Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 222
  Vaikka nyt selkeästi trollailet, niin yleisesti varmaan se aluehallintoviraston näkemyksen kyseenalaistaminen kannattaisi suunnata jollekin sellaiselle, joka ei pidä näitä saatavina alunperinkään, koska itselle ei ole mitään vaikeutta hyväksyä sitä kantaa. Ainoa ihmettelyn aihe oli se summan suuruus. Tekijänoikeuslakiin se saatava joka tapauksessa pohjautuu.

  Ja otan osaa noin yleisesti muuten :p
   
 2. juujuunaas Banned

  Rekisteröitynyt:
  08.10.2018
  Viestejä:
  439
  No jaa, jos sinulla ei ole muuta tekemistä Suomessa kuin aamuyöstä röllätä Murossa,niin tuskinpa minulla asiat sinua huonommin ovat.:) Tai ehkä olet öisin päivystävä KKO:n jäsen?:D

  Tuossa sinulle asioista joita markkinaoikeudessa käsitellään:

  "Markkinaoikeus on erityistuomioistuin, joka käsittelee ja ratkaisee kilpailu- ja valvonta-asioita, hankinta-asioita sekä markkinaoikeudellisia asioita ja 1.9.2013 lukien myös teollis- ja tekijänoikeudellisia riita-, hakemus- ja valitusasioita." https://www.markkinaoikeus.fi/fi/

  Saatavan oikeudellinen perintä ei ole mikään noista.
   
  Viimeksi muokattu: 15.10.2018
 3. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 222
  Pailaillaan viikon päästä. Kannattaa ens kerralla lukea vaikka kaikki viikon kommentit ja kommentoida vasta sen jälkeen :)
   
 4. twigman

  Rekisteröitynyt:
  01.08.2016
  Viestejä:
  214
  Mitä langalla esittäytyneet KTC:ltä postia saaneet ovat tehneet asialle? Reklamaatio, ei mitään? Eikös kohta ala olla kulunut ensimmäisestä kirjeestä se aika mihin mennessä reagoimista vaaditaan.
   
 5. minininja

  Rekisteröitynyt:
  02.12.2015
  Viestejä:
  83
  Tämä on se koko homman juttu eikä tätä voi enää selkeämmin sanoa , trollit eivät todellakaan lähde viemään näitä eteenpäin koska tyhjästä ei voi nyhjäistä eli ei ole mitään perusteita , uskon että suomi on vielä oikeusvaltio ja tälläiset eivät käräjillä menestyisi koskaan sillä siellä huolehditaan takuu varmasti ihmisten oikeuksista , valitettavasti markkinaoikeudesta ei voi sanoa samaa siellä flintille tuli 50k lasku mutta käräjillä jos olisi asia käsitelty niin tulos olisi ollut täysin toinen , voin hyvin kuvitella sen että jos trollien tätä lasku asiaa mentäisiin selvityämään nyt maoon niin tuomari nauraisi nämä pellet pihalle koska ovat jo muutenkin aiheuttaneen kaikenlaista harmia vähän joka suuntaan ja kun vielä tiedetään miten heppoisin merkityävyys kynnys perustein silloin alussa nämä yhteystiedot luovutettiin

  Voiskohan nyt joku lakimies tai joku kovanaama kertoa kaikille sen toden näköisyyden siitä että miten pieni mahdollisuus oikeasti on joutua maksumieheksi tässä asiassa niin loppuisi tämä kiimailu täällä ja vielä kun on hyvin tiedossa tämän perintätoimiston outo käytäntö että reklamoinnin jälkeen aivankuin puhuisi itse tekijäoikeus trollien kanssa ;)
   
 6. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 770
  Huomenta soturit! Nyt lähti oikeusministerille kirje:  Perintätoimisto KTC:n laskuksi naamioitu tekijänoikeuskirje

  ma 15.10.2018, 9.05

  [email protected]

  [​IMG]
  [​IMG]
  Arvoisa oikeusministeri Antti Häkkänen,

  Kuten tiedätte ns. tekijänoikeuskirjeet ovat piinanneet kansaamme. Nyt tähän piinaamiseen on lähtenyt mukaan perintätoimisto KTC Finland Oy.

  Ohessa KTC:n laskusaatava, joka on nimetty perinnässä olevaksi tekijänoikeuskorvaukseksi. Näin ei kuitenkaan todellisuudessa ole, vaan markkinaoikeus on aikoinaan määrännyt ainoastaan yhteystiedot luovutettavaksi, eikä mitään oikeuden päätöstä tai sopimusta ole syntynyt tähän tekijänoikeuskorvaukseen.

  Meillä on aivan tarpeeksi työttömyyttä ja pahaa oloa tavallisen kansan keskuudessa, joten en missään nimessä halua, että perusteettomilla laskuilla aiheutetaan kansalaisille lisää huonoa oloa.

  Arvoisa oikeusministeri, pyydän että Te arvovallallanne puututte tähän. Jos asia ei kuulu teille, niin kenen puoleen minun pitää kääntyä, jotta tälle irvokkaalle toiminnalle saataisiin loppu?


  Ystävällisin terveisin,

  Ritva Puolakka
  kansalaisaktivisti
   
 7. zuke74

  Rekisteröitynyt:
  15.05.2006
  Viestejä:
  372
  Onko ollut keskustelua tai herännyt ajatusta mahdollisesta kansalaisaloitteesta tätä tekijänoikeustrollausta kohtaan?
   
 8. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 770
  Effi kai harkitsi sitä, mutta ei ole kuulunut mitään. Jos joku haluaa semmoisen laatia, niin tietenkin kannatan, mutta tässä tilanteessa itse katson kansalaisten suoran vaikuttamisen olevan tehokkaampaa ja nopeampaa.
   
 9. DXpert

  Rekisteröitynyt:
  01.03.2017
  Viestejä:
  71
  Oikeusoppineitakin on erilaisia ja on erilaisia tulkintoja - tämä on tässä yhteydessä syytä muistaa. Itse peilaan näitä asioita "vain" kymmenen vuoden juridiikan opiskelun jälkeen ...

  Tekijänoikeuden rikkomisesta on lain mukaan velvollinen suorittamaan kohtuullisen hyvityksen. Tämä on mielestäni ymmärrettävä näin, että tässä voi todellakin jollekin olla syntynyt oikeus hyvitykseen, mutta ei velkasuhdetta eikä velkaa. Nämä ovat juridiikassa eri asioita. Oikeus hyvitykseen ei perusta tapahtumahetkellä perinteistä velkasuhdetta, näin asian käsittäisin.

  Velkasuhdetta ei voi syntyä, jos ei ole tiedossa velan määrää ja velallista. Velan määrä ei voi olla vain "kohtuullinen" - vaan sen määrä on myös tiedettävä ja velan määrän osoittaa velkoja. Velallinen ei voi olla "tuntematon henkilö X". Käytännössä myöskään esim. viivästyskorkoa ei voida laskea tekijänoikeuden mahdollisesta rikkomisajankohdasta lukien - eihän ko. ajankohtana välttämättä tiedetä "velan" määrää eikä myöskään tekijää (velallista).

  Oikeus ei vahvista mahdollista velkaa tai velkasuhdetta teon ajankohdasta lukien - vaan siitä ajankohdasta, kun asiassa annetaan tuomio. Tuolloin "oikeus hyvitykseen" konkretisoituu ja hyvitys määritellään ja määrätään. Tämä siitäkin syystä, että kyseessä ei ole esim. vahingonkorvauslain mukainen vahingonkorvaus, vaan erikseen laissa määritelty "hyvitys". Tässä ei siis korvata tehtyä mahdollista vahinkoa.

  Mutta edellä esitetyt ovat vain "pikkuasioita"ja vievät meidät helposti ns. sivuraiteille - tärkeintä on, että asiassa toimitaan ja oikea toimintamalli on kiistää esitetty - epämääräinenkin - velan peruste. Ja on syytä muistaa, että näyttövelvollisuus velan määrästä ja maksajasta on aina velkojalla.
   
 10. 3553

  Rekisteröitynyt:
  14.10.2018
  Viestejä:
  8
  Laitoin nyt reklamaation tuonne KTC:lle. En ottanut sen enempää kantaa muuhun kuin aiheettomaan maksumuistutukseen. Eli pyysin selvitystä mihin laskuun tuo maksumuistutus perustuu ja vaadin perinnän lopettamista.
  Pyysin myös selvitystä minua koskevista tiedoista heidän henkilörekisterissään.
  Saa nähdä millainen kirjerumba tästä alkaa...
   
 11. zuke74

  Rekisteröitynyt:
  15.05.2006
  Viestejä:
  372
  Tietenkin suora vaikuttaminen on henkilökohtaiseen tilanteeseen oikea tapa toimia. Lähinnä ajattelin, että isossa kuvassa olisi hyvä saada luu kurkkuun lainsäädännön/käytännön kannalta. Olisi hyvä että aloitteen tekisi joku jolla hyvä kokonaiskuva lainsäädännöstä yms. Nyt kuitenkin vaalivuosikin tulossa niin voisi olla kansanedustajillakin/ministereillä motivaatiota tehdä asioille jotain. Tarkennetaan nyt vielä että puhun kokonaisuudesta, enkä tästä perintäfirma-asiasta pelkästään.
   
  Viimeksi muokattu: 15.10.2018
 12. eriävä mielipide

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2018
  Viestejä:
  279
  "Joutsenlaulu" jutussa asia esitettiin päinvastoin - käräjäoikeudessa on myös siviilipuolella lähes yhtä suuret kulut kuin markkinaoikeudessa, riippuu riitelijöistä - paljonko todistelua ja aikaa riitelyyn käytetään?, sekä käräjäoikeudella itsellään ei ole asiantuntemusta erikoisaloista, joten joudutaan erikseen hankkimaan erikoisalojen asiantuntijat paikalle (markkinaoikeudella on valmiiksi omat asiantuntijat heidän käsittelemiinsä asioihin).

  Eikä siinä kaikki - käräjäoikeuden ratkaisu harvoin jää pysyväksi, jompikumpi osapuolista vie asian ilman muuta hovioikeuteen -> kaikki alkaa alusta, tulee toisenkin oikeudenkäynnin kulut häviäjälle.

  Markkinaoikeus on siis sikäli reilu, mutta kova, että ratkaisu tulee kerralla, ei helpolla valiteta korkeimpaan oikeuteen, ellei oli ennakkotapaus tiedossa.
   
 13. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 770
  Hyvä, että olet reagoinut. Kertokaa sitten miten sieltä vastataan.
   
 14. eriävä mielipide

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2018
  Viestejä:
  279
  löytyy netistä (Google)

  - KTC:n toimitusjohtaja on Reijo Tapio Järvinen ja hän on myös Suoemen Perintätoimistojen Liiton hallituksen jäsen
  - KTC:n lakimies on Herkko Havumäki, OTM, luvan saanut oikeudenkäyntiavustaja

  - ParkkiPate Oy:n hallituksen puheenjohtaja on Tomi Reijo Petteri Järvinen

  En itse tiedä, mutta netissä väitetään että isä ja poika ovat KTC/Pate ja mahdollisesti KTC:n lakimies on hoidellut niitä ParkkiPaten oikeudenkäyntejä, tai sitten ehkä ei, mutta aika yllättäviä väitteitä ParkkiPaten toimintamallista on oikeudenkäyntien yhteydessä esitetty, mm. vastaajat ovat joutuneet vastaamaan väitteeseen etteivät ole käyttäneet reklamointivelvoitettaan valvontamaksuista, vaikka vastaaja väittää että on käyttänyt, sekä reklamoinneista Patelle ei heidän puoleltaan tule mitään kuittauksia/todisteita, vaan todisteet reklamoinneista on parasta kerätä itse, lehtijutun mukaan kuvakaappaus, todistaja, jne.
   
 15. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 770
  Piraattipuolueella olisi tietenkin vaaleihin ajatelleen hyvä valttikortti tämä, mutta tuottaako sitten liikaa vaivaa, en osaa sanoa. Kokonaiskuvan kannalta ymmärsinkin, että katsot asiaa. Mielestäni Effillä ja piraateilla tässä olisi parhaat edellytykset laatia kansalaisaloite, mutta jos joku yksityishenkilö jaksaa ja osaa tehdä hyvän kansalaisaloitteen, niin tietenkin olen mukana.
   
 16. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 770

  "- tärkeintä on, että asiassa toimitaan ja oikea toimintamalli on kiistää esitetty - epämääräinenkin - velan peruste."

  Tuo on hyvä muistutus.
   
 17. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 770
  Siksi onkin viisainta noudattaa ohjetta, että lähettää reklamaatio kirjattuna kirjeenä tai sitten tosiaan kuvakaappaus tai valokuva sähköisestä reklamaatiosta.
   
 18. minininja

  Rekisteröitynyt:
  02.12.2015
  Viestejä:
  83
  Olen ollut siinä käsityksessä että käräjäoikeudessa syyllisyys tutkinta on tarkempaa eikä perustu siihen kumman ns tarina on vakuuttavampi vaan perustuu faktoihin eli käräjillä ei olisi yksikään trollien haaste edenny koska asiaan olisi tullut poliisit jonka jälkeen homma tutkitaan perusteellisemmin kuin arvausoikeudessa maossa ja käräjillä syytetyllä on muitakin oikeuksia mitä maossa ei ole , käräjillä pystyy hyödyntämään kotivakuutusta siis jos sellainen itsellä on mihin kuuluu oikeusturva mutta erikoituomioistuimessa vakuutusta ei voi hyödyntää

  Voin olla toki väärässäkin ja varmaan joku muu osaisi paremmin tätä kertoa
   
 19. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 770
  Tuossa esimerkkikirjeessä on MAO:n päätös 412-16 ja se on IP-listauksen mukaan annettu 1.7.2016. Te, jotka teette reklamaatioita KTC:lle voisitte kysyä, että mihin oikeuden päätökseen tuo perintä liittyy, niin heidän on se teille kerrottava. Sitten näette milloin teitä koskeva päätös tietojenluovutuksesta on annettu ja voitte halutessanne tilata päätöksen markkinaoikeudesta.
   
 20. Don MC

  Rekisteröitynyt:
  19.09.2017
  Viestejä:
  129
  Saattaa olla, että kirjatut kirjeet jäävät KTC:ltä noutamatta ja ne palaavat bumerangina takaisin.
  Minä ottaisin valokuvan, jossa näkyy kirjekuori (jossa KTCn osoite), postilaatikko johon kirjekuoren on tiputtamassa, sekä päivän sanomalehti. Ja toki myös itse kirjeestä kopio talteen.

  Jos KTC alkaa joskus kuukausien/vuosien päästä oikeudessa valehtelemaan, ettei reklamaatiota ole tehty, niin vetäisee esiin tuon valokuvan. Tuskin kukaan säilyttää sanomalehtiä niin kauan, että pystyisi tuolla tavalla jälkeenpäin tekaisemaan todisteen (toki, onhan se mahdollista, muttei kovin todennäköistä).
   
 21. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 770
  Hyvä neuvo:D Parasta vaan, että pystyy todistamaan, että on sen reklamaation tehnyt.
   
 22. zack1

  Rekisteröitynyt:
  27.10.2015
  Viestejä:
  142
  Löytyyhän KTC:n sivuilta myös sähköinen reklamaatiolomake, miksi pitää lähettää kirjeitse reklamaatio?
   
 23. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 770
  Voi sen tietenkin tehdä sitäkin kautta. Siinä kysytään syntymäaikaa ja sähköpostia ja jos näitä ei halua antaa, niin sitten kirjattu kirje tai Donin tapaan. Jos tekee sähköisesti, niin ottaa kuva reklamaatiosta ja tallettaa se itselleen todisteeksi.

  https://www.ktc.fi/asiakkaat/reklamaatiolomake/
   
 24. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  459
  @Don MC, Oletko nyt sanomassa että tästä olisi haittaa kirjeensaajalle jos KTC ei nouda kirjattua kirjettä?

  Ainakin oman oikeuskäsitykseni mukaan vastuu on KTC:llä ellei kirjettä nouda.
   
  Viimeksi muokattu: 15.10.2018
 25. Herskamonni

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2015
  Viestejä:
  130
  Sähköpostilla jos lähettää KTC:lle viestejä niin niihin voi laittaa myös esim. oman sähköpostiosoitteen Bcc kenttään jolloin saat kopion lähetyksestä itsellesi. Bcc kentässä olevat osoitteet eivät tule näkymään muille vastaanottajille. Mutta tarkkana ettei mene Cc kenttään, jolloin ne näkyvät.

  Tai ehkä se on parempi että näkyy niin saavat miettiä ämpyilevätkö ettei viesti tullut perille. Mene ja tiedä.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti