Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. sivustaseuraaja66

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2017
  Viestejä:
  331
  Totta! Toivottavasti puolustus on lukenut tätä threadiä ja tajuaa sen ensimmäisen kirjeen kaivaa esiin ja tarkistaa asian. Veikkaan, että ei ole vaan on taas tumpattu vaan laittomasti mukaan toinenkin oikeuksien haltija vaikka he eivät IP tietoja ole hakeneet.

  Onko montakin osoitehakemusta Hedman Partnersilla jossa on molemmat edustajat alun mukana?
   
  Viimeksi muokattu: 10.12.2018
 2. eriävä mielipide Banned

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2018
  Viestejä:
  364
  Ei kai niitä ole yhtään? Vai onko muuten? Jostain syystä on ilmeisen hankalaa tai kallista tehdä kerralla hakemus jossa olisivat kaikki "asiakokonaisuuteen" liittyvät päämiehet mukana - on kai toimittu niin että päämiehillä on joko erilliset hakemukset tai sitten vain toinen on hakenut yhteystietoja ja toinen on mukana yhtenevän teknisen profiilin ja yhteisen asiamiehen kautta?

  Esim. MTV_81:n jutussa Atlanticin ja Crystaliksen teokset oli jaettu samalla viikolla ja osin samoilla päivilläkin - olisi ollut helppo lisätä Atlanticin kokemien loukkausten tiedot Crystaliksen hakemukseen ja ilmoittaa että tiettyjen loukkausten osalta myös Atlantic on hakemassa yhteystietoja - ilmeisesti olisi kuitenkin ollut lakiteknisesti liian monimutkainen hakemus ja turhan kallista hakea operaattorilta yhteystiedot kahteen kertaan? (tai menettely liittyy esim. liikesalaisuuteen)
   
  Viimeksi muokattu: 10.12.2018
  Taker tykkää tästä.
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. Don MC

  Rekisteröitynyt:
  19.09.2017
  Viestejä:
  208
  Mutta niin se kuitenkin pitää tehdä. Atlantic ei voi hakea korvauksia henkilöltä, jonka yhteystietoihin sillä ei ole mitään oikeutta.

  EDIT: HP on tässä astunut MAO:n varpaille ja tekee omia päätöksiä, jotka eivät heille kuulu. Se on MAO, eikä HP, joka kussakin tapauksessa päättää onko merkittävyyskynnys ylittynyt ja voiko osoitteita luovuttaa. Luulisi että MAO:a ottaisi päähän moinen toiminta.

  Vertaan taas liikenteeseen (sorit siitä):
  Näen kun poliisi suorittaa kotikadullani nopeuskameraratsian ja sakottaa ylinopeutta ajavia. Saan siitä mahtavan kuningasajatuksen ja valokuvaan kännykkäkameralla niitä autoja, jotka mielestäni ajavat liian lujaa. Lähetän näiden autojen omistajille omatekemiäni sakkolappuja (joissa luonnollisesti oma pankkitilini numero).
  Mitäköhän poliisi tykkäisi siitä? Varmaan olisivat omatoimisuudestani innoissaan?
   
  Viimeksi muokattu: 10.12.2018
  Taker tykkää tästä.
 5. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 414
  Kaikista yhteystietojen luovutuspäätöksistä IP-osoitteen perusteella Hedman Partnersilla on puolet eli noin 100 000. Yhteystietojen hakijana näihin 100 000 IP-osoitteeseen on aina ollut yksi päämies. Joni Hatanmaa on sitten itse omavaltaisesti lisännyt kirjeisiin ns. teknisen valvonnan perusteella muitakin havaintoja ja näiden perusteella vaatimuksia.

  Ainoastaan ne kirjeet, joissa on vain yksi havainto/markkinaoikeuden päätös ovat käyneet läpi markkinaoikeuden seulan. Kaikki muut, vaikka olisi saman päämiehen teoksia, mutta joista ei ole haettu markkinaoikeuden päätöstä, niin niissä Hatanmaa on kävellyt markkinaoikeuden yli, koska sille ei edes teoriassa ole annettu mahdollisuutta tarkastella merkittävyyskynnyksen ylittymistä.
   
  Taker tykkää tästä.
 6. sivustaseuraaja66

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2017
  Viestejä:
  331
  Eli aika suurella todennäköisyydellä nyt MAO:on olevissa jutuissa on ensimmäiseen kirjeeseen lyöty mukaan oikeuksienomistajia joille osoite tietoja ei ole haettu. Tuskin HP on lähettänyt haastetulle eri kirjeitä molemmilta oikeudenomistajilta ja nyt haastanut henkilön. Tässähän on suora todiste siitä että he ovat väärinkäyttäneet osoitteita ja vuotaneet niitä ulkopuolelle.

  Tämä on kyllä ihan suora GDPR rikkomus kaiken muun laittomuuden päälle. Toivottavasti joku taho ottaa nämä HP: rekisterit ja datan käytöt syyniin ja lyö sakot päälle.
   
  Viimeksi muokattu: 10.12.2018
  Taker tykkää tästä.
 7. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 414
  Ei voi tietää. Laitan tilauksen markkinaoikeudelle noista asiakirjoista, niin lähettävät sitten kun oikeudenkäynti on käyty.
   
  Taker tykkää tästä.
 8. eriävä mielipide Banned

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2018
  Viestejä:
  364
  Joni Hatanmaa väitti alkuperäisessä vastineessaan Asianajajaliitolle ettei yksikään päämiehistä saa yhteystietoja haltuunsa, ne pysyvät HP:n hallussa, ja päämiehet vain siis keräisivät hyvityksiä, eivät olisi kiinnostuneet saamaan ihmisten yhteystietoja?

  Se, että hakemuksissa on vain yksi päämies ja toinen tulee mukaan yhteisen asiamiehen kautta voi itse asiassa olla Tecxipion "määräys", ilmoittavat HP:lle milloin riittää vain yksi hakemus markkinaoikeuteen, jos tekninen profiili on Tecxipion mielestä riittävä, säästöä kustannuksissa ja operaattori ei pääse sanomaan, oliko liittymä varmasti sama ja tekninen profiili oikein?

  Hedmanin lakimiehet ovat hyviä siinä mitä tekevät, mutta eivät ehkä kuitenkaan niin hyviä että pelkän valvontatiedon perusteella lähtisivät itse kehittelemään systeemejä "tämä ja tämä loukkaus kuuluvat samaan liittymään, emme tarvitse kuin toisen päämiehen hakemuksen"?

  Joku valvontayritys mainosti sivuillaan "webteamia" joka kerää automaattisesti tiedot asiakkaan teoksia koskevasta luvattomasta jakamisesta - kaikki sosiaalinen media, keskustelupalstat, linkkejä jakavat sivut, käydään läpi ja kaikki torrentit jotka sisältävät asiakkaan teoksen ladataan talteen todisteeksi ja tarkistetaan sisältö, ja sitten viritetään valvontakoneet ottamaan luvattomat jakajat kiinni.

  -> luottavat "robotteihin", atk päättää "asiakokonaisuuden" ja kun liittymän haltijan nimi saadaan selville robotti etsii hakusanoilla "torrent" jne sosiaalisen median, sitten vielä käsin poimitaan parhaimmat poiminnat ja suunnitellaan esim. kirjeen lähettäminen tiettyyn ajankohtaan jolloin ACE käy mittailemassa?

  Tiimityöskentelyä, jokainen osanen tekee sitä mitä parhaiten osaa, mutta Joni Hatanmaan nimi on papereissa -> vastuu hänellä?

  Kuitenkin, siis, HP:n toimitusjohtaja näköjään oli Damen saamien hakemuksten mukaan viemässä ensimmäisiä hakemuksia markkinaoikeuteen -> kyllähän toiminta on HP:n johdon linjaus, ei pelkästään Hatanmaan sooloilua?
   
  Viimeksi muokattu: 10.12.2018
 9. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 414
  Jotenkin näistä sun jutuista tulee mieleen, että olet itse Joni. On nimittäin semmoista tietoa, jota ei tavallisella nettikommentoijalla ole;) En syytä trolliksi, mutta mielenkiintoisia näkökulmia, joita vain todella asiaan perehtynyt voi tietää.
   
 10. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 414
  Onko tämä tunnustus? Jos näin on, niin olen todella pahoillani, että nuori lahjakas tekijänoikeusjuristi sortuu pornokiristykseen ja sen myötä trollausbisnekseen.

  Olit sinä sitten Joni tai et, niin Jonille, muista se mitä sinulle kirjoitin, kun sain sinulta kirjeen. Muista se, miksi sinä olet oikeustiedettä opiskellut. Oletko opiskellut sitä siksi, että ahnehdit rahaa vai siksi, että autat heikompaa?
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 11.12.2018
 11. eriävä mielipide Banned

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2018
  Viestejä:
  364
  :o ... jo kirjoitusasu kertoo, etten ole, muuten vain arvailen ja pähkäilen keskustelussa muiden mukana, siksi usein lauseen perässä (?) osoittamassa ettei ole mikään varma tieto, vaan oletus, kuten tuossakin - kerroit pari sivua sitten että Esa Halmari oli mukana ensimmäisissä hakemuksissa joita HP jätti markkinaoikeuteen - voihan ollut uskottavuuden vuoksi mukana aluksi, mutta ajattelisin tuosta myös että että HP:n johdon linjaus oli heti alussa että lähtevät tekijänoikeuskirjeisiin mukaan.
   
 12. Mauno-hiiri

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2015
  Viestejä:
  214
  Onko nämä nyt sellaisia jotka kirjeen saanut jo aiemmin? @Dame Edna
   
 13. sivustaseuraaja66

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2017
  Viestejä:
  331
  Nuo on todennäköisesti saanut kirjeen jo puolitoista vuotta sitten vähintään. Silloin kun MAO vielä näitä osoitteita massana jakoi.

  Nyt saatujen osoitteiden määrä on naurettavan pieni, niin voi olla HP:llla melko ongelmia oikeasti päästä joku haastamaan. Ennen saivat 600 osoitetta nyt saavat ehkä en 6, joita välttämättä ei edes operaattorilla ole tallessa.
   
  Viimeksi muokattu: 10.12.2018
 14. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 508
  Nämä haasteet on valmisteltu ja pistetty vireille noin vuosi sitten, kun trolleilla ei vielä ollut täyttä tietoa siitä kuinka MAOn päätös 333/17 (eli se viime vuoden kesäkuun linjanmuutos) vaikuttaa osoitetietojen saantiin. E: Lisättäköön, että varsinaiset haastehakemukset on jätetty vasta jokunen kuukausi sitten, mutta vanhoista jutuista tässä on joka tapauksessa kysymys.

  Jos näille kaikkein uusimmille ketjussa ilmoittautuneille kirjeensaajille tai heidän kohtalotovereilleen on haaste tiedossa, niin se ei tule istuntoon kuin vasta pitkällä ensi vuoden puolella, ellei vasta vuonna 2020.
   
  Viimeksi muokattu: 11.12.2018
 15. Nevermore

  Rekisteröitynyt:
  24.05.2017
  Viestejä:
  6
  alkaako näitä uusia kirjeitä olla syytä maksaa kun kerta ovat alkaneet tarkemmin valikoida kelle lähettävät?
   
 16. mlackke

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2004
  Viestejä:
  874
  Ei ole, mut jos raha polttelee taskussa niin pistä ne vaikka joulupatakeräykseen.
   
  Spriii, Taker ja Dame Edna tykkäävät tästä.
 17. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 414
  Kiitos ylläpidon jäsenelle, että vaikka poisti biisin, niin jätti viestini Jonille näkyville. Käyn tässä nimittäin samalla koko ajan psykologista sodankäyntiä Hatanmaata kohtaan. Hän kyllä lukee nämä viestit.
   
 18. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 414
  Jatka samalla linjalla, osut nimittäin monta kertaa oikeaan. Ja tosiaan, kyllä se varmasti on Hedman Partnersin linjaus, eli mätä koko pulju. Minusta on todella alhaista pornolla kiristää ja sen huomasivat varmaan itsekin, kun saivat houkuteltua Adultian hoitamaan pornokiristyksen.

  Siitä tulikin mieleeni, että M.I.C.M.:ltä jäi 60 000 IP-osoitteen perusteella saadut yhteystiedot. Palaakohan Hedman Partners juurilleen?
   
 19. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 414
  Kyllä varmasti ovat, koska ei millään Hedman Partners olisi ehtinyt näistä uusista oikeusjuttua nostaa, kun asia on vielä ns. sovintovaiheessa..

  Kun katsot tuon MAO: 2018/272 asiakirjat, niin Crystaliksen osalta yhteystietojen luovutuspäätös on saatu 10.8.2016 ja rahavaatimuskirje päivätty 30.3.2017. Sitten haastehakemus markkinaoikeudelle tehty 4.7.2018 ja vastaajan vastaus annettu 24.8.2018. Asiaa on sitten käsitelty markkinaoikeudessa 12.-13.11.2018. http://www.ritvapuolakka.fi/441197368

  Luultavasti siis samanlaisesta jutusta kysymys, eli vanha yhteystietojen luovutuspäätös, jonka perusteella vastaajaa on sitten lisää vakoiltu IP-osoitteen perusteella. Haastehakemuksen kirjoittamisen jälkeen suhteellisen pian oikeudessa, noin 4 kk.
   
 20. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 414
  Eli siis tämä firma. https://home.kpmg.com/fi/fi/home.html

  Löytyykö noista oikeudenkäynneistä hintaa?

  Tuossa esimerkiksi "2. JT ja ML: "Pulsar suoratoisto XBMC komponentin analyysi Case 2010909704", 21.2.2017". Voisiko olla tämä?

  "Vastaaja on pitänyt 21.2.2017 päivättyä asiantuntijalausuntoa tarpeettomana ja sen vuoksi paljoksunut kuluista vaadittua korvausta 1.500 euron osalta."

  https://www.markkinaoikeus.fi/fi/in...atekijanoikeudellisetasiat/1505375134154.html
   
 21. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 414
  Ennen kuin tekee mitään, niin tilaa sen kirjeessä mainitun päätöksen markkinaoikeudesta ja katsoo mitä sieltä on haettu oman IP-osoitteen perusteella. Jos markkinaoikeuden päätöksessä on vähemmän IP-osoitteen perusteella tehtyjä havaintoja kuin mitä kirjeessä mainitaan, niin silloin kirjeestä voi halutessaan hyvällä syyllä reklamoida, että esitätte tämmöisiä vaatimuksia, muttei markkinaoikeuden yhteystietojen luovutuspäätöksestä tämmöisiä löydy. Markkinaoikeus ei siis ole päässyt arvioimaan merkittävyyskynnyksen ylittymistä kaikkien havaintojen osalta.

  Tilatkaa siis ensin se oma päätöksenne ja vasta sitten alatte miettimään mihin rahojanne sijoitatte.
   
  electron06 ja Taker tykkäävät tästä.
 22. duracell66

  Rekisteröitynyt:
  21.01.2017
  Viestejä:
  71
  Dame Edna tykkää tästä.
 23. erghasor

  Rekisteröitynyt:
  14.09.2017
  Viestejä:
  246
  Toki toinen päämies on mukana myös kuvitteellisten päämieskohtaisten kulujen osalta, joita uhrilta on vaadittu, vaikkei kulujen syntymisestä ole todisteita kuin siltä toiselta päämieheltä...
   
  Dame Edna tykkää tästä.
 24. erghasor

  Rekisteröitynyt:
  14.09.2017
  Viestejä:
  246
  Edelleen sama meininki kuin alusta asti - kirjettä vaan jokaiselle, jonka yhteystiedot saadaan (pl. ehkä "liian vahvat" tahot, jotka eivät kiristykseen suostune, koulujen ja firmojen avoimet verkot jne.)

  Nykyään vaan noita yhteystietoja annetaan murto-osa aiemmasta.
   
  Taker tykkää tästä.
 25. Injou

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2013
  Viestejä:
  152
  Vastaan vaikka tähän onkin jo vastattu:
  Eivät valikoi tarkemmin, lähettävät edelleen kenelle tahansa yksityiselle ihmiselle, jonka osoitteen vaan sattuvat saamaan.

  Sen sijaan oikeuteen vietävät tapaukset valikoivat tarkkaan. Eli edelleen näyttävät vievän oikeuteen lähinnä niitä jotka ovat paljastaneet tiedostonjakamiseen liitettävissä olevia yksityisiä asioitaan julkisesti sosiaalisessa mediassa tai keskustelupalstoilla.
  Olisi kiva tietää siihenkö työpäivät kuluvat kun haravoivat internettiä MAO:sta saatujen tietojen perusteella, vai ostavatko seulonnan palveluna joltain taholta.

  Edelleenkään en ymmärrä oikeuteen menemisen motiivia. Mitä toimeksiantaja luulee saavuttavansa? Vai onko muualta maailmasta näyttöä, että kiristettävät säikähtävät oikeuksien haltijoiden voittoon päättyneitä oikeuskäsittelyitä ja maksajia riittää vielä näinkin myöhäisessä vaiheessa (=useiden kiristyskirjeiden jälkeen).
   
  Taker tykkää tästä.
 26. reynolds

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2011
  Viestejä:
  326

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti