Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. ihmetellen

  Rekisteröitynyt:
  07.10.2018
  Viestejä:
  34
  Heh, meinaatko, että kaikki jotka eivät ole sinun kanssasi samaa mieltä ovat trolleja :)

  Itseäni aikanaan huolestutti, kun täällä ehdoteltiin olla turhaan reklamoimatta muikkareihin tai vaatimuksiin, protestoidaan vasta haastehakemukseen.
   
 2. Markqq

  Rekisteröitynyt:
  28.10.2008
  Viestejä:
  2 232
  Tarkoitat varmaan reklamointivastausta näille (HP, Adultia, yms). En usko että sillä on mitään vaikutusta tuleeko haastetuksi. Eiköhän nämäkin katsota tapauskohtaisesti, ainaki HP toimesta (muut firmat eivät vie ketään oikeuteen 99% todennäköisyydellä). Jos jostain liittymästä on paljon todisteita, reklamoi tai ei, lopputulokseen tuskin vaikuttaa, eli oikeuteen ehkä mennään, ellei oikeasti ole vedenpitävää todistetta. Sitten taas nämä pikkujutut, joissa merkittävyyskynnys ei edes ylity ja todisteita ei ole sen enempää, tullaan mitä todennäköisimmin jättää oikeudesta pois joka tapauksessa.

  Toki nyt ne jotka reklamoi aikanaan Adultialle, eivät saa muistutusta KTClta, mutta kun heidän muistuuksensa reklamoi tai kiistää, ollaan todennäköisesti samassa veneessä kuin ne, jotka reklamoi asian Adultialle. Päämies se joka tapauksessa päättää meneekö keissi eteenpäin, ja tuskin mikään menee - paitsi jos keksivät kolmannen väylän vaatia rahoja, ilman oikeudenkäyntiä, kun sinne tuskin vievät ketään.

  Mielipiteitä?

  Kuinkas vanhoja keissejä yleisesti ottaen HP on vienyt oikeuteen? Tuskin nyt kovin vanhoja - jos näyttöä ei olekaan tarpeeksi. Sanotaanko, että jos nyt vievät 2-3v vanhan jutun, eikös mahdollisuudet voittaa kuitenkin pienene aikalailla?
   
  Viimeksi muokattu: 08.11.2018
 3. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 240
  Laitan linkin komenttiin, jossa perintätoimistossa työskentelevä ekonomi ja tekijänoikeusasioihin erikoistunut lakimies, joka itsekin hoitaa perintätoimintaa, kommentoivat. https://murobbs.muropaketti.com/posts/1718606165/

  @PerintöAgentti: "Tätä tekijänoikeuskirjeiden lähettämistä ja threadia alusta asti sivusta seuranneena voin nyt antaa neuvoja, kun kirjeiden lähettely on siirtynyt perintätoimistolle. Itse olen ollut töissä perintätoimistossa pidemmän aikaa, ja vaikka tehtävät eivät liittyneet suoraan perintään, voin kertoa oman näkemykseni.

  Perintätoimiston pitää noudattaa hyvää perintätapaa ja mielestäni nyt ei toimita niin.

  • Saatavan pitää perustua velkasuhteeseen, velvoitteeseen tai sopimukseen. Tekijänoikeuskorvausvaatimukset tai sovintoehdotukset eivät ole mitään näistä, eikä niitä voi periä.
  • Perintätoimistot perivät yleensä vain riidattomia saatavia. Nämä tapaukset ovat selkeästi riitaisia, eikä normaalia perintäprosessia pitäisi käyttää. KTC:n pitäisi varmistaa toimeksiantajalta saatavien kelpoisuus etukäteen.
  • KTC:n maksuvaatimus ei täytä lain vaatimuksia. Siitä puuttuu tietoja velalliselle, ainakin tieto perinnän keskeyttämisen mahdollisuudesta ja sen oikeusvaikutuksista. Lisäksi laskuperuste on harhaanjohtava.
  • Perintää on turhaan viivytetty. KTC:n pitäisi esittää perusteet, miksi perintä on viivästynyt."

  Paras tapa edetä on ilmoittaa KTC:lle, että saatava on riitainen. Niin kuin täällä on hienosti neuvottu tekemäänkin. Tämän jälkeen kannattaa tehdä valitus AVI:in hyvän perintätavan vastaisesta toiminnasta. AVI:n sivuilta löytyy suoraan lomake, jonka voi täyttää. Ja voi ottaa yhteyttä myös KKV:hen eli, kuluttaja- ja kilpailuvirastoon.

  AVI = Etelä-Suomen aluehallintovirasto, joka valvoo perintätoimistoja. Ovat siinä nykyään todella hyviä, ja sieltä tulevat selvityspyynnöt ovat perintätoimistolle kiusallisia ja vievät aikaa."

  @nnynas__: "Olen tästä jokseenkin samoilla linjoilla, vaikka asiassa tuo "kuluttajaperinnän" osuus on vähän tulkinnanvarainen.

  EDIT: tarkennetaan vielä tähän väliin, ettei näiden perimiselle mielestäni ole estettä, ellei asiaa ole riitautettu.

  Silloin, kun peritään kuluttajasaatavaa, laki asettaa enemmän vaatimuksia, kuin muutoin. Perintälaissa on määritelty suoraan kuluttajasaatavat näin: "
  Kuluttajasaatavalla tarkoitetaan tässä laissa sellaista elinkeinonharjoittajan saatavaa, joka perustuu kulutushyödykkeen luovuttamiseen tai luoton myöntämiseen kuluttajalle."

  Tästähän ei tässä ole kyse. Itse kyllä mielummin huomioin kuluttajasäädökset, vaikkei laki sitä suoraan edellyttäisi. En muista onko juuri tästä asiasta AVI lausunutkin jotain, mutta hekin mieluusti soveltavat tai vähintään rinnastavat tapauksia näihin, vaikka ei olisi suoraan kuluttajasaatava kyseessä.

  Monet perintätoimistot kyllä menevät perintälain 5a § (https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990513#P5a) mukaan noissa maksuvaatimuksissa aina, vaikka sitä ei edellytettäisi. On melko hämmentävää, miten joillekin toimistoille lain lukeminen/noudattaminen osoittautuu niin vaikeaksi."
   
 4. eriävä mielipide

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2018
  Viestejä:
  184
  Ajattelisin sen nin että Flint määrättiin maksamaan 100 euroa elokuvateoksesta ja todisteena velasta oli vain markkinaoikeuden päätös.

  Sama juttu isommalle joukolle, 10.000 liittymää määrätään saamaan vaatimus oikeuksien haltijalta, (maksamaan hyvitys elokuvateoksesta tai antamaan selvitys että liittymän haltija ei ole korvausvastuussa), oikeuksien haltijan vaatimuksen voi riitauttaa ja vaatimuksen siirtää markkinaoikeuden käsittelyyn uudelleen.

  -> todisteena korvausvastuusta ja velasta tässä tapauksessa onkin vain markkinaoikeuden päätös ja lisäksi Adultian kirjanpito siitä että 11 vaatimuskirjettä on lähetetty ja niitä ei ole riitautettu?
   
 5. ihmetellen

  Rekisteröitynyt:
  07.10.2018
  Viestejä:
  34
  Kyllähän täällä oltiin aikas paljon sitä mieltä ettei KTC:n kirjeisiin kannata vastailla ennen kuin vasta haastehakemukseen. Niin ja nyt kun on edes reklamoitu ensmmäistä vaatimusta -> ollaan saatu kaikenlaista materiaalia mikä ilmeisesti kiinnostaa myös julkisuutta. No laskuja ei olla saatu vai oliko ne vaatimuskirjeitä.
   
 6. Markqq

  Rekisteröitynyt:
  28.10.2008
  Viestejä:
  2 232
  Niin no kukin tekee miten haluaa, mutta mun mielestä olisi hyvä kiistää KTC maksuvaatimus heti alkuun, vaikka olisikin kyseenalaista, että pitääkö sitä ylipäätään kiistää. Homman pitäisi siihen loppua ja jatko on päämiehestä kiinni. Jos taas antaa asian mennä eteenpäin ilman kiistämistä/reklamointia, en usko, että tilanne olisi ainakaan eduksi.

  Sen sijaan ymmärrän hyvin sen, ettei Adultian kirjeisiin reagoinut, koska kyseessä on hyvinkin ollut nigerialaiskirjeidenlähettäjä/epäilyttävä pöytälaatikkofirma, jonka kirjeiden painoarvo pitäisi MAOssa olla tasan 0. Sitä paitsi Adultia laittoi kirjeitä tiheään tahtiin aggressiiviseen sävyyn, eikös tämä melkein suoraan olekin riita-asia? Pohdintaa..
   
  Viimeksi muokattu: 08.11.2018
 7. reynolds

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2011
  Viestejä:
  262
  Tulevia istuntoja


  12.11.2018, klo 10:00, sali 5
  Crystalis Entertainment UG / A
  - tekijänoikeutta koskeva riita

  2018/272


  13.11.2018, klo 10:00, sali 5

  Crystalis Entertainment UG / A
  - tekijänoikeutta koskeva riita

  2018/272

  Markkinaoikeuden sivuille tullut toinenkin päivä tälle istunnolle. Luvassa paljon todistelua ja kuluja hävinneelle.
   
 8. Markqq

  Rekisteröitynyt:
  28.10.2008
  Viestejä:
  2 232
  Mielestäni tässä turha verrata tapauksia jotka ovat käyneet oikeudenkäyntiä. Ajattele nyt 2-3v takaista väitettyä latausta, todisteita tuskin yhtä koepalaa enempää, Adultian kirjespämmit. Jos MAOssa nämä saisi hyväksynnän velaksi/laskuksi, koko luotto Suomen oikeuskäytäntöä romahtaisi. Silloin peli olisi niinkuin pelattu.
   
  Viimeksi muokattu: 08.11.2018
 9. zuke74

  Rekisteröitynyt:
  15.05.2006
  Viestejä:
  317
  Onko noi nyt väitettyjä lataajia kohtaan olevia juttuja vai todistelun turvaamisia/operaattori laittanut vastaan yhteystietoluovutuksia?
   
 10. reynolds

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2011
  Viestejä:
  262
  Olisiko mahdollinen jakaja kun vastaajaksi laitettu A. Jos operaattori olisi laittanut vastaan, niin vastaajaksi olisi merkitty kyseinen operaattori?
   
 11. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 240
  Ne on riita-asioita, eli niitä, joista Hatanmaa mainitsi Ilta-Sanomien artikkelissa. Niistä kuullaan sitten myöhemmin.

  ---

  Laitan tähän samalla linkin reklamaatiopohjiin, jos ei ole vielä reklamoinut KTC:n perintäkirjeeseen. Pyytäkää samalla se teitä koskeva markkinaoikeuden päätöksen diaarinumero, johon perinnässään viittaavat. https://murobbs.muropaketti.com/posts/1718605769/
   
 12. Markqq

  Rekisteröitynyt:
  28.10.2008
  Viestejä:
  2 232
  Eli kaikki on yhtä hyviä. Kukin käyttää mitä haluaa. Johonkin noista teksteihin voisi muokata tuon diaarinumeron pyytämisrn, niin pohja onkin jo sitten valmiina :)
   
 13. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 240
  Sen voi jokainen itse lisätä valitsemaansa reklamaatiopohjaan esimerkiksi näin: Perintäkirjeestänne puuttuu diaarinumero markkinaoikeuden päätökseen, jonka perusteella olette yhteystietoni saaneet. Pyydän toimittamaan sen minulle viipymättä, jotta voin tilata ko. päätöksen markkinaoikeudesta.

  Laitoin nyt sen tuonne linkkiin myös. Hyvä huomio sinulta!:)
   
  Viimeksi muokattu: 08.11.2018
 14. Markqq

  Rekisteröitynyt:
  28.10.2008
  Viestejä:
  2 232
  Huomasin myös @Don MC neljännessa pohjassa pienen virheen. Jos tätä pohjaa joku käyttää niin on varmaan huomannut, mutta laitan kuitenkin: "Kiistän sekä väitteen että saatavan kokonaisuudessaan. Kiistän sekä väitteen että saatavan kokonaisuudessaan."

  Sama asia tulee siis tuplana. Tällainen huomio :)
   
 15. Markqq

  Rekisteröitynyt:
  28.10.2008
  Viestejä:
  2 232
  Rupesin muuten tässä miettimään, etusivulla voisi olla yhteenveto eri henkilöiden sähköposteista ja että minkälaista viestiä heille voisi laittaa. Mitä enemmän ihmiset ottaa yhteyttä joko sähköpostilla tai puhelimella, sitä nopeammin ehkä ylempi taho reagoi. Ei välttämättä tarvitse viestipohjia olla, tai voi olla jokin peruspohja ja sitten jokainen rustaa tyylillään. Jos näiden avulla saisi lisää ihmisiä pistämään viestiä eteenpäin?

  Mitä mieltä tästä, @Dame Edna ?
   
 16. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 240
  Tuolla @korvaoo kommentissa eka sivulla on linkkejä eri malleihin, joten mielestäni niitä voi hyvin käyttää. https://murobbs.muropaketti.com/posts/1715207039/
   
 17. Don MC

  Rekisteröitynyt:
  19.09.2017
  Viestejä:
  102
  Korjattu. Korjattu.
   
 18. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 240
 19. reynolds

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2011
  Viestejä:
  262
 20. reynolds

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2011
  Viestejä:
  262
  https://www.ktc.fi/blogi/ktc-paatta...usvalvontaan-perustuvien-saatavien-perimisen/  KTC päättää lopettaa tekijänoikeusvalvontaan perustuvien saatavien perimisen


  Olemme lähiaikoina saaneet yhteydenottoja perimiimme tekijänoikeussaataviin liittyen. Asiasta koituneen runsaan huomion johdosta olemme päättäneet lopettaa mainittuihin saataviin kohdistuvat perintätoimet. Korkean laatutasomme johdosta tulemme keskittymään nykyisten asiakkaidemme palvelemiseen ja jätämme tekijänoikeusvalvonnan siihen erikoistuneille yrityksille.

  Perimämme saatavat ovat olleet luonteeltaan perimiskelpoisia ja aiheellisia sekä niiden vanhentuminen on katkaistu. Kehotamme teitä suorittamaan ne viimeisimmän saamanne perintäkirjeen mukaisesti. Jos kaikesta huolimatta koette, ettei saatava ole aiheellinen, voitte tehdä reklamaation täältä.

  Ystävällisin terveisin

  Tapio Järvinen

  toimitusjohtaja
   
  Viimeksi muokattu: 08.11.2018
 21. Jarec

  Rekisteröitynyt:
  07.04.2008
  Viestejä:
  17
  Kippis.
   
 22. notareal

  Rekisteröitynyt:
  21.04.2008
  Viestejä:
  4 261
  Kyllä virheellisestä perinnästä reklamoidaan perintätoimistoa, ei tuossa pitäisi olla mitää epäselvää. Samalla kannattaa muistaa myös vaatia korvausta taloudellisesta vahingsta, jonka perusteeton perintä on mahdollisesti aiheuttanut, sekä huomaattehan että hyvän perintätavan tahallinen rikkominen tai törkeän huolimaton toiminta perinnässä on perintärikkomus, josta voi tehdä rikosilmoituksen poliisille.

  https://www.kkv.fi/Tietoa-ja-ohjeita/Maksut-laskut-perinta/perinta/perinnasta-valittaminen/
   
  Viimeksi muokattu: 08.11.2018
 23. notareal

  Rekisteröitynyt:
  21.04.2008
  Viestejä:
  4 261
  Muro vs KTC 1-0 ;)
   
  Viimeksi muokattu: 08.11.2018
 24. peternorth

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2015
  Viestejä:
  300
  Hehee. Jälleen kerran tässä nähtiin, että kansalaisaktivismi on erittäin kannattavaa. Kippis! :kippis:
   
 25. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 218

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti