Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 470
  Nämä olivat tärkeitä havaintoja, eli mac-osoitteen avulla pystyy kuka vaan, joka osaa ja haluaa, saamaan tekijänoikeusloukkaukseen syyttömän liittymänhaltijan maksumieheksi tai ainakin kirjeensaajaksi.
   
 2. eriävä mielipide Banned

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2018
  Viestejä:
  364
  MTV_81:n jutussa jakamista oli vuoden verran "samalla laitteella", jonka tuomariryhmä yksimielisesti päätteli olleen hänen oma pöytäkoneensa, sekä tuomariryhmän yksimielisen arvion mukaan avoimen wlanin mahdollisuus jakamisen aiheuttajana on poissuljettu.

  Markkinaoikeuden todisteluettelossa oli Wigle-todisteet, ilmeisesti ACE-Control ei ollut käynyt mittaamassa ollenkaan, kantajilla oli kai tarkoitus todistaa "tilastollisesti" että koska "sama laite" oli jakanut pitkään, myös silloin kun Wlan oli ollut salasanallla suojattu, niin avoin wlan ei ollut selitys jakamiselle, mutta toisaalta myöskään MTV_81 ei väittänyt wlanin olleen avoin, muulloin kuin poikkeuksellisesti hänen lomansa aikana -> tuomariyhmän mielestä ei ollut uskottavaa että jakaja olisi ollut asunnon ulkopuolelta.

  -------------

  Oleellista tuossa kai on, että onko kantajien pystyttävä selittämään miten MTV_81 käynnisti jakamiset kesken lomansa ulkomailta - teoriat: etäkäyttö, kone oli valmiiksi24/7 päällä, konetta käynnisteltiin loman aikana Suomssa, tietokoneen ajastin, eivät Olli Pitkäselle riittäneet, hän halusi että kun kantajat olivat haasteeseen nimenneet että vastaaja on teokset itse jakanut, niin kantajat myös sen pitävästi osoittaisivat?

  Flintin jutussa ei ollut pienintäkään aavistusta, miten Flint olisi jakamiset käynnistänyt, ajastimella?, etäkäytöllä?, mutta se ei silloin ketään kiinnostanutkaan, kun oletuksena oli että hänellä oli vapaa pääsy liittymäänsä jakamisten aikaan, nyt oli varma tieto että MTV_81 oli jo Egyptissä kun koepalat oli ladattu.
   
  Viimeksi muokattu: 14.02.2019
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 470
 5. VamosVamos

  Rekisteröitynyt:
  23.05.2018
  Viestejä:
  2
  Kaveri sanoi saaneensa uuden kirjeen, jossa kehoiteltiin taas makselemaan X-summa ja listattuna oli jotain oikeudenkäyntejä, joista Hedman oli käärinyt hyvät fyffet. Onko tämä joku uusi massakirje vai onko kaveri jotenkin erityisen tutkan alla?
   
 6. lammaskoira

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2015
  Viestejä:
  227
  Varmasti massakirje. Kohtele kuin ei olisi tullutkaan.
   
  Taker tykkää tästä.
 7. sirace

  Rekisteröitynyt:
  05.10.2009
  Viestejä:
  1 014
  Tukiaseman MAC-osoitteen saa selville millä tahansa WLAN-ohjelmalla joka tarkkailee kuuluvusalueella olevia WLAN-verkkoja (avoimia, suljettuja kuin piilotettujakin). Ohjelma kertoo tukiaseman radion (voi olla useampia) fyysisen MAC-osoitteen. Tämä itsessään ei kerro yhtään mitään koska MAC:ia käytetään vain tukiaseman ja client-koneen väliseen liikennöintiin, MAC-osoitteet eivät näy tukiaseman, reittimen tai minkään muunkaan laitteen ulkopuolelle internettiin. Ainoa tapa selvittää tukiasemaan kytkeytyneiden koneiden MAC-osoitteet on kirjautua samaan verkkoon ja yrittää pingata saman aliveron eri osoitteita tai sitten tukiaseman hallinnan kautta, pingauksen voi monessa tukiasemassa estää ns. SSID Isolation ominaisuudella jolloin muiden samassa langattomassa verkossa olevien laitteiden liikenne (eikä MAC-osoitteet) ei näy muille laitteille.
   
  zuke74 tykkää tästä.
 8. mlackke

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2004
  Viestejä:
  878
  My 5 cents:

  - Unohtaa jotkut MAC:cci höpinät, sen tiedon hyöty about 0 (tässä casessa), kuten sirace jotesi se MAC ei näy oikein mihinkään.

  - Kyllä jos pääsette toisen omistaan WLAN verkkoon, avoimeen tai murratte salasana niin kyllä voitte lavastaa sen liittymän omistajan syylliseksi Black Salilissain latauksiin..koska Suomessa liittymän omistaja on pakko olla se syyllinen.
   
 9. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 518
  Kelpo kiteytys. Ja samma på finska: MAC-osoitteella ei ole merkitystä.

  Ja todetaan lisäksi, että tämä on tietotekniikkafoorumi täynnä nörttejä, eli jos sillä olisi oikeasti tässä yhteydessä jotain merkitystä, se olisi havaittu jo aikaa sitten ja asia oltaisiin kaluttu ketjussa puhki. Jo tämän kaltainen normaalin maalaislogiikan soveltaminen olisi säästänyt aika paljon joutavaa lillukanvarsista intoilua.
   
  Viimeksi muokattu: 14.02.2019
  zuke74 ja notareal tykkäävät tästä.
 10. mlackke

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2004
  Viestejä:
  878
  Minusta HP esitti teorian tästä, mutta varmasti mitään eivät pystyneet todistamaan, mutta samapa sille kun MAO:ssa paras tarina voittaa, oli se oikeasti niin epäuskottava kun olla voi.
   
 11. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 470
  Mielestäni mikään tieto, joka voi auttaa kirjeensaajaa, ei ole hyödytöntä. Nimimerkki "?" vastasi aika tyhjentävästi: "Kyllä, on mahdollista että urkit naapurin wifi verkosta naapurin mac osoitteen ja sitten vaihdat saman mac osoitteen itsellesi, ja tämän jälkeen lataat pornoa naapurin wifillä."

  Tuo siis kertoo sen, että se oikea piraatti ei olekaan tyhmä, vaan viisas, koska osaa hoidella hommat toisen MAC-osoitteen kautta. Hyvitysvaatimuksen ja mahdollisen kutsun oikeuteen saakin sitten se toinen henkilö.

  Mm. @erghasor on tästä asiasta kirjoittanut aiemmin. https://murobbs.muropaketti.com/posts/1718618122/ ja @Injou https://murobbs.muropaketti.com/posts/1718618087/
   
  Viimeksi muokattu: 14.02.2019
 12. mlackke

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2004
  Viestejä:
  878
  Miksi minä vaihtaisin naapurini mac-osoitteen? Texcpio ei näe onko warettaja minä vai naapuri vaikka pidän oman mac-osoitteeni. En halua alkaa kertaamaan jo mitä sicare tuossa jo sanoi. Oikeastaan tästä olisi vain haittaa jos otan naapurini macin niin naapurilla tulee vain vaikeuksia päästä omaan tukiasemaan kiinni joka herättäisi minun kannalta turhaa hälyä.

  Noh enempää tästä en jauha.
   
  Viimeksi muokattu: 14.02.2019
 13. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 470
  Ei tästä tarvi yksittäisten murolaisten jauhaakaan, vaan pitää tuoda esille asioita, joista voi olla muille kirjeensaajille hyötyä. Kuitenkin näitä asioita oikeudessa tuodaan esille ja siellä käsitellään, niin vastaajalla pitää olla käytettävissään kaikki mahdollinen tieto, jotta voi parhaiten puolustautua. Tätä lankaa lukee tuhannet muut ihmiset ja jos yhdellekin on näistä hyötyä, niin silloin tiedon levittäminen on ollut arvokas asia. Mielestäni tämä asia ansaitsee kunnollisen käsittelyn eikä vähättelyä, kun se on pyydetty tänne tuomaan esille.
   
 14. Belgarion

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2000
  Viestejä:
  1 997
  Tuo on totta, ettei koko MAC-höpinässä ole päätä tai häntää. Ulospäin se ei näy. Jos haluaisin lavastaa jonkin, niin sillä ei ole mitään väliä millä MAC:llä sen teen. Kuten mlackke sanoi, niin parempi tehdä se eri MAC-osoitteella, koska jos samassa verkossa on kaksi samaa MAC:ä, niin se näkyy verkon ongelmina. Jos ei siellä nyt satu justiin joku jumalanörtti olla kuuntelemassa sun liikennettä kun suoritat lavastusta, niin MAC:stä ei ole hyötyä.

  Ainut asia minkä MAC-osoitteella voi osoittaa, on että saman MAC-osoitteen purkki esim. jakaa kahta eri WLAN:a. Jos esim. WLAN-verkon nimi muuttuu, niin MAC:stä silti voi nähdä, että kyseessä on yhä sama purkki. Nyt tässä tietysti asiaa selittäessä tuli annettua päättömillä juristeille vinkkejä.

  Tietysti jos joku oikein helvetin fiksu, eli ei mikään päättömiin liittyvä taho tai yksityisetsivä, lähtee analysoimaan salaamattoman verkon tietoja, niin sitten torrent-liikenteen pystyy kyllä yhdistämään tiettyyn sisäverkon MAC-osoitteeseen. Mutta sitä ei pysty yhdistämään siihen, jos henkilöllä on sekä salattu että avoin salaamaton verkkon. En nyt ymmärrä yhtään koko MAC-höpinää suunnasta tai toisesta.
   
  Viimeksi muokattu: 14.02.2019
 15. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 518
  Mahdollisimman yksinkertaisesti ja ytimekkäästi: "Joku naapuri saattoi urkkia MAC-osoitteeni ja se oli vaihdettuna naapurin laitteeseen juuri silloin kun kantajan edustaja kävi pihalla WLANeja mittailemassa," on niin teoreettinen skenaario, ettei sillä ole mitään käytännön merkitystä. Selityksenä tuo on samaa sarjaa kuin "koira söi kotitehtäväni". Eikä täällä ole todettu aiheesta muuta kuin että se on mahdollista, kyseisen tempun käytännöllisyyden puolesta ei ole kukaan sanonut halaistua sanaa.

  Ainoa, joka tätä nyt rummuttaa on eräs - anteeksi alentava kielenkäyttöni - tekniikasta selvästi mitään ymmärtämätön täti-ihminen, jolla on saattanut mennä asian suhteen vähän puurot ja vellit sekaisin. Hänen muita saavutuksiaan asian tiimoilta en halua väheksyä, mutta suutari voisi nyt pysyä lestissään.
   
 16. Belgarion

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2000
  Viestejä:
  1 997
  Tosin se täytyy myöntää, että MAC-osoitteella pystyy todistamaan melkein mitä tahansa, kun todistuksen esittää MAO:n lakinaisille. Täytyy kyllä myöntää, että ihan fiksua kerätä tämä tieto, koska MAO:n lakinaisiin uppoaa ihan mikä tahansa kuhan se tulee vertaisilta. Asiantuntija on oikeudessa sitä varten, että siellä olisi joku jolla on edes elementaarinen käsitys asioista, mutta häntähän ei kannata kuunnella.
   
  Viimeksi muokattu: 14.02.2019
  Taker ja Dame Edna tykkäävät tästä.
 17. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 470
  DrVatanen voi nyt pysyä ihan itse siinä omassa lestissään. Minä olen tuonut asian täällä esille, kun minulle on se tieto tuotu. Jos sinua häiritsee tästä asiasta keskustelu, niin anna muiden keskustella. Et sinä mikään poliisi täällä ole, joka määrää mitä keskustellaan. Tämä on tietotekniikkapainotteinen foorumi, joten luulisi, että tästä asiasta keskustelu on sallittua. Ja muistutan vielä, että että meitä tietotekniikasta ymmärtämättömiä on paljon lukijoissa, joten jos ei täällä saa asiasta puhua, niin missä sitten?

  Miten muuten on, joko olet saanut poliisilta vastausta siihen tutkintapyyntöön, josta vinoilit minulle ja aioit itse tehdä paremman tutkintapyynnön? Et ole vastannut minkälaisen vastauksen sait.
   
 18. notareal

  Rekisteröitynyt:
  21.04.2008
  Viestejä:
  4 439
  Ei tuo noin mene. Jos verkko on suojattu ei pelkästään MAC osoitteen tietämällä pääse verkkoon vaan suojaus on murrettava. Jos verkko on avoin ei MAC osoitteella ole merkitystä. Operaattori tietää asiakkaansa joko SIM kortin tunnistetietojen pohjalta tai siitä että asiakkaan talon datakaapeli tulee operaattorin tiloihin tiettyyn fyysiseen porttiin. Ei kannata sotkea keskustelua antamalla väärää tietoa.
   
 19. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 470
  Sinun pitää sitten kohdistaa sanasi nimimerkille "?", jos hän on antanut väärää tietoa.
   
 20. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 470
  Hienoa, että korjasit tuohon lakinaiset;)

  Tuossa tuo aloitusviesti, jos siihen tietotekniikasta paremmin tietäväiselle voisit vastata asiallisesti. https://murobbs.muropaketti.com/posts/1718648068/
   
 21. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 518
  Ihan varmistukseksi, tämä oli sitten sarkasmia?

  Toki MAOn lakitätiin voi upota mikä tahansa selitys, mutta tuskin kukaan oikeusopillinen asiantuntija lähtee ihan tietoisesti perustamaan mitään selitystä sille, että "jos vaikka sattuisi sellainen tuomari joka ei tajua aiheesta mitään".

  Minua häiritsee se, kun ketjussa levitellään väärinymmärryksiä eikä faktaa.

  Anteeksi jos sanoin rumasti, mutta kun ei tuntunut menevän muuten perille, vaikka sitä on tässä useampi taho nyt rummuttanut. Että koetahan nyt niellä ylpeytesi ja jättää tämä tähän, vaikkei se selvästi näy luonteellesi kovin hyvin sopivankaan. Whataboutismitkaan eivät varsinaisesti ole fiksun keskustelijan merkki.
   
 22. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 470
  Edellenkään minun ylpeydelläni ei ole mitään tekemistä tämän asian kanssa, vaan viestistä, jonka toin tänne. Se on jo linkitetty pariin otteeseen ja siihen voi laittaa asiallisia vastauksia, jos ymmärtää mistä siinä puhutaan.

  Mitä se poliisi vastasi tutkintapyyntöösi?
   
 23. notareal

  Rekisteröitynyt:
  21.04.2008
  Viestejä:
  4 439
  Kannattaa lukea tuosta https://www.quora.com/What-can-a-hacker-do-with-an-MAC-address
  ”With a MAC, but without physical connectivity to the LAN, there is nothing interesting that can be done - because as others have pointed out, there is no context for using the MAC if you are not connected to the same LAN.” eli MAC osoitteella ei ole käytännössä näissä kiristyskirjeiden tapauksissa merkitystä, vaan sillä onko ulkopuolisilla pääsy verkkoon. Tällöin joko verkko on ollut avoin (tai lainauksen mukaisesti ollut fyysisesti yhteydessä, eli vetänyt oman laitteensa kaapelilla kiinni uhrin reitittimeen) tai ulkopuolinen on tiennyt verkon salasanan tai murtanut verkon suojauksen.
   
  Viimeksi muokattu: 14.02.2019
 24. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 470
  Kiitos asiallisesta vastauksesta. Koska en tosiaan itse näistä tiedä, niin asia kiinnostaa. Luin tuolta vieläkin aiempaa vuodelta 2015, kun Hedman Partners oli kysellyt sitä SSID:tä, niin liittyykö nämä kuitenkin jotenkin toisiinsa?
   
 25. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 518
  Voin vastata tähän, jos ensin itse vastaat seuraavaan: Aloitko tenttaamaan nyt tätä sen takia, että saisit ohjattua käynnissä olevan keskustelun itsesi kannalta vähemmän kiusallisille raiteille?
   
 26. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 470
  Siis mitä kiusallista tässä minun kannalta on? Olen tuonut saamani viestin keskusteluun ja toivon, että alan asiantuntijat vastaavat siihen asiallisesti. Sinä nyt näyt vievän tätä asiaa henkilökohtaisuuksiin, jota en ymmärrä.

  Minä olen laittanut poliisilta saamani vastauksen tutkintapyyntööni omille sivuilleni kaikkien luettavaksi. Sinä lupasit tuoda oman vastauksesi tänne, muttei sitä ole kuulunut.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti