Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. saysaysay

  Rekisteröitynyt:
  14.09.2017
  Viestejä:
  17
  Pohdiskelen tässä oliko tämä nyt pienempi kirjeaalto? Yleensä hieman useampi on huudellut näistä ja tällä kertaa vain Gismolta on tullut jonkinmoinen viesti.

  Ja varmaankin seuraavaksi pohdiskelen mitä veikkaatte, että seuraavia käänteitä tähän melodraamaan? Kaikki (Lähes) 2014-2016 väitetyt tapaukset alkavat olemaan tuon 3v+ piirissä ja Hermanneilla alkaa olemaan jäljellä vain niitä 2017 tapauksia tai väitettyjä isompia tapauksia ja Warner keissit(Luulisi että kohta tulee kiire 3v aikaan jo 2017 tapauksissakin), siirtyvätkö ne nyt näihin ja jatkavat muiden satunnaiskuumottelua vai mikä on yleinen ajatus. Olettaisin että niihin siirtyminen olisi looginen ja järkevä moovi, mutta noh tiedätte kyllä.
   
  Viimeksi muokattu: 13.08.2019
 2. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 469
  Pari yhteydenottoa on tullut yksärillä, muttei siitä voi tietenkään sen kummempaa päätellä, koska useimmat kirjeensaajat ovat seuraneet tätä tapausta jo vuosia, joten he tietävät miten itse menettelevät.

  Lisäksi tuosta vanhentumisesta, jos ensimmäisestä kirjeestäkin on jo tuo kolme vuotta kulunut, niin en kyllä näe mitään perustetta, että siitä voisi enää oikeusteitse vaatimuksia esittää. Itse ovat ajan kulumisen johdosta menettäneet oikeutensa esittää vaatimuksia. Mutta tosiaan se vanhentuminen voisi yhtä hyvin alkaa jo ensimmäisestä havainnosta, joten se tässä on vähän auki vielä toistaiseksi.
   
  Taker tykkää tästä.
 3. Hasturinpoika

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2011
  Viestejä:
  693
  Javeman, Dame Edna ja Taker tykkäävät tästä.
 4. notareal

  Rekisteröitynyt:
  21.04.2008
  Viestejä:
  4 437
  Viimeksi muokattu: 13.08.2019
  Dame Edna tykkää tästä.
 5. Mauno-hiiri

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2015
  Viestejä:
  214
  Siis onko taas tullut uusia kirjeitä? Vai on vielä lisää tulossa:cool:
   
  Viimeksi muokattu: 13.08.2019
 6. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 469
  Ennen veronpalautuksia muistuttivat taas olemassaolostaan. ;)
   
 7. saysaysay

  Rekisteröitynyt:
  14.09.2017
  Viestejä:
  17
  Joo ja se oli pohdintaa myös enemmälti että oliko se kirjeaalto vai ei, kun tuntui hieman hiljaisemmalta täällä. Ehkä se tällä kertaa oli.. tiedä häntä.

  Muutenkin vaan mietitytti yleisesti että lähteekö sieltä nyt ne ns "isot kalat"(Warnerit ja 2017 puolenvälin jälkeen saadut tiedot) kohta MAO : oon vai heittääkö vastapuolen joukkue niillä vesilintua kohta.
   
  Viimeksi muokattu: 14.08.2019
 8. JedinPaluu

  Rekisteröitynyt:
  06.05.2016
  Viestejä:
  35
 9. Juha Jyväskylästä

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2009
  Viestejä:
  294
  Eikös kooteeccc yrittänyt vääntää nämä perintä kelpoisiksi veloiksi ja turpaan tuli tukka ruvella.

  Toiseksi tuossa on rahallinen korvausvaade, eikä kilobitin verran imassu jotain ohjelmaa, millä ei mitään tee.....

  Kyllä pitää olla tollo lähettäjä, jos ei kirjattuna lähetä, silloin voi todistaa vastaanottajan saaneen sen.
  Eipä ole pakko lunastaa kirjattuja lähetyksiä.....Palautuvat aikanaan lähettäjälle....
   
  Dame Edna tykkää tästä.
 10. Juha Jyväskylästä

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2009
  Viestejä:
  294
  Eiköhän tämä keissi ole taputeltu....
   
 11. sivustaseuraaja66

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2017
  Viestejä:
  332
  Pikkuisen eriasia joku vakuutusyhtiön velkasuhde, kuin joku operaattorilta hankittu ip numeron omistajan tieto ja spämmikirje joka on identtinen tuhansiin talouksiin lähetettyjen uhkailukirjeiden kanssa. Hp ei millään lailla yritä selvittää oikeaa tekijää tai edes viedä tapauksia eteenpäin.

  Edelleen haluan nähdä kun yrittävät haastaa jonkun markkinaoikeuteen jolla on 3 vuotta väitetyistä latailuista. Siinä saa HP selitellä miksi ollaan vasta nyt oikeudessa.
   
  Dame Edna ja Taker tykkäävät tästä.
 12. eriävä mielipide Banned

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2018
  Viestejä:
  364
  Helpostihan tuo kai kävisi. Jussi Kari kirjoitti blogissaan että oikeuksien haltijat eivät ole yleensä valinneet oikeuteen helpoimpia tapauksia (tunnusti ja jätti maksamatta jne), vaan sellaisia tapauksia joista saisivat ohimennen ja huomaamatta omalta kannaltaan myönteisiä päätöksiä joita voisi pitää ennakkopäätöksinä, tai markkinaoikeuden linjauksena.

  Esim. eräässä tapauksessa kinasteltiin valvontatiedosta ja Michael Patzer kävi todistamassa -> markkinaoikeus merkitsi paperiin että "kantajien valvontatieto on luotettavaa", josta kantajat riemuitsivat, vaikka hävisivät oikeudenkäynnin.

  -> valvontatieto on nyt luotettavaa oletuksena, kunnes joku toisin todistaa

  3:n vuoden rajan ja katkaisun voisi todistaa haastamalla vastaajan joka on jakanut esim. 2017- ja sitten on vielä hänen kontollaan vanha ratkaisematon tapaus vuodelta 2015 tjsp.

  -> markkinaoikeus tuskin hylkää ainakaan 2017- jakamista sen vuoksi että tapaus on jo liian vanha (koska otti 2018 käsittelyyn 2015 tapauksia, eli ainakin se 0-3 vuotta on aikaa haastaa) ja samalla oikeudenkäynnillä selviäisi, onko 2015 tapaus jo mennyt vanhaksi jne.

  Jos edes osittainen myönteinen päätös tuollaisesta tapauksesta tulisi -> oikeuksien haltijat riemuitsisivat, vanhatkaan tapaukset eivät ole vanhoja, velan katkaisu toimii!

  Eli ei se mahdotonta ole, että asiaa lähdetään puimaan, kuten tuossa aiemmin asiantuntevammat totesivat.

  Uudet kirjeet koskivat ketjussa esitettyjen todisteiden perusteella 2017- tapauksia?

  -> vanhoilla kirjeensaajilla on jo "2 viikon maksuaika" ummessa aikaa sitten ja nyt ei edes voi maksaa, tai Hedman voi todeta "asia on jo jatkokäsittelyssä"

  Eli asialle ei voi mitään ja ei muuta kuin kylmän rauhallisesti odottelua.

  -------

  Ja Hedman antoi vinkkiä, että seuraavat oikeudenkäynnit alkavat todenäköisesti takavarikolla, kun muuten on vaikea todistaa miltä koneelta jakamiset on tehty (2 hävittyä oikeudenkäyntiä putkeen, joissa vastaaja oli osoittanut ettei välttämättä hänen koneeltaan).

  Voisi kuvitella, että seuraava haastettava, jos sellainen on, on autuaan tietämätön ja kantajien teoksia koneet pullollaan kun vouti ilmestyy ovelle?
   
  Viimeksi muokattu: 17.08.2019
 13. sivustaseuraaja66

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2017
  Viestejä:
  332
  Lopetin lukemisen tuon jälkeen. Ryömihän takaisin kiven alle. Toivottavasti HP maksaa sinulle viikonlopputöistäsi. HP on aina haastanut varmimmat tapaukset eli ne jotka ovat erehtyneet ottamaan näihin kiristäjiin yhteyttä ja antaneet heille lisätietoja netin käytöstään. Silti he ovat onnistuneet häviämään kaksi viimeistä tapausta ja melkein hävisivät sitä edellisenkin. Taitaa teillä edelleen olla paniikit päällä? Varmaan oikeuksien omistajat hymyssä suin makselee niitä 40 tuhannen euron laskuja varsinkin kun massa luovutukset ovat loppuneet.

  Kerro ihmeessä miksi tänne aina tulet uhkakuvia keksimään ja puolustamaan jotain kiristäjä firmaa? Menitkö itse makselemaan ja nyt harmittaa vai oletko töissä kyseisessä yrityksessä. Toivottavasti jälkimmäinen muuten olet vain säälittävä pelle.
   
  Javeman, Taker, NiceMan ja 1 muu tykkäävät tästä.
 14. NaturalMonopoly

  Rekisteröitynyt:
  14.07.2019
  Viestejä:
  16
  Kiitos tästä! Yritin itsekin etsiä Finlexistä ennakkotapausta aiheesta, mutta en löytänyt. Hyvin johdonmukainen ratkaisu sinänsä. Ei se ole uskottavaa, että jonkun henkilön kohdalla vain tietyn lähettäjän tietyt kirjeet katoavat aina postissa.

  Jos taas kirjeitä säännöllisesti katoaa lähettäjästä riippumatta, sen pystynee osoittamaan esimerkiksi olemalla yhteydessä Postiin aiheesta. Tällöinhän näyttötaakka saattaa kääntyä jälleen kantajan puolelle.

  Tämä on hyvä syy osallistua näihin keskusteluihin, aina oppii jotain uutta.
   
 15. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  4 690
  Paitsi että HP:n kirjespämmit eivät merkitse yhtään mitään eivätkä siis vaikuta velan vanhemiseen yhtään mitään koska mitään "velkaa" ei ole olemassa ennen MAO:n päätöstä.
   
  Dame Edna tykkää tästä.
 16. ajvaara

  Rekisteröitynyt:
  11.04.2017
  Viestejä:
  17
  Ei liity HP:n kirjeisiin mitenkään, mutta minulla ja naapureilla on ollut pari vuotta juurikin postin kanssa tuollainen ongelma. Meille tulee vierasta postia 2-3 krt/kk. Samoin kirjepostia ilmaantuu postilaatikkoon kummallisina aikoina (illalla/vkonloppuna). Olemme naapureiden kanssa noita toimitelleet lähialueille ja ilmeisesti meille tulleet kirjeet toimitettu vastaavasti. Kukaan ei tiedä montako kirjettä on jäänyt sille tielleen. Pari maksumuistutusta on kyllä tullut, eikä alkuperäistä laskua ole taloudesta löytynyt.

  Mitä tekee Posti? No ei mitään. Eivät edes vastaa reklamaatioon! Tosin, nyt viimeisen puolen vuoden aikana nuo virhejakelut ovat vähentyneet huomattavasti. En kyllä keksi miten olemalla postiin yhteydessä voisi auttaa.
   
  Dame Edna tykkää tästä.
 17. eriävä mielipide Banned

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2018
  Viestejä:
  364
  En tiedä, mutta periaatteessa ketju kai on keskustelua "hedman partnersilta kiristyskirje", ei mikään kirjeiden saajien vertaistukiryhmä tai vastaava, jossa vain täytyy toistella "they took our jobz!" ja "vääryys!" ja lohdutella muita.

  Vedetään Tuntematon Sotilas mukaan, eli siinä eräs kyseli huolestuneena suon laidalla sodan alussa "ei kai ne tänne metsään ammu, eihän? ja taisi saada vääpeliltä lohduttavat sanat "mitäpä ne tänne?" -> taisi kuitenkin käydä huonosti.
  Jotkut toiset taas keskustelivat siitä, että Suomalainen sotilas vastaa 10:ta venäläistä, mutta entäs kun tulee se 11:s? - "lohdutus vs. uhkakuva", sama kai se?

  Ehkä alitajuisesti vaikuttaa, että pidän vähän raukkamaisena odotella että joku viranomainen tulee apuun, jos itse on kusessa, periaatteessa jokainen hoitaa omat asiansa, ja jos on syytön, on syytön, sekä jos on jakanut, ei silti tarvitse maksaa, mutta mielestäni "uhkakuvat" ovat ihan ok.

  Voin olla väärässä, mutta taisit itse toistella aiemmin että "helpoimmat tapaukset on jo haastettu ja lisää ei tule", kunnes nyt keväällä paukahtivat päätlökset 2015 tapauksista jotka oli haastettu vasta 2018.

  Eli tuossa toteutui "uhkakuva" että Hedmanilla olikin varastossa valmiita tapauksia, joissa todisteet oli kertätty jo 2015-2016 ja haaste 2 vuotta kirjeen jälkeen.

  -----------

  Eli aina täytyy ottaa huomioon että kaikki on mahdollista ja esim. tulkinnat "velan vanhenemisesta" on tarkistamatta - jossain tapauksissa sovelletaan "kanneaikaa", kanne on nostettava tietyn ajan kuluessa, mutta kukaan ei ole vahingonkorvauslaista kaivanut esille kohtaa, että tässä asiassa täytyisi nostaa kanne tietyssä ajassa ja pelkät kirjeet eivät riittäisi

  -----------

  Onhan sekin mahdollista että HP:n päämiehillä ei ole intoa/rahaa lähettää enää koskaan uutta katkaisukirjettä, vaikka laillisesti vaatimusten esittäminen olisikin mahdollista.
   
 18. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  4 690
  Täytyy myös huomioida se seikka että MAO:n linja on tiukentunut vuosien mittaan. Enää ei uppoa HP:n satuilut kevein perusteluin.
   
  Dame Edna tykkää tästä.
 19. NaturalMonopoly

  Rekisteröitynyt:
  14.07.2019
  Viestejä:
  16
  Aiemmin mainittuun KKO:n ratkaisuun viitaten, ajatus menisi minusta seuraavasti.

  - Velan vanhentumisen katkaiseminen edellyttää, että velallinen on saanut katkaisusta ilmoituksen, esimerkiksi kirjeellä. Oikeudessa velallinen (vastaaja) väittää, ettei ole saanut kirjettä. Lähtökohtana on, että velkojan (kantaja) on tuolloin näytettävä kirje toimitetuksi. Koska yksittäinen kirje saattaa Postin toimesta hukkua, jää epäilys ettei kirje ole mennyt perille. Jos taas on lähetetty vaikkapa kaksi kirjettä, molempien kirjeiden hukkuminen on erittäin epätodennäköistä. Posti kuitenkin toimitaa suurella todennäköisyydellä lähetetyn kirjeen perille. Pieni todennäköisyys hukkumiselle kertaa pieni todennäköisyys hukkumiselle on yhtä kuin erittäin pieni todennäköisyys.

  - Tämä ei kuitenkaan ratkaise sitä, katsotaanko ainakin toinen kirje menneeksi perille. Vastaajahan edelleen väittää, ettei ole saanut kumpaakaan kirjettä. Vaikka se olisi erittäin epätodennäköistä, se voi olla totta. Siksi tilanteessa ainoastaan todistustaakka kääntyy vastaajalle. Edellä mainitussa KKO:n tapauksessa vastaaja ei ollut esittänyt todistelua sen puolesta, että molempien kirjeiden perille menoa pitäisi epäillä.

  - Mikä voisi olla vastaajan esittämä todistelu, joka lisäisi oikeuden mielestä todennäköisyyttä sille, että molemmat kirjeet ovat jääneet toimittamatta, palautumatta silti lähettäjälle? Eikö juuri kuvailemasi tapaus voisi olla sellainen? Pitkin kevättä oli ongelmia laskujen ja muiden kirjeiden perille tulossa ja tästä oli reklamoitu Postia. En tiedä, mutta minusta tuollaisten postin perilletulo-ongelmien osoittaminen esimerkiksi tuolloin tehdyn reklamaation avulla saattaisi olla ainakin osa todistelua, joka kääntää todistustaakan takaisin kantajalle.
   
 20. sivustaseuraaja66

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2017
  Viestejä:
  332

  Eikö olisi helpompi ollut vain kirjoittaa että menit tyhmyyksissäsi maksamaan lapsi raukka? Ei se sinun rahojasi tuo takaisin vaikka täällä yrität keksiä päivittäin uhkakuvia.
   
  Taker tykkää tästä.
 21. sivustaseuraaja66

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2017
  Viestejä:
  332
  Näkee teidän HP:n kätyreiden lisääntymisestä että on tainnut rahahanat kuivua kasaan. Kenelläkään ei ole minkäänlaista velkasuhdetta HP:n kanssa vaikka HP lähettää minkään tason roskapostia talouksiin. Miksi siis laitat tällaista roskaa tänne lankaan. Näillä päätöksillä ei ole mitään tekemistä geneeristen kiristyskirjeiden kanssa, joissa ei ole mitään tietoa kuka nettiliittymää on oikeasti käyttänyt.

  Muuten pakko mainita tähän mutta on tämäkin lanka kuollut kuin teidän bisnekset.
   
  Viimeksi muokattu: 18.08.2019
  kettuK tykkää tästä.
 22. Kala

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2000
  Viestejä:
  1 995
  Posti ja hukkaamisen pieni todennäköisyys. Pari vuotta sitten ainakin kolmasosa postistani löytyi naapurien luukuista, mukaan lukien turvallisuusluokiteltuja kirjeitä, niiden tavanomaisten yksityisten tietojen lisäksi. Nyt vähän vähemmän, kas kun siirsin mahdollisimman suuren osan postista muuta kautta toimitettavaksi - tai noudettavaksi.
   
  Viimeksi muokattu: 18.08.2019
 23. Yxakka

  Rekisteröitynyt:
  22.04.2017
  Viestejä:
  33
  Jos joku Hedmanien päämiehistä päättäisi jättää pelleilyn sikseen ja lopettaa kiristyskirjeiden lähettämisen, niin pitäisikö HP:n lähettää kirjallinen ilmoitus kaikille niille kirjeen saaneille joita asia koskisi ja poistaa heidän tietonsa rekistereistään vai voiko asian antaa itsestään hiipua mitään ilmoittamatta.
   
 24. NaturalMonopoly

  Rekisteröitynyt:
  14.07.2019
  Viestejä:
  16
  Nopean googlauksen perusteella Postin oman ilmoituksen mukaan reklamaatioita tulee vähemmän kuin 1 kappale 100 000 kirjettä kohti. Lukua voi mielestäni pitää liioiteltuna, sillä varmasti iso osa kadonneista kirjeistä jää reklamoimatta. Mutta johonkinhan oikeuden on perustettava päätöksensä. Vaikka lähtökohdaksi ottaisi, että todennäköisyys yksittäisen kirjeen katoamisesta on 1/1000, olisi kahden satunnaisen kirjeen todennäköisyys 1/1000000. Tuolloin tuskin oikeus toteaisi, että on varteenotettava mahdollisuus katoamiselle. Ennemmin se alkaa lähennellä lottovoiton luokkaa. Jos lähtökohtana olisi tuo Postin ilmoittama 1/100000, lottovoitto olisi paljon todennäköisempi kuin kahden tietyn kirjeen katoaminen.

  Oleellista on, että todennäköisesti asia on juuri kuten sinulla. Kirjeiden hukkuminen keskittyy tietyille asiakkaille, koska todennäköisin syy kirjeen hukkumiselle on ihminen, luultavimmin jakaja. Oikeuden näkökulmasta tällaisessa tilanteessa jääneekin vastaajan tehtäväksi esittää todistelua sen puolesta, että jakelussa on mahdollisesti ollut tällainen häiriö.
   
 25. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 469
  Jos Hedman Patners haluaisi huolehtia siitä, että kirje todistettavasti menee perille, niin silloin se käyttäisi postin lähetystunnustuksellista seurantaa:

  "Vain lähetystunnukselliset lähetykset, kuten paketit ja kirjatut kirjeet, ovat seurattavia. Tavallisissa kirjelähetyksissä ei ole seurantaa, eikä niitä sen vuoksi pystytä paikantamaan. Tarkista tarvittaessa vastaanottajalta, onko kirje saapunut perille." https://support.posti.fi/fi/yhteyst...uinka-voin-seurata-laehetystae/;categoryId:53

  Näin ei tiettävästi ole ollut yhdessäkään tapauksessa. Jos ihminen on kirjeen saatuaan itse ottanut yhteyttä, niin silloin hän on myöntänyt, että kirje on tullut perille. Jos tämä ensimmäinen kirje olisikin tullut todistettavasti perille, niin Hedman Partnersin lähettämä "vanhentumisen katkaisu"-kirje taas ei välttämättä.

  Kirjeen katoamiseen voi olla monta syytä:

  "Postin Kulp haluaa tuoda esiin myös sen, että kirjeen suunniteltu vastaanottaja voi hukata kirjeen huolimattomuuttaan.

  Lisäksi Postiin kohdistuu rikollisuutta. Kulpin mukaan esimerkiksi naapurin postilaatikosta voidaan ilkivaltamielessä viedä postit. Samoin ilkivalta voi kohdistua Postin omiin kirjelaatikoihin.

  –Tietysti kyseessä voi aina olla myös inhimillinen virhe. Kirje esimerkiksi putoaa postitoimiston hyllyn taakse ja löytyy sieltä myöhemmin, Kulp myöntää." https://yle.fi/uutiset/3-10558378

  Itse kyllä katson, että jos minä olisin lähettänyt jonkin kirjeen, vaikkapa kantelun tai valituksen, niin tekisin sen niin, että pystyisin itse jälkeenpäin todistamaan sen lähettämisen ja vieläpä määräajassa.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti