Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Hasturinpoika

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2011
  Viestejä:
  680
  5 kpl yhteystietoja pääsi seulan läpi, eli ei edes kokonaista prosenttia, kun listalla oli 541 IP osoitetta.
   
  Dame Edna, Taker, sivustaseuraaja66 ja 1 muu tykkäävät tästä.
 2. Don MC

  Rekisteröitynyt:
  19.09.2017
  Viestejä:
  130
  Missä se 5 kpl lukee?
  EDIT: Löyty.
   
  Viimeksi muokattu: 12.12.2018
 3. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 106
  Siinä on 5 liikaa.
   
  Dame Edna, Taker ja evntr tykkäävät tästä.
 4. sivustaseuraaja66

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2017
  Viestejä:
  300
  Heheheh. On musta joulu tulossa HP:n kiristäjille. Ei mennyt koepala huijaukset MAO:ssa läpi niinkuin oli toivottu. Noilla viidellä jos ne on edes oikeita henkilöitä eikä esimerkiksi jotain yrityksen verkko yms. ei kustanna edes hakemuksia mitä tehneet. Voin vain kuvitella kuinka innoissaan olivat kun saivat Warnerin mukaan tähän hommaan ja sitten saavat pari osoitetta kinuttua joihin operaattorikin toivottavasti sanoo että "Sori ei ole enää tallessa".
   
  Dame Edna, Taker ja electron06 tykkäävät tästä.
 5. eriävä mielipide

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2018
  Viestejä:
  279
  TTVK Ry lähettää ilmoituksensa mukaan n. 40 tekijänoikeuskirjettä vuodessa ja heillä yksi lakimies hoitaa asiaa.

  Tavallaanhan olisi nyt ihan balanssissa HP:n lakimiesten määrään suhteutettuna? (markkinaoikeus: koettakaa nyt selvitellä edes nämä!)

  Siis, 5 yhteystietoa / operaattori kuukauden valvonnalla -> 180 yhteystetoa vuodessa - olisi ihan mahdollista selvitellä kolmen lakimiehen voimin.
   
  Viimeksi muokattu: 13.12.2018
  Taker tykkää tästä.
 6. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 770
  Eihän se kuitenkaan voi millään kaavalla mennä, vaan ensin pitäisi oikeasti selvittää tekijä, ennen kuin kenenkään yhteystietoja voisi antaa. En ole tarkemmin tutustunut miten TTVK näitä hakemuksiaan perustelee, mutta Hedman Partnersin perustelut olemme nähneet.

  Tietenkin se on voitto tavalliselle suomalaiselle, että markkinaoikeus on tullut hieman järkiinsä, mutta toteutuuko tässä kansalaisen oikeusturva, kun näitä yhteystietoja luovutetaan pelkästään kirjoitussuojatun lokitiedoston eli Texcipion tekemän excelin perusteella?

  Jos Hedman Partners haluaisi oikeasti tehdä tekijänoikeusvalvontaa eikä pelkää trollausta, niin se esittäisi markkinaoikeudelle kaikki nämä todisteet, joita se on kerännyt määrätystä IP-osoitteesta vakoilun avulla. Vasta sitten kun markkinaoikeus olisi kaikki nämä todisteet nähnyt (torrent-ohjelman kehuminen, määrätyn t-paidan pitäminen jne.), niin se voisi päätellä, että riittävätkö todisteet yhteystietojen luovutukselle.
   
  Taker tykkää tästä.
 7. eriävä mielipide

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2018
  Viestejä:
  279
  Tarkoitin lähinnä sitä että ehkä markkinaoikeus on huomannut että 200.000 ip-osoitetta ja 3-5 lakimiestä eivät mahdollista edes teoriassa minkäänlaista loukkausten selvittelyä, ainoastaan massojen rahastuksen.

  TTVK on lähetellyt kirjeitä joissa pyydetään ottamaan sinnepäin yhteyttä, kertomatta tarkemmin vaatimuksista -> yleensä TTVK on saanut liittymän haltijalta selvityksen, joka väitetysti on joskus kelvannutkin, myös hyvityksistä on väitetysti neuvoteltu (kun kyseessä on satojen/tuhansien musiikkikappaleiden jakaminen), joskus haastavat jonkun oikeuteen, ilmoituksensa mukaan 1-2 vuodessa.

  Aika karua tietysti kirjeen saajan kannalta tuokin.

  HP:lla varmasti toiveissa edelleen on että yhteystietoja täytyy saada enemmän ja voi olla että lopettavat/siirtävät toiselle jos jää tuolle tasolle.
   
  Taker tykkää tästä.
 8. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 770
  Eiköhän markkinaoikeus ole tajunnut tuon alunperinkin, mutta en tiedä mikä heidän motiivinsa on ollut luovuttaa massamäärin ihmisten yhteystietoja. Eivät varmasti olisi muuttaneet käytäntöjään, jos asiasta ei olisi älähdetty.

  200 000 yhteystiedon reservi on olemassa, joten tietenkin Hedman Partners pyrkii kuppaamaan nämä loppuun asti ja siksi nämä uudet oikeudenkäynnit ovat ratkaisevia, miten trollaustarina jatkuu.
   
  Taker tykkää tästä.
 9. Lazlo_

  Rekisteröitynyt:
  22.08.2007
  Viestejä:
  2 321
  Miten kukaan tekijänoikeusvalvontaa tekevä voisi selvittää tekijän ennen yhteystietojen luovuttamista? Ymmärrän, että kiristysfirmat ovat olleet kiinnostuneita vain rahastuksesta, mutta tuolla periaatteella ei olisi mahdollista koskaan selvittää tekijää (paitsi poliisin avulla).
   
 10. lolleropallero

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2017
  Viestejä:
  1 148
  Aivan. Tällöin kyse olisi rikoksesta ja merkittävyyskynnys olisi varmemmin ylittynyt. Samoin olisi varmempaa, että oikea tekijä olisi tiedossa, tai vähintäänkin se että oikea tekijä halutaan tietää. Nykyinen systeemi on puhdas hillotolppa niille, joilla ei ole omaatuntoa ja ovat tarpeeksi häikäilemättömiä.
   
  Taker tykkää tästä.
 11. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 770
  Yhteystietojen luovuttaminen ei vielä kerro tekijää. Mielestäni IP-osoitteen haltijalla ei ole mitään velvollisuutta auttaa Hedman Partnersia selvittämään tekijää, vaan Hedman Partnersin tulisi osoittaa markkinaoikeudelle tekijä ja vasta sitten saada yhteystiedot.

  Hedman Partners on suorittanut vakoilua Texcipion ja Ace Controlin avustuksella, joten ei lienee mikään vaikeus saada määrätystä IP-osoitteesta asioita selville ennen yhteystietojen luovutushakemusta markkinaoikeuteen. Kun markkinaoikeus saisi nämä todisteet ennen yhteystietojen luovuttamista, niin se voisi kaksi kertaa miettiä, että kertooko nämä t-paitajutut tai torrent-ohjelman arviointi tekijää niin tarkasti, että yhteystieto voitaisiin luovuttaa.
   
  Taker tykkää tästä.
 12. M-ake

  Rekisteröitynyt:
  03.07.2009
  Viestejä:
  68
  Jaksaisko joku TL;DR: tän hommelin nykytilanteen?
   
 13. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 770
  Sinänsä eräs toimittaja kyseli juuri äsken samaa ja tässä hänelle vastauksestani.

  Markkinaoikeus tarkensi merkittävyyskynnystä 12.6.2017 päätöksellään 333/17, jonka jälkeen yhteystietoja ei luovutettu enää vuonna 2017. Yhteystietoja on luovutettu vuosina 2013-2017 yhteensä noin 200 000 IP-osoitteen verran. Tänä vuonna on annettu yhteystietojen luovutuspäätöksiä enää vain 380:n IP-osoitteen kohdalla, eli tekijänoikeustrollauksen kulta-ajat ovat ohi.

  Adultia on lopettanut tekijänoikeuskirjeiden lähettämisen alkuvuodesta 2018 ja TOT ilmeisesti jo vuoden 2017 puolella, kun ei enää yhteystietoja herunut markkinaoikeudesta. KTC Finland Oy koetteli onneaan, mutta perintätoimistona joutui vetäytymään asiasta, koska sillä ei edes ollut toimittaa alkuperäistä laskua vaateidensa tueksi.

  Asianajajaliiton valvontalautakunta on antanut moitteet Hedman Partnersin asianajaja Joni Hatanmaalle ja Hatanmaa on valittanut tästä hovioikeuteen, jossa asia on nyt käsittelyssä ja venyy varmastikin ensi kesään.

  Nyt on markkinaoikeudessa meneillään kaksi oikeusjuttua, joissa Hedman Partners vaatii korvauksia ja niistä paljonkin riippuu miten tämä toiminta tulee jatkossa kehittymään. Tuossa löytyy yhden asiapaperit. http://www.ritvapuolakka.fi/441197368

  Tämä nyt lyhykäisesti. Laitan tässä samalla, että toimittaja kyseli löytyykö kirjeensaajia, jotka olisivat valmiita puhumaan omista tapauksistaan? Hän on kiinnostunut niistä ihmisistä, jotka ovat saaneet sekä perintäkirjeitä että tekijänoikeuskirjeitä. Jos olet halukas puhumaan omasta tapauksestasi, niin laita minulle yksäriä, niin laitan toimittajan yhteystiedot.
   
  Viimeksi muokattu: 13.12.2018
  Taker tykkää tästä.
 14. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  4 124
  Edelliseen vielä se lisäys että jos olette yhteydessä Dame:n kautta toimittajaan, niin anonyymi säilyy, nimeänne yms ei tulla halutessanne esiin.
   
  Taker ja Dame Edna tykkäävät tästä.
 15. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 770
  Juuri näin. Minä annan toimittajan yhteystiedot ja kuka haluaa, niin on itse yhteyksissä ko. toimittajaan ja kertoo tapauksestaan. Samalla voi sanoa, ettei halua missään nimessä nimeään julkisuuteen, vaan haluaa kertoa omasta tapauksestaan anonyymisti. Voi tietenkin esiintyä omalla nimelläänkin, mutta se on jokaisen oma päätös.
   
  electron06 ja Taker tykkäävät tästä.
 16. evntr

  Rekisteröitynyt:
  07.08.2011
  Viestejä:
  150
  tietääkö kukaan koska tuosta keissistä on odotettavissa päätöstä? Vastaus oli sen verran jytky että en näe mitenkä Head&Shoulders voisi tuota mitenkään voittaa, kirsikkana kakun päälle tuohon olisi voinut vielä lisätä että:

  "jos kuitenkin vastaaja tuomitaan maksamaan jotain, olisi tapauksen luonteesta ja "vakavuudesta" (ja oikeuslaitoksen turhasta kuormittamisesta) johtuen oikeutettua, että molemmat osapuolet kattaisivat omat todistelu/oikeuskulunsa"
   
 17. erghasor

  Rekisteröitynyt:
  14.09.2017
  Viestejä:
  220
  En tiedä mainitsitko, mutta mielestäni olisi hyvä mainita, että maassa toimivista / toimineista rölleistä (HP, Adultia, Filmia, TOT, Njord, oliko muita?) vain ja ainoastaan HP on ylensäkin vienyt juttuja oikeuteen. Ja muut ovat ilmeisesti pitkälti lopettaneet toiminnan?

  En nyt usko, että mikään uusi taho olisi hyppäämässä bisnekseen suomessa enää tässä vaiheessa (KTC oli kyllä aika yllätys), mutta tuo suhdeluku voisi jäädä lukijoille alitajuntaan, jos tulevaisuudessa joku uusi taho yrittää alkaa kiristämään rahaa. Yhtä kovat uhkailuthan kaikilla on, mutta suurimmalla osalla ei ollut mitään vaaraa jatkoseuraamuksista (ellei uusia kirjeitä lasketa).
   
  Viimeksi muokattu: 13.12.2018
 18. Lazlo_

  Rekisteröitynyt:
  22.08.2007
  Viestejä:
  2 321
  Eivät kai ne ennen yhteystietojen saamista ole käyneet mitään mittailemassa. Miten ne yksittäisen IP-osoitteen kautta voisivat tietää missä liittymä on. Jos tietäisivät, niin mihin ne markkinaoikeutta edes tarvitsisivat.

  Oma asiansa sitten on, että pitäisikö asian mennä aina rikosilmoituksen kautta.
   
 19. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 770
  Tämä toimittaja tietää taustan, eli nyt olisi tilannepäivityksestä kysymys.
   
 20. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 770
  Texcipio vakoilee verkossa koko ajan ja itselläni ei ole epäilystäkään, että kun se on saanut jonkin IP-osoitteen tietoonsa, etteikö sillä olisi tieto ja taito seurata tämän IP-osoitteen liikkeitä. Myös Ace Control on nykyisin enemmän verkkotouhujen puolella, kun ei enää avioerot ym. vedä leiville.

  Markkinaoikeutta Hedman Partners nimenomaan tarvitsee saadakseen virallista tietä nimen, eli oikeuden päätöksen, jotta se voi laillisesti jatkaa touhujaan. Asiahan kuuluisi tietenkin tekijänoikeusrikoksissa poliisille, mutta kun poliisia ei nämä jutut kiinnosta, niin siksi markkinaoikeus.

  Tuolta kun rullaa alas, niin siinä on Hedman Partnersin tutkintapyyntö tekijänoikeusrikoksesta ja poliisin päätös esitutkinnan lopettamisesta, koska johtolankoja ei ole. http://www.ritvapuolakka.fi/437839388
   
 21. mlackke

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2004
  Viestejä:
  828
  No jaa, hyviä pointteja kyllä on miten Head&Shoulders jättää kertomatta kuinka BitTorrent käytännössä toimii eli esim mitä isompi parvi sitä pienempi merkitys per käyttäjä jne. Myöskin kulujen kohtuullistaminen on hyvin kirjoitettu.

  Mutta esim avoin WLAN väite on turha jos sille ei ole todisteita. Ns "oli avoin silloin ja laite vaihdettu", ei toimi ilman todisteita kuten nähty vaikka kantaja ei voi toisin todistaakkaan. ..Tosin H&P tekee todella paljon tätä samaa, esittävät väitteitä haasteessa joita eivät voi todistaa.

  Sekin seikka että vastineessa tuotu paljon hyviä pointteja esille mikä H&P todistelussa ontuu (ns suomeksi HP jättää tahalleen kertomatta), niin jos homma kaatuu jo asianvaltuukseen, jättää MAO loput kohdat käsitttelemättä mikä ikävää koska olisi hyvä tietää MAO:n linjaus kaikkiin kohtiin.
   
 22. mtv_81

  Rekisteröitynyt:
  14.11.2018
  Viestejä:
  9
  Päivää kaikille,
  Ilmoitettu päätöksen anto aika on ilmoitettu. 17.01.2019
  T.Mtv
   
  evntr, WinkuvaGootti, Taker ja 5 muuta tykkäävät tästä.
 23. reynolds

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2011
  Viestejä:
  270
  Hyvän ratkaisun ja joulun toivotukset MTV:lle täältä.:)
   
  WinkuvaGootti, Taker ja Dame Edna tykkäävät tästä.
 24. NiceMan

  Rekisteröitynyt:
  13.09.2003
  Viestejä:
  1 690
  Jäämme odottamaan ja toivon isosti voittoa sinulle!
   
  WinkuvaGootti, Juha Jyväskylästä ja Dame Edna tykkäävät tästä.
 25. Juha Jyväskylästä

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2009
  Viestejä:
  212
  HEDARIT SAIS HÄVITÄ SEITSEMÄN - NOLLA..
   
  WinkuvaGootti, Dame Edna ja Taker tykkäävät tästä.

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti