Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 820
  Sisältöön en ota sen tarkemmin kantaa, jottei oikeudenkäynti vaarantuisi. Hovioikeudenneuvos Tiina Nurmimäki on antanut päätöksen 30.11.2018, H 18/2514: "Hovioikeuteen toimitetut salainen -leimalla varustetut asiakirjat samoin kuin asiassa mahdollisesti annettavat lausumat määrätään oikeudenkäynnin julkisuudesta yleisissä tuomioistuimissa annetun lain 10 ja 31 §:n nojalla väliaikaisesti salassa pidettäväksi. Määräys on voimassa, kunnes asia ratkaistaan tai asiassa toimitetaan suullinen käsittely."

  Siksi en laita 21.12. mennessä tehtävää omaa lausumaani sivuilleni näkyville, vaan odotan, että asiakirjat voi laillisessa järjestyksessä aikoinaan julkistaa.
   
  Taker, electron06 ja Juha Jyväskylästä tykkäävät tästä.
 2. dephy

  Rekisteröitynyt:
  03.07.2001
  Viestejä:
  514
  Hatanmaa häipyy pian pois suomesta koska hänen perässään on pian joukko muitakin ihmisiä kuin oikeus. Itse ainakin lähtisin.
   
  Taker tykkää tästä.
 3. Katkarapu

  Rekisteröitynyt:
  18.02.2017
  Viestejä:
  1
  ihme ettei ole saanut yhtään runtua vielä...
   
  Taker tykkää tästä.
 4. sivustaseuraaja66

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2017
  Viestejä:
  310
  Yrittääkö hän tosissaan valittaa ja väittää että he eivät olisi yhden päämiehen nimellä haettuja tietoja jakaneet myös muille päämiehille?
  Aivan minimissään Hatanmaa on ottanut heihin yhteyttä sen jälkeen kun on MAO:sta saanut huijattua yhteystiedot toisen päämiehen hakemuksella. "Hei saatiin tällaisia osoitteita, että voitasko teidänkin teoksista hakea rahoja, koska näyttäisi olevan samalla IP:llä samoihin aikoihin että ois ollut joku teidänkin teos jaossa." Mutta eikö se tuo jo riitä siihen että on todisteet tietojen väärinkäytöstä? En ymmärrä mitä valittamista tässä asiassa on. Sitä se ahneus teettää.

  Hatanmaa sai ikuisen leiman otsaan ei taida poika vielä tietää minkälaista kuraa tästä saa elämäänsä. Saa miettiä jokaikisessä keskustelussa minkä käy ulkopuolisen kanssa, että onko kyseinen henkilö tietoinen tästä kiristys bisneksestä. Tämä asia on nimittäin koskenut niin montaa perhettä, sukulaista, tuttavaa...
   
  evntr ja Taker tykkäävät tästä.
 5. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 820
  Valitus on tehty määräajassa 24.7.2018 ja Suomen Asianajajaliiton hallitus on antanut vastineen 28.9.2018. Lausumapyyntö, joka on lähetetty minulle ja oikeuskanslerille on päivätty 30.11.2018 ja siihen on annettu vastausaikaa 21.12.2018 mennessä. Käsittelyaika hovissa on netin mukaan 9-12 kk, joten päätöstä saamme odotella ensi kesään.

  Valvontalautakunnan 14.6.2018 ratkaisun sisällöstä voi tietenkin itse kukin päätellä mitä valitus Hatanmaan osalta koskee. Kun teimme @Don MC kanssa kirjelmää markkinaoikeuteen, listasimme yksinomaan ne päätökset, joista Hedman Partners on saanut yhteystietojen luovutuspäätöksen eli niitä oli noin 100 000 IP-osoiteen verran. Kun miettii, että Hatanmaa on todistettavasti liittänyt kirjeisiinsä muidenkin päämiesten kuin niiden, joihin markkinaoikeus on antanut yhteystietojen luovutuspäätöksen, vaatimuksia, niin asia koskettaa todella isoa määrää suomalaisia.

  Hatanmaa on vedellyt mutkia suoriksi, eikä ilmeisesti edelleenkään tajua tehneensä väärin. Mielestäni tämä on erittäin hälyyttävää ja varsinkin, kun saman toimiston toinen lakimies samasta asiasta on nyt joutunut valvontalautakunnan syyniin. Miettii vaan, että mitkähän ovat Hedman Partnersin eettiset periaatteet.
   
  Taker tykkää tästä.
 6. sirace

  Rekisteröitynyt:
  05.10.2009
  Viestejä:
  988
  HP:n eettiset periaatteet oli ne että Joni vedettiin muodollisesti jutuista pois (tottakai vaikuttaa taustalla) ja tilalle laitettiin nuori kokematon vastavalmistunut Eetu joka tekee mitä käsketään ja miten käsketään ja joka on on nyt samoista kyseenalaisista tavoista asianajanaliiton käsittelyssä. Hyvä työtä Dame!
  Mitähän ne liitossa tuumaisi jos Eetu totaesi että Joni käski tehdä näin... :D
   
  Taker tykkää tästä.
 7. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 820
  Kiitos sirace!:) Sen verran korjaan, Eetu Ahonen ei ole vielä valvontalautakunnan hampaissa, koska en ole saanut yhtään hänen allekirjoittamaansa hyvitysvaatimusta, jossa olisi useampi päämies ja haettu yhteystiedot vain yhden osalta.

  Nyt siellä on Mikko Junno, koska hän on vienyt oikeuteen tapauksen, jossa alkuperäisessä kirjeessä oli vaadittu hyvitysmaksuja useamman päämiehen osalta, vaikka yhteystiedot haettu vain yhdelle. Eli jo alkuperäinen vaatimus on ollut vastoin tekijänoikeuslakia ja markkinaoikeuden määräyksiä. Se oli siis tämä @mtv_81 tapaus. http://www.ritvapuolakka.fi/441197368
   
  Taker ja sivustaseuraaja66 tykkäävät tästä.
 8. sirace

  Rekisteröitynyt:
  05.10.2009
  Viestejä:
  988
  Kaverit trollibusineksen ympärillä vaihtuneet niin usein että menee jo sekaisin...:)
   
  Viimeksi muokattu: 09.12.2018
  Taker ja Dame Edna tykkäävät tästä.
 9. sivustaseuraaja66

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2017
  Viestejä:
  310
  Vaihtuuhan ne useasti kun otetaan sellaisia asianajajan alkuja tekemään tätä bisnestä ja laittamaan nimensä kirjeisiin. Eivät paremmasta vielä tajua ja ovat onnellisia kun joku työpaikka irtoaa. Se on myös plussaa että syljeneritys ei ole vielä iän myötä heikentynyt. Näin ei kirjeiden nuoleskelu tuota ongelmaa.
   
  Taker ja Dame Edna tykkäävät tästä.
 10. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 820
  Valituskirjelmän sisältöön en voi ottaa kantaa, mutta tästä olen kyllä täysin samaa mieltä. Vaikka sanotaan, että kaikki julkisuus on hyvää julkisuutta, niin en usko, että se tässä tapauksessa sitä on. Kun ajattelee, että Hatanmaa aloitti pornotrollauksen Suomessa 2013, jonka jälkeen hän on piinannut suomalaisia viiden vuoden ajan, niin tuskin monikaan voi olla liittämättä häntä Hedman Partnersiin ja trollibisnekseen.

  Miettiiköhän hän koskaan, että olisi voinut ammatillisesti valita toisin? Paholainen voi luvata maallista mammonaa, mutta samalla siinä menettää sielunsa ja lopulta maineensa, joten kahdesti kannattaa miettiä, alkaako paholaisen asianajajaksi.
   
  Taker tykkää tästä.
 11. eriävä mielipide

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2018
  Viestejä:
  284
  Ennakkotapaustahan tuossa haetaan, vaikka on tavallaan vain henkilökohtainen huomautus - jos Hedman Partners olisi tyytynyt huomautukseen niin jatkossa kirjeet sitten olisivat ehkä vain yhden päämiehen puolesta kerrallaan (jos yhteystiedot ovat vain yhdellä):

  Aika iso ero kuluissa, markkinaoikeuden kuormituksessa, ja lähtevätkö oikeuksien haltijat mukaan valvontaan.

  Jos nyt tulisikin nyt HP:lle myönteinen ratkaisu (ehkä korkeimmalta oikeudelta saakka) -> HP pystyisi jatkossa keräämään samanlaisen oikeuksien haltijoiden kimpan kuin TTVK Ry, joka hakee esim 4000 eri oikeuksien haltijoiden musiikkiteosta jakaneen liittymän tiedot yhdellä hakemuksella (tosin siis hakemuksessa ovat TTVK Ry:n kaikki asiaa koskevat päämiehet mainittuna)?

  Markkinaoikeus ei siis nykyisellään ilmeisesti hyväksyisi HP:n massahakemuksia joissa mainittaisiin kaikki HP:n päämiehet ja heidän oikeutensa ja vaadittaisiin yhteystietoja vain yhdelle, vaikka Warnerille, ja todettaisiin että jos "täydellisen lokin asiakokonaisuus" liityy myös muihin hakemuksen päämiehiin niin yhteystietoja saisi käyttää myös heitä koskevien loukkausten selvittämiseen?

  HP:han uhmakkaasti on pitänyt "osoitetiedot vain yhdellä päämiehellä, muut mukana yhteisen asiamiehen ja loukkausten yhtenevän teknisen profiilin vuoksi" esillä jo Flintin sivun 1. kirjeestä alkaen ja tuntuisi että ovat tahallaan odottaneet että siitä otetaan yhteen ja selvitetään asia joko markkinaoikeudessa tai muualla - siis Aavia 55/17:ssa oli lähellä että markkinaoikeus olisi joutunut asiasta jotain lausumaan, mutta ei tarvinnutkaan, kun toiselta kantajista puuttuikin markkinaoikeuden tulkinnan mukaan asiavaltuus ja vastaaja voitti toisenkin kantajan henkillötodistajalla, niin markkinaoikeus ei lausunut asiasta mitään.
   
  Viimeksi muokattu: 09.12.2018
 12. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 820
  Ei se ole tavallaan henkilökohtainen huomautus, vaan se on henkilökohtainen huomautus, eli Joni Hatanmaa on saanut moitteet Asianajajaliiton valvontalautakunnalta, koska hän ei ole noudattanut tekijänoikeuslakia ja markkinaoikeuden määräyksiä. Markkinaoikeudella ei siis edes teoriassa ole ollut mahdollisuutta tarkastaa merkittävyyskynnyksen ylittymistä jokainen IP-osoite kerrallaan, koska markkinaoikeudelle ei olla tehty hakemusta kaikkien päämiesten puolesta, vaan myöhemmin vakoilun avulla on saatu liitettyä muitakin päämiehiä asiaan.

  Jos Joni Hatanmaa haluaa jatkossa perustaa TTVK:n kaltaisen yhdistyksen, niin siihen hänellä tietenkin on oikeus, mutta silloin yhdistyksen pitää ensin jokaisen päämiehen osalta hakea markkinaoikeudelta yhteystietojen luovutuspäätös, eikä kuten nyt, että vain yhdestä haetaan yhteystietojen luovutuspäätös ja itse mielivaltaisesti lisätään kirjeisiin lisää vaatimuksia ja hatusta vedettyjä kuluja. Joni Hatanmaa ei voi asettaa itseään markkinaoikeuden yläpuolelle, kuten hän nyt tekee.
   
  Taker tykkää tästä.
 13. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 820
  Hedman Partners oli laittanut Flintin kirjeeseen Scanboxin "A Walk Among the Tombstones" havainnon 2.2.2015 ja yhteystieto oli saatu markkinaoikeudelta 10.3.2015. Kirjeessä sitä ei mainita, mutta päätöksessä se näkyy. https://www.markkinaoikeus.fi/fi/in...atekijanoikeudellisetasiat/1467628378764.html

  Tuo Aavia 55/17 on hyvä huomio, koska siinä MAO ei joutunut asiaan lausumaan mitään mainitsemiesi syiden takia. Olisi kyllä hyvä tietää, että missä vaiheessa Joni alkoi lipsumaan yhteystietojen hakemisessa.
   
  Viimeksi muokattu: 09.12.2018
 14. erghasor

  Rekisteröitynyt:
  14.09.2017
  Viestejä:
  220
  Yksi asia mikä ensimmäisenä tuli mieleen, että yrittääkö ne pelata tässä aikaa (kuten kieltäytymällä luovuttamasta kaikkia henkilöä koskevia tietoja, josta on ainakin joillain valitukset vetämässä)

  Mutta sitä en keksi, että millä tavalla? Jotenkin tuntuu siltä, että ei tuosta oikein pienempää rangaistusta olisi voinut saada...

  Ehkä toivovat että saisivat jatkossa avoimemmin rikkoa tekijänoikeuslakia siten, että toivotaan että liittymistä jaettaisiin edes yhtä teosta merkittävästi, jotta saisivat MAO:n kautta yhteystiedot. Tämän jälkeen sitten odotellaan rauhassa muita mahdollisia loukkauksia, jotka sitten yhdistetään "teknisellä profiililla", jotta voidaan yrittää vaatia kerralla nykyistäkin isompia summia. Ja samalla mahdollisesti kysellään uusilta firmoilta, että "kiinnostaisiko lähteä trollaamaan X liittymän omistajalta rahaa Y kpl teidän hallinnoimia teoksia? Meillä olisi valmiit IP-listat, jotka voidaan laittaa kirjeisiin jo ensi viikolla."
   
  Viimeksi muokattu: 09.12.2018
  Taker tykkää tästä.
 15. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 820
  Otapa noista nyt selvää, mutta siinä ainakin olet oikeassa, ettei tuosta pienempää rangaistusta olisi voinut saada. Nyt on lausuma lähetetty liitteineen ja vastaus jo tuli hovioikeudelta, että on vastaanotettu. Sen verran voin sanoa, että pyysin, että valvontalautakunnan päätös pidettäisiin ennallaan tai jos sitä on tarve muuttaa, niin ankaroittaa. Ainakin omasta mielestäni perustelut tälle olivat hyvät, mutta aika näyttää..
   
 16. Qfi

  Rekisteröitynyt:
  13.01.2018
  Viestejä:
  16
  Erikoista tässä oikeusjärjestelmässä on se, että jos väitetään tai tapahtuu, että lakimies on rikkonut toimillaan tekijänoikeuslakia, selviää hän moitteilla. Kun taas kansalainen rikkoo tekijänoikeuslakia ilman yhtäkään todistetta mutta perustellusti, niin siitä rapsahtaa se 50k €. Jokin tässä ei täsmää ja se on yhdenvertaisuus lain edessä. Mielestäni oikeus tapahtuisi, jos lakimiehelle tulisi samat kulut maksettavaksi valtiolle tai kirjeensaajille.
   
  Ryland, Dame Edna ja Taker tykkäävät tästä.
 17. annoyed

  Rekisteröitynyt:
  11.01.2017
  Viestejä:
  21
  Jos herttureissa on vähänkään pelurin vikaa, niin tuon yksilöitävyyden voi helposti toteuttaa pienellä sanojen vaihtelulla tyyliin kirjeen ensimmäisessä kappaleessa. Jos ja oletettavasti kun näitä kirjeitä lähtee nyt huomattavasti vähemmän kuin ennen niin tämmöiselle kikkailulle jää tilaa. Voi olla ihan täyttä foliohattuiluakin, mutta sen verran naurettavia yhteyksiä tässä on "todisteina" tähänkin asti käytetty.

  On hyvä, että näitä kirjeitä saadaan julki ja nähtäville, mutta jos niitä julki laittaa, niin käyttäkää ainakin sellaista nimimerkkiä, mitä ei ole yhdistettävissä mihinkään muuhun sosiaaliseen mediaan. Ja katsokaa tarkkaan mitä mahdollisesta teosta sanotte. Iso-hermanni kuuntelee.

  Eikä nämä kommentit nyt liity mitenkään erityisen läheisesti Gismon kirjoitteluihin, tuli vain mieleen.
   
  Viimeksi muokattu: 10.12.2018
 18. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 820
  Kyllähän tämä oikeustajua on koetellut jo monta vuotta. Onneksi on kuitenkin viranomaisia, jotka ovat ottaneet asian tosissaan. Hankaluus on vaan siinä, että asioiden käsittely viranomaisissa kestää kauan. Esimerkiksi ihmisen oikeudesta omiin tietoihinsa on alkuperäisestä vaatimuksesta Hedman Partnersille jo lähes kaksi vuotta aikaa ja sen valitettua tietosuojavaltuutetun päätöksestä, asia on hallinto-oikeudessa vireillä ollut jo yli vuoden.

  Nyt tässä valvontalautakunnan moiteasiassa hovioikeuden päätöstä saanemme odotella ensi kesään. Harva tavallinen kansalainen jaksaa lähteä näitä pitkiä prosesseja tekemään, koska itse kullakin on oma elämä elettävänä, perhe, lapset, työ, opiskelu jne.

  Jos rahaa haluaisi Hedman Partnersilta saada, niin sitten se pitäisi haastaa oikeuteen. Tämä on mahdollista, jos pystyy osoittamaan, että Hedman Partners on menetellyt väärin. Se voisi tulla kysymykseen esim. siinä tapauksessa, että ne kirjeensaajat, jotka ovat maksaneet kahden päämiehen teosten hyvityksistä, vaikka yhteystiedot haettu vain yhdestä. Kuinka moni kuitenkaan lähtisi tämmöiseen? En jaksa uskoa, että monikaan, vaan pitää mölyt mahassaan ja jatkaa elämäänsä, joka on täysin ymmärrettävää.

  Hedman Partners tietää tämän erittäin hyvin ja siksi siitä tulikin niin härski, etteivät enää edes viitsineet yhteystietoja hakea kaikkien päämiestensä osalta markkinaoikeudesta. Onneksi eräs valveutunut murolainen kiinnitti tähän huomiota ja laittoi minulle asiasta viestiä, jotta saatiin tämäkin asia jalalle.
   
  Taker ja zack1 tykkäävät tästä.
 19. eli_porter

  Rekisteröitynyt:
  17.07.2008
  Viestejä:
  433
  Ja kaiken tämän jälkeen, tekeekö joku it-alan firma vielä pisneksiä hedman brothersin kanssa? Tai hatanmaan? Tämä trollaus on varmasti antanut heille paljon "hyvää" näkyvyyttä
   
  Taker tykkää tästä.
 20. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 820
  Trollit ovat seuranneet tätäkin palstaa alusta lähtien ja siksi moni nimimerkki ei uskallakaan kirjoittaa tänne, ettei vaan henkilöllisyys paljastuisi IP-osoitteen perusteella. Terve itsesuojeluvaisto on täysin paikallaan ja siksi moni onkin siirtynyt VPN:n taakse.
   
 21. zack1

  Rekisteröitynyt:
  27.10.2015
  Viestejä:
  142
  Se on just noin! Miten voi kestää jonkun tapauksen "tutkiminen" puoli vuotta tai vuoden ??? Missä ne paperit makaa? Vai onko muka niiiin paljon keissejä ko. virastoissa, että ei muka ehditä nopeammin tutkia.
  Tuskin.

  Mieti esimerkiksi sitä, että viet auton/telkkarin huoltoon, ja huollossa sanottaisiin, että menee puoli vuotta?
   
  Viimeksi muokattu: 10.12.2018
  Taker ja Dame Edna tykkäävät tästä.
 22. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 820
  Käsittelyajat ovat oikeuksissa ja muissa viranomaisissa todella pitkät ja tämän varaan Hedman Partners varmasti laskikin. Todennäköisesti se ajatteli, etteivät huppupäiset nuoret piraattikundit lähde oikeuksiensa puolesta kyselemään, mutta kun eläkkeellä olevalla leskirouvalla on aikaa ja kokemusta, niin sitä ne eivät ottaneetkaan laskelmissaan huomioon.;)
   
  Muumi, Taker ja Torspo the Jesus tykkäävät tästä.
 23. reynolds

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2011
  Viestejä:
  271
  https://www.markkinaoikeus.fi/fi/

  Tulevia istuntoja

  17.12.2018, klo 9.00, sali 6
  Crystalis Entertainment UG (haftungsbeschränkt) ja Scanbox Entertainment A/S / X
  - tekijänoikeutta koskeva riita
  2018/121


  18.12.2018, klo 9.00, sali 6
  Crystalis Entertainment UG (haftungsbeschränkt) ja Scanbox Entertainment A/S / X
  - tekijänoikeutta koskeva riita
  2018/121
   
 24. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 820
  Tsemppiä sydämeni pohjasta vastapuolelle sinne oikeuteen. Olette rohkeita suomalaisia, jotka ette luovuta vähällä!<3
   
  Taker tykkää tästä.
 25. Don MC

  Rekisteröitynyt:
  19.09.2017
  Viestejä:
  135
  Nyt tarkkana. Ovatko Crystalis ja Scanbox molemmat hakeneet yhteystietojen luovuttamista MAOlta?
  Eivät nimittäin olleet MTV:n keississä.
   
  Viimeksi muokattu: 10.12.2018
  Taker, sivustaseuraaja66 ja Dame Edna tykkäävät tästä.

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti