Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. mlackke

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2004
  Viestejä:
  880
  Hmm, KA(korkki auki) postaus. Jos jokainen näistä auttaneista velottaisi hp:n päämieheltä saman mitä hp veloittaa tunnista ja kaikki olisi kerätty joulupata 2019, kuinka iso summa olisi?
   
  Taker ja Dame Edna tykkäävät tästä.
 2. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 536
  Hyvä kysymys! Jos itse ajattelen sitä tuntimäärää, mitä lähes neljän vuoden ajan olen tätä tehnyt, niin aika iso summa olisi. Teen tätä kuiten rakkaudesta suomalaisiin ja inhosta tuommoisia kiristäjiä kohtaan.

  ---

  Vierailin nyt Asianajaliiton valvontalautakunnan sivuilla ja siellä oli täydennetty ratkaisuja. Näkyy myös Hatanmaan saama huomautus. "TO 3.5 KUNNIALLISUUS. TO 4.1 HUOLELLISUUS JA TEHOKKUUS. NS. TEKIJÄNOIKEUSKIRJEET"

  https://www.valvontalautakunta.fi/v...search_keyword=&search_text=&search_year=2018

  Ja löytyi sieltä Eetu Ahonenkin. https://asianajajaliitto.fi/asianajopalvelut/mista-loydan-asianajajan/henkilohaku/

  Hän on yhteyshenkilö tuossa henkilörekisterin pitämisessä, joten jos on valitettavaa, niin löytyy nimi tuolta.
   
  Taker tykkää tästä.
 3. NiceMan

  Rekisteröitynyt:
  13.09.2003
  Viestejä:
  1 803
  Minäpä tutkin ja teen varmaankin kyselyn, sitten ketä muuta voisi kiusata tällä ?
   
 4. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 536
  Ei tätä mielestäni kannata ketään kiusatakseen tehdä, vaan puolustaa omia oikeuksiaan. Laitoin sen Hedman Partnersin tietosuojaselosteen vuodelta 2019, niin sen voisit laittaa kaikkien nähtäväksi.

  Kohdassa 7 Henkilötietojen luovutus ja vastaanottajat sanotaan näin:

  "Henkilötietoja kerätään, säilytetään ja siirretään ainoastaan Euroopan unionin alueella. Henkilötietoja ei siirretä EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle.

  Osa henkilötietojen käsittelystä on ulkoistettu rekisterinpitäjän lukuun henkilötietojen käsittelijöinä toimiville Arvato Financelle (1730113-3) ja Tecxipio GmbH:lle (HRB 712165). Henkilötietojen käsittelijät käsittelevät henkilötietoja ainoastaan rekisterinpitäjän antaman ohjeistuksen mukaisesti.

  Oikeudenloukkauksen tekniseen näyttöön sisältyviä pseudonyymejä henkilötietoja voidaan luovuttaa tarpeen vaatiessa asian selvittämisen niin edellyttäessä myös muille asiantuntijatahoille käsiteltäväksi rekisterinpitäjän lukuun. Henkilötietoja ei luovuteta muille sivullisille.

  Kaikkia henkilötietoja voidaan luovuttaa poliisiviranomaisille tutkintapyynnön yhteydessä. IP-osoitteita ajankohtineen luovutetaan toimivaltaiselle tuomioistuimelle tekijänoikeuslain 60 a §:n mukaisten hakemusten tekemiseksi ja tuomioistuinten ratkaisuihin sisällytetyt tiedot voidaan luovuttaa sitä pyytäville henkilöille poistamatta päätökseen kirjattuja tietoja."

  Tämän mukaan henkilötietoja käsittelisi enää Arvato ja Tecxipio. Toivotaan, että ovat ilmoittaneet muille toimijoille, että poistavat henkilötiedot.

  Kuten huomaatte, tuossa puhutaan pseudonyymeistä henkilötiedoista, eli ovat vakoilleet nimimerkkejä. Ace Control ja mikä se IT-firman nimi nyt olikaan, jotka tässä ovat ehkä olleet apureina. Myös heidän tiedoistaan pitäisi henkilötiedot poistaa.
   
 5. rottenlawyer

  Rekisteröitynyt:
  29.04.2016
  Viestejä:
  20
  Sitten jos tai kun HP vastaa että ovat poistaneet sinun henkilötietosi rekistereistä, niin sen jälkeen GDPR kyselyä ainakin Arvato Financelle ja Tecxipio GmbH:lle että löytyykö jotain henkilötietojasi heidän rekistereistä. Ja jos löytyy niin sen jälkeen yhteys viranomaisiin. Saavat viranomaiset sitten taas tutkia lisää trollien touhuja ja määrätä rangaistuksia mikäli on tarvetta.
   
  NiceMan ja Dame Edna tykkäävät tästä.
 6. NiceMan

  Rekisteröitynyt:
  13.09.2003
  Viestejä:
  1 803
  Dame Edna tykkää tästä.
 7. teesoppari

  Rekisteröitynyt:
  06.01.2020
  Viestejä:
  1
  Lueskelin ketjua uteliaisuuttani kun kiinnosti tietää miten asiat ovat muuttuneet tai edenneet viimeisen parin vuoden aikana kun silmiin osui ajankohtainen iltalehden artikkeli.

  Huomasin että vuosia takaperin keskusteltiin kuinka joissakin tapauksissa oli käytetty todisteena oikeudessa syytettyjen käyttäytymistä esimerkiksi sosiaalisessa mediassa, oli puhetta jostain t-paidoista ja torrentteihin kommentoimisesta. Mistä nämä tiedot oli kaivettu? (tulin siihen tulokseen että hieman nopeammin kuin lukemalla 1700 sivua asia selvinnee kysymällä kun täällä vaikuttaa olevan asiaan perehtyneitä). Eivät kai internetpalveluntarjoajat nyt luovuta tuollaisia tietoja käyttäjistään? Sosiaalista mediaa nyt vielä voisi nimen perusteella seurata, muttapa vaikka juuri sitä kommenttia torrenttiin?
   
 8. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  4 876
  Facebook ja Instagram.
   
  mtv_81 ja Dame Edna tykkäävät tästä.
 9. korvaoo

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2003
  Viestejä:
  4 367
  varmaan pari vaihtoehtoa, eli hyvin kylmästi syytetyllä on esim FB:ssä julkisuusasetusken päin keturaa ja postaa julkisesti kaiken, tai Ville Virtanen nyt vaan on pyytänyt päästä kaveriksi ja syytetty on myöntynyt. Lähestulkoon 100 varma on ettei FB anna yksityisiä tietoja tai postauksia kellekkään suomalaiselle firmalle, oli sitten laki- tai mikä muu tahansa pulju.
  Lempinimenhän saanee selville jos harrastaa vähän viitseliäisyyttä ja tuo on joka paikassa sama. Asiaa auttaa vielä jos Kalle kuikka nimisellä henkilöllä on nickinä esimerkiksi Kallekui joka paikassa. Tuon saanee selvitettyä esim io-techiltä jos vaan saa oikeuden päätöksen tietojenluovuttamista varten. Sillä saa ip osoitteen ja sen voi tarkistaa sitten operaattorilta.
   
  Dame Edna tykkää tästä.
 10. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 536
  Puhutko tästä artikkelista, jossa puhutaan nettihuijareista? https://www.iltalehti.fi/digiuutiset/a/bc33b290-d46e-4c63-986f-3b82cfd2985d

  Facebookin ja Instagramin lisäksi tietoja kaivettiin Ylilaudalta, täältä murosta, twitteristä, Google-arvosteluista jne.

  Kun trollit olivat saaneet ihmisten IP-osoitteiden perusteella yhteystiedot, niin sitten alettiin seurata sosiaalisen median kommentointeja. Mikä vaan sopi todisteeksi, jos oli käyttänyt jotakin torrent-ohjelmaa työssään, jos oli antanut Google-arvostelun, että toimii, kuunnellut määrättyä musiikkia tms., eli vakoilu oli massiivista.

  Esimerkiksi tämän ketjun aloittajan keskusteluja täällä sekä jonkun henkilön Ylilaudan postaukset kävivät raskauttavina todisteina markkinaoikeudessa.

  Sosiaalinen media on samalla ystäväsi, mutta myös pahin vihollisesi, sen nettihuijarit ovat tiedostaneet jo aikapäiviä sitten.
   
 11. siperiankuu

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Viestejä:
  1 033
  Esimerkiksi kun täällä on myyntiosio, niin sieltä voi tarkistaa vaikka tähänkin ketjuun postanneiden yhteystietoja ja kotikaupunkeja ja tehdä niistä johtopäätöksiä. Suomessa on niin vähän merkittäviä palstoja, että niiden seuraaminen ja läpikäynti on yhdellekin ihmiselle vain kevyt iltapuhde. Sen jälkeen, kun identiteetti yhdellä palstalla on selvitetty, voi sen yrittää yhdistää muillekin palstoille.
   
  Dame Edna tykkää tästä.
 12. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 536
  Muistan kun itse kirjauduin tänne keskustelemaan 6.3.2016, niin minua epäiltiin trolliksi. @DrVatanen jaksoi auliisti vastata kysymyksiini ja palstaveljille jo 7.3.2016 eli seuraavana päivänä huomautti, että oli selvittänyt henkilöllisyyteni kirjoitustyylistäni päätellen ja oli oikeassa. Samoin Hedman Partnersin on ollut helppo selvittää eri nimimerkkien henkilöllisyys ja seurata sitten näiden somekäyttäytymistä.

  Laitan tähän vähän kevennyksenä alkuaikojen Nik0lai-trollin kommentteja:

  ”Mitäs on ladannut? Oppiipahan olemaan. Rikoksesta seuraa aina rangaistus, niin sen kuuluukin olla. Oikeuden ei ikinä pidä puolustaa rikollista.”

  "Pääset maksamaan korkojen kera. On ihan selvä, että olet warettanut.”

  "Taidat itse olla kohta velkavankeudessa rikollisen elämäntyylisi vuoksi, vai mitä? Häh?”

  "Niin just! Headman Partners vie vielä kaupantekijäisinä naisesikin.”

  ”Maksakaa nyt vaan, älkääkö kitiskö koko ajan. Se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa, vai miten se meni?”

  ”Juu... Poliisia ei näihin juttuihin kannata sotkea ollenkaan, tulee varmaan vain kovemmat rapsut, eikö? Maksakaapa nyt vain kiltisti, kun olette kerta itse rikkeenne ja sotkunne aiheuttaneet. Jos kyse olisi esim. ylinopeussakosta, niin eipä täällä monikaan itkisi tähän malliin, vaan kasvattaisi itselleen pallit ja selkärangan, sekä maksaisi maksunsa pois.”

  ”Kohta on Suomessa paljon jengiä, joiden koko toimeentulo menee Hedman Partnerssille. Nämä ihmiset ovat käytännössä Hedmanin käskyläisiä, ainakin taloudellisen toimeentulon suhteen.”

  Kova oli kuitenkin kaverille vastus, mutta hauska näitä on lueskella. Aion käydä vielä koko materiaalin läpi, jos tästä joskus jotakin kirjoihin ja kansiin saisi.
   
  Javeman, Jarec, Taker ja 1 muu tykkäävät tästä.
 13. siperiankuu

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Viestejä:
  1 033
  Tämä lienee ollut sattumaa eli hän on lukenut kirjoituksiasi jossain muualla ja siksi sattui tunnistamaan henkilön nimimerkin takana. Sellaista hakukonetta ei vielä olekaan, mihin voisi copy-pastea foorumiviestin, ja hakukone palauttaisi listan henkilöistä, joiden kirjoitustyyliin viesti täsmää.

  Sen sijaan ei ole kovin vaikeaa ladata ja parsia viestejä useilta eri foorumeilta ja ajaa niitä erillisen työkalun läpi, joka yrittää yhdistää saman kirjoittajan viestit toisiinsa. Tällaisia ohjelmistoja käytetään eritoten yliopistomaailmassa plagioinnin ehkäisyyn ja valvontaan.

  Yhdysvaltojen NSA:lla on varmasti jotain tämänkaltaista käytössään mutta tuskin vielä Suomen Hedman Partnersilla...
   
  Viimeksi muokattu: 08.01.2020
  Dame Edna tykkää tästä.
 14. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 536
  Kyllä vaan, Vatanen viittasikin blogikirjoitukseeni ja yhdisti sen mukaan.

  ---

  Nyt tuli Hedman Partnersilta vastaus eli kuten uumoilinkin, ei 200 000 yhteystietoa hevillä unohdeta. Heidän mukaansa kolmen vuoden vanhentumisajan alkaminen edellyttää vahingonkärsijän tietoa paitsi vahingosta, myös siitä vastuussa olevasta.

  Koska olen kiistänyt jakaneeni Scanboxin teoksia vertaisverkossa enkä ole toimittanut selvitystä muusta käyttäjästä, niin tämän johdosta Scanboxilla ei ole varmaa tietoa henkilöstä, joka on vastuussa vahingosta, ja asiassa sovelletaan 10 vuoden vanhentumisaikaa.

  Miten ihmeessä minä voin toimittaa selvitystä muusta käyttäjästä, kun minulla ei ole siitä tietoa? Eikö se ole heidän tehtävänsä selvittää tekijä, kun hyvityksiä ovat vaatimassakin.

  No, onneksi on viranomaiset, jotka ammatikseen ratkovat näitä ongelmia.
   
  Javeman ja Taker tykkäävät tästä.
 15. Hasturinpoika

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2011
  Viestejä:
  697
  Miksi sitten Hedman ilmoitti kirjeissä, että tämä katkaisee vanhetusmisajan jos eivät tiedä vastuussa olevaa?
   
  Taker ja Dame Edna tykkäävät tästä.
 16. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 536
  Sanopa muuta. Eihän tuo ole taas kuin samaa vetkuttelua, kun tietävät, että viranomaiskäsittelyssä menee taas vuosi eteenpäin ja jos joku onneton menisi pelossaan maksamaan teosta, jota ei itse ole tehnyt.
   
  Javeman ja Taker tykkäävät tästä.
 17. Don MC

  Rekisteröitynyt:
  19.09.2017
  Viestejä:
  234
  Nyt sitten vaan valituksia joka suuntaan. Eivät he voi ihmisten tietoja tuolla tavalla pantata. Laitontahan tuon on pakko olla. Jonkun on tähän nyt reagoitava. Tietosuojavaltuutettu, oikeus tai poliisi.
   
  Javeman, Taker ja Dame Edna tykkäävät tästä.
 18. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 536
  Ainakin tietosuojavaltuutettu ja Asianajajaliiton valvontalautakunta nyt ensisijaisesti.
   
  Taker tykkää tästä.
 19. Don MC

  Rekisteröitynyt:
  19.09.2017
  Viestejä:
  234
  Siis, ihmisen henkilötietoja ei saa turhan päiten pantata. He kokeilivat jo kerran saada operaattorilta tiedot ja tuli väärä henkilö. Silloin tuon henkilön tiedot tulisi hävittää.
  (Kuinkahan moni henkilö noista 200.000:sta mahtaakaan olla väärä? Veikkaan, että aika moni.)

  Hedarin ainoa keino on nyt kysyä operaattorilta uudestaan että tulikohan nyt varmasti oikeat tiedot. Jos operaattorilla on tietoja vielä tallessa (tuskin on) ja jos vieläkin on sama henkilö, niin silloin operaattorillakin on väärät tiedot. Tällöin on nostettava kädet pystyyn ja todettava, että väitetyn teon tekijää ei mitenkään voida selvittää ja koko IP-osoitetieto on hävitettävä.

  Ja henkilötiedot on siis hävitettävä (yhdellä ilmoituksella kohdehenkilöltä Hedareille) myös niillä ulkomaisilla firmoilla, joilla noita tietoja saattaa olla. Muuten tulee kissalan pojat koputtamaan ovelle ja tekemään turvaamistoimenpiteitä. Menee Eetun muumiläppäri polliiseille.
   
  Viimeksi muokattu: 08.01.2020
  Javeman ja Taker tykkäävät tästä.
 20. sirace

  Rekisteröitynyt:
  05.10.2009
  Viestejä:
  1 014
  Operaattori säilyttää tietoja max 2 vuotta jonka jälkeen lokitiedot saa vain oikeuden päätöksellä kaivettua nauhoilta ja tällöin ei puhuta enää tekijänoikeusrikkomuksista, vaan murhasta tai muusta törkeästä talousrikoksesta josta selviää vain 10v kakulla.
   
  Javeman ja Taker tykkäävät tästä.
 21. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 536
  Käsitykseni mukaan operaattori säilyttää ne tiedot mitä se on aikoinaan luovuttanut, mutta tietenkään muita vanhentuneita tietoja ei ole enää saatavilla.

  Itse silloin aikoinaan kyselin DNA:lta, niin sieltä löytyi se yhden sekunnin havainto, jonka perusteella markkinaoikeuden päätöksellä yhteystietoni luovuttivat Hedman Partnersille.
   
 22. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 536
  Markkinaoikeudelle olisi taas viestiä laitettavana myöskin, että ajattelitteko koskaan tekojenne seurauksia? Nyt Hedman Partners panttaa 200 000 ihmisen yhteystietoja 10 vuotta, että sekö oli tarkoituksenne määräämällä luovutettavaksi yhteystiedot yhden sekunnin IP-osoitehavainnon perusteella, vailla tietoa siitä, kuka tekijänoikeuden loukkauksen tekijä oikeasti on.
   
  Javeman, notareal, NiceMan ja 1 muu tykkäävät tästä.
 23. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 536
  Eetu panee avustajan vastaamaan, mutta laiton nyt viestiä, ettei se siirrä vastuuta pois häneltä:


  Oikeudenkäyntiavustaja, lakimies Eetu Ahoselle

  Hei,

  Pidätte aiheetta tietojani rekisterissänne. Ette ole kolmen vuoden kuluessa siitä, kun havainto on tehty, alkaneet mihinkään toimenpiteisiin selvittääksenne tekijänoikeuden loukkaajaa, joten olette omalla passiivisuudellanne menettäneet oikeutenne pitää tietojani rekisterissänne. Olette myös itse sanoneet Helsingin hallinto-oikeudelle, ettette tiedä, kenen tietoja kohdallani henkilörekisterissänne on, joten jo sen perusteella tietoni tulee poistaa. Tämä vaatimus on osoitettu henkilökohtaisesti sinulle Eetu Ahonen henkilörekisterin pitäjänä, joten avustajan suulla vastaaminen ei siirrä vastuuta pois sinusta.

  Alkuperäinen vaatimukseni unohdetuksi tulemiselle on tehty 24.12.2019, joten olen antanut teille aikaa korjata henkilörekisterinne tältä osin 23.1.2020 mennessä.

  Oulussa, 8.1.2020

  Ritva Puolakka
   
  Javeman, Taker, notareal ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 24. Don MC

  Rekisteröitynyt:
  19.09.2017
  Viestejä:
  234
  Tässä voisi olla myös operaattoreille tiedoksi, että mikäli heidän tietojen oikeellisuutta ei voi 100% taata, niin silloin ei tietoja pitäisi luovuttaa ollenkaan. Pitäisi vain sanoa, etteivät voi luovuttaa, koska niiden oikeellisuutta ei voida taata ja virheen mahdollisuus on liian suuri.
   
  Taker, NiceMan ja Dame Edna tykkäävät tästä.
 25. siperiankuu

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Viestejä:
  1 033
  Maalaiskanan järjen mukaan tällöin Hedman Partners olisi rikkonut GDPR:ää / Suomen tietosuojalakia lähettäessään sinulle jonkun toisen henkilön tietoja, jos he eivät mielestään ole varmoja siitä, että ne olivat juuri sinun tietojasi. Eli jossain kohtaa he puhuvat paskaa.
   
  Viimeksi muokattu: 08.01.2020
  Dame Edna tykkää tästä.

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti