Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Kaze01

  Rekisteröitynyt:
  29.01.2017
  Viestejä:
  38
  Hedarit muistivat jälleen 6 lla lappusella. Kylläpäs niillä nyt on rahahuolia.
   
  Juha Jyväskylästä tykkää tästä.
 2. Juha Jyväskylästä

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2009
  Viestejä:
  211
  Tuttava sai vuodelta -16 olevan muistutuksen.... Kiirettä pitää Hedareilla, kun lappuset kuivaa käsiin...:eek:
   
 3. Spriii

  Rekisteröitynyt:
  08.11.2017
  Viestejä:
  9
  Vieläkö nämä on samaa sarjaa, jossa HePan voitettujen oikeudenkäyntien tuloksilla ahdistellaan?
   
 4. iika

  Rekisteröitynyt:
  08.02.2010
  Viestejä:
  708
  Jep. Äidillenikin tullut muutama, viimeisin pari viikkoa sitten. Jotain vuonna 2017 saapunutta kirjettä siteerasivat ja listasivat "voitettuja" oikeidenkäyntejä.
   
 5. erghasor

  Rekisteröitynyt:
  14.09.2017
  Viestejä:
  220
  Joo. Niillähän nekin tahot ahdistelivat, joilla ei koskaan ollut mitään aikomusta viedä yhtään asiaa oikeuteen asti. Käytännössä kaikki muut ovat tainneet jo lopettaa hiljaa.

  Onkohan kukaan pistänyt rölläysmielessä adultian sähköpostiin "Vieläkö ehtii maksaa" -kyselyä? :D
   
 6. sivustaseuraaja66

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2017
  Viestejä:
  300
  Samaa massa postitusta. Miksiköhän HP ei mainosta hävittyjä tapauksiaan siinä kirjeessä tai mainitse että kukaan ei ole millään tavalla velvollinen vastaamaan heille yhtään mitään? Milloin ensimmäinen ilmoittautui tänne että on saanut sen uusimman kirjeen. Taisi olla ainakin yli kuukausi takaperin? Siitä jos miettii kuinka monta kirjettä kerkeää joku HP:n työntekijä lipoa kiinni päivän aikana niin saa aika nopeasti käsityksen kuinka monelle suomalaiselle vieläkin niitä kirjeitä lähetellään. Veikkaisin että viimeisin kirje on lähtenyt kymmeniin tuhansiin talouksiin ja lisää lähetetään joka päivä.

  On se kyllä kumma että mikään taho Suomessa ei puutu tuollaiseen hommaan että lähetetään kirjeitä vielä vuosien päästä siitä kun markkinaoikeus meni typeryyksissään luovuttamaan yhteystiedot. Mutta antaahan heidän lähetellä ei sieltä vanhoista varmasti enää yhteydenottoja heille heru HAHAHA
   
  Taker tykkää tästä.
 7. Kaze01

  Rekisteröitynyt:
  29.01.2017
  Viestejä:
  38
  Jep. Hauskintahan tässä on se että tässä kirjeessä luki että jos te tai joku taloudessanne asuva on tietoinen tapauksesta pyydäme ilmoittamaan siitä- tyyliin. Jaa, mä kun luulin että kukaan ei oo vastuussa toisten tekemisistä. Ainoastaan omasta ? Vai oonko missannut jotain ?
   
 8. sivustaseuraaja66

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2017
  Viestejä:
  300
  Siis oikeesti lukeeko siinä viimeisimmässä kirjeessä noin? Ei hyvää päivää. Kenenkään ei pidä EIKÄ KANNATA ottaa näihin kiristäjiin yhteyttä.

  Eikös siinä edellisessä kirjeessä tai sitä edellisessä lukenut että "epäilymme kohdistuvat juuri sinuun alamme neuvotella asian jatkokäsittelystä". Sitten tulee vuoden parin päästä uusi kirje jossa lukee "öö jos joku teidän taloudessanne tietää tästä jutusta voisitteko ottaa yhteyttä..." Kuinka naurettavaa tämä homma oikeasti on.

  Samalla heillä on youtubesta lähtien pyörimässä video jossa mainitaan "selvitetään tämä yhdessä..." täysin sairasta toimintaa tämä kun selvästi tarkoitus on vaan saada joku syyllistämään itsensä yhteyden otolla tai syyllistämään joku sukulainen, tuttava, aviopuoliso tai lapsi. Hienoa toimintaa kyllä tämä perheiden rikkominen HP:ltä, eikun eikös se ollutkin piratismin kitkemistä sori meni väärin.
   
  Taker, peternorth ja riesa- tykkäävät tästä.
 9. eriävä mielipide

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2018
  Viestejä:
  279
  Voin olla väärässä, mutta mielestäni edelleenkään 3 lakimiestä ja väitetyt "200.000" ip-osoitetta eivät mahdollista asioiden manuaalista selvittelyä, muuta kuin ihan näytiksi, että niinkin on asioita teoriassa hoidettavissa - jos esim lukee ip-listan läpi, minuutin tutkii mitä yksittäinen ip-osoite on tehnyt, niin 400 työpäivää kuluu listan läpi lukemisaan - ja ip-osotteitahan on useilla liittymillä muitakin rekistöröitynä, kuin MAO:lle kerrottu, ja tilanteet joskus aika sekavia liittymän tekemisten ja ip-osotteiden osalta, "asiakokonaisuus".

  Näyttäisi, että muodollisesti haluavat toimia oikein, on opeteusvideot ja nettisivut, mutta varmaan todella harva kirjeen saaja sinne soittelee.

  Senkin veikkaisin, että Turre-Hedman välillä on joku Turren kehittämä virtuaalilakimies -ohjelmisto, että ei tarvitse Hedmanin lueskella ja miettiä manuaalisesti Turren sovintoehdotuksia, vaan Excel-Excel siirtyvät tiedot vaikka kello 1 yöllä viitenumeron perusteella ja vastaus tule saman tien, alennusta tapauskohtaisesti n%?
   
  Viimeksi muokattu: 21.03.2019
 10. peternorth

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2015
  Viestejä:
  317
  Onkohan tämäkin Patrikin nerokas idea vai ihan HP:een oma? Hehe. Kyllähän se totuus on, että se vastuullisen löytäminen ja syylliseksi todistaminen on trollin tehtävä, ei liittymän haltijan. Tuolla vain tekee trollien työt heidän puolesta. Toivottavasti kukaan ei ole enää sortunut ottamaan yhteyttä. Ja varsinkin jos on niin, että syytetään jostain 2015-2016 aikaisesta rikkomuksesta. Turhaa rahanhaaskausta moinen.:kahvi:
   
  Taker tykkää tästä.
 11. sivustaseuraaja66

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2017
  Viestejä:
  300
  Haluavat toimia oikein? Salli minun nauraa. Lähettelevät vaan uutta uhkailu kirjettä yhden jakson yhden sarjan latauksesta jollekin tietämättömälle vuosia siitä että hänen IP on sattunut jollain listalla joskus olemaan ja vaativat 50 euroa sarjalta ja 600 euro "valvontamaksuja". Sinä se jaksat yrittää HP:ta puolustella.
   
  Japi 111 tykkää tästä.
 12. Anonyymi1235

  Rekisteröitynyt:
  20.09.2017
  Viestejä:
  10
  Taas kolahti kirje tännekin. Edellisestähän onkin jo aikaa yli vuosi. Ketjua en ole kovinkaan aktiivisesti seurannut, mutta mikään ei ole tainnut muuttua. Väitetystä tekijänoikeusloukkauksestakin tulee kohta 4-vuotta, joten saas nähdä mitenkähän pitkään meinaavat roskakirjeitä jaella.
   
  Viimeksi muokattu: 21.03.2019
 13. riesa-

  Rekisteröitynyt:
  07.03.2019
  Viestejä:
  4


  Videon lopussa sanotaan näköjään myös "Loukkauksen tehneen on lain mukaan maksettava hyvitys sekä korvaus selvitys- ja valvontakuluista"

  Velvoittaako muka joku laki maksamaan hyvitystä? Kysehän on riita-asiasta.
   
 14. kalahoo

  Rekisteröitynyt:
  13.02.2014
  Viestejä:
  62
  Eiköhän kirjeiden generoimat maksut jossain vaiheessa saavuta sen kriittisen pisteen, ettei ainakaan vanhoille "asiakkaille" ole liiketoiminnallisesti kannattavaa lähettää kirjettä:

  Laskennallinen esimerkki: kirjeet lähti 10 000 henkilölle. Posti- ja materiaali kulut 0,75 € / lähetys. Break-even on vain 15 maksua á 500 € (ei otettu huomioon henkilöstö- tai muita välillisiä kuluja)

  15 maksua on kuitenkin vain 1,5 promillea kaikista hypoteettisesta 10 000 kirjeiden saajista ja uskon, että tällainen on täysin mahdollista. Eiköhän tuolta pikkuhiljaa hätäisimmät ole maksaneet ja sen jälkeen teidän viisaampien härnääminen ei ole enää järkevää.
   
 15. notareal

  Rekisteröitynyt:
  21.04.2008
  Viestejä:
  4 359
  Ainakin tämä... mutta korvaus selitys- ja valvontakuluista ei sitten olekkaan ihan selkeä. Kohtuullisen hyvityksen tasohan on oikeudessa useampaan kertaa todettu ihan muuksi mitä nämä koijarit vaativat. Myöskään näista selvitys- ja valvontakuluista ei muistaakseni ollut mitään erittelyä kiristyskirjeissä. Edelleenkin hyvä muistaa että kirjeen saajalla ei ole mitään velvoitella selvitellä asiaa. Lisäksi vaikuttaa että yhteydentotoista on enemmän haittaa kuin hyötyä.
  https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1961/19610404#L7P57
   
  Viimeksi muokattu: 21.03.2019
 16. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 459
  Velvoittaa - tekijänoikeuslaki, jos katsotaan syypääksi tekijänoikeuden loukkaukseen. Ja samalla lailla se syyllisyys voidaan todeta riita- kuin rikosprosessinkin kautta. Riitapolkua myöten kuljettaessa maksettavaksi tulee vain se kohtuullinen hyvitys, kun taas rikosasiana päälle voisi tulla vielä sakkoja tai ääritapauksessa jopa vankeutta.

  Laki ei sen sijaan velvoita korvaamaan asian selvittelystä koituvia kuluja. Oikeus voi toki määrätä nuokin korvattavaksi, kunhan ovat kohtuullisia. Toistaiseksi tosin trollit eivät ole vaatineet oikeusjuttujensa yhteydessä niitä korvattavaksi, vaan ainoastaan itse kanteesta aiheutuneet kulut. Syy tuolle lienee siinä, että ne valvonnan kulut pitää perustella, ja pahapa sitä on lähteä perustelemaan summia, jotka on alun perin kiskottu stetsonista.
   
  Dame Edna ja Lapland7 tykkäävät tästä.
 17. sivustaseuraaja66

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2017
  Viestejä:
  300
  En jaksa uskoa että kukaan vanha kirjeensaaja erehtyy nyt maksamaan ja toivottavasti ei erehdy ottamaan yhteyttä. HP potkii kuollutta hevosta. En kyllä jaksa tajuta ihmistä joka menisi jotain nyt heille vastaamaan tai maksamaan jos ensimmäinen kirje tullut 2-4 vuotta sitten ja sen jälkeen 4-5 joissa kaikissa samat perättömät uhkaukset ja mitään ei ole tapahtunut, muuta kuin paljastunut kuinka mätä bisnes tässä on kyseessä.
   
 18. anonyymi666

  Rekisteröitynyt:
  26.04.2017
  Viestejä:
  40
  Koko kiristysilmiö perustuu perinteisesti pelotevaikutukseen. Ilmeisesti pelotevaikutuksella ei vielä ole saatu tarpeeksi lypsettyä rahaa, joten videolla on toinen lähestymistapa. Videolla lähestytään tuttavallisemmin ja suorastaan kaverillisesti, jotta pöytälaatikkofirmojen kokema kauhea vääryys saadaan selvitettyä yhteistyössä. Toki viestin sisältä löytyy ihan sama täyte, vaikka se onkin kuorrutettu siirapilla. Seuraavaksi lienee vuorossa toisenlaisiin tunteisiin vetoaminen. Seuraava video voikin kertoa esimerkiksi lakimiehistä, jotka näkevät nälkää ja joutuvat menemään oikeisiin töihin, mikäli kirjeissä mainittuja summia ei maksa - olipa syyllinen tai ei.
   
  Dame Edna, Taker, Oppivaapina ja 1 muu tykkäävät tästä.
 19. peternorth

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2015
  Viestejä:
  317
  South Park noista trollien toimista tulee mieleen.
   
  Luu Kurkkuun, riesa- ja Taker tykkäävät tästä.
 20. Ruletti

  Rekisteröitynyt:
  02.03.2019
  Viestejä:
  2
  Onko kenellekään yli 3v sitten kirjeen saaneelle tullut enää kirjettä tämän viimeisimmän aallon myötä vai onko hp alkanut säästölinjalle vanhentuneiden osalta?
   
 21. eriävä mielipide

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2018
  Viestejä:
  279
  Mitä ketjusta on tulkittavissa, niin jopa väitetystä loppuvuoden 2014 jakamisesta olisi vielä tullut kirje 2019. Noin teoriassa, Flintin kanssa samoihin aikoihin 2015 alussa kirjeen saaneita on vähän, ehkä satoja?, tuhat?, eli sikäli olisi halpaa pitää tappiollisestikin illuusiota yllä että vanhojakaan loukkauksia ei ole unohdettu.
  (ja eihän kirjeitä välttämättä tarvitse lähettää kaikille, vaan valituille, mutta näyttäisi, että edelleen lähetetään kaikille, jotka eivät ole maksaneet)

  Mielenkiintoinen kuvio sikäli, että Warnerista ei ole paljoakaan kuulunut ja jos heidän tekijänoikeuksiaan on jatkossa tarkoitus valvoa pitkälle tulevaistuuteen, niin huono aloitus olisi myöntää että 2015 tapaukset ovat vanhoja - porukat alkaisivat laskea aikaa, milloin myös Warnerinkin loukkaukset vanhenevat, Asianajajaliittokin totesi, että on hyvän asianajotavan mukaista pyrkiä estämään tuollainen katkaisemalla velan vanheneminen. (huumoria)

  Mutta, Crystalis, Scanbox, Warner, ovat periaatteessa täysin erillisiä päämiehiä - kuka heistä sitten maksaisi kulut siitä että 2015 tapauksia pidettäisiin yllä loputtomiin - päämiehillä täytyy olla joku yhteinen pohjamaksu/kassa kulujen tasaamiseksi yksittäiselle päämiehelle taloudellisesti turhista, mutta yhteisen valvonnan kannalta tarpeellisista toimenpiteistä.

  ja em oli vain diipadaapaa, "näin yritän asiaa hahmottaa", ei mitään faktaa
   
  Viimeksi muokattu: 22.03.2019
 22. twigman

  Rekisteröitynyt:
  01.08.2016
  Viestejä:
  214
  Nähtävästi aika monet ovat saaneet jos taaksepäin tätä keskustelua muutaman sivun selaa. Taitavat muistutella jopa 4 vuoden takaisia asiakkaita.
   
  Dame Edna tykkää tästä.
 23. rattari

  Rekisteröitynyt:
  24.03.2016
  Viestejä:
  4
  Kyllä sieltä kirjeitä tännekkin on tullut loppuvuoden 2014 tapahtumista. Vissiin 4 kirjettä yhteensä, viimeksi 2 viikkoa sitten.
   
  Viimeksi muokattu: 22.03.2019
  Taker ja Dame Edna tykkäävät tästä.
 24. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 770
  Kirjeitä tulee vaikka maailman tappiin, se on selvä, koska mikään instanssi ei ole pannut stoppia tälle. Asianajajaliiton valvontalautakunta ei halunnut ottaa suoraan kantaa, vaan sanoi häpeillen, että kun sovinnon mahdollisuuskin on olemassa.

  Markkinaoikeus taas sanoi viimeisessä päätöksessä, ettei ainakaan kolmea vuotta ole kulunut tiedon saatuaan.

  Mutta se on ihan varmasti selvä, että jos haastavat yhtäkään oikeuteen siitä lukien, kun ensimmäisen kirjeen lähettämisestä on yli kolme vuotta aikaa, niin sitten hyvä puolustusasianajaja puikkoihin, niin ihan varmasti häviävät jutun.
   
 25. sivustaseuraaja66

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2017
  Viestejä:
  300
  En usko että edes se kirjeen lähetys päivämäärä riittää tuohon vanhenemiseen. Todennäköisesti se pitäisi laskea siitä päivästä kun HP on saanut tiedon operaattorilta kenelle ip osoite on kuulunut. Tuskin he voivat pantata sitä tietoa vuotta tai kahta ja sitten vasta lähetellä kirjeitä rikkeistä ja näin aloitttaa vanhenemis laskurin. Olihan täälläkin ilmottautunut henkilöitä joilla rike aika ollut reilusti vuoden 2015 puolella ja ensimmäinen kirje tullut vasta 2016 ja siihen kirjeeseen HP kasannut sitten teoksia puolenvuoden tai jopa vuoden väliltä. Miksi HP ei ole ottanut heti yhteyttä kun ovat nähneet joskus 2015 että kenelle IP on kuulunut vaan ovat vain odottaneet vuoden ja sitten vasta lähettävät kirjeitä?

  Tuommoinenkin tapaus jos menisi oikeuteen niin heikoilla olisi HP jo alku asetelmassa ja vanheneminen varmasti otettaisiin testiin. Mutta HP ei haasta ketään jos on pienikin todellinen uhka hävitä vanhenemisen perusteella
  .
   
  Viimeksi muokattu: 23.03.2019

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti