Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 474
  Hyviä uutisia! Yhdysvaltain oikeusministeriö on ottanut tosissaan nämä rahanpesu- ym. väitteet, toisin kuin meillä. Tietooni ei ainakaan ole tullut, onko Hedman Partnersin asiakasvaraintilin rahaliikennettä tutkittu, vaikka olen siitä informoinut sekä keskusrikospoliisia että verottajaa. Rahanpesu olisi jopa lapsellisen helppoa reskontran maksamattomien hyvitysvaatimusten avulla. Suomessa on poliisi suhtautunut näihin kirjeisiin suunnilleen, että roskiin vaan, eikä mietitä yhtään sitä, mitä näiden kirjeiden avulla voidaan tehdä muuta, kuin kiristää ihmisiä maksamaan korkeiden oikeudenkäyntikulujen pelossa teosta, mitä eivät itse ole mahdollisesti tehneet.

  Lisäksi olen vielä miettinyt tuota, kun esim. PopcornTime laittaa näitä teoksia saataville kaikkien jaettavaksi, niin keitä siellä taustalla on? Voisiko sekin olla samanlainen honeypot, että nämä oikeuksienhaltijat itse laittavat niitä leffoja saataville ja sitten vakoilevat, ketkä tarttuvat syöttiin ja jakavat niitä. Vaikka täälläkin naureskeltiin näille salaliittoteorioille, niin näyttää olevan, että kaikki on mahdollista.
   
 2. Juha Jyväskylästä

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2009
  Viestejä:
  191
  Näin se menee, todennäköisesti !!!! Varsinkin tuo popcorn time...
   
  Viimeksi muokattu: 19.08.2018
 3. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 474
  En kyllä ymmärrä miten meillä saataisiin viranomaiset oikeasti kiinnostumaan näistä. Täällä perustetaan vain työryhmiä miettimään hyviä käytäntöjä..
   
 4. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  900
  sekin alkaa olemaan jo vanha juttu, nykyisin on "julkisia" seedboxeja jonne työnnetään kaikki automaattisesti torrentista streamattavaksi. torrentteihin ei tarvitse koskeakkaan.
   
 5. mlackke

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2004
  Viestejä:
  799
  Työryhmä josta ei ole paskan vertaakaan hyötyä. Työryhmä jonka palkat maksetaan veronmaksajien rahoilla.

  Viranomaisilla kiinnostaa vasta sitten kun homma saa tarpeeksi julkisuutta. Kuten ns Italiassa että sillan pitää romahtaa, että aletaan tutkimaan missä kunnossa ne ovat.
   
  Viimeksi muokattu: 19.08.2018
 6. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 474
  Siltähän tämä vähän vaikuttaa. Tavalliset kansalaiset kärsivät aiheettomasti tuossa siltaturmassa, koska asiaan ei kiinnitetty viranomaistaholta riittävästi huomiota. Kuinka paljon onkaan tämä kiristyskirje-juttu aiheuttanut ihmisille aiheetonta kärsimystä? Paljon, päätellen niistä viesteistä, joita olen tämän kahden ja puolen vuoden aikana saanut, jonka lisäksi monen, monen hätä on tullut täälläkin esille.

  Teimme silloiselle oikeusministerille joukolla kirjelmiä, joista ongelman laajuus selvisi. Mitä teki hän, siirsi asian OKM:lle, jossa sitten tämä työryhmä perustettiin. Hyvä tietenkin sekin vähä, mutta kuten näemme, amerikoissa sentään oikeusministeriö kiinnostui tästä ilmiöstä ja alkoi tutkimaan sitä.
   
 7. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 474
 8. Keigylord

  Rekisteröitynyt:
  15.12.2017
  Viestejä:
  6
  Milloinhan alkaa puskemaan kirje nro#7:aa. ja taas samaa v....sta. Kohtahan sen aika taas on :confused::mad:. Varmaan ainakin hektiset lauseiden muotuilut käynnissä
   
 9. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 474
  No, jos tulee seitsemäs kirje, niin laittakaa näkyville, niin voisi Antti Häkkästä lähestyä, josko hän paremmin paneutuisi asiaan, kuin edeltäjänsä. Vastanimitettynä oikeusministerinä Häkkänen sanoi:

  "HÄKKÄNEN lupaa myös selvittää oikeusministerinä perusteellisesti sen, mitä oikeusministeriö voisi tehdä niin sanotuille tekijänoikeudellisille kiristyskirjeille.

  Niissä tietyt laki- ja asianajotoimistot lähettävät kymmenille tuhansille kansalaisille hyvitysvaatimuskirjeitä sillä perusteella, että kodin internetliittymän kautta on jaettu tekijänoikeudella suojattua materiaalia, esimerkiksi pieni datamäärä jotain tv-sarjaa.

  Teosta vaaditaan runsasta hyvitystä uhaten muutoin mahdollisella kymmenien tuhansien oikeudenkäynti- ja korvauskuluilla. Häkkänen kertoo juristina saaneensa kansalaispostia aiheesta jo kansanedustajana.

  ”Tässä on periaatteellisesti monta asiaa ristiriidassa jotka saatavat räjähtää”, Häkkänen varoittaa.

  Hänen mukaansa seuraavan kymmenen vuoden kuluessa on kansantaloudenkin kannalta tärkeää, että tekijänoikeuksien valvonta toimii niin, että kansalaisten yksityisyydensuojaa ei uhata."

  Hesarin juttu näyttää nyt olevan maksumuurin takana, mutta olin siitä kopioinut tämän blogiini. http://ritvapuolakka.puheenvuoro.uusisuomi.fi/236624-mika-onkaan-miehiaan-antti-hakkanen
   
 10. erghasor

  Rekisteröitynyt:
  14.09.2017
  Viestejä:
  196
  Olisikohan taas taktisesti ajoitettu juuri veronpalautusten alle :p
   
 11. Keigylord

  Rekisteröitynyt:
  15.12.2017
  Viestejä:
  6
   
 12. Keigylord

  Rekisteröitynyt:
  15.12.2017
  Viestejä:
  6
  Onko kuulunut että Häkkänen olisi tehnyt asialle mitään....Häkkänen ei ole tehnyt asialle mitään...Näytti jäävän siis asia vain puheeksi
   
 13. lolleropallero

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2017
  Viestejä:
  1 148
  Kuulostaa kokoomusministeriltä.
   
 14. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 474
  En kyllä ole kuullut mitään, enkä äkkiseltään netistä löytänytkään.. Voisi tietenkin miettiä, jos Häkkästä lähestyttäisiin asian tiimoilta, että mitä hän on asialle konkreettisesti tehnyt.
   
 15. Keigylord

  Rekisteröitynyt:
  15.12.2017
  Viestejä:
  6
  Mielellään ennenkuin hallitus vaihtuu:)
   
 16. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 474
  Ok, hyvä kun tuli puheeksi, niin minä voin ainakin kirjoittaa hänelle. Jos tulee jotakin mainittavaa mieleen, niin laittakaa vaikka yksärillä minulle, tai sitten kirjoittakaa oma kirjeenne hänelle. https://www.eduskunta.fi/FI/kansanedustajat/Sivut/1334.aspx
   
 17. (A)Social justice warrior

  Rekisteröitynyt:
  28.01.2017
  Viestejä:
  60


  Ymmärrettävästi tiivistetty toi Prendan tapaus tässä videossa. Samalta hepulta löytyy myös muita videoita aiheesta.
   
 18. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 474
  Kiitos, tämä oli tosi hyvä video asiasta! Hyvää työtä kaverit tehneet siellä ja mikä parasta, ihmisillä on mahdollisuus saada rahojaan takaisin. Sain myös yksäriä avuksi Häkkäselle kirjeeseen toiselta nimimerkiltä eli iso kiitos siitäkin!:)
   
  Viimeksi muokattu: 20.08.2018
 19. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 474
  Laitoin nyt oikeusministerille viestiä menemään. Eilen sain luettavaksi tarkemman selonteon ja kantelun markkinaoikeuden toiminnasta, joka on siis menossa myös Häkkäselle. Niihin en nyt puuttunut tässä, vaan halusin tietää mihin toimenpiteisiin oikeusministeri on lupauksiensa mukaisesti alkanut. Kiitos taas aktiivisuudestanne sekä noiden linkkien esilletuomisesta. Toivotaan nyt, että Suomen oikeusministeriö heräisi viimeinkin tähän todellisuuteen.

  ----

  Tekijänoikeudelliset kiristyskirjeet


  |
  Tänään, 8.44
  [email protected]

  AA+valvontaltk.pdf
  7 Mt  Arvoisa oikeusministeri Antti Häkkänen,


  Helsingin Sanomien haastattelussa 6.5.2017 lupasitte perusteellisesti selvittää mitä oikeusministeriö voisi tehdä niin sanotuille tekijänoikeudellisille kiristyskirjeille. http://ritvapuolakka.puheenvuoro.uusisuomi.fi/236624-mika-onkaan-miehiaan-antti-hakkanen

  OKM järjesti työryhmän, jossa pohdittiin hyviä käytäntöjä, mutta oikeusministeriön osuus on jäänyt huomaamatta. Tietenkään julkisuudessa ei perusteellisia selvityksiä näe ennen lopullisia tuloksia, mutta olisi hyvä saada hieman väliaikatietoja selvityksenne tuloksista.

  Kansalaisaktivismin avulla olemme jo saaneet Asianajajaliiton valvontalautakunnan antamaan huomautuksen Hedman Partnersin asianajaja Joni Hatanmaalle, koska hän ei ole noudattanut tekijänoikeuslakia ja markkinaoikeuden määräyksiä. Päätös liitteenä ja tästä on myös uutisoinut kansainvälinen tekijänoikeustrollien vastainen julkaisu TorrentFreak. https://torrentfreak.com/copyright-...opyright-law-disciplinary-board-finds-180721/

  Nyt saimme hyviä uutisia rapakon takaa, kun siellä oikeusministeriö otti nämä kirjeet ja niihin liittyvät asiat tosissaan rahanpesua myöten ja pitkät tuomiot tuli vääryyksiin syyllistyneille asianajajille. https://torrentfreak.com/prenda-lawyer-pleads-guilty-in-pirate-bay-honeypot-case-180818/

  Ohessa myös YouTube-video, jossa paikallinen lakimies kertoo päätöksestä, jossa ihmisillä on siis mahdollisuus saada turhaan maksamansa rahat takaisin. https://murobbs.muropaketti.com/posts/1718583989/

  Mihin toimenpiteisiin te, oikeusministeri Antti Häkkänen olette ryhtyneet tässä asiassa ja nähdäänkö Suomessa vielä se päivä, että korkeiden oikeudenkäyntikulujen pelossa turhaan kiristyskirjeistä maksaneet saisivat joskus rahansa takaisin?


  Ystävällisin terveisin,

  Vantaalla, 21.8.2018


  Ritva Puolakka
  kansalaisaktivisti
   
 20. djtob

  Rekisteröitynyt:
  15.06.2009
  Viestejä:
  379
  Kevyehkö irtiotto tästä: En usko, että Eetu niitä postimerkkejä nuolisi, muuten hän jäisi kiinni liiman imppaamisesta ratista ja melko huurussa saa olla satojen kirjeiden jälkeen. ;)

  En ole vähään aikaan katsellut, mutta nyt katson kaikki jätetyt kommentit lävitse.
   
 21. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 474
  Oikeastaan ei tässä enää huumorilla selviä. Piraattipuolueella ja Effillä olisi ollut tuhannen taalan paikka nousta tämän asian avulla, mutta sen ne kummatkin kämmäsivät. Kansalaisaktiivisuudella ollaan jo saatu paljon aikaiseksi, jotta tavallisten kansalaisten oikeusturva parantuisi. Katsotaan nyt mitä vielä saadaan hallinto-oikeudesta tuloksia oikeudesta omiin tietoihinsa. Suomen oikeusministeriöön en nyt niin kovin paljon toivoani pane, paitsi jos nyt Häkkänen älyäisi käyttää tätä vaaliaseenaan.
   
 22. djtob

  Rekisteröitynyt:
  15.06.2009
  Viestejä:
  379
  En tiedä, että kuka Piraattipuolueella vastuullisella asemalla ottaisi tämän asian hoidettavaksi. Minä olen vaan rivijäsen ja huomauttelen asioista. Tällä hetkellä Piraattipuolue valmistelee itseään tuleviin vaalitapahtumiin ja luulen, että ei ole aikaa katsoa tätä asiaa. Minä en ole osa heidän hallitusta ja aikaisemmat yhdistystoiminnoissa olen vain kyllästynyt. Saatan ehkä joku päivä intoutua taas olemaan osana yhdistyksen toimintaa.

  Niillä toisilla on monta muutakin omia asioita hoidettavanaan, että ei paljon voi keskittyä, esim. Paalijärven piti keskittyä opintoihinsa, että suorittaisi tutkinnon ja luonnollisesti hänellä ei ole aikaa jaettavaksi.

  Ahto Apajalahti Effin hallituksessa sekä Piraattipuolueen edustajana voisi sille lähettää viestiä, että mitä kuuluu sille Effin julkaisulle, mikä piti tulla ajat sitten ulos tuosta tekijänoikeuskirjeistä ja tehdäänkö mitään niille? Ymmärtääkseni Effin piti tehdä jotakin.
   
 23. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 474
  Tästä oli vuosi sitten molempien kanssa puhetta, joten en enää siihen puutu. Juna meni jo.
   
 24. Hasturinpoika

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2011
  Viestejä:
  669
  Trolli toiminta otti kuolemaniskun Tanskassa:

  Copyright Trolls Killed Off in Denmark After Supreme Court Hearing Denied

  "Two ISPs in Denmark have emerged victorious from a battle to keep the personal details of their customers private. Telenor and Telia were previously ordered to hand over information to copyright trolls but when the demands kept coming, the ISPs kicked back. Following a big win for the providers at the High Court in May, the Supreme Court will not hear the case, meaning the trolls will lose access to their cash cows."

  "If disclosure is to be granted in future, online offenses will have to be shown to be serious enough to get the police involved, something that appears to rule out most copyright trolling efforts."


  Tanskan korkeimman oikeuden päätöksen luulisi myös vaikuttavan MAO:n toimintaan.
   
 25. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 474
  Niin luulisi, mahtava homma!:)
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti