Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. eriävä mielipide

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2018
  Viestejä:
  279
  Se oli vain kustannustehokas ajattelu, jos liittymä ei ole puuhaillut mitään erityistä, on samanlainen kuin 99% muista liittymistä, niin miksi kuluttaa vähäisiä voimavaroja sen erityiseen kyttäämiseen, kun voi tarkistaa tiedot siinäkin vaiheessa, jos/kun liitttymän haltija ottaa yhteyttä ja kiistää.

  Kahdessa viimeisimmässä oikeustapauksessa HP ei oikeudessa esittänyt muita erityisiä todisteita kuin että vastaajan kertomus siitä että ei ole itse jakanut ei pidä paikkansa sosiaalisen median kuvien perusteella.

  Ja niissä tapauksissa näytti nimenomaan siltä että vasta kiistämisen jälkeen on vastaajan kertomus tarkistettu ... esim. MTV_81:n loman kestoa HP ei välttämättä ole voinut tietää pelkän sosiaalisen median perusteella, oliko koko jakamisen ajan ulkomailla, vai vain osittain, ja oliko sosiaalisen median henkilö edes sama kuin liittymän haltija, ennen kuin MTV_81 itse vahvisti että oli sukelluslomalla Egyptissä tarkalleen 28.2-9.3. jne.
   
 2. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 770
  Mehän emme voi sitä tietää, joten turha siitä on sen kummemmin spekuloida. Me nyt vaan halutaan kaikki rekisteriin talletetut tiedot itsestämme. Tuossa ylhäällä on rekisteriseloste, eikä Hedman Partners voi mihinkään asianajajan salassapitoon vedoten olla luovuttamatta tietoja tarkastettavaksi.
   
 3. sivustaseuraaja66

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2017
  Viestejä:
  300
  Jälleen hyvä yritys. Kaikkien kannattaa pommittaa HP:ta ja pyytää omat tiedot. Muuta ei kannata sinne päin kommentoida. MTV teki virheen että ilmoitti harrastuksistaan ja kävi HP:n kanssa viestittelyä.

  Jos ihminen pyytää HP:lta tietonsa niin siitä ei koidu mitään uhkaa hänelle ja pelkkää työtä HP:lle. Ne joilla on somet ollut silloin vuosia sitten auki niin on jo haastettu. On myös haastettu henkilö joka ei ole kirjeeseen vastannut mitään. Tältä uhrilta HP oli siis käynyt mittailemassa wlania ja uhri oli siis valikoitu jo etukäteen ennen kuin yhtään kirjettä oli lähetetty. HP on käyttänyt nuo kaikki keinot koska uusia osoitteita ei heru ja viimeaikaissa oikeusjutuissa ottaa sitten turpaan kun potentiaalisimmat haastetut on kadonneet.

  Ei muuta kuin kaikki vaan omat tiedot pyytää HP:lta ja jos ei heru niin valitusta eteenpäin. Mutta älkää missään nimessä kommunikoiko yhtään mitään muuta sinne päin.
   
  Taker ja Dame Edna tykkäävät tästä.
 4. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 770
  Juuri näin, pelkkä henkilötietojen tarkastuspyyntö Hedman Partnersille riittää. Kertoo pyynnössä, että haluaa kaikki itseään koskevat tiedot, mitä heidän rekisterissään on. https://tietosuoja.fi/kun-haluat-tarkastaa-tietosi
   
 5. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  459
  Mitä tietoja henkilötietorekisteri voi pitää sisällään, esimerkkinä vaikka kuvakaappaukset somesta, onko se henkilörekisteritietoa?
   
 6. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 770
  Kaikki tiedot mitä heillä henkilörekisterissään on, pitää toimittaa pyydettäessä. Jos siellä on kuvakaappauksia, niin nehän on liitetty tämän ihmisen tietoihin. Kuvakaappauksethan voivat olla vaikka jostakin täysin toisesta, vaikkakin esim. samannimisestä henkilöstä.
   
 7. Lazlo_

  Rekisteröitynyt:
  22.08.2007
  Viestejä:
  2 321
  Jos kuvasta voi henkilön tunnistaa, niin se on henkilötieto. Ja etenkin se on henkilötieto, kun kuva on yhdistetty muihin henkilötietoihin.
   
  Dame Edna tykkää tästä.
 8. Tulppa1

  Rekisteröitynyt:
  05.01.2018
  Viestejä:
  2
  .
   
  Viimeksi muokattu: 28.03.2019
 9. notareal

  Rekisteröitynyt:
  21.04.2008
  Viestejä:
  4 359
  Tuota trollin tunnustamaa epävarmuutta kannattaisi sitten vastaisuudessa käyttää oikeudessa huödyksi. Nyt kun kunnolla heidän itsensä toimesta dokumentoitu ja myönnetty.
   
  Dame Edna ja Ryland tykkäävät tästä.
 10. notareal

  Rekisteröitynyt:
  21.04.2008
  Viestejä:
  4 359
  Levytila ei käytännössä maksa mitää ja pilvestäkin sitä saa kohtuuhinnallta. Eli en näkisi mitää kustannus- tai voimavaraongelmaa siinä, että näiden henkilöiden osalta joiden yhteystiedot on saatu, tehtäisiin mining operaatioita. Automatiikkahan tuon käytännössä pystyy hoitamaan kun tähän löytyy valmiita hakukoneita joilla API tarjolla. Esim. https://pipl.com/search/?q=joni+hatanmaa&l=&sloc=&in=6. Kyseisessä esimerkissä API haun hinta olisi 0.10$-0.40$ riippuen laajuudesta - käytännössä postimaksun hinta. Jos kirjeitä lähetellään vaikkapa 3-6 kpl, niin ei tuo haun kustannus missään tunnu. Toki en väitä että näin toimisivat, mutta kannattaa nyt viimein avata silmat - kaikki some data on käytännössä saatavilla ja jos joku siihen haluaa tehdä hakuja, ei resurssit tai kustannus ole este.
   
  Viimeksi muokattu: 28.03.2019
  Dame Edna tykkää tästä.
 11. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 106
  HP:lla on todistettavasti enemmän tietoja, kuin pelkkä exceli. Onhan kirjeissä joskus uhkailtu sillä, että "teidän liittymästänne on jaettu muutakin tekijänoikeuden alaista materiaalia", ja HP itse on myöntänyt vastineessaan tietosuojavaltuutetulle että heillä on DHT ja TCP lokeja.

  Itse uskon, että HP:lla on vapaa pääsy selailemaan esim. Tecxipion tietokantaa, ja että se on nimenomaan HP joka laatii ne excelit markkinaoikeudelle.
   
  Viimeksi muokattu: 28.03.2019
  Dame Edna tykkää tästä.
 12. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 770
  Samoin, jos kuvakaappauksessa on esim. nimimerkki, joka voidaan yhdistää luonnolliseen henkilöön. Tämän takia on ensiarvoisen tärkeää, että ihminen pyytää kaikki itseään koskevat tiedot.
   
 13. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  459
  Ei sillä, että epäilisin HP:n poistavan tietoja rekisteristä, mutta:
  Millä sitten sen todistat, että HP ei ole antanut kaikkia tietoja tai tietoja on poistettu, et oikein millään ellei pysty todistamaan väitettä.
  Kuitenkin, kaikella todennäköisyydellä siellä pitää olla myös muita merkintöjä ja ruutukaappauksia, koska niitä on oikeudessakin katseltu. Mitä sitten, jos niitä ei löydy?

  Nyt kun Edna on pyytänyt tietonsa ja varmaan saakin ne, niin miltä ajanhetkeltä tiedot ovat?
   
 14. erghasor

  Rekisteröitynyt:
  14.09.2017
  Viestejä:
  220
  Eivätkö myös kaikki KTC:ltä perintäkirjeen saaneet voi tehdä tämän?

  Sinänsä kai Porno-Tommin kohdalla sama juttu, mutta vastanneeko kukaan enää yhteydenottoihin (en ihmettelisi, siltä varalta, jos joku vaikka haluaisi vielä maksaa...)
   
 15. erghasor

  Rekisteröitynyt:
  14.09.2017
  Viestejä:
  220
  Estääkö käytännössä mikään ensin poistamasta (ei-)haluttuja tietoja, ja toimittamasta vain valikoitu setti?

  Toki tästäkin on se etu, ettei näitä poistettuja tietoja voisi enää oikeudessa käyttää, ellei niitä "hankita uudelleen".

  Ja voivatko muut valittajat vedota tähän päätökseen tietoja hakiessaan? HP:ta tuskin hetkauttaa, mutta seuraavia ylempiä tasoja voi kiinnostaakin. Jos vaikka saisi nopeampaa palvelua lopulta.
   
 16. erghasor

  Rekisteröitynyt:
  14.09.2017
  Viestejä:
  220
  Joo. Mikäli yhden epäillyn kohdalla kuluttaa vaikka tunnin siihen, että etsii alkuun käyttäjän (mahdollisia) someprofiileja jne. niin ei silläkään vielä pitkälle pääsisi. Ja jo tuosta tulisi ihan tajuton määrä työtunteja, jos tuo kerrotaan kirjeensaajien määrällä.

  Toki, mikäli hommaa on saatu jotenkin automatisoitua (skripti joka esim. etsii nimellä facebook -tunnusta, ja arkistoi postauksia), niin mikä ettei. Mutta veikkaampa ettei tuossa puljussa ole osaamista moisen kehittämiseen, elleivät sitten käytä jotain valmista ratkaisua.
   
 17. Mauno-hiiri

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2015
  Viestejä:
  208
  Jos etsitään tunnuksia ja sen myötä ei julkisia postauksia nii eikös se täytä jo rikoksen tunnusmerkit itsessään?
   
 18. notareal

  Rekisteröitynyt:
  21.04.2008
  Viestejä:
  4 359
  Löytyy firmoja jota tehneet automatisoinnin puolestasi, apit ja valmiit koodit saatavilla. Toisaalta HP ilmoittanut osan henkilötietojen käsittelystä tapahtuvan muiden firmojen toimesta... eli eiköhän tarvittava osaaminen löydy mutta ulkoistettuna. Kuten tuossa aiemmin annoin erään tämmöisen firman kustannuksista esimerkin, niin kustannus ei varmasti ole ongelma: 0.10-0.40$ per apihaku, riippuen laajuudesta. Isomalle massalle varmaan vielä alennukset.
   
  Dame Edna tykkää tästä.
 19. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 459
  Ei estä. Ja voivat.

  Ongelmahan tässä ei varmaankaan ole trollien kannalta se, että Dame Puolakka niitä tietojaan vaatii. En nimittäin usko, että heillä on aikomustakaan haastaa arvon Damea mihinkään, ja he voisivat tosiaan jättää Damelle luovutetusta paketista pois mitä huvittaa oikeuden määräyksen jälkeenkin, ilman että Damella olisi tästä mitään hajua.

  Vaan jos Dame voittaa tämän kapinan, niin ongelma tulee sitten, jos heihin ottaa yhteyttä joku sellainen, jota vastaan on kanne valmisteilla. Sellaiselle kyselijälle on käytännössä pakko luovuttaa kaikki kerätty kompromaatti. Jos siitä paketista jättävät jotain pois, ja sitten myöhemmin tuovat sen oikeuteen todisteena, niin silloin sitten käy ilmi, että ovat räikeästi rikkoneet GDPR:aa/aiempaa oikeuden määräystä. Ja sellaisesta tempusta voi olla pahimmassa tapauksessa seurauksena asianajolupien menetys.

  Ja se kompromaatin luovutushan taas on vähän sama asia kuin se, että kenraali paljastaa hyökkäyspäivän aamuna vastapuolen komentajalle suunnittelemansa strategian ennen kuin puhaltaa torveen. Eli jos se tarkoin valittu kohde ottaa väärällä hetkellä yhteyttä, niin se enemmän tai vähemmän vesittää koko homman.
   
  Taker, peternorth, Dame Edna ja 1 muu tykkäävät tästä.
 20. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 770
  Näinhän se on. En minä voi tietää mitä tietoja siellä on tallennettuna paitsi nämä TCP-portit ja DHT-havainnot, joista itse valituksessaan mainitsevat.

  Tällä on nyt tarkoitus auttaa kaikkia kirjeensaajia, että käyttäkää tarkastusoikeuttanne, koska jos eivät luovuta kaikkia tietoja, niin mahdotonta niitä on sitten oikeudessakaan käyttää teitä vastaan.
   
  electron06 tykkää tästä.
 21. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 770
  Olen siis pyytänyt kaikki tietoni jo kaksi vuotta sitten, mutta Hedman Partners ei ole niitä luovuttanut. Ei pyyntö ole koskenut mitään määrättyä ajanhetkeä, vaan kaikkea sitä tietoa, mitä ovat minusta henkilörekisteriinsä tallettaneet.
   
 22. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 770
  DrVatanen tuossa ylempänä jo vastasikin, eli ei estä, paitsi nuo TCP ja DHT, kun ovat itse ne maininneet. Jos poistelevat tietoja, niin ei niitä voi enää jälkeenpäin oikeudessa tietenkään käyttää.

  Tilaa ensin ne omat tietonsa ja jos eivät kaikkia luovuta, niin sitten tietosuojavaltuutetulle, jolla on jo hallinto-oikeuden vahvistama päätös olemassa, että se on tehnyt oikean ratkaisun, että Hedman Partnersin tulee luovuttaa kaikki tiedot.

  En usko, että Hedman Partners tästä enää pullikoi muuten, paitsi jos hakee valituslupaa KKO:sta.
   
  electron06 tykkää tästä.
 23. kettuK

  Rekisteröitynyt:
  13.10.2018
  Viestejä:
  10
  Onko AVI:n tutkinnasta, jossa kohteena KTC Finland Oy, kuulunut mitään? Vai onko vaan painettu painettu villaisella koko asia kaikessa hiljaisuudessa.

  KTC ei pyydettäessä ole antanut tietoja = kieltäytyy antamasta tietoja.
  Kai tässä on tietosuojavaltuutettua alettava vaivaamaan asialla.
   
  sivustaseuraaja66 tykkää tästä.
 24. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 770
  Itse en ainakaan ole kuullut mitään. Jos pyynnöstäsi on yli kuukausi, eivätkä ole vastanneet sinulle mitään, niin ala hoitamaan asiaasi tietosuojavaltuutetun kautta.
   
 25. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  459
  Tämä sinun tiedoista otettu ja sinulle toimittettava rekisteriote voi olla otettu siis minä tahansa päivänä, ok :rolleyes:
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti