Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 474
  Kyllä perusteltu mielipiteenvaihto on erittäin tärkeää, koska silloin joutuu itsekin tarkastamaan omia kantojaan. Reklamaatio-asiassa minulla on oma mielipiteeni ja jdee-:llä omansa. Itse tietenkin toimin viranomaisiin päin semmoisin laillisin keinoin, joita on käytettävissä. Nyt tässä asiassa @duracell66 laittama linkki sai ajattelemaan lakimuutosta ja myöskin sitä, ettei keskustelua saa rajoittaa, koska näistä löytyy aina jotakin ideaa.

  Lähes kaikki muut keinot on nyt käytetty, mutta tuo lakimuutos pitäisi tehdä. Nyt olen laittanut siitä kommentin tänne mietittäväksi, joten jos halutaan että joskus tähän saataisiin muutos, niin sitä on nyt lähdettävä työstämään. Jokainen voisi nyt taas puhaltaa yhteiseen hiileen ja alkaa miettimään, miten tuo laki pitäisi kirjoittaa, jotta saataisiin tilanne semmoiseksi, että ensin on löydettävä syyllinen ja vasta sitten voi markkinaoikeus antaa yhteystietojen luovutuspäätöksen.
   
 2. duracell66

  Rekisteröitynyt:
  21.01.2017
  Viestejä:
  64
  onko Edna tullut paljon yksäreitä uusista kirjeistä. Gismokin jotenki epäilyttää.
  Kiva ku linkistäni oli apua, mielestäni hyvinkin vertailukohde.
  Jatka Edna samaan malliin.
   
  Viimeksi muokattu: 02.12.2018
  Taker, Tuppu ja Dame Edna tykkäävät tästä.
 3. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 474
  Huomenta! Joo jatketaan, eihän sitä hyvää työtä kesken lopeteta.:)

  Kannattaa tosiaan linkata, koska luen kaikki kommentit ja aina niistä jotakin löytää. En ehdi seurata täällä muita lankoja, niin silloin moni asia voisi jäädä huomaamatta.

  Ei ole tullut yhtään yksäriä uudenmallisista eikä vanhoistakaan kirjeistä, joten olemme nyt vain kuulopuheiden varassa, mutta heti kun saan uutta tietoa, niin laitan näkyville.
   
 4. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 474
  Huomenta ylläpidolle ja kaikille muillekin, joita asia kiinnostaa! Laitan tämän julkisesti näkyville, koska viestissä ei näkynyt kuka tämän on kirjoittanut ja kenelle voisin vastata: "Your post in the thread Hedman Partnersilta kiristyskirje was deleted. Syy: Ei tässä ole mistään ajojahdista kyse, vaan siitä, että vaikka Lynyrd on rautaa, niin se ei liity itse aiheeseen millään tavalla. Siksi näitä poistellaan, että ketju säilyy luettavana myös foorumin ulkopuolisille, jotta löytävät tarvittavan informaation täältä, etteivät lankea Hedman:n kiristykseen."

  Tärkeä informaatio löytyy @korvaoo kommentista ensimmäiseltä sivulta toisesta kommentista. https://murobbs.muropaketti.com/posts/1715207039/

  Kenenkään ei siis tarvitse etsiä neulaa heinäsuovasta kahlaamalla koko ketjua läpi, vaan siellä on aloituspaketti, jonka lukemalla pääsee alkuun. Lisäksi laitan omille sivuilleni tärkeää informaatiota. http://www.ritvapuolakka.fi/441197368

  Jokaisen biisin minkä olen tänne laittanut, on ollut joku sanoma ja sen ovat useimmat huomanneetkin. Ne eivät siis ole vain hyviä biisejä, vaan niissä on aina sanomaa joko trolleille tai foorumin lukijoille ja kommentoijille. Itse koen tämän foorumin hengennostatuspalstana, jonka avulla teemme asioita. Nyt jos aletaan kontrollimaan kirjoituksia, linkkejä tai biisejä, eli liikaa siivoamaan palstaa, niin samalla viedään tekemisen ilo ja silloin kustaan suoraan omiin muroihin ja se sataa trollien laariin. Mistä te tiedätte, kuka näitä vasikkanappuloita painelee, se voi olla esim. Hedman Partnersin porukkaa, joka haluaa keskustelun tyrehtyvän. Kannattaa siis hieman miettiä, ennen kuin alkaa aktiiville antamaan varoituksia tai poistelemaan kommentteja.

  Jotta haluatte, että tämä palsta pysyy vireänä, niin liika tiukkapipoisuus pitää jättää tykkänään pois. Käyttäkää se energianne mieluummin siihen miten Tekijänoikeuslain 60 a § tulisi muuttaa, jotta tämä sama asia ei olisi enää lapsillamme tai lastenlapsillamme riesana tulevaisuudessa. Me teemme siis muutosta yhdessä, se pitäisi jokaisen palstalaisen muistaa modet mukaanlukien.

  Hyvän sunnuntain toivotuksin kaikille, iloa ja valoa päiväänne!<3
   
 5. zuke74

  Rekisteröitynyt:
  15.05.2006
  Viestejä:
  337
  Itse en kuulu Hedman Partners porukkaan ja vastustan tekijänoikeustrollausta, mutta kyllä aikuiset ihmiset voisivat lopettaa turhanpäiväisen jankutuksen ja toimia langassa niiden sääntöjen mukaan jotka koskevat kaikkia. Sitä en kiistä ettei olisi hyvää työtä tehty, mutta hukkuu hyvä asia turhaan p*sk**n.
   
  Taker, starde ja Herskamonni tykkäävät tästä.
 6. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 474
  Miten muuttaisit tuota TekL 60 a §:ää? Siihen kannattaa nyt keskittyä.
   
 7. zuke74

  Rekisteröitynyt:
  15.05.2006
  Viestejä:
  337
  Koskee myös sinua keskittyminen olennaiseen:)
  Muutos olisi paikallaan, mutta suurin ongelma lienee tekijänoikeusasioissakin ollaan EU:n talutusnuorassa, vaikea kuvitella että Suomi voisi tehdä lakimuutoksen. Ainakaan niin ettei EU älähtäisi. Joku korjatkoon jos olen väärässä.
   
 8. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 474
  Enköhän sitä ole tehnytkin tuloksista päätellen. ;)

  Duracellin linkki oli erittäin hyvä, sen pohjalta kannattaa tuota lakimuutosta ajatellakin. Kenellä on asiaan liittyviä kommentteja, niin voi edelleen laittaa yksärilläkin. Katsotaan mitä siitä saataisiin yhdessä aikaiseksi. Siinä pitäisi olla nimellisiä muitakin, joten miettikää myös valmiutta tähän.
   
 9. eriävä mielipide

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2018
  Viestejä:
  228
  Entä tallainen - koska mm. verotiedot ovat julkisia ja valvontakameroita saa olla joka paikassa, niin miksi ip-osotteita ei laitettaisi julkisiksi - kuka vain voisi tarkistaa kenelle tietty ip-osoite on kuulunut tietyllä hetkellä - jos on jotain salattavaa, niin sitten vain täytyisi piiloutua vpn:n tai prepaidin taakse, noin muuten, jos vaikka kuvitteellisen tv:ssä mainostetun "pazzeli" ohjelman tekijä saisi kuulla että hänen ohjelmaansa jaetaan luvatta, niin voisi iltapuhteinaan kerätä käsin ip-osoitteet talteen ja lähetellä laskut - jos jotain erimielisyyttä on siitä, onko ladannut vai ei, niin vanha tuttu, eli haaste oikeuteen.
  Porukathan päivittelevät Twitteriin ja Facebookiin kaiken Prismassa käynninkin, niin mitä väliä sillä ip-osoitteen salaamisella enää on?
  -> markkinaoikeus ei kuormitu, ellei joku haasta jotakuta, ihmiset saisivat rauhassa keskenään riidellä "latasit!", "en muuten ladannut!", ... ok, myönnetään että on ehkä typerä ja pelottavakin ajatus, mutta toistaalta, aika omituista että on ensin luotu ajatus täydellisestä anonyymiteetistä, ja sitten kuitenkin, lopulta joku Googlen tapainen kerää kaikki tiedot ja ne on yhdistettävissä tiettyyn henkilöön, eli parempi, että heti kättelyssä on tiedossa "kaikki mitä teet netissä voidaan käyttää myös sinua vastaan"?

  Ihan muuten vain, taisi olla murossakin aikoinaan keskustelua, kun joku palvelu halusi tuoda käyttäjille ominaisuuden että "kaverisi näkevät mitä olet webbiselaimella selannut" - tyrmättiin "miksi kukaan haluaisi että toiset näkevät selaushistoriansa?".. normia nykyään, Spotifyssä jne on nyt vastaava, voi vilkaista mitä kaverit kuuntelevat ...

  Tuossa vähän valotetaan psykologisesti miksi ihmiset haluaisivat julkaista web-selaimensa historian: "todistan muille historiallani: keksin tämän ensimmäisenä!"
  https://mashable.com/2011/02/18/clickstream-data-sharing/?europe=true
   
  Viimeksi muokattu: 02.12.2018
 10. Injou

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2013
  Viestejä:
  152
  Tämä olisi varma keino saattaa kiristysbisnes ennennäkemättömiin mittasuhteisiin. Mikä tahansa tieto on otettavissa irti asiayhteydestään ja käytettävissä esimerkiksi kiristykseen.
  Kenenkään ei ole pakko kertoa julkisesti jokaista kertaa kun on käynyt Prisman vessassa paskalla, näin ollen ei ole mitään syytä paljastaa pakolla kenenkään muitakaan yksityistietoja => tiedon julkinen huutelu on vapaaehtoista, IP-osoitteensa voi myös huutaa julkisesti niin halutessaan.
  Ihan kaiken yksityisyyteen liittyvän tiedon pitää olla salaista. Vain erityisen painavasta syystä tästä voidaan poiketa.
  Koko kiristysbisneksen on mahdollistanut yksityisyydensuojan rikkominen epäpätevien, ammattitaidotomien ja korruptoituneiden lainsäätäjien ja tuomioistuimien toimesta.
   
  Viimeksi muokattu: 02.12.2018
 11. Injou

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2013
  Viestejä:
  152
  Hedarit ei ole takavaroikoimassa poliisien kanssa kenenkään koneita. Kotietsinnän mahdollistaa merkittävä rikosepäily, josta tässä ei ole kyse. Lisäksi poliisi ryvettyi Nalle Puh -läppärinsä kanssa niin pahasti, ettei ihan pienestä enää tuohon touhuun lähde. Ei edes vähän isommasta.
  Voin vain toivoa sen poliisin menettäneen työnsä, joka antoi luvan Puh -läppärin hakuun. Eihän näin toki ole tapahtunut, mutta saahan sitä aina toivoa.

  Hedarit ottaa poliisit ja rikosilmoitukset puheisiinsa toistuvasti vain pelottelun takia. Toisin sanoen siis harhaanjohtamistarkoituksessa. Suomeksi: valehtelevat saadakseen rahaa.

  "Mikäli et reagoi kirjeeseen millään tavalla, on seurauksena todennäköisesti asian vieminen eteenpäin joko siviilikanteena tai tutkintapyyntönä poliisille."
  Kun ottaa huomioon sen häviävän pienen murto-osan, joka on kiristetyistä viety oikeuteen tai joista on tehty tutkintapyyntö poliisille, voidaan todeta sanan "todennäköisesti" olevan puhtaasti valehtelua. Tämän jo yksinään pitäisi olla syy viranomaistutkintaan, mutta tässä maassa viranomainen tekee työnsä vasta siinä vaiheessa kun työn tekemättä jättämisestä uhkaa tulla seuraamuksia itselle. Vastuuta viranomainen ei kanna. Turha siis kuvitella markkinaoikeuden kantavan vastuuta virheistään ilman ulkopuolisen auktoriteetin puuttumista asiaan. Markkinaoikeus on muuttanut aiempaa linjaustaan ihmisten yksityistietojen kritiikittömästä jakelusta vasta auktoriteettiasemassa olevan tahon puututtua asiaan ja EU-lainsäädännön myötävaikutuksella, ei oma-aloitteisesti.
  (Toki tuo mainitsemani auktoriteetti puuttui asiaan kansalaisaktivismin ansiosta, joten ei tilanne oikeasti ole ihan niin lohduton kuin mitä edellisessä annoin ymmärtää.)

  "Kun sakko oli jo maksettu, niin päätöstä ei saatu muutettua edes oikeudessa, jossa kuvan kanssa osoitettiin, että sakon oli saanut väärä kuljettaja, vaikka auto oli oikea. Päätös piti ja mies kärsi kuukauden ajokieltonsa."
  Oikeusvaltiona Suomi on paska vitsi. Banaanivaltiomittarilla erinomainen paikka asua, mutta tällä historialla on perusteltua vaatia hurjasti enemmän.

  Piilottakaa yksityistiedoistanne kaikki minkä suinkin voitte älkääkä ikinä kertoko tekemisistänne julkisesti. Hedarien voittamissa oikeuskäsittelyissä voitto on perustunut julkisesti kerrottuihin yksityisasioihin, ei oikeisiin todisteisiin tiedostonjaoista.
  Jos on pakko raportoida tekemisistään muille, tehkää se nimimerkin suojista tai suljetulle lähipiirille johon voitte luottaa. Älkää käyttäkö samaa nimimerkkiä useammassa eri asiayhteydessä!

  Valitettavasti oikeustaisteluun lähtiessä on pakko esiintyä omalla nimellään. Olette palstalaiset tehneet upean työn asioiden selvittämisessä, mutta erityiskiitos Damelle että lähdit mukaan tähän touhuun omalla nimelläsi. Ilman sitä panosta en usko että asia olisi edennyt oikeasti mihinkään. Pelkän nimimerkin suojista toimien tuskin tulisi otetuksi vakavasti, ainakin mitä tulee virallisempiin elimiin.
   
 12. Injou

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2013
  Viestejä:
  152
  Oli muuten loistava tuo Don MC:n kirjoittama toimenpidepyyntö markkinaoikeudelle. Sitä katkerampi pala niellä ettei MAO aio tehdä virheilleen yhtikäs mitään.
   
 13. Injou

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2013
  Viestejä:
  152
  Lakimuutoksesta:
  Kansalaisaloitteella ei ole vaikutusta hevon helvettiä jollei asia ole muuten tapetilla. Tämä taanoin läpi mennyt sukupuolitasa-arvoa koskeva avioliittolaki menestyi vain ja ainoastaan kahdesta syystä: aihe on ollut pinnalla maailmanlaajuisesti eikä se ole vähentänyt taloudellisten vaikuttajien tuloja. Kun Suomi on voinut kiillottaa julkisivuaan astumatta raharikkaiden varpaille, ei ole vallitsevassa länsimaisessa ilmastossa ihan hirveä riski hyväksyä oikeuksia myös vähemmistöille.

  Jos tekijänoikeuslakiin halutaan järjellisiä muutoksia, mukaan täytyy saada poliittista valtaa käyttäviä tahoja sekä hyödyntää EU:ssa meneillään olevaa suuntausta yksityisyyden suojaan, esimerkkinä GDPR.

  Toisaalta EU:ssa meneillään oleva tekijänoikeuslaki-fiasko ei luo yhtään uskoa lakimuutoksen puolesta. Läpi mennessään artikla 13 lopettaa EU:sta vapaan internetin ja riippumattoman tiedonkulun. Ei ehkä suoraan mutta kerrannaisvaikutusten myötä useamman vuoden säteellä. Jollei sitten koko juttua peruta vähin äänin lakimuutoksen osoittauduttua katastrofaalisen typeräksi. Joka tapauksessa seurauksena olisi paluu useiksi vuosiksi suurien mediatalojen ennakkosensuuriin ja rajoitettuun ilmaisunvapauteen.
  Tällä viittaan esimerkiksi Youtuben uhkaukseen estää EU-kansalaisilta pääsy palveluunsa. Syynä tekijänoikeudellisen vastuun siirtyminen yksityiseltä käyttäjältä palveluntarjoajalle. Näin Youtube voisi joutua vastaamaan oikeudessa jokaisesta tekijänoikeuden loukkauksesta. Sanomatta selvää että olisi totaalinen mahdottomuus valvoa täydellisesti ettei mitään materiaalia laiteta luvatta nähtäville. Ainoaksi keinoksi jää estää EU-kansalaisia laittamasta palveluun mitään. Mahdollisesti myös estää pääsy muualla maailmassa julkaistuun materiaalin, sillä amerikkalainen Fair Use -käytäntö ei pätisi euroopassa, vaan mitään tekijänoikeudellista materiaalia ei saisi julkaista EU-alueella ilman oikeuksien haltijan lupaa. Esimerkiksi harrastajien elokuva-arvostelut olisivat lainvastaisia. Ainostaan toimittajilla olisi lakiin kirjattu oikeus poiketa tästä laista. Siis mediatalojen yksinoikeus mielipiteen ilmaisuun mitä tulee tekijänoikeuksien alaiseen materiaaliin. Toki puhua saisi, esimerkkejä ei saisi näyttää.

  Edellinen ehkä painajais-skenaario, mutta todellinen mahdollisuus. Kaikki olisi kiinni siitä miten ja millä aikavälillä muutokset omaksuttaisiin kansallisiin lainsäädäntöihin.
  Tällaisessa ilmapiirissä kannattaa joka tapauksessa varautua useiden vuosien turhauttavaan taisteluun kaikessa missä on vastakkain tekijänoikeuksista hyötyvät ja ihmisten oikeudet.
   
 14. mattdemon

  Rekisteröitynyt:
  18.01.2017
  Viestejä:
  34
  Jos Hedman uhkaa poliisilla eli rikosilmoituksella, kyse on taas kiristyksestä. Rikosilmoituksen saa tehdä, mutta sen tekemisellä ei saa uhata.
   
 15. Don MC

  Rekisteröitynyt:
  19.09.2017
  Viestejä:
  114
  Pitäis saada tollanen kirje skannattuna (ja anonymisoituna) nähtäville, niin tuosta voisi ehkä kannella johonkin. Ehkä tutkintapyyntö poliisille? Rikosepäilynä kiristys?
   
 16. duracell66

  Rekisteröitynyt:
  21.01.2017
  Viestejä:
  64
  ei taida olla sellaista?
   
 17. eriävä mielipide

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2018
  Viestejä:
  228
  niin, :o Hedman Partners ei mainitse sanallakaan poliisia saitkokirjeen sivuillaan uusien kirjeiden yhteydessä ja Gismo_ ei myöskään tuonut esille kirjeestä kohtaa jossa manittaisiin poliisi, muuten vain ketjussa tuotiin esille mahdollinen poliisitutkinta? Tietysti, jos Gismo_:n viestiä haluaa epäillä, niin Gismo_:n sanamuodot ovat aika lähellä saitkokirjeen sivun -> helposti voisi olla piloillaan vain vähän muokattu sieltä tekstiä, mutta, HP on ollut luotettava lähde kirjeistä tiedotettaessa, eli kirjeitä on oikeasti lähetetty, kun niin kertovat?

  Muuten vain höpisin 400-500 teosta jakaneista liittymistä, joita hakemuksissa kylläkin oli, mutta ironista kyllä, on mahdollista että eivät ole menneet edes läpi jos "merkittävää jakamista ei ole havaittu", siis markkinaoikeus kai karsi turhat rönsyt hakemuksista ja keskittyi lähinnä siihen, onko siitä teksesta/hetkestä jolla yhteystietoja aiotaan saada riittävää näyttöä ... välttämättä näyttöä ei ole jos 500 teosta on jaettu niin että jokaista vain vähän ja ip-osoitekin vaihtunut välissä 10 kertaa vs. että haettavaa teosta yksin on jaettu pitkään ja hartaasti samasta ip-osoitteesta -> HP lähetteleekin vain perinteisen "tonnin laskun" kaikille?
   
  Viimeksi muokattu: 02.12.2018
 18. notareal

  Rekisteröitynyt:
  21.04.2008
  Viestejä:
  4 285
  Päinvastoin, yksityisen henkilön IP osoite kuuluisi mielestäni pikemminkin yksityisyyden suojan/kotirauhan piiriin. Lakia sitä käyttäen ei luonnollisestikaan saa rikkoa, mutta tarpeeton IP osoitteen tallentaminen voi hyvinkin johtaa yksityiselämän loukkaukseen. Toki tekniset ratkaisut kuten VPN auttaa tässä, mutta voisi hyvinkin ajatella että jos suoja ulotetaan IP osoitteeseen, niin operaattori olisi vevoitettu tarjoamaan VPN kaikille asiakkailleen tai sen pitäisi lopettaa tarpeeetton IP osoitteiden tallennus. Epäilemättä IP osoitteen tallennus rikosten ratkaisemiseksi voi olla tarpeen, mutta noihin tietoihin pitäisi olla pääsy vain poliisilla.
   
  Viimeksi muokattu: 02.12.2018
 19. duracell66

  Rekisteröitynyt:
  21.01.2017
  Viestejä:
  64
  Gismolta:
  Ja yleisesti uhataan oikeudenkäynnillä ja niiden kuluista sekä tutkintapyynnöstä poliisille tekijänoikeusrikoksesta

  Että hyvää joulunodotusta minulle
   
 20. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 474
  Kyllä se ihan yhdessä tehtiin ja viikko meni, ennen kuin kaikki tilastot ym. tekstin stilisointi oli kunnossa.

  Lisäksi luulen, että markkinaoikeus on tehnyt paljonkin, vaikkei siitä virallista tiedotetta annakaan. Instituutio on pidettävä pystyssä.

  Kansalaisaloitteeseen olen mielipidettä kysynyt lakimieheltä ja semmoiseen on mahdollisuus, mutta siihenkin tarvitaan aktiiveja, jotka ovat omalla nimellään valmiita allekirjoittajiksi.
   
 21. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 474
  Kiitosta paljon, tiedän oman nimeni arvon. Kun esiintyy omalla nimellään, niin kanteluihin ym. on viranomaisten pakko vastata. Ennen kuin lähdin omalla nimelläni taistelemaan tätä vääryyttä vastaan varmistin tietenkin selustani, ettei trollit tule ikinä saamaan minulta latin latia.
   
 22. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 474
  No niin arvon herrat, löytyykö sitä asennetta? Pelkkä netissä nillittäminen ei riitä. Jos me halutaan tehdä kansalaisaloite, niin siihen pitää olla tekijöitä. Ei ainoastaan niitä, jotka sen allekirjoittavat, vaan myös niitä, jotka vievät viestiä eteenpäin, jotta saataisiin aloitteelle riittävä määrä allekirjoittajia, eli 50 000.

  Mikä on se biisi, joka saa teidät heräämään tähän todellisuuteen?
   
  duracell66 ja Juha Jyväskylästä tykkäävät tästä.
 23. uniform

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2017
  Viestejä:
  20
  Itseä kiinnostaisi tuo tietojen poistaminen gdpr:n nojalla. Koska onhan se nyt kohtuutonta jos vuositolkulla vaan pidetään tietoja ilman jatkotoimenpiteitä. Siinä olis jollain valtaelimellä mietittävää, että kuinka kauan saa valvoa ja oikeuttaako valvonta tietojen pitämistä määrättömästi.

  Se juttuhan taitaa olla vielä vireillä, minkä Dame laittoi aikanaan. Jos tähän asiaan saataisiin edullinen vastaus, niin mitään lakialoitetta ei tarttisi ajaa kun kaikki voisivat vaan poistaa tietonsa.
   
  Taker tykkää tästä.
 24. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 474
  Juttu on edelleen vireillä hallinto-oikeudessa, eli ilmeisesti vaikea ratkaista, kun on ollut siellä jo yli vuoden käsittelyssä.
   
 25. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 474
  @duracell66 kiitos myös sinulle! Laitoin nyt viestiä markkinaoikeuteen ja oikeusministerille, jos se jotakin auttaisi.

  Lakialoite

  ma 3.12.2018, 5.29
  [email protected];
  [email protected];
  [email protected]

  Hei!

  Olen miettimässä lakialoitetta Tekijänoikeuslain 60 a §:ään, jotta se tekijänoikeusloukkaustapauksissa antaisi mahdollisuuden markkinaoikeudelle myöntää yhteystietojen luovutuksen, mutta vain ja ainoastaan silloin, kun todellinen syyllinen on kysymyksessä.

  Nythän 200 000 suomalaisen yhteystiedot on luovutettu itselaadittujen excel-taulukoiden perusteella vaatimatta nähtäväksi alkuperäisiä lokitiedostoja, jonka lisäksi jokaista IP-osoitetta ei ole tutkittu yksitellen, vaan yhteystietojen luovutuspäätökset on tehty massahakemusten perusteella. Markkinaoikeus korjasi käytäntöään 12.6.2017, päätöksellään 333/17, joka oli kunnioitettavaa, mutta edelleenkään alkuperäisiä lokitiedostoja ei ole vaadittu nähtäväksi, vaan luotetaan hakijan itse laatimiin excel-taulukoihin.

  Jotta tämmöinen olisi tulevaisuudessa mahdottomuus, pyydän teiltä kannanottoa tähän asiaan. Käsitykseni mukaan alla olevassa on se ongelmakohta, joka kaipaa täsmennystä. Miten ja millä tavalla sanamuoto tulisi muotoilla, jotta se antaisi markkinaoikeudelle mahdollisuuden yhteystietojen luovuttamiseen, mutta rajaisi sen, että yhteystiedot saisi luovuttaa vain silloin, kun oikea syyllinen on tiedossa?

  "60 a § (22.5.2015/607)
  Yhteystietojen luovuttaminen


  Tekijällä tai hänen edustajallaan on oikeus tuomioistuimen määräyksellä salassapitosäännösten estämättä yksittäistapauksessa saada lähettimen, palvelimen tai muun sellaisen laitteen ylläpitäjältä taikka muulta välittäjänä toimivalta palvelun tarjoajalta yhteystiedot sellaisesta teleliittymästä, josta tekijän oikeuksien suojan kannalta merkittävässä määrin saatetaan yleisön saataviin tekijänoikeudella suojattua aineistoa ilman tekijän suostumusta. Tiedot tulee antaa ilman aiheetonta viivytystä. Tietojen luovuttamista koskevan asian käsittelyssä noudatetaan oikeudenkäymiskaaren 8 lukua. Tuomioistuin voi määrätä yhteystietojen turvaamisesta noudattaen oikeudenkäymiskaaren 7 lukua."

  Ystävällisin terveisin,

  Ritva Puolakka
  Kansalaisaktivisti
   
  Taker ja notareal tykkäävät tästä.

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti