Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. juujuunaas

  Rekisteröitynyt:
  08.10.2018
  Viestejä:
  169
  Vihelletäänpäs peli poikki. Totta kai perintätoimisto saa lähettää laskuja, ei se ole laitonta. Mikäli kokee että ne ovat petoksia, niin oikea toimenpide on tehdä rikosilmoitus poliisille (ei ole asianomistajarikos). Ei kirjelmöidä eri virastoihin "olen nähnyt petoksen". Jos perintätoimisto haluaa saada saatavan ulosottokelpoiseksi, siitä pitää saada tuomio käräjäoikeudesta ja sinne nämä eivät niitä vie, sillä siellä on mahdollisuus kiistää saatavan laillisuus.
   
  Viimeksi muokattu: 08.10.2018
 2. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 218
  En tiedä mitä laitonta tossa maksumuistutuksessa olisi. Se on muistutus ja kanteessa esitetään maksuvaatimus ja pyydetään tuomioistuinta vahvistamaan asia, joten periaatteessa kai myös sen maksuvaatimuksen voisi esittää suoraan myös ennen kannetta. Jos korvausvastuu muodostuu siinä kohtaa kun loukkaus tapahtuu ja korvausvaatimuksen laittaa oikeaan osoitteeseen, ei kai siinä pitäisi olla suoranaisesti mitään laitonta. Mutta sopimatontahan se voi olla, kuten Turrekin asian ilmaisi. Noin yleisesti kirjeen lähettäjä ei tiedä onko kirjeen vastaanottaja todellisuudessa syyllistynyt tekoon, joten liittymän haltijaan kohdistuva laskuttaminen ei nyt kaiken järjen mukaan ole sopivaa. Ei tosin pitäisi olla myöskään liittymän haltijaan kohdistuva uhkailu naurettavilla oikeudenkäyntikuluilla sopimustarjousten yhteydessä, mutta se on kuitenkin katsottu "hyvissä käytännöissä" ihan passeliksi.

  Maksumuistutuksen luulisi kuitenkin perustuvan olemassa olevaan laskuun. Varsinkin kun sille mainitulle laskulle kerrytetään viivästyskorkoa. Onko näissä keisseissä sellaista olemassa?

  Tässä kai oleellista olisi myös se kohdistaako vaatimuksen oikeaan osoitteeseen. Jos summa ei vastaa todellisuutta, niin sen voi aina riitauttaa. Tosin oikeudessa pelkän summan riitauttaminen tuskin on erityisen järkevää, jos oikeus joutuu määräämään maksamaan jonkinlaista hyvitystä. Jos laskuja lähtee paljon ihan vääriin osoitteisiin, niin silloin tuskin toimitaan ihan oikein.

  Se on ihan totta, että jos oikeasti halutaan saatava perittäväksi ulosoton kautta, niin sitten vaan oikeuten. On se kumma ettei yhtään keissiä ole nähty, vaan pelkkä pelottelua näiden koijareiden toimesta. Jos saatava on niin selkeä kuin aina kirjeissä annetaan ymmärtää, niin mikä estää hakemasta sen oikeuden määräyksen sille.
   
  Viimeksi muokattu: 08.10.2018
 3. juujuunaas

  Rekisteröitynyt:
  08.10.2018
  Viestejä:
  169
  Siellä käräjäoikeudessa sitten voi esittää, että vaaditut kulut saatavan kokoon nähden ovat kohtuuttomat jne. Siitä syystä nämä perintäkirjeet eivät tule menemään koskaan käräjäoikeuteen. Tyhjää huminaa vain.
   
 4. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 240
  Nythän poliisille on tehty tutkintapyyntö, kun täällä oli tullut esille, että kysymys olisi petoksen yrityksestä. Poliisi on tehnyt päätöksen ja se on luettavissa täällä. Jos joku on eri mieltä komisario Lehikoisen kanssa, niin hänelle voi siitä huomauttaa, jos edellytyksiä tutkinnan jatkamiselle on.

  Mielestäni on hyvä saada viranomaisten kanta asiaan, jottei asiaa turhaan vatvota täällä. Samalla tietoisuus lisääntyy viranomaisissakin missä mennään. KKV:ssä ei puhelinneuvonnassa oltu niin tietoisia tästä trollauksesta. Tietoisuus lisääntyy vain kirjelmöimällä asiasta heitä. Ei anonyymien nettipalstojen keskustelut johda itsessään mihinkään.

  Tämä palsta on kuitenkin hyödyllinen, koska täällä näkee trollien viimeiset metkut ja niihin on reagoitava heti ja tiedotettava eteenpäin. Vaikka poliisi nyt teki tämmöisen päätöksen, niin ei se tarkoita sitä, että tutkintapyyntö olisi ollut turha, vaan nyt hekin tietävät missä mennään. Jos joku haluaa, niin voi testata jotakin toista poliisipiiriä, josko saisi sieltä erilaisen päätöksen.

  Tässä tapauksessa ei ole tilaa "väärin sammutettu" - retoriikalle, koska teemme tätä vapaaehtoisvoimin palkatta, vaan jokaisen oma aktiivinen panos on yhtä tärkeä. Pelkkä nettinillittäminen ei siis riitä, eikä se itsessään johda mihinkään. Vain kirjelmät ja kantelut viranomaisille saavat muutosta aikaiseksi.
   
 5. minininja

  Rekisteröitynyt:
  02.12.2015
  Viestejä:
  83
  Dame on jatkanut tehokasta toimintaa :)
  olisi kysyttävää jos osaatte vaan nähin vielä vastata
  Miten siis pitää toimia jos tälläinen perintä hässäkkä tulee luukusta , onko pakko reagoida mitenkään , onko hiljaisuus viisain vai onko sinne perintään jotain ilmoitettava ? miten sinne kannattaa olla yhteydessä ,soitolla vai sähköpostilla ? ja vielä mitä sinne kannattaa sanoa/ kirjoittaa .
   
 6. Don MC

  Rekisteröitynyt:
  19.09.2017
  Viestejä:
  102
  Itse en välttämättä tekisi ensimmäisen KTC:n maksumuistutuskirjeen kohdalla mitään. Korkeintaan ilmoittaisin tänne ketjuun että sellainen on tullut (ei itselle, vaan kaverille, tottakai). Sitten jos postiluukusta alkaa tipahtamaan maksuVAATIMUKSIA, niin vastailisin ehkä tämän linkin tekstin mukaisesti:
  https://murobbs.muropaketti.com/thr...ristyskirje.1213329/page-1492#post-1718600147

  Missään tapauksessa en soittaisi heille. He takuuvarmasti nauhoittavat kaikki puhelut ja koittavat narauttaa soittajaa puhumaan sivu suunsa. Saavat silloin myös puhelinnumerosi tietoonsa.
  En myöskään lähettäisi sähköpostia, koska silloin he saavat tietää sähköpostisoittteesi.

  Mutta tämä on vain oma mielipide, eikä se välttämättä ole oikea. Kukin tekee niin kuin itse parhaaksi katsoo.
   
  Viimeksi muokattu: 08.10.2018
 7. minininja

  Rekisteröitynyt:
  02.12.2015
  Viestejä:
  83
  Ok ,ja kiitoksia Don :) tuo kuulostaa järkevältä.
   
 8. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 240
  Ok, kiitos minininja!:) Don MC jo tuossa vastasikin sinulle, eikä minulla siihen lisättävää ole, paitsi mitä täällä on jo tullut esille. Itse sitä loppupeleissä päättää kuitenkin miten menettelee.

  Viranomaisista ei ainakaan tähän hätään ollut apua, kuluttaja-asiamieheltäkin tuli tämmöinen automaattinen vastaus, joten tiedä häntä, johtaneeko mihinkään. Tietenkin jos ihmiset jaksaisivat soittaa sinne neuvontapuhelimeen, niin siitä saattaisi olla apua, kun yhteydenottoja tulisi riittävästi perintäkirjeen saaneilta.


  "Ilmoituksenne kuluttaja-asiamiehelle 1198654

  Kuluttaja-asiamiehelle tulee vuosittain tuhansia kirjallisia yhteydenottoja. Teidän ilmoituksenne on yksi niistä. Yhteydenotot ovat tärkeitä, koska niiden avulla saamme tietoa kuluttajien markkinoilla kohtaamista ongelmista.

  Käymme kaikki yhteydenotot läpi ja ne tallentuvat tietojärjestelmäämme. Seuraamme tietojärjestelmään kertyviä asioita ja käytämme tietoa valvonnan tukena. Keskitymme niihin asioihin, jotka kulloinkin arvioimme kuluttajien aseman kannalta tärkeimmiksi. Käsittelemme asioita laajempina ala- ja aihe-kohtaisina kokonaisuuksina, jolloin valvonnan vaikuttavuus on yleensä parempi kuin hoidettaessa asioita yksi kerrallaan.

  Kohdistamme valvontaa vaihdellen eri toimialoille. Priorisointia tehdään aiheen, puuttumiskynnyksen, keinovalikoiman ja käytettävissä olevien resurssien perusteella: http://www.kkv.fi/Tietoa-KKVsta/kuluttaja-asiamies/valvonnan-priorisointiperiaatteet/ Valvontatoiminnan priorisointiin vaikuttaa työ- ja elinkeinoministeriön kanssa tehdyn tulossopimuksen sisältö.

  Emme käsittele yksittäisiä ilmoituksia emmekä anna ilmoituksiin yksilöllistä vastausta. Ilmoitukset otetaan huomioon, kun harkitsemme valvontatoimenpiteiden kohdistamista yksittäiseen yritykseen tai toimialaan.

  Siltä osin kun yhteydenotossanne on viittauksia kilpailuongelmiin, ilmoituksenne toimitetaan tiedoksi viraston kilpailuvastuualueelle. Kilpailuvastuualue ottaa tiedot huomioon markkinoiden seurannassa ja tulevien tutkimuskohteiden suunnittelussa.

  Tietoa toiminnastamme ja valvontatyömme tuloksista pyrimme jakamaan niin, että se tavoittaisi mahdollisimman tehokkaasti sekä kuluttajat, elinkeinonharjoittajat että muutkin sidosryhmät. Tärkein tiedottamiskanavamme on verkkosivusto www.kkv.fi.

  Kiitämme ilmoituksesta ja toivomme aktiivista yhteydenpitoa myös jatkossa.

  Kuluttaja-asiamies"
   
 9. ihmetellen

  Rekisteröitynyt:
  07.10.2018
  Viestejä:
  34
  Mikäköhän tässä nyt on KTC:n ns. rikos, sekö että KTC lähettelee perintälaskuja väitettyjen laskujen mukaan. Eikös perintä ole perintätoimistojen tehtävä? Ihmetyttää vaan täälläkin väitteet jotenkin uhkaavista perintäkirjeistä. Saako sitten perintätoimisto perittävät pelkästään laskutustietojen tai laskujen perusteella, niin pitäisikö perintätoimiston jollain tavalla tutkia laskun aiheellisuus? Perintälaissa varmaan on pykälät siitä, että jos laskun saaja reklamoi niin perintä on keskeytettävä -> eli kannattaa varmaan maksumuistutuksen saatuaan reklamoitava esim aiheettomasta laskusta tai sitten siitä ettei tiedä laskusta mitään kun ei ole saatu, tai on saatu mutta on reklamoitu jo aiheettomana. Aviin kannattaa reklamoida vasta siinä vaiheessa jos KTC ei lopeta perintää reklamoinnin jälkeen.

  Kannattaako reklamaatiot jättää sitten käräjille, ei varmaankaan maksaako laskun saaja aiheutuneet perintäkulut? En tiedä, ehkä joku tietävämpi kertoo.

  p.s. niin todennäköistähän on että KTC on saanut perintään satsin laskuja jotka on laskutettu (1. lasku) syyskuun alkupuolella. Jos kaikki nyt odottelee ensimmäisessä satsissa 2. maksuvaatimusta ennen kuin tekevät mitään, niin nehän HP:ltä ehtii laittaa eteenpäin toisen ja miksei kolmannenkin satsin. Mitä luulette jos KTC tulee valituksia näin lokakuun alussa aiheettomista HP:n laskuista -> tuskinpa ottaisivat enää uusia satseja, koska voisi olla sen jälkeen tutkittavaa KTC:ssä kun ei ole huolellinen perittävissään.
   
 10. minininja

  Rekisteröitynyt:
  02.12.2015
  Viestejä:
  83
  Muistuu nyt mieleen vuoden2015 kun jotain lasku juttuja joillekkin läheteltiin ikään kuin vahingossa ,onko tämä nyt samaa touhua vai jotenkin eri juttu kuin silloin ,sattuuko joku muistamaan ?
  Laskunhan läpi saamiseksi pitäisi olla käräjäoikeuden päätös eikö tämä vesitä koko jutun , ainakin silloin näin puhuttiin
   
 11. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 240
  Se, mikä tässä on selväksi tullut, että KTC on saanut perittäväkseen tekijänoikeusloukkaukseen liittyviä laskuja. Eihän se tietenkään toimeksiantoa keskeytä, ellei siihen itse mitenkään reagoi. Jos se reklamoinnin jälkeen vielä jatkaisi perintää, niin sitten voi valittaa KTC:n toiminnasta eteenpäin. Ainakin reklamointi aiheuttaisi sen, että sen olisi pakko tarkistaa toimeksiantajalta, että onko tällä sopimusta tai muuta sitomusta tai oikeuden päätöstä laskulle. Jos ei ole, niin siten perintätoimet on tietenkin keskeytettävä.
   
 12. Don MC

  Rekisteröitynyt:
  19.09.2017
  Viestejä:
  102
  Tervetuloa foorumille.
  Se rikoshan on siinä, että se alkuperäinenkään kiristyskirje ei ole mikään sopimukseen tai sitoumukseen perustuva lasku. Sellaista ei voi lähteä perimään.

  Kiristyskirje on hyvitysehdotus, eikä mikään lasku. Vähän kuin jos minä lähettäisin sinulle kirjeen jossa lukee:
  "Hei. Sinun omistamasi auto (rek.nro ABC-123) koukkasi tänään klo 12 oman autoni eteen sillä seurauksella, että jouduin jarruttamaan ja myöhästyin tapaamisesta. Tuli myös paha mieli. Kuskin naamaa en nähnyt, mutta koska auto on sinun nimissäsi, päätin että sinä olit kuskina. Tämän takia voit maksaa tililleni hyvitykseksi 100 EUR, niin olemme sujut. Muutoin voi olla että vien asian oikeuteen."

  Eihän kenelläkään ole velvollisuutta maksaa tuollainen 100 euroa. Kuskinakin on voinut olla joku muu. Eikä tuo kirje ole mikään lasku, jota voi lähteä perimään. Kirjeen lähettäjällä on saattanut olla kojelautakamera, josta saattaa näkyä rekisterinumero (muttei kuskin naamaa). Tai sitten ei ole ollut. Ilman kameraa ja kuskin naamaa, asia on vaikea viedä oikeuteen.

  Yksityishenkilön tehdessä noin, kyseessä ei luultavasti ole rikos (mutta hölmöähän se toki on). Perintätoimistoilla taas on lailla säädetyt säännöt siitä, mitä he saavat ja mitä he eivät saa tehdä.
   
  Viimeksi muokattu: 08.10.2018
 13. ihmetellen

  Rekisteröitynyt:
  07.10.2018
  Viestejä:
  34
  Kiitos Don MC,

  ennen kuin puhut kiristyskirjeestä johon KTC:n olisi pitänyt reagoida, niin olisi ensiksi mukava tietää minkälaisia laskuja on tullut nyt varmaankin syyskuussa laskun saajille. Kun maksuhuomautus niin todennäköisesti on laskuketjun toinen lasku. Kun puhut kiristyskirjeestä, niin emmehän me tiedä millaiselle laskupohjalle tämä uusi laskusatsi on tehty.

  Niin ja kkv:n sivuilta poimittua: Toimeksisaajalla on kuitenkin lähtökohtaisesti oikeus luottaa saatavan perusteen oikeellisuuteen. Eli onko nyt jotain perustetta että KTC ei olisi toiminut hyvän tavan mukaisesti? Toki jos perintäkirjeen saaneet kitisee KTC:n ja silti perinnät jatkuu ja otetaan uusia perittäviä niin sitten valittamaan AVI:n.
   
 14. Don MC

  Rekisteröitynyt:
  19.09.2017
  Viestejä:
  102
  Kerrataas vielä: Tässä threadissa olevien tietojen perusteella kirjeensaajat eivät ole saaneet minkäänlaista laskua ennen tätä muistutusta. On vain tullut kiristyskirjeiden muodossa ns. "sovinto-/hyvitysehdotus", joka siis ei ole lasku, vaan enemmänkin kuin tuo yllä kuvailemani kirje auton kiilaamisesta.

  EDIT: Ja edellisestä kirjeestä on saattanut kulua jopa vuosia. Ei se alkuperäinen ole nyt syyskussa tullut.
   
  Viimeksi muokattu: 08.10.2018
 15. KingLizard

  Rekisteröitynyt:
  05.08.2016
  Viestejä:
  58
  Mutta eiväthän trollikirjeet edes ole laskuja, niin kuin niitä voisi perintään laitttaa? Onko sulla vielä yhtään mallikappaletta näistä kirjeistä?
   
 16. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 080
  [​IMG]
   
 17. Don MC

  Rekisteröitynyt:
  19.09.2017
  Viestejä:
  102
  Tuo ei ole se alkuperäinen trollikirje, josta KTC tuossa muistuttaa.
   
 18. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 080
  Alkuperäiset kirjeethän tulivat Adultialta? Käsittääkseni tämä laskun muotoon kirjoitettu kirje on juuri se, mikä KTC:ltä tulee heti kättelyssä. Korjaa jos olen väärässä. Ja olihan siinä tietenkin toinenkin sivu:

  [​IMG]

  Tämä on siis se sama kirje Dame Ednan sivulta joka oli tässä langassa aiemminkin.
   
 19. Don MC

  Rekisteröitynyt:
  19.09.2017
  Viestejä:
  102
  Käsittääkseni @KingLizard kyseli nimenomaan sitä alkuperäistä trollikirjettä, ei KTC:n muistutuskirjettä.
   
 20. minininja

  Rekisteröitynyt:
  02.12.2015
  Viestejä:
  83
  maksamattomaksi väitetty saatava tulee lailliseksi perittäväksi vain käräjäoikeusprosessin kautta :)
   
 21. minininja

  Rekisteröitynyt:
  02.12.2015
  Viestejä:
  83
  Kun asiaa pohtii niin onko nyt niin että kohde on vain vaihtunut markinaoikeudesta käräjäoikeuteen eli mitä hyötyä on kiistää asiaa jollekkin voidellulle välikäsi firmalle joka kuitenkin toimii tiiviissä yhteistyössä trollien kanssa ? eikö tässäkin pätisi sama radio hiljaisuus kuin ennenkin koska lisää tietoa saadessaan voivat hyvinkin viedä asian eteenpäin ja haluavatko he oikeasti edes käräjille miten sen paremmin asiat siellä sujuisivat , eli onko konstit vain muuttunut ovelammaksi ja saatu yhteydenotto kynnystä alemmaksi tällä konstilla , toisaalta myös säänöt ovat käräjillä kyllä paremmat kuin markkinassa

  Edna ja Don jyrätkää mut ;)
   
 22. Pääsiäinen

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2016
  Viestejä:
  678
  ja kannatan edelleen, vaikka en enää seuraa ketjua aktiivisesti. Valitettavasti kesti kauan, että muutkin tajusi mitä teet.
   
  Viimeksi muokattu: 08.10.2018
 23. TrollausON!pahasta

  Rekisteröitynyt:
  08.10.2018
  Viestejä:
  15
  Mikäli tätä lähtee käräjien kautta perimään, niin silloin asianimikkeenä olisi velkomus. Tällöin ei ollenkaan otettaisi kantaa siihen, onko waretettu jotain vaiko ei, vaan että onko syntynyt maksusuhdetta osapuolten välille, eli onko vastaaja kantajalle jotain velkaa vai ei.

  Hypoteettisesti mikäli on esim. ehtinyt Adultian kanssa jonkinlaisen maksusuunnitelman tekemään, mutta sitten jättänyt maksamatta, voi olla kusessa tällaisessa tapauksessa. Mikäli ei ole mitään sopimusta/ muuta perustetta synnytetty velkasuhteelle niin kantaja eli tämä tekijänoikeuslafka asiamiehenään KTC häviäisi 99,999999 todennäköisyydellä, jolloinka heille tulisi myös vastattavakseen voittaneen osapuolen oikeudenkäyntikulut ja oikeudenkäyntimaksu (ellei toki esim. tehdä sovintoa, jossa kulut jaettaisiin tms).
   
  Viimeksi muokattu: 08.10.2018
 24. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 240
  Eihän ne tietenkään laskuja ole ja sitä yritin poliisille selittää, mutta ei mennyt perille. Toivottavasti joku viisaampi osaa valistaa poliisia paremmin. Tuossa löytyi yksi Adultian, joka sopisi noihin nyt muuttuneisiin laskuihin. http://www.ritvapuolakka.fi/433353914
   
 25. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 240
  No mutta mahtava, että kuulee sinustakin. Ajattelinkin jo, että minne olet kadonnut. :)
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti