Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 790
  Jos haluatte lähettää jäsenhakemuksen tavallisen postin kautta, niin sekin tietenkin onnistuu. PRH:n päätöksessä näkyy yhteystiedot.
   
 2. annoyed

  Rekisteröitynyt:
  11.01.2017
  Viestejä:
  21
  En ole Eetu enkä Joni, mutta kirjastot tietääkseni maksavat sekä kirjoista, että elokuvista normaalia vähittäismyyntiä suuremman hinnan juuri sen takia, että kopiota tulee käyttämään useampi henkilö. Joten tapaus on erilainen kuin jos joku lataa elokuvan netistä.

  Enkä tällä kommentillani tarkoita, että lataajat olisivat hirveitä rikollisia tai vahingontekijöitä. Kirjasto vs. netistä lataus eivät vain ole täysin vertailukelpoisia.
   
  Viimeksi muokattu: 07.03.2019
  Luu Kurkkuun tykkää tästä.
 3. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  461
  Tässä "voitonhuumassa" (5000 € tappio vastaajalle) on näköjään unohtuneet että case voitettiin koska vastaajalla oli MAC-kone ja henkilötodistajat avoimesta verkosta. Ilman näitä case olisi ilman muuta hävitty.
  Useimmilla kirjeensaajilla ei ole ollut heittää tällaista todistelua kehiin tai sitä MAO ei ole niitä uskonut, joten juuri mikään ei ole muuttunut heidän osaltaan.

  Myöskään välituomioasiaa MAO ei edes viitsinyt kommentoida tuomiossaan.
  Samoin kävi myös vanhenemisajan kanssa: Koska edes minimivanhenemisaikaa ei oltu saavutettu niin MAO ei ottanut asiaan kantaa yleisemmässä merkityksessä.

  Toivottavasti Puolakan perustama yhdistys ottaa tuulta siipiensa alle. Jos vaikka yhdistyksellä olisi 200 jäsentä niin saataisiin jäsenmaksuista kokoon 6000€, joka olisi jo summa jolla olisi merkitystä jokun yhden casen tukemiseen. Sen jälkeen yhdistyksen rahat olisivatkin loppu ilman uusia jäseniä tai lahjoituksia.
   
 4. Markku47

  Rekisteröitynyt:
  05.03.2019
  Viestejä:
  24
  No nyt ainakin on mahdollisille tuleville haastettaville selvää että hankkivat noita henkilötodistajia oikeuteen ystävistä ja sukulaisista jotka ovat tuota avointa kotiverkkoa käyttäneet. Ja MAC-koneenkin voi hommata jollei sellaista jo omistanut. Eli käytännössä HP:n on mahdotonta voittaa enää ainuttakaan casea. Jippii. Oikeus on voittanut taas.
   
 5. Markku47

  Rekisteröitynyt:
  05.03.2019
  Viestejä:
  24
  No kuinkas selität sen, että voin Netflixistä tai monista muista palveluista katsella tuhansia leffoja ja sarjoja noin kympillä kuukaudessa? Jos leffoja olisi vaikkapa 6000 kpl niin yhden hinnaksi jäisi 0,17 senttiä. Tietenkin tapaus on eri kuin ilmaiseksi ladattu mutta latauksesta vaadittava korvaus pitäisi olla suhteutettu tuohon hintaan.
   
  Viimeksi muokattu: 07.03.2019
 6. ihmetellen

  Rekisteröitynyt:
  07.10.2018
  Viestejä:
  48
  Eiköhän kirjastot maksa lisenssimaksuja esim gramexille tai vastaaville.
   
 7. erghasor

  Rekisteröitynyt:
  14.09.2017
  Viestejä:
  220
  Vertaus on huono, sopivampi olisi "You wouldn't download / copy a car."

  ...mutta koska tämä sivuaa aihetta, ja pelkkä kuva on tylsä, pistetään vielä video:
   
  Luu Kurkkuun ja riesa- tykkäävät tästä.
 8. ihmetellen

  Rekisteröitynyt:
  07.10.2018
  Viestejä:
  48
  Ehkäpä Netflix maksaa oikeudenhaltijalle x eroa vuodesta oikeudesta esittää elokuvaa ja sitten toivotaan, että 6000 filmin lisenssi maksut kuukaudessa katetaan kympin vuokramaksuilla.
   
 9. Sir Jason

  Rekisteröitynyt:
  06.01.2002
  Viestejä:
  42
  En minäkään ole Eetu enkä Joni, mutta vastaan tuohon silti. Kirjastolainauksista maksetaan lainauskorvausta. Lainauskorvaus on tekijänoikeuskorvaus, jota maksetaan teosten kirjastolainaamisesta. Se on korvaus teosten ilmaisesta käyttämisestä ja siitä tekijälle aiheutuvasta tulonmenetyksestä. Korvausta maksetaan Suomessa yleisten kirjastojen ja korkeakoulukirjastojen lainoista. Lainauskorvaus perustuu lainauskertoihin.

  On hyvä pitää erillään tämä moraaliton kiristyskirjebisnes sekä tekijöiden oikeudet teoksiinsa. Kyllä tekijä on korvauksensa ansainnut, oli sitten kyseessä elokuva, kirja tai musiikkiteos. Nämä muiden tuotoksilla elävät parasiitit jotka ostavat oikeudet vertaisverkkoon eivät ole tekijöitä vaan kiristäjiä. Tekijäkorvaukset on aina neuvoteltu jossakin ennakkoon tekijöiden tai heidän edustajiensa kanssa. Se että kovasti vähätellään tai puolustellaan verkossa ilman lupaa tapahtuvia tekijänoikeusloukkauksia ovat vain haitaksi sille, mitä täällä yritetään saada aikaiseksi, eli kiristyskirjebisneksen lopettamista.
   
  Viimeksi muokattu: 07.03.2019
 10. riesa-

  Rekisteröitynyt:
  07.03.2019
  Viestejä:
  4
  Toisaalta tekijänoikeusloukkauksia on pakko vähätellä, kun verrataan loukkausta korvauksen suuruuteen, jotta asiat saadaan oikeisiin mittasuhteisiin.
   
  Taker tykkää tästä.
 11. Grez

  Rekisteröitynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  5 873
  En tiedä oletko laittanut tämän viestin väärään ketjuun, vai etkö vain ole ymmärtänyt että Hedman ja kumppanit jahtaavat niitä jotka heidän mukaan jakavat teoksia eteenpäin. Kukaan ei käsittääkseni jahtaa sellaisia jotka vain lataavat teoksia omaan käyttöön.
   
 12. peternorth

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2015
  Viestejä:
  317
  Tähän kiristyskirjebisnekseen hieman liittyen, jossain välissä oli joillakin podcastien tekijöillä ongelmia patentti-trollien kanssa. Käytännössä toimii samalla periaatteella toikin trollaaminen.

   
  Taker ja riesa- tykkäävät tästä.
 13. sivustaseuraaja66

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2017
  Viestejä:
  308
  Tästä bisneksestä vielä se että Crystalis esimerkiksi ei omaa yhtään mitään omaa jakelua he eivät tee penniäkään rahaa muulla kuin kiristysbisneksellä. Heidän omistavat oikeudet vastaavat vain p2p jakelua niitä eli käytännössä torrenttia yms. Sitä en voi ymmärtää että miten heillä on mitään oikeuksia vaatia keneltäkään penniäkään, jos heille ei tule mitään tappiota siitä että joku jakaa jotain sarjaa johon heillä on tuo oikeus vaan päin vastoin se on heille hyvä juttu että saavat siitä uuden kiristyskohteen. Samaan aikaan ne sarjat on jaoessa amazonissa, HBO:lla, Netflixillä...

  Jopa tuomari otti tähän toimintaan kantaa viime ylen ohjelmassa ja tuumasi että kyllä tämän bisnes perustuu ihan johonkin muuhun kun siihen että haastetaan ihmisiä markkinaoikeuteen. Tämä bisnes on pyörinyt montako 5-6 vuotta Suomessa ja HP on oikeasti tapellut oikeudessa loppuun asti onnistuneesti 4 ihmisen kanssa. Niillä yksipuolisilla päätöksillä ei ole yhtään mitään väliä. Saman verran tai enemmän on tullut turpaan HP:lle. Miksi kukaan pelkäisi että he tekevät mitään muuta jatkossa kun lähettelevät kirjeitä joille ei kenenkään tarvitse tehdä yhtään mitään. Varsinkaan nyt kun väitetyt loukkauksetkin on hyvin suurella todennäköisyydellä vanhentuneet käteen heillä.
   
 14. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 790
  @anonyymi666 teki aikoinaan nettisivut kiristyskirjeiden uhrien avuksi, muttei sitten löytänyt sille toista ylläpitäjää, joten luopui niistä.

  Meidän pitäisi saada yhdistykselle omat sivut, koska nyt tiedottaminen on tapahtunut muron ja minun kotisivujeni kautta. Meillä olisi mahdollisuus saada sponsoreitakin mainosten avulla, joten kuka alkaisi puuhaamaan simppeliä nettisivustoa Kiristyskirjeiden uhrien tuki ry:lle?
   
 15. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 461
  Sen verran pitää tätä korjata, että lainauskorvausta maksetaan vain kirjoista, äänikirjoista, nuoteista ja äänitteistä. AV-aineistoista, kuten elokuvista ja peleistä sitä ei makseta. Sen sijaan näiden kohdalla maksetaan usein hankinnan yhteydessä kertaluontoinen tekijänoikeusmaksu (ns. lainauslisenssi).
   
  Luu Kurkkuun tykkää tästä.
 16. Ziliakus

  Rekisteröitynyt:
  07.03.2019
  Viestejä:
  5
  Missäs yhdistyksen tietosuojaseloste on? Jäsenten tietojahan ei saa alkaa kerätä ennen kuin on seloste olemassa. Ettei vaan yhdistys nyt itse rikkoisi GDPR:ää heti alkumetreillä. ;)
   
  Slowman tykkää tästä.
 17. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 790
  Tein nyt yhdistykselle GDPR:n. Tarkistakaa käykö noin. http://www.ritvapuolakka.fi/441738888
   
  Viimeksi muokattu: 07.03.2019
 18. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  461
  Juuri näin!
  Täällä kun lukee postauksia niin kukaan ei tunnusta warettaneensa mitään vaikka sen voisi hyvin tehdä nimimerkillä huolellisesti sanansa asetellen. Lähes aina kirjeen ovat menneet väärään osoitteeseen ja useimmiten latausajatkin ja mahdollisesti myös oikeudet ovat aina skeidaa. Koskaan ei ole myöskään keskusteltu rakentavasti että miten tekijänoikeuksia pitäisi valvoa jos ei nykytavalla. Warrettaminen näytää päinvastoin olevan lähes kansallisoikeus. Esimerkkinä siitä on että kehoitetaan warettaattamaan VPN:n yli.

  Kysymys: Millä perusteilla Kiristyskirjeiden uhrien tuki ry tukee oikeustapauksia (esim case mtv)
  1) Kaikkia
  2) Syyttömiä
  3) Syyllisiä
  4) Syyllisen "oikeusmurhaa"
  5) Syyttömän "oikeusmurhaa"
  &) jotain muuta, mitä?
   
 19. WOP

  Rekisteröitynyt:
  11.11.2016
  Viestejä:
  47
  Eihän se fiksua ole revitellä warettamisesta positiiviseen sävyyn, mutta se pointtihan tässä on (niinkuin on varmaan tuhat kertaa sanottu) että jos tekijänoikeuksien valvominen ylipäänsä lähtisi niistä jaloista, köyhää artistia puolustavista lähtökohdista niin ympäri maailmaa, Suomi mukaanlukien, ei se reaktio kiristyskirjeisiin olisi ollut sellainen niinkuin se on. Nyt se melkein poikkeuksetta lähtee ihan vaan puhtaasti rahan tekemisestä.

  Siitä saa jokainen olla mitä mieltä haluaa, miten eettisesti väärin tai miten tuomittavaa sen latailun pitäisi katsoa olevan. Ei voi kuitenkaan syyttää ihmisiä kyynistymisestä koko systeemiä kohtaan, kun mittasuhteet asioiden kohdalla venytetään niin tolkuttoman kauas siitä minkä on koettu olevan suomalaisen oikeustajun mukaisesti reilua ja lähemmäs vaan sellaista Amerikkalaista ajattelua, missä laki on vähän niinkuin vaan työkalu minkä kanssa voi viilata sitten jotain miljoonakorvauksia kunnianloukkauksesta eikä kukaan silmäänsä räpäytä. Kiristyskirjeissä se on ne oikeudenkäyntikulut.
   
  Viimeksi muokattu: 07.03.2019
  Dame Edna, Markku47 ja Taker tykkäävät tästä.
 20. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  4 157
  En tiedä millaisten HP -lasien kautta olet lukenut näitä postauksia mutta tuota boldaamani tekstiä lukiessa tulee mieleen nämä muutamat trollikommentoijat, ilmeisesti HP:n listoilla olevia kavereita.
  Oliko tuo oma postauksesi mielestäsi "rakentavaa keskustelua"..?
  Jo se, että HP on lähettänyt kymmeniä tuhansia kalastelu"laskuja" kertoo todellisen luonteen HP:n toiminnasta. Ei sen tarkoitus ole laittoman lataamisen/jakamisen lopettaminen.
  Viestissäsi lähinnä paistaa pelko siitä kun tämä kiristyskirje -bisnes on kuivumassa kasaan.
   
  Viimeksi muokattu: 08.03.2019
  Luu Kurkkuun, Dame Edna ja Taker tykkäävät tästä.
 21. Lazlo_

  Rekisteröitynyt:
  22.08.2007
  Viestejä:
  2 321
  Muutama korjausehdotus:

  Henkilötietojen käsittelylle on yhdistyksen tapauksessa ihan laista tuleva oikeusvelvoite:

  4. Oikeusperuste ja henkilötietojen käsittelyn tarkoitus
  Rekisterin pitäminen perustuu Yhdistyslain 11. pykälään, jonka mukaan Yhdistyksen hallituksen on pidettävä luetteloa yhdistyksen jäsenistä. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus on yhteydenpito jäseniin. Tietoja ei käytetä automatisoituun päätöksentekoon tai profilointiin.

  Lisäisin myös henkilötietojen säilytysajan, se on GDPR:n mukaan on mainittava:

  Henkilötietojen säilytysaika

  Jäsenen tiedot säilytetään niin kauan, kun hän on yhdistyksen jäsenenä. Jäsenyyden päätyttyä tiedot poistetaan.

  Samoin laittaisin oikeudesta tehdä valitus.

  Rekisteröidyn oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle

  Rekisteröidyllä on oikeus tehdä valitus toimivaltaiselle valvontaviranomaiselle, jos rekisterinpitäjä ei ole noudattanut toiminnassaan soveltuvaa tietosuojasääntelyä.
   
  Dame Edna tykkää tästä.
 22. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 790
  Kiitos Lazlo_!:)

  Tein nyt ehdottamasi korjaukset ja lisäykset. Tarkoititko noin? GDPR
   
 23. Juha Jyväskylästä

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2009
  Viestejä:
  216
  Viimeksi muokattu: 08.03.2019
  Dame Edna tykkää tästä.
 24. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 790
  Hyvä, että Henrik Kärkkäinen uutisoi näistä.:)
   
 25. osa-aikainen

  Rekisteröitynyt:
  04.12.2017
  Viestejä:
  9
  Näitä kirjeitä näköjään lähtee "aaltoina". Samainen uhkaava ja vääritelevä kirje saapui tännekin. Tuo samainen lista oikeustapauksista. Kirjeessä valehdellaan, että kuuluisin siihen vähemmistöön, joka ei ole antanut selvitystä (tai rahaa). Enemmistö lienee kuitenkin niitä jotka eivät ota yhteyttä.

  Edelleenkään en näe velvollisuudekseni vastata kirjeeseen, sillä en ole tehnyt kyseistä väitettä. Väitetyn teon ajankohta on syksyltä 2015 ja vielä vuoden 2019 keväällä kehtaavat jatkaa edelleen kiristystä. Korvaussummissa ei ollut allennusta. Eipä kyllä mitään muutakaan kustannuserottelua.

  Kuinka kauan he saavat säilyttää henkilötietojani heidän omassa henkilörekisterissään?
   
  Viimeksi muokattu: 08.03.2019
  asentaja ja Taker tykkäävät tästä.

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti