Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  912
  Joo hyvää settiä tossa vastineessa. Itsekin täällä ihmettelin, että miten joku voisi enää vaatia hyvitystä vertaisverkossa tapahtuneesta jakelusta, ellei omaa erikseen oikeutta siihen, tai sitten omista laajemmin kaikkia oikeuksia :)

  Tuolla Scanbox Entertainment A/S on ihan pokkana hakenut yhteystietoja Southpaw ja Hateful Eight leffoista. Ja esittänyt vielä lisenssejä hakemuksen tueksi(?). Ja ilmeisesti saanut ne, koska sillä on "oikeus ja velvollisuus puuttua teosten luvattomaan välittämiseen".

  HP on yrittänyt perustella todistelun turvaamista koskevassa hakemuksessa, että Scanbox Entertainment A/S:llä on oikeus hakea yhteystietoja "koska se käyttää puhevaltaa kaikkien konserniyhtiöiden puolesta". Se ei ole kuitenkaan käyttänyt puhevaltaa ainakaan yhteystietohakemusta koskevan päätöksen perusteella Entertainment Distribution Rightsin puolesta, vaan esittänyt lisenssejä itsensä ja elokuvien tuottajien välillä.

  "Scanbox Entertainment A/S saa käyttää sille edellä mainituin tavoin luovutettavia yhteystietoja ainoastaan selvittäessään ja esittäessään sille elokuvien tuotantoyhtiöiltä siirtyneitä oikeuksia koskevia Suomen tekijänoikeuslakiin perustuvia vaatimuksia Suomessa."

  Ja HP:n perustelut sille, että miksi Entertainment Distribution Rightsilla olisi oikeus käyttää Entertainment A/S:n tuotantoyhtiöltä saamin valtuuksin hakemia yhteystietoja on se, että ne ovat samaan konserniin kuuluvia yhtiöitä.

  Ei ihme, että Scanbox ei esitä lisenssejä kanteessa, vaan laittaa julisteita mukaan.
   
  Viimeksi muokattu: 10.08.2018 klo 02:32
 2. antinpoika

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2015
  Viestejä:
  41
 3. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  1 027
  Se kai sen kuvaajan asia, kuvaajat ovat yleensä olleet aika välinpitämättömi ja jostavia, ja tyytyneet poisto pyyntöihin. Siitä seurannut tapa jossa kuvia luvatta käytetään suruttu, ollut halpaa huvia minimi riskillä, vaikka välillä joutuisi maksaan

  Vihjaatko että HP olisi ilman lupaa julkaissut jonkin valokuvan? (siis julkaissut kuvan joka ei muuten voisi julkisesti ko paikassa jakaa)
   
 4. eriävä mielipide

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2018
  Viestejä:
  76
  Mutuna, vaikka ei minulta kysytty, Hedman Partners Eestin iloinen porukka julkaisi Suomen itsenäisyyspäivänä tms Suomen lipun kuvan Twitterissä. kuva oli "Creative Commons" lisenssillä ja ko. kuvan käyttöehdoissa on että kuvaa saa käyttää vapaasti kunhan kuvaajan nimen kertoo kuvan yhteydessä -< Eestiläiset unhtivat kertoa kuvaajan nimen ja joku bongasi virheen ja ensin syytettiin Suomen Hedman Partnersia luvattomasta kuvan käytöstä, Suomen Hedman Partners totesi ettei sillä ole mitään yhteyttä Eestin Hedman Partnersiin, sekä Eestin Hedman Partners poisti viestin kokonaisuudessaan (voiko Twitterissä edes korjailla jo julkaistuja viestejä?) -> operaation tuloksena yksi Suomen lippu vähemmmän Twitterissä.
   
 5. WOP

  Rekisteröitynyt:
  11.11.2016
  Viestejä:
  36
  Pointti on varmaan siinä, että Hedman partnersille maksetaan siitä, että hoitavat saksan trollien asioita, mutta myös ottavat sitä paskaa niskaan. Ja ihan aiheesta kyllä.

  Saksan trollit on vähän suomalaisen kirjeensaajan tavoittamattomissa joten vaikka lakifirma on sinänsä vaan palkattua apua, ei se yllättävää tai edes väärin ole, että sen suuntaan laitetaan kaikki mahdollinen kritiikki.

  Saa kait niitä puolustellakin jos siltä tuntuu, mutta voi miettiä mikä se ihmisten syy siihen on. TTVK laittaa myös kirjeitä ja välillä haastaa porukkaa markkinaoikeuteen eikä sitä paljonkaan julkisuudessa tai edes netissä haukuta. Se erohan on siinä, että toinen pyrkii oikeasti ennenkaikkea tekijänoikeuksien valvontaan ja toinen tekemään rahaa. Aivan sama kenen kustannuksella, ei todellakaan aina tosi piraattien tai silloin tällöin latailevien.
   
  Viimeksi muokattu: 10.08.2018 klo 11:21
 6. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  1 934
  Näinhän ne olivat tehneet. Ilmeisesti kuva poistettiin kun asia huomattiin. Pointti ei tässä yhteydessä ollut kuitenkaan hedareiden mollaaminen, vaan vertaaminen Saksan yliherkkään tekijänoikeuskäytäntöön. Eihän hedareillekaan riitä, jos sanoo että "olen lopettanut warettamisen, sori se oli vahinko" vaan korvauksia vaaditaan joka tapauksessa.
   
 7. eriävä mielipide

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2018
  Viestejä:
  76
  Eikö TTVK Ry se vasta mafia olekin - mm. kerää takseilta ja partureilta radiomaksua jne, joka paikassa rahastamassaa ja pikkumaisesti valvomassa etujaan ja kostamassa rikkojia vastaan?

  Osmo Soininvaara oli 2012 kirjoittanut kritiikkiä kasettimaksusta joka "estää" ulkoisten kiintolevyjen ostamisen Suomesta.

  Artikkelin kommenteissa on mukana "Joni Hatanmaa", joka kai ehdottaa että kasettimaksut ja muut teoston mediamaksut kokonaan pois ja samalla poistettaisiin sen perustana oleva "yksityiseen käyttöön kopiointi" - Jonin mielestä teoksista voisi julkaista kaksi versiota, toista ei saisi kopioida ollenaan ja toista versiota saisi kopioida lisenssin mukaisella tavalla, esim omaan käyttöön tai tietyn määrän kappaleita, joka on huomioitu kalliimmassa hinnassa - ostajat sitten päättäisivät kumman version haluavat ja tekijäiden täytyy vain luottaa että ihmiset maksavat kalliimmasta versiosta jos haluavat tehdä teoksesta itse kopioita. (em. oli vain minun heittämää heikohkoa tulkintaa kommentistä, kun en viitsinyt kopioida)

  http://www.soininvaara.fi/2012/05/12/kasettimaksun-pojan-paluu-osa-ix/

  Eli jos Osmon kommenteissa on sama "Joni", niin hänellä on kuitenkin ollut aikoinaan idoita tekijänoikeusmaksujen keräämisen kehittämiseksi ja nyt siis työn puolesta "no comments" ja päämiesten puolesta "teitin täytyy maksaa hyvitys päämiehelleni!".
   
  Viimeksi muokattu: 10.08.2018 klo 11:57
 8. WOP

  Rekisteröitynyt:
  11.11.2016
  Viestejä:
  36
  Niin no, en minä nyt mitään näitä välttämättä lähtisikään kehumaan. Kunhan totesin, että ainakaan missään näissä Hedmanien sun muiden aikaisemmin suomessa yrittäneiden toiminnassa ei ole oikein mitään puolusteltavaa. Ainakaan jos ei nyt sitten ole todella innokkaasti sillä kannalla, että rahaa saa tehdä ihan millä keinoilla hyvänsä jos vaan osaa sen verran porsaanreikiä hyväksikäyttää, että pysyy edes jotenkuten lain kirjaimen sisällä.
   
 9. mlackke

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2004
  Viestejä:
  763
  Noo jos oikein pitää kaivaa jotaik positiivista tästä niin Posti kyllä tykkää kun Eetu astelee toimistoon ja ostaa hyllyt tyhjiksi postimerkeistä ja menee kotiin niitä nuolee ja liimaa kirjeisiin kiinni.
   
 10. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  3 445
  Kyllä vaan. Posti voisi oikeastaan muistaa Hedman Partnersia oikein omalla joulumerkillä, koska aina ennen veronpalautuksia joulukuussa oli kirjeaalto muistuttamassa, että älä osta lahjoja lapsillesi, vaan käytä ne meidän makeaan elämään ja varsinkin teosta, jota et sinä itse ole mahdollisesti tehnyt.

  Kolkuttaakohan noilla ikinä omatunto, että kiristivät tuhansia suomalaisia maksamaan teosta, mitä nämä eivät itse ole tehneet? Ja vaikka olisivatkin, niin kohtuuttomia korvauksia korkeiden oikeudenkäyntikulujen pelossa, saivat ihmiset maksamaan.
   
 11. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  3 445
  Mielestäni Hatanmaalla nimenomaan oli jotain ideaa, kun luin hänen opinnäytetyötään, mutta sitten sanoisko näin, että meni aidan toiselle puolelle, jossa kuvitteli ruohon olevan vihreämpää. Tuosta TTVK:sta en osaa tarkemmin muuta sanoa, että se ei kuitenkaan massapostita näitä kirjeitä. Tuo linkki ei aukea minulle, joten onko niin, kun VPN:n takaa klikkaan, ei aukea vai onko linkki poistettu?

  Nyt sain tuon linkin auki, kiitos.
   
  Viimeksi muokattu: 11.08.2018 klo 09:43
 12. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  912
  Vähän vielä saivartelua noista Scanboxin firmoista. Jos ymmärrän tosta oikein, niin Ruotsissa Scanbox Entertainment Distribution Rights on hakenut yhteystietoja Hateful Eightin tiimoilta? Ja Suomessa Scanbox Entertainment A/S. Ton on pakko olla moka HP:n/Scanboxin osalta, että Entertainment A/S ollut hakijana sen omien teosten sekä Distribution Rightsille lisensoitujen teosten osalta? Ja nyt jälkikäteen selitelty, että käytettiin vain puhevaltaa toisen firman puolesta. Jännä, että MAO on luovuttanut tiedot, jos lisenssissä on lukenut eri firman nimi. Hakijahan voisi olla vaikka Scanbox Scanners mikälie Oy. Sekin on epätodennäköistä, että oikeus olisi siirtynyt vasta myöhemmin konsernin sisällä firmalta toiselle.

  Tossa siis könttähakemus 9/2017, jossa Entertainment A/S ilmoittaa vielä omaavansa kaikki oikeudet kyseisiin teoksiin.

  -

  Tai eihän se ole moka, jos samaan hakemukseen on saatu enemmän osotteita ja MAO on hakemuksen päästänyt läpi. Mutta jännästi tossa vielä todetaan saman firman omaavan kaikki oikeudet ja myöhemmin ei sitten olekaan ollut niin.
   
  Viimeksi muokattu: 10.08.2018 klo 20:37
 13. erghasor

  Rekisteröitynyt:
  14.09.2017
  Viestejä:
  80
  Eli moka oli MAO:n.

  Ei tollaisia pitäisi päästää läpi, vaikka "ehkä tässä on vaan tälleen vähän väärin kirjoitettu vahingossa..."

  TTVK Ry:stä vielä (tuo "Ry on tärkeä, muuten voi saada virheellisen käsityksen, että kyseessä olisi joku viranomainen)

  Käytännössähän ne (Teoston tapaan) ajavat vain Teostoon kuuluvien artistien etua, mikä tietenkin on pienempi joukko, kuin "kaikki artistit".

  Tokihan Teosto ei nykyään ole IHAN niin paha kuin aiemmin. Nykyäänhän Teoston edustamat artistit voivat jopa halutessaan itse päättää, millä ehdoilla heidän tuotantoaan saa (kappalekohtaisesti) käyttää. Aiemmin ei voinut esim. antaa lupaa käyttää omaa kappalettaan ilmaiseksi jossain tapahtumassa. Ja nykyäänkin pitää (kai?) valita joko/tai, kappalekohtaisesti. Tätäkään ei muistaakseni toteutettu vapaaehtoisesti, vaan lakimuutoksen vaatimana.

  Eli nykyään on yksi ISO syy vähemmän olla kuulumatta Teostoon, mutta kaikki artistit eivät tätä tietenkään silti halua.
   
  Viimeksi muokattu: 11.08.2018 klo 02:33
 14. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  912
  MAO tuntuu olevan suht lepsu aina toisinaan. Siihen yhteen kieliversioon se kyllä takertui useampaan kertaan yhden teoksen osalta.

  60 a:ssahan on tavallaan sellainen ongelma, että vaikka teon tulee olla merkittävämpi kuin teko joka oikeuttaa hyvitykseen, niin sen kriteerin täyttyessä, niitä voi jaella vähän kenelle tahansa. Tai siltä se vaikuttaisi. Lain mukaan edustajalla tekijän lisäksi on mahdollisuus niitä saada. Riittää se, että on asiavaltuus saada yhteystiedot ja se taas tuntuisi olevan vähän häilyvä käsite. En edelleenkään usko, että esim. CMS:llä olisi muunlaista oikeutta, kuin puuttua asiaan ja esittää vaatimuksia.

  Tuolla MAO totesi vähän huvittavasti asiavaltuuksia arvioidessaan, että "hakijat ovat toimittaneet markkinaoikeudelle sopimuksia, joiden perusteella niillä olisi oikeus esittää vaatimuksia ... Lisäksi markkinaoikeus toteaa ..., että Scanbox Entertainment A/S:lla on ollut asiavaltuus esittää jopa hyvitystä koskevia vaatimuksia elokuvan A Walk Among the Tombstones osalta."

  Siis jopa hyvityksiä koskevia vaatimuksia. MAO:n arviointi tossa kohtaa oli muutenkin vähän köyhä, kun se vetosi menneisiin, vaikka areenalle oli astunut kokonaan uusi firma, jonka asiavaltuutta vastaaja kyseenalaisti ja joka ei yhteystietohakemuksissa ollut esiintynyt kertaakaan.

  Ja siitä uudesta firmasta puheen ollen, kenenköhän kanssa HP on ehdottanut sovintoa Hateful Eight, Snowden ja Southpaw(noita on varmaan muitakin) leffojen osalta kirjeissä? Tuoreimpien(ainakin itselle) HP:n paljastusten perusteella ainakaan Scanbox Entertainment A/S:llä ei kai pitäisi olla asiavaltuutta hyvitykseen noiden teosten osalta?
   
  Viimeksi muokattu: 11.08.2018 klo 03:55

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti