Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. SigmundFraud

  Rekisteröitynyt:
  15.12.2015
  Viestejä:
  19
  Mihin perustuu tieto 200 000 suomalaisen yhteistietojen luovuttamisesta? Aiemmin puhe on ollut yhteystietojen luovuttamisesta 200 000 riviä ip-osoitteita vastaan. Tuo 200 000 on toki iso ja vakuuttava luku, mutta sen käyttäminen käsikassarana kääntyy helposti itseä vastaan, koska sen takana on ilmaa.
   
 2. Don MC

  Rekisteröitynyt:
  19.09.2017
  Viestejä:
  114
  MAO on välillä 2013-2017 määrännyt luovutettaviksi 198552 IP-osoitteen yhteystiedot. Se, että onko kaikkia noita yhteystietoja sitten trollien toimesta todella haettu operaattoreilta, ei ole tiedossa. Mutta trolleilla on ollut halu ja mahdollisuus tähän, joten pitää voida olettaa, että he ovat näin tehneet.

  Myöskään se, että onko siellä joukossa samaa käyttäjää useammankin IP-osoitteen takana, ei ole tiedossa. Mutta on myös olemassa mahdollisuus, että kaikki ovat ns. uniikkeja. MAO ei ole tätä voinut tietää päätöksiä tehdessään ja heidän on oletettava, että kaikki voivat olla uniikkeja.
   
  Viimeksi muokattu: 03.12.2018
  Taker, Dame Edna ja SigmundFraud tykkäävät tästä.
 3. SigmundFraud

  Rekisteröitynyt:
  15.12.2015
  Viestejä:
  19
  @Don MC Olen samaa mieltä kaikista mainitsemistasi pointeista. Myös siitä, että MAOn on oletettava niiden olevan pahimmassa tapauksessa sekä uniikkeja että kuuluvan eri henkilöille elleivät sitten itse kahlaa päätöksistään uniikkien määrää. Yleisessä tapauksessa kuitenkin haraa vastaan tuo mutkien vetäminen suoraksi IP-osoitteiden ja yhteystietojen välillä, koska on faktuaalisesti väärin väittää 200 000 (tai 198 552) IP-osoitteen olevan sama asia kuin uniikkia yhteystietoa ja syy on sama, tietoa ei ole.

  Tässä ketjussa kun saa herkästi trollien kaverin leiman otsaansa jos on vähän eri mieltä, niin painotan erikseen kiinnitäväni huomiota asiaan siksi jottei kiristystoimintaa harrastavien paskafirmojen edustajat pysty niin herkästi tarttumaan lillukanvarsiin jos heiltä kysytään.
   
 4. Don MC

  Rekisteröitynyt:
  19.09.2017
  Viestejä:
  114
  Kun on olemassa mahdollisuus, että nuo kaikki 198 552 kpl ovat uniikeja eri henkilöitä ja että trollit ovat operaattoreilta hakeneet nuo kaikki, niin varovaisuusperiaatetta noudattamalla voidaan olettaa että kyseessä tosiaan on 198 552 eri nimeä jotka on MAOn toimesta luovutettu.

  Tuo on siis worst case scenario. Toivottavasti se ei oikeasti ole noin paha. MAO on kuitenkin päätöksillään mahdollistanut tällaisen worst case scenarion toeutumisen. Tästä oletuksesta on lähdettävä.

  Vaikka tässä säikeessä ei tykätä vertailuista liikennerikkomuksiin, niin ylinopeussakkojahan ei anneta sen takia että ajetaan liian lujaa, vaan sen takia mitä SAATTAA TAPAHTUA, kun ajetaan liian lujaa. Nopeusrajoitus on olemassa, jotta worst case scenario ei toteutuisi.
  Best case scenario: Auto pääsee määränpäähänsä etuajassa.
  Worst case scenario: Auto törmää johonkin ja joku kuolee.
   
  Taker ja Dame Edna tykkäävät tästä.
 5. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 475
  Täsmällistä lukua ei voi tietää, joten siinä on kaikki mitä vuodesta 2013 lähtien markkinaoikeus on IP-osoitteiden perusteella määrännyt luovutettavaksi. Olen aiemmin toimittanut sekä markkinaoikeudelle itselleen että oikeusministerille taulukon, jossa on listattuna IP-osoitteet vuoteen 2017 saakka ja kun siihen lisätään vuonna 2018 luovutetut, niin suuruusluokka on tuo.

  Pääasia tuossa kirjeessä on se, että markkinaoikeus tietää tehneensä hirvittävän virheen, jota ne ovat sittemmin pyrkineet korjaamaan. Mielestäni korjaustoimet eivät ole kuitenkaan riittävät, vaan tarvitaan lakimuutos, jolloin markkinaoikeus ei voisi määrätä yhteystietoja luovutettavaksi kuin vain silloin, kun todellinen syyllinen on tiedossa. Jos tämmöinen muutos saataisiin aikaiseksi, niin silloin tekijänoikeustrollaus ei olisi enää tulevaisuudessa jälkeläistemme huolenaiheena.

  Kirjeen tarkoituksena on siis, että lakia lähdettäisiin muuttamaan suoraan oikeusministeriössä ja johon muutokseen markkinaoikeudella olisi mahdollisuus kertoa mielipiteensä. Se nyt riippuu näiden herrojen hyvästä tahdosta, mutta uskon, että siellä on sydän edelleen kuitenkin paikoillaan ja että asiaan suhtaudutaan sen ansaitsemalla pieteetillä. En näe myöskään yhtään järkisyytä, miksi lakia ei voisi muuttaa.

  ---

  Ylituomari Kimmo Mikkola vastasi minulle ja pyysi toimittamaan asian OKM:n hallitusneuvos Anna Vuopalalle, koska siellä valmistellaan lakimuutokset tekijänoikeuslakiin. Kiitin Mikkolaa ja laitoin viestin Vuopalalle menemään.
   
  Viimeksi muokattu: 03.12.2018
  Taker, notareal, kimalainen ja 1 muu tykkäävät tästä.
 6. ZseLotH

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2016
  Viestejä:
  134
  Sekin olisi jo plussaa jos markkinaoikeus heti suoraan määrittäisi ajan jolloin yhteystietoa saa käyttää vaateiden esittämiseen. Nythän kikkaillaan kaikkien vanhentumisaikojen yms kanssa. Aivan absoluuttinen maksimi voisi olla kaksi vuotta, jolloin trolli-(tai ihan oikea) tekijänoikeuksien valvoja ehtii esittämään vaateensa ja harkitsemaan oikeuteen vientiä. Nythän tilanne on se et trollit voivat esittää vaatimuksiansa loputtomasti ilman seuraamuksia.
   
  Taker ja Dame Edna tykkäävät tästä.
 7. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 475
  Erittäin hyvä huomio tuo aikakysymys, johon mennessä vaatimuksia voisi esittää siitä, kun on huomannut tekijänoikeusloukkauksen tapahtuneen ja/tai sitten markkinaoikeuden yhteystietojen luovutuspäätöksestä.
   
  Viimeksi muokattu: 03.12.2018
  Taker tykkää tästä.
 8. ZseLotH

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2016
  Viestejä:
  134
  Mut tuo lakialoite käyttäjän tunnistamisesta on ristiriidassa sen yhteystiedon käyttötarkoituksen kanssa. IE jos käyttäjä pitäisi olla tunnistettu ennenkuin voisi maoon vaatia yhteytietoja niin vaikeaksi menisi jopa oikeassa tekijänoikeusvalvonnassa.
   
 9. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 475
  Helpoiten se onnistuisi nykyisenkin lain mukaan, kun yhteystietoja haettaisiin vain yhdestä IP-osoittesta kerrallaan. Silloin se, kuka tämmöistä valvontaa suorittaa, olisi jo itse tehnyt työn osoittaakseen, että määrätystä teleliittymästä on jaettu luvatta. Lisäksi jos siihen laitettaisiin aika mihin mennessä hyvityksiä voi vaatia tuomion jäkeen, niin nykyisenkaltaista tilannetta ei edes syntyisi.
   
  Taker tykkää tästä.
 10. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 084
  Koko § 60 a:ta ei tarvittaisi mielestäni lainkaan. Oikeuksien haltijoilla on muutenkin mahdollisuus hakea yhteystietoja rikosprosessin ja poliisin kautta. Jos kuitenkin sitä pykälää jotenkin muutettaisiin, niin ehdottaisin että vaaditaan että oikeusien haltija on ensisijaisesti pyytää operaattoria ottamaan asiakkaisiin yhteyttä, ja jos varoituksen jälkeenkin oikeuksien loukkaaminen jatkuu, niin sitten markkinaoikeus voisi velvoittaa luovuttamaan yhteystiedot.

  Vaihtoehtoisesti yhteystietojen luovutus tehtäisiin vain haasteen yhteydessä. Eli siis oikeuksien haltijalla voisi olla mahdollisuus haastaa "tuntematon warettaja" ja samalla vaatia yhteystietojen luovutusta.
   
  Taker ja Dame Edna tykkäävät tästä.
 11. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 475
  Hyviä pointteja. Itse olin aikoinaan operaattoriin yhteyksissä ja ehdotin tuota, niin sieltä tuli vastaus, että he tekevät niin kuin laki määrää. Tästä voisi laittaa useampikin Anna Vuopalalle viestiä, että lakiin tarvittaisiin muutoksia, koska tilanne ei voi jatkua nykyisenkaltaisenakaan. Mielestäni tämä homma pitäisi saattaa maaliin, kun tätä työtä on kuitenkin monta vuotta tehty ihmisten oikeusturvan parantamiseksi.
   
  Taker tykkää tästä.
 12. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 475
  @juujuunaas Oletpa suloinen, kun sai herätä hyvään tunnelmaan!;) Olet tainnut ollut palstalla kauemminkin, mutta ehkäpä eri nimimerkillä? Silloin kun täällä oli kova pöhinä, niin tuon Elviksen biisin laittoi @Pääsiäinen ja taisi tuo vankilahomma trolleille toivottaa hyvää matkaa. Kirka nyt on minun tietenkin ja edelleen yhtä ihana.

  Et laittanut mitään saatesanoja, joten mitä mieltä olet, miten tekijänoikeuslakia tulisi muuttaa, jottei tulevaisuudessa lapsemme ja lastemme lapset joutuisi enää kärsimään tästä samasta asiasta? Vaikka nyt markkinaoikeuden tuomarit ovatkin viisastuneet, niin heidän jälkeensä tulee uusia, jotka voivat taas pyöräyttää asian päälaelleen. Tekijänoikeusasiat ovat tulevaisuuden lakiasioita, joten tähän kannattaa nyt oikeasti kiinnittää erityistä huomiota, jotta saisimme työmme tehtyä tältä osin valmiiksi.
   
 13. erghasor

  Rekisteröitynyt:
  14.09.2017
  Viestejä:
  196
  Se kannattaa muistaa, että jos hedareista vaikuttaa, että käyttäjä on "ehkä" sama, kuin joku, jolle tiedot on haettu aiemmin (bittorrent client, versio jne. tiedot vastaavat toisiaan, lähinnä vain IP muuttunut), ei tietoa haeta uusiksi.
  Myöskään saatujen tietojen käyttämistä lainvastaisesti muiden päämiesten teosten jakamisen selvittämiseen eivät hedarit ole kokeneet ongelmaksi.
  Kulut toki (yritetty) nyhtää jokaisen päämiehen kohdalla erikseen, vaikka ne ovat olemassa vain ensimmäisellä.
   
 14. eriävä mielipide

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2018
  Viestejä:
  228
  En näistä tiedä, mutta asiakasvaraintilille menevät hyvitykset ovat kai verovapaita ja lakitoimistolla ei kai ole mitään oikeutta nostaa itselleen varoja asiakasvaraintililtä, saadut hyvitykset saa tilittää vain päämiehelle?

  -> HP ei suoranaisesti hyödy siitä jos jollain päämiehellä ei ole ollut (ykisttäistapauksessa) kuluja vaikka ne ilmoitetaan hyvitysmaksun yhteydessä, päämies saa täsmälleen saman hyvityksen, eli päämies hyötyy. HP:n saamaa maksua operaatiosta (jossa ei ole ollut HP:lla niin paljon kuluja) ei voi tietää, sen maksaa päämies erikseen?

  Joku sovittu järjestelyhän heillä täytyy olla eri päämiesten saamien hyvitysten osalta, kun samalla maksulla (viitenumerolla) voi kuitata sekä Crystaliksen että Scanboxin (ja ehkä Warnerin jne) hyvitykset -> päämiehet joutuvat keskenään sopimaan jos jollakin on enemmän kuluja kuin toisella ja haluavat keskenään tasata kulut, teosten hyvitykset myös täytyy saada eroteltua eri päämiehille? ... ok, sinisilmäistä suomalaista ajattelua, ehkä meno on kuin fiktiossa "Al Pachino - Scarface", rahaa tulee kuin ikkunoista ja ovista, rahat muovipusseissa, todellisuudssa: entinen presidentin vävy Suomessa kymmenine yhtiöineen, myös rahat muovipusseissa ...
   
  Viimeksi muokattu: 04.12.2018
 15. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 084
  Sehän on jo todettu, että "kulut" joita vaaditaan on hihasta vedettyjä eivätkä oikeita kuluja. Kuitteja tai todisteita ei saa vaikka pyytäisi. Todelliset kulut ovat HP:n ja Tecxipion laskuissa joita ei tavallisille pulliaisille ikinä näytetä, ja ne saattavat hyvinkin olla provikkapalkkioita.
   
  Viimeksi muokattu: 04.12.2018
 16. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 475
  Eihän me tiedetä kuka se maksun saaja on. Sehän voi olla Tecxipio, joka sitten jakaa provikat näille, jotka ovat olleet trollauksessa mukana. Jos arvioidaan, että 200 000:sta IP-osoitteesta olisi 150 000 relevanttia kirjeensaajaa ja vaikka se kolmasosa olisi maksanut, niin Tecxipiolla on 100 000 yhteystietoa edelleen hallussaan. Ei siinä tarvitse rahaa olla muovipusseissa, vaan voi pestä rahaa noiden viitenumeroiden avulla. Kuka tarkistaa onko ne rahat tulleet kirjeensaajilta itseltään vai joltakin muulta? Reskontra osoittaa, että hyvitys on maksettu ja se on siinä, jollei verottaja ole tarkkana. Jos laskee, että 100 000 x 800 euroa, niin siellä on aika iso potti vapaana odottamassa kotiutusta.
   
  Taker tykkää tästä.
 17. Villekalleviisviis

  Rekisteröitynyt:
  20.04.2011
  Viestejä:
  67
  Asiakasvarat on pidettävä erilleen asiamiehen varoista. Se, että tilitetäänkö tästä touhusta saatuja varoja päämiehille vai pidättääkö HP "osuutensa" päältä on toinen asia. Edelleenkään en jaksa uskoa, että HP tekisi tätä muutoin kuin omalla kuluriskillään, varsinkin jos kyse on WB:n kaltaisesta päämiehestä. Rahanpesuun en jaksa uskoa, mutta toki sekin voi olla mahdollista. Pankkien valvonta kun tunnetusti on mitä se on..

  Nyt vaan aktiivisesti yhteyttä omaan kansanedustajaan. Vaalit on tulossa keväällä, eiköhän sieltä löydy joku, joka on valmis lupaamaan vaikka kuun taivaalta.
   
 18. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 475
  Minusta taas on erittäin hankala uskoa, että ainakin 100 000 potentiaalista yhteystietoa pelkästään Suomessa jätettäisiin käyttämättä. Tuohan olisi kansainvälisestikin ajatellen mitä mainioin rahanpesuautomaatti. Mistä pankitkaan voi tietää onko hyvitysmaksun maksaja IP-osoitteen haltija vai joku muu?

  Tuo kansanedustajaan yhteyttä pitäminen kannattaa tietenkin, jos siellä tosissaan joku lakimuutosta ajaisi TekL 60 a §:ään, jottei tämmöistä enää tulevaisuudessa pääsisi tapahtumaan. Joka tapauksessa asia menisi seuraavalle hallitukselle, joten siellä ne tulevat päättäjät ovat.
   
  Taker tykkää tästä.
 19. Gismo_

  Rekisteröitynyt:
  27.03.2008
  Viestejä:
  15
  No itselläni ei ole mitään syytää tulla tänne kusettamaan kirjeestä kuten joku täällä heitti, ja sen kirjeen boldatun osan laitoin suorana lainauksena tänne. Noh, pitää näköjään käydä ihan ostamassa se skannerin kadonnut kaapeli jotta saan sen suoraan tänne. Näette varmaan nickin luomispäivästä etten tänne trollaamaan ole tullut. Ikuisuuden olen muroa seurannut mutta keskusteluihin en juurikaan osallistunut.
  Tähän lankaan nyt eksyin koska muistin että täällä tätä on puitu eikä silloin parin sivun nopealla lukemisella huomannut että ketään olisi uusista kirjeistä maininnut..

  Plus känällä pelkästään aivan hanurista niitä tänne laittaa, mutta laitan nyt pikimmiten. Koska ei tämä juttu nyt ole päällimmäisenä mielessä ollut.

  Btw minne nuo kannattaisi upata?
   
  Viimeksi muokattu: 04.12.2018
  Taker ja Dame Edna tykkäävät tästä.
 20. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 475
  Ei sun tarvi tätä varten käydä sitä skannerin johtoa ostamassa. Luulisi, että joku toinenkin on vastaavan kirjeen saanut.
   
 21. Gismo_

  Rekisteröitynyt:
  27.03.2008
  Viestejä:
  15
   
  Viimeksi muokattu: 04.12.2018
 22. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 475
  Ok. Jos saat sen jonnekin upattua, niin voin sitten siirtää sivuilleni.

  Poista kaikki semmoinen, jonka voi yhdistää sinuun.
   
  Viimeksi muokattu: 04.12.2018
 23. V10 Moderoija

  Rekisteröitynyt:
  28.12.2012
  Viestejä:
  344
  Päivämäärät kannattaa myös poistaa näkyvistä. Sekä itse kirjeen että väitetyn latauksen.
   
 24. Gismo_

  Rekisteröitynyt:
  27.03.2008
  Viestejä:
  15
   
  Viimeksi muokattu: 04.12.2018
 25. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 475
  No niin, nyt on Hedman Partnersin uusin kirje luettavissa. Jätimme @Gismo_ kanssa maksuerittelyn pois, jottei tulee liikaa informaatiota trolleille. Ilmoittakaa heti, jos saatte ylimääräisiä tietoja näkyville. http://www.ritvapuolakka.fi/441329506
   
  Taker tykkää tästä.

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti