Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. mlackke

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2004
  Viestejä:
  799
  Äläpä hätäile, siellä eetu jo kynä kuumana kirjoittelee MAOlle kuinka suomalaiset operaattorit rikkosivat ties mitä Geneven sopimusta / ydinasekieltoa poistamalla logeja liian aikaisin. "Logien poistaminen uhkaisi maamme turvallisuutta jne" :)
   
 2. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 474
  Viisas mies tuo Karlung. Kyllä nämä kaikki kuitenkin vaikuttavat Suomenkin operaattoreihin, mutta muutoksen saaminen vie aikaa. Hieno juttu, että Tivi ja Mikrobitti uutisoi tästä.
   
 3. Hasturinpoika

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2011
  Viestejä:
  669
  Hienoa toimintaa.

  "Ruotsalaisoperaattorilla ei tekijänoikeustrollausta katsota hyvällä. Bahnhofin mukaan kyseessä on kiristystoiminta, ja yhtiö huomauttaa muiden operaattoreiden mahdollistavan tällaisen toiminnan säilyttämällä asiakastietoja huomattavasti kauemmin kuin on tarpeen."

  ”Monia viattomia ruotsalaisia on syytetty elokuvien laittomasta lataamisesta. Se ei ole pelkästään lainopillinen skandaali, vaan piraattikirjeet vaikuttavat myös perustuvan väärään tietoon. Kirjeiden vastaanottajilla on vaikeuksia puolustaa itseään epäreiluja tuhansien dollareiden vaateita vastaan,” Bahnhofin toimitusjohtaja Jon Karlung toteaa.
   
 4. eriävä mielipide

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2018
  Viestejä:
  228
  Onhan sekin epäreilua, jos operaattori ei säilytä laskutustietoja edes sen vertaa että jos riitaa tulee 1-3 kk välein tulevasta laskusta niin riitaa voisi selvittää laskutustietojen perusteella (esim. onko roamingin käyttö ollut edes mahdollista ja kuka käytti)?

  Periaatteessa, jos operaattorit suoraan velvoitettaisiin maksamaan oikeuksien haltijoiden esittämät vaatimukset, vaatimuksia ei siis voisi esittää liittymille, markkinaoikeutta ei tarvittaisi, kun valvotut IP-osoitteet osoittavat suoraan operaattoriin -> operaattori maksaa Hedmnin esittämät "laskut", kun ei ole suojannut "syyttömiä liittymiä" kriminaalin suorittamalta luvattomalta latailulta -> operaattorit äkkiä keksisivät keinot estää tai rajoittaa p2p-latailut ja kukaan ei joutuisi maksamaan mitään.

  Taitaa jo nyt olla Elisan jne liittymissä useat liittymät saman IP-osoitteen takana niin että verkkopeleihin jotka vaativat oman IP-osoitteen, osallistuminen perusliittymällä on mahdotonta -> joutuu pyytämään erikseen operaattorilta että saa oman yksilöllisen IP-osoitteen -> oma yksilöllinen IP-osoitekin voidaa rajoittaa operaattorin puolelta niin että latailu on mahdotonta tai vaikeaa? -> eipä tule "laskuja" enää kenellekään?

  Operaattorithan olisivat tähänkin asti kevyesti "laskut" pystyneet maksamaan, ilmeisesti "laskuissa" pyörinyt vain muutama miljoona euroa yhteensä (?), enemmänhän operaattoreilta on mennyt kaikenlaisiin kuluihin markkinaoikeuden hakemusten ja niiden lakimieskäsittelyiden ja ip-osotteiden tarkistamisen kanssa, tai ainakaan paljoa ei ole eroa siihen, vaikka operaattori olisi itse maksellut Hedmanille 50 euroa jakso päämiehille ja Tecxipion kulut valvonnasta?

  pölinäää
   
 5. erghasor

  Rekisteröitynyt:
  14.09.2017
  Viestejä:
  196
  Sitten olisi trollien helppo avata läjäpäin uusia liittymiä ja warettaa ns. "kaikki" :D

  Miksei samalla kustanneta trollien lakimiesten bonukset suoraan verovaroista?

  Ja onhan tätä "operaattorin vika" -korttia yritetty käyttää maailmalla useaankin kertaan, ja joskus kai jostain kumman syystä mennyt läpikin...
   
 6. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 378
  Tämä olisi sitten lainvastaista, kiitos EU:n todella tiukkojen net neutrality -asetusten.
   
 7. erghasor

  Rekisteröitynyt:
  14.09.2017
  Viestejä:
  196
  Suurin ongelmahan tässä toki olisi (trollien kannalta) se, että lauseen loppuun mennessä koko bisnes olisi kuihtunut täysin kasaan. Rahaahan tässä ollaan tekemässä, eikä mitään tekijänoikeuksia suojelemassa!

  Ja kuten nykäänkin, ne jotka haluaisivat warettaa, lataisivat torrentit VPN:n / seedboxin kautta, tai käyttäisivät vaihtoehtoisia lataustapoja (megaupload jne.) TAI katsoisivat materiaalin (katsojalle) täysin laillisesti jostain (piraatti)stream-palvelusta.
   
 8. Hasturinpoika

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2011
  Viestejä:
  669
  More Than 35,000 ‘Pirates’ Targeted in Swedish Lawsuits This Year


  “It’s time to reverse the trend before another 100, 1000 or 10,000 individuals have to join the growing group of victims. The practice of sending extortion letters to internet users solely based on IP-addresses does not meet any requirements of legal certainty and must be stopped,” Bahnhof’s Communicator stresses.
   
 9. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 474
  Markkinaoikeudelta sain nyt tiedon, että 4.9.2018 on annettu päätös 443/18 (Adultian juttuja). Warnerin 31.7.2018 turvaamistoimihakemuksen dnro 2018/261 jälkeen ei ole tullut uusia asioita vireille tähän asiaryhmään.
   
 10. korvaoo

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2003
  Viestejä:
  4 350
  eikös tuossa mao ota jo aika tarkkaan kantaa tästä merkittävyyskynnyksestä, kun määrää kait vain kahden liittymän tiedot annettaviksi? onko näitä linjauksia ollut jo aiemmin?
   
 11. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 474
  Kyllä vaan ja aiemmin oli keväällä jo näitä päätöksiä. http://www.ritvapuolakka.fi/428787497 Tässä viimeisen päätöksen liitteessä on mustattuna kaikki IP-osoitteet, joten siinä ei näy erikseen niitä kahta, mutta se tulee ilmi päätöksen sivulla 13(17). Jos ajattelee, että IP-osoitteita on ollut 221 ja vain kahdesta saa yhteystiedot, niin voi tosiaan miettiä, että lyökö tämä enää trolleille leiville Suomessa. Näyttääkin, että Suomen markkinaoikeus olisi nyt edellä Ruotsin vastaavasta.
   
 12. erghasor

  Rekisteröitynyt:
  14.09.2017
  Viestejä:
  196
  pdf:n mukaan alkuperäinen hakemus on saapunut 15. 11. 2016.

  Tämän jälkeen ketkujen kotisivut (adultia.fi ja filmia.fi) on suljettu, ja ilmeisesti myös kirjepommitus on lakannut? (Veikkaisin kirjeiden lähettämisen maksavan huomattavasti enemmän kuin kotisivujen ylläpidon).

  Tästä moni on päätellyt, että ehkä totesivat markkinaoikeuden linjamuutoksen ansiosta trollauksesta potentiaalisesti saatavan rahamäärän laskeneen sen verran, ettei homma enää rahallisesti kannata.

  Ja nyt kun uusia kiristettäviä olisi tarjolla jopa 2kpl, niin tuskin sen takia kannattaa "herätä kuolleista".

  Varsinkin kun kaikki tietävät, ettei ole mitään riskiä, että adultia koskaan haastaisi ketään oikeuteen. Varsinkaan nyt, kun "tulevaisuuden pelotusvaikutuksesta" olisi minimaalisesti hyötyä, kun uusien potentiaalisten kiristettävien määrä on laskenut näin merkittävästi.

  Ja eiköhän laki kiellä siirtämästä näitä keissejä esim. hedareille. Eli eivätköhän kaikki (2) merkittävät jakajat voi huokaista helpotuksesta. :)

  Toisaalta, suomessa ehdittiin jo tottua "melkein mikä vaan menee läpi" -meininkiin, joten listoille laitettiin kaikki mahdolliset (ja mahdottomat?) IP:t. Ja käsittääkseni tämä adultian hakemus on alkujaan peräisin juuri tältä ajalta. Uudemmissa hedareiden hakemuksissa on jo jouduttu vähän todistelemaan jotain, ja haetuista yhteystiedoista on useampi mennyt läpi. Toki bisneksen kannattavuuden kannalta silti erittäin vähän.
   
  Viimeksi muokattu: 12.09.2018
 13. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  900
  vieläkö HP lähettelee niitä "vanhentumisajan katkaisu" kirjeitä?
   
 14. sivustaseuraaja66

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2017
  Viestejä:
  215
  Taitaa näillä Hedmanin huijareille olla bisnekset ohi. Tässä sen näki että tämä oli vaan sellainen nopeasti rikkaaksi juoni. Ei heillä ollut halujakaan ottaa kiinni oikeita warettajia vain kiristellä tietämättömiä mummoja joiden lapsenlapset käynyt kylässä. Hyvä että loppui tämä ja kansa heräsi ja toivottavasti kaikille näille kiristäjille jää ikuinen leima otsaan tästä hommasta.
   
 15. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 474
  Siltähän tämä vaikuttaa. Nyt on markkinaoikeus herännyt, operaattorit ja kansalaiset heränneet. Adultia ja TOT panneet lapun luukulle, Hedman Partners yrittää vielä kärvistellä. Yhteystietojen saamispäätökset kestävät 8 kk ja ehkä muodon vuoksi 1-2% hyväksytään ja niistäkään ei edes ole varmaa, onko tietoja enää saatavilla.

  Ei voi kuin kiittää Muron porukkaa.
   
 16. Juha Jyväskylästä

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2009
  Viestejä:
  191
  Näin onneksi on taputeltuna tämäkin keissi...
   
 17. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 084
  Montako kertaa on jo todettu että "ohi on", mutta silti Joni ja Eetu pistävät uutta kirjeaaltoa postiin?

  Ei ole ohi, ennen kuin Warner ja muut lopettavat uusien haasteiden ja hakemusten tehtailun. Ja onhan tässä vielä hallinto-oikeus (ja mahdollisesti KHO) päättämässä tietojen luovutuksesta mikä ehkä johtaa johonkin, ehkä ei. Toivottavasti HP:n maine on ikuisesti mennyttä.
   
 18. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 474
  Saahan sieltä tulla vaikka minkälaista kirjeaaltoa, mutta kuinka moni enää näihin versioihin uskoo? Varmasti kaikki mahdolliset lakimiesjuippien uhkailut on keksitty, mutta jos näillä koijareilla kekseliäisyyttä riittää, niin hyvä nähdä minkä jorinan seuraavaksi keksivät.

  Jos joku näihin vielä uskoo, niin sitten saa syyttää vain itseään. Ainakaan markkinaoikeus ei enää usko, media ei enää usko, poliisi ei ole koskaan uskonut, joten pitää olla melko tollo, että näiden satusetien kirjeisiin kukaan enää uskoo.
   
 19. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  388
  Hiukan samoilla linjoilla. Luulen että trollit haluavat nyt yhden voitetun MAO keissin. Siksi niitä IP-osoitetietoja edelleen haetaan. Sen jälkeen on hyvä jatkaa kirjebisnestä vanhoillakin asiakastiedoilla.
   
 20. Juha Jyväskylästä

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2009
  Viestejä:
  191
  Minullakin mappi öössä tilaa vielä vaikka kuin paljon !!! On se kivaa iltaluettavaa uhkauksien kera....Ota yhteyttä yms.. sontaa...
   
 21. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 474
  Hyvä! Mutta tosiaan jos tulee uusia kirjeitä, niin laittakaa minullekin, niin voidaan sitten yhdessä ihmetellä niitä.;)
   
 22. Juha Jyväskylästä

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2009
  Viestejä:
  191
  Viime vuodelle menee kun kusti kanto kirjeitään... Oishan se kiva lueskella uudet värssyt niistä...TAAS !!!
   
  Viimeksi muokattu: 16.09.2018
 23. Juha Jyväskylästä

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2009
  Viestejä:
  191
  Mites Porno - Tommin asiakastiedot missä ne on ??
   
 24. sivustaseuraaja66

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2017
  Viestejä:
  215
  Jotenkin epäilyttää että Tommi ei ole ihan oikealla tavalla puhdistanut tietokonettaan siinä vaiheessa kun on laittanut lapun luukulle.
   
 25. Juha Jyväskylästä

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2009
  Viestejä:
  191
  Meinaakko että Hedarit alkaa karhuamaan niitä laskuja ?? ... Eihän niitä voi siirtää wai voiko ???
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti