Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Mauno-hiiri

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2015
  Viestejä:
  208
  Tässä on kyllä jo valittamisen aihetta sitten. Suoraan EU tasolle.
   
 2. WOP

  Rekisteröitynyt:
  11.11.2016
  Viestejä:
  47
  Mitä siellä saitkokirjeen sivuilla lukee? Itsellä menee aina linkkiä klikkaamalla vaan etusivulle.
   
 3. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  4 122
  Tämä teksti-->

  Tietokoneiden tutkinta paljasti laittomat lataukset ja johti korvauksiin
  Maanantai, 11.3.2019
  Hedman Partnersin ajama todistelun turvaamista koskeva asia on sovittu siten, että vastaaja korvaa selvittelyn kuluina ja hyvityksenä yhteensä 20.000 euroa.

  Hedman Partners edusti päämiehiään Crystalis Entertainmentiä ja Scanbox Entertainmentiä asiassa, jossa markkinaoikeus määräsi vastaajan tietokoneet tutkittavaksi todistelun turvaamista varten. Todistelun turvaamisen tarkoitus on selvittää, löytyykö taloudesta loukkaaviksi havaittuja tiedostoja.

  Tutkinnan suorittamiseksi kihlakunnanvouti otti laitteet väliaikaiseen takavarikkoon. Sen aikana laitteistosta tehtiin forensinen kopio todisteiden erottelemiseksi muista tiedostoista. Vastaajalle ei ilmoitettu toimenpiteestä etukäteen. Hedman Partners oli kuitenkin lähettänyt vastaajalle kirjeen ja useita muistutuksia ilmoittaakseen tehdystä havainnoista ja tarjotakseen mahdollisuutta
  selvittää asia.

  Laitteiden haltuunoton jälkeen osapuolet pääsivät asiassa sovintoon siten, että vastaaja suorittaa Hedman Partnersin päämiehille yhteensä 20.000 euron korvaukset. Summa kattaa asian selvityskustannukset, joista suurin osa muodostuu ulosottolaitoksen käyttämän forensisen asiantuntijan palveluista, lainopillisesta työstä sekä oikeudenloukkauksen hyvittämisestä.

  Tapauksesta uutisoi Yle.
   
 4. erghasor

  Rekisteröitynyt:
  14.09.2017
  Viestejä:
  220
  Yksi tärkeä & monesti unohtuva syyllinen on ne tahot, jotka aikanaan säätivät lait, jotka mahdollistavat tämän massamuotoisen tekijänoikeustrollauksen.
   
  Taker tykkää tästä.
 5. sivustaseuraaja66

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2017
  Viestejä:
  300
  Siinä taas joku toope oli lataillut 24/7 ja todennäköisesti vielä ottanut yhteyttä HP:n kiristäjiin. Lopputulos koneiden takavarikko ja uusi pelottelu keino HP:lle. Haluaisin nähdä kyllä millä todisteilla markkinaoikeus antoi mennä koneiden sisällöistä ottamaan kopiot. Ei ihan tainnut HP:n excel listat riittää siihen. Pakko olla jotain huomattavasti suurempaa ja tämä kaveri ollut jatkuvasti merkkittävyys kynnyksen ylittävissä listoissa.
   
 6. anonyymi666

  Rekisteröitynyt:
  26.04.2017
  Viestejä:
  40
  Valitettavasti markkinaoikeuden tunaroinnin takia niitä merkittävyyskynnyksen ylittäneitä osoitteita on se 200 000, eli kaikki luovutetut. Kriteerit vain muuttuivat matkan varrella.

  Tällainen ratkaisu löytyi:
  https://www.markkinaoikeus.fi/fi/in...atekijanoikeudellisetasiat/1548160450810.html

  Tuossa ratkaisussa tosin mainitaan mm. että "
  Muilta osin markkinaoikeus hylkää hakemuksen turvaamistoimien määräämisestä vastapuolta kuulematta."
   
  Dame Edna ja Taker tykkäävät tästä.
 7. Juha Jyväskylästä

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2009
  Viestejä:
  211
  ;) Olihan siellä muron sivuilta taas kuvankaappaus eli seurantaa on :D
   
  Taker tykkää tästä.
 8. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 770
  Hei!

  Noihin en nyt ota sen kummemmin kantaa, mutta kun sinulla on hyvin muistissa kaikki oikeudenkäynnit, niin miten ne on mennyt?

  Jos voisit laittaa koonnin, niin saataisiin sitten yhdistyksen sivuillekin näistä.

  Voi tietenkin muutkin kommentoida, kun kaikkia ei löydy julkisista tiedostoista, niin saataisiin kokonaiskuva.
   
 9. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 770
  Olisiko tuossa semmoinen asia, että voisi tietosuojavaltuutetun puoleen kääntyä?
   
 10. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 459
  Tuo turvaamistoimiasia on sellainen, että koska osa oikeudenkäyntiasiakirjoista on haettu salaisiksi, meillä ei ole täyttä kuvaa siitä, millaisilla perusteilla toimenpide - joka on siis ensimmäinen laatuaan - on myönnetty. Se on siis koko lailla täydellinen propaganda-ase.

  Oma valistunut arvioni on, että kun arkistot kymmenen vuoden päästä avautuvat, niin sieltä tuskin paljastuu mitään muuta kuin todisteiden valossa enemmän tai vähemmän pläkkiselvältä näyttävä tapaus, eikä uhka siten millään tapaa kosketa ns. sunnuntailatailijoita, syyttömistä puhumattakaan. Ajatus siitä, että tuomioistuin alkaisi nyt myöntää turvaamistoimia oikealta ja vasemmalta tuskin on hautomisen arvoinen muualla kuin trollien märissä päiväunissa.
   
  Viimeksi muokattu: 11.03.2019
  Taker tykkää tästä.
 11. eriävä mielipide

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2018
  Viestejä:
  279
  Oikeudenkäynnit jotka tiedän on ketjussa käyty läpi ja niistä on päätökset Markkinaoikeuden sivuilla:


  419/16 Flint - vastaaja hävisi, väitetysti ylilaudan postauksen vuoksi, mutta markkinaoikeuden mielestä kokonaisuus ratkaisi, vastaajalla ei ollut todisteita että wlan olisi ollut avoin tai että ei olisi osallistunut jakamiseen, kantajilla oli paljon aihetodisteita jotka kaikki viittasivat vastaajaan

  55/17 Aavia - vastaaja voitti, Scanboxilla ei asiavaltuutta, Crystalis ei saanut todistettua vastaajan todistajaa vastaan: "avoin wlan ja sillä ainakin yksi käyttäjä jakamisen aikoihin keväällä 2015"

  565/17 "javakoodaaja" - vastaaja hävisi, ei suoraa näyttöä että olisi itse jakanut, mutta markkinaoikeuden mielestä "kaikki seikat huomioiden", vastaajalla oli sosiaalisen median kommenteja Pulsar-ohjelmasta, josta havaintoja liittymästä, ja itse editoi Facebook IP-osotteita pois todisteistaan

  27/19 MTV_81 - vastaaja hävisi tuomariäänin 2-2 vaikka oli Egyptissä jakamisen alkaessa

  85/19 "Puupponen" vastaaja voitti, oli kaksi henkilötodistajaa todistamassa että wlan oli ollut avoin ja oli mahdollista että ainakin kolme muuta henkilöä oli käyttänyt samaa liittymää.

  ....

  HP:lla on lisäksi useita peruttuja, sovittuja ja yksipuolisen tuomion saaneita haasteita, joista ei ole kuin hajanaisia tietoja

  ketjussa oli "dough aldrich", jossa vastaaja oli Facebookissa kehunut mm. Dough Aldrichia "on kuningas!" ja samaan aikaan liittymästä oli jaettu uusinta levyä jne, jakoi yhtä Crystaliksen teosta 8 kk putkeen liittymästään.
  -> Turre sopi ennen päätöstä n. 12000 euron summalla

  MOT-ohjelmassa oli Tapola - jonka haasteen kantajat peruivat - todisteet olivat puutteelliset tai Scanboxin asiavaltuus oli sillä hetkellä kyseenalainen .

  -----------

  Eli en tuon enempää tiedä
   
  Taker ja Dame Edna tykkäävät tästä.
 12. eriävä mielipide

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2018
  Viestejä:
  279
  Itse oletin, että se, että teoksia oli n. 14 elokuvaa ja 58 sarjan jaksoa, sekä oli jäänyt kiinni ensin loppuvuodesta 2015 ja uudelleen syyskuussa 2016, eri operaattorin liittymillä, ilmeisesti jakaminen jatkui toisenkin operaattorin päätöksen kirjeen jälkeen (jos toista päätöstä edes oli kerrottu hänelle) ... kun uskalsivat vielä yli 2 vuotta operaattorin vahvistuksesta käydä "hakemassa laitteet" - ja ilmeisesti todisteita olisi löytynyt, kun sopi heti?

  Eipä sen kummempaa tarvita?

  "kaksoisvirhe" kiinnijäämisessä ja kymmeniä teoksia, jakamisen jatkuminen kirjeistä huolimatta? Onhan tuo ainakin isoin juttu tähän asti.
   
  Viimeksi muokattu: 11.03.2019
 13. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 770
  Ok, kiitos jo näistä!:)
   
 14. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 459
  Onhan tuossa aika paljon kieltämättä, mutta kiva olisi saada vielä lisätietoa esimerkiksi siitä, liittyikö touhuun vastaajan puolelta jotain erityistä varomattomuutta. Aiempiin varoittamatta myönnettyihin turvaamistoimiin kun on liittynyt esimerkiksi teollisuusvakoilua, pyritty ottamaan selvää löytyykö vastaajan laitteilta toisen firman yrityssalaisuuksia, niin siitäkin riman lasku on eittämättä jonkinlainen, että samoilla toimilla voisi jahdata nyt ketä tahansa elokuvia latailevaa. Laki sen toki mahdollistaa, ei sillä.
   
 15. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 770
  Mutta saatiinko siitä tietoa, että liittymänhaltija itse olisi nämä teot tehnyt? Kun katsoo tuota markkinaoikeuden ratkaisua, niin siinä puhuttiin isommista vaatimuksista, eli tekikö vastaaja sopimuksen, koska ei ollut varma, miten markkinaoikeus lopulta ratkaisee, vaikka itse olisikin ollut syytön.

  "Hakijat valmistelevat vastapuolta vastaan kannetta tekijänoikeuslain 57 §:n mukaisen hyvityksen vaatimiseksi tekijänoikeuden loukkauksen johdosta. Hakijat tulevat vaatimaan oikeudenloukkauksista hyvitystä 500 euroa kutakin televisiosarjan jaksoa ja 750 euroa kutakin elokuvaa kohti, eli yhteensä 31.700 euroa. Hyvitysvaatimuksen määrä saattaa vielä nousta, sillä on mahdollista, että hakijoiden tiedossa ei ole vielä kaikkia näiden teoksiin kohdistuneita oikeudenloukkauksia." https://www.markkinaoikeus.fi/fi/in...atekijanoikeudellisetasiat/1548160450810.html
   
 16. sivustaseuraaja66

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2017
  Viestejä:
  300
  Sinä se jaksat yrittää. Piittaamattomuus kirjeistä ei ole mikään vahventava tekijä. Todennäköisesti tämä henkilö oli jotain mennyt porisemaan HP:n suuntaan ja siitä he olivat saaneet lisävakuuttelut joita käyttivät hyödyksi MAOssa. Nuo keskustelut sitten vaatineet salaisiksi että tavan kansalainen ei niitä näkisi ja he saisivat lisää pelottelumateriaalia kirjeisiinsä.

  Kymmenet teoksetkaan eivät ole mikään vahventava tekijä. Vuosia jatkunut lataus ja samat teokset samalla torrent versiolla yhdistetävissä samaan koneeseen ja jos liittymä vaihtunut useamman kerran välissä omistajan eri nimelle niin se voi olla vahventava tekijä. Lisäksi tämä on massiivinen riski HP:llekin. Ei nimittäni mitään ilmaista puuhaa. Heidän käytännössä täytyy olla täysin varmoja että sieltä koneelta löytyy heidän teoksiaan tai joutuvat itse maksumieheksi.

  Luuletko että MAO päästää jonkun tutkimaan kansalaisten koneita ja tunkeutumaan heidän kotiinsa vain sillä että heille on lähetetty muutama kirje ja heillä mahdollisesti ollut joku torrent tiedosto jaossa.

  Isoin juttu tähän mennessä on se HP:n viimeisin tappio. Turpaan tulee kiristäjille jos on muita liittymän käyttäjiä ja saat heidät todistamaan että heillä on liittymääsi pääsy, sekä avoin Wlan on edelleen paras puolustus kaikille vanhoille kirjeensaajille siitä vanhenemisesta puhumattakaan.

  En usko edes siihen että HP tämän jälkeen lähtee yrittämään keneltäkään muulta tuota takavarikko/tiedostojen kopiointia. Nyt saivat sen yhden läpi ja se riittää että kirjeeseen saa taas lisää materiaalia. Onneksi uudet osoitteet kuivui kasaan niin alkaa olla tämä teidänkin kiristys bisnes pikkuhiljaa ohi. Vielä puolitoista vuotta niin on kaikki massalla jaetut osoitteet vanhoja.
   
  Taker, Oppivaapina ja Dame Edna tykkäävät tästä.
 17. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 770
  Tuossa takavarikkokeississä voi todellakin olla syynä se, ettei vastaaja luottanut markkinaoikeuteen ja hänelle olisi voinut tulla kaksinkertainen maksu, joten sopi sitten omaksi tappiokseen 20.000 eurolla.
   
 18. sivustaseuraaja66

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2017
  Viestejä:
  300
  Saahan ne vaatia mitä huvittaa mutta eikös se Turrelta meinannut että heitä oltiin lähestytty tuosta asiasta siinä ylen ohjelmassa. Eli ilmeisesti ottanut siinä vaiheessa Turreen yhteyttä kun tajunnut että joku tullut kotiin ottamaan kopioita. Uskoisin että Turre on siinä vaiheessa tehnyt vasta ehdotuksen että maksavat sen 100 elokuvalta ja 50 sarjalta ja sillä selvä eli jos oikeuteen olisi menty niin se olisi ollut turha oikeuden käynti koska nuo hyvityksen hinnat on jo lyöty lukkoon. Tietenkin tämä warettaja oli saanut sitten sen hetkiset kulutkin maksettavaksi.
   
 19. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 770
  Hankala sanoa, kun ei varmaksi tiedä miten juttu on mennyt.
   
 20. eriävä mielipide

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2018
  Viestejä:
  279
  Ok, piittaamattomuudella tarkoitin vain sitä, että jos vastaaja jatkoi jakamista 2015-2018, jäi toistuvasti kiinni operaattorin vahvistuksilla, ei vastannut kirjeisiin -> miten olisi voitu olettaa että vastaisi markkinaoikeuden kysymyksiin jos vastine olisi pyydetty ennen takavarikkoa?

  -> markkinaoikeus voi perustellusti määrätä väliaikaisen takavarikon vastaajaa kuulematta?
   
  Viimeksi muokattu: 11.03.2019
 21. anonyymi666

  Rekisteröitynyt:
  26.04.2017
  Viestejä:
  40
  Tässä koostettuna tietoa aiemmista viesteistä, MAO:n sivuilta, Ednan sivuilta Hedareitten omasta kirjeestä. Eli siis tilanne vuodesta 2013 lähtien (poislukien ne päätökset joista ei tietoa):


  Markkinaoikeuden päätökset
  --------------------------
  2015/628 häviö (Flint)
  2016/95 VOITTO (Aavia)
  2016/168 ????
  2016/169 ????
  2016/137 häviö (Pulsar-hemmo)
  2017/510 yksipuolinen tuomio
  2018/121 VOITTO (Puupponen)
  2018/272 häviö (mtv:n noppatuomio)
  2018/400 turvaamistoimi laitteille

  Perutut
  -------
  2016/93
  2016/112
  2016/113
  2016/139
  2018/167

  Sovinnot
  ---------
  2015/627
  2015/629
  2016/94
  2016/114

  ?????
  --------
  2017/509
  2017/634
  2017/639

  Hedareittein kirjeessä on mainittu yhteensä neljä yksipuolista tuomiota, joten mahdollisesti nuo kysymysmerkit ovat juurikin niitä. "Näitä lukuisampi joukko oikeudenkäyntejä on sovittu...", onkohan niitä sovintoja tullut sitten paljonkin lisää tähän listaan verrattuna. Olisiko joku niin reipas, että kyselisi markkinaoikeudelta vuorostaan listausta näistä asioista aikavälillä toukokuu 2017 -> kuluva päivä? Olisi tärkeää saada tänne ihan faktatietoa, etteivät suomalaiset olisi pelkästään trollien propagandauutisten varassa.
   
  Viimeksi muokattu: 11.03.2019
  sivustaseuraaja66, Oppivaapina ja Dame Edna tykkäävät tästä.
 22. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 770
  Kiitos tästä!:)

  Voin laittaa markkinaoikeudelle viestiä, että kokoamme näitä, mutta kun meillä ei ole varmaa tietoa, mitä keissejä on sovittu tms., niin olisiko heillä mahdollisuus auttaa tässä.
   
 23. BurnAfterUsing

  Rekisteröitynyt:
  01.03.2019
  Viestejä:
  5
  Miten tuo "väliaikainen takavarikko" käytännössä toteutetaan suomessa? Tuleeko joku vaan kämppään sisään yleisavaimella ja vie kaikki MAO:n päätöksessä mainitut laitteet, siitä epäillylle etukäteen ilmoittamatta? Ja koskeeko se pelkkää asuntoa, vai voidaanko myös esim. auton sisällä tai työpaikalla olevat laitteet takavarikoida? Tunnen montakin ihmistä joilla on käytössä vain yksi läppäri, joka kulkee mukana kotoota töihin.

  Tänä päivänä kukaan ei avaa ovea tuntemattomille, joten pidän aika epätodennäköisenä, että joku kiristyskirjeen saanut himowarettaja (jolla on vähänkään järkeä päässä) jäisi kiinni näiden takavarikoiden takia.
   
 24. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 459
  Suorittavana portaana toimii kihlakunnanvouti eli kansantajuisemmin ulosottomies, joka soveltaa niitä keinoja mitä laki on hänelle sallinut kun pitää liikutella irtainta omaisuutta. Yleensä se menee niin, että käydään jokunen kerta oven takana rimpauttamassa ja jos ovi ei näistä yrityksistä huolimatta aukene, niin sitten tullaan sisään lupia kysymättä. Se mitä kaikkea sisälle päästyä saa tehdä ja mitä sieltä viedä seisoo oikeuden määräyksessä. Tavanomaisesti se tarkoittaa asunnosta vierailuhetkellä löytyvää, oikeuden määräyksen alle lankeavaa irtainta omaisuutta.
   
 25. erghasor

  Rekisteröitynyt:
  14.09.2017
  Viestejä:
  220
  Näiden lisäksi kannattaa huomioida myös:

  Adultian oikeudenkäynnit:
  -

  Filmian oikeudenkäynnit:
  -

  Tekijänoikeusturva TOT:n oikeudenkäynnit:
  -

  Njord Law:n oikeudenkäynnit:
  -
   
  Taker ja Dame Edna tykkäävät tästä.

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti