Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Juha Jyväskylästä

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2009
  Viestejä:
  305
  ..Jos tuo on todella valeuutinen ??.....Kuka muu vaipuu noin alas, kuin hedarit. Ei edes porno-tomppakaan, joka ymmärsi poistua taka vasempaan.....

  PS. Pitäskö linkittää markkina oikeuteen, koska ratsastavat sen nimellä !!!
   
  Viimeksi muokattu: 21.12.2019
 2. mlackke

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2004
  Viestejä:
  880
  Kuulostaa taas että menty MAO:on ilman lakimiestä. Toisaalta ihan samallalailla HP:kin noissa oikeudenkäynneissä esittää osan väitteitä vastaajasta ilman näyttöä, jotka ihan yhtä helppo kumota.


  En ole lainoppija, mutta kai jonkinlaiset petos rikosnimikkeen merkit tuossa tilanteessa alkaa täyttymään.
   
  Taker ja Dame Edna tykkäävät tästä.
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 542
  Jotain kaavasta poikkeavaa tässä uusimmassa tapauksessa nyt on - sen näkee jo tuosta korvattavien kulujen määrästä. 4000 euroa? Puuttuuko tuosta nolla? Tuohan on ihan karkkirahakeissi. Siis niihin aiempiin vastaajan häviämiin juttuihin verrattuna - ja lakimiesmittapuulla yleisemminkin. Eihän tuosta ole periaatteessa edes pelotteeksi. Hyväntekeväisyyttäkö hessut ovat alkaneet joulun kunniaksi harrastamaan? Riidan on täytynyt olla todella suppea. Myönnetty seikkoja puolin ja toisin... jonkunlainen läpihuutojuttu tästä nyt vähän tuoksahtaa.
   
  Juha Jyväskylästä tykkää tästä.
 5. notareal

  Rekisteröitynyt:
  21.04.2008
  Viestejä:
  4 458
  Erikoinen juttu, mutta "vastaaja ei esittänyt väitteensä tueksi mitään näyttöä" riittänee summaamaan miksi tämä lopputulos. Valitettavasti (tarkoituksellisesti) tuosta ei käy ilmi oliko kantajalla mitä muuta näyttöä kuin excel lokit.
   
  Viimeksi muokattu: 21.12.2019
 6. eriävä mielipide Banned

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2018
  Viestejä:
  364
  Mutuna vaikuttaisi tapaukselta jossa kantajilla on ollut vain pitkä loki samasta laitteesta ja liittymästä ja ehkä näyttö siitä että liittymän haltija ei ole tarkoituksella vastannut useisiin kirjeisiin.

  "Suppea käsittely" -> markkinaoikeus ei ole ottanut täyttä 2000 maksua?, ei ole ollut istuntoa ollenkaan?, on vain otettu huomioon vastaajan selvitys siitä miksi kirjeisiin ei ole vastattu ja kuka muu olisi voinut ladata?

  -> kustanukset 500 euroa markkinaoikeus ja n. 3,5 Ke Hedman haastekirjeestä (ja kantajien lausumasta)?

  --------

  Eri asia sitten, olisiko vastaajan kannattanut selvittää kaikki mahdollinen maan ja taivaan väliltä, kuten 30 Ke oikeudenkäynneissä, vai tuliko asia noinkin selväksi.
   
 7. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 542
  Jos MAO on oikeasti ollut asiassa osallisena, niin kyllä silloin on pitänyt myös normaali käsittelymaksu maksaa. Mikä tietysti tekee hommasta entistä oudompaa, jos muiden kulujen määrä on ollut vain pari tonnia. Siitä summasta kun lakimies harvemmin vaivautuu edes kumartumaan sitoakseen omat kengännauhansa.
   
 8. Juha Jyväskylästä

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2009
  Viestejä:
  305
  :) Jouluale, lisääkö maksu haluukkuutta.... :D Välipäivinä ekstra ale .... . Kyllä taputeltuna loppusuoralla on kiristys kirjeet ...
   
  Javeman, Dame Edna ja NiceMan tykkäävät tästä.
 9. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 529
  Voit kysyä noilla tiedoilla mitä on. Päivämäärä on jo selvillä eli 18.12.2019 sekä kantajat Crystalis ja Scanbox. Voit laittaa minulle tiedot sähköpostilla tai suoraan @NiceMan, niin hän laittaa sen sitten näkyville tai sitten voit laittaa itse sen jonnekin nettiin ja linkin siihen.
   
  NiceMan tykkää tästä.
 10. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 529
  Katsotaan nyt mitä sieltä tulee, niin sitten voi miettiä jatkotoimia.
   
 11. vesas

  Rekisteröitynyt:
  01.08.2013
  Viestejä:
  231
  Tuohon viimeisimpään MAO:n tuomioon..

  Suomessa asuu kohtuullinen määrä ihmisiä joita ei vain yhtään enempää kiinnosta minkään tuomioistuimen tuomiot jos niissä on kyse rahallisesta korvauksesta tai ehdollisesta. Kyseisillä ihmisillä on nimittäin ulosottopiikki niin ylitsevuotavan täynnä että on ihan sama tuleeko sinne satasia tai miljoonia lisää maksettavaa. Henkilö nyt muutenkin elää sossun maksamassa kämpässä ja ruoka/vaateet/yms. tulee maksusitoumuksilla. Kaikki mahdollinen työ tehdään pimeästi niin että vouti ei niihin pääse käsiksi.

  Yleensä asianajat tarkistaa tämän mahdollisuuden ennen kuin lähtevät turhalle käynnille oikeuteen, siellä kun tulee vain kuluja mutta maksajaa ei ole olemassakaan. Jutut sinällään on yleensä läpihuutoja, tapaus on itsestään selvä, vastapuolella ei ole asianajajaa tai sitten oikeuaputoimisto vähän avustaa. Ainostaan vankeuden uhatessa hankitaan kunnon asianajaja jonka maksaa lopuksi valtio. Joten tälläisen jutun prosessointiin pitää olla aina jokin muu syy kuin se että vastapuolelle saadaan tuomio millä ei ole mitään merkitystä vastapuolelle.

  Jokainen voi pohtia mikä tuo muu syy voisi nyt olla.
   
  Dame Edna tykkää tästä.
 12. sivustaseuraaja66

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2017
  Viestejä:
  334
  Niin itselläkin tulee mieleen että tämä on henkilö jota ei voi vähempää HP:n uhkailut kiinnostaa. Hänellä ei ole maksaa sitä 600 euroa mitä kiristävät saatikka sitten tuota 4000 euroa. HP ei tule koskaan näkemään latin latia tuosta uhrista. Ilmeisesti tämä on nyt se HP:n viimeinen keino yrittää pitää pelotetta yllä. Ednan paukku tuli sopivasti ennen joulua heille ja viimeiset kaksi tapausta ovatkin onnistuneet näyttävästi häviämään. Nyt etsivät uhreja joista tietävät että eivät oikeuteen ilmesty ja näin ollen saavat sitte varman "voiton" ja pelotteen, vaikka rahoja he eivät koskaan näe.

  Oma arvaus siitä että tuon summan pienuudesta on Cystalis ja Scanbox jotka ovat mitä suuremmalla todennäköisyydellä lopettaneet yhteistyön HP:n kanssa. Sillä osoitteiden kalastelut heille on loppuneet. Jos tuo tapaus on laitettu kuitenkin vireille enne kuin se yhteistyö on lopetettu viedään se maossa loppuun. Tuskin he kannetta ikinä peruvat, mutta HP ei voi siihen päälle nostaa tuhansien eurojen höpöhöpö asianajo kuluja koska heidän päämies ei niitä lähde enää maksamaan.
   
  Javeman, Juha Jyväskylästä, electron06 ja 1 muu tykkäävät tästä.
 13. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 529
  Muu syy on tietenkin pitää pelotevaikutusta yllä. Nyt se kyllä lopahti, kun tuomiot ovat tuota luokkaa. Hedman Partners vielä yritti, että jos et nyyh nyyh vastaa meidän kirjeisiin, niin oikeudessa tavataan. Harvinaisen munatonta porukkaa.

  Kiristys on loppu. Kenenkään ei kannata alistua moiseen. Kuka lienee tämä vastaaja, kun ei edes kunnon vastinetta ole antanut. Tulee mieleen, että onko tämä Hedman Partnersin operoima viimeinen iltalypsy.
   
  Javeman, Taker, Juha Jyväskylästä ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 14. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 542
  Tuolla ehdittiin jo voivottelemaan, että kylläpäs saivat Joni ja kumppanit mukavan joululahjan... Mutta kun lähemmin katsoo, niin varsin köykäisiä ovat lahjakorin antimet.

  Tosin kuten kaikki lapset tietävät, eipä sitä pukki tuhmille pojille kovin kummoisia lahjoja annakaan.
   
  Javeman, Taker, sivustaseuraaja66 ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 15. sivustaseuraaja66

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2017
  Viestejä:
  334
  Eivätkö he ole jo tuota pelotetta käyttäneet alusta asti. Suurin osa heidän "voitetuista" tapauksista on henkilöiltä jotka eivät heille tai edes maolle vastaa. Nyt vaan tuo summa on täysin mitätön verrattuna aikaisempiin. Johtuu varmaan siitä että tuon takana on Crytalis ja Scanbox, jotka ovat ilmeisesti lopettaneet HP:n kanssa yhteistyön. Eihän kyseisiltä kiristäjä yrityksiltä ole edes tullut maoon osoite hakemuksia sen jälkeen kun ne massa osoitteet kuihtuivat kasaan ja näin ollen tuskin olivat valmiita maksamaan HP:n "tutkimus" kuluja tuohon tapaukseen liittyen, varsinkin kun HP onnistuu häviämään enemmän tapauksia oikeudessa kuin voittamaan.

  Kyllä tämä heidän viimeisin "juttunsa" jonka tunkivat sivuilleen on ihan suoraa damage controllia viimeisistä tietojenluovutus uutisista. Lehdissä toitotetaan että oikeus määräsi heidät luovuttamaan kaikki tiedot. Tuo oli heille valtava niitti. Nyt ei muuta kun jos joku uskoo tuohon HP:n "ota yhteyttä tai tavataan oikeudessa" niin kannattaa sitten ottaa siinä voi HP sitten miettiä kannattiko mennä uhkailemaan. Nuo tietojen kasaamiset eivät heille ilmaiseksi tule.
   
  Viimeksi muokattu: 22.12.2019
  NiceMan tykkää tästä.
 16. eriävä mielipide Banned

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2018
  Viestejä:
  364
  Jos heittää komediaa, niin uusin juttuhan oli HP:n suurin voitettu juttu, hyvitys 850 euroa, esim. Flintiltä saivat 600 euroa ja monelta muulta vain 50-100 euroa (poislukien ennen päätöstä sovitut ja yksipuoliset tuomiot).

  850 eurolla on täytynyt jakaa monta teosta ja ehkä pitkälläkin aikavälillä ja sen vuoksi uskottavan selityksen esittäminen ulkopuolisesta modeemiin murtautujasta on ollut vaikeaa ja ei ole ehkä kattanut koko aikaväliä.

  Ylilaudalla tai jossain muuten joku esitti ketomuksen että oli jostain saanut reitittimen joka toimi välillä hidastellen ja itse ei päässyt reitittimen asetuksiin ollenkaan sisään ja lopulta kyllästyi ja haki jostain toisen reitittimen tilalle ja sitten tulikin jo HP:n kirje ... porukat vain huutelivat postaajalle että älä täällä valita, säästä oikeuteen.
   
 17. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 529
  Useimmat oikeuteen menneistä tapauksista ovat tämän ketjun aloittajasta lähtien olleet yhteyksissä Hedman Partnersiin ja tulleet samalla paljastaneeksi itsestään liikaa. Kun täällä alkuaikoina annettiin ohjeita, että sanoa, että käytössä on avoin wlan, niin se oli huono ohje, jos ei näin ollut, koska Hedman Partners oli käyttänyt yksityisetsivää mittailemassa wlaneja ja silloin jäi suoraan valheesta kiinni.

  Hedman Partners oli suunnitellut operaation tarkoin, eli kirjeet tulivat yleensä vasta vuoden päästä havainnosta, jolloin kirjeensaajalla oli hankala alkaa tutkimaan vanhoja asioita. Täällä myös neuvottiin, että hävittää kirje, joka oli myös huono ohje, koska kirjeestä sai jo paljon tietoja itselleen. Tarkastamalla omat tietonsa ensin markkinaoikeudesta ja operaattorilta on edelleenkin paras ohje, ja varsinkin nyt voi vielä pyytää kaikki omat tietonsa Hedman Partnersin rekisteristä.

  Kirjeet ovat kalastelukirjeitä ja jos sinne menee tietämättömyytään sanomaan jotakin itselleen epäedullista, niin silloin on jo nalkissa. Nyt tämä heidän viimeisin vaikuttaa olevan viimeinen yritys saada ihmiset vastaamaan heille.

  Kun joku saa viimeisimmän tuomion näkyville, niin siitä voi tarkemmin katsoa mitä siellä osapuolet olivat myöntäneet puolin ja toisin seikkoja tosiksi.
   
  NiceMan tykkää tästä.
 18. sivustaseuraaja66

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2017
  Viestejä:
  334
  Eihän tuo pidä paikkaansa jos katsoo viimeisimpiä HP:n kiristyskirjeitä. Niissähän oli lista tuomioista, joista suurin osa oli merkattu HP:n voittamiksi siksi että henkilö ei ollut reagoinut MAO:n kirjeisiin ja näin ollen kiristyksen uhria ei oltu kuunneltu oikeudessa ollenkaan ja HP voitti automaattisella tuomiolla.

  Toisaalta sitä en tiedä onko nämä uhrit tyhmyyksissään ottaneet ennen tuota yhteyttä HP:iin, mutta olettaisin että ovat ja siinä myöntäneet jotain ja näin ollen HP päättänyt viedä asian eteenpäin. Eli siinä mielessä olet kyllä varmaan oikeassa. Toisaalta tuskin HP ikinä tulee saamaan yhtään euroa noista tapauksista, varsinkin jos uhri on pennitön. Tämä viimeisin heidän sivuillaan hehkuttama tapaus kuuluu juuri tähän kastiin. Tuskin olisivat tuota julkaisseet (sen verran vähäpätöinen tapaus kyseessä) elleivät he olisi noista tietojenluovutuksista saaneet huonoa julkisuutta juuri ennen tämän vuoden loppua.

  Paras ohje uusille kirjeensaajille ja vanhoillekkin, jos vielä kirjeitä saavat, on: OTA KIRISTÄJIIN YHTEYTTÄ VAIN VAATIAKSESI OMAT TIEDOT!
   
  Viimeksi muokattu: 22.12.2019
  Taker tykkää tästä.
 19. eriävä mielipide Banned

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2018
  Viestejä:
  364
  Trollailen vain, mutta tuo viimeisin saattoi olla HP:n merkittävin juttu, jos pitää paikkansa että markkinaoikeus oikeasti pitävästi linjasi päätökseen että liittymän haltijan on esitettävä uskottava selvitys ulkopuolisesta käyttäjästä, jos aikoo siirtää vastuun itseltään.

  Jos kulurakenne oikeasti on jatkossa että 4000 eurolla voi käydä oikeudenkäynnin ja tarkistuttaa onko petterillä joku pätevä selitys, niin liiankin helppoa ja halpaa, eli samanlaisia haasteita voisi monistaa kerralla esim. 10 kpl vanhoista tapauksista vs. entinen 1 kpl tarkkaan valittu.

  Ketjussahan siis on oletettu että kun aikaa kuluu ja tapaus muuttuu vaikeaksi selvittää luotettavasti, niin se on automaattisesti liittymän haltijan etu, mutta jos linjaus onkin että liittymän haltijan täytyy vaikka 9,5 vuoden takaa esittää luotettava selvitys siitä että joku muu jakoi, niin vaikeaksi menee, kun kantajilla kuitenkin on 100% varma todiste että liittymä on jakanut (markkinaoikeiden päätös).

  HP tietysti selittäää diipadaapa, asiat kannaltaan parhain päin, ja se 4000 voi olla vääristynyt summa oikeudenkäynnin kuluista, joten ihan mielenkiintoista, kun/jos markkinaoikeus päätöksen sivuilleen laittaa luettavaksi.
   
  constructor tykkää tästä.
 20. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 529
  Näin se vaan on. Olen vuodesta 2016 aktiivisesti ollut täällä ja lukenut langan alusta lähtien sekä suunnilleen kaiken muunkin mitä netistä löytyy samoin kuin jokaisen päätöksen.

  Pahinta mitä trolleille on tapahtunut on se, että tietoisuus on lisääntynyt, eivätkä ihmiset mene enää möläyttelemään liikoja, vaan vaativat omia oikeuksiaan.
   
  Taker ja NiceMan tykkäävät tästä.
 21. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 529
  Minua on ylläpito aikanaan ohjeistanut, ettei trollailuun kannata vastata, mutta mitä luulet, että miten MAO suhtautuisi, jos sinne vietäisiin 9,5 vuotta vanha juttu? Ihan varmasti vanhentumispykälä otettaisiin esille, josta ovat jo itsekin puhuneet kolmesta vuodesta.

  Lisäksi kirjeissä on havaintoja muistakin, kuin MAO:n päätöksellä saatuja, eli edes kirjeet eivät ole 100% varmoja todisteita. Operaattorilla on antaa tiedot vain siitä, josta on tietojenluovutuspäätös.

  Et ole tainnut laittaa mielipidettä, että mitä mieltä olet siitä, että Hedman Partners joutuu nyt luovuttamaan kaikki henkilörekisteriinsä keräämänsä tiedot?
   
  Taker tykkää tästä.
 22. eriävä mielipide Banned

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2018
  Viestejä:
  364
  Ok, 10 vuotta siis oli absoluuttinen takaraja pienien vahingonkorvausten vaatimiselle, jonka vuoksi laitoin sen 9,5 vuotta selvityksen antamiselle, vaikka toisaalta puhutaan siitä että kyseessä on korvausvelka markkinaoikeiden päätöksellä, jolloin kyse on velan vanhenemisesta.

  Asianajajaliitto siis sinulle ilmoitti että ei ole lain hengen mukaista että velallinen voisi viivyttelemällä päästä parempaan asemaan, jonka vuoksi velan vanhenemisen voi katkaista 3:n vuoden välein.

  On kai testaamatta ja epäselvää, toimiiko katkaisu tässä tapauksessa lain edessä ja mitä perusteita voisi esittää markkinaoikeudelle että lähtee ajamaan 9,5 vuotta vanhaa asiaa ... joku lähtenyt USA:aan heti kirjeen jälkeen ja palaa 9:n vuoden kuluttua, vaikka välillä on saanut todistettavasti kirjeitä, Joni on vastassa lentokentällä haasteen kera.

  Omista tiedoista: en tiedä, mitä porukat odottavat niistä

  - aika harvalla luultavasti on Facebookia vakoiltu, tai wlania mitattu, tai kenties onkin, ei voi tietää, mitä nykymaailman automatiikka voi saada aikaan, eli ihan mielenkiintoista

  - lokia pitäisi olla ainakin uusilla kirjeen saajilla todella paljon koska markkinaoikeus on vaatinut satoja koelatauksia ja pidempää seurantaa ja kantajat itsekin ovat vieneet markkinaoikeuteen ylimääräistäkin lokia, vaikka niitä ei ole hyväksytty todisteeksi

  - jokainen tietää itse mitä on ladannut ja milloin ja onko selitellyt ylilaudalla tai facebookissa -> HP:lta saa samat tiedot vahivstettuna, tai kaikkea ei ole ehkä huomattu

  - toisaalta kaikki voikin olla huomattu, mutta ei viitsitä kirjata henkilörekisteriin, kun nimellä voi tarvittaessa ajaa uuden ajon netistä ja netin välimuisteista

  - jos ei ole jakanut ja HP:lta tulee pitkä lista että liittymänne on jakanut nämä teokset, niin mitä sitten?

  Siitä vain, tilatkaa ne omat tiedot, ihan mielenkiintoista tietää, ainakin moni on ollut nimenomaan siitä lokista kiinnostunut, joka siis pitäisi löytyä varmasti

  ------------------

  HP:lle siis tulee rekisterin pitäjänä merkittäviä kuluja ja en tiedä miten ongelman ratkaisevat, mutta taitaa osa kaupoista jne lähettää ne omat tiedot kysymättäkin, eli ei välttämättä ole mikään mahdoton ponnistus.
   
  Viimeksi muokattu: 22.12.2019
  NiceMan tykkää tästä.
 23. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 529
  @eriävä mielipide

  Turhalta pelottelulta vaikuttaa nämä sinun 10 vuoden jutut, kun Hedman Partners on itsekin vedonnut kolmen vuoden vanhentumisaikaan.

  Asianajajaliiton valvontalautakunta ilmoitti itse asiassa näin: "Hatanmaan ilmoitus kirjeensaajalle, että vaatimuskirje katkaisee saatavan vanhenemisen, ei estä sitä, että kirjeen tarkoituksena voi myös olla sovinnollisen ratkaisun saavuttaminen. Vaihtoehtoisesti riita-asiaa on mahdollista käsitellä myös markkinaoikeudessa."

  Päätöksissä lukee, että on vakoiltu somea tai mittailtu wlaneja. Lisäksi on ollut omia yhteydenottoja, joissa on tunnustettu teko.

  Se nyt vaan on niin, että Hedman Partnersin tulee toimittaa kaikki ne tiedot, mitä se on itse oma-aloitteisesti kirjeensaajan tietämättä tallentanut henkilörekisteriinsä vuosien saatossa. Kohdallani on ilmoitettu, että vain lokitietoja ei ole luovutettu, mutta nyt nekin pitää siis antaa nähtäväkseni.

  Täällä vilauteltiin jo, että petoksen tunnusmerkit saattaisivat täyttyä. Pitää katsoa mitä sieltä tulee, mutta kun itse tunnustavat, että jokun toisen tietoja voi olla tiedoissani, mutta silti vaativat rahaa, niin kyllähän tuo jo petoksen yritykseltä kovin vahvasti vaikuttaa.
   
  Javeman, Japi 111, Taker ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 24. NiceMan

  Rekisteröitynyt:
  13.09.2003
  Viestejä:
  1 801
  18.12.2019 Nro 544/19 Dnro 2018/299

  Yksipuolinen tuomio.
  Damella on koko päätös purettavana.
   
  Taker, electron06 ja Dame Edna tykkäävät tästä.
 25. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 529
  Kiitos! Kun saat sen anonymisoitua, niin laita näkyville.

  Siinä on siis vaadittu takaisinsaantia yksipuoliseen tuomioon. Merkittävää on, että alkuperäinen summa 14.830 euroa on muuttunut 4.850 euroon. Elokuvateoksen hyvitykseksi on määrätty 100 euroa ja tv-sarjan jakson hyvitykseksi 50 euroa.

  Hyvä, että tämä yksipuolisen tuomion saanut on alkanut sittemmin toimenpiteisiin.
   
  NiceMan tykkää tästä.
 26. NiceMan

  Rekisteröitynyt:
  13.09.2003
  Viestejä:
  1 801
  Dame Edna tykkää tästä.

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti