Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 420
  En nyt sitä tietenkään voi mennä sanomaan, mutta kun perintätoimisto pyytää ilmiantamaan jonkun toisen, niin uutisointi tässä kohti vaikuttaa mauttomalta linkattuna tänne, jossa nimenomaan pyritään siihen, että kirjeen lähettäjän pitäisi osoittaa syyllinen.
   
 2. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 420
  Mistä tapauksesta puhut?
   
 3. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 222
  Periikö KTC vain Uudellamaalla, vai miksi sen haut näyttää tulevan vain sieltä ? :) Mitään erityistä piikkiä ei nämä tuoreet kirjeet näytä aiheuttaneen.

  google trend linkki 1

  Verrattuna esim HP.

  google trends linkki 2
   
  Viimeksi muokattu: 19.10.2018
 4. duracell66

  Rekisteröitynyt:
  21.01.2017
  Viestejä:
  71
  eipä mitään ihmeellistä piikkiä ole
  eikä niitä kirjeitäkään ole varmaan lähetetty hirveitä määriä
   
  Viimeksi muokattu: 19.10.2018
 5. eriävä mielipide Banned

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2018
  Viestejä:
  364
  Vastaan väliin, ilmeisesti MAO 565/17, jossa vastaaja todisteli että perheellä ja naapureilla oli salasana wlaniin.
   
  Viimeksi muokattu: 19.10.2018
 6. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 420
  Tuossahan tapauksessa vastaaja väitti, että "Väitettynä loukkausajankohtana 29.1.2015 vastaaja ei ole ollut kotona, vaan matkalla töihin tai työpaikallaan Helsingissä, jossa vastaaja työskentelee turvatilassa. Vastaajalla on ollut ainoa tietokoneensa mukanaan. Näin ollen vastaaja ei ole tuolloin käyttänyt IP-osoitettaan. Myöskään vastaajan perheenjäsenet, puoliso ja poika, eivät ole ladanneet tai saattaneet yleisön saataviin kyseistä elokuvaa." https://www.markkinaoikeus.fi/fi/in...atekijanoikeudellisetasiat/1505375134154.html

  Eli ei siis mitenkään sovi Saksan tapaukseen.

  Muuten tässä samalla niitä KTC:n perimiskirjeen nimikkeitä "American Tranny 4". Joo, varmaankin oikeuden tuomarit ottaisivat tosissaan, jos tämmöisistä lähettäisiin oikeutta käymään.. Onko tuo naisen näköinen transu? OMG, olisi varmasti lystiä oikeussalissa kun näitä todistusaineistoja käytäisiin videolla läpi.
   
  Viimeksi muokattu: 19.10.2018
 7. eriävä mielipide Banned

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2018
  Viestejä:
  364
  Mielestäni aika 100% Saksan tapaukseen, koska:

  MAO 55/17 vastaaja todisti että oli avoin wlan -> ACE todisti että ei ollut -> vastaaja selvisi "tuurilla", henkilötodistajan voimalla, muuten olisi ilmeisesti käynyt huonosti

  MAO 565/17 vastaaja melko varmasti tiesi 55/17:n tapahtumat, ACE:n mittauksen -> turha selitellä että wlan oli avoin, jos ei ollut -> Saksasta tunnettu puolustus "joku muu rajatusta joukosta" -> ei toiminut MAO:ssa koska vastaaja oli "tunnustanut" netissä käyttäneensä torrent-ohjemaa ja oli ladannut väitetysti ammattiinsa sopivaa kirjallisuutta ja mitään selitystä Pulsarin käytöstä ja ammattikirjallisuuden lataamisesta ei saatu, ne kiistettiin, -> luultavasti sama joka oli käyttänyt Pulsaria ja lataillut kirjoja oli ladannut myös elokuvia? "parempi tarina voittaa".

  Sitähän ihmelteltiin ketjussa, miksi vastaaja ei 565/17:ssa väittänyt avointa wlania, vaan todisteli että suojattu ja lähipiirillä oli salasana -> syy: MAO 55/17 (ACE:n todistelu että oli käynyt mittaamassa vastaajan wlanin 3 kertaa).

  ----

  Ja olihan "sovittu tapaus", jonka Turre sopi, jossa vastaaja kai ensin oli itse antanut vastineen "oli avoin wlan" ja kun ACE:n mittaus oli tuotu esiin, vastaaja oli tarkentanut kertomustaan, kertonut jakaneensa nettiyhteytensä naapurinsa kanssa suojatun wlanin kautta - Jonin vastaus: "riippumatta onko vastaaja menetellyt näin, on hän kuitenkin itse suorittanut päämiestäni kohdanneen tekijänoikeusloukkauksen" tjsp, perusteluna mm. että vastaaja oli lopettanut sarjan jakamisen heti kirjeen saatuaan ja jatkanut väitetysti samojen musiikkien jakamista joista kertoili Facebookissa -> loogisin selitys oli että kirje oli tavoittanut oikean henkilön.
   
  Viimeksi muokattu: 19.10.2018
 8. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 222
  Nyt kun Aavia teki artikkelia siitä voiko hyvityksiä periä, niin seuraavaksi olisi mielenkiintoista tietää miten perintä vaikuttaa mahdolliseen tulevaan(ei tulevaan) oikeudenkäyntiin. Onko sillä eroa reagoiko perintäkirjeisiin verrattuna siihen reagoiko yleensä kirjeisiin(eräännyttämisiin). Eli oikeudenkäyntikulujen kannalta. Tosin en tiedä voiko tohon ottaa kantaa mitenkään yleisesti.

  Mutta jos ei riitauta saatavaa ennen kannetta, niin joutuuko maksumieheksi kulujen kannalta voittaessaankin. Kuten HP pelotellut jo pidemmän aikaa yleisestikin. HP:han spämmää myös kirjeissä, että saatavat ovat riidattomia heidän mielestään, jos ei reagoi.
   
  Viimeksi muokattu: 19.10.2018
 9. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 420
  Höpöhöpö. Nyt vaan kaikki KTC:n kirjeen saajat reklamoimaan ja antaa Saksan touhuta ihan omia juttujaan. Me eletään Suomessa, eikä näitä kannata tänne nostaa esille, koska se ei edistä yhdenkään suomalaisen asiaa. En oikeasti ymmärrä Tivin ja Mikrobitin passiivisuutta nostaa perintätoimiston roolia tässä asiassa esille, vaikka heitä olen siitä informoinut.
   
 10. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 508
  Kommentoidaan tuota Saksan tapausta sen verran, ettei se ole mitenkään kauhean dramaattinen. Eikä muutenkaan oikein liity ketjun aiheeseen, koska siinä ei taida olla kyse tekijänoikeustrollauksesta, vaan ihan oikeiden oikeuksienomistajien huolesta teokseensa.

  Jos tuosta tilanteesta pitäisi luoda jonkunlainen analogia, niin kuvitellaanpa että joku heittää kiven ikkunastasi läpi. Pihalla virnuilee rivissä kolme pikkupoikaa. Tiedät että yksi noista kelmeistä heitti sen kiven, mutta koska laki kieltää poikien kovistelun, joudut päästämään koko sakin menemään.

  Paitsi että nyt tulee ylempi oikeusaste väliin ja sanoo, että sinulla on lupa kovistella poikia syyllisen selvittämiseksi. Ja jos näistä toimenpiteistä huolimatta oikeaa syyllistä ei löydy, niin sitten on päästettävä koko sakki menemään.
   
 11. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 420
  Kiitos!
   
 12. eriävä mielipide Banned

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2018
  Viestejä:
  364
  Ok, vielä kerran, Micael S:n tapauksen saama EU-tuomioistuimen ratkaisu tukki puolustuksen joka ei muutenkaan todistetusti toiminut MAO:ssa, 565/17:ssa ja Turren sopimassa tapauksessa, koska Hedman Partnersin päämies oli valinnut vastaajat niin että Saksan puolustus ei vaan toiminut.
   
 13. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  4 641
  Ihan erilainen keissi. Ei vertailukelpoinen suomeen. Turha jatkaa pohtimista sen enempää.
   
 14. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 222
  Siis tuossa puolustus perustui pelkästään siihen, että myös muita perheenjäseniä on voinut käyttää nettiä? Eli käytännössä tekijät oli rajattu vastaajan toimesta kolmeen henkilön? Tuskin kukaan lähtisi koittamaan pelkästään noista lähtökohdista oikeuteen Suomessa.
   
 15. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 508
  Jep. Jos ajatellaan vastaavaa tilannetta Suomen MAOssa, niin sinne tulisi Hatanmaa valvontalokien, ehkä joidenkin somelainausten ja kenties vastaajan kanssa käydyn sähköpostikirjeenvaihdon kanssa, ja sitten toteaisi että "kantajan mielestä nämä osoittavat, että vastaaja on syyllistynyt tekijänoikeuden loukkaukseen".

  Tämän vastapainoksi vastaaja toisi puolustusmateriaalinaan yhden printatun A-nelosen, jossa lukisi, "se olisi voinut olla jompikumpi porukoista".

  Ja kun Suomessa(kin) sovelletaan riitakeisseissä sitä "parempi selitys voittaa" -periaatetta, niin tuskinpa siinä paljoa tarvitsisi ihmetellä jos MAO ratkaisisi jutun kantajan eduksi.
   
 16. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 420
  Vaikka täällä hämmennetään juttua näemmä ihan miten vaan, niin saadessanne KTC:ltä perintäkirjeen, niin reklamoikaa. Se on ainoa oikea tapa saadaksenne perinnän loppumaan.
   
 17. eriävä mielipide Banned

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2018
  Viestejä:
  364
  Olisihan se todella tyhmää myös Saksassa, eli en välttämättä suorilta usko että kantajilla todisteita ei ollut enempää.

  Olisiko vain alkuperäinen oikeudenkäynti keskeytetty EU-tuomioistuimen ratkaisun saamiseksi -> nyt Michael joutuu jatkossa antamaan selityksen jota ei vapaaehtoisesti suostunut antamaan -> kantajilla on takataskussaan todisteet jotka sopivat kertomukseen tai kumovat sen -> ...
   
 18. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  518
  Tässä skenariossa(kaan) oikeus ei toteutunut.

  En tiedä tuosta Saksan skenaariosta mutta kummalliselta tuntuu jos kolmesta mahdollista syyllistä tuomituksi tulee se, joka internet liittymän omistaa.
   
 19. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  518
  Tämä paskanjauhanta saisi tosiaankin loppua. Flint sai tuomion koska koska teki "virheitä". Niille joille tämä ei aukene, käykööt lukemassa pöytäkirjan.
   
 20. eriävä mielipide Banned

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2018
  Viestejä:
  364
  En tiedä mitä tarkoitat mutta, korjaa:

  Samankaltaisuudet tapauksissa Saksa-Suomi:

  1. vastaaja kiistää jakaneensa
  2. vastaaja toteaa "joku muu jakoi" (liittymän sisällä, ei avoimen wlanin kautta)

  ------

  Eroavaisuudet Saksa-Suomi:

  1. Saksassa liittymän haltijan ei ole aiemmin tarvinnut selvitellä kuka "joku muu on" (perheen sisällä)

  ------

  Tilanne nyt:

  EU-tuomioistuimen päätöksen myötä ehkä myös Saksassa joutuu antamaan tarkemman selvityksen miten jonkun toisen tekemä jakaminen on voinut tapahtua, kuin pelkkä "joku muu".

  --

  Siis Suomen markkinaoikeudessa on ollut useita tapauksia joissa on setvitty kuka liittymän sisältä on jakanut ja niissäkin vastaja on olettanut että kun jakajaa ei voida osoittaa rajatusta joukosta, niin ei voida vastaajaa laittaa maksumieheksi ...
   
 21. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 222
  double post
   
  Viimeksi muokattu: 20.10.2018
 22. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 222
  Miksi täällä käytetään google-kääntäjää, kun ratkaisu on tuossa suomeksi :)

  http://curia.europa.eu/juris/docume...FI&mode=lst&dir=&occ=first&part=1&cid=1275914

  Jos siis erikseen menee nimeämään jollain toisella perheenjäsenellä olleen pääsyn samaan internetliittymään ja rajoittaa muut mahdolliset käyttäjät pois, niin sitten tuon ratkaisun mukaan olisi sen jälkeen myös velvollinen esittämään näyttöä sen nimeämänsä perheenjäsenen netinkäytöstä, tai tulee turpaan. Eli tuo ei voisi olla se "vapaudu vankilasta" -kortti, että joku muu perheestäkin käyttää nettiä, jos ei tarjoa muuta informaatiota asiasta.

  Eikös siinä Flintin tapauksessa MAO olisi halunnut myös näyttöä avoimen wlanin käytöstä. Se jäi vain mahdolliseksi teoriaksi, koska mitään todistetta ei esitetty, että sitä olisi joku muu myös käyttänyt. ACE Controlhan on mittaillut wlanit ihan väärinä ajankohtina, joten niitä ei noissa MAO:n ratkaisuissa ole erityisesti huomioitu.
   
  Viimeksi muokattu: 20.10.2018
 23. sivustaseuraaja66

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2017
  Viestejä:
  331
  Flintti oli laittanut kuvan kiristyskirjeestään nettiin ja myöntänyt heti siihen alle tekonsa.
   
 24. eriävä mielipide Banned

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2018
  Viestejä:
  364
  (jdee-:n linkistä):

  "Michael Strotzerilla on internetyhteys, jonka välityksellä tämä äänikirja jaettiin 8.5.2010"

  Aika pitkäkestoinen polemiikki yhden äänikirjan jakamisesta.
   
  Viimeksi muokattu: 20.10.2018
 25. duracell66

  Rekisteröitynyt:
  21.01.2017
  Viestejä:
  71
  voiko liittymän omistaa useampi henkilö
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti