1. Palvelimen ylläpitotöiden johdosta foorumi ei ole käytettävissä perjantaina 19.7. noin klo 06.00 - 07.00 välisenä aikana. Pahoittelemme tästä aiheutuvaa haittaa. Pyrimme pitämään tauon mahdollisimman lyhyenä.

  Muropaketin toimitus
  Poista ilmoitus

Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  904
  vai laittaa HP vielä kirjeitä menemään? luulisi että aika epätoivoista on.... laittaakohan ihmisille kuudensia kirjeitä menemään nyt kanssa kun veronpalautukset lähellä
   
  Juha Jyväskylästä tykkää tästä.
 2. Juha Jyväskylästä

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2009
  Viestejä:
  211
  Ei taida hedarit olla yhtä kovasti kirjefrendejä vailla, kuten porno-tommi...aikanaan.. kunnes heitti pyyhkeen kehään kuten ktc ....
   
  Viimeksi muokattu: 30.11.2018
 3. Gismo_

  Rekisteröitynyt:
  27.03.2008
  Viestejä:
  15
  No en saa kuvia tosta kirjeestä tähän. Mutta kuitenkin, jos noita IP-osoitteita noin vähän annettu niin eikö vähän meinaa sitä että todennäköisesti HP tulee todennäköisemmin kimppuuni?

  Alla oleva teksti on paksunnettuna:

  "markkinaoikeus on 12.6.2017 alkaen korostanut teleliittymän omistajien yksityisyydensuojaa ja ainoastaan kaikkein merkittävimpiin oikeudenloukkauksiin liittyvät yhteystiedot voidaan luovuttaa. Markkinaoikeus on katsonut liittymästä ne tapahtuneen oikeudenloukkauksen yhdeksi merkittävimmistä loukkauksista, minkä vuoksi suhtaudumme asiaan erityisellä vakavuudella"
  Antaa kuvan että olisin jokin suur-rikollinen
   
  Viimeksi muokattu: 30.11.2018
  Taker tykkää tästä.
 4. reynolds

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2011
  Viestejä:
  270
  Kirjoita tänne mitä siinä lukee.
   
 5. Gismo_

  Rekisteröitynyt:
  27.03.2008
  Viestejä:
  15
  Ja yleisesti uhataan oikeudenkäynnillä ja niiden kuluista sekä tutkintapyynnöstä poliisille tekijänoikeusrikoksesta

  Että hyvää joulunodotusta minulle
   
  Viimeksi muokattu: 30.11.2018
 6. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 770
  Eli sama uhkailu jatkuu kuten ennenkin. Nyt jäitä hattuun, eli tilaa se oma päätöksesi markkinaoikeudesta ja katso minkälaisilla perusteilla Hedman Partners on yhteystietosi saanut. Sopiiko aikamäärät, sarjat, leffat ym. mitenkään kohdallesi. Vaaditaanko kirjeessä hyvityksiä yhdestä vai viidestä jakamisesta, mutta yhteystietojen luovutuspäätös haettu vain yhdestä. Tämä siis samalla neuvoksi kaikille muillekin, jotka ovat uuden kirjeen saaneet Hedman Partnersilta, alkakaa selvittämään asiaa ja se oman tietojenluovutuspäätöksen tilaaminen markkinaoikeudesta on ensimmäinen askel, jotta pääsette kärryille mistä on kysymys..
   
  ketek, NiceMan, Taker ja 1 muu tykkäävät tästä.
 7. peternorth

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2015
  Viestejä:
  317
  No ainakin yhdestä asiasta voit olla varma: poliisit ei ole tulossa oven taakse, koska ei niitä nämä kiinnosta. Siltihän ne tietysti yrittäävät niilläkin pelotella, että saisivat edes osan porukasta maksamaan.
   
  Taker ja Dame Edna tykkäävät tästä.
 8. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 770
  Miten ne edes viitsii enää poliisilla pelotella, kun poliisi ei korviaan hetkauta näille. Kun rullaa alas, niin tuolla on tutkimattajättämispäätös. http://www.ritvapuolakka.fi/437839388
   
  Taker tykkää tästä.
 9. eriävä mielipide

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2018
  Viestejä:
  279
  HP voisi yrittää poliisia liittymien osalta joista on jaettu hakemuksissa olleet 400-500 teosta. Tuskin kukaan maksaa suorilta 20-30 Ke hyvitysvaatimusta ja ainoa keino lopulta on haastaa markkinaoikeuteen (hankalaa, jos esim. kuvaa t-paidasta ei löydy), tai sitten tehdä ilmoitus poliisille, joka ehkä hakee ilmaiseksi laitteet tutkittavaksi ja löytää jotain jolla liittymän haltija saadaan tässä vaiheessa sopimaan (kuten Chisugaten nallepuh-läppäri-isäpappa suostui maksamaan 300 euroa ja poliisitutkimus keskeytettiin siihen)?

  Kyse siis noissa kirjeissä on kai pääosin Warnerin teoksista ja hakemuksissa teosten määrät vaihtelivat 1-500?
   
  Viimeksi muokattu: 30.11.2018
  Taker tykkää tästä.
 10. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 770
  Minun on hyvin vaikea nähdä, että poliisi alkaisi millekään, jos ei lisänäyttöä ole. Ei sinne riitä pelkkä T-paita tai jonkun ohjelman kehuminen. Nyt ei ole murhajutuista kysymys, vaan oletetusta tekijänoikeusloukkauksesta. Korostus sanalla oletetusta. Kumma edes, että poliisi antaa näiden käyttää itseään aisankannattajana.
   
  Taker tykkää tästä.
 11. sivustaseuraaja66

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2017
  Viestejä:
  300
  Poliisi ei tule tekemään mitään vaikka he esittäisivät 5000 teosta. Nämä "osumat" on hankkinut joku saksalainen firma jonka softa ja menettely tavat ovat vähintään kyseenalaisia. Lisäksi poliisi lähti kerran tähän leikkiin mukaan todella huonoin lopputuloksin. Tuskinpa ovat enää ikinä samaan hommaan ryhtymässä, sillä luulisi heilläkin olevan ihan oikeita rikoksia selviteltävänä.

  HP tietää tämän. Tässä on taas vaan täysin samoja pelotteluja meneillään varmaan jaksavat vaan tuon takia yrittää koska warnerilla on enemmän teoksia ja yrittävät näin ollen isompia potteja pelotella henkilöt maksamaan, vaikka osoitteita saavat vain muutamia säälittäviä kappaleita. MAon pitäisi nyt herätä ja lyödä ne osoite hanat täysin kiinni ellei oikeasti ole joku osoite josta jaettu 3kk putkeen 500 teosta ja HP:lla on oikeasti koepalat jokaiselta päivältä.
   
  Dame Edna ja Taker tykkäävät tästä.
 12. duracell66

  Rekisteröitynyt:
  21.01.2017
  Viestejä:
  70
 13. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 770
  Oikeastaan aivan vastaava tapaus, kuin tämä Hedman Partnersin toimintamalli. Pelkän IP-osoitteen perusteella lähetellään vaatimuskirjeitä, vaikkei oikea tekijä olekaan tiedossa. Ilmankos poliisi ei näihin kantaa ole ottanutkaan, kun itse toimii tismalleen samalla tavalla. Hyvä kun toit tämän asian tänne, eli ei pidä maksaa semmoisesta teosta, mitä itse ei ole tehnyt.

  "Rekisterinumeron perusteella ketään ei voida sakottaa, joten poliisin tehtäväksi jää selvittää syyllisyys silloin kun sakkoa vastustetaan.

  Toisen ajamia sakkoja ei pidä missään nimessä maksaa - merkintä ylinopeudesta tulee omaan nilkkaan."
   
  Taker tykkää tästä.
 14. notareal

  Rekisteröitynyt:
  21.04.2008
  Viestejä:
  4 359
  Ei tämä ole sama asia, muulta osin kuin toisen tekemisiä ei pidä itse maksaa. Poliisilla on (olettaen ettei tässä ole tapahtunut teknistä virhettä) pitävä näyttö ylinopeudesta, pohjatuu lakiin, on viranomaistoimintaa ja kiistäminen johtaa aina käsittelyyn jossa selvitetään oikea ylinopeuden ajaja. Rangaistuksen suuruus on etukäteen tiedossa ja se pohjautuu lakiin. TO trolleilla ei taas ole oikeasti pitävää näyttöä, kirjeitä on lähetetty mediatietojen pohjalta väärillle henkilöille, vaadittujen korvausten suuruus ei ole vastaava kuin oikeudenkäynneissa ja lisäksi uhataan etämääräisen suurilla oikeudenkäyntikuluilla sekä toiminnan laillisuuskin on harmaalla alueella (varsinkin kun huomioidaan toiminnan laajuus kansainvälisesti). Turha näitä kahta on sotkea.
   
  Viimeksi muokattu: 01.12.2018
  Taker tykkää tästä.
 15. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 770
  Ei tietenkään ole sama asia, mutta menettelytapa on täysin vastaava. Rekisterinumeron/IP-osoitteen perusteella on lähetetty rahavaatimuskirjeitä ilman tietoa todellisesta tekijästä. Poliisi toimii yhtä moraalittomasti tässä asiassa kuin Hedman Partners. Tekijä pitäisi aina selvittää ennen vaatimuksien esittämistä, jottei kukaan joudu maksamaan toisen ihmisen teosta.

  "Kun uusi tieliikennelaki astuu voimaan vuonna 2020, niin se edellyttää, että kuljettaja voidaan tunnistaa ennen sakon (liikennevirhemaksun nimellä jatkossa) määräämistä." Toivotaan, että tekijänoikeustrollauskin saadaan kuriin ensi vuoden aikana.
   
  Taker tykkää tästä.
 16. notareal

  Rekisteröitynyt:
  21.04.2008
  Viestejä:
  4 359
  Kevennetyssä rikessakkomenettelyssä toimintatapa pohjautuu lakiin. Ei tämä toimintatapa ole edelleenkään sama vaikka kuinka väittäisi. Jättämällä rikessakon huomioimatta jatkotoimet ovat ennalta tiedossa. Kiristys ja viranomas toiminta pitää mielestäni pitää erillään ja niiden keskenäinen sotkeminen ja vertailu ei auta asiassa millään lailla - pahimmillaan voi väärin tulkittuna olla etu to trollien toiminnalle. Se että jos pelitipoliisi sakotus käytännössä on ongelmia (kuten mielestäni on) ei kuulu tähän säikeeseen.
   
 17. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 770
  Itse näen toiminnan samanlaisena, mutten tästä sen kummemmin ala väittelemään. Kuten sanottua onneksi poliisilta on tulossa korjaus asiaan 2020 ja tavoittena on, että myöskään markkinaoikeus ei tekisi ainuttakaan yhteystietojen luovutuspäätöstä, ennen kuin sille on esitetty vedenpitävät todisteet siitä, kuka tekijänoikeusloukkauksen takana oikeasti on. Vasta silloin tekijänoikeustrollaukselle saataisiin loppu. Yhdellekin syyttömälle sekä näissä sakkomaksuissa että trollikirjeissä rahavaatimuksen esittäminen on mielestäni yhtä moraalitonta toimintaa.

  Mitä taas tulee keskusteluun tähän säikeeseen, niin en ymmärrä miksi täällä halutaan tiukasti pitää joistakin itse keksityistä säännöistä kiinni. Suomihan on tunnetusti sääntösuomi, mutta pitäisihän nyt sentään avoimella keskustelupalstalla sallia mielipiteenvaihto, eikä tiukkapipoisesti yrittää rajata keskustelua, koska parhaat ideat tulevat yleensä vapaassa keskustelussa ja kyllä sieltä sitten ne helmetkin löytää. Pääasia olisi mielestäni nimenomaan kannustaa ihmisiä keskusteluun miten heidän mielestään tälle touhulle saadaan loppu. Trollienkin kommentit ovat olleet hyödyllisiä, koska sieltä on löytynyt ne kipupisteet, joihin sitten on ollut hyvä iskeä. Trollien toivomus tietenkin on, että keskustelu tyrehtyisi, koska silloin se veisi tältä palstalta sen voimavaran, joka täällä on ollut. Ei siis kannata kuseskella omiin muroihin yrittämällä kontrolloida liikaa keskustelua täällä, koska nimenomaan se sataa trollien laariin.
   
  electron06 tykkää tästä.
 18. notareal

  Rekisteröitynyt:
  21.04.2008
  Viestejä:
  4 359
  Jos forum käytöstavoista ei ole säätöjä ja asiallista moderointia, niin keskustelu leviää kuin varpusparvi ja hyväkin säie tuhoutuu. Asiaahan tuo oli, mutta mielestäni parhaiten forumkeskusteluun voi osallistua keskustelemalla jollain tasolla järjestelmällisesti. Jos keskustelu forum säännöistä kiinnostaa niin sillekin on oma säikeensä. Minun puolestani tämä metakeskustelu riittää.
   
 19. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 770
  Puhuin nimenomaan siitä, kun jotkut keskustelijat, mm. sinä itse nyt, yritättävät rajata tämän langan keskustelua. Säie pysyy elävänä, kun siellä on into ja tekemisen meininki. Tosin nyt on lähes kaikki mahdollinen tehty trollitorjunnassa, mutta liika tiukkapipoisuus tuhoaa hyvän langan, kun trollaus ei ole vielä kuitenkaan kokonaan loppu. Minä antaisin mahdollisimman pitkää siimaa, jotta jokainen uskaltaisi sanoa mielipiteensä huumoria unohtamatta. Ei kukaan jaksa lukea pelkkää asiatekstiä. Emme ole nyt oikeussalissa, vaan avoimella keskustelupalstalla, jonka joukkoideoinnin pohjalta olemme saaneet julkisuutta ja monta kantelua tehtyä. Jos täällä olisi koko ajan takerruttu pikkuasioihin, moni hyvä asia olisi jäänyt sanomatta ja huomaamatta. Et pitänyt siitä, kun arvostelin poliisia, mutta myös poliisin toimintaa voi, saa ja pitää arvostella silloin kun siihen on aihetta, ja varsinkin kun sekin tekee trollausta sakkomaksuilla.
   
  Taker tykkää tästä.
 20. notareal

  Rekisteröitynyt:
  21.04.2008
  Viestejä:
  4 359
  Äläpä tee omia tulkintoja siitä mistä pidän tai ei. Vähät välitän siitä arvosteletko poliisia... kyse oli siitä ettei mielestäni ole järkevää vetää mutkia suoraksi ja yhdistää asioita joissa ei tosiasiassa ole yhtäläisyyksiä... mikäs ongelma sinulla on muiden mielipiteiden kanssa? Turhaa jankkaamista tämä.

  Edit peltipoliisi jatkot tänne https://murobbs.muropaketti.com/threads/peltipoliisin-sakon-kiistaeminen.1382246/#post-1718456327
   
  Viimeksi muokattu: 01.12.2018
 21. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 770
  Ei minulla ole mitään ongelmaa muiden keskustelijoiden mielipiteiden kanssa, päinvastoin sallin mielihyvin kaikenlaisen keskustelun. Käsitin kommentistasi, ettet pitänyt siitä, että arvostelin poliisia kun vertasin heidän toimintaansa trollaukseen, jota se mielestäni on. Onneksi siihen on tulossa lakimuutos 2020 ja kaikkien kannattaa huomioida sitä ennen, ettei maksa toisen tekemisiä poliisillekaan. Siksi artikkelin linkkaaminen tänne oli mielestäni relevanttia, eikä sotkenut säiettä mitenkään, nyt kun muutenkin on hiljaista ennen kuin uutta taas kuuluu.
   
 22. Hasturinpoika

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2011
  Viestejä:
  680
  Niin on.

  Tämän takia se oikea asia meinaa hukkua ketjun syvyyksiin ja trollit tykkää.
   
  lolleropallero, Herskamonni, zuke74 ja 1 muu tykkäävät tästä.
 23. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 770
  Itse en ole havainnut, että kukaan olisi unohtanut, että tässä on tekijänoikeustrollauksesta kysymys. Vielä kun saataisiin samanlainen lakimuutos mikä poliisille on tulossa, niin sehän olisi erittäin hyvä asia.
   
 24. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 770
  Kiitos vielä tästä linkistä, koska se antoi ainakin minulle ajattelemisen aihetta. Kun kerran poliisille on tulossa uusi laki, että sakkolappuja ei saa lähettää, jos ei tunnisteta tekijää, niin kyllä tekijänoikeuslakiakin pitäisi uudistaa vastaavasti.

  Kysymys on siis tästä Tekijänoikeuslain 60 a § Yhteystietojen luovuttaminen. https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1961/19610404#L7P60a

  Siinä sanotaan nyt näin:

  "60 a § (22.5.2015/607)
  Yhteystietojen luovuttaminen

  Tekijällä tai hänen edustajallaan on oikeus tuomioistuimen määräyksellä salassapitosäännösten estämättä yksittäistapauksessa saada lähettimen, palvelimen tai muun sellaisen laitteen ylläpitäjältä taikka muulta välittäjänä toimivalta palvelun tarjoajalta yhteystiedot sellaisesta teleliittymästä, josta tekijän oikeuksien suojan kannalta merkittävässä määrin saatetaan yleisön saataviin tekijänoikeudella suojattua aineistoa ilman tekijän suostumusta. Tiedot tulee antaa ilman aiheetonta viivytystä. Tietojen luovuttamista koskevan asian käsittelyssä noudatetaan oikeudenkäymiskaaren 8 lukua. Tuomioistuin voi määrätä yhteystietojen turvaamisesta noudattaen oikeudenkäymiskaaren 7 lukua.

  Edellä 1 momentissa tarkoitettuja yhteystietoja saaneeseen tekijään tai hänen edustajaansa sovelletaan, mitä tietoyhteiskuntakaaressa (917/2014) säädetään viestinnän luottamuksellisuudesta ja yksityisyyden suojasta, viestien ja tunnistamistietojen käsittelystä, tietoturvasta, ohjauksesta ja valvonnasta, pakkokeinoista sekä rangaistuksista.

  Tässä pykälässä tarkoitetun tekijän tai hänen edustajansa on korvattava tietojen luovuttamismääräyksen täytäntöönpanosta aiheutuneet kulut sekä mahdollinen vahinko lähettimen, palvelimen tai muun sellaisen laitteen ylläpitäjälle taikka muulle välittäjänä toimivalle palvelun tarjoajalle."

  Mikä sanamuoto tuohon pitäisi saada, jotta se määrittäisi milloin yhteystietoja saa luovuttaa? Onko se tuossa kohdassa: "..josta tekijän oikeuksien suojan kannalta merkittävässä määrin saatetaan yleisön saataviin tekijänoikeudella suojattua aineistoa ilman tekijän suostumusta.", eli pitäisikö olla "..josta tekijän oikeuksien suojan kannalta merkittävässä määrin saatetaan todistettavasti alkuperäisin lokitiedostoin (ei siis riitä pelkät itse tehdyt excel-taulukot) yleisön saataviin tekijänoikeudella suojattua aineistoa ilman tekijän suostumusta."

  Laittakaa tähän kommentteja, eli ilmeisesti meidän pitää alkaa tämä kansalaisaloite tekemään itse muron porukoilla..
   
 25. Hasturinpoika

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2011
  Viestejä:
  680
  Ei varmaan kukaan unohda, kunhan huolestuin ettei tästä tule taas samanlainen väittely kuin taannoin @jdee- kanssa.
   
  zuke74 ja Taker tykkäävät tästä.

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti