Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 240
  Se on hyvä nyt. Mielestäni siinä perustellaan hyvin, ettei ko. henkilö ole syyllistynyt tekijänoikeuden loukkaukseen ja jo tämän perusteella lasku on aiheeton, jonka lisäksi laskulla ei ole oikeuden vahvistusta. Kiitos vaivannäöstäsi!
   
 2. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 240
  Ei tietenkään kannata hosua, vaan selvittää asia ensin. Nyt täällä on mielestäni käyty asiaa monelta kantilta läpi, joten laskun saajat voivat miettiä, mikä itselleen on paras keino hoitaa asia.
   
 3. Trollitkuriin

  Rekisteröitynyt:
  04.02.2017
  Viestejä:
  87
  Itse en ainakaan ensimmäiseen kirjeeseen reagoisi mitenkään. Myös Hedman yritti aikanaan samaa temppua ja käytti välikätenä perintätomistoa, se loppui lyhyeen. Mikäli välttämättä haluaa jotain vastata tämä riittänee:

  "Kiistän ladanneeni tai jakaneeni lainvastaisesti mitään teoksia hallitsemani internetliittymän kautta. Mikäli mainitsemanne kaltainen oikeudenloukkaus on tapahtunut, kyseisen teon on tehnyt joku muu. Kiistän sekä väitteen että saatavan kokonaisuudessaan.
  Kirjeessänne mainittu Saatava ei ole myöskään minkään sitoumuksen tai sopimuksen perusteella syntynyt, eikä se ole oikeuden vahvistama. Se on perusteeton, eikä sillä ole lainvoimaa.

  En näe esittämässänne asiassa tarvetta jatkotoimenpiteisiin. Katson että asia on loppuunkäsitelty."

  Onko muuten DrVatasella mielipidettä asiaan?
   
 4. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 218
  "2.2 Perintää ei saa viivyttää
  Perintää ei saa pitkittää tai viivyttää tarpeettomasti. Jos saatavaa aletaan periä vasta pitkän ajan kuluttua eräpäivästä, ongelmia saattaa syntyä sekä velkasuhteen olemassaolon että velallisen maksuväitteen todentamisen osalta. Velkojan tulee tälloin varautua esittämään selvitystä paitsi velkasuhteen perusteesta ja olemassaolosta myös perustelemaan, miksi perintä on viivästynyt."

  https://www.kkv.fi/ratkaisut-ja-jul...htaiset/hyva-perintatapa-kuluttajaperinnassa/

  Mutta ehkä leikkiperintää saa.

  "Maksuvaatimus eroaa maksumuistuksesta kahdella tavalla. Ensinnäkin maksuvaatimuksen lähettää perintätoimisto, kun taas maksumuistutuksen lähettää velkoja itse tai perintätoimisto velkojan asiamiehenä. Lisäksi maksuvaatimus tarkoittaa varsinaisen perinnän alkamista. Maksuvaatimus on määrämuotoinen perintäkirje ja oikeudellisen perinnän aloittamisen edellytys."

  http://www.ikassa.fi/maksuvaatimus
   
  Viimeksi muokattu: 01.10.2018
 5. reynolds

  Rekisteröitynyt:
  15.01.2011
  Viestejä:
  262
  Miksi maksumuistutusten lähettäminen ja perintä kannattaa ulkoistaa?

  Asiakkaasi maksumotivaatio on suurempi perintätoimiston myötä  https://www.ktc.fi/perintapalvelu/
   
  Viimeksi muokattu: 02.10.2018
 6. ilkkes

  Rekisteröitynyt:
  11.11.2004
  Viestejä:
  1 130
  Just näin. Motivoidaan maksamaan. Ja tosiaan perintä ei näyttäisi alkaneen. Näin ollen mitään ei tarvitse alkaa riitauttaa heidän kanssaan eli eipä kannata olla yhteydessä mitenkään. Viranomaisiin yhteyttä mielummin.
   
  Viimeksi muokattu: 01.10.2018
 7. tuntematon kotilo

  Rekisteröitynyt:
  17.01.2017
  Viestejä:
  113
  Samaa mieltä. Maksumuistutuksiakaan ei saisi lähettää tuollainen firma kuin korkeintaan 2kpl jonka jälkeen pitää siirtyä maksuvaatimukseen
   
 8. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 218
  Oon itse asiassa melko varma, että mitään maksuvaatimusta ei tule. Ja vaikka aiemmin totesin CMS:n tms olevan tässä se pääjehu, niin Adultia saattaa olla tässä kusetuksessa mukana ihan yhtä hyvin edelleen.
   
  Viimeksi muokattu: 01.10.2018
 9. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 240
  Lukekaa nyt se laskusaatava uudestaan. Siellä toisella sivulla sanotaan: "KTC Finland Oy:n perittäväksi on saatettu oheinen tekijänoikeuden loukkaukseen liittyvä saatava. Olemme saaneet yhteystietonne teleoperaattoriltanne markkinaoikeuden päätöksen mukaisesti. Olemme havainneet, että olette jakaneet luvatta seuraavaa elokuvaa vertaisverkossa käyttäen BitTorrent-teknologiaa:.."

  Perintätoimet on siis aloitettu, eli prosessi on laitettu käyntiin. Siinä edetään määrätyn protokollan mukaisesti, jotta laillisuus muodollisesti täyttyisi. Muistutuksen jälkeen tulee vaatimus ja jos näihin ei reagoida, niin prosessi jatkuu tai siten se voi tietenkin jäädä sillensä.

  Täällä on annettu hyvät ohjeet miten toimia, eli ottaa yhteys viranomaisiin tai käyttää vastinepohjaa reklamaatiossa. Jos on epävarma miten toimia, niin kuluttajaneuvonnasta voi kysyä lisää, niin saa varmistuksen. Notarealin ohje https://murobbs.muropaketti.com/posts/1718599997/ ja Don MC:n vastinemalli https://murobbs.muropaketti.com/posts/1718600023/
   
 10. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 218
  Nyt rauha. Perintä ei ole alkanut vielä, koska siinä kohtaa KTC itse ottaa asian kontolleen. Nyt se postittaa vain huomautuksen toimeksiantajan puolesta.
   
 11. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 240
  Lue kirje uudestaan, koska tänään en tästä jouda jankaamaan. Jokainen kirjeensaaja voi kysyä kuluttajaneuvonnasta lisää ohjeita ja jokainen päättää itse, miten toimii. Itse en halua kenenkään kohdalla, että perintätoimiston reskontraan jää saatava, jota vielä vuosien päästä karhutaan ja korko juoksee. Mielestäni tämä kusetus kannattaa lopettaa heti alkuunsa.
   
 12. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 218
  Toki asian voi halutessaan riitauttaa missä kohtaa vain, mutta lain mukaan perinnässä vaaditaan maksuvaatimus.

  Enkä ihan heti keksi mille se korko juoksisi, kun summakin on aivan väärä kirjeessä. Mitään olematonta ei voi karhuta.
   
  Viimeksi muokattu: 01.10.2018
 13. errol1234

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2018
  Viestejä:
  41
  Niin ja eikö maksuvaatimus pidä lähettää 2 viikon päästä muistutuksesta, eli ei nämä vuosiksi jää mitään korkoa kasvamaan jos näitä haluavat periä.
   
 14. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 240
  Laitoin nyt KTC:lle viestiä asiasta.

  "Tekijänoikeuskorvaus"

  Ritva Puolakka
  ma 1.10.2018, 10.01
  [email protected]


  [​IMG]
  [​IMG]

  Hei,


  Tietooni on tullut, että "KTC Finland Oy:n perittäväksi on saatettu oheinen tekijänoikeuden loukkaukseen liittyvä saatava. Olemme saaneet yhteystietonne teleoperaattoriltanne markkinaoikeuden päätöksen mukaisesti. Olemme havainneet, että olette jakaneet luvatta seuraavaa elokuvaa vertaisverkossa käyttäen BitTorrent-teknologiaa:..".

  Tämän johdosta huomautan, että mitään laskusaatavaa ei ole olemassa, koska se ei perustu mihinkään sitoumukseen tai sopimukseen, eikä ole oikeuden vahvistama. Se on siis perusteeton, eikä sillä ole lainvoimaa. Markkinaoikeus on aikoinaan antanut päätöksen yhteystietojen luovutukselle, eikä millekään muulle.

  Tiedoksenne saatan, että Internet-liittymällä voi olla useita eri käyttäjiä samasta julkisesta IP-osoitteesta. Julkinen IP-osoite ei yksilöi henkilöä. IP-osoitetta ei voi pitää henkilötietona, eikä sitä siten voi yhdistää yhteen luonnolliseen henkilöön. IP-osoitetta voi käyttää useatkin laitteet - sekä talouden omat, että vierailevat - ja joilla jokaisella voi olla useita eri käyttäjiä.
  Internet-liittymän julkinen IP-osoite on lisäksi useimmiten ns. dynaaminen, eli se on vaihtuva. Joskus se vaihtuu useita kertoja vuorokaudessa. Vaihtumiseen liittyy tiettyä liukumaa IP-tietojen päivittymisessä, josta johtuen pelkkä julkinen IP-osoite on internet-liittymän yksilöintikeinona epävarma ja virheiden mahdollisuus on suuri.Koska IP-osoitteen perusteella ei voi varmuudella yksilöidä tiettyä internet-liittymää, eikä internet-liittymän perusteella voi yksilöidä tiettyä käyttäjää, on vaatimuskirjeiden lähettäminen internet-liittymien haltijoille alun perinkin hataralla pohjalla.

  Keskeinen periaate verkossa tapahtuvassa tiedonsiirrossa on, että tiedosta vastaa aina sen lähettäjä. Vallitsevan oikeuskäytännön mukaisesti internet-liittymän haltija ei vastaa muiden käyttäjien mahdollisesti tekemistä oikeudenloukkauksista. Täten vaatimukset tulee kohdistaa väitteiden mukaisen teon tehneeseen henkilöön, eikä internet-liittymän haltijaan.

  Jos teillä ei ole varmaa tietoa, kuka nämä tekijänoikeudenloukkaukset olisi tehnyt tai oikeuden päätöstä saataviin, niin mielestäni nämä kirjeet täyttävät jo petoksen yrityksen tunnusmerkistön.

  Ystävällisin terveisin,

  Ritva Puolakka
  kansalaisaktivisti
   
 15. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 240
  Laitoin kirjeen myös eteenpäin Anna Vuopalalle ja Kimmo Mikkolalle. Kirjettä voi jakaa eteenpäin mediaan tai minne haluatte. Kiitos Don MC:lle avusta!:)
   
 16. tuntematon kotilo

  Rekisteröitynyt:
  17.01.2017
  Viestejä:
  113
  Jännityksellä odotan vastataako tuo KTC yhtään mitään tuohon sinun s-postiisi. Voisin melkein veikata että ei.
   
 17. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 240
  Kyllä siihen jotenkin reagoidaan, perästä kuuluu. Laitoin myös Hesarin Juha-Pekka Raesteelle tiedoksi.
   
 18. Don MC

  Rekisteröitynyt:
  19.09.2017
  Viestejä:
  102
  Viimeksi muokattu: 01.10.2018
 19. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 240
 20. vainamoinen84

  Rekisteröitynyt:
  25.08.2011
  Viestejä:
  2
  Onkohan tässä sellaista pelkoa, että KTC haastaa käräjille kun on lähettänyt tuon reklamaation, jossa kiistää tehneenä mitään.
   
 21. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 240
  Nyt voi varmasti rauhassa muutaman päivän katsella, että miten reagoivat, varsinkin jos saadaan media kiinnostumaan asiasta.
   
 22. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 218
  Ei ole määritetty laissa. "Lähetämme ensimmäinen perintäkirjeen eli maksuvaatimuksen velalliselle yleensä seitsemän arkipäivän sisällä erääntyneestä maksumuistutuksesta." kertoo KTC sivuillansa. Sitä voi sitten kelailla millä todennäköisyydellä nämä menisi tosta muistutuspalvelusta eteenpäin itse perintään.
   
 23. errol1234

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2018
  Viestejä:
  41
  Jos haastaa haluaisivat niin luulisi sen haasteen tulevan olipa kiistänyt asiaa tai ei, mutta eiköhän se ole aika äärimmäisen epätodennäköistä, kun miettii mikä trollifirma tuolla taustalla on. Helppoa rahaa he haluavat ja haasteen kautta se ei niin helppoa enää ole.
   
  Viimeksi muokattu: 01.10.2018
 24. errol1234

  Rekisteröitynyt:
  28.09.2018
  Viestejä:
  41
  Okei, mutta kuitenkin perintäähän ei saanut pitkittää, eli ei siis kai voi vuosiksi jäädä korkoa kasvamaan ennen kun sitten siirtyvät tuohon perintävaiheeseen, mutta tosiaan tuohon nämä tuskin tulevat koskaan johtamaan.
   
 25. peternorth

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2015
  Viestejä:
  300
  Vai niin, että taas joku uusi yrittäjä. Eipä kait muuta kun kirjettä odotellessa. Kieltämättä vähän passaa epäillä, etteikö tämä kyseinen pulju tiedä tasan tarkkaan mitä on tekemässä, jos ovat puljailleet jotain pysäköintivalvontaa. Trolleja mitä trolleja sanon minä. Toivottavasti viranomaiset puuttuu kerrankin ajoissa tähän toimintaan.

  Kyllähän tuolla oli aika selvästi kerrottu, että tällä yritetään "motivoida" maksamaan. Samaa sontaa siis mitä Adultialla ja HP:lla on ollut käytännössä, tässä vaan perintätoimisto penäämässä. En usko, että lähteevät haastamaan ketään noin heikoin todistein kun mitä on hallussa. Eli ei yhtään mitään. Puhumattakaan siitä, että noi tapaukset on niin vanhoja muutenkin. Ja veikkaanpa muuten, että Porno Tomppa on tässä edelleen messissä. Ei ainakaan yllättäisi meikäläistä.
   
  Viimeksi muokattu: 01.10.2018

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti