Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 218
  Noissa parkkikeisseissä on ymmärtääkseni kyse sopimuksista ja siksi ne lähtee laskumuodossa heti kärkeen.

  Näissä on kyse sovintotarjouksista, jotka muuttuneet laskumuotoon tässä kolmen vuoden välillä. Eikös nämä niin mene ?

  -

  Ja koska taustalla ei ole sopimusta eikä mitään ennalta määriteltyä summaa, niin siksi vahingonkorvausta/hyvitystä olisi Turren sanoin alunperinkin sopimatonta vaatia laskumuodossa.
   
  Viimeksi muokattu: 04.10.2018
 2. Juha Jyväskylästä

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2009
  Viestejä:
  183
  Pysäköidessäsi auton väärälle paikalle, niin liikennenmerkin mukaan hyväksyt ehdot valvonta maksusta.
  Mutta pornon tapauksessa ei ole minkäänlaista maksun pohjautuvaa ehtoa, kun jonkun paskaohjelman ip-listaus.
  Tästäkin kirjerumbasta saamme kiittää Tanjaa ja muita ei niin penaalin terävimmät kynät olevia päättäjiä.
   
  Viimeksi muokattu: 05.10.2018
 3. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 240
  Nyt pitää tosiaan jokaisen olla skarppina, eikä antaa näiden pysäköintimaksujen hämmentää keskustelua. Ne eivät ole millään tavalla verrannollisia tekijänoikeustrollaukseen.
   
 4. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 240
  Jos tässä tekijänoikeustrollauksessa, KTC:lle kirjattuna Don MC:n mallin mukaisen vastineen lähettämisen jälkeen, tulisi yhtään uutta kirjettä, niin itse ainakin tekisin rikosilmoituksen poliisille kotirauhan häirinnästä. Jos perintätoimistolle ei kelpaa minun reklamaationi, niin seuraava askel siltä olisi oikeus, eikä jatkaa kirjespämmiä häiriten kotirauhaani.
   
 5. Don MC

  Rekisteröitynyt:
  19.09.2017
  Viestejä:
  102
 6. Juha Jyväskylästä

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2009
  Viestejä:
  183
  Juuri näin... Saa nähdä kuinka kauan menee ennen, kun homma taputeltuna pois mielestä....
   
 7. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 240
 8. Don MC

  Rekisteröitynyt:
  19.09.2017
  Viestejä:
  102
  Done.
  EDIT: Toki tuolla voi olla sellainenkin vaikutus, että lakkaavat käymästä kuittaamassa noita kirjeitä.
   
  Viimeksi muokattu: 05.10.2018
 9. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 240
  Ok, kiitos! Tuossa on nyt yksi malli toimintatavalle, mutta jokainen tietenkin harkitsee itse omalla kohdallaan, miten parhaaksi näkee.
   
 10. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 240
  Yhä parempi, sittenhän postista tulee kirje takaisin ja ilmoitus, ettei vastaanottaja ole hakenut kirjettä. Vielä parempi, jos jatkaisivat kirjespämmiä, niin poliisille olisi näyttöä, etteivät itse hae kirjattua kirjettä postista, mutta jatkavat häiriköintiä.;)

  Hyvä huomatus tuonne loppuun, että jokainen päättää itse miten loppupeleissä toimii. Kannattaa nyt tosiaan katsoa vähän aikaa, tiedottaako poliisi tästä mitään tai kuuluuko mitään muuta.
   
  Viimeksi muokattu: 05.10.2018
 11. anonyymi666

  Rekisteröitynyt:
  26.04.2017
  Viestejä:
  27
  Olin yhteydessä kuluttaja-asiamiehen neuvontapuhelimeen tästä perintäyhtiön mukaantulosta. Kysyin mielipidettä myös oikeus.fi chat-palvelusta.

  Kuluttaja-asiamiehen neuvonnasta ei oteta kantaa kiristyskirjeisiin, kuten jo aiemmin on todettu. Nyt kuitenkin kirje on puettu laskun muotoon, joten asia on eri. Siellä annettu ohjeistus valitettavasti nojaa oikeusministeriön suosituksiin, joista nyt voi olla montaa eri mieltä. Neuvonnasta suositeltiin kiistämään "velan" aiheellisuus perintätoimistolle. Puhelimeen vastannut ihminen ei mielestäni vaikuttanut tuntevan tätä ilmiötä kuin pintapuolisesti. Lupasi kuitenkin laittaa tietoa eteenpäin tästä ilmiöstä kilpailu- ja kuluttajaviraston sisällä.

  Oikeus.fi-palvelussa ei myöskään otettu kantaa kirjeen laillisuuteen tai oikeastaan muutenkaan tähän ilmiöön. Epäilyttäväksi kirjettä sentään tohdittiin luonnehtia. Korvausvelvollisuus syntyy ilman oikeudenkin päätöstä, mikäli peruste on olemassa (trollien ajatusmaailmassa liittymän omistaminen riittää perusteeksi, jos kyseisestä liittymästä on joku jakanut tekijänoikeusmateriaalia). Ilmiön laajuus ja tarkka toimintamalli ei tuntunut olevan tällekään henkilölle kovin tuttu. Kertoi kuitenkin, että keskustelevat tästä keskenään jotta osaavat reagoida näihin tapauksiin.

  Kaksi yhteydenottoa ja mielestäni aika vähän konkreettista hyötyä. Kantaa ei oteta kun ei voida.

  Seuraavaksi sitten jotain muuta...
   
 12. tuntematon kotilo

  Rekisteröitynyt:
  17.01.2017
  Viestejä:
  113
  Olen edelleen sitä mieltä että niin kauan kun sieltä ei tule maksuvaatimusta tai haastetta on yhteydenotto täysin turhaa varsinkin kun kirjeessä itsessään mainitaan että maksun suorittamatta jättäminen ei aiheuta yhtään mitään muuta kuin että ilmoittavat toimeksiantajalle että maksua ei tälläkään kertaa saatu. Varsinkin kun tuntuu ettei viranomaisia kiinnosta nämä asiat niin että puuttuisivat asiaan.
   
  Viimeksi muokattu: 05.10.2018
 13. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 346
  Tämä ei sinänsä ollut yllätys, koska tämä uusin käänne on vielä varsin tuore. Jos on ensimmäinen yhteydenottaja, oli aihe mikä hyvänsä, niin vastaukset ovat usein aika ympäripyöreitä. Mutta sitten jos onkin kolmas- tai viideskymmenes, niin trendi on viranomaisessa tunnistettu, siihen on ehditty paneutua ja vastaukset voivat olla ihan toisenlaisia.

  Toinen seikka mikä on hyvä pitää mielessä on että nämä ovat neuvontakanavia. Niiden kautta ei siis edes ole tarkoitus jättää mitään virallisia valituksia. Isoin hyöty soittajalle niistä on lähinnä se, että sieltä voi saada vahvistuksen tällä ja kenties muilla anonyymeillä nettipalstoilla esitetyille toimintaohjeille - jos siis ei luota näihin neuvoihin yksinään.

  Hieman ironisesti ja nurinkurisesti se merkittävin hyöty saattaakin matkata toiseen suuntaan - soittaja kasvattaa viranomaisen tietoisuutta aihetta koskien. Lisäksi on mainittava sellainen psykologinen näkökulma, että jos viranomaisen mielestä näennäisestä "pikkuasiasta" tekee virallisen valituksen, niin valituksen tekijä saatetaan herkästi leimata eksentrikoksi tai muuten vaikeaksi luonteeksi, joka nyt muuten vaan tykkää valittaa kaikesta. Palvelevaan puhelimeen soittajaa sen sijaan pidetään enemmän "normaalina", jolloin hänen asiansa otetaan astetta vakavammin, varsinkin jos havaittavissa on sitä laajempaa trendiä.

  Tällä en tietenkään nyt sano, ettäkö se virallisten valitustenkaan tekeminen olisi hyödytöntä. Mutta se on tärkeää ymmärtää, että yksinään voi olla vaikea saada aikaiseksi mitään, ja tuloksena on ymmärrettävästi usein pelkkä turhautuminen. Sen sijaan jos luottaa olevansa pisara isommassa virrassa, oma panos muuttuu paljon merkittävämmäksi. Vähän samaan tapaan siis kuin siinä trollikirjeeseen reagoinnin "yleisohjeessakin", eli "älä maksa, älä ole yhteydessä". Jos yksi tai kaksi toimii noin, niin trolli vain kohauttaa olkiaan. Mutta jos yhdeksän kymmenestä kirjeensaajasta toimii noin, niin sittenpä joutuukin trolli toteamaan, ettei suomalainen ole niin helposti vietävissä eikä bisnekselle ole meillä päin kummoistakaan pohjaa.

  Eli hyvä että olit näihin kanaviin yhteydessä, ja toivotaan että monet muutkin ovat. Siis jos KTC:n kirjeitä on lähtenyt enemmän kuin vain kevyt kourallinen.
   
  Viimeksi muokattu: 05.10.2018
 14. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 240
  Hyvä, että olet ollut yhteyksissä ja tuot viestiä tänne. Tuossahan kuitenkin kuluttaja-asiamiehen neuvontapuhelimessa otettiin kantaa ja luvattiin viedä asiaa eteenpäin: "Neuvonnasta suositeltiin kiistämään "velan" aiheellisuus perintätoimistolle. Puhelimeen vastannut ihminen ei mielestäni vaikuttanut tuntevan tätä ilmiötä kuin pintapuolisesti. Lupasi kuitenkin laittaa tietoa eteenpäin tästä ilmiöstä kilpailu- ja kuluttajaviraston sisällä."

  Kumma sinänsä, ettei tuntenut ilmiötä kuin pintapuolisesti, kun taas Anna Vuopalan mukaan asia on varsin hyvin viranomaisten tiedossa. Minäpä laitan kirjettä menemään, jospa saataisiin virallinen kannanotto.
   
 15. erghasor

  Rekisteröitynyt:
  14.09.2017
  Viestejä:
  169
  Kannattaa muistaa sekin, että näiden kolmen(?) julkisuuteen tulleen tapauksen lisäksi on (oletettavasti) kasa niitä, jotka ovat heti paniikissa "maksaneet perintään menneen laskun"...
   
 16. peternorth

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2015
  Viestejä:
  300
  Eihän se tosiaan ole täysin poissuljettuakaan, että noita on lähetelty rutkasti enemmän. Yllättävän vähissä on vaan olleet ne, jotka ovat julkisesti ilmoittautuneet kirjeen saajiksi. Luulisi kuitenkin, että nämä kaikki kelle on nyt lähetetty, on niitä, jotka katsoivat Adultian bluffin. Ei varmaankaan paljon ensikertalaisia, jos yhtään, ole mukana tässä aallossa.:)
   
  Viimeksi muokattu: 05.10.2018
 17. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 240
  Nimenomaan tuo on se pahin uhkakuva, jota pelkään! Laitoin nyt KKV:lle asiasta.


  Perintätoimisto KTC Finland Oy:n lasku

  pe 5.10.2018, 16.38
  [email protected]
  [​IMG]
  [​IMG]
  Hei,


  Tietooni on tullut, että perintätoimisto KTC Finland Oy lähettää oletettuihin tekijänoikeusloukkauksiin liittyviä kirjeitä, jotka on naamioitu perintään annetuiksi laskusaataviksi. OKM:n suosituksia ei noudateta, vaan yritetään erehdyttää ihmisiä maksamaan aiheeton lasku. https://minedu.fi/kirjevalvonnan-suositukset

  Kirjeessä mainittu saatava ei ole minkään sitoumuksen tai sopimuksen perusteella syntynyt, eikä se ole oikeuden vahvistama. Se on perusteeton, eikä sillä ole lainvoimaa. Markkinaoikeus on aikoinaan antanut päätöksen julkisten IP-osoitteiden mukaisten yhteystietojen luovutukselle, eikä millekään muulle.

  Jos tämä lasku olisi tekijänoikeuskirjeisiin liittyvä, niin perustellusti voi sanoa, että internet-liittymällä voi olla useita eri käyttäjiä samasta julkisesta IP-osoitteesta. Internet-liittymän haltija ei lähes koskaan ole liittymän ainoa käyttäjä. Julkinen IP-osoite ei yksilöi henkilöä. IP-osoitetta ei voi pitää henkilötietona, eikä sitä siten voi yhdistää yhteen luonnolliseen henkilöön. IP-osoitetta voi käyttää useatkin laitteet - sekä talouden omat, että vierailevat - ja joilla jokaisella voi olla useita eri käyttäjiä.

  Internet-liittymän julkinen IP-osoite on lisäksi useimmiten ns. dynaaminen, eli se on vaihtuva. Joskus se vaihtuu useita kertoja vuorokaudessa. Vaihtumiseen liittyy tiettyä liukumaa IP-tietojen päivittymisessä, josta johtuen pelkkä julkinen IP-osoite on internet-liittymän yksilöintikeinona epävarma ja virheiden mahdollisuus on suuri. Koska IP-osoitteen perusteella ei voi varmuudella yksilöidä tiettyä internet-liittymää, eikä internet-liittymän perusteella voi yksilöidä tiettyä käyttäjää, on vaatimuskirjeiden lähettäminen internet-liittymien haltijoille alun perinkin hataralla pohjalla.

  Keskeinen periaate verkossa tapahtuvassa tiedonsiirrossa on, että tiedosta vastaa aina sen lähettäjä. Vallitsevan oikeuskäytännön mukaisesti internet-liittymän haltija ei vastaa muiden käyttäjien mahdollisesti tekemistä oikeudenloukkauksista. Täten vaatimukset tulee kohdistaa väitteiden mukaisen teon tehneeseen henkilöön, eikä internet-liittymänhaltijaan.

  Nyt ilmiselvästi yritetään erehdyttää laskun saajaa kuvittelemaan, että kysymyksessä olisi perintätoimi, joka perustuisi oikeuden päätökseen tai muuhun sitoumukseen. Kuitenkaan mitään sitoumusta tai päätöstä ei kirjeestä löydy, joten mielestäni KTC Finland Oy syyllistyy petoksen yritykseen näillä laskuillaan, joten pyydän kunnioittavasti, että Kilpailu- ja kuluttajavirasto ottaa tähän virallisesti kantaa.


  Ystävällisin terveisin,

  Ritva Puolakka
  kansalaisaktivisti
   
 18. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  3 805
  Hienoa Dame!!
   
 19. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 240
  Kiitos valkoinen ritarini!! Kuten sanottua, yhteispelillä tämä sujuu. Don MC antoi pelimerkit ja minä vein eteenpäin. Laitoin kirjelmän tiedoksi myös Anna Vuopalalle, Kimmo Mikkolalle ja Pekka Savolalle.
   
 20. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 240
  Tähän pitää laittaa, jos ei uudet lukijat tiedä, niin @electron06 ja @Pääsiäinen olivat minun vankkumattomat kannattajani, vaikka skeidaa tuli niskaan niin maan perkeleesti. He siis uskoivat minuun ja minun sanomaani alusta alkaen ja siitä iso kiitos! Tuo valkoinen ritari tulee siitä, kun heille piruiltiin asiasta. Joukkoon tuli tosi paljon hienoja ihmisiä, kuten @(A)Social justice warrior. Jo nimimerkkikin kertoo mistä on kysymys. Mutta kaikki, ihan jokainen tällä palstalla kommentoinut, ansaitsee suuren kiitoksen. Ilman meitä, tämä kusetus olisi jatkunut maailman tappiin asti.
   
 21. NiceMan

  Rekisteröitynyt:
  13.09.2003
  Viestejä:
  1 657
  :-) Lyhyt ja ytimekäs
   
 22. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  3 805
  Heh, muistan kyllä! Täällä oli muutenkin hirveä (muro)epäillys sinua kohtaan. Olen itse vielä "aktiivi" julkisuuteen, lehdistöön, viranomaisiin jne. mutta en postaile näistä sen enempää. Yle MOT voisi mielestäni ottaa kopin siitä missä nykyään trollibisnes menee.. Ei oo naannut.
  Hyvin ollaan murossa saatu vedettyä suitset tälle trolliperseilylle.
   
  Viimeksi muokattu: 05.10.2018
 23. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 240
  Hyvä, ei kannata antaa periksi, kun tietää olevansa oikeassa.
   
 24. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 240
  Suurin kiitos kuitenkin siihen, miksi aloin puolustamaan kiristyskirjeiden uhreja, liittyy minun omaan lapsuuteeni. Äitini oli yksinhuoltaja isän törppöilyjen takia ja hän joutui tosi tiukasta viemään meitä eteenpäin. Kun luin joltakin palstalta, että yksinhuoltajaäiti joutui tämän kusetuksen uhriksi, niin silloin ajattelin, että kiitti mulle riitti. Äideillä on ihan tarpeeksi kovaa kasvattaa lapsiaan yksin, niin sitten kusipää lakimiehet tulevat vielä heiltä viemään viimeisenkin elannon. Ei kiitos. Nyt teitte jätkät väärän valinnan ja saitte Ritva Puolakasta ikuisen vihollisen. Te kävitte yksinhuoltajaäiten kimppuun, joilla on tarpeeksi vaikeaa muutenkin ilman miehen tukea.
   
 25. Juha Jyväskylästä

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2009
  Viestejä:
  183
  Tulikos kellekkään eilen kirjeitä ??
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti