Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. ZseLotH

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2016
  Viestejä:
  136
  hyrsk mikä kirje. Ite lähtisin pelaamaan aikaa ja vaatia omia tietojansa hedareilta, mukaanlukien toimeksiantajan täydet yhteystiedot, toimeksiantosopimus, ja kirjeessä mainittu "kirjoitussuojattu lokitiedosto".

  Niin ja maosta oma päätös itsellensä.
   
  Viimeksi muokattu: 04.12.2018
  Taker ja Dame Edna tykkäävät tästä.
 2. Gismo_

  Rekisteröitynyt:
  27.03.2008
  Viestejä:
  16
  Tuo lokitiedosto kävi myös mielessä, mutta itseä enemmän epäilyttää edes olla yhteydessä tuonne ettei jopa tulkittaisi jollain tasolla jo asian myöntämiseksi.. Toisaalta ei sieltä mitään noita kuitenkaan saisi.. MAO:n päätös nyt itsestäänselvyys jonka hoidan pikimmiten. Tuttu lakimies kyllä puoltaa tuon maksamista,vaikka totesikin ettei estä mahdollisia muita oikeudenomistajia tulemaan haaskalle. Tosin ehdotti myös jos tuon korvaus summan yrittäisi sopia pienemmäksi.

  Ja tuokin,miten ihmeessä ketään osaa selvittää itse, että onko oma wifi ollut muiden käytössä.
   
  Viimeksi muokattu: 04.12.2018
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. ZseLotH

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2016
  Viestejä:
  136
  Varmaan aamulla paremmin osaavat neuvomassa, mut ensifiilis tuo mitä sanoin. Turha inisemättä maksaa. :P
   
 5. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 820
  Ainakin ensimmäisenä tilata se oma päätöksensä markkinaoikeudesta. Lisäksi katsoa, jos on useampi toimeksiantaja, että ovatko kaikki hakeneet yhteystietojen luovutuspäätöksen. Sitten tuo te tai muu taloudessanne.. Mitä tuo kirjoitussuojattu lokitiedosto tarkoittaa, onko se itsetehty excel-taulukko vai mikä? Eivät vissiin kehtaa alkuperäisiä lokitiedostoja toimittaa markkinaoikeuteen, koska silloin paljastuisi tämän vakoilun todellinen suuruusluokka.
   
  Taker ja Juha Jyväskylästä tykkäävät tästä.
 6. ZseLotH

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2016
  Viestejä:
  136
  Myös näyte ohjelmasta mikä sen tiedoston on kirjoittanu pitäisi myös toimittaa/ tuoda esille, jotta sen oikeellisuus olisi edes todettavissa...
   
  Taker ja Dame Edna tykkäävät tästä.
 7. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  904
  tossa kirjeessä on varmaan jo ennätys määrä teoksia :D varmaan kaikissa "uusissa" lähemmä 10 tonnia vaatimukset kun maon linjaukset on mitä on.... tuskin ne haastamaan rupeaa enää ketään että ei kannata maksaa. ja jos vaatimus on yli 10 tonnia niin itse ainakin ottaisin haasteen ennemin kuin maksaisin 10 tonnia kun haasteen voi voittaa jos vaan palkkaa oikeat ihmiset (aavia) asialle.
   
 8. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 820
  Te IT-ihmiset ymmärrätte varmasti paremmin noista, mutta käsittääkseni se kirjoitussuojattu lokitiedosto on se Texcipiolta tullut excel-listaus, jonka esim. TOT-Viljakainen laittoi kokonaisuudessaan MAO:lle. Hedman Partners stilisoi listaa ja laittaa sitten oman tekeleensä menemään.

  Otin tuon TOT-Viljakaisen lokitiedoston pois, koska siinä näkyy ihmisten IP-osoitteita, mutta sieltä ominaisuuksista löytyy nimi Dario Alessi. Hedman Partners sensuroi nämä ja siksi kirjoitussuojattu lokitiedosto on vain oikeuden käyttöön, jottei kaikki veijarit paljastuisi kaikelle kansalle.
   
  Viimeksi muokattu: 05.12.2018
 9. peternorth

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2015
  Viestejä:
  320
  Kirjeen sävy on sellainen, että yritetään vielä repiä viimeiset eurot pois. Taitaapi ruveta olemaan viimeiset kirjeet nämä, kun ei kerran niitä yhteystietojakaan enää niin helposti heru. En tiiä voisiko tosta enää uhkaavampaa vaatimusta lähettää. Mutta eiköhän nuo vielä jotain keksi. Vitun mulkut.
   
  Viimeksi muokattu: 04.12.2018
  Taker tykkää tästä.
 10. hackeri

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2016
  Viestejä:
  92
  Aika erikoista, että lakimies tuttusi suositellut tuon "sopimista". Pakko kysyä mikä hänen osa-alueensa on? Itse tunnen monta OTMää ja oikkariopiskelijaa jotka naureskelevat noille kirjeille varsinkin jos immateriaalioikeus alalla. Ja kuten sanottua, jos Joni laittaa haasteen menemään(mille todennäköisyys on äärettömän pieni), niin luultavasti halvemmaks tulee kun menee oikeuteen, koska noita teoksia tuossa kirjeessä näyttäisi olevan niin iso lista

  Itse en usko että Joni enää laittaa haasteita menemään niin helposti sen Aavia keissin jälkeen kun tuli pataan MAO:ssa. Sitten ehkä jos joni on käynyt stalkkaamassa sinua FBstä ja nähnyt että julkisesti olet jotain tiettyä waretettua teosta juuri kehunu waretus timestamppien jälkeen.

  Muistakaahan arvon murottajat sitten katsella elokuvia niin ettei ulkoa nää mitä katselette, eli verhot kiinni. Voi olla Joni puun takana vakoilemassa ja ottamassa kuvia kun nyt pimeellä näkee helposti ikkunoista mitä ihmiset katselevat ;)
   
  Viimeksi muokattu: 05.12.2018
  Taker ja peternorth tykkäävät tästä.
 11. Juha Jyväskylästä

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2009
  Viestejä:
  221
  Ensin oli KTC :llä koodikielellä laskut ja nyt ekselit siirtyvät kirjoitus suojatusta formaatista valan tehneellä sokealla numero kerrallaan maon ihmeteltäväksi...yksisormijärjestelmällä..... :D
  Melkein tipahdin tuolilta....
  Onko tosiaan hedareilla hommat noin vähissä ????
   
  Viimeksi muokattu: 05.12.2018
  Taker ja Dame Edna tykkäävät tästä.
 12. Injou

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2013
  Viestejä:
  152
  Onko tutun lakimiehen nimi Viljakainen tai Haaja? Tai onko kenties töissä KTC:lla? Tai Turre Legalilla?

  Kyllähän tuo kirje vaikutti ihan standardipotaskalta. Suunnilleen samalla kaavalla kuin kaikki aiemmatkin. Jopa samat valeet liittymänhaltijan ensisijaisesta selvitysvelvollisuudesta. Niinkuin minkä lain minkä pykälän mukaan?

  Uutta varsinaisesti oli vain tuo kohta "...yhdeksi merkittävimmistä loukkauksisa, minkä vuoksi suhtaudumme asiaan erityisellä vakavuudella."
  Voin suomentaa tämän: "Koska markkinaoikeus ei mahdollista enää massakiristystä, pureudumme erityisellä epätoivolla siihen mitä onnistumme saamaan."

  Nyt oleellista on, onko sinulla julkinen profiili missään palvelussa, kuten sosiaalisessa mediassa, harrasteaiheisilla tai työhösi liittyvillä sivuilla.
  Jos on, on syytä käydä tarkalla seulalla läpi esiintyykö julkaisemassasi materiaalissa mitään viittauksia kirjeessä listattuihin teoksiin tai teosten oikeuksienhaltijoiden muihin tekeleisiin.
  Samaten on syytä käydä läpi millä keskustelupalstoilla olet, mistä olet keskustellut ja voiko nimimerkistäsi päätellä henkilöllisyytesi.
  Huomioon kannattaa ottaa myös olisiko mahdollista, että joku kaverisi tai tuttavasi olisi julkaissut jossain jotain sinua koskevaa. Esimerkiksi julkisessa Facebook-profiilissaan laittanut näkyville kuvan sinusta jotain listattua teosta koskevassa t-paidassa (tällä viittaan meneillään olevaan oikeudenkäyntiin ja sen 'todistusaineistoon'). Tällaisen kuvan löytyminen toki vaatisi luultavasti nimen merkitsemistä kuvaan (tägäämistä) ja melkoista onnea todistusaineistoa etsivältä lakimieheltä.
  Yritän tällä siis sanoa että joku muukin kuin itse voi tietoja vuotaa, kuten kävi Kapteeni Flintin kohdalla.

  Jos olet varma ettei mitään tietojasi ole netistä löydettävissä, uskon että voit huokaista helpotuksesta. Vaikea nähdä miten hedmanngegenmannenit lähtisivät oikeuteen ilman MAO:n ulkopuolelta kalasteltua aineistoa. Flintin tapauksessa joku muu oli laittanut nähtäville asiaa koskevaa tietoa ja laittanut tunnustukseksi tulkittavissa olevan kommentin. Toisessa voitossa oli todisteena liittymänhaltijan muuhun elämään liittyvää aineistoa. Tässä meneillään olevassa tapauksessa vastaajan harastukseen liittyvä jonkun jakama materiaali ja t-paita liittyen yhteen jaossa olleista sarjoista.

  Jos jotain näistä on löydettävissä, ihan kovin yleinen asia ei varmaan ole vahva todiste. Esim. jos olisi jaettu Star Warsia ja syytetty käyttäisi jossain kuvassa Star Wars T-paitaa, ei luultavasti suurta vaikutusta tekisi todisteena, niin monessa yhteydessä Star Wars jo esiintyy. Pienemmän ihmisjoukon harrastamat jutut asia erikseen, kuten tässä meneillään olevassa jutussa esiintyvä anime-sarja t-paitoineen.

  Jos antaisin näitä ohjeita jollekin joka on oikeasti jakanut jotain, kehottaisin miettimään onko jakanut mitään harrastuksiinsa, työhönsä tai muuhun vastaavaan liittyvää materiaalia. Tämä siis siinä tapauksessa jos on myös näitä aiheita julkisesti jossain jollain tapaa sivunnut.
  Sellainen vielä tuli mieleen, että jos on viikkoja ja kuukausia jakanut samoja teoksia, uskottavan teknisen profiilin tekeminen lienee mahdollista vaikka IP-osoite olisikin vaihtunut tuhkatiheään. Mutta edelleen jää todistustaakka siitä kuka liittymää on käyttänyt.

  Jos oikeuteen joutumista pelkää, varminta on miettiä etukäteen miten todistaa väitteensä. On yksi ja sama mitä oikeudessa sanoo, jos sille ei ole osoittaa vahvoja todisteita.
  Samaten kannattaa käyttää kaikki sosiaaliset verkostot hyödyksi ja hankkia todistajia.
  Esimerkiksi: monet antavat kavereidensa käyttää verkkoyhteyttään vapaasti. Verkon ei tarvitse olla avoin, verkon salasanan moni luovuttaa luottamilleen ihmisille. Tietokonettaankin monet antavat vieraiden käyttää ihan sillä samalla käyttäjätunnuksella kuin mitä itse käyttää. Harva jaksaa tehdä eri käyttäjätiliä vieraille. Näin vierailla on käytössä samat ohjelmistot samoilla asetuksilla kuin koneen omistajallakin. Sekin on ihan uskottavaa ja yleistä, että samat kaverit käy kylässä useasti eikä oman läppärin tai älylaitteen kantaminen mukana ole ollenkaan harvinaista. Monet myös viipyvät yön yli. Kuka tahansa kavereista on voinut jakaa mitä tahansa pitkiäkin aikoja ja toistuvasti liittymänhaltijan tietämättä mitä verkossa itse asiassa tehdään. Täysin uskottava tapahtumaketju, mutta vailla arvoa todisteena jos kukaan ei tule todistajaksi. Kenenkäänhän ei tarvitse myöntää jakamista, todistajat eivät ole syytettynä, vaan kertomassa miten verkkoa on voinut esteettä käyttää kaikki vierailulla olijat. Samaten kannattaa olla todistajia vierailujen ajankohdista ja kävijämääristä. Toki jos joku myöntää olleensa paikalla jakojen tapahtumahetkinä, sama julkisten profiilien ongelma voi kohdata todistajaa. Eri asia sitten miten lain mukaan voi todistajaa ryhtyä syyttämään tiedostonjaosta. Joku lakia tunteva voi ehkä kertoa näkemyksensä tästä.

  Jo käytyjen oikeudenkäyntien perusteella pidän äärimmäisen epätodennäköisenä oikeuteen joutumista, jos ei hedarit ole onnistuneet kaivamaan syyttämästään ihmisestä jotain muuta materiaalia verkosta. En näe miten isompi väitettyjen jakojen lista muuttaisi todistustaakkaa mitenkään. Ihan samalla tavalla on kyettävä sitomaan kantaja väitettyihin jakoihin, oli niitä yksi tai sata.

  -----

  Nyt herää kysymys miten yhteystietoja on ylipäätään enää saatu. Onko käytetty turvaamistoimia vai vieläkö joku palveluntarjoaja on niin tyhmä että säilyttää tietoja useita kuukausia. Ilmeisesti maksajia on ollut runsaasti kun rahaa edelleen käytetään suuriakin summia pienien osoitemäärien hankkimiseksi. (Paljonko turvaamistoimi taas maksoikaan?)
   
  Taker ja (A)Social justice warrior tykkäävät tästä.
 13. annoyed

  Rekisteröitynyt:
  11.01.2017
  Viestejä:
  21
  Jos näitä viimeisimmän aallon kirjeitä löytyy lisää, niin niitä kannattaisi varmaan ihan huvin ja urheilun vuoksi verrata ihan sanasta sanaan. Näistä julkaistuista kirjeistä peitetään nuo ilmeisimmät yksilöivät seikat, mutta jos kirjeitä lähtee nyt huomattavasti rajatumpi määrä, niin voisi kuvitella hermanneille olevan kannattavaa tehdä esim. tekstiin pieniä yksilöiviä muutoksia, joilla voi saada yhdistettyä nimimerkin ja kirjeen. Ja sitten jos tulee tokaisseeksi täällä liikaa niin se on sitten "todistusaineistoa".

  Esimerkiksi tässä viimeisimmässä keskustelussa jo maininta siitä, että on konsultoitu juristia kuulostaa vähän siltä, että kirjeensaajan omatunto saattaa kolkuttaa. Mikä saattaa lisätä hetperttien mielenkiintoa tonkia keissiä lisää.
   
 14. Herskamonni

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2015
  Viestejä:
  130
  Olinko vain sokea, kun en itse löytänyt tuosta uusimmasta kirjeestä ollenkaan minkä päätöksen perusteella luovutus on tehty.
   
 15. zack1

  Rekisteröitynyt:
  27.10.2015
  Viestejä:
  142
  Löytyy liitteessä ensimmäisen mustaksi sotatun kohdalla (Miten havainto on tehty).
   
  Viimeksi muokattu: 05.12.2018
 16. reynolds

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2011
  Viestejä:
  271
 17. eriävä mielipide

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2018
  Viestejä:
  284
  Kehitys kehittyy, eli Tecxipio mukautuu:

  6.10.2018 alkaen

  "NARS-järjestelmä ei enää ollenkaan ota itsenäisesti yhteyttä muihin BitTorrentin käyttäjiin, vaan kaikki yhteydenotot ovat peräisin BitTorrent-käyttäjien omasta aktiivisuudesta."
   
  Taker ja Dame Edna tykkäävät tästä.
 18. lolleropallero

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2017
  Viestejä:
  1 148
  Näemmä markkinaoikeus vuotaa edelleen. Siellä ei ole mielenkiintoa panna stoppia tälle kuppaukselle. Painetta pitäisi laittaa operaattoreiden suuntaan, koska nyt siellä hillotaan ihan turhaan kuukausikaupalla tietoja, joita ei tarvitsisi säilöä.
   
  Taker tykkää tästä.
 19. zibzab

  Rekisteröitynyt:
  23.10.2015
  Viestejä:
  13
  Eli onko nyt niin, että tässä ei ole enää pelkkiä pöytälaatikkofirmoja mukana tai jotain Scanboxia, vaan myös yksi isoimmista tuotantoyhtiöistä eli Warner Bros? Eli ovatko he ostaneet nämä trollien keräämät IP:t ja sitten palkanneet Hedmanin hoitamaan hommaa, vai miten tuo kuvio menee? Ei kuitenkaan mikään pieni firma ole
   
 20. zack1

  Rekisteröitynyt:
  27.10.2015
  Viestejä:
  142
 21. zack1

  Rekisteröitynyt:
  27.10.2015
  Viestejä:
  142
  "Elisa Oyj on esittänyt, ettei sillä vielä lausuntoa antaessaan ole ollut tiedossaan, onko hakijan vaatimien yhteystietojen selvittäminen ja luovuttaminen hakijalle mahdollista.

  Markkinaoikeus toteaa, että hakemuksen kohteena olevat tiedot ovat luonteeltaan sellaisia, että ne häviävät ajan kulumisen seurauksena. Tässä vaiheessa ei ole varmuudella todettavissa, miltä osin hakemuksen kohteena olevat tiedot ovat saatavilla"


  Tässä vaiheessa Elisalta voitaisiin ilmoittaa, että eipä enää ole tietoja :eek:
   
  Taker tykkää tästä.
 22. Hasturinpoika

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2011
  Viestejä:
  682
  MAO puuttui nyt koepalojen määrään ja siihen kuinka paljon niitä oli otettu lyhyellä aikavälillä. 6 kpl: tästä voisi päätellä, että seula on tiukentunut ja trollit saavat entistä vähemmän yhteystietoja ulos.

  "Hakija on edellä todetuin tavoin esittänyt kunkin hakemuksen kohteena olevan IP-osoitteen osalta erikseen selvitystä myös siitä, milloin ensimmäinen ja viimeinen koepala on ladattu. Siitä ei kuitenkaan käy ilmi, miten ladatut koepalat ovat jakautuneet ilmoitetulle ajanjaksolle.

  ...

  Edellä todetun perusteella koepalojen määrästä ja nyt ilmoitetuista ajanjaksotiedoista ei ole sellaisenaan yksiselitteisesti pääteltävissä, kuinka laajaa ja toistuvaa kustakin teleliittymästä tapahtunut yleisön saataviin saattaminen on ollut. Myöskään sillä, että teleliittymästä on voitu ladata suuri määrä koepaloja suhteellisen lyhyessä ajassa, ei voi katsoa olevan hakijan esittämää ratkaisevaa merkitystä yleisön saataviin saattamisen merkittävyyttä arvioitaessa."
   
  Viimeksi muokattu: 05.12.2018
  Taker tykkää tästä.
 23. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 820
  Se on juuri noin. Yrittävät vaan lisätä pelotevaikutusta saada asian näyttämään suuremmalta mitä se onkaan. Hedman Partners on saanut Texcipiolta excel-listauksen, jonka joku "asiantuntija" on aikoinaan käynyt vannomassa oikeaksi. Markkinaoikeus on luottanut tähän, eikä ole pyytänyt alkuperäisiä lokitietostoja nähtäväkseen. Itse en tiedä mitä ne on, mutta jostakihan se Texcipio on nämä maakohtaiset itsetehdyt excel-taulukotkin tehnyt.

  Markkinaoikeus on luottanut tähän, eli on jo alunperin tehnyt väärin antaessaan yhteystietoja vaatimatta oikeita todisteita. Kysymys kuuluukin, miksi? Vaikea uskoa, että tuomarimme olisivat niin pölkkypäitä, vaan mieluumminkin niin, että tämä oli sovittu operaatio. Bahnhof teki Ruotsissa tutkimuksen oikeuden sidonnaisuuksista ja ettei vaan hyväveli-kerho olisi täälläkin ollut asialla.. https://www.bahnhof.se/press/press-...m-opartiskhet-pa-patent-och-marknadsdomstolen

  TOT-Viljakainen oli rehellisin näistä, koska luuli ilmeisesti tosissaan aluksi, että operaatiossa oli tekijänoikeuksien puolustamisesta kysymys. Viljakainen laittoi hakemuksen liitteeksi trollin toimittaman itsetehdyn excel-taulukon (eli siis se kirjoitussuojattu lokitiedosto) sensuroimattomana markkinoikeuteen, jonka lisäksi hän julkisesti kertoi, että päämies on tyytyväinen, jos 30% maksaa.
   
  Taker tykkää tästä.
 24. zack1

  Rekisteröitynyt:
  27.10.2015
  Viestejä:
  142
  MOA:n tekstiä kun lukee, niin saa sellaisen käsityksen, että älyttömästi epävarmoja tekijöitä (ts. "voi olla, mutta ..."), eli siellä ollaan itsekin hämillään, että mitähän pitäisi tehdä. No, määrätään luovutettavaksi armosta kuuden ip-osoitteet, säälistä/varmuuden vuoksi.
   
  Dame Edna tykkää tästä.
 25. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 820
  Lyhensin tuota viestiäsi ja hyviä pointteja, mutta itse olen sitä mieltä, että ei kannata alkaa poistelemaan mitään, koska jos sieltä on jotakin bongattu, niin poisteleminen vaan kertoo, että pelkää ja hädissään niitä poistelee. Kyllä nämä vakoilut on tehty jo ajat sitten ennen kirjeen lähettämistä.
   
 26. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 820
  Se on mustattu, mutta ne viimeisimmät päätökset löytyvät sivultani Power-julisteen alta. Niitä on nuijittu pöytään 28.9.2018. http://www.ritvapuolakka.fi/440458017
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti