  En tiedä tuosta Postin Economy-kirjeestä, että jääkö siitä mitään jälkeä, jos ovat uuden osoitteen etsineet omista tiedostoistaan, eli merkataanko tätä postilla mitenkään. Tuon voisi joku tämmöisen Economy-kirjeen saanut kysyä Postista. Silloinhan se kylläkin vastaisi lähes kirjattua kirjettä, joten epäilen, että saisivatko halvemmalla saman palvelun.
   
 13. Don MC

  Rekisteröitynyt:
  19.09.2017
  Viestejä:
  225
  Ei ole sama asia. Kirjattu kirje menee nimenomaan kuoreen merkityn vastaanottajan käteen. Postilaatikkoon jaettu kirje voi mennä kenen tahansa käteen.
   
 14. kasak

  Rekisteröitynyt:
  04.09.2016
  Viestejä:
  11
  Joo, samaa mieltä tästä. Käsittääkseni Posti selvittää osoitteita joka tapauksessa jonkin verran, mutta tuo lienee yritykille suunnattu palvelu.

  Joka tapauksessa: En tiedä miten voivat sanoa vastaanoton tapahtuneen ilman

  a) Kirjattua kirjettä, tämäkin tosin vaatii noutamisen, että voidaan sanoa vastaanoton tapahtuneen oikealle henkilölle
  b) Haastemiehen toimittamana, mutta mitä se toimittaisi ja millä oikeudella? Kirjeen siitä, että tekijänoikeusloukkaus on saattanut tapahtua ko. henkilön omistamasta liittymästä, hetkenä x? Kuulostaa resurssien haaskaamiselta, ja tuskin tällaisia kirjeitä edes toimittavat. Kyse on oltava asteen vakavemmasta toimituksesta, jos haastemies yrittää tavoittaa. Luulisin, että puhutaan jo oikeusasiasta. Ja jos haastemiehellä on tuollainen tehtävä, tätä ennen pitäisi kyllä tulla muualtakin yhteydenottoa, ja tarkoitan siis jotain oikeuselintä.
  c) Kirjeen vastaanottaja ottaa itse yhteyden HP:hen, jolloin paljastuu kirjeen vastaanottaminen (jättäisin tekemättä)
   
  Taker tykkää tästä.
 15. kasak

  Rekisteröitynyt:
  04.09.2016
  Viestejä:
  11
  Lisätään vielä asiaan liittyen:

  Kirjatun kirjeen katsotaan tulleen tietoon seitsemäntenä päivänä siitä, kun kirje on annettu postin kuljetettavaksi. Joten, jos ette ole saaneet kirjattua kirjettä, teitä ei voida pitää vastaanottaneina, olettaen ettette ole itse ottaneet yhteyttä. Näin ollen, asiat joista nyt kimpoilevat, vuosilta 2016-2017, ovat todella vanhentuneita.
   
  shirley schmidt ja Taker tykkäävät tästä.
 16. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 495
  Kuka vaan voi pyytää haastemiestä viemään toimeksiannon, mutta se maksaa. Aikoinaan esimerkiksi persut pyysivät haastemiestä viemään Vistbackalle selvityspyynnön hänen toiminnastaan. https://www.aamulehti.fi/a/200348458

  Hinta on sen verran suolainen, että luulen kysymyksessä olleen koepallon, että olisiko tällä pelotevaikutusta vapaaehtoisen maksamisen suhteen. Kysymys oli siis näistä uudemmista havainnoista, ei yli kolmen vuoden takaisista.
   
 17. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 495
  Katsoin nyt itse tarkemmin tuota Economy-kirjettä, niin Posti lupaa: "Postin asiakkaana tiedät, että oma asiakkaasi saa kirjeen vaikka hänen osoitetietonsa olisivat muuttuneet tai puutteelliset."

  Lisäksi tuolla "Tarkemmat tiedot ja ominaisuudet" lähettämisestä sanotaan näin: "Port Payé/PP: Lähetyksestä ja/tai lähetyserästä ilmoitetaan lähetyslistalla. Laita jokaiseen lähetyserään joko sähköisen lähetyslistan lähete tai ohjauslappu, jossa on lähetyslistan numero. Muista kuitata sähköinen lähetyslista valmiiksi ennen kuin toimitat lähetykset postiinjättöpaikkaan."

  Kuka on Postin sopimusasiakas voisi katsoa, että minkälainen tuo sähköinen lähetyslista on. Todennäköisesti siinä näkyy ainakin kappalemäärä lähetetyistä kirjeistä. Hedman Partnersilla on varmasti lista lähetetyistä, mutta palauttaako posti sitten ne, joiden osoitetietoja se ei ole pystynyt selvittämään takaisin, en tiedä.

  https://www.posti.fi/fi/yrityksille/laheta-ja-osta/lahetykset-kotimaahan/kirjeet/economykirje
   
 18. kasak

  Rekisteröitynyt:
  04.09.2016
  Viestejä:
  11
  Luin saman juuri. Uskon tuon tarkoittavan vain lupausta osoitteen selvittämisestä, mutta vastaanottamisen todentaminen on toinen asia. Hintaero kirjattuun kirjeeseen on moninkertainen.

  Kirjatusta kirjeesta todetaan: Kirjattu kirje on varma tapa toimittaa lähetys perille vastaanottajalle. Palveluun kuuluu kuittaus postittamisesta, lähetyksen seuranta ja luovutus Postin palvelupisteestä. Sopii mm. maksukorttien, päätöksien ja tiedonantojen lähettämiseen.

  Kun taas Economy kirjeestä: Edullinen ja luotettava. Sopii persoonalliseen ja vaikuttavaan viestintään.
   
 19. Juha Jyväskylästä

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2009
  Viestejä:
  296
  Eipä kirjattua kirjettä ole pakko lunastaa / kuitata, palautuu aikanaan lähettäjälle ...
   
  shirley schmidt tykkää tästä.
 20. kasak

  Rekisteröitynyt:
  04.09.2016
  Viestejä:
  11
  Ei olekaan, mutta jostain luin, että se todetaan saapuneen vastaanottajan tietoon 7 päivää kirjeen lähettämisestä. Täytyy tämä vielä varmistaa.
   
  Juha Jyväskylästä tykkää tästä.
 21. djtob

  Rekisteröitynyt:
  15.06.2009
  Viestejä:
  390
  Olisi ihan hyvä, jos Postin työntekijä on kröhäissyt postimerkkeihin sitä koronaa, niin poistuu Tomppa sitten sairaalan kautta konttiin kylmettymään. ;)
   
  Javeman, Taker ja NiceMan tykkäävät tästä.
 22. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 495
  Hedman Partners lähettää näitä kirjeitä eri tavoilla, mutta yhtään kirjattuna lähetettyä ei ole missään vaiheessa tullut tietooni.

  Esimerkiksi tuosta Economystä ei ole vielä keneltäkään tullut kommenttia, että mitä se lähetyslista pitää sisällään ja palautuuko ne kirjeet, joita ei posti ole pystynyt toimittamaan eteenpäin, lähettäjälle takaisin. Jos näin olisi ja Hedman Partners pitää kirjaa kenelle on lähettänyt, niin silloin se tuon perusteella voisi varmistaa, kenelle kirje on mennyt perille. Toki pitää huomioida myös se, että kaikki kirjeet eivät koskaan löydä perille, vaan postissa hukkuu niitä vuosittain isot määrät.

  Tässä on nyt siis vaan tärkeintä huomioida se, että jos kirjeensaaja on todistettavasti saanut kirjeen, niin ei ainakaan väitä, ettei olisi tätä saanut. Se on sitten toinen juttu, että onko kirjeensaaja itse edes syyllistynyt tähän tekijänoikeuden loukkaukseen. Kirjeen perillemeno ei siis todista tätä asiaa mitenkään, vaan silloin kannatta ne omat tietonsa tarkastaa.
   
 23. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 495
  Näin on. Siksi varmaankin on kokeiltu tuota haastemiehen välityksellä kirjeen toimittamista. Siinäkin tapauksessa todistetaan vasta se, että kirje on mennyt perille. Tekijä voi taas olla aivan joku muu kuin kirjeensaaja, eli joku perheen sisäinen, vierailija, ulkopuolinen tms.
   
  kasak, Juha Jyväskylästä, Taker ja 1 muu tykkäävät tästä.
 24. Juha Jyväskylästä

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2009
  Viestejä:
  296
  Eihän Hedareita kiinnosta kuka lataa, vaan se, että kuka maksaa kivuttomasti.... Ilman nurinoita....
   
  NiceMan, Taker ja shirley schmidt tykkäävät tästä.
 25. kasak

  Rekisteröitynyt:
  04.09.2016
  Viestejä:
  11
  Lainaan vuokralaiset.fi sivustolta tekstiä, jossa kyse vuokrasopimuksen irtisanomisesta:

  ""
  Hyvä keino toimittaa irtisanomisilmoitus on luovuttaa se vuokranantajalle todistajan läsnä ollessa. Viemällä irtisanomisilmoituksen vuokranantajalle ja pyytämällä siihen kuittaus on myös varma keino osoittaa irtisanomisilmoituksen tiedoksisaanti.

  Pelkästään se, että tiputtaa irtisanomisilmoituksen postilaatikosta, ei ole riittävää. Kirjattu kirjekään ei ole toimiva keino, koska vastaanottaja ei välttämättä hae kirjettä postista ja lähettäjä ei saa tästä tietoa. Postin saantitodistus on parempi vaihtoehto.

  Saantitodistuksen lähettäjälle palautuu todistus lähetyksen luovuttamisesta vastaanottajalle tai tämän valtuutetulle. Saantitodistuksessakin on riski, että vastaanottaja ei hae kirjettä. Kuitenkin lähettäjällä ei muodostu sitä harhaluuloa, että irtisanomistiedoksianto olisi vastaanotettu, jos hän ei ole saanut kuittia tiedoksiannon toimittamisesta.

  Sähköpostilla ja tekstiviestillä tehty irtisanominen ei täytä lain vaatimia edellytyksiä toimitettavuudesta todisteellisesti. Sähköpostiviestin tai tekstiviesti tiedoksiannon lähettäminen ei nimittäin vielä osoita sitä, että viesti olisi myös saapunut vastaanottajalle.

  Luotettavin tapa toimittaa irtisanomisilmoitus vastapuolelle on lähettää se haastemiehen välityksellä. Tällöin irtisanomisilmoituksen vastaanottamisen ajankohta pystytään näyttämään helposti toteen. Haastemiehen perii irtisanomisilmoituksen toimittamisesta 30 euroa.

  Ongelmaksi voi kuitenkin muodostua se, kuinka nopeasti haastemies pystyy toimittamaan irtisanomisilmoituksen. Valtakunnallisesti esiintyy suurtakin vaihtelua, vaihteluväli on parista päivästä jopa kahteen kuukauteen, riippuen resursseista ja etenkin siitä, kuinka vaikeasti tavoiteltava henkilö on. Jos siis haluaa, että irtisanomisilmoitus toimitetaan nopeasti, haastemies ei tähän välttämättä pysty. Asiakkaan toiveet pyritään ottamaan huomioon, mutta siltikään aina ei ole mahdollista saada irtisanomisilmoitusta toimitettua asiakkaalle mieleisessä ajassa.

  ""

  Uskoisin saman pätevän tähän, eli tosiaan haastemiehellä haetaan varmuutta toimitukselle, ja sitä kautta lisävoimaa mahdollisesti perättömille vaateilleen.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti