Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 240
  Hehheh... On niille sattunut virheitä aiemminkin. https://www.savonsanomat.fi/talous/Perintätoimisto-on-lähettänyt-tukun-virheellisiä-laskuja/414149

  Tuossa artikkelissa kehotetaan olemaan suoraan yhteyksissä poliisiin. "Poliisi kehottaa jättämään huijauslaskut ehdottomasti maksamatta ja toimittamaan lähimmälle poliisille. Tulleesta laskusta kannattaa siis aina katsoa sen sisältö, että se vastaa tilattua tavaraa tai palvelua eikä ole sisällöltään täysin keksitty." https://www.savonsanomat.fi/kotimaa/Poliisi-Varo-jonninjoutavia-laskuja/414358
   
  Viimeksi muokattu: 02.10.2018
 2. peternorth

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2015
  Viestejä:
  300
  "Vanhimmat saatavista ovat erääntyneet jo vuonna 2005."

  Minusta tää kertoo tuosta firmasta kaiken olennaisen.
   
 3. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 240
  Nyt kun tuli tuo poliisi puheeksi, niin muistin, että minullahan on yksi päätös tutkimattajättämisestä, kun Hedman Partners oli yrittänyt rikosilmoituksen tekoa. Se näkyy kun rullaa alas. http://www.ritvapuolakka.fi/437839388

  Laitoin nyt näille fiksuille rikoskomisarioille sähköpostia menemään, eli asia tulee ainakin tätä kautta poliisin tietoon. Liittenä oli pentti peruskäyttäjän kirje sekä KTC:lle tekemäni reklamaatio.


  Onko tämä huijauslasku liittyen tekijänoikeushyvityksiin?

  ti 2.10.2018, 17.14
  [email protected];
  [email protected]

  Hei,

  Tietooni on tullut perintätoimisto KTC Finland Oy:n lähettämä kirje, joka erehdyttää vastaanottajaa luulemaan, että pohjalla olisi oikeuden päätös ja tämän perusteella saatavaa "tekijänoikeuskorvauksesta" peritään. Tekijänoikeudenhaltijat eivät ole saaneet markkinaoikeudelta muuta, kuin yhteystietojen luovutuspäätöksen vuosia sitten, eikä siinä ole käsitelty mistään korvauksista. Ohessa yritykselle asiasta laittamani reklamaatio, johon eivät ainakaan vielä ole vastanneet mitään.

  Olen ollut OKM:n hallitusneuvos Anna Vuopalaan yhteyksissä ja ainakaan tuo kirje ei täytä niitä suosituksia, joita ministeriö on antanut. https://minedu.fi/kirjevalvonnan-suositukset

  Pyydän kohteliaimmin, että tutkisitte tämän asian mitä pikimmiten, jottei Suomen kansalaiset vaan peloissaan mene maksamaan laskua, jolle ei ole laillista perustetta.

  Ystävällisin terveisin,

  Ritva Puolakka
   
 4. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 218
  Onkohan näitä lähtenyt vaan muutama testiksi / virheenä, kun enempää ei ole ilmoittautunut, eikä googlekaan löydä mitään?

  Vai menikö postitukset jäihin heti alkuunsa ? :) Joka tapauksessa epätoivoiselta viimeiseltä yritykseltä tämä edelleen vaikuttaisi. Mistä se sitten kertookaan, että yhtään "saatavaa" ei ole oikeuden arvioitavaksi viety.

  Mun mielestä toi erehdyttää ennemmin luulemaan, että pohjalla olisi joku syntynyt sopimus. Kun tekijänoikeuskirjeissä taas noin yleisesti ainakin on kyse sopimusehdotuksesta. Mitään sopimusta ei ole syntynyt, jos ehdotusta ei ole hyväksynyt. Ei nyt sinänsä merkitystä.
   
  Viimeksi muokattu: 02.10.2018
 5. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 240
  Oli miten oli, mutta pitää pysäyttää heti alkuunsa, nyt kun viranomaisetkin tietävät mistä tässä asiassa on kysymys.
   
 6. errol1234

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2018
  Viestejä:
  41
  Osaako joku sanoa missä ajassa nämä tekijänoikeusrikkomukset tai -loukkaukset vanhenee, tai milloin niiden korvausvelvollisuus vanhenee? Tuli mieleen sellainen ajatus, että jos nämä vanhimmat tapaukset alkavat vanheta pian ja sen takia on vain tietyille lähetetty vielä viimeisen kerran yritys rahastaa.
   
 7. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 218
  Joo ilman muuta kannattaa laittaa tietoa eteenpäin.
   
 8. sivustaseuraaja66

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2017
  Viestejä:
  176
  Voi olla että on muutkin saaneet mutta ne ensimmäiset olleet yhteyksissä kyseisiin perintäkirjeen lähettäjiin ja valittaneet joka paikkaan. Tämä KTC:n isä ja poika parivaljakko älynneet että tämä ei ehkä olekaan niin hyvä idea. Lisäksi HP:llakin oli alussa samaa yritystä jonka nopeasti älysivät lopettaa.
   
 9. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 240
  Rikkomus on kaksi vuotta ja rikos viisi, eli tietenkin yrittävät vielä kaikkensa, jotta saisivat rahat pois.
   
 10. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 218
 11. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 240
  Se näyttikin olevan Adultian heiniä tuo "M.I.C.M. Mircom International Content Management & Consulting Limited". Tietenkin, jos joku on hyväksynyt sopimustarjouksen ja ei sitä sitten ole maksanutkaan, niin sen tietenkin voi antaa perittäväksi, muttä käsitykseni mukaan siitä ei nyt ainakaan näiden kahden täällä olevan tapauksessa ole kysymys.
   
 12. pentti peruskäyttäjä

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2015
  Viestejä:
  93
  En ole vielä ehtinyt.
   
 13. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  888
  ai hedarit koitti jo kerran tätä? eli hedarin uhrit tuskin saavat näitä kirjeitä?
   
 14. pentti peruskäyttäjä

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2015
  Viestejä:
  93
  Kyllä, ei ole mitään sopimustarjousta hyväksytty, enkä hyväksy.
   
 15. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 240
  Ok, eli hyvä selvennys vielä, että mitään sopimusta, johon lasku perustuisi, ei ole olemassa.
   
 16. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 240
  Jos Hedman Partners luopuu trollibisneksestä, niin sen päämiehillähän on iso vino pino teleoperaattoreilta saatuja yhteystietoja tallessa. Kyllähän ne tekijänoikeuksien haltijat voivat siirtyä käyttämään samanlailla noita KTC:n palveluja, kuin tämäkin nyt esillä oleva tapaus.
   
 17. sivustaseuraaja66

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2017
  Viestejä:
  176
  Eiköhän Hedaritkin yritä jollekkin tietämättömälle siirtää eteenpäin tätä bisnestä kun osoitteiden tulo loppui ja kukaan ei enää maksa. Heidänkin viimeisimmistä osoitteista mitä ovat massalla saaneet on jo reilu vuosi aikaa. Vai oliko heillä vielä vetämässä jotain MAO:n kusetus osoitteiden haku yritystä, jossa olivat vaan pyörittäneet koepalojen määrä ylöspäin?
   
 18. anonyymi666

  Rekisteröitynyt:
  26.04.2017
  Viestejä:
  27
  Kysäisin huvikseen Turren chat-palvelusta (:D) mielipidettä tähän asiaan:

  KYSYMYS: Moi, teille on tuttuja noi kiristyskirjeet, niin mitä mieltä olette uuden tulokkaan KTC Finland Oy:n tyylistä? Linkin alareunasta löytyy kirje kokonaisuudessaan. http://www.ritvapuolakka.fi/440320225
  Mielestäni kyseessä on laiton perintä, kun puhutaan laskusaatavasta vaikkei oikeuden vahvistamaa velkaa ole syntynyt.

  VASTAUS: Hei, yleensä on pidetty tosiaan sopimattomana lähettää tekijänoikeusvaatimuksia laskun muodossa, jos takana ei ole sopimusta.

  "Sopimaton" kuvastaakin uusimpien trollien toimintaa hyvin...
   
 19. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 240
  Ihan varmasti yrittävät, sinnehän se perintään erikoistunut lakimieskin vasta palkattiin. Tänään kyselin MAO:sta, että onko tullut uusia päätöksiä tai hakemuksia 4.9.2018 jälkeen. Laitan sitten näkyville, jos on uusia.
   
 20. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 240
  Hyvä kun kysyit! Muuten ihan hyvä vastaus, mutta tuo "sopimaton" on aivan liian lievä ilmaisu.:D
   
 21. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 346
  Lisätään tähän sen verran, että nämä Damen luvut ovat rikosoikeudellisia vanhenemisaikoja, eli näiden aikojen umpeuduttua ei voi enää napsua sakkoja tai vankeutta. Jos sen sijaan korvauksia haetaan riitajuttuina siviilioikeudesta, kuten MAOsta, ajat voivat olla huomattavasti pidempiä - teoriassa jopa kymmenen vuotta. Velka vanhenee kolmessa vuodessa jos sitä ei aktiivisesti peritä, mutta että kyseistä pykälää voisi soveltaa tähän tapaukseen, pitäisi ensin saada selville, onko epäillyn tekijän ja vaatimusten esittäjän välillä velkasuhdetta ilman oikeuden tuomiota (vai onko suhde syntynyt jo tekohetkellä, ja oikeus vain vahvistaa sen), ja toiseksi että riittääkö velan vanhenemisen katkaisuun pelkkä innokas kirjespämmi.

  Maalaisjärki voi toki sanoa vastausten näihin kysymyksiin olevan ilmiselviä. Mutta että saataisiin minkään sortin lopullista vastausta, niin trollin pitäisi haastaa yli kolme vuotta vanha tapaus, että oikeus joutuisi ottamaan asiaan sen käsittelyn yhteydessä kantaa.

  ---

  Tuosta KTC:n kirjeestä voisi yleisluontoisemmin todeta sen verran, että juridisesti se ei ole sen kummoisempi lappu kuin Haajankaan postittelemat terveiset. Maksuvelvoitteen syntymiseen tarvitaan edelleen oikeuden tuomio, joten sille ei tarvitse periaatteessa korviaan lotkauttaa. Mutta sisällöltään se on kaikesta huolimatta härskein tähän asti nähdyistä. Sivuunkirjoittaneen tajuntaan kirskahti aika pahasti se, että kirje näyttää erehdyttävästi laskulta, ja antaa vieläpä ymmärtää että kyse olisi perinnästä. Ja siitähän ei voi olla kyse ilman vahvistettua velkasuhdetta, eli oikeuden tuomiota. Siltä pohjin KTC:n pitäisi jättää vastaanottaja rauhaan ihan vain sillä, että heille ilmoittaa perinnän olevan aiheeton/riitaisa.

  Jos miettii viranomaisia, joille asiasta voisi valittaa, niin vanhaa tuttua rikosilmoitusta poliisille petoksen yrityksestä voi aina kokeilla. Myös AVIin voi valittaa, kuten ketjussa on kehotettu tekemään. Pääasiallinen perintätoimistoja vahtiva viranomainen on kuitenkin Kilpailu- ja kuluttajavirasto. Jos tuollainen kirje tipahtaisi postiluukusta, niin ihan ensimmäiseksi olisin ehkä itse yhteydessä KKV:n kuluttajaneuvontaan. Se ei ole mikään virallisia valituksia vastaan ottava taho, mutta sieltä saa varmaankin parhaat vinkit siihen, mikä on tehokkain tapa hoitaa asia pois päiväjärjestyksestä. Lisäksi on huomautettava, että kuluttaja-asiamiehellä ja muilla KKV:n alaisuudessa toimivilla kansalaisten edunvalvojilla on myös oma-aloitteinen lupa puuttua havaitsemiinsa epäkohtiin. Eli jos tuonne kuluttajaneuvontaan kilahtaa muutama kymmenen puhelua koskien samaa aihetta, niin siinä voisi olla kyseiselle puljulle aika paljon motivaatiota alkaa penkomaan juttua omaehtoisesti.

  Enkä nyt sano, että tämä olisi se ainoa oikea keino ajaa asiaa eteenpäin. Mutta jos aika ja energia eivät muun elämän ohella riitä kauhean kummoiseen kansalaisaktivismiin - ja tähän välin hatunnosto Damelle ja muille, joilla sitä riittää - niin tuo on se kevyin korsi jonka tähän kekoon voi käydä kantamassa.
   
  Viimeksi muokattu: 02.10.2018
 22. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 240
  Kiitos itsellesi, että tulit tarkentamaan noita vanhentumisaikoja. Lisäksi on hyvä kuulla mielipiteesi, miten kannattaa jatkaa, jos saa tämän viimeisimmän kirjeen, joka oli naamioitu perinnässä olevaksi laskusaatavaksi. Mutta jokainen oman aikansa ja intonsa puitteissa tekee parhaansa tämän asian eteen, sen pitää riittää. :)
   
 23. errol1234

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2018
  Viestejä:
  41
  Kiitokset tästä! Ehkä se isoin asia mikä omaa päätä on vaivannut, kun olen miettinyt tähän kirjeeseen vastaamista on se ajatus siitä, että vastaamalla ottaa riskin joutua trollin silmätikuksi, niinkuin aiemmin näissä perinteisimmissä kirjeissä se paras ohje oli olla vastaamatta lainkaan, mutta ilmeisesti näiden uusien kirjeiden kanssa tuon menettelyn voi unohtaa.
   
 24. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 218
  Onhan se nimenomaan sitä, jos ei ole sopimusta :)
   
 25. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 240
  Sitähän se tietenkin on, mutta itse olisin käyttänyt lisänä jotakin voimasanaa.;)
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti