Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 222
  Tekijanoikeus.fi pelottelee(tietenkin) laittomuudella suoratoistojenkin kohdalla :)

  "Suoratoistopalveluista katsellessa tai kuunnellessa syntyy yleensä väliaikaisia kopioita, esimerkiksi tietokoneen välimuistiin. Koska tällaisia kopioita ei ole valmistettu laillisesta, oikeudenhaltijan luvalla yleisön saataville saatetusta aineistosta, ne ovat laittomia, vaikkei niitä jakaisikaan eteenpäin. On lisäksi hyvä muistaa, että käyttämällä laittomia palveluita tulee samalla tukeneeksi niiden toimintaa – monet laittomat suoratoistopalvelut saavat mainostuloja, joista ne eivät kuitenkaan maksa tekijöille, joiden teoksia on palvelun kautta luvattomasti saatavilla."

  https://tekijanoikeus.fi/usein-kysyttya/
   
  Viimeksi muokattu: 15.01.2019
 2. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 492
  Ns. välimuistikopiot ovat hieman harmaalla alueella, koska toisaalta ne voidaan katsoa niin kiinteäksi osaksi suoratoistoa, että niihin sovelletaan suoraan suoratoistopykälää (jolloin ne ovat laillisia), toisaalta taas on mahdollista, että ne katsotaan laittomiksi kopioiksi. Saattaahan sieltä YouTubestakin välimuistikopioita tallentua, tai ainakin osittaisia, ne vain eivät välttämättä ole missään helposti katsovassa muodossa. Ainakaan sellaisten kohdalla kukaan tuskin lähtisi väittämään, että laittomia ovat. Ja siitä on sitten helppo lähteä argumentoimaan, että tuskin ovat muunkaanlaiset, kunhan vain siellä tempissä asustelevat.

  Minä olen siis tätä mieltä ja TTVK ry näköjään toista. Ja niin kauan kun lakitekstiä ei muotoilla uusiksi, tätä kiistaa ei voi ratkaista kuin oikeus. Eli MAOon pitäisi päätyä jokin sellainen juttu, jossa riidellään välimuistikopion laillisuudesta. Ja sellaisen jutun istuntoon päätymisen todennäköisyys on käytännössä nolla.
   
  Viimeksi muokattu: 15.01.2019
 3. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  904
  ja jos haluaa olla rauhassa niin ostaa vaan sen vpnnän ja kokeilee ettei vuoda oikeaa ipeetä. turha kaikkien ruveta vääntämään mikä on laillista ja mikä laitonta täällä....
   
 4. erghasor

  Rekisteröitynyt:
  14.09.2017
  Viestejä:
  238
  Joo. Trollithan tuohon eivät lähde, koska rahaa siitä ei olisi paljoa tiedossa. Luulisi pelottavan sellaisiakin tahoja, joita tekijänoikeudet oikeasti kiinnostavat, sillä pahimmassa tapauksessahan oikeus toteaa palveluiden käytön täysin lailliseksi, jolloin em. sivulla olevalta väitteeltä häviää kaikki pohja.

  TTVK Ry:n kannalta nykyinen "tämä ei ehkä ole täysin laillista" on paljon parempi vaihtoehto kuin ottaa riski virallisesta lailliseksi toteamisesta.

  "Monet lailliset tuottajat saavat tuloja lisensoimalla sisältöään tekijänoikeustrolleille, jotka... no trollaavat. Ei kai sitä sen pahemmin voi sanoa."

  Ainakin itseltä jää varsinkin scamboxin julkaisut kaupan hyllyille. Varsinkin kun kehuskelivat olevansa mukana "vain trollaamisen ilosta", ja ainakin väittävät, etteivät edes saa siitä (merkittävästi) rahaa.
   
  Taker tykkää tästä.
 5. Decimal

  Rekisteröitynyt:
  06.02.2017
  Viestejä:
  23
  Pitikös tänään tulla se mtv:n päätös MAO:sta!?
   
 6. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 492
  Ennen kuin trollit voisivat edes harkia halujaan lähteä, niin heidän pitäisi jollain ilveellä saada selville se suoratoiston katselu ja siitä syntynyt "mahdollisesti laiton" välimuistikopio. Ja milläs sen selville ottavat? Ehkä korkeintaan siinä tapauksessa, että katselija menee jossain somekanavassa huutelemaan siitä FreeWarezMoviezista ja kaikista kivoista leffoista mitä sieltä on löytynyt. Vaikkei tosin tuossakaan tapauksessa tunnusta lakia rikkoneensa...

  Mutta jos nyt jollain ilveellä silti saisivat poliisin tai oikeuden määräyksen, että koneet takavarikkoon ja lähdetään etsimään sitä mahdollisesti laitonta välimuistikopiota, niin aika nopeasti senkin pitäisi tapahtua ennen kuin sitä ei enää sieltä välimuistista löydy. Ja jos tällainen prioriteettitehtävä saadaan näin post-Chisugate -aikana polkaistua käyntiin, niin sitten vasta pääsee oikeus ihmettelemään, että onko se tapa, jolla välimuistikopion synnyttänyt leffa katseltiin laiton (vastaus: ei), ja jos ei ole, niin miten se voi silti synnyttää laittoman kopion. Se kun ei länsimaisiin oikeuskäytäntöperiaatteisiin oikein kuulu, että jokin asia voi olla yhtä aikaa laillinen ja laiton.

  No joo, aika joutavaa parran pärinäähän tämä on, koska se absurdin raja tässä skenaariossa ylitettiin jo ensimmäisessä virkkeessä. Mutta siitä huolimatta, ennen kuin pienokaiset lähdette seikkailemaan netin pimeillä kujilla ilmaisen mutta silti laillisen viihteen perässä, niin kannattaa olla satavarma että se leffapalvelu mikä sieltä löytyy käyttää pelkästään puhtaita suoratoistotekniikoita ennen kuin painaa playta. Ja jos ei ole varma, niin löytyy kyllä vähemmänkin arveluttavia palveluita joista saa ajankulua vaikka koko loppuiäksi - kuten esimerkiksi meidän kaikkien veroeuroilla kustannettu YLE Areena.
   
  Viimeksi muokattu: 17.01.2019
 7. peternorth

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2015
  Viestejä:
  330
  Se on ainakin tiedossa, että Popcorn Timea ei kannata käyttää, se kun hyödyntää torrentia ja trollit sitä näin ollen valvoo. Moni sai silloin trollien kulta-aikoina tuon takia kirjeitä.
   
 8. reynolds

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2011
  Viestejä:
  321
  Näin mtv_81 viestissään sanoi. Istunnosta on noin 2 kuukautta. Aiemmissa keisseissä istunnosta päätöksen antoon on kulunut 3-4 kuukautta.
   
  Viimeksi muokattu: 17.01.2019
  Decimal tykkää tästä.
 9. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 328
  Jobin postia nyt MTV laittoi, eli oli hävinnyt jutun, mutta antoi luvan laittaa alustavan tiedon tänne yleiselle. Loppulausunnossa näkyy että asiantuntija on ollut MTV:n puolella ja samoin toinen tuomari, mutta äänestys oli 50/50 ja päätuomarin kanta voitti.:(:mad::confused:

  Laitoin jo markkinaoikeuteen pyynnön ratkaisusta.
   
 10. ZseLotH

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2016
  Viestejä:
  137
  Ja tällähän hedarit alkavat taas huolella painostamaan. Missähän on kaikki hyvät samarialaiset ja muut enkulit et sais kassaa et vois mennä vielä tappelemaan isompiin oikeusasteisiin, ihan vaan kattomaan et oliko se oikeasti näin.
   
 11. ajvaara

  Rekisteröitynyt:
  11.04.2017
  Viestejä:
  15
  Eihän tuo ole enää todellistakaan. Miten ihmeessä kukaan pystyy todistamaan syyttömyyttään. Ja lisäksi tuo että käytännössä yksi tuomari voi sanella lopputuloksen.

  Jotenkin tulee mieleen "hyväveli-ilmiö"
   
  Taker tykkää tästä.
 12. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 328
  Tämä oli silloin se minun yhdistysajatus, että oltaisiin kerätty yhdessä rahaa.

  Nyt sain tämmöisen ennakkotiedon päätöksestä:

  "Asian ovat ratkaisseet markkinaoikeustuomarit Anne Ekblom-Wörlund,
  Pekka Savola (eri mieltä) ja Riikka Pirttisalo sekä asiantuntijajäsen
  Olli Pitkänen (eri mieltä).
  Asiassa on äänestetty. Eri mieltä olevien jäsenten äänestyslausunto on
  liitetty tuomioon."
   
 13. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 328
  Tuossa on äänestetty ja äänet menneet tasan, jolloin puheenjohtajan kanta on ratkaissut. Huomatkaa kuitenkin, että markkinaoikeustuomari Pekka Savola on ollut eri mieltä, kuten myös asiantuntijajäsen Olli Pitkänen. Asialla olisi siis varmasti mahdollisuus menestyä ylemmässä oikeusasteessa.

  Kun tuossa äsköisessä etsittiin hyviä samarialaisia ja muita enkeleitä, niin Petrus Pennanen tuli mieleen.;) https://www.iltalehti.fi/digiuutiset/a/e7e12451-8b29-4347-ab28-1d59b172f8d5
   
 14. reynolds

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2011
  Viestejä:
  321
 15. Don MC

  Rekisteröitynyt:
  19.09.2017
  Viestejä:
  196
  Voi vitun vittu.
   
  Mitsunari, Taker, Juha Jyväskylästä ja 1 muu tykkäävät tästä.
 16. animejoni

  Rekisteröitynyt:
  19.09.2017
  Viestejä:
  10
  Vedän tästä johtopäätöksen että myös markkinaoikeudessa naisia on helpompi sumuttaa. Kyllä ihan aidosti vituttaa että tälläinen pelleily saa taas jatkoaikaa.
   
 17. Decimal

  Rekisteröitynyt:
  06.02.2017
  Viestejä:
  23
  Unfuckingbelievable, eikö MAO:n poppoo tajua tätä kuviota jo nyt tässä vaiheessa, huoh... Kyllä taas se kuuluisa maalaisjärki hukassa, ei voi muuta sanoa.
   
 18. saysaysay

  Rekisteröitynyt:
  14.09.2017
  Viestejä:
  17
  Harmillista. Jotenkin siltä epäilin, kun vertasi tätä keissiä siihen toiseen.. että tämä menee hilkulle ja se toinen keissi taas todennäköisesti menee vastaajan voitoksi ( Toki päätöstä siitäkin odotellaan ). Luulisi silti, että jos äänet menee 50/50 niin tehtäisiin jotain muuta kuin kirjaimellisesti vedetään tulos HATUSTA.

  Nyt tietenkin nähdään tuleeko vanhoista kirjeistä tämän voiton myötä Hetuilta kirjeaalto, vai kiinnittävät voimavarat näihin uusiin kirjesaajiin mitkä tulivat tiukemman seulan läpi. Bisnesjärki ( Tai miksi sitä kutsutaan mitä ne Lokit hedmanilla oikeasti tekee ) sanoo, että nyt varmaan todennäköisesti keskitytään näihin harvoihin uusiin kirjeensaajiin. Näin heikolla profiloinnilla mikä tässäkin hävityssä keississä oli häviön mahdollisuus oli Heetuille niin suuri jo taas, että en näkisi mitään järkeä lähteä ilman jotain A-luokan keissejä enään MAO: oon (Tuo facebook todistelu oli jo sen luokan komiikkaa, että vähän heikoilla hangilla siellä haettiin, ja tällä kertaa kävi vähän tuuri).
   
  Viimeksi muokattu: 18.01.2019
 19. evntr

  Rekisteröitynyt:
  07.08.2011
  Viestejä:
  150
  toivottavasti vie keissin korkeampaan oikeuteen koska onhan tämä nyt saatana perseestä ja aivan helvetinmoista pelleilyä!!!
   
  Taker ja Juha Jyväskylästä tykkäävät tästä.
 20. erghasor

  Rekisteröitynyt:
  14.09.2017
  Viestejä:
  238
  Tai ennemmin, miten noin heppoisilla todisteilla sai muka todistettua syyllisyyden...

  Lopputuloksen sanelusta, eikös tämä oikeusaste ole lähinnä tarkoitettu firmojen keskinäiseen tappeluun? Ideana kai se, että jos lopputulos ei miellytä, niin siitä vain korkeampaan asteeseen tappelemaan, rahaa kun firmoilla kuitenkin on.

  Ja sitten vaan yhtäkkiä aletaan samaa oikeusastetta käyttämään siihen, että rahakas firma kuppaa köyhiä yksityishenkilöitä...
   
  Taker tykkää tästä.
 21. Hasturinpoika

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2011
  Viestejä:
  693
  "Markkinaoikeus tuomitsi vastaajan suorittamaan tekijänoikeuden loukkauksesta 100 euroa hyvitystä ja korvaamaan yli 23 000 euroon nousseet oikeudenkäyntikulut."

  Tuo lause tiivistää hyvin mikä tässä koko hommassa kusee, jos satasen asiasta joutuu maksamaan monen ihmisen vuositulojen edestä oikeudenkäyntikuluja. Ei muuta kuin päättäjille viestiä eteenpäin, että muutosta kaivataan ja pikaisesti tähän systeemiin. Uskon vahvasti, että Hedman vielä maksaa ja kalliisti näistä kansalaisten oikeusmurhista, vaikka tänään heillä on juhlapäivä.
   
  Taker tykkää tästä.
 22. peternorth

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2015
  Viestejä:
  330
  Toivotaan tosiaan, että tähän tulee joku järki ja HP saa itse maksaa näistä kalliisti. Niin kun joku tuolla totesi, niin markkinaoikeus ei taida olla yksittäiselle suomalaiselle ihan oikea paikka ratkaista näitä asioita.
   
 23. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  4 543
  Kiinnostaisi tietää mitä @mtv_81 itse tuumaa tästä oikeusmurhasta. Hakeeko korkeimmasta muutosta tähän..? Fiilikset varmaan aika paskat tällä hetkellä....
   
 24. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 167
  Mtv:n vastineessa ei tainnut olla vaatimusta, että vastapuolen olisi maksettava oikeudenkäyntikulut koska aiemmin oli tehty jo 200 euron tarjous, ja satasen oikeudenkäynti oli siis turha?
   
 25. Juha Jyväskylästä

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2009
  Viestejä:
  285
  Ei todellakaan ole, kun mitä paremmat sadut. sitä paremmin menee !!!!
   
  Taker tykkää tästä.

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti