Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 770
  Sepä tästä kaikesta tekeekin niin epäreilun kirjeensaajaa kohtaan. Tietosi on ongittu salaa ja yhteystietosi on saatu salaa. Et saa tietojasi Hedman Partnersilta, vaikka vaadit. Tietosuojavaltuutettu antaa päätöksen, että tiedot on luovutettava, mutta Hedman Partners ei luovuta, vaan valittaa päätöksestä. Lisäksi se itse ilmoittaa, ettei tiedä kenen tietoja henkilörekisteriinsä on esimerkiksi minusta tallentanut, mutta ei laita tietojani nähtäväkseni, jotta voisin ne oikaista.

  Asia on nyt siis ollut auki jo kaksi vuotta ja Helsingin hallinto-oikeudesta on tässä keväällä odotettavissa ratkaisu asiaan.
   
  asentaja ja Taker tykkäävät tästä.
 2. anonyymi666

  Rekisteröitynyt:
  26.04.2017
  Viestejä:
  40
  Tässä kohtaa voi nostaa kertauksena esiin Oikeusministeriön julkaisun, johon myös kiristäjät pyytävät tutustumaan. Olennaisia kohtia mm. seuraavat:

  Näiden tietojen perusteella työryhmä on arvioinut, että vuonna 2016 kirjeitä on lähetetty muutamia kymmeniä tuhansia. Siitä montako kirjeen saajaa on suostunut sovintotarjoukseen ja monenko kohdalla harkitaan jatkotoimenpiteitä, ei työryhmässä saatu tarkempaa tietoa. (s. 37)
  Mikäli sovintotarjoukseen suostuneiden tai ylipäätään kirjeeseen vastanneiden määrä olisi jotenkin trolleille imarteleva, en näe mitään syytä miksei sitä olisi tässä kohtaa kerrottu lisäpelotteena. Todellinen ongelma on tuo henkilötietojen säilyttäminen, sillä en ainakaan itse haluaisi omia henkilötietojani kaiken maailman rikollisten tietokantoihin. Tällä hetkellä en näe mitään muuta reittiä kuin eri viranomaistahoille valittamisen.

  Työryhmässä saavutettiin yhteisymmärrys siitä, että kirjeiden saajilla ei ole velvoitetta vastata lähetettyihin kirjeisiin selvittääkseen teleliittymän avulla havaittua tekijänoikeuden loukkausta.
  (s. 41)
  Totta tämäkin. Kaiken maailman nigerialaiskirjeisiin vastaaminen on vapaaehtoista, olkoonkin että näiden kirjeiden osalta muutama on päätynyt käsittelyyn saakka. Jos lasketaan luovutettujen ip-osoitteiden (200 000) määrän takaa löytyvän vaikkapa edes 100 000 eri liittymänomistajaa yhteystietoineen ja oikeuskäsittelyiden määrän viiteenkymmeneen (niin montaa ei vielä ole ollut vuodesta 2013 alkaen), on todennäköisyysprosentti joutua arvokkaaseen (ja irvokkaaseen) komedianäytökseen 0,05%.

  Sitten vielä samaisesta julkaisusta loppukevennys:
  Kirjeissä olevat hallinnolliset kulut ovat vaihdelleet 450 eurosta ylöspäin, ja pysyneet suhteellisesti samalla tasolla, vaikka toimijoiden resurssit ovat poikenneet toisistaan merkittävästi. Kuluja oikeudenhaltijoille aiheutuu teknisen valvontapalvelun tai näyttöpaketin tilaamisesta niiden toimittamiseen ja tallentamiseen erikoistuneilta yrityksiltä, hakemuksia laativista, asiakaspalvelua, sopimusneuvotteluja sekä mahdollisia oikeudenkäyntejä hoitavista lakimiehistä, markkinaoikeuden maksuista sekä teleyritysten tietojen luovutuksesta veloittamista kuluista. Aiheutuneet kulut tulevat oikeudenhaltijoiden maksettavaksi, vaikka sopimusta ei syntyisikään tai sopimusta ei noudatettaisi. (s.38)
  Esimerkiksi Scanboxille on luovutettu yli 50 000 ip-osoitteen omistajatiedot. Jos työryhmässä ja kirjeissä esitetyt kulut pitävät paikkaansa (totta kai pitävät!), niin pelkästään Scanboxille olisi tästä kirjekaverikerhosta syntynyt yli 23 miljoonan euron kulut. Kulut täytyy laskea vähintään trollien itsensä ilmoittamilla summilla ja kirjeiden lukumäärän perusteella. Toki tuota lukua voi pyöritellä miten tahtoo. Crystaliksen osalta samaista laskutoimitusta en viitsi edes tehdä, sillä kun ei ole mitään muuta liiketoimintaa kuin kiristäminen. Eli näiden urhoollisten tekijänoikeustaistelijoiden tavoite, piratismin lopettaminen, lopettaisi samalla muuan Crystaliksen toiminnan.

  Tekijänoikeuksia voi ja pitää suojella, mutta onhan tässä nyt menty todella paljon yli rajojen. En tiedä, että ovatko näitä kirjeitä lähettelevät jo niin paatuneita kiristämiseen, että uskovat olevansa hyvällä asialla ja jaksavat sen vuoksi värjätä mustaa valkoiseksi... tai mikä se heille sopivampi väri onkaan sillä hetkellä.

  Ednan ja kumppaneiden yhdistykselle suuri hatunnosto, se on jälleen yksi konkreettinen keino tilanteen korjaamiseksi, vaikka jotkut jaksavat nimimerkkien takaa muuta itkeäkin. Yhdistyksen keinot eivät todellakaan rajoitu jäsenmaksukassaan, mutta turha sitä on tässä enempää avata. ;)
   
  Dame Edna tykkää tästä.
 3. antti251

  Rekisteröitynyt:
  25.09.2013
  Viestejä:
  13
  Miksei tästä toiminnasta tehdä uhkaus ja kiristys -rikosilmoitusta? Saataisiin järkeä tähän hämärään bisnekseen

  Miksi ei kyseenalaisteta tätä tapaa jolla tämä firma toimii (sekä tehdä rikosilmoitusta). Tapa jolla tää firma toimii: tietojen jakaminen laittomasti. Ja näiden tietojen käyttäminen oikeudessa. Tosi hämärä bisnestä.

  Eikö asiasta ole mahdollista taistella oikeudellisesti Suomessa ja EU -tasolla? Tehdä kokonaan loppu tälle. En kyllä sano että warettaminen olisi sallittavaa taikka suotavaa, mutta laitonta se on ollu näiden firmojen toimintakin.

  Tää koko homma alkaa vaan kuulostaa enemmän ja enemmän jenkki oikeusvaltio hurjastelulta, ihan naurettavista asioista käydään oikeusjuttuja. Tässäkin tämä uhkaavilla kirjeillä toimivat firmat naureskelee matkalla pankiiin, koska hyväuskoiset suomalaiset eivät halua ongelmia ja maksavat rahan. Koska tuntevat itsensä uhatuksi ja kiristetyksi kun kerrotaan että joudut maksaaman +20 000€..


  Rajun kuuloista on, kun hämäränrajamailla olevilla keinoilla ja konsteilla saa tehdä tätä bisnestä rauhassa

  Sivusta tätä seuranneena tää on kuulostanut rikolliselta jo alusta asti. Eikö tämmöisille rikollisille tavoilla hyötyville bisneksille voida tehdä stoppia esim. lakialoitteilla
   
  asentaja tykkää tästä.
 4. sivustaseuraaja66

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2017
  Viestejä:
  300
  Niin no Markkinaoikeus tämän mahdollisti sinisilmäisyydellään ennen kuin korjasivat virheensä silloin vuonna 2017. Mutta olivat päästäneet jo sormiensa läpi valumaan sen 200 000 ip osoitteen tiedot ja niitä trollit ovat käyttäneet täysin häikäilemättä hyödyksi. HP:kin oletettavasti levitellyt tietoja muille päämiehilleen vaikka tiedot oli luovutettu vain yhtä päämiestä varten. Tästähän heille on jo huomautusta tullutkin mutta ei näytä menevän perille eikä vaikuttavan mihinkään kun vielä haastavat monen päämiehen toimesta jonkun oikeuteen vaikka toisella päämiehellä ei pitäisi mitään tietoja liittymän haltijasta olla. Tuo on oikeasti mielestäni vakava rikos ja puhdasta henkilörekisterin väärinkäyttöä. Siitä pitäisi todellakin jonkun tehdä vastakanne ja se on HP:n melko vaikea puolustella sitä vastaan, sillä nuo laput ja haasteet on ollut esillä markkinaoikeudessa ja sieltä kaikki ne saa tilattua.

  Osoitteiden vanheneminen, laiton henkilörekisterin ylläpito ja osoitteiden väärinkäyttö on ne asiat mitkä pitäisi jotain kautta laittaa syyniin ja siihen tämä koko kiristys bisnes voisi sitten kaatuakin.
   
  Viimeksi muokattu: 08.03.2019
  asentaja ja Dame Edna tykkäävät tästä.
 5. Muumi

  Rekisteröitynyt:
  24.01.2000
  Viestejä:
  446
  Perkeleen hienoa toimintaa!Ja jotta asia ei jäisi pelkän lätinän tasolle, niin jäsenyyshakemusta pukkaa!
   
  Dame Edna ja electron06 tykkäävät tästä.
 6. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 770
  Ihmiset kyllä tekivät alkuaikoina rikosilmoituksia, mutta poliisia ei kiinnosta nämä jutut kumminkaan päin, eli ei niin, että kirjeensaaja tekee rikosilmoituksen tai että Hedman Partners tekee rikosilmoituksen.

  Siksi tässä on joutunut muita viranomaisia vaivaamaan, mutta käsittelyajat ovat niin tolkuttoman pitkät, että Hedman Partners ehtii lähettää vielä monia monia kirjeitä, ennen kuin toiminnalle saadaan stoppi.
   
  asentaja ja Taker tykkäävät tästä.
 7. mattdemon

  Rekisteröitynyt:
  18.01.2017
  Viestejä:
  36
  Ei poliisi nyt vaan voi olla välinpitämätön jos joku tekee rikosilmoituksen ja pystyy todistamaan rikoksen tapahtuneen. Jonkun pitäisi potkia poliisia perseelle. Hedman Partners on syyllistynyt ainakin kiristykseen, kiristyksen yritykseen, petokseen, petoksen yritykseen ja henkilörekisteririkokseen. Kai noista saa jo jonkun verran kakkua?
   
  Taker ja asentaja tykkäävät tästä.
 8. antti251

  Rekisteröitynyt:
  25.09.2013
  Viestejä:
  13
  Tota mä meinaan. Tekee valituksen ei:n tasolle koska Suomessa ei kukaan reagoi asioihin.

  Meinaan kaikkia kukkahattutätejä on vienyt asioita eu:n tasolle, koska Suomessa ei mtn tapahdu ja koska se on mahdollista kun ollaan eu:ssa.
   
 9. mlackke

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2004
  Viestejä:
  828
  Noh itse näen asian niin että paljon riittää porukkaa "että pitäs tehä jotain" ja vain harva oikeasti pääsee tälläisissa keisseissa tuumasta toimeen, eli siksi minulla menee isot propsit esim mitä Dame Ednalle on saanut tässä aikaiseksi vuosien varrella tässä jutussa.

  Ja nyt kun tuo on sanottu, niin kerää ne todisteet itse kasaan (koska epäilen vahvasti Poliisin mielenkiintoa tehdä se itse). Katso varmuuden vuoksi vielä Suomen laista mihin rikosnimikkeisiin HP kusipäät ovat syyllistyneet ja kävele sitten todistekasan kanssa poliisille tekemään se rikosilmoitus. Ja vaikka jos maanantaina marssit sen tekemään niin Suomen oikeuslaitoksen tuntien varmaan vasta 2025 olisi syytteiden luku edessä Eetulle ja kumppaneille.

  Jos saat Jonille ja Eetulle vankilatuomiot niin tarjoon kahvit :)
   
  Dame Edna ja Taker tykkäävät tästä.
 10. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 770
  Asia on juuri näin, "että pitäis tehä jotain" -porukkaa kyllä riittä, mutta sitten kun itse oikeasti pitäis tehdä jotain, niin ei löydykään tekijöitä.

  Olen tosiaan kolmen vuoden ajan joka ikiseen mahdolliseen instanssiin valittanut ja joistakin on tullut tuloksiakin, mutta pitkä on taival. Poliisille on moni tehnyt rikosilmoituksia, mutta kun kirje on vaan vapaaehtoinen hyvitysehdotus, niin poliisi viis veisaa. Samoin kyllä viis veisaa Hedman Partnersinkin tekemästä rikosilmoituksesta.

  Olen verottajalle ja poliisille rahanpesuepäilystä laittanut, mutta ei tuloksia. Tietosuojavaltuutettu ja Asianajajaliiton valvontalautakunta ovat olleet ryhdikkäimmät tähän mennessä, eli sieltä kautta ollaan saatu jotakin aikaiseksi.

  Kun trolleilla on Suomen laki puolellaan, niin ne saa mellastaa juuri niin kauan, kunnes saadaan jotain rotia tähän hommaan Suomessa.
   
  Japi 111, electron06 ja Taker tykkäävät tästä.
 11. eskimoe

  Rekisteröitynyt:
  26.12.2008
  Viestejä:
  1 559
  Kyllä se mieltä lämmittää että 4v:n jälkeenkin ekasta kiristyskirjeestä jaksavat vielä muistaa vanhaa ja lähetellä kirjeitä. :o
   
 12. skuutti

  Rekisteröitynyt:
  26.06.2002
  Viestejä:
  121
  En ole tätä viestiketjua kovin tarkasti seurannut, mutta ymmärsinkö oikein, että Hedman Partners on tehnyt sinuun kohdistuneen rikosilmoituksen ?
   
 13. Taker

  Rekisteröitynyt:
  15.02.2007
  Viestejä:
  958
  Eiköhän Dame viitannut siihen että noi kiristäjätkään eivät saisi noilla "todisteillaan" poliisilta muuta kuin itkua määrärahoista ja siitä että poliisien määrärahat riittävät joko Anneli Auerin tutkimiseen, tai sitten "piraattien" jahtaamiseen.
  Tai sitten jokin muu miljoonista tekosyistä. Fakta on kuitenkin se että nuo sakemannien keksityt "todisteet" eivät millään pitäisi rikosoikeuden istunnossa. Joten poliisia evvk.

  Joten tuskin yksikään kiristäjä edes viitsii yrittää poliisille itkeä.
  Siitähän vasta saksan pellet tykkäisivät jos oikea tuomioistuin ja poliisi alkaisi tutkimaan sekä tuomitsemaan tätä asiaa.
  Tuolloin hyvin äkkiä huomaisivat että näissä tapauksissa on todisteet samalla tasolla, kuin sillä että minä syyttäisin sinua jukka s lahden murhaajaksi.
   
  Viimeksi muokattu: 10.03.2019
 14. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 770
  Ei ole minua kohtaan tehnyt, mutta olen saanut poliisin tutkinnan päätöksen julkaistavaksi. Esitutkinta on keskeytetty, koska johtolankoja tutkinnan jatkamiseksi ei ole ollut. Löytyy tuolta, kun rullaa alaspäin. http://www.ritvapuolakka.fi/437839388
   
 15. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 770
  Miten ne siis oikeasti viitsii? Jos eivät neljään vuoteen ensimmäisestä kirjeestä ole haastaneet oikeuteen, niin vielä kuitenkin häiriköivät ihmisiä. Jos markkinaoikeuteen haastaisivat, niin ensimmäinen vastaväite olisi, että asia on vanhentunut.
   
  Taker tykkää tästä.
 16. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 770
  Asia on juuri noin, että poliisia evvk kiinnostaa nämä, koska ihan oikeitakin rikoksia on selvitettävänä ja vielä kun saivat siitä Chisugatesta huonoa julkisuutta. Kuitenkin Hedman Partners on yrittänyt myös poliisia käyttää näissä, muttei ole onnistunut.
   
  Taker tykkää tästä.
 17. antinpoika

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2015
  Viestejä:
  49
 18. ZseLotH

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2016
  Viestejä:
  136
 19. zuke74

  Rekisteröitynyt:
  15.05.2006
  Viestejä:
  372
 20. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 770
  Hyvä artikkeli Ari Karkimolta ja neuvot IT-asiantuntijalta. @ZseLotH tuossa jo kommentoikin, että trollien ei pitäisi saada IP-osoitetta alkuunkaan, joten VPN:n käyttäminen lienee järkevintä noin yleensäkin, kun kaikkea vakoillaan. Itselläni on PIA ja nyt ostin itselleni vielä Avastin virustorjuntaohjelman, jotta koneeni olisi suojattu tarpeeksi hyvin. Heti se muuten ilmoittikin, että jokin haittaohjelma on torjuttu.
   
 21. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 770
  Yksärillä on tullut kyselyä jäsenlistasta, niin laitan tämän myös tänne yleiselle. Jäsentiedot näkevät vain Kiristyskirjeiden uhrien tuki ry:n hallitus eli perustajajäsenet, koska sääntöjen mukaan hallitus vahvistaa jäsenet.

  Kukaan toinen jäsen ei siis näe keitä muita jäseninä on, joten trollien on turha yrittää vaivautua urkkimaan liittymällä feikkiprofiililla jäseneksi. Lisäksi jäsenhakemuksessa tulee olla oma nimi, syntymäaika, osoite, puhelin ja sähköposti. Jos esiintyy väärällä nimellä, niin se lienee jo rangaistava teko, enkä jaksa uskoa, että lakimiehet tähän sortuisivat tai yllyttäisivät jotakin toista toimimaan näin.

  Joka tapauksessa jäsentiedot näkevät vain puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja sihteeri/taloudenhoitaja.
   
 22. Oppivaapina

  Rekisteröitynyt:
  18.08.2018
  Viestejä:
  14
  Siis, suosittelen kyllä siirtymistä linux jakeluiden puolelle. Ei muuten ,mutta loppuu turha säätäminen ja virusturvasta huolehtiminen ps. tämä ei ollut mainos :)
   
 23. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 770
  Mielestäni kaikki asiaankuuluva kannattaa sanoa ääneen, koska siitä voi olla apua niin monille ihmisille.
   
 24. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  459
  Todella vastuuton juttu. Antaa ohjeita tekijänoikeuksirn rikkomiseen


  .. ja lisää ohjeita?!
   
 25. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  459
  En kyllä ole HP:n miehiä. Mielestäni on aivan perusteltua keskustella tästä mutta se ei näytä piraatteja kiinnostavan.
  Myöskin kiinnostaa on, että aikooko yhdistys tukea oikeuskeissejä joissa ei suoraan ole merkkejä syyttömyydesta.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti