Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. 96300

  Rekisteröitynyt:
  12.10.2018
  Viestejä:
  19
  Hei!

  Kiitokset kaikille ketjuun osallistuneille asioiden läpikäymisestä. Varsinkin DrVatasen kylmäpäiset kommentit ovat selkiyttäneet asioita mukavasti. Kaimani serkun kissavahdin kaveri sai kanssa KTC:ltä "maksumuistutuksen" useamman vuoden takaiseen entiseen osoitteeseensa.

  Kaipasin hieman lisää keskustelua siitä mitä etua ja haittaa näette siinä että kiistäisi maksumuistutuksen heti, esimerkiksi uudella henkilökohtaisella sähköpostiosoitteella, mistä sitten ottaisi kuvankaappaukset talteen jos koijarit sattuisivat jotakin vastaamaan.

  Jos jostain syystä päätyisin tälläisen lähettämään tekisin siitä kyllä mahdollisimman suppean, hengessä että "maksumuistutus xxx-yyy on aiheeton. Saatavan täytyy perustua lainmukaiseen sopimukseen tai laskuun. Pyydän nähtäväkseni liitteen laskusta, sopimuksesta tai muusta velvoitteesta johon saatava mielestänne perustuu. Mikäli ette sellaista toimita katson asian olevan osaltani loppuun käsitelty ja pyydän että ette ota minuun enää yhteyttä."

  Miten tuon nyt vielä paremmin muotoilisi?

  Onko kukaan kirjeensaaja lähettänyt KTC:lle mitään vastaavaa ja ovatko ne vastanneet, vai pitävätkö hekin radiohiljaisuutta kun tietävät ettei toiminta kestä päivänvaloa?
   
 2. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 218
  Kiistämisessä kannattaa ainakin muistaa se, että silloin käytännössä riidellään asiasta, jos toinen osapuoli katsoo asiassa olevan riideltävää. Esim usein nähty "katson, että asia on loppuun käsitelty omalta osaltani" on omasta mielestä vähän turha kuitti, koska asia ei ole loppuun käsitelty, jos toinen osapuoli ei katso asian olevan niin. Ja kun riidellään, niin käytännössä riidellään lakimiesten kanssa.

  Toki jos on riideltävässä asiassa oikeassa, niin silloin varmasti ei haittaa lyödä vastapuolelle jauhoja suuhun vaikka oikeudessakin.
   
  Viimeksi muokattu: 12.10.2018
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. eriävä mielipide

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2018
  Viestejä:
  184
  diipadaaapa, en näistä tiedä, mutta ...

  KTC ei varmaan paljon kenellekään ole kerinnyt vastaamaan, kun sivuillaan ilmoittavat vastaavansa asiakaskyselyihin 1-2 viikon sisällä...

  Noin muuten, sehän on reipas teko että suoraan ilmoittaa että vaatimus on perusteeton vs. että antaa kirjeiden tulla ja odottelee vahingonkorvauksen vanhenemisajan umpeutumista 10 vuoden absoluuttisen rajaan, joka on laissa säädetty takarajaksi vähäpätöisille vahingon(korvauksille).

  Velan perintää koskevassa laissa, jos perinnän kiistää, riitauttaa, niin vastapuolella on kai "kohtuullinen aika", 6 kk, tjsp, päättää jatkotoimista, joko haastetaan oikeuteen riitelemään velasta? tai korvauksesta?, tai sitten: "soon pojat silleensä että ... asia on sillensä!"

  Flint ystävällisesti kiisti ja sai myös ystävällisen vastauksen "asia selvä, viemme asian päämiehemme päätettäväksi"-> 6 kk kuluttua tuli haastelappu päämieheltä.

  Päämies on kuin Mustanaamio Viidakkopartiolaisille.
   
  Viimeksi muokattu: 12.10.2018
 5. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 240
  Hyvä, että teit tunnukset ja kiitos kiitoksista! Aina uusi soturi tarvitaan.

  Mietitäänpä sitä, että nämä trollit ovat kuin viruksia, eli ne ovat viimeiset, jotka täällä maapallolla elävät, kun ei niihin hoitoa ole ehditty keksiä, eli ovat aina yhden askeleen edellä. Tekijänoikeusasiat ovat juuri niitä, mitkä työllistävät tulevaisuuden lakimiehiä. Enää ei tavalliset avioerot yms. työllistä lakimiehiä, joten siemenperunatkin ovat kullanarvoisia näille. Nyt on siis täysin uusi trendi, joka pitää ymmärtää, että tekijänoikeusasiat ovat tätä päivää heidän elinkeinokseen.

  Se on taas sitten eri asia kuinka pitkälle annamme näiden trollien mennä. Onko perintätoimiston laskusaatavaan naamioitu tekijänoikeushyvityksen vaatimus hyväksyttävä? Sen päätämme me itse laittamalla siitä kanteluja, rikosilmoituksia, kertomalla asiasta julkisesti jne., jotta tietoisuus tästäkin kusetuksesta leviää, ettei vaan yksikään ihminen harhaannu maksamaan teosta, jota ei ole itse tehnyt.
   
 6. mattdemon

  Rekisteröitynyt:
  18.01.2017
  Viestejä:
  34
  Jäi tuosta artikkelistanne mieleen, että pitäisikö ajatella, että ennen mao:n uutta linjausta luovutetut yhteystiedot, jotka olisivat siis uuden linjauksen mukaan alle merkittävyyden, olisivat ns. turvassa? Vaikka eihän sekään/mikään kerro absoluuttisesti mitään aiheutetusta vahingosta, kun koepalaotokset on niin satunnaisia. Mutta voisiko mao oman ajattelunsa mukaan ottaa sellaista tapausta käsiteltäväksi?
   
 7. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 218
  Vastaan tähän ohi :) Ei. Hyvitykseen riittää se "teoksen saattaminen yleisön saataville". Sen ei tarvitse olla "merkittävää". Ja myös noissa uusissa päätöksissähän todettiin kaikkien liittymien osalta sen tapahtuneen.
   
 8. peternorth

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2015
  Viestejä:
  300
  Elikkäs nytkö se KTC rupee sitten massapostittamaan, kun parin koepallon jälkeen huomattiin, että sekä kansa että viranomaiset on ihan hukassa näiden kanssa? Aina ne on sen yhden askeleen edellä, mutta lopulta me kurotaan sekin kiinni, ja se on täällä kun kurotaan.:) Toistaiseksi ei ole arpaonni vieläkään ollut niin suosiollinen, että itse olisin joutunut edelleenkään kohteeksi. Aika näyttää. Ja sitähän riittää.
   
  Viimeksi muokattu: 12.10.2018
 9. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 240
  Sitä minäkin ihmettelen. Trolleilla on ollut tiedossa henkilöllisyyteni alusta lähtien täällä ja tietävät kaiken, mitä olen heitä kohtaan tehnyt. Kuitenkaan eivät enää lähetä lappusia reklamaation jälkeen tai haasta oikeuteen. Siis tosi raukkamaista porukkaa, pelottelevat vaan köyhää kansanosaa, jotka eivät uskalla nousta puolustamaan itseään korkeiden oikeudenkäyntikulujen pelossa.
   
 10. Lapland7

  Rekisteröitynyt:
  12.10.2018
  Viestejä:
  23
  Kyllä taitaa näin olla. Samaa vanhaa mallia jatketaan, mutta korotetaan vähän panoksia uusilla uhkakuvilla. Matka käy lain harmaata pitkin kohti tummempia vesiä. Eiköhän ne ole kurottu jo kiinni :)
   
  Viimeksi muokattu: 12.10.2018
 11. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 240
  Yksärilläkin alkaa jo tulla lisää viestejä tästä KTC:n perintäkirjeestä, eli omasta mielestäni kun tämmöisen saa, niin ainoa oikea keino on pysäyttää asia heti alkuunsa reklamoimalla ja jos se ei tehoa, niin sitten poliisille.
   
 12. mattdemon

  Rekisteröitynyt:
  18.01.2017
  Viestejä:
  34
  Todettiin mitä todettiin (vaikkakaan ei pystytä mitenkään pitävästi todistamaan), mutta suurinta osaa ei kuitenkaan luovutettu. Tässähän pitäisi jotakin retribuutiota antaa vanhemmille kiristetyille.

  "Aivan vähäiset väitetyt loukkaukset ovat karsiutuneet päätösten ulkopuolelle ja niitä näyttää olevan lähes 95% tai enemmän hakijan yksilöimistä havainnoista. Mikäli vastaavaa karsintaa ja merkittävissä määrin-kynnystä olisi sovellettu heti alusta lähtien, olisi n. 200.000 osoitteen sijaan osoitetietoja luovutettu enintään 10.000kpl."
   
 13. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 218
  Noi on kaksi eri asiaa yhteystietojen luovutus ja se onko oikeus hyvitykseen. Ei se kumoa jälkimmäistä, jos kriteerit on ensimmäisen kohdalla koventuneet.

  Hakijalla olisi oikeus saada hyvitystä jokaisen haetun liittymän kohdalla nytkin(jos se kykenisi osoittamaan vaatimuksen oikealle henkilölle). MAO ei vaan luovuta tietoja sille kuin osasta liittymiä, joten sen on hankala enää postittaa niitä arvauskirjeitä niille liittymille, joiden kohdalla MAO on katsonut loukkauksen vähäiseksi.

  Mutta ymmärrän pointin ja onhan se epäreilua niitä kohtaan, joiden tiedot luovutettiin aiemmin.
   
  Viimeksi muokattu: 12.10.2018
 14. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  888
  miksiköhän HP lopetti tämän "perintä" homman kun se yritti samaa kuin adultia, jos sen tietäisi niin saattaisi olla jotain laki asioita perintää vastaan...
   
 15. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 218
  Tuolla ketjun alkupuolella todetaan, että siinä kirjeessä olisi mainittu "tehdyn maksusuunnitelman maksamatta jättäminen". Ja että mikäli laskua ei maksa, viedään asia seuraavaksi perintään. Eli se olisi ollut sellainen normaali muikkari. Toki virheellinen sellainen.
   
  Viimeksi muokattu: 12.10.2018
 16. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  3 805
  Sen enempää kommentoimatta, niin laitan tämän KTC -asian median arvioitavaksi. On tarpeeksi outo käänne tässä asiassa.
   
 17. MoralHazard

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2011
  Viestejä:
  59
  Minkälaista palautetta porukka täällä on saanut KTC:n suunnalta jos on kiistänyt teon olemalla heihin yhteydessä? Onko niin että täällä ennen hyväksi havaittu radiohiljaisuus ei ole kannattavaa siinä pelossa että tulisi jokin yksipuolinen tuomio asiassa kun perintä menisi käräjäoikeuteen?

  Ekös tätä KKV:n lomaketta voisi käyttää hyvin perusteettoman perinnän valittamiseen

  https://www.kkv.fi/globalassets/lomakkeet/kuluttajat/fi/word/valitus-laskusta-yritykselle.doc

  Hyvin neutraali ja postilla tuo perintätoimistolle. Jos vielä ton jälkeen tulee kirjeitä niin eikös ole jo poliisi asia?
   
  Viimeksi muokattu: 13.10.2018
 18. djtob

  Rekisteröitynyt:
  15.06.2009
  Viestejä:
  378
  Tuolla Opetus- ja Kulttuuriministeriön työryhmässä kuumana kävi ainoastaan Haaja, siitä on pöytäkirjoissakin mainintoja, kun toiset kysyjät kehtasivat kysyä häneltä tiettyjä asioita ja hän rupesi haukkumaan muita.
   
 19. djtob

  Rekisteröitynyt:
  15.06.2009
  Viestejä:
  378
  Velallisten tuki ry on tehnyt mielestäni ansiokasta työtä tuetessaan velallisten ongelmia ja nyt on vain ollut sellaisia voitokkaita juttuja perintätoimistoja vastaan. Tässä esimerkki siitä, että mitä tehdä tuon viimeisimmän perintätoimiston kanssa:

  https://www.velallistentuki.fi/yleinen/varoitus-ja-neuvo-miten-siihen-pitaa-reagoida/

  Sitten toinen on tämä:  Eli perintätoimiston pitää esittää alkuperäinen sopimus ja jos sellaista ei ole esittää, lasku on aiheeton.
   
 20. pentti peruskäyttäjä

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2015
  Viestejä:
  93
  KTC muisti taas kirjeellä. Tällä kertaa se on jo maksuVAATIMUS.

  Edit: Tällä hetkellä saldo KTC:lta on: MaksuMUISTUTUS ja maksuVAATIMUS
  Edit2: Tämäkin tuli Netpostin kautta.
   
  Viimeksi muokattu: 13.10.2018
 21. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 240
  Tuossahan on jo riittävästi kommentointia. Hyvä, että olet aktiivinen mediaan päin!:)
   
 22. duracell66

  Rekisteröitynyt:
  21.01.2017
  Viestejä:
  64
  saadaanko nähtäville?
   
 23. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 240
  Voisitko kysyä Laikolta mitä mieltä hän on tästä KTC:n tapauksesta, kun hän on näiden perintätoimistojen kanssa tapellut.
   
 24. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 240
  No niin. Jos voisit laittaa sen vaatimuksen näkyville, niin saadaan sekin arvioitavaksi.
   
 25. pentti peruskäyttäjä

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2015
  Viestejä:
  93
  Jep. Laitetaan. Hetki.
   
 26. pentti peruskäyttäjä

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2015
  Viestejä:
  93
  Viimeksi muokattu: 13.10.2018

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti